Novinky
DonLabuznik
0
Já jsem se o vynálezci spalovacího motoru před nedávnem dočetl na https😐/kralmotoru.cz/…laus-august-otto spustu zajímavých informací, ale proč si je nezopakovat, že. Je až pozoruhodné, že z tohoto vynálezu nakonec vzešla tak obrovská automobilka jakou je Daimler. Dokazuje to, jak důležitý spalovací motor je.
Přejít do diskuze
no ja bych hlavne podekoval tomu nahore,ze nas vsechny stvoril.do pr...e s Darwinem bůh to byl!! >😒] >😒] >😒]
Jojo diky moc no.A pane Diesell,Vam take a pane Wankel, Vam take..zapomel jsem na nekoho 😄 ?(Elektroidy a tryskovy si to zatim nezaslouzej 😁,az na starter ) >😁
Díky za upřesnění, ale v Lenoirově případě se nejednalo o magnetové zapalování. To podle mne sestrojil až Otto. Navíc i Lenoirovy motory byly plynové. Ottův vynález byl přelomový v tom, že mohl být do zážehových motorů poprvé použit benzín.
A s motorom Deutz jazdil naposledy Loprais na Dakare a zastavený je aj v Macíkovom špeciáli Tedom. 😄
Myslim, ze to byl take puvodce patentu ktery uz vznikl par let pred Otto. Nevim jestli se ve Francii rika spalovacimu motoru take Ottomotor stejne jako v Nemecku 8-s
pan Otto by se asi divil kam ten vývoj poskočil kdyby ho dnes posadili do té RS6 ve článku nad ním >😁 :yes: