Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Srovnávací testy

Zpět na článek

TEST BMW X5 30d vs. VW Touareg 3.0 TDI – Prémie proti lidovce? Kdepak

410 komentářů

Hammunasakra
"Váhající převodovka" 😄
KANKUNEN
Vím co by stačilo, abys tvrdil, že na převodovku se dá lehce zvyknout. Stačilo by přelepit znáčky z VW na Citroen C9 Aircross. Promiň no.
Hammunasakra
Fakt víš? 😉

PSA používá levnější horší 8st. Aisin = máš pravdu že s drtivě lepšim výsledkem. Přechod na WLTP způsobil že špičková ZF8HP posobí ve spojení s V6 3.0 TDI = fakt blbě. Neni to její chyba = ale motoru = plnícího emise podle trochu náročnějších měření

Vim to >😒]

A o tom eufemismu sem napsal = protože jinde to celkový chování motoru a převodovky = rozebrali podstatně kritičtějš. Ostatně i tady v diskuze sou lidi s vlastní reálnou = a velmi kritickou = zkušeností

C9 myslim ani nebude ne? Po DS7 má bejt dražší model DS8 = nevim ale co to má bejt za typ auta = možná bude vědět nějakej fanda PSA 😄
KANKUNEN
To je všeobecně známo, že TDI s ZF spíše bojuje než notuje. Já chtěl jen ocenit tvůj neměnný postoj, kdy namísto autofandovství řídí tvé názory nenávist ke koncernu a bezbřehá láska k vlastní garáži a garáži Tetky a strejdy Buřtíka.
Hammunasakra
Nevim co si chtěl ocenit = já chtěl poukázat na neměnný přístup ACZ

Neznám a memám žádnou Tetku = to bysme si měli vyjasnit

A zajímavý je i to "všeobecně známo" = prvních pár měsíců co sem to tu psal = reakce na mý příspěvky "všeobecnou známost" moc nenaznačovaly 😉
iudex
Podľa mňa ten výraz vystihuje popisovaný neduh dokonale. Proste prevodovka váha, aký stupeň je vhodný, čo má zaradiť, čo je jasné negatívum a nie eufemizmus.
Hammunasakra
Viz já 13😁3 = je to eufemismus 😉

Je to v dnešní době něco tak mimořádnýho = že místní verze = je eufemismus
webpaja
Takže místo váhající převodovka má být neváhající. Dřeš to už moc. Slovo váhající je naprosto přesné pojmenování toho, co je na 3,0TDI se ZF špatně. 😉
Hammunasakra
Tak znova = je to naprosto nedostačující = ve srovnání s jinejma podobnejma textama. Kde se na dnešní dobu tak mimořádný věci = logicky věnujou. Logicky většim
a) rozsahem textu k něčemu tak mimořádnýmu
b) větší kritikou + rozepsánim co všechno to dělá a způsobuje

Je to problém kterej moc nemá obdoby = to k tomu dřeš 😉
webpaja
Ten problems je tu sepsán velmi dobře. X5 funguje skvěle, Touareg váhá při sešlápnutí plynu, někdy zbytečně odřazuje, jindy zase podřazuje. Vše to v textu je 😉
Hammunasakra
Tak eště jinak = lze a jinde bylo napsáno = víc

Popravdě líp to popsal i tady v diskuzích stealth01 či kdo
webpaja
O tom, jak se musí na tuto převodovku zvykat jsem psal i já, podíval jsem se na autocar a píší tam to samé. Tebe prostě z principu štve, že to není na celou stránku a s vykřičníky >😒]
Hammunasakra
Jo štve = že v blbym příbuznym Světě motorů nebo AutoTipu = píšou k věci víc

Otázka je proč něco tak extrémního = neštve tebe?

Je blbost si na špičkovou převodovku zvykat = u všech značek funguje jak má. A to je ten extrém = je správný věc nazvat pravym jménem = případně trochu vysvětlit o co de. Tak jak to proběhlo jinde a dokonce tady v diskuzi.
Autor zvolil opačnej přístup = proto ta ironie "oceňme eufemismus" 😉

Buď rád že to proč to tak funguje, co to způsobuje atd. nenapsal Vaculík = měli bysme zase obvyklej spor. A tohle je vážnější než tehdy ovlivňování jízdních vlastností A8V8TDI = i když těžko říct 😄
Ne vážně = tohle vnímám jako fakt závažnej hrubej nedostatek = kterej cejtíš furt a nejde to obejít = takže naprosto jednoznačně: "Eufemismus"
webpaja
Já to v textu vidím, nebudu to kopírovat, ale píše se to tam jasně 😉 . Nazval a popsal to správně. Extrémní je to pro ty, kteří 3,0TDI jezdili před generací, ne pro ty, kdo přesedají třeba z RX450h. Tam je to třeba takhle dle angličanů😒br /> The 450h model has 308bhp and 335Nm of torque and goes from 0-62mph in 7.7 seconds, but thanks to the poor throttle response and CVT gearbox, it never quite feels that fast. 😄
Hammunasakra
No tak nic = ty už jinej nebuš VWždy na = druhý straně 😄

