Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Podíl prodávaných dieselů se v červenci dál propadl...

13 komentářů

KANKUNEN
o ekologičnosti dieslů a ovce kupovali. Teď je výplach opačným způsobem a ovce si kupují do Gazíků tříválce. A kdo uvažuje tak si koupí i koupil předtím malé auto v benzínu a velké v naftě. Jako výplach dobře funguje i zákaz dieslům do města, ve skutečnosti se zákaz dotknul jen opravdu starých aut.
Zetti
Vsichni sme ovce jenom KANKUNEN mistr sveta. Hmm, uz jenom prezdivka o necem vypovida
WinDiesel
Má ovšem pravdu, i když situaci popsal drsně.
Zetti
Blbost, v mem pripade sem posledniho naftaka kupoval 2005, od 2009 kupuju jen benzinaky a s vyplachem mozku to nema nic spolecneho.
KANKUNEN
Jako bych ti šlápl na kuří oko. Je zajímavé, že podobné reakce mají především zastánci alternativních pohonů a obhájci bizarních řešení.
Zetti
Nejsem niceho zastancem nebo obhajcem, jezdim v cem se mi aktualne libi. Ty ne?
IPace
ta obava ze zakazu vjezdu do mest i u novych aut stale je aktualni, ten kdo si dnes koupi nove auto ceka ze ho za par let bude treba prodavat, a ve chvili kdy nekde zakazkou vjezd i takovemu autu, razem se tam stava neprodejnym

koupil by sis auto kde nevis zda za 4-5 let nebude mit zakaz vjezdu do mist kde bydlis? i s vidinou toho ze ho za 4-5 let budes prodavat? protoze treba 2 roky predem se o tom zakazu bude minimalne diskutovat, a ta tva ojetina by razem na cene klesla treba o dalsich 20-30% nez je bezna cena, ja osobne bych si takove auto nekoupil bez extremne vyrazne slevy, protoze bych proste nechtel prodelat ani pak na dalsim jeho prodeji

a ze tech mest kde ty zakazy planuji je zatim malo, par kousku co spocitas na prstech ruk, do 10 let to ale muze bejt ve vetsine Evropy 😉
KANKUNEN
Ty kupuješ auto s ohledem na budoucí prodej dle své vymyšlené budoucnosti?
Niemand
Z pohľadu základnej logiky áno. Ale auto sa nekupuje len logikou. Ja preferujem benzín, vyššia spotreba ma pri mojom nájazde nezruinuje a nepotrebujem ani ťahať 1000km na jednu nádrž. Okrem toho u mňa aj pri väčšom aute prevládajú krátke trasy a tretie auto do rodiny, ktoré by jazdilo len na dovolenky sa mi zdá zbytočný luxus.
praptak
Proč by si uvažující člověk nemohl koupit velké auto v benzínu. O výplach vůbec nejde.
WinDiesel
až budou hotovy homologace na WLTP a Euro6d
něco poměřovat bude mít smysl od 01/09/2018 ale lépe od 01/09/2019
to už bude inovovaná nabídka modelů a motorů stabilizovaná
Blue Sun
Na omezení nabídky trpí diesely stejně jako benziny, tak neplácej pořád dokola své fanatické nesmysly.
Mates35
Já už bych nafťáka nechtěl,tak se ani nedivím, že prodej dieselů klesá. V loni jsem v bazaru pořídil auto na benzím a jsem naprosto spokojený a auž bych neměnil.