Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
3_diamanty
uz dlhsie si vsimam akysi ustup tychto znaciek z CZ trhu.... kym u fiatu s jeho par veterenami a neschopnostou priviest na svet nieco nove za posledne 3 roky na trh to akosi uz neprekvapi ale ved mazda ma komplet nove portfolio 2,3, 6, CX3,CX5 ... to su tu podla vacsiny predsa uzasne kusky ... nechapem... ved kazdy vzdy tvrdi ake su to uzasne vozy tie mazdy a pritom aj mitsu so svojimi mohykanmi dokaze mazdu nejeden mesiac v roku pritlacit k muru ... neskutocne... fiat mazda celkovo za mna strasna slabota na to ake a kolko vozov maju vo svojej ponuke... naopak mitsu opat caruje s tym co ma... aj dacia ci suzuki super... nadalej maju velmi slusne cisla az neskutocne vzhladom na to ich skromne portfolio :yes:
Mitsu hlavne predava ASX za nizke ceny, pretoze ani 2 FL z toho nove auto neurobi.
mna hlavne tesi fakt ze co zakaznik mitsu to sukromnik... ved ASX je skoro vsetko v sukromnych rukach a v uliciach a v dvoroch rodinnych domoch to aj vidiet .... navyse ma razvor ako octavka ... takze vidim to ako sikovne auto aj pre mnohe rodiny dnes uz v casoch ked ludia chcu viac prave rodinne SUV ako nejake lifty hatche ci dlhocizne kombiky 😉 ... najvacsia sradna je pritom to ze ASX tu kazdy odpisuje a ono sa z roka na rok predava stale velmi dobre niekde aj lepsie ako za mlada a dovolim si tvrdit ze v tejto najnovsej podobe aku ma prezije aj dalsie dva tri roky bez najmensich problemov aj ked stejne "uz" v r 2020 by ho mal nahradit novy model SUV od mitsu...
PS: v MAXe som u vas uz videl noveho ceeda tento tyzden ked som bol v PO u starych rodicov potom co som sa tam cestou od nich zastavil na nakupoch na Sekcove... ale popravde ma kasnou hrozne sklamal ... proste nuda :😉
PS: v MAXe som u vas uz videl noveho ceeda tento tyzden ked som bol v PO u starych rodicov potom co som sa tam cestou od nich zastavil na nakupoch na Sekcove... ale popravde ma kasnou hrozne sklamal ... proste nuda :😉
ASX je moc povedené auto. Už jsem to tu psal.....Měl jsem půjčený 2.0l benzin s CVT na dovolené a velká spokojenost..... :yes:
ano pamatam si na to... 😄 .... ja ASX vidim na sidlisku u nas uz castejsie ako nove octavie ... aj to o niecom svedci 😉 ... ale tak z octavky je dnes uz skor firemne auto ..
Možná je povedené, ale ta ochrana podvozku je fakt mizerná. Jelo přede mnou do kopce ASX a tak rezavá ramena zadní nápravy :no: :no: :no: doslova upoutala mou pozornost. Kdyby to šlo, zeptám se majitele jaký je to ročník atd. Už jsem o tom autě slyšel že je dost ošizené, tohle to jedině potvrdilo. Co se koukám auta se vyrábí od roku 2010, takže zase tak staré to není.