Nic to ale nemění na tristnim fungování spojení skvělý ZF8HP a V6 3.0TDI = že je to asi největší ostada všech současnejch aut = i mainstreamový spojení fungujou líp dokonce o hodně líp = to stejně jako místní eufemistickou verzi = i proti tomu Světu motorů nebo Auto Tipu = neokecáš
webpaja
Ale prdlačky, jiná auta a ni s větším výkonem nedokáží jet tak, jak tato tebou zatracovaná a kritizovaná kombinace. Nehraj si na "všichni blázni, já letadlo" 😉

Vysvětli mi tedy hodnocení autoe😜ressu 😄 Vyšší výkon a tak mrzké výkony.
iudex
Pajo, sa Ti divím, že sa zahadzuješ s týmto trollom. To je jednoznačne človek, s ktorým nemá zmysel diskutovať, pretože diskusia je výmena názorov a on nemá záujem o akýkoľvek iný názor než svoj (naviac podávaný veľmi hlúpou formou).
Hammunasakra
Teda musim přiznat = žes to vlastně částečně trefil :yes: 😄

Což nic nemění na faktu = kterej sem napsal výše 😉

I v sesterskejch SM a AutoTipu = se tomu věnovali hloubš a hlavně o hodně kritičtějš = a máš pravdu = to mi prostě nemůžeš rozmluvit žádnou diskuzí. Můžeš si ty čísla zpětně sehnat = a přečíst = a dát mi zapravdu
RADEK1
Přesně tohle jsem chtěl Pájovi napsat. Reagovat na tohle vemeno je plýtvání časem a energii. No a ještě tím podporuje plevelí diskuze.
Kdekoliv se tento bl.ec objeví je po diskuzi. Je to samý odkaz rovnitka....
Raději 2 topery než tohle individum.
Machýrek
Hlavně, že něco píše. Je jedno co, vetšinou samý srance.
Joab
Mně to v tom Touaregu zas tak hrozný nepřišlo, tobě jo? V jakejch situacích tě to nejvíc omezovalo?
webpaja
Při předjíždění jestli se ptáš mě, doba než to seskládá kvalty je v comfortu hrozná. Občas motor i přes jemný tlak na plyn zůstává v nejnižším kvaltu, třeba okreska 90 na 8rs a váhá jestli podřadit. Naopak předjíždíš, zařadíš se a ještě je tam kolikrát i po více vteřinách vyšší kvalt.
Joab
Nene, ptal jsem se Hurvínkosakry, je tim taková spravedlivě rozhořčená, tak čekám nějakou pikantní historku z nebezpečnýho předjíždění, nebo tak..
_Karel_
Tak šup sem s "jinými podobnými texty".
Hammunasakra
Tak to ale nefunguje = tos dodnes nepochopil? Sám přece víš že třeba to ze Speciálu kterej sis překvapivě koupil = nikde na webu neni a nebude. A nejen z technickýho speciálu

Chtěl si tim říct = že si o tom doteď nikde nic nečet? 😄

No sám si to nejdřív měsíce popíral = a pak náhle, oba víme kdy, otočil. Tak už se zase vracíš = do původní fáze popírání? >😁 >😒]
_Karel_
Tak telefonem ofoť a dej to sem, podpoř svoje silná slova, co ti to zabere? Nebo aspoň DOSLOVNĚ odcituj. Jako jsem ze speciálu já odcitoval Vaculíka, který říká kupodivu jiné věci, než ty a než mu podsouváš.
Já nic nepopírám, já jen vím, co ví všichni tady. Že často lžeš.
Ofoť, vlož odkaz. To dáš.
Ozzman
A je klid...
woody-alien
No počkej....třeba mu jen při razantním odšťuchu na semaforech odlít mobil až do kufru. To není snadný ho najít = další plus pro hybrid. 😉
Ozzman
Třeba hybrid bude úspěšně bojovat s dnešní mládeží a vezme jim mobily z rukou !
Dinar
Ty tvoje glosy... >😁 >😁 :yes:
Ozzman
A je problém to v roce 2019 , kdy má chytrý telefon každé dítě , to vyfotit/naskenovat a vyvěsit s odkazem ? Alespon jednou by si mohl přispět necim užitečným 😄
Hammunasakra
Při 30 - 50 000 stranách ročně? No trochu = je vidět = že fakt nečteš 😉

Hele a teď něco zásadnějšího = co ty Xavian? Slyšel si aspoň nějaký modely? Máš aspoň nejzákladnější přehled co stojí konkurence a porovnání jak co hraje?

