Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda a názvy jejích aut. Jak dostaly své jméno Octavia, Felicia nebo nová Scala?

16 komentářů

holden2
ze scala neni ani zebrik a ani schody. scala je meritko neboli etalon a tim spis je to totalni pi*covina. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje.
ale vlastne se tenhle hnuj da brat jako meritko, ale zase budou vsichni lepsi
JirkaV8
A pan Holden porad nenafasoval >:D V kolik prosim jede ten Vas autobus do Nosovic? Asi kolem 5, abys byl na 6 v arealu, ze? ;-) Horsi, kdyz se polovina preplnene posadky moc neumyje njn. Navic ode dveri v zime fouka, z druhe strany ten smrad. Ke vsemu docela problem urvat aspon misto k sezeni ze? Zenske najednou tehotne aby je nekdo pustil sednout, v praci uz zas ale nejsou. Pech jak hrom. No jooo pane, jak kdo zasel... ;-\ To ja se pro zmenu zas tesim, az budeme znovu fasovat :-!
Hammunasakra
Ale Škoda Scala je fakt pí*ovina [odkaz]
car
Co ty tak můžeš fasovat trolle..?Leda tak nějaký prášky..
Krosssak
Aby nebyli lepší když wv group škodovku drží v klestich. Čím jezdíš ty?? Tramvají?
wladyk
Další model bude KARDIAQ. Žádná latina, ale odkaz na cenovku auta, platby v servisech apod.
lordlord
tak se říká krabici v nemocniční barvě
bystron
Scala je konflikt SC. Znám kluka se jménem Szcypka (Štipka). Takže to má být: Šala? Skala? Skejl? Čala?
3_diamanty
nieje tam ziadny pismenkovy konflikt.... prave naopak.. spojene SC umozni v mnohych jazykoch "vlastne" prisluhujuce pomenovanie a tak ako sa sportage cita niekde sportáž inde sportydž tak sa sa bude aj scala citat niekde skala inde skejl a podobne .. uplna lahoda

inak krasne meno... aj ked v kutiku duse som veril v navrat mena felicia ;-)

PS: a rovnako ma mrzi aj koniec mena Yeti... to fakt nemalo chybu... ale ved mozno raz ked vyhra rozum pred pobabranym marketingom sa niektore nazvy opat vratia :yes:
traveldrive
Jasne, že tam nie je konflikt. Ty si konflikt.
rokyta.p
Čistě ze zvukomalebného hlediska je nejlepší asi Karoq a Rapid. Možná Fabia. Běžná, ale milá denní věc.

Octavia a Roomster je fajn, ale malinko složité. Složitý název bych dal jen pro vlajkové lodě. To neni jen Pepa, ale ó já Gaius Julius Caesar první veliký.

Prznění existujících slov pouze změnou koncovky Superb, Kodiaq se jednou snese, z dlouhodobého hlediska by ale bylo slaboduché.

Nějaká evidentní logika pro skupinu, (například KQ pro SUV) je super. Není to pak zmatek.
Toman01
Neznámý původ? Já tam tedy slyším jasný odkaz na anglické "fabulous", latinsky podle googlu "fabulosa".
Xonik
Octavia nebyla pojmenovavá podle toho že by byla modelem č. 8 ve znárodněném průmyslu (žádných 7 předchozích nebylo), ale osmá modelová řada odvozená od předválečného popularu :yes:
starý_kluk
V době vznikajícího typu 1000 MB jezdily prototypy (s velkými předsunutými světly a složitě lomenými chromovanými nárazníky), které nesly jméno Favorit (v muzeu Škody je v tomto provedení vystaven kombík s motorem zcela položeným vodorovně, takže využitelný prostor vzadu je docela slušný). Nakonec se jméno nepoužilo.

Za 25 let po té, v době vznikání Favorita, vypsala automobilka veřejnou anketu na jeho jméno. Tenkrát jsem z plezíru navrhoval jméno Seneca (a to ještě zdaleka nejezdil Citroen s lidským jménem Picasso). Nakonec se použilo prvo-republikové jméno Favorit.
DaewooMaster
Tu anketu vyhlásil časopis Svět motorů, škodovka s tím nic neměla a ani se tím neispirovala (v SM "vyhrály" totiž pěkně pitomé názvy) a já by naštvanej, protože do SM jsem posílal na koresponďáku právě i název Favorit (tehdy jsem mě stejnojmenné kolo ) >:D

PS: Tak jsem to dohledal přímo na tomto serveru:

"V anketě z roku 1987 vyhrál název Laura (s odkazem na Václava Laurina), veřejnost hojně podporovala i pojmenování Bella, Bertonetta nebo Optima.

Uvnitř automobilky se ale už tehdy vědělo, že nový automobil se bude jmenovat Favorit. Dokonce už bylo objednáno nářadí s nápisy Favorit a probíhalo i dokumentační řízení s tímto názvem."
Krosssak
8-s :'-( Dobrá snůška nesmyslů.....
SuperB z latinského slova "superbia"=
=hrdost! :-! :-):-)