Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Tesla Model 3 má v nové verzi s dvojicí elektromotorů pokořit BMW M3

22 komentářů

Redmex
Zaujimave, ze tu nie je nic o tom, ako chcu dosiahnut tieto zazracne dodacie terminy.

Maju objednavky na cca 450k aut, vyrabaju ich maximalne 20k mesacne. To mi pride, ze vyrobne kapacity su naplnene na nasledujuce 2 roky. Aj keby zrychlili, tak je vcelku zazrazcne slubovat dodanie o 9 mesiacov. Citim v tom nejaku klasicku Muskovinu >😁

Asi dochadzaju peniaze zo zaloh.

Uvidime co bude skor, ci nova generacia BMW M3 alebo tieto Tesly dodane zakaznikom 😄
.StenLi.
Uplne jednoducho, tak isto ako dali prednost Long Range verziam pred standardnymi tak isto sprioritizuju dualne verzie..

Urcite budu skor dodane Tesly a ani nasledujuca generacia M3 nebude moct konkurovat zrychleniu 3,5s.
Redmex
Aktualna M3 ma 0-100 za 3.9s, takze zrazit to o 0.5s urcite nie je problem, skor otazka ochoty.

To prioritizovanie urcite potesi aktualnych zakaznikov cakajucich viac ako rok 😄
Fána
Copak dodací doby, ale ta tramvaj se pyšní lepším zrychlením než Báwo. Umí ta tramvaj takhle zrychlit i po ujetí 500km? To sotva, jenže Báwo jako prd.
DonVito
Jo mas pravdu, na vytrvalostni zavody to nebude.

V praxi ale M3 Tesla pojezdi M3 BMW na kazdem semaforu 😉
Machýrek
To jsou takovy mily detsky predstavy.
.StenLi.
To je smutna realita pre bavo machyrkov >😁 + servisovat tie poruchove sadzomety bude nocna mora oproti bezudrzbovym elektromotorom 😄
Machýrek
Vis co ukazujou ty svisly carky vedle prispevku? A proc jsou nektery prispevky odsazeny a nektery ne? Nastuduj si to a pak se vrat. Prvni pokus ti nevysel.
.StenLi.
Ty a tvoje detske predstavy a ciarky, ale ked raz budes mat vodicak a tu vysnivanu 320d >😁 samozrejme s M nalepkami tak to budes zazivat na kazdom semafore, mozno aj od Nissanu Leaf 😄
Machýrek
Ani druhy.
Kharl.ANTIDIESEL
jj
SOUDRUZI, ČEZká země má 2019 jistý konec BENZÍNU NATURAL95 (E5😖 !!! [odkaz] NÁHRADOU mu bude *** ředidel se žlutým sajrajtem E10% co spolehlivě odrovná všechny benzínový motory do roku výroby 2004 EURO4 [odkaz] ZÁCHRANOU je přestavba motoru na LEVNÝ a KVALITNÍ český LPG [odkaz] BENZÍN a NAFTA která je odpadní produktem při zpracování ROPY na BENZÍN, bude ZDRAŽOVAT!!! [odkaz] DOPORUČUJU KOUPI ELEKTROMOBILU [odkaz]
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
VŠECKO JE TO JEN POLITIKA SOUDRUZi 😄
1) ČEZko se chce zbavit starých aut a nové palivo E10 (2019) zničí starý benzínový motory do rv 2004 [odkaz]
2) Mamamerkl chce zbavit Germánii Dízlů [odkaz] kterých se problém E10 netýká...
3) Biosložka je produkt z Žlutého sajrajtu neboli Řepky olejky kterou v ČEZku pěstuje nejvíce ejdžnt Bureš [odkaz] 😉
4) CNG je stlačený zemní plyn který se nejvíce dováží [odkaz] odkud? ... no přeci z RUSKA
5) elektrická zásuvka pro ELEKTROMOBIL [odkaz] je v každé garáži a skoro na každým rohu 😉 >:D
sir
Opravdu bude Bávo zrychlovat jako prd po ujetí 500km v dynamickém modu? 😄 Řekl bych, že mu taky dojde benzin.(ma 60 l nádrž).....otazka je komu šťáva dojde rychleji >😁
..při stejné dynamice provozu.
..tipuju že rychleji dojde Tesle...nic méně..zas to takové drama nebude.
.StenLi.
M3 bude po 500km stat na mieste s prazdnou nadrzou >😁 Pricom RWD Tesla Model 3 presiel v Consumer Reporte 563km a AWD maju vacsi dojazd a nebude mat s porazenim M3 problem 😄
.StenLi.
To nemozes mysliet vazne.. 0,5s pri tychto hodnotach je obrovsky problem a hlavne aktualne najrychlejsie zrychlujuce seriove BMW celej ich historie (M760i) to dokaze za az 3,7s (nova M5 ma byt vraj rychlejsia, ale real test som este nevidel), takze Tesla Model 3 Performance bude rychlejsie akcelerujuce ako akekolvek BMW a to maju v Tesle este niekolko podstatne rychlejsich modelov :-! Ak budu chciet dalsie BMW zlepsovat zrychlovanie a v takej M3 sa urcite nedockame V8 s viac ako 600k tak jedina cesta je paradoxne prave pridavanie elektormotorov, pripadne od dve generacie moze byt M3 EV 😄
lyon667
Otazka je, kdo bude kupovat auto kvuli tomu, ze je lepsi v jednom jedinem parametru? Na Nordschleife neujede Tesla S ani kolo, aniz by nedoslo k prehrati baterii. Sprinty na semaforech pripadaji zabavne mozna teenagerum s mokrym ridicakem, pritom je to to jedine, co Tesla "umi"...
Machýrek
V realu asi nikdo. Ale na planete Bych je to parametr ze vsech nejdulezitejsi.
.StenLi.
Odpoved je: desatisice ludi ktori budu cakat v radoch kym M3ky budu stat na skladoch a v autosalonoch 😄 A co sa toho jedneho parametru tyka, odpoved je: dostudovat 😄 M3 v mnohych podmienkach nebude mat sancu proti AWD, dalej tu mame emisie, naklady na prevadzku, spolahlivost, pruzne zrychlenie, hluk, praktickost, bezpecnostna vybava atd.. a snad aj brzdy ak to Tesla nezanedba v Performance verzii kedze napr Consumer Report mal problem s nekonzistentnym vykonom brzd standardnej RWD Tesly Model 3, nizke dobre rozlozene tazisko dava dobre predpoklady.
Redmex
Srandu si nerobim, staci, ze mam prehlad a rozumiem tematike 😉

