Novinky
Ty kamery už tady tak před 4 roky byly. A ne jednou. Pročpak asi?
Já byl teď týden s deckama a kolama s velkým SUV v horách. Letadlo tam neletělo 😉 Když si při představím, že bych měl při výletech ještě řešit kde dobíjet a myslet pořad na to, tak se musím akorát zasmát jaká by to byla utopie 😊. Jestli si někdo kupuje SUV do města a neplánuje s ním někam často vyrážet, tak mu bude 400km jistě stačit. Je to ale podle mě zbytečné psychologické omezení.
Já mám u momentálního auta dojezd cca 600-700km a mám pocit, že jezdím od benzínky k benzínce. To je asi ta rozmazlenost z té oktávky co jela i 1000km, to bylo fakt super.
realne je tohle vsechno takovej sindrom zavislosti na necem co celej zivot delaj nejak, a ted by to meli zmenit, proto sposuta lidi taky nechce BEV, protoze jim to bere neco na cem jsou zavisli psychycky, je to treba stejne jako kurakovi vzit cigarety a dat mu zvejkacku na odvikani koureni
lidi nejsou zvikli na to, ze by jim auto po celou dobu co nekde stoji zaparkovane cerpalo energii, protoze ted taky neparkujou u tankovaciho stojanu
PS> ono se staci vratit v diskuzich tak o 6-8 let zpet, tenkrat vsude odpurci nadhazovali ze dokud to nebude mit dojezd aspon 300-400km na nabiti, tak to nema sanci, dnes ti sami jiz pisou 600-700km na nabiti, a za dalsich 6-8 let budou psat 1000-1500km na nabiti
S*at na BEV. Akt. 6800 km asi za 150 litru benzinu
i ty auto smiraku, vis ze stalking je trestnej? >😁
my taky kazdy vikend jedeme na vejlet, a i na dovolene jsme autem treba i 3 tydny z domova, ale fakt si nepamatuju ze by jsme nekdy jeli trasu delsi nez treba 500km, dal proste letecky, a to nemam ani SUV ani drahe auto, proste predstava ze travim treba den na ceste nekde do Chorvatska je pro me desiva i v Mercedesu S, kdys vim ze letecky to mam za 3-4 hodky (vcetne odbaveni) a na miste si na ***ni po okoli muzu za par supu pujcit auto tam, a vetsinou auto ktere bych si jinak ani nezaridil, na Rodosu jsme si pujcili treba Boxster kabrio a nebo Vitaru kabrio, na Garde pak ZOE, na Capverdach Audi A3 kabrio, v Dubai Mercedes SLK a Land Cruiser, jasne na ostrovy vlastnim by bylo drahe a zdlouhave trajektem, ale treba Garda je z CR asi 12-15 hodin cesty, i tak me to fakt autem nelaka, proc jako? proc si 1-2 dny z dovolene kazit nejakym autovanim nekde na dalnici a v kolonach? pri dnesnich cenach letenek je to autem i pro 5 lidi casto autem drazsi nez letecky (nekoukej na prvni nabidku co ti to vyhodi, daj se sehnat letenky po Evrope i hodne levne v radu stokorun)
Máme malé děti, takže létání není momentálně nic příjemného. Navíc jezdíme na dovolené i víkendy s kolama nebo lyžema, takže létání je taky zcela nepraktické.
Jednoduše 400km max dojezd, který bude reálně znamenat každé 2-3 hod řešit dobíjení je pro moje využití auta na víkendy a dovolené nesmysl. Jak se říká, je to delší, za to horší cesta.
Jak někoho baví řešit nabíjecí management, tak prosím. Já se na cestách a dovolené raději zaobírám jinými věcmi. Takže až to bude trouble free, tak začnu zvažovat. Do té doby zůstanu u klasiky a nebo plug-in hybrid, ten je taky celkem praktický.
proste nevis jak ty auta vyuzivaj, a jen si myslis ze to vyuzivaji stejne jako ty 😉 ja mam taky male dite, 18 mesicu, takze prave delsi cest, treba 12-15 hodin autem by byla silene utrpeni >😁
Když jedeme daleko, tak jezdíme přes noc. Děcka spí a je klid na jízdu. I cesty jsou prázdnemjši. Připdadně vyjíždíme hodně brzo aby děcka co nejvíce prospaly. Funguje nám to tak dobře.
treba od BMW se tak dalo dozvedet, ze pohon 4x4 se u jejich modelu v prumeru zapojuje jen na 4% vsech jizd, ze prumerny najezd BMW ktere jsou servisovane v autorizovanych servisech je pod 8 tisic km rocne, kdy treba MD a obdoba na Evropske pude uvadi ze pruumerny najezd aut v EU je pod 14tisic km rocne, a vychazi to z dat podle registrovanych vozidel a prodeju pohonnych hmot vs. tabulkove spotreby uvadene vyrobci
PS> a samozrejme, pokud chces za ty spousedy psat v diskuzi, mel bys mit od nich relevantni udaje, a ne nejake tvoje pocity a domenky 😉
no vidis, i ty mas nejake podminky jako kazdy spravny loupeznik, tedy 700km dojezd a cenu stejnou jak za spalovak, tak treba za par let bude tvoje podminka vyslizena 😄
A cestou do Alp už běžně na dálnici potkávám rychlonabíječky na pumpách.
Takze nabijanie skor kazdych 250-300 km, co je kazde 2.5 hodiny. Este k tomu rychlonabijacky nevedia nabit auto na plno, preto Tesla udava cas na nabitie do 80% (teda vedia, ale je to pomale). Cize v reale na 1000km trase budes nabijat min. 3x, skor 4x. Takze k 8 hodinam cesty treba priratat 3-4 hodiny nabijania a to za predpokladu, ze by tie rychlonabojacky boli v spravnom rozostupe na dialnici, bez zachadzok a clovek uz nemusi robit dalsie prestavky.
V skutocnosti, to teda bude este vyrazne horsie 😄
Inak elektro autam v mestkej a primestskej premavke fandim a sam uvazujem, ze zene kupime niektore - najskor 500e, kedze sa jej velmi paci a realny dojazd 80km je az az na nahradu MHD 😄