Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Hledáte auto na dovolenou? Máme pro vás tip: Ruský UAZ Patriot Expedition

Expediční automobil ruského výrobce je poháněn benzinovým čtyřválcem o objemu 2,7 litru. Ve výbavy nechybí zahrádka nebo pneumatiky do každého terénu.
Zpět na článek
6. 6. 2018 18:21
7. 6. 2018 13:08
6. 6. 2018 20:36
10. 6. 2018 09:24
16. 7. 2018 13:25
17. 7. 2018 14:42
20. 7. 2018 09:51
23. 7. 2018 11:10
Avatar - netcar.xx
6. 6. 2018 18:03
Bych si koupil
radši velblouda než takovej hnus.
Rozbalit vlákno
3
6. 6. 2018 23:10
Re: Bych si koupil
Počkej až se sem přiřítí Barik, ten ti hned vysvětlí, jak úžasný stroj to je! >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
7. 6. 2018 01:10
Re: Bych si koupil
Jenže co s tím, když v tom není normální motor 8-s
Avatar - Barrichello
7. 6. 2018 13:17
Re: Bych si koupil
Velblouda do kazašské stepy, sibiřské tajgy a do bažin a močálů a na permafrost? Tam bys ho asi moc nevyužil čéče >:D >:D
Avatar - 3_diamanty
6. 6. 2018 18:21
patriot
nahodou pekne.... do terenu fajn.... tam si urcite uplatnenie najde .. konkurentom by mohla byt zrejme mahinda TUV 300 ... tu sa mi to vidi hodne "blizke" aj ked nedovolim si tvrdit ci prave mahindra tu bude najvacsi super ... mozno aj nejaka ta tata alebo dokonca dnes uz civilizovanejsi duster :yes:

tu zahradku na streche chvalim.. toto je ozaj dnes uz hodne vzacne [odkaz] ... taketo nieco u nas ponuka snad len mitsu L200 v expedition vybave ... [odkaz] .. pritom ist bez tohto do divociny na par dni si snad ani neviem predstavit .. takze v tomto ma patriot milo prekvapil :yes:
Rozbalit vlákno
1
7. 6. 2018 13:08
Re: patriot
No pěkně jsi to napsal, ale v druhé části vidím, že píšeš úplně mimo. Střešní stan osadíš na jakékoliv auto není potřeba ani expediční zahrádka, stačí příčníky. Na trhu je několik výrobců střešních stanů a několik desítek dovozců stačí si jen vybrat vhodnou velikost.
Avatar - KubikCv
6. 6. 2018 20:36
Pěkný
Ten koncept vypadá hodně zajímavě...stan jako fabrický příslušenství taky. Plnohodnotný expediční auto v ceně Dustera fplný.
Rozbalit vlákno
0
6. 6. 2018 21:29
Drsné ruské auto
A to UAZ prostě je. Patriot vypadá celkem zajímavě a to i té oranžové barvě, vůbec bych se s ním nebál kamkoliv vyrazit (po kontrole celého auta, že vše tak jak má být) >:D

BTW ta zahrádka bude asi z kvalitní oceli, když už rezne i na promo fotkách ;-) :yes:
Rozbalit vlákno
11
Avatar - CHerokee
6. 6. 2018 22:26
Re: Drsné ruské auto
Jako celé auto....a Rusko. Pořád Potěmkinovy vesnice. ;-)
Avatar - KubikCv
6. 6. 2018 22:33
Re: Drsné ruské auto
Ale za ty prachy :-) Ať to shnije za 8 let...ale za těch 8 let to udělá stejnou službu jako Amarok s offroad příplatky za 1/6 ceny >:D
Avatar - vabis
6. 6. 2018 23:33
Re: kdyz vcera znamena dneska
Nemas pravdu, z toho vseho co je zde na fotografiich maji cenu jen pneumatiky od BFG, oranzova vec vubec. Muj tydenni byl bily jak zuby mlade cernosky a v pameti to mam stale. Prvni pravidlo pro jizdu s Patriotem, poraaadne zabouchni dvere. Temer dokud se nezkrivi a nevyleti z pantu. Tedy pokud jsi se dovnitr vubec dostal, nevzhlednym svazkem klicu. Jejichz chod v zamku je spise dile dilem chaoticke nahody nez zamer. Motor naskakuje okamzite, ma na volnobeh vyrazny zvuk. Spojka je velmi tuha, kazdy pohyb pedalu vrze jak postel milovnika z Jitrenky. Razeni nepresne, koncovku radici paky mas chut vytrhnout a zahodit. Presto se ti prvni krizovatky po meste dari rozjizdet bez cukani. Jen vzdycky chces aby padla zelena, nebot kazdy rozjezd vyzaduje zvysene usili. Pokud se tak nestane, poznas ze vlastne skoro vubec nebrzdi. Ale zakladni ridicske navyky plati i tady, za par minut si vzajemne zvyknete vychazet vstric, i kdyz je to jak rozhovor s hluchonemym.