A naprosto zásadní: Už si hlasoval [odkaz] ? 😄
Ozzman
Ne, stačí když sem dáš ty tvé běžné články o které se opírá, třeba to co řešíš s Karlem pro začátek a taky ten test C5 od Vaculíka...

Pokud se chceš bavit se mnou o Audiu, buď mi napiš SZ nebo pojď na pivo ..nebudu ničit další diskuzi.
Hammunasakra
Víš že odpověď mohla bejt kratší = než tenhle příspěvek žejo?
Ozzman
Nějak ti to nafocení článku trvá.... Na to jak si hraješ na znalce techniky bych čekal obratnější počínání. . Chceš poradit jak se to dělá ?
Hammunasakra
Viz já 16:29 vim že seš jen troll a přesně tohle je to proč tu diskutuješ = to tě baví. O autech víš kulový = ale nenapadlo mě že nechápeš ani tohle 😉

Je fajn že ty si na znalýho techniky nehraješ = to je fér 😄
_Karel_
Tolik žvástů, místo jedné fotky. Zřejmě by dokázala další lež.
Hammunasakra
Tobě přestala mozek fungovat absolutně? >😒]

Víš že tohle už je = trochu demence žejo? Vim že se hlásíš k včerejšímu Dinarovu "nečíst nečíst nečíst" = ale aspoň základ představivosti? Ne? 😄

Myslim že to bez ironie bez nápovědy nedáš = plně se soustřeď = na první odstavec 16:29 = přečti si ho znova, pomalu a teď: MYSLI 😉
_Karel_
"Při 30 - 50 000 stranách ročně? " - moje nízká inteligence mi napovídá, že ta stránka-dvě, kterou věnují tragickému sladění motoru a převodovky nového Touarega nebude zabírat 30-50 000 stran ročně.
Vzdávám to.
Hammunasakra
Řikal sem představivost a mysli = no nic = tak to nevyšlo. Vzal si to z úplně blbý strany = je vidět že fakt nemáš zkušenosti s čtenim a kupou materiálů

Víš co je vtipný? Že tak někdy od října když sem to tu napsal poprvý = si to měsíce popíral. Pak v prosinci si to chvíli uznal. A s novym rokem už zase.. 😉

Smutný že je problém s tak prostym jednoduchym pravdivym konstatovánim = jiný redaktoři v jinejch médiích = se poměrně hodně výjímečný věci = věnovali víc. Víc do hloubky a byli víc kritický = než eufemismus tady

A pokud nejsi fakt absolutně mimo realitu = tak na to uvědomit si že to je spíš asi pravda = by mohla stačit i ta inteligence ke který se hlásíš
_Karel_
Jj, najít poslední dvě až tří čísla Auto Tipu a SM musí být časově náročný.
Poradím ti. Hledej číslo Auto Tipu 19/2018.
Hammunasakra
No vidíš = už seš blízko = teda = na správný cestě

No a napovim = nejsem sysel = no ono to v tom množství ani nejde = to bys taky moh dát bez nápovědy. TAkže jestli tě fakt zajímá = ty čísla si jistě dohledáš a objednáš

Ale že se tam píše daleko kritičtějš = tomu bys možná moh věřit i tak = tady sme na ACZ 😉
Ozzman
>😁
Hammunasakra
Tims to jako vokecal? >😒]
Hammunasakra
Tims to jako vokecal? >😁

No tak to nevyšlo >😒]

Stejně jako s tim hifi = si jen troll a chtěls škodit = nemáš ani páru ani páru = žejo 😉

Ne že by to v autech bylo nějak moc jiný = i když tam máš aspoň tu páru = ale to škodit poňoukat atd. = to je to co tě těší = já vím 😄
webpaja
Proč urážíš Karla a Ozzáka? Dnes jsi tu osobně zaplevelil diskuzi nesmysly, když tě někdo požádá o důkaz nebo ti tvé žvanění vyvrátí, už dákl nereaguješ a budeš rtu neustále někoho urážet?

