Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Brexit může ovlivnit i český automobilový průmysl. Jak?

Velká Británie je jedním z nejvýznamnějších odbytišť českých automobilek. Brexit je tak pro ně hrozbou.
Zpět na článek
Avatar - Hittman
24. 10. 2018 12:07
Autoprůmysl
i trh u nás všeobecně denně ovlivňuje tisíc věcí, např. rozhodnutí vlády, kurz koruny, cena surovin, počasí, atd atd, tak co pořád máte s brexitem?? Závist? >:D
Avatar - lyon667
24. 10. 2018 14:00
Počty
"Na každého občana v České republice připadá za loňský rok 132 nově vyrobených automobilů."

Chápu, že jsme velmoc..., ale až tak moc? :-)
9. 3. 2019 05:25
brexit
Ono to nebude tak hrozné, jak se na první pohled zdá. Nějak bylo a nějak bude. Mě třeba brexit moc netrápí. Mám svoji offshore firmu v daňovém ráji [odkaz] , která je úplně někde jinde a daří se mi, takže mi je brexit jedno.
Avatar - JirkaV8
24. 10. 2018 22:05
uvidime
Zakolisani trhu, zejmena v dubnu urcite bude. Jeho amplitudu je tezke odhadnout. Ale myslim si, ze ten stav nemusi trvat tak dlouho. Behem par mesicu by se to mohlo priblizit, (nerikam vratit) k normalu. Spise to bude docela zatez pro Calais - Dover, vsude stojici kontrolujici se kamiony a tak. Vetsina automotive tovaren ma v Anglii na duben proto nastavenou odstavku/celozavodku. Nez se dodavatelske retezce zase obnovi. Ze rozvod ale neco stoji (obe strany) je jasne. Uz nasi predkove rikali, ve dvou se to lepe tahne.
Avatar - Dzakobo
24. 10. 2018 18:54
Re: Autoprůmysl
Myslím, že Mayová předložila velmi akceptovatelný návrh (poměrně poškozující samotnou Británii) ale protistrana, což jsou šmejdi, to podle mě nechají dojít do extrému, že bude brexit bez dohody, což má být varování pro další státy které by případně chtěly vystoupit z EU.
24. 10. 2018 16:11
Re: Autoprůmysl
Brexit je proste pr*ser. Moc mi to nejdriv neprislo, bral jsem to ze se proste nejak dohodnou a jde o prd, ale kolega je Brit a uz dva roky ma sevrene pulky, co bude dal. Vzdycky se clovek nejvic dozvi od tech, kterych se dana vec primo tyka, coz hospodsti experti proste nejsou.