Nejvetsi problem na ceste je asi hluk, jde snad od vseho, ke vsemu je dukladne umocnen pocitem pobytu jak v zelezne satni skrince. Cele auto nadskakuje i na malych asfaltovych zaplatach, ktere musi vypruzit az sedacka. Redukce do terenu neni skoro treba, prevodovka je velmi kratka a vystaci si v podstate bez ni. Snorchl je blbost, takova auta maji sani dobre schovane a jsou v nem prepady, ze i kdybys do nej strikal hadici, voda vytece. Daleko drive ti pujde voda dovnitr ve velkem pedaly a spodkem dveri. Pri rychle jizde ve ztvrdlych vyjetych kolejich se projevuje znacna nestabilita, neplati ze volant nedrzet a nechat se jimi vest. Naopak, volant je treba drzet peclive objema rukama, jinak auto po vjezdu do diry vyleti na jejim konci nepredvidatelnym smerem.

Vubec rizeni je hodne neklidne a i na ceste je na to treba davat pozor. Nema rad bocni naklony, bezna odvodnovaci skarpa a srdicko az v kalhotech. Proto si dat na strechu 40kg stan a ze 2 20L kanystry muze jen blazen. Podvozek je narozdil od zcela chatrne kastle (prevratit se, tak to A sloupky nedaji) ale celkove velice robustni, neni treba se bat vetsich kamenu na vyjezdu z reky a podobne. Klidne na rychlou dvojku, prask prask, z ciziho krev netece. Pro zabery obcas i na trojku, to uz je na hrane fyzikalnich moznosti, voda strika na sklo tak, ze nic nevidis. Sterace samozrejme na pikacu, stejne jako ostrikovace, takze jsem radeji sklo vzdycky umyl namocenym trickem vylovenym ze spinave hromadky. Olejova vana je ukryta, zobnout si muzes prednim diferencialem. Najezdovy uhel parada, vzadu to pochyta tazne. Expedicni vybava neni zadnou domenou Uazu, to si nakoupis sam na kazde auto. Neni duvod to prehanet. Staci slusne MT gumy, polni lopatka, 2 rosty z ferony (plastove wafle jsou na houno), kompresor at muzes v pisku nebo na kamenech upoustet, dve kurty s hakem a 2 x 20L kanystr na vodu a naftu. Klobouk se sitkou proti komarum. Hotovo.

Nadrz je zde mala, i pokud neprasis, tankovat je treba kazdy druhy den. Z nedavnych jizdnich dojmu s Amarokem, to se proti tomu jezdi jak s osobnim autem. S Rangerem jak s prumernym autem. Patriot je kroceni traktoru Kirovec a lokomotivy Sergej v malem. Nejvice mi asi vadil hluk a nestabilita. S ostatnim se naucis zit, pokud vis ze to neni tvoje a je to jen docasne. Samozrejme koroze na 2 roky starem aute vsude. Kdejaky stary japonsky pick-up, kteremu je uz videt skrz podlahu na asfalt stale udela lepsi off road sluzbu. Reci o ruske drsnosti jsou blbost. I Pajero Sport za 100k, ktere sice moc nekrizi a neni v nem moc mista je o nekolik radu lepsi. Ohnity Patrol za 200k na kamenity teren nebe a dudy. Pro ty co jezdi Afriku jako ja pak Landcruiser. Pro zacatecniky Maroko, pokrocili pak Namibie a Jar. Klidne i beznou 95ku, vsecko je o svetelne roky lepsi. Vyssi rady samozrejme pak lepsi. Nejhezci z celeho Patriota byl tedy samotny Altaj. Treba prusmyk Katu Jaryk nema chybu! Hezke jsou ale i hory okolo Soci. Kdo nechce autem az tam, z Prahy ci Katowic (myslim) je primy let do Gruzie na nula nula nic. Zadne vizum, mistni porozumi aj cestine. Jen ty musis prelouskat napisy v azbuce. Okolo Omala jsou take hory moc krasne a na letisti se nejake 4x4 da pujcit za rozumny peniz. A uplne nejlepsi bylo presednuti z Uazu zpet do me J20, jak z hlinikove kolobezky do Dreamlineru od Emirates.
6. 6. 2018 23:45
Re: kdyz vcera znamena dneska
Díky za opravdu parádní příspěvek! Barikovi a ostatním zdejším rusofilckám se ale určitě líbit nebude! >:D
Avatar - Barrichello
7. 6. 2018 13:21
Re: kdyz vcera znamena dneska
Je to jednoduchý auto do přírody a záleží zda je ton UAZ od AMC pro Evropu nebo zda je to čistě verze domácí pro domácí trh. Hodně rozdílné stroje.....
7. 6. 2018 06:48
Re: kdyz vcera znamena dneska
Minuly týden jsme jezdili v Maroku s Pradem. Nesehnal jsem nikoho na motorky a nebylo moc času, tak jsem to zkusil tentokrat jinak:) bylo to hlavně třeba v dunach dost adrenalinové:) ale zážitek jako prase a člověk hned začne přemýšlet, jestli nepotřebuje další koníček:)
Nicméně auto na obrázku je úplně jiná kategorie a hlavně cenová...
Avatar - vabis
7. 6. 2018 08:50
Re: kdyz vcera znamena dneska
Z Maroka pro ridice chtejici si zajezdit doporucuji viz nize. Na motorce neumim, to umi umi nase slecna sekretarka, ma takove vysoke Bmw a kdyz to obcas vytahne chlapi z kombinace slintaji. Nutne potrebujeme ;-)

