že vůbec nejde o Ghosna, ale o obchodní válku Francie vs Japonsko, kde se Japonci snaží ukrást Renaultu jeho Nissan.
Ada je zase tady
1
Jde o šmejda, který poškodil celý automobilový průmysl :no:
Ham.
4
To si nemyslím, v podstatě zachránil dvě značky od totálního krachu, Nissan a Mitsubishi.
Blue Sun
3
Jak kdybys od Ady čekal objektivitu vůči francouzským značkám.
WinDiesel
1
Ten kdo pravidelně čte novinky z autoprůmyslu ví, že Francouzský stát dlouhodobě touží ovládnout Renault.
A že Nissan mnohokrát indikoval že na spojení s Renaultem těžce prodělal, to je též obecně známé.
car
4
Prodělal? Vždyť se na Nissan už mohlo jen vzpomínat..
Đawson
0
To klidne mohlo a bylo by to asi lepsi 😄
abc
0
ty táraš neskutočné kraviny,
kedysi bol francúzsky štát majoritným vlastníkom Renaultu, Renault bol de facto štátny podnik, potom ale odpredali akcie súkromníkom,
Nissan bol vlastne Reanaultom/ ghosnom/ zachránemý, ja to celé sledujem online
Hittman
1
Co bys čekal od francouzských komoušů? Kažou vodu, pijí víno..
WinDiesel
1
Ano, podrazit Mitsubishi nohy a potom levně koupit, to je ta pravá "záchrana". Metody které Ghosn používal se teď obrátily proti němu, podobně jako triky se SW proti bossům VW a Audi. Někdy je karma "instant" a někdy to chvilku trvá …..
wakantanka
3
Skús to rozviesť viac ako Renault podrazil nohy Mitsubishi? Zaujima ma to pretože takéto tvrdenie čítam prvý krát.
xxc
2
Vyrabali spolu nejaky model, v ktorom falsovali emisie a ked sa to prevalilo, tak to hodili na Mitsubishi. Bola to dost velka kauza uz davnejsie. Netreba zabudat 😄 A nie Renault, ale Nissan.
bullock
2
Ale to není zase tak dávno (1-1,5 roku). Nissan nahlásil svého dodavatele (Mitsubishi) z emisních podvodů. Akcie šli dolů a Nissan pak bez mrknutí oka celou značku převzal. Takže řadu let ten problém Nissan posvětil a vydělal. Pak otočil.
Nicco
0
No nevim, pamatuju si jenom ze Misivbushi lhalo o spotrebe svych vozu v Japonsku. O Nissanu nic nevim. Ktery motor dodava Mitsu do Nissanu? Nejaky Kei car?
adamzprahy
0
Ta lobby si myslím, že od aliance Renault-Nissan byla velmi silná. Logicky. Myslí si někdo, že je náhoda, že propukne obří emisní skandál a vzápětí se zčista jasna velká automobilka rozhodne Mitsubishi odkoupit, resp. skokově navýšit podíl? Takové množství prostředků se neuvolní ze dne na den.
Nehledě na to, já tehdy kupoval Renaulta a prodejce mi v rámci prodeje "prodával" co vše Renault dneska dělá a tak, pak teda říkal že to Mitsubishi by asi raději nezmiňoval. Že v Renaultích kuloárech se právě o pochybných praktikách (jako je ta výše popsaná) mluví docela nahlas.
A že Nissan mnohokrát indikoval že na spojení s Renaultem těžce prodělal, to je též obecně známé.
kedysi bol francúzsky štát majoritným vlastníkom Renaultu, Renault bol de facto štátny podnik, potom ale odpredali akcie súkromníkom,
Nissan bol vlastne Reanaultom/ ghosnom/ zachránemý, ja to celé sledujem online
Nehledě na to, já tehdy kupoval Renaulta a prodejce mi v rámci prodeje "prodával" co vše Renault dneska dělá a tak, pak teda říkal že to Mitsubishi by asi raději nezmiňoval. Že v Renaultích kuloárech se právě o pochybných praktikách (jako je ta výše popsaná) mluví docela nahlas.