Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Další oběť striktních emisních norem: Peugeot stopnul výrobu 308 GTi

10 komentářů

AutoKaCer
A já se divil, kam zmizel z Peugeotích stránek a konfigurátoru. Docela nahráli Renaultu s jejich novým RS, když se eliminovali pro ty, co by se rozhodovali mezi těmito dvěma značkami.
Dixik2
Verze bez filtru pevných částic jde ještě projet na letošních PED.
Jsem tam našel výbavu GT v benzínu.Předtím šla vybrat jenom nafta.
AutoKaCer
Já si ji právě projížděl na PED v Letňanech a docela mě to nalomilo. Osud tomu ale nepřeje (asi má raději Renault 😄 ) a skladovky žádné (v modré nebo ta modročerná).

Zajímavé ale je, že na PED o stažení z prodeje kvůli novým emisním testům ještě nic nevěděli, přitom na Peugeotích stránkách GTi zmizelo již před delší dobou, na což jsem se ptal.
Allo
Jo konečně 308 GT v benzínu a novým 8st. Aisinem, nejlepší kombinace!
Předtím pouze manuál, u GTI manuál zůstává, je to logické 2spojku nemají a Aisin je pomalejší vůči dvojspojkove konkurenci...
Nic to samozřejmě nemění na tom že s aisinem je jízda pohodovější...
AutoKaCer
A je to dokonce výkonější, než můj předfacelift s manuálem :yes: . Evidentně naladění, jaké bude u nové 508.
milic
Přerušení výroby od konce června do konce září ... to je přece obvyklá celozávodní dovolená francouzských odborářů. Přoč dělá auto.cz humbuk kolem něčeho, co se opakuje každý rok >😁
jam2015
ako potom prejdú cez homologizačný emisný test WLTP tie ťažké, nadupané, ... modely od VW?!
woody-alien
[odkaz]
>😒]

PS: S laskavým svolením (aspoň doufám) autora fotografie.
twistedTSD
Golf R v manuálu má končit a základní GTI taky.
AutoKaCer
Jsem docela zvědavý, jestli manuál u nového Meganu RS přežije facelift 😄 .