Novinky
Největší přesýpací hodiny na světě jsou v Moskvě. Postavilo je BMW kvůli premiéře řady 7
53 komentářů
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jo, tam jim velký (bolšoj, rozuměj...) věci jdou. začíná to velkofilmama, pak nekonečnejma zástupama vojáků v pantoflích , pokračuje přes největší mikropočítače a končí u největších přesýpacích hodin. A já nestačím žasnout! :-!
a díky těm obřím mikropočítačům mohl v 88 přistát raketoplán Buran zcela automaticky, což se Amíkům povedlo až o deset let později, ale jen z letadlem. Taky jsi zapomněl dodta, že měli jako první designované letadlo zcela na kompech, a taky první elektronické řízení letadla 😉
O ruských letadlech mne opravdu poučovat nemusíš 😉. měli potenciál i dobré nápady, bohužel to ne vždy vyšlo tak, jak by si představovali. PS: nedavno jsem mluvil s mechanikem, co dělal ještě na ruských tučkách u čsa...ti tam měli druhé vánoce, když viděli, o kolik je to na těch západních letadlech jednodušší. PPS: jak jsi myslel to s tím automatickým přistáním? Pokud jsi myslel Autoland, tak to bylo tošku (pár desetiletí) dříve 😉
Amíkům se to povedlo z orbity? 😉
Vlastně ty budeš letecký inžinýr :yes: Stejně mám ty ruské a evropské radši než americké. Tam za obdiv stojí jen SR-71 a XB-70. :-!
Vlastně ty budeš letecký inžinýr :yes: Stejně mám ty ruské a evropské radši než americké. Tam za obdiv stojí jen SR-71 a XB-70. :-!
Tak až si pěkně zblízka obejdeš 773 a jeho nechutně-ohromně-krásné motory, dáš mi zapravdu, že na nich přeci jen něco je. Nebo takový TriStar, když zabrousíme do let jen nedávno minulých. A co potom královna oblak 747? He? to jí jako chceš srovnávat s tím nafouklým buřtem od Airbusu? PS: z orbity..tos prve neříkal, tam bylo jen autopřistání burana (i když že to museli řídit, alespon +- už z orbity je jasné). SR71...o nem mám krásnou knížku a viděl jsem i pár videí, jak jede na start a crčí z něj palivo jak ze starejch necek...nádhera 😄
Na Mriju v kráse nemá žádné velké letadlo. 737? Hezké, ale A319/320/321 je dle mne hezčí 😉
Ale nééé, 777-300, myslel jsem že hantýrku znáš 😉. Mrija je neuvěřitelná, když přilétala, tak mi skoro vypadl foták z ruky...takový zápasník Sumo, ale s grácií. To když už, tak fakt krásné ruské letadlo je il2 nebo An12 nebo...bylo by jich víc :-!
civil mě moc nebere, ten znám jen okrajově 😉
Skvostný je i Antej. Znáš?
Skvostný je i Antej. Znáš?
ne, co to je? >😁 Jistěže znám, všechny tyhle mrchy těžký sem si postahoval a dokonce s nima občas lítam na lince ulambátar-moskva, jen tak, z plezíru 😄. Vrtule mají něco do sebe a komu se nelíbí velké vrtuláky, tak je barbar a neví o kráse nic. 😄
moje řeč :yes:
An-22, Tu-95/142, An-10. Z písťáků Mosquito, Lancaster, Pe-2, Jak-3, Spíťa VIII, Lightning a Tempest V. Mňam
An-22, Tu-95/142, An-10. Z písťáků Mosquito, Lancaster, Pe-2, Jak-3, Spíťa VIII, Lightning a Tempest V. Mňam
Vona i ta An2 má něco do sebe 😉 :yes:
jo je to sexy stroj, ale hezká není >😁
Jdu hledat Tu-22 v nízkém průletu >😒]
Jdu hledat Tu-22 v nízkém průletu >😒]
je to zprávná mašina...něco jako černoška s velkym zadkem - když jí rozhicuješ, tak panbuh s tebou >😒]
měl jsem s ní letět nad Beskydami, ale parta to vzdala. Tak poletím Zlinem nebo Moravou v září nad Českým rájem :-!
jó, Morava. Schválně jestli víš, proč má dva motory 😉
tož asi kvůli výkonu a bezpečnosti >😁
Moravu si vybral otec, dostal to k 55
Moravu si vybral otec, dostal to k 55
To by mohla mít rovnou tři...no, máš o čem přemýšlet 😄
S tim lítaj Eva-air. Maj sedačky 3-3-3 a pořád spousty místa. Z venku jsem si to nebhlíd, to radši nedělám.
fakt 333? Tos byl asi jen v byznysu, ne? normálně mívají 343, myslím.
v soc. třídě >😁 3-3-3 ...to jsem si specielně vybíral! Londýn- Bankok. Přervaný 747 od Lufthansy, nebo frantíků nesnášim!
No máš pravdu, to jsou ty jejich třístovky ER, co...televizka...široký křeslo...letíš jak pan král a za pár šlupek v socka třídě v letadle dlouhym jak tejden před vejplatou. Holt Dr. Chang Yung-Fa, ten umí >😒] :yes:
znáš tyhle videa?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Něco znám, něco ne...ty miráže mě nepřestanou udivovat
Pěkný :yes😒br />
a co tohle [odkaz] 😄
a co tohle [odkaz] 😄
a co tohle? [odkaz]
[odkaz]
dobrá chuťovka [odkaz] + [odkaz] + miláček můj největší [odkaz]
Kdyby si držel blackbird za čumáček, tak by tě ty rusáci přešli >😁 i když teda z některej Suchoy na tůbě, jsem paf.
tohle si kup k narozkám >😁
[odkaz]
[odkaz]
S tím budou lítat do Brd na inspekce? Medvěděv by se tam vešel desetkrát >😒]
taky to má vzletovou na 36tunách, jestli se nepletu. A maximálku na M=3,2 resp. M=2,83 s raketami. Postrach SAC v sedmdesátých a osmdesátých letech 😄
Ano! V sedmdesátých a osmdesátých letech. Takže by si už neměli tak vyskakovat. Bu bu radar 😄
taky už je vyřadily >😒]
teď mají Su-27, Su-30, Su-34 a MiG-31.. bubu.. a na ten radar stačí jeden Iskander 8-s
teď mají Su-27, Su-30, Su-34 a MiG-31.. bubu.. a na ten radar stačí jeden Iskander 8-s
Jedna vypálená raketa Iskander = konec SSSR, promiň Ruska >😒]
Prd tomu rozumíte. Když za cara postavili čtyřmotorového Ilju Muromce, to byli molodci. Jenom Lenin proto neměl pochopení a tak musel Sikorsky utéct k imperialistům do USA a začít stavět vrtulníky.