Každý chlap, co má balls by se za tuhle menstruační show měl omluvit! Alespoň oběma klukům. Jsi chlap?
vabis
Tech jsou testy plne, zejme u domacich znacek. Ale vaham, kdo ze je ta premie? Bmw uz davno ne, to tak leda v dobe produkce e34 pokud se mam chytnout vedlejsiho clanku. A VW nebyl nikdy. Takze lidovky jsou to obe. Uvidime jak se zanedlouho pochlapi X7.
4bytelnýkola
nikdy by mě nenapadlo, že napíšu, že BMW vypadá hůře než VW, ale vedle docela povedeného suv stojí jakási čínsko-indická krabice, zvláštní, že sedany i kombi v BMW umí, ale tohle je pro mě nezkousnutelný, někdo tu onehdá kritizoval vzhled RRS.. interier je naopak dobrej, tam je to na vkusu každýho, věřím, že i to Bmw bude o fous líp zpracovaný, no technika bude taky výborná, ale s tímhle "lookem" to přehnali !!
iudex
No vidíš ako je dizajn subjektívny, ja z uvedenej dvojice by som jednoznačne uprednostnil dizajn BMW. Tiež mám voči nemu výhrady, obličky už sú mierne hypertrofované na môj vkus, ale aspoň to má vlastný výraz, kdežto Touareg je bezpohlavný, bez výrazu, proste len horizontálne línie, ani nevieš, kde je maska a kde už svetlá, to naviac zvýraznené množstvom chrómových línií, jasné zameranie na vkus Číňanov. Za mňa je proste nový Touareg dizajnovo horší, ako jeho predchodca, kdežto X5 je síce malý, ale stále pokrok.
4bytelnýkola
co je hypertrofované?😊s grilem touaregu souhlas, ale celkově mi lépe vychází unifikovaná nuda než čínský design z německa, x5 pokrok ale dozadu, to nové Gle vedle X5 pohledné auto..jinak bych vybíral mezi RRS(diskutabilní interier) a Cayenne, tam se mi těžko něco vytkne..
bafunak
Jak se určuje design zaměřený na vkus čínanů?
Mně se ty velké ledviny líbí. Proč kritizovat jejich velikost? Vždyt ted se teprv vyrovnaly velikosti tlamy MB a pořád jsou menší než maska Audi.
4bytelnýkola
vkus čínanů bych poroval s jejich auty co produkují a ty co designu přípomínají bohužel tady to bávo, respektive bávo připomíná ty jejich škatule
DaewooMaster
Ten začátek podepisuji, taky jsem doteď nevěřil, že někdy budu mít pocit, že VW je v porovnání s něčím prostě vyváženější a hezčí. 😲 Dokonce i ten vnitřek mi přjde zajímavější, než ten od BMW.
kosmonaut
No předky jsou děsné podle mě oba, BMW vypadá vyloženě hloupě, VW zase jako radiátor. Zadek u BMW je výtečný až na ty zbytečně tvarované výfuky. Být tam normální kulaté laufy po stranách, neměl bych připomínek. Zadní světla jak u Nazcy M12 😉 . VW zezadu nezajímavý, stejně debilní výfuky. No a z profilu jasně BMW, tam je to snad bez debat [odkaz] [odkaz]
iudex
Radiátor, tým si ten Touareg úplne trafil. >😁 :yes:
white label
Přirovnání k radiátoru se objevovalo už v diskusích pod Arteonem.
webpaja
Upřímně, X5 je už v zásadě jistý nástupce té mé stávající. Naživo a ne v této otřesné barvě se mi líbí, interiér je dokonalost s idrive. Doporučuji modrou na hezkých kolech a není o čem. Hlavně parádně jezdí.
4bytelnýkola
kurna a proč ne porsche?!? 😄
bafunak
Protože je vošklivý.
4bytelnýkola
😉
Machýrek
Chvíli jsem měl Panameru a zkušenost s pražským Porsche je otřesná. Namachrovaný a arogantní *.sové jsou to. A taky mě sra.li s předraženym servisem, kterej nebyl v ničem lepší, než v MB/Audi/BMW.
Hammunasakra
Zkus pražskej Lexus = na ***y narazíš všude ale..
webpaja
Ano, i tam. Blbeček, který mi měl předvést RX450h byl hloupý a namachrovaný...prostě typická pražská náplava :-!
webpaja
Prazšké Porsche? To je banda de.mentů. Před dvěma lety jsem tam zkoušel Cayenne. Nevzal bych od nich už ani pozdrav.
4bytelnýkola
mě přijde že je jedno jestli ford nebo porsche, všude je to dost bída, s prémií nemám ale tolik zkušenosti.. no s porsche bych zkusil servis za hranice
Machýrek
S 911 bych tam jezdil, to je jiná, mám to tak už teď, že auto pro radost servisuju v reichu. Je to součást tý radosti, něco jako rituál.
Ale s autem pro bězný užití tím nechci trávit čas a jednat s těma pí.čusama taky ne. A 911 si nekoupim, protože za tu cenu můžu mít M2 a zbyde mi ještě na i3. Takže pro pí.čuse z Porsche jsem stejně jen další pražskej pepík co má akorát hemzy.
4bytelnýkola
to je hrozná škoda, ale taky nenávidím arogantní lidi,chtělo by to poskládat autosalon z místní komunity 😄
praděda7
Mě se současná líbí víc než poslední F15, kterou jsem nějakou dobu měl. Ta mě připadla tak trochu jezevčíkovatá, i když tato nová je ještě kapku delší, ale snad i vyšší, což vůz visuálně zkrátí. Myslím, že styling linky, boční, tu jezevčíkavost narušily.... . 😉 [odkaz]
DonVito
U mne stejny. Je to lepsi nez predchozi X5.
Ta se mi nelibila vubec.
Interier X5 fajn. A kdyby se vymenil ten nevzhledny hlinikovy dekor, tak by se mi libil samozrejme taky vic nez VW. Ja ten hlinik v interieru celkove nemam rad. Lepsi je dekorace karbon.
Samozrejme vse cistesubjektivni 😄
praděda7
Nevím čím to je, ale mě interiér na vozech moc nezajímá. Možná je to nějaký profesionální "hang up", protože jsem interiéry nikdy nedělal..... 😉
DonVito
Za prve nechapu, proc za to mas palce dolu 😄

