Novinky
Uzasny dizajn.
To predné čelo je úžasný aerodynamický prvok...horšie jak otvorená skriňa. Dizajn pre dizajn, len nech to za každú cenu vyzerá drsne. Pritom potrebné vstupy na vzduch majú relatívne malú plochu.
No to sou amatéři = že je to nenapadlo 😐
Tak to si píš, že nie. Dnes je prioritou výraz, nie aerodynamika. všimni si, pred rokmi sa Cx udávalo u každého nového auta, dnes sa tento parameter dozvedáš zriedka. Prečo asi... Proste s apočíta s tým, že dnešné motory sú dosť silné naa to, aby väčší odpor vzduchu hravo prekonali. Dnes sa aerodynamika pomaly viac rieši u ťahačov a autobusov..
U takovýhleho výkonu = aerodynamiku a přítlak prostě řešit musíš
A řeší se i u celkem běžnejch aut [odkaz]
A řeší se i u celkem běžnejch aut [odkaz]
Prítlak a aerodynamika spolu súvisia, ale sú to dve rôzne veci. Tvarovanie čela tohto auta nemá s prítlakom a aerodynamikou veľa spoločné. Samozrejme, že sa to rieši aj u bežných áut, dokonca tam sa to často rieši dôkladnejšie ako u takýchto párkusových exotov, pretože na to majú prostriedky aj ľudí, čo nebýva prípad takýchto malých firmičiek. O kompetentnosti a odbornosti týchto výrobcov si zase netreba robiť ilúzie, kádrovú základňu majú logicky podstatne slabšiu ako napr. mainstreamové automobilky.
Aerodynamická efektivita = je poměr přítlaku a odporu 😉
Viz muj avatar = i menší firmy maj tohle dokonale zmáknutý = navzdory tvejm iluzim. U takovýhohle typu auta = naprostá nutnost. Tvá teorie že velký firmy to musej dělat líp = napříč oborama včetně mýho [odkaz] je blbost. Je to jen o konkrétnim výrobci = tady při ceně 50 mega = nepředpokládám = to co ty
Osobně mám zkušenost spíš přesně opačnou = velkovýrobci na to často víc serou = ale neni to pravidlo. Obecně spíš platí určitej základní vliv ceny = tady velmi vysoký
Viz muj avatar = i menší firmy maj tohle dokonale zmáknutý = navzdory tvejm iluzim. U takovýhohle typu auta = naprostá nutnost. Tvá teorie že velký firmy to musej dělat líp = napříč oborama včetně mýho [odkaz] je blbost. Je to jen o konkrétnim výrobci = tady při ceně 50 mega = nepředpokládám = to co ty
Osobně mám zkušenost spíš přesně opačnou = velkovýrobci na to často víc serou = ale neni to pravidlo. Obecně spíš platí určitej základní vliv ceny = tady velmi vysoký
no nic... kia skalmala... ale uz sa tesim na golfa 8... :yes:
... priznavam som sklamany ...a to u kii som casto nebyval.... o to viac sa tesim prave na konkurenciu ako je novy golf.... lebo ten dufam nadalej ostane golfom a nebudeme tam u neho vidiet ziadne mazdy focusy a pod...