Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Kupujeme použité náhradní díly: Jsou o hodně levnější, ale víme, na co si dát pozor

S prvním sněhem jsou autovrakoviště v permanenci kvůli drobným ťukancům. Motoristé zde nejčastěji hledají světla, nárazníky a blatníky. Občas ale dělají chyby, nad nimiž obchodníci s díly kroutí hlavou.
Zpět na článek
2. 12. 2018 20:06
10. 12. 2018 15:16
17. 1. 2019 22:18
14. 2. 2019 07:38
22. 11. 2019 21:19
24. 10. 2020 20:57
Avatar - rokyta.p
2. 12. 2018 16:22
konečně pokus o praktický článek
Konečně trošku praktický článek popisující problematiku starání se o auto. Ne pořád jezdit do nekonečna mezi kuželkami s novými, což umí každý a stejně si lidé koupí to, co se jim líbí. Ne že auto vyhrálo o 0,02 bodu, protože ve zcela subjektivní kategorii design mu střelili o chloupek lepší číslo. Na některé díly může být vrakáč aj rozumný, protože jakmile je jeden světlomet zažloutlý a druhý fungl nový, tak to jde hned vidět. Proto koupě použitého je aj lepší, i kdyby byl hned za cenu nového. Takže nárazníky, světla a takové věci ano. U kol a jiných je třeba už být ostražitý a do mechanických věcí by jsem ale primárně nešel. Destičky by mne opravdu nenapadly, tomu už se musím hooodně smát. Protože jak jste psali na případu Oplu, když nějaký díl odchází na jednom exempláři, lze očekávat že v podobném stavu bude i na druhém. Že je polovina dílů z čorek je jasné, ale znáte to, zkuste si nad dveře supermarketu napsal SLEVA >:D
Rozbalit vlákno
2
2. 12. 2018 22:32
Re: konečně pokus o praktický článek
praktický článek by to mohl být, kdyby ovšem to nebyla komerční reklama. ;-)
Avatar - rokyta.p
2. 12. 2018 23:55
Re: konečně pokus o praktický článek
Myslím, že to jméno si nepamatuje nikdo a každý si případně najde firmu ve svém okolí už jen kvůli osobnímu předání.
Avatar - xmarek
2. 12. 2018 20:06
Intuice
Svého času jsem zjistil jak funguje lidská intuice: [odkaz] Uvedu příklad: Zeptám se na něco co mně zajímá. Tj. odkud jsou ty díly, zda z Číny atd. A pokud po mně prodavač vyjede tak jdu pryč. Proč? Logicky, potrefená husa. A tam se kvality nedočkám. ;-)
Rozbalit vlákno
0
3. 12. 2018 11:17
díly z vrakáče
Ono používat spotřební součásti na vozidle z vrakáče je blbost sama o sobě a zde patří i v článku zmíněné kulové čepy. Takové díly, které dostávají zabrat se kupují pouze od výrobců, kteří dodávají díly i do prvovýroby, ale dělají i druhovýrobu. Každá značka je specialistou na něco jiného, pokud to nejsou pouze baliči dílů jiných výrobců do krabiček se svým logem, ale ani to nemusí znamenat problém, např. Nipparts. Z toho velkého množství výrobců, např. KYB na tlumiče a péra, Lemforder na mechanické díly, Sasic na francouzské vozy v oblasti hlavně pryžových dílů, atd. Stejně tak se ne vždy vyplatí koupit sady, ale jednotlivé díly zvlášť. Mnoho lidí si taky naivně myslí, že když si koupí např. rozvodovou sadu výrobce, že vše v sadě bude od jednoho výrobce, ale často bývá složena z dílů od několika výrobců, což je běžná praxe. Na vrakáč chodím pouze v případě, že se jedná o díl, který vůbec nelze koupit v druhovýrobě, ale pouze jako originál a nebo pokud je jeho cena citelně výhodnější z vrakáče a nejedná se vysloveně o spotřební díl. Vše ostatní řeším vždy druhovýrobou a vlastním servisem svých vozů.