Ja to mam jinak. Interier je pro me dulezity a styl BMW se mi libi.
Treba Octavii, krome motoru, bych si nekoupil taky kvuli interieru.
Emel
Třeba Octavii jsem si koupil kromě motoru právě kvůli interiéru 😄
Ozzman
Mezi čím si tenkrát vybíral ? Nic proti interiéru RSa
Emel
No dobře, trošku to je nadsázka a parafráze Dona 😄 . Ve finálové trojce už to pak rozhodl motor, tam byla Mazda 6 a Mondeo. V širším okruhu byl Focus ST, Megane GT a další.

Ale chci říct, že uznávám interiér RSa. Má výborné sedačky i volant, má schránku na brýle, pár přihrádek v palubce, výškově stavitelnou loketku, hezké a přehledné budíky, intuitivní ovládání, síťový program v kufru... v pár věcech se mi to líbilo víc než Insi.
DonVito
RS vypada diky volantu a doplnkum lip :yes😒br />
Podle me jediny koukatelny..

Podle me Mazda je lepsi snad ve vsem 😄
Emel
Volant se dá koupit i pro Style třeba. Původně jsem moc nechtěl šišatej (původně RS měla stejnej, ale kulatej), ale reálně to problém nebyl.

Mazda byla v pár věcech o kousek lepší, v pár věcech o kousek horší. Ale ten rozdíl v dynamice nemohla ničím vyvážit, tady se přikláním k Migovi - motor je prostě základ. Trvalo mi dost dlouho si to srovnat, dokonce jsem chvíli zvažoval koupit Mazdu v naftě 😄
DonVito
192k a 2.5 litru je spatne?

A Octavia je s 2.0 TSI lepsi?

[odkaz]

Interier Mazdy mne prijde nejmin o tridu lepsi.
_Karel_
Nevím, jestli to tu Emel ještě sleduje, ale problém byl - řekl bych - povinný automat k 2,5i.
Interiér Mazdy je dnes supr, tehdy (cca 2013) to tak růžové nebylo.
Tak jako tak je 2,0TSI dynamičtější.
DonVito
Dynamictejsi bude urcite. Ale to taky neni vsechno 😉

Ja jsem ale s tou Mazdou nejezdil, takze nevim.
A je mozny, ze to automat zabil..
Ozzman
Jo, taky myslím, že nechtěl AT.....no dnes by se možná rozhodl jinak >😒] A já taky >😁
DonVito
Tak ja kdybych ted volil, tak uz asi taky automat..

A kdyz jeste auto se spalovacim motorem, tak asi CR-V.
[odkaz]
Taky kvuli pohonu, akorat tady to neni TSI 😄
_Karel_
Dneska už ten motor jde i s nižší výbavou. No a jak to dopadlo s automatem víme. 😉
woody-alien
To víme. 😉 Jenže Emelovi nevonělo vzdát se manuálu konkrétně u Mazdy. Jsou značky, kde to jde s lehkým srdcem. Třeba můj aktuální manuál není úplně špatný, ale jakmile chceš něco víc než běžnou jízdu, nestíhá ani mě natož pořádnýho řidiče. 😄
_Karel_
Jo,manuál Mazdy není špatný. Já jsem mu ale moc zabrat nedával. 😄
Emel
Lepší, lepší... je rychlejší. O hodně. Takže asi lepší, aspoň z mojí perspektivy.

2.5 navíc byla (a je) dost drahá, tam byl rozdíl třeba 150-200t+, takže já tehdy koukal spíš na 2.0G 121kW. 2.5G jsem okukoval až loni, jako soupeře pro Insignii a Cupru 😄

Interiér by možná na body Mazda vyhrála, ale obě auta mají svoje. Octa v RS měla lepší sedačky i posaz vpředu (vzadu naopak). Líbí se mi architektura palubky Mazdy (až na tu kapličku navi, ta tehdy byla dost oldschool [odkaz] , dneska už je to mnohem lepší). Líbí se mi ovládání kolečkem ve stylu MMI... ale zase ten palubní systém jako takový nic moc, pokud si vzpomínám, tak třeba MP3 se pouštěly vždycky po nastartování od začátku a tak. A super je HUD, ten tehdy v té mé výbavě ale myslím ještě nebyl. Mazda má hezkou řadičku, Octa měla lepší výškově i podélně stavitelnou loketku.