Mazdu zabíjí cena a konkurence od "boleslavského souseda".... 😉
mazda v prvom rade musi mat kusok hrubsie plechy a pojde to 😉 [odkaz] cas 11:45 .... a tak sa mozno uz konecne aj tej hrdzi zacne vyhybat... nic proti mazde... je to snad najsikovnejsia automobila sucasnosti ale ked som vliezol do malej 2ky a pozrel tu priestornost a vybavu za danu cenu na urovni ceedu tak proste to bola predrazena bieda ... dodnes som rad ze som od nej upustil a netlacil finacne na pilu a siel proste inam hoc pacila sa mi a svoje kvality urcite ma :yes😒br />
zakaznici v eu totiz nie su az taki blbi... a aj v takom severskom svedsku si kto kupi "tenucku" mazdu ktora je plechmi stavana skor na nejake subtropy? .. malokto ... tu vidim problem.. maju za mna az moc tenke plechy... auta maju sice lahke.. ale na druhej strane potom zase aj materialovo nachylnejsie .... uz som videl rozkvitnute aj par rokov stare kusky ... a to je vazne na dnesnu dobu proste nepripustne :😉
zakaznici v eu totiz nie su az taki blbi... a aj v takom severskom svedsku si kto kupi "tenucku" mazdu ktora je plechmi stavana skor na nejake subtropy? .. malokto ... tu vidim problem.. maju za mna az moc tenke plechy... auta maju sice lahke.. ale na druhej strane potom zase aj materialovo nachylnejsie .... uz som videl rozkvitnute aj par rokov stare kusky ... a to je vazne na dnesnu dobu proste nepripustne :😉
myslím tiež, že mazda je len o cene, je o stupeň drahšia ako konkurenti a je viac takých, čo hovoria, chcel som mazdu, ale to čo som kúpil stálo o dosť menej. Napr. M2 je výrazne drahšia ako svišť, ale auto je len o kúsok lepšie a možno ani nie je.
čert
V posledním půlroce jsme hledali levné auto na jezdění kolem komína, do práce, školky a pod. A dále něco 4x4 na Šumavu. Takže jasně první volba směr Dacie Zličín. No, katastrofa. Nabídka: tříválcový turbobenzín a turbodiesel. Takže nic. Nakonec jsme vzali nového Fiata GP 1,4 a velmi zánovního Fiata Sedici 1,6. Možná jsme atypičtí zákazníci, ale pro auta, s kterými manželka a dcery jezdí stylem ráno pár km, odpoledne pár km a občas večer ještě pár, je turbomotor čirý nesmysl. Možná by to měl marketingu u Dacie někdo pošeptat. Připadlo mi, že se snad domnívají, že dělají auta pro stokilometrové dálniční přesuny. 😄
Možná bys měl zauvažovat, ve kterých končinách to vlastně žiješ. I Dacia se musí řídit předpisy EU a nemá jinou možnost, jak je plnit, než s motory, které jsou v nabídce.
A ten "zánovní" Fiat Sedici, to je vtip? Vždyť se to auto nevyrábí už nejméně dva roky.
A ten "zánovní" Fiat Sedici, to je vtip? Vždyť se to auto nevyrábí už nejméně dva roky.
ale na druhej strane v showroomoch mozu mat za vyhodnu cenu aj starsie kusky... nejake rok dva jazdene alebo aj nieco starsie po prvom majitelovi ... znamy kusok omlatil golfa 6 a na predajni ako vernemu zakaznikovi mu ho zobrali... zbavil sa ho takto vlastne 😉 aj ked zrovna vyhodne to pre neho nebolo to je jasne ... ale kto neriesi par eur a nechce mat problemy s predajom ani na to nema cas tak preco nie .... uz som neraz na predajni videl aj o generaciu starsie kusky.. aj v suzuki aj v honde... mozno aj dnes si este mozes kupit predosly civic... ak ho proste niekde na predajni stale maju tak preco nie ... da sa to 😉
Když jdu pro nové auto, nevyberu si ježděnku… Panejo, zkus konečně někdy používat mozek.
no je to uz kazdeho osobna vec co kupuje ... len tvrdim ze na showroomoch mozes mat este aj niektore modely z predoslych generacii popri tych najnovsich kuskoch ... snad som to ako de.bil napisal zrozmitelne aj pre teba odbornika na slovo vzateho 😉 >😁
Jasně, čtyři roky tam bude stát neprodané auto...
tak bohvie kde ho ten kolega vyssie kupoval a ako ten pojem velmi zanovny fiat sedici myslel .. lebo 4 roky po skonceni vyroby ho mat na predajni je uz dost dlha doba to je pravda....
