Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeBeijing Auto představuje další čínskou kopii. Tentokrát jde o křížence Jeepu a Hummeru
17 komentářů
Beefcake
Strasny dizajnovy gyc, ale vypada to celkom funkcne navrhnute.
Není v tom trošku rozpor? Obecně... kýč právě není funkční design, ne?
Sice som uz dnes nieco vina popil, ale nezda sa mi to byt v rozpore 😄
Tak na zdraví 😄 . Jsou to hrozně drobné nuance a nejsem si jistý, že to má slovenština stejně. Ale vysvětlím svůj pocit😒br />
Kýč = záměrně přehnaně e😜resivní design, snažící se hrát na city, často nevkusně sentimentální nebo přehnaně roztomilý, berušky na kytičkách a tak. Google vrací různé příklady, např. [odkaz] , když se vrátíme k autům tak třeba [odkaz]
Funkční design = strohý design bez zbytečných kudrlinek, striktně orientovaný na funkci. U aut mě napadá třeba [odkaz] nebo ještě spíš [odkaz] (tady se s tím trošku peru, protože jak na jednu stranu funkčnímu designu fandím, tak Sharan je strašná krabice 😄 ).
Kýč = záměrně přehnaně e😜resivní design, snažící se hrát na city, často nevkusně sentimentální nebo přehnaně roztomilý, berušky na kytičkách a tak. Google vrací různé příklady, např. [odkaz] , když se vrátíme k autům tak třeba [odkaz]
Funkční design = strohý design bez zbytečných kudrlinek, striktně orientovaný na funkci. U aut mě napadá třeba [odkaz] nebo ještě spíš [odkaz] (tady se s tím trošku peru, protože jak na jednu stranu funkčnímu designu fandím, tak Sharan je strašná krabice 😄 ).
chalan66
No mne to ako plagiát nepríde ! Má niektoré prvky spomenutých automobilov, ale to má dnes aj mnoho renomovaných značiek. Dizajn sa kopíruje a prispôsobuje k značke ! Porovnaj AUDI a HYUNDAi - Predné masky takmer rovnaké až do faceliftu a nikto to nepovažoval za pagiát ! Je to uhol pohľadu. Toť môj skromný názor 😄
Jinak teda... prohlíd jsem galerku a zrovna tohle není vyloženě plagiát, jsou tam jasné "cizí" designové prvky, ale jako celek se to dá.
Já to bral spíš obecně... pokud je pro mě něco plagiát nad rámec slušnosti, tak si to nekoupím. Tohle by asi prošlo, třeba s LandWind Evoque už bych měl morální problém
[odkaz]