To co posíláš není marný... ale zase za 750 auto s 8600km v režimu předváděčky... v šedivé... předface model... nějaký super kauf mi to nepřijde, když už, tak normálně fl s 2.5 v nějaké nižší výbavě (červený, kombík) [odkaz]
DonVito
No nevim. Ja jen zase zopakuju to, ze radsi nakupuju jako se kupujou auta v USA.

Radsi si koupim o tridu vetsi, komfortnejsi a hezci auto.
Ale spousta z toho je subjektivni. A tvoji volbu ti neberu, obzvlast kdyz klades duraz na dynamiku. A posaz ti prisel lepsi v Oct...

To co jsem poslal, byla jenom prvni 2.5 co jsem nasel 😄
A netvrdim, ze to je nejaka super nabidka.
A urcite by to slo stahnout.

Cerveny kombik je pekny :yes😒br /> Kazdopadne moje pristi volba bude pohanena elektrickym motorem.
Kdyz by u ni mel byt jeste ICE, tak nejspis hybrid od Hondy nebo Toyoty.

A zpet k testu X5 a Touarega.
Uvidime jakou budou mit tyhle auta budoucnost.
Ja myslim, ze treba to CR-V je technicky uplne jinde, nez tyhle dinosauri 😄
Na druhou stranu nepopiram, ze v tyhle cenovy hladine dava diesel u takto velkych SUV jisty smysl. Kdyz by byly opravdu radne vyreseny emise. V tyhle tride by se dala ta chemicka tovarna v motoru na cisteni snad zaplatit 😄
_Karel_
"CR-V technicky jinde" - bude mít lepší emise, a pak už bude ve všem technicky horší.
To, že si přidala k slabému motoru pidi baterku z ní nedělá technicky vyspělé auto.
A tyhle dvě testovaná auta jsou dinosauři leda velikostí.
DonVito
Hele CR-V hybrid ma v podstate techniku EV s range extender.

A to z ni skutecne technicky vyspele auto dela 😉

Ty jsis to dost zjednodusil.. V pripade zvetseni baterky je z toho plug-in hybrid >😁
O tom si nechavaji dinosauri zdat, zatimco Honda tim nahradila (minuly cas) diesel.

Pokroku zdar

PS Rozdil mezi X5 a CR-V mi nepride o mnoho vetsi nez Oct a M6 😄
_Karel_
Emise. Jinak nic. Nic.
Jestli ti rozdíl mezi CR-V a X5 přijde na úrovni octy a M6....škoda pokračovat. Smutné.
DonVito
Ahoj Karle.

Vis jaka je nejvetsi slabina testovaneho Touaregu 😉 ?

Poradim ti: Emise to nebyly 😄

V tehle tride uz je spatna odezva na plyn velka slabina..

PS Za tim tridnim rozdilem si stojim. CR-V je mezi X1 a X3, tudiz je tam rozdil o neco vic nez o tridu. U Oct a M6 jerozdil zase o trochu min nez jedna trida 😉 Jestli je pro tebe skoda pokracovat, tak priste diskuzi ani nezacinej 😄
_Karel_
a) psal jsi o X5 vs. CRV, ne Touaregu.
b) Já tě tedy pochopil, že nemluvíš o rozdílu ve velikosti/třídě, ale v technice, psal jsi "technicky jinde". Technický rozdíl mezi oct vs. M6 není nijak zásadní. Mezi CRV a X5 je technicky půl vesmíru.
DonVito
No dobre, to jsem nenapsal, ale myslel jsem TRIDNI rozdil mezi CR-V a X5/Touareg.

Technicky krome motoru a prevodovky samozrejme, zase tak vyznamny rozdily mezi M6, Oct, nebo Supem asi nebudou.

CR-V HYBRID je tak 3-5 let napred v porovnani s BMW/VW. Ale na tom se zrejme shodneme.
Hammunasakra
Myslíš že BMW/VW daj do 3 let hybrid bez převodovky? Na tom se zřejmě neshodneme 😄
DonVito
Tezko rict 😄

VW ani BMW v hybridech uz Toyotu ani Hondu asi nedozenou.
Ale uvidime, pro seriovy hybrid bude mozny pouzit techniku EV.
A v EV se oba budou snazit dohnat Teslu. 😲
Kazdopadne porad doufam, ze prijdou s necim inovativnejsim, nez jen s pridavanim prevodu >😁

PS BMW ani VW alternativu k dieselu nemaji. Honda ano :yes: A ackoli si to Karel nechce pripustit, ta alternativa je v MNOHA ohledech lepsi, nez mnohastupnovej chrochtak 😉 Mnoho ohledu znamena nejen emise, ale naprosto dokonaly start-stop 😄 , dokonale plynuly rozjezd, okamzitou reakci na plyn a mnohem lepsi akusticky komfort pro posadku, pro ostatni ucastniky provozu i pro vsechny, kdo se nachazi v blizkosti komunikaci..
Hammunasakra
Já to myslel s nadsázkou = vím co a jak a sleduju to = Karlovi sem doporučoval aspoň minimum viz já 12:10
Oceňuju tvou snahu tady vysvětlovat = mě v týhle donkichotský činnosti nějak poslední dobou docházej síly 😉