Ve vší úctě, emise splňují i motory bez turba. Bavíme se o autech s termínem dodání v první polovině roku 2018. Dále auto na pár km denně = > to je na cca 9 tkm ročně. Takže zánovní Sedici s nějakými 15 tkm z jara 2015 je úplně v pohodě. Tyhle auta běžně najíždí bez větších problémů 200 tkm. O dvojčeti Suzuki SX 4 s japonským motorem a převodovkou snad není třeba polemizovat. A volba GP byla ověřena na dalších dvou předchozích GP v rodině. Jedno bylo MY 2006, 160 tkm, nahrazeno tím novým. Druhé MY 2008, 140 tkm, nahrazeno Sedicim. (Oba byly FIRE 1,4.) A nakonec. Nejdůležitější parametry pro výběr v pořadí podle váhy, byly spolehlivost, cena, dostupnost dílů a servisu. Ano, cenou papírově vyhrávala Dacie. Schopnost dodat auta v požadované specifikaci však bohužel neměla. 😄
hlavne ze si so sedici spokojny.... o viac tu nejde.... ja mam podobny najazd... za prvy rok som spravil s novym autom 8500km ... teraz v polovici druheho roku mam s nim nejakych 4500km tento rok ... a tiez som v podstate kupoval uz kusok vybehovy model ( viac zbadas v moje auto ) ... aj ked v tom case este nadalej vyrabany a podla mna plne na urovni konkurencie ... stejne auta dnes uz velmi rychlo starnu.... a viac ako 20 litrov by som za auto aj tak asi nikdy nedal aj kebyze zarabam dvojnasobok... ale je to o prioritach ... je jasne ze s mensim najazdom a s obsadenim jednou alebo dvoma osobami na to clovek nepotrebuje X5-ku ani passata bez ohladu na prijem a moznosti 😉 ... punto som si v case kupy auta aspon staticky vyskusal.. ale sklamala ma v tom case uz len jedina motorizacia v ponuke aj to papierovo na moj vkus uz bola slabsia a komotna pritom spotrebou na papieri na urovni aut o triedu vacsich s 1,6tkou... ale zase je to o tom ako pises... ak s tym nejazdis dlhe trasy a nerobis 30 tisic rocne tak k comu 100kw a 9s zrychlenie v malom aute... a aj v priemere kusok vyssia spotreba zase pri mensom najazde cloveka nijak nezrujnuje... ja ta chapem 😉
Děkuji za schválení volby 😄 spotřeba GP zase není až tak dramatická. Ty předchozí jezdili v dívčích rukách za 6,2 l/100km. Tohle nové může navíc i na LPG. Sedici jezdí v ženských rukách za 7,3l/100km. Šumava není Polabská nížina 😉 Vzhledem k tomu, že ta auta startují dvakrát až třikrát denně ze studeného motoru a než se prohřejí, tak už jsou na místě, tak by to ani auta s papírově nižší spotřebou nejspíš moc nevytrhla. A mimochodem, než jsme se rozhodli vzít Sedici, tak jsme chtěli Swifta 4x4. Bohužel, při objednání 15.1.2018 je nejbližší termín dodání konec listopadu 2018 + 6 týdnů. Tedy prakticky rok. Vzhledem k tomu, že v roce 2019 končí technická mojí obstarožní Impreze se 400 tkm v kolech, tak ten vytoužený swiftík poputuje na Šumavu a Sedici zůstane mně. Impreza to sice není, ale poté, co jsem mu zkušebně trochu vymetl pavouky z výfuku, jsem byl mile překvapen, že to jezdí lépe, než jsem čekal. 😄 Takže spokojenost. Holt život není o jen high-tech, ale o tom, co člověk reálně potřebuje.
