Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNissan Leaf už není nejprodávanější elektromobil světa. Překonal ho tento u nás neznámý vůz!
23 komentářů
Bicyklista
Přes šílenou podporu elektromobilů to jsou úplně srandovní počty. Celkové prodeje aut jsou jen v USA kolem 17 mil aut za rok, v Číně asi 23 milionů.
Tak ono to asi bude nejakou dobu trvat z nuly na, dejme tomu, treba 10 milionu 😉 , nemyslis?
Dulezity je vyvoj: BMW EV & Plug-In Hybrid Sales Are Up 49% Globally, 646% In China
[odkaz]
Samozrejme, ze BMW neni ze dne na den elektricke 😄
Dulezity je vyvoj: BMW EV & Plug-In Hybrid Sales Are Up 49% Globally, 646% In China
[odkaz]
Samozrejme, ze BMW neni ze dne na den elektricke 😄
Prieť sa s dinosaurami nemá zmysel. Ale máš môj obdiv za ten kľud a vytrvalosť. :yes: 😉
Ja Prvni 123
Asi 3,5 metru... 30 kW a max 100 km/hod... a formulace " s nulovými lokálními emisemi, čímž řeší smog ve velkých městech"... takto EV jakžtakž smysl dávají.
😄
Nesmysly typu elektro supersport... elektro GT... dokonce elektro kamion, ty existenci EV jen škodí.
😄
Nesmysly typu elektro supersport... elektro GT... dokonce elektro kamion, ty existenci EV jen škodí.
Fickroc
Žalostných 180 km ? I3 nenajede ani to. A to je to ukazovátko movitých... Mám Golfa 3 z roku 1996, a ujedu 190 az 200. A ne papírových, ale skutečných ! Po doplnění ještě jedný sady LiFePo, bych přidal dalších 80, samozřejmě při zmenseni kufru.... ( u 25 let staryho projektu) Tak co pořád řešíte, když je to vyřešený skoro 30 let ?????
Moik
Windiesel: ne kazdy premysli "cim vic pruhu tim vic Adidas". Proate lidem staci auto s dojezdem 300km. Je to auto na primestsky a venkovsky a mestsky provoz... Vse mimo dalky. :yes:
Pokles prodeju Modelu S?? To si zakaznici jeste pockaji, nez bude alternativa 😄
Jinak k veci. Cina je napred a obdobne auto, jako je popisovane nejprodavanejsi u nas proste chybi. Mne by na dojizdeni do prace stacilo a s 30kw a dojezdem 180km by bylo i cenove dostupne. Skoda. Mne nezbyva nez cekat na ojetiny 😄
Je videt, ze v Cine to dokazou i bez vizionaru..
Fandim EV a pokroku bez ohledu na to odkud prichazi. Samozrejme pokud je to prinos pro lidi, ekologii atd.
V podstate je to smutne, kapitalismus potrebuje "vizionare", protoze funguje na principu zisku. Obor EV samozrejme nemuze byt zpocatku prilis ziskovy.
Proto jsou take dulezite dotace.
Mel jsem na mysli fungovani v zapadnim svete, predevsim EU.
Muzes mi vysvetlit v cem dotace na EV "skodi vyvoji"?
Myslis asi vyvoji dieselovych pohonu >😁 ?
Jinak BAIC EC stoji asi 22.000$, coz je pod 500.000Kc. To uz zacina byt nakladove konkurenceschopne.
A jeste k tomu letadlu 😄 😒br /> [odkaz]
Kdybys bydlel v Kalifornii, tak bys asi nic podobnyho nenapsal 😉
No tvl, co jiného než letadlo jsou zálohy na výrobu?
Edit: jasně, je to velká továrna, plná robotů, akorát třeba škodovka vyrobí s cca polovinou lidí 7x víc aut.
Takze taky letadlo???
A zkus si projit poradne studii ADAC, ktera vychazi bezkonkurencne jako nejpriznivejsi k dieselu.
Potom prijdes na to, ze u nejprodavanejsich aut - "Bei Kompakt- und Kleinwagen gewinnt das Elektroauto" 😉 I v tyhle nemecky studii!
[odkaz]
A pak muzes psat neco o uhlikovej stope 😄
Na těch není nic pokrokového... je to jen pseudoekologická zvrhlost.
Byly tady dřív, než benzíňáky... a byly opuštěny jako slepá ulička.
Jakmile se masově rozšíří hybridizace benzínových a dieselových motorů (do roka a do dne), bude to rána do vazu EV, bude se jich vyrábět málo a zůstanou drahé.
A kdyby měl Číňan dovézt EV sem, nebude stát 500 000 ale zase těch obligátních 750 000 s dojezdem max. 300 km. Prodeje EV jsou a budou zanedbatelné, prodeje obou druhů hybridů plus plug-inů půjdou raketově nahoru a budou se brzy počítat na desítky procent, EV max. 1-2%.
[odkaz]
Taky by se dal oznacit jako fake hybrid.
U toho 12V systemu je to proste start stop, kde starter pomaha smesnym vykonem.