Máš pravdu že okamžitou reakcí na plyn je to tak trochu přesnej opak drahejch audin a tohohle touarega = ale to je jak přilejvat do ohýnku = aceton 😄

Jen pro zajímavost tenhle směr budoucnosti BMW [odkaz]
Šimpanz
CR-V hybrid je 3-5 let před BMW/VW? A v čem proboha?

Když postavím CR-V hybrid vedle BMW X5 45e, tak ta X5 Hondu zašlape do země úplně ve všem, 0-100 za 5,6, Vmax 235 km/h, skoro 400 koní, šestiválec, elektrický dojezd 80 km, vzduchový podvozek, stavitelné tlumiče i stabilizátory, noční vidění, výběr luxusních materiálů v kabině, špičkové světlomety, na kouli utáhne slona, natáčení zadní nápravy, daleko větší světlá výška pro jízdu v terénu s možností snížení pro jízdu na běžných komunikacích, infotainment s funkcionalitou, kterou CR-V nebude mít ani v příští generaci, možnosti individualizace od speciálních laků až po speciální dekory, vždyť to CR-V vedle té X5 vypadá jak žebrák z osmdesátek minulého století.
DonVito
X5 45e neni nahrada dieselu, je to jen okrajova alternativa. Narozdil od Hondy.

X5 nebudu srovnavat v luxusnich prvcich s CR-V, ale s Acurou M😱😒br /> [odkaz] 😉
Šimpanz
Jistěže není u BMW náhradou dieselu. To je také jednoznačná výhoda BMW, protože nechává zákazníkům vybrat jaký pohon jim vyhovuje.

V čem je tedy CR-V 3-5 let před BMW?
Hammunasakra
Viz já 17😁0 😉
DonVito
Je pred BMW, krome jineho.., vyspelosti a masovosti sveho (ne plug-in) hybridu.
Hammunasakra
Myslim že to pochopil = jen tomu prostě odmítá věřit 😄
Šimpanz
A v čem je CR-V hybrid vyspělejší než hybrid BMW? Mě přijde ve všech parametrech daleko, předaleko za BMW.
Kolik se hybridních CR-V prodalo?
Hammunasakra
Prodeje akorát začínaj = kolik je objednávek fakt těžko říct 😉
Šimpanz
Když se žádný CR-V hybrid neprodal, tak mi není jasné, jak může CR-V hybrid předčít masovostí BMW a být o 3-5 let vpředu.
Hammunasakra
No nevim jakou masovostí = technickou vyspělostí ale určitě

Že prodeje u nás aktuálně začínaj = neznamená že už neběžej jinde = většinou nebejváme na prvnim místě. A BMW ani VW myslim za 3-5 let = tenhle náskok nedoženou = uvidíme
Šimpanz
Takže klasické přání otcem myšlenky.
A odpověď na otázku v čem je CR-V hybrid o 3-5 let technicky vyspělejší než BMW opět žádná. Zase jenom konstatování, že je. Argumenty nula, prostě si to myslíte. Fajn.
Hammunasakra
Takže viz já 21:08 😄

Souhlasim s tim = myslíte = jo myslíme 😉

A v čem je ten náskok = kterej za 3-5 let VW ani BMW spíš nedoženou = tu padlo. Že u tebe ne na úrodnou půdu = to je smůla
Šimpanz
Jo tak si to dál myslete, bez argumentů z vaší strany nemá smysl diskutovat.
DonVito
[odkaz]
Šimpanz
Nikde tam nevidím ani jeden argument, proč je CR-V hybrid pět let před BMW.
_Karel_
Hele, je to marný.
Člověk, co v jedné diskuzi napíše "Tak ja kdybych ted volil... auto se spalovacim motorem, tak asi CR-V." a "A lidi si stejne cim dal vic kupujou SUV :no: " Za mě SUV :no: " si skutečně může myslet, že auto s el. dojezdem 2km má neuvěřitelný technologický náskok a je "technicky úplně jinde".
Hammunasakra
K tomu fakt neni co dodat = to mě vždycky zajímalo = jak je možný že když se 2 bavěj a 1 má třeba vyšší vzdělání znalosti přehled prostě všechno a jeden je klidně i průměrně tupej = oba zdůrazňuju to oba = si myslej že on je ten.. 😄
DonVito
Ano je to tak, Karle, bohuzel 😉