presne tak.... zivot ma aj ine "krasy" a priority ako auta... a hoc mam auta rad nejak zase nie som ochotny byt ich otrok ani hnat to financne do maxima len aby som si nieco dokazoval .. mne proste fakt staci aj male auto ... stejne aj milionove auto za 5 rokov bude stat na "bazarovom trhu" sotva dve tretiny ceny ... a 8 rocne uz mozno ani nie polovicu povodnej ceny... ale je pravda ze zase som jazdenku nechcel ved zijeme len raz... a nove je nove ( mas zaruky ) ... hoc priznavam ze v r 2001 ked sme sli po feldu este na 105L-ke tak to som mal iny adrenalin ... uz dnes mi kupa auta prisla tak nejak sucha a akoby z povinnosti a nebral som to uz tak emocionalne ako za "mlada" kedy som to viac prezival ... ale to bolo asi prave tym vekom... co sa tyka technologii tak mnohe mi pridu ze v aute mi viac kazia zivot ako mi pomahaju... lebo ja fakt nepotrebujem start-stop system ani mat cely volant zas.raty tlacidlami ( hoc niektore veci z volantu ovladam rad a je to aj bezpecnejsie ) ... ale vysvetli to automobilke ktora to tam pcha vsetko len podla seba ... ale zase asistent rozjazdu do kopca si chvalim ( podrzi ta asi 2s v kopci aj ked pustis brzdu .. proste sa lepsie rozbieha a ani netreba rucnu.. auto ta samo podrzi a ty sa v poho pohnes ) ... asi naj vec ktoru zatial ocenujem ...
qp
A nafta stále klesá a klesá, jak se očekávalo. Už i u Octavie má pod 48% podíl nafty.
mozno za to moze aj pokles firemnych predajov.... je leto ... teraz predsa len viac nakupuju sukromnici a ti si dizel v octavke predpokladam kupuju predsa len v mensej miere ako benziny .. ale to len tak som si zaprehanal 😄 .... ber to ako mensiu konspiracnu teoriu.... kazdopadne ked octavku tak za mna s benzinom
Něco na tom nepochybně bude, uvidíme v posledním kvartálu roku. 😉
Ale když to tak projížděl, tak je tam od ledna dost znatelný propad, jak v celkových reg., tak i modelových. A Octavie se mi zdá jako takový nejlepší ukazatel pro nás.
Ale když to tak projížděl, tak je tam od ledna dost znatelný propad, jak v celkových reg., tak i modelových. A Octavie se mi zdá jako takový nejlepší ukazatel pro nás.
tiez som si omrkol vase statistiky... a celkovo dizle padaju.... napriklad nove A1 uz clovek s dizlom chvalabohu ani nekupi 😉 ... rovnako tusim aj nove CR-V .... aj ked tam mozno dizel casom bude ktovie.. aj teraz po facelifte vitary mam taky citak ze aj tam uz dizel skoncil.. alebo nie? proste dizle uz kusok miznu a to ma aspon v segmentoch kde mi nedavali zmysel ozaj tesi :yes:
Tak tak. Zajímavé bude ještě sledovat, jestli se bude benzín furt přibližovat naftě u 5ky a Ečka, což bych u tak velkých aut už tak relativně malý rozdíl rozhodně nečekal. Totéž u Ska.
Mno. Ja som momentalne v BG a co tak sledujem, ak diesel v BMW ci Audi. Mercedesy nove vyhradne benziny pripadne nejaka verzia AMG. Inak pomer novych S klassr vs. 7er 10:1 a priblizne tak aj voci A8.
rohYpnol
Modely ix20 a i20 jsou typickými důchodcovskými vozy. Relativně levné, dobře se do nich nastupuje. Jsou praktické. A stačí.
No, takže kampaň s řidičákem a slevou nese ovoce... >😒] 😉
Za mě je to ale pro Hyundai jízdy do pekel. V době, kdy má novou i30, by právě ta měla táhnout. Stejně jako Kona...
No, takže kampaň s řidičákem a slevou nese ovoce... >😒] 😉
Za mě je to ale pro Hyundai jízdy do pekel. V době, kdy má novou i30, by právě ta měla táhnout. Stejně jako Kona...