Ouzoud Falls
Asilah
Anti Atlas
Jebel Saghro
Merzouga (4x4 auto muzeum, brana, duny)
Marrakech
Casablanca
Essaouira
Medina
Tamegroute
Paradise Valley
Vallee d Ait Mansour
Legriza beach
Georges du Dades (Boumalne dades)
High Atlas Mountains
R703 (high mountain road) 84hm
Bivouac sous les Etoiles
Todra (Todgha) soutezka
Deep Dades George. Hotel on Red rock
Ait Ourir to Telouet, road N9, 96km
Tizi n Tichka, Tizi n Test pass
Fint Oasis
La ville de Tafraout
Tizourgane kasbah
Agadir
Tizlatin n tafsut - laguna
Rif mountains . Cascades d Akchour
Zagora
Taroudant
Rabat
Skoura
Erfound
Erg Chegaga
Chefchaouen
Yazd (chram Farahavar, socha na starem namesti)
Alamana R102 Icht R107 Agrd Tamanrt
7. 6. 2018 11:16
Re: kdyz vcera znamena dneska
Byli jsme Marrakesh, přes Atlas do Merzougy, duny, skalní města, tam co se točily hvězdné války atd:) v Maroku potřetí a příště zkusím třeba tu Namibii:)
Avatar - Uživatel_5340709
7. 6. 2018 08:29
Re: kdyz vcera znamena dneska
Davam :yes:
Avatar - JirkaV8
7. 6. 2018 09:23
Re: kdyz vcera znamena dneska
>:D :yes:
7. 6. 2018 12:26
Re: kdyz vcera znamena dneska
Paradni prispevek.
Akorat jsi to zabil tema Emirates, 787 (zatim) nemaj:)
6. 6. 2018 23:22
nejdřív bych nad tím i uvažoval
S evropskejma autama je mimo Evropu potíž. Motory nastavený na evropský paliva a evropský normy mají mimo civilizaci problém. Už v Rusku to začne, o Africe nemluvim. Proto by ruskej stroj mohl bejt v pohodě. Akorát teda...

Ty vole to auto fakt neni hezký.
Stan narvanej ještě nad tu vysokou ohrádku, ty vole, to naprosto zbytečně žene těžiště ještě výrazně vejš. Připomnělo mi to pani s kočárkem dneska v autobuse, měla dítě moc vysoko a v zatáčce byla fyzika neúprosná.
2,7 litru ruskej benzín, kterej je ještě potuněnej musí dělat v nádrži slušnej vítr.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - vabis
6. 6. 2018 23:40
Re: nejdřív bych nad tím i uvažoval
Si na palivove vedeni pod kapotu das za par stovek pridavny filtr, sklenicku se separatorem a schopnosti filtrace do 5-10 mikronu (lidsky vlas je okolo 50 mikronu) a je to v pohode od Kazachstanu po Sudan ;-) Cas od casu se musi samozrejme vycistit, uvnitr je to jak vzorky z mesice, stejne jako nezapomenout na palivove cerpadlo.
10. 6. 2018 09:24
Moc hezký!
Je to opravdu moc hezký, na ruský auto pro Rusy tak akorat, celkem velkej motor, to si pojezdí. Ale do Evropy s tim radši nejezděte, kvalita bude hrozná, dílenské zpracování ještě horší, antikorozní uprava tragická, žrát to bude i trávu kolem silnice, o emisich se nebudeme ani bavit, o životnosti celeho stroje taky ne. Takže diky klucí z Ruska, máte nový auto, tak si ho používejte, tady máme Land Rover, Mercedes G, Patrola, Land Cruiser apod.
Rozbalit vlákno
0
16. 7. 2018 13:25
Střešní box
Poradíte mi prosím kde bych koupil střešní box na auto?
Rozbalit vlákno
0
17. 7. 2018 14:42
Střešní box
Já jsem ho koupil z eshopu [odkaz] koupil jsem si box neumann mají tam super ceny a hlavně rychlé dodání.
Rozbalit vlákno
0
20. 7. 2018 09:51
Střešní box
Jak moc rychlé dodání? jak dlouho trvalo než vám to došlo domů?
Rozbalit vlákno
0
23. 7. 2018 11:10
Střešní box
Objednával jsem si to až domů, a za dva dny to bylo domu, navíc jsem se díval a nikde jinde jsem to levněji s dodávkou až do domu nenašel.
Rozbalit vlákno
0