Design
ladlen
0
Je to pekné auto na výstavu v obore designu, ale do automobilovej praxe asi nepoužiteľné, neviem si predstaviť napr.výhľad z tohto auta.
micaello
0
Mazda ma vetsinou takto krasne vystylovane koncepty...tohle by mohla byt predzvest chystane Mazdy CX-5...nechame se prekvapit za par mesicu 😄
0
To je účel... koncept je v mnoha případech pouze designérskou hříčkou, které jde jen o vzhled (pokud se ovšem nebavíme o předsériových konceptech apod...). Až se některé prvky z tohohle konceptu dostanou do výroby, tak si piš, že to bude mnohem praktičtejší.... 😄
No, popravdě si musíme napsat, že jsou lidé, (předpokládám, že v Evropě, ausgerechnet v Česku jsou to majitelé Mazd) kteří se podívají na to auto a jsou uchváceni. Harmonizuje jim zejména předek, ten kukuč... nacházejí v něm jisté vizuální příbuzenské stopy (jak také jinak) své dvojky, trojky či šestky a tak nějak zažívají vnitřní uspokojení. No... a pak jsou i jiní lidé... >😁 😉
... a pak jsou i jiní lidé, kterým se líbí nudná, bezvýrazná, šedá auta. Jsou to dva světy, naprosto rovnocenné a přitom v jistých věcech diametrálně odlišné. >😁
Jutilo, neexistuje ani nudné, ani bezvýrazné ani šedé auto. Existuje jen vkus, tedy abych byl aktuální - nevkus.
existuje sázka na jistotu = šedé a nudné auto, a pak designerská kreace. A tam už to je buď miluj mě nebo nenáviď mě. Jak chceš určit kdo má, či nemá vkus?
TN Nova mají nejvyšší sledovanost, jsou tedy dobré s vkusné? >😁
TN Nova mají nejvyšší sledovanost, jsou tedy dobré s vkusné? >😁
Já nepíši o "sledovanosti", píši o vkusu či nevkusu. tohle není problém... tedy těch, co vkus mají. Je jich ovšem méně než těch co vkus nemají. Vkus se nedá naučit, ten máš buďto vrozený, nebo ne. Můžeš se jen přiučit. Ale pokud ho nemáš od narození, nikdy nemůžeš mít to přirozené voko lidí se vkusem. Je to otázka vědomí harmonie, souvislostí, akcentů, nepopsatelných jedotlivostí, které dohromady (abych byl aktuální) stvoří boha, třeba právě tu devětsetjedenáctku. Nic se neděje, nevidíš-li rozdíl mezi tahy devětsetjedenáctky a touhle blechou, není ti pomoci. Ale nezoufej, takových je většina. Proto také má tolik lidí Švejka z drátu nad lednicí v kuchyni... Jo, jo, porcelánovej jelen na televizi, pod ním vyšívaná dečka... tak tihle zase bodují v obdobné diskuzi na serveru o estetice bydlení.
Jistě, spousta aut se jeví býti nevkusnými, ale ty je zajisté znáš lépe, než všichni ostatní. >😒] A bezvýrazných aut jezdí po cestách více než dost (ostatně - prodávají se docela dobře, neurazí, nenadchnou, nezaujmou - snad jen zloděje). Ostatně, stačí se zvednout od monitoru a jít se projet... pokud je teda čím.
Nikoliv než všichni ostatní, jen lépe než... ty. Můžeš si na to vsadit, Jutillo. Bože bože... to jsou mi kategorie - neurazí nenadchnou... nechodíš ty do nějakého recitačního kroužku?