Od BMW M3 su samozrejme aj silnejsie verzie a lisia sa prave tymi desatinami. M3 Performance ma 0-60 mph za 3.8s, M4 GTS to ma za 3.7s mam pocit, ze uz bola predstavena nejaka dalsia edicia, ta to da o dalsiu desatinku rychlejsie.

Len pre zborenie tvojho sveta, aktualne bude najlepsie akcelerovat z BMW aktualna M5, ktora uz ma AWD. 0-60 mph pod 3s. Niekde namerali 2.8s. To len pre predstavu...

Zvysne parametre nejak Tesla stratila, nech ukaze aj cas 0-200 a 0-160-0, ked sa chce pochvalit brzdami a ako vtip mozu pridat aj ten cas na NS ak teda chcu predstavovat Model 3 ako sportove auto a konkurenciu BMW M3. Ale predpokladam, ze o to neslo ani Tesle samotnej, len par internetovym trolom 😄
.StenLi.
Sorry ale keby si mal prehlad tak nesplietas o internetovych troloch ale overis si fakty 😉
Elon Musk: Cost is $78k. About same as BMW M3, but 15% quicker & with better handling. Will beat anything in its class on the track.

Len pre napravenie tvojho sveta: hovorime o oficialnych udajoch, nie komu sa co podarilo a tu su udaje priamo od BMW, M5 2018😒br /> 0-60 mph (sec)😁.2
0-100 km/h (sec)😁.4

Ostanme faktualni 😉
Redmex
Ospravedlnujem sa, oficialne zrychlenie 0-60 mph je teda pre M5 3,2s. Nechelo sa mi hladat, tak som dal prve co vyhodil google, avsak nic to nemeni na tom, ze tvoj vyrok o najrychlejsom BMW ako M760i je scestny, zhodneme sa? 😄

Este by bolo fajn, keby si skusil vysvetlit marketingove zvasty co kopirujes.

1) 15% quicker znamena co presne? Predpokladam, ze vo vybranom case 0-60. Kde su dalsie hodnoty? Ak su rychlejsi, tak nech sa pochvalia. Asi to nebude celkom pravda ak ich zamlcuju.

2) Ako to brzdi? Brzdy Modelu 3 su legenda, podla Consumers report horsie ako na pickupe F150. Este netestovali auto s vyraznejsim vadnutim brzd >😒]

3) Rychlejsie na trati ako cokolvek ine v cene 78k dolarov? Asi by to chcelo dokaz, co je jej triedou? Nissan Leaf? To asi vyhra uznavam >😁

Klasicke marketingove nezmysly a polopravdy.
.StenLi.
Nie nezhodneme 😄 jasne predsa pisem: "(nova M5 ma byt vraj rychlejsia, ale real test som este nevidel)"

Vysvetlenie je jednoduche: Ty si mylne tvrdil ze priame superenie s M3 nebol zamer Tesly ale nejakych internetovych trollov, a ja som ti zkopiroval priamu citaciu Elona Muska z twitteru. Pravdivost a zamer daneho vyroku vobec neriesim, spytaj sa Elona, zvykne odpovedat na twitty.. S kym sa ma porovnavat sportovy sedan ak chce porazit vsetko v dannej triede? No predsa s etalonom a to Tesla presne robi.. S Modelom S ktori vie odviezt 7 ludi dokazali vo world greatest drag race porazit vsetky sportiaky a supersporty.. akceleracia je najcastejsie vyuzivany parameter pri pozerstve takze urcite oslovia mnohych zakaznikov a youtube bude plny drag race videi 😄

Elon vyhlasil ze naprava brzd je otazka firmware update-u a ze sa nezastavia kym nebudu lepsie ako u konkurencii.. tak sa nechajme prekvapit. Co sa tyka plnenia slubov o vykonovych parametroch tak to sa im dari..
Redmex
Ona ta M760i nebola najrychlejsia ani doteraz, ale to je jedno.

Musim ti ale uznat, ze mas pravdu, Musk evidentne fakt ciely Teslu 3 Performance proti BMW M3. Slusny vtip, ale je to jeho boj. Marketingovo je mozne vsetko, realita bude rovnaka, ako sportove auto to za vela stat nebude, aj ked je rychla - podobne ako Model S. Chyba tam faktor zabavy.

O tom drag racingu netusim, ale zrejme pojde o nieco v style 1/4 mile, tam ma sancu, kedze zrychlenie z miesta je domenou elektromobilou. Pri celej mili je uz bieda vzhladom ku kategorii - vrcholove verzie sedanov vyssej strednej ako M5, E AMG, RS7. Porsche tam tahat ani netreba.

Co Musk vyhlasil je nepodstatne, snad to opravia. To auto nie je sposobile na premavku na cestach v tom stave a je skor otazko ako moze fabrika urobit takuto chybu. To len poukazuje na fuserinu v Tesla a tlak na rychly predaj nedokoncenych modelov...