Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ministerstvo uzavřelo nový kontrakt na mýtné. SkyToll a Kellnerův CzechToll nahradí Kapsch

Smlouva následuje krátce poté, co Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zamítl stížnost neúspěšné firmy Kapsch Telematic Services proti tendru na nové mýtné.
Zpět na článek
Avatar - Ada je zase tady
21. 9. 2018 23:07
Bitva "velkobratrských" mafií
Cena kontraktu je astronomická a stejně astronomické bude i "všimné". Kapsch by to sice již udělal levněji (investice je již zaplacena) a není co mu ekonomicky ani funkčně vytknout, ale udělal fatální chybu. Domníval se, že stačí tlak vyplývající z toho, že koupil pohledávky od dědiců Altnera proti ČSSD. To je nesmysl. Nehledě na to, že ČSSD je již "out", Kapsch vsadil na špatného koně, protože "vedlejší zájmy" jsou najednou primární. To "PK" je jiný borec. Výsledkem jeho vítězství bude splněný sen velkého bratra - palubní jednotka bude z GPS sbírat data o vaší poloze všude, kde se pohybujete a následně je ochotně "vyklopí" těm, koho zajímají. Informace o ujetých kilometrech po dálnicích i ostatních silnicích (ano, i ty budou časem zpoplatněny) budou jen vedlejším efektem. Podstatná bude ta totální kontrola. Vlastně ani ty "palubní jednotky" už nebudou potřebné - stejnou funkci vám velký bratr nahraje do vašeho "bezpečnostního" bonzovacího systému, kterým teď musí být vybavena všechna nová auta... Jistě, můžete říci, že je to všechno nesmysl - nicméně: historie nás učí, že každá technická novinka, která mohla být proti svobodě lidí zneužita, také zneužita byla. A tak vítejte v nové totalitě. 8-s
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Hammunasakra
22. 9. 2018 09:02
Re: Bitva "velkobratrských" mafií
:yes: :-!
Avatar - Beefcake
23. 9. 2018 12:19
Re: Bitva "velkobratrských" mafií
SkyToll to ma v nasich koncinach dobre podchytene. Cista ryza.
23. 9. 2018 15:52
Re: Bitva "velkobratrských" mafií
V podstate bude stacit, kdyz jednotka zjisti, diesel pod EU5 jeden mestem, tak posle obesilku majiteli s pozdravem na 5000CZK. Takova budoucnost se mi libi.