A proto jsem ještě nepotkal důchodce v ix20... >😁 Ale ve Fábkách jich je plno.
kedysi dochodcovia kupovali u nas hlavne SX4 a thalie ale aj fabia 2.. tam je to dnes v nej uz samy dochodca ... bacha na to v premavke .. no a dnes zase dochodcovia kupuju skor ix20, vengy ale aj kdejake uz rozne crossy ( hodne vidim aj MPV meriva u starsich ludi .. opel ma u nas dobre ceny ) ... ale tak po 60tke asi vacsina ludi uz meni priority v autach a mat co najnizsie auto uz zacina byt vtedy nepohodlne... moj bratranec ma SX4 este tu s 1,5-kou v dvojkolke ... a fakt si tam sedis uplne kralovsky vpredu... aj nastupovanie fajn... starsi clovek toto oceni .. ja som sa v tom aute citil fajn..... ale ten kufor zase ziadna slava... pride mi ze aj ja v pole ho mam vacsi a to pritom tiez nic moc :😉 .. ale dochodcom na bezny nakup to proste musi stacit v poho predpokladam :yes:
jirik_kirij
Škoda, že chybí sloupec s % u jednotlivých značek popřípadě i jednotlivých modelů. Pak bychom se možná dozvěděli, že u Škody je to kolem 90% a u Octavky ještě víc a pak by měli pravdu ti, kteří tvrdí, že Škoda se nekupuje ale fasuje.
Taková statistika samozřejmě existuje, u škody je to 83,5% firemních, což i tak znamená první místo v prodeji soukromníkům v absolutních počtech. Firemní prodej zároveň neznamená, že se taková auta automaticky fasují, ve firemních prodejích je dnes hromada leasingů, kde koncoví uživatelé jsou soukromé osoby nebo auta koupená OSVČ, kde je daná osoba vybírá, kupuje i užívá.
[odkaz]
[odkaz]
"Fasuje se" i většina prémie, snižuje to nějak význam jejích prodejů?
Svým způsobem snižuje.
Ve spoustě společností máš volný výběr vozu a jsi limitován jen cenou. TO je pravda. Ale obvykle ten výběr je takový, že si můžeš vybrat cokoliv, jen když to bude Škoda a bude to stát do XY Kč... 8-s :-!
Prostě u Škody hodně zvyšujou prodeje velké firemní nákupy. Proto prodejní čísla neznamenají jen to, jak jsou automobily u zákazníků oblíbené (co vede v osobních preferencích řidičů).
Ve spoustě společností máš volný výběr vozu a jsi limitován jen cenou. TO je pravda. Ale obvykle ten výběr je takový, že si můžeš vybrat cokoliv, jen když to bude Škoda a bude to stát do XY Kč... 8-s :-!
Prostě u Škody hodně zvyšujou prodeje velké firemní nákupy. Proto prodejní čísla neznamenají jen to, jak jsou automobily u zákazníků oblíbené (co vede v osobních preferencích řidičů).
Ree😜orty - kde je těch 700 v ČR registrovaných F. Rangerů v roce 2017? Kde je těch dalších 300 za rok 2018? jak je rok dlouhý, potkal jsem na silnicích asi tak 3 kousky, a 3 kousky Mustangů >😒]
Chtělo by to posílit korunu a potom by ree😜orty přestaly.
Ale jo, každý si chce najít to své. Kdo nemá rád Francouze, nikdy jim úspěch nepřipustí.
Asi to je kraj od kraje. Já zase potkám Amaroka tak 1 za týden, za to na jižní Moravě jsem jich viděl dost.
pozicne vzhladom na tabulku a celkove poradie znaciek sa v eu dacii dari prave najviac v rumunsku bulharsku moldavsku a u vas v cesku... v tomto gratulace >😁 😄 ... u nas zase viac miesto dacie frci suzuki ....