Rozbalit vlákno
0
4. 12. 2018 18:59
iAutodíly.cz - zkušenosti
Tak zrovna se zmiňovaným e-shopem iAutodily.cz mám jednu poměrně nepříjemnou zkušenost. Objednal jsem roletu na zakrytí zavazadlového prostoru. Byla doručena Českou poštou, na první pohled neporušený, ale ne příliš kvalitní obal - pouze obalová fólie, ani ne "bublinková". Kurýr pošty odjel, před ním jsem neměl šanci stav zásilky ani zkontrolovat. Ale i kdyby, stejně by mi to nepomohlo. Plastová koncovka na jedné straně rolety byla rozbitá, jak se ukázalo po vybalení. A jste v pasti - pošta reklamaci neuzná, protože "zásilka nebyla řádně zabalená". A v tom jim koneckonců musím dát zapravdu. Skutečně by bylo tak složité, alespoň konce rolety obalit kartónem, bublinkovou fólií nebo jinak zabezpečit, aby se po (pravděpodobném) nárazu o zem plastový díl nerozlámal? Prodejce tvrdí, že "takhle zásilky balí vždycky a nikdy s tím nebyl problém" - tedy až teď, a že na vině je přepravce (pošta). Zpět zboží zaslat nemůžete, ať je lhůta pro navrácení dlouhá jakkoliv, protože je poškozené. A samozřejmě je jedno, že ne vaší vinou. A jako projev "dobré vůle" vám iAutodily.cz nabídnou slevu na příští nákup :-( Opravdu "férový" přístup - ale že bych si u nich ještě někdy něco objednal, to asi těžko...
Rozbalit vlákno
0
10. 12. 2018 15:16
autodily
ja kupuju dily jedine na vrakaci, jen veci jako kryt kotoucu brzd, cepy atd kupuju nove
Rozbalit vlákno
0
17. 1. 2019 22:18
auto
Abych pravdu řekl, tak použitým náhradním dílům tedy moc nevěřím. Na [odkaz] jsem našel spoustu ND za podobnou cenu, přitom mám však jistotu, že je díl nový a kvalitní, tudíž mi vydrží mnohem delší dobu.
Rozbalit vlákno
0
14. 2. 2019 07:38
Pneu
Já kupuji dokonce i použité pneu [odkaz] . Že je to použité, ještě neznamená, že je to špatné, nebo rozbité. Hlavně to nestojí pak zbytečně moc peněz a přitom funkci to splní stejně, jako nová věc.
Rozbalit vlákno
0
22. 11. 2019 21:19
náhradní díly
Je pravda, že pokud člověk chce na své auto originální díly a nemá moc peněz, tak je asi nejlepší dívat se po použitých. Pokud ale člověku nevadí, že si trochu připlatí, tak je podle mě lepší dívat se po nových dílech. Když jsem například já naposledy sháněl nějaké díly pro své auto, tak jsem je nakonec objednal přes Voton. Tam totiž měli vše co jsem potřeboval. A hlavně ty díly byly opravdu originální a ne nějaké šunty.
Rozbalit vlákno
0
23. 12. 2019 15:07
Zkušenost s náhradním dílem
Zakoupil jsem z nejmenovaného vrakoviště převodovku na nissan 350 z z bouračky. Po montáži to celkem fungovalo, ale asi za 14 dnů se rosypala. Můžete mi doporučit nějaké jiné? Našel jsem toto co má celkem dobré reference www.nissanvrakoviste.cz. Máte sním někdo zkušenosti? :-|
Rozbalit vlákno
0
24. 10. 2020 20:57
Náhradní díly
Já bych si náhradní díly z druhé ruky nekoupil. Radši si připlatím, ale budu mít jistotu, že je díl opravdu funkční. Mám Fiat Ducato a na ten není problém cokoliv sehnat. Vše, co potřebuji, si objednávám z https://www.nakladnidily24.cz/ , protože se mi od tamtud díly osvědčily.
Rozbalit vlákno
0
11. 2. 2021 10:23
náhradní díly
Troufl bych si tvrdit, že každý z nás někdy kupoval použité náhradní díly hlavně asi z důvodu, že chtěl ušetřit někdy i docela významnou částku za nové autodíly :-) V dřívějších dobách to bylo malinko složitější, objížděl jsem vrakoviště po celé Praze, abych sehnal nárazník na Octavii v požadované barvě :-D To dnes mi stačí si vyfiltrovat inzeráty na https://www.biginzerce.cz/ a mám nakoupeno "raz, dva" :-)
Rozbalit vlákno
0
1. 11. 2022 11:19
Náhradní díly
Tyjo, tak to já na naše auto snad nikdy použité díly nekupoval. Je mi jasné, že v některých situacích se to může finančně vyplatit, ale já pro jistotu vždy kupoval nové díly. V tomto mám velice dobré zkušenosti s https://www.intercars.cz Právě přes ně se mi totiž vždy podařilo sehnat to, co jsem potřeboval.
Rozbalit vlákno
0