Radsi bych kombi, ale to se nejak (krome Toyoty) v hybridu moc nenabizi..
A hybrid Hondy se mi libi vic. Nepopiram, ze jsem fanousek Hondy.. a BMW 😄
Hammunasakra
Tohle [odkaz] ve verzi 132kW by mohlo bejt použitelný [odkaz]
DonVito
Mozna bych byl schopnej ozelet kombi a pak by se mi libila Camry..
Podle me momentalne treba pro taxikare temer bezkonkurenci 😄
Hammunasakra
Taky se těšim až si Camry projedu = pro mě teoretickej ideál = na novou verzi 2,5 litru s vysokou efektivitou sem moc zvědavej
_Karel_
Tak argumentačně zoufalýho jako v téhle diskuzi jsem tě ještě nezažil.
DonVito
Hele mne tady ale vubec nejde o argumentaci nebo dokonce hadku.
Pisu svy nazory na to, co se mi libi.
Chodim sem do diskuze se bavit, ne soutezit 😄
Kombi ma lepsi jizdni vlastnosti a CR-V ma, myslim si lepsi pohon.
Emel si vybral Octavku a je spokojenej. Tak co?
Ja jsem se alespon dozvedel, co ho k tomu vedlo.
A s jeho duvody a prioritami to rozhodnuti chapu.
Mne se na Oct libi kazdopadne to, kdyz ji lidi uprednostni pred SUV.
A taky bych to SUV volil spis pro manzelku, ktera je ted s autem na rade 😉

A vubec mi nevadi, ze mne oznacujes za zoufalyho.
Ja tvy nazory chapu. Ty ty moje asi ne 😄
_Karel_
Máš snad pocit, že já se snažím soutěžit? Argumenty jsou snad úplným základem diskuze.
Jestli chceš kombi nebo SUV nebo pro mě za mě třeba kabrio je jenom tvoje věc. Já tady nikdy nikoho nevyzývám, aby si koupil nafťáka nebo SUV, nebo auto co aktuálně vlastním, na rozdíl od některých zoufaců. Ale vypadá fakt srandovně, když napíšeš "bral bych SUV" a o chvíli později kritizuješ, že lidi kupují SUV. Vypadá srandovně, když nazýváš pohon CR-V vyspělým, technologickým náskokem, a pak na otázku "v čem je vyspělejší?" odpovídáš "vyspělostí".
DonVito
Tak jinak, fandim kombi, ale byl bych schopnej koupit SUV.
A tim jsem dal palec dolu(kritizuju) i sobe. 😄 Chapes?

Honda hybrid je vyspelejsi uz tim, ze je to (asi) jediny seriovy hybrid na trhu.
Muzeme se poustet do obsahlejsich technickych rozboru.
Ale nevim, jestli te to bude zajimat nebo bavit 😉
_Karel_
Ok, podivné, ale první odstavec beru.
Ten druhej - no nevím,co si myslet. Takže Toyota dělá podle Hamuny hybridy dvacet let, ale hybrid Hondy je vyspělejší tím, že je jediný sériový na trhu? Co Hyundai? Co Mitsubishi? A to BMW, nemá i3,i8, 330e....?
DonVito
Pokud vim tak se vzdy jedna (krome i3 REX) o paralelni hybridy. To mimo jine znamena, ze Honda (krome spojky a primeho prevodu pro dalnici) vubec nepotrebuje prevodovku.

Jinak diskuze je uz trochu neprehledna, tak jeste jednou odkaz o i-MMD a jeho vyspelosti 😄 : [odkaz]

A jeste k te vyspelosti, koukal jsem na nejaky indicky porovnani (uz nevim jestli ze zdejsi diskuze) Camry a Accord hybrid. A Accord s i-MMD nejen ze byl uspornejsi nez Camry. Ale byl vubec nejuspornejsim autem, jaky kdy testovali (alespon to tvrdili 😄 ).
Hammunasakra
No nejdál je právě Toyota a Honda = u Hondy mě zaujalo tahle bezpřevodovková revoluce a těžce mě bere [odkaz] + [odkaz]

Jako super auto pro normální lidi = a třeba ty emiráty co ses ptal včera sou důkaz = mi přijde [odkaz]
Šimpanz
Použití pohonu bez převodovky má být ten náskok 3-5 let?
To je princip známý a používaný od doby dieselelektrické trakce. Silně pochybuji, že třeba BMW bude tento vousatý "nápad" chtít implementovat. Nevýhody (omezená Vmax, bídná dynamika) by pro ně byly daleko větší než výhody (zjednodušení konstrukce). Takže pak ano, Honda má náskok možná i sto let, protože tahle omezení BMW těžko někdy zavede.
Hammunasakra
Definitivně přestává bavit = viz 23:01 😉
DonVito
No preci jenom porovnavat railway (drahu) a automotive je dost odvazny 😄

Dieselelektricky princip pouziva lokomotiva ze dvou hlavnich duvodu😒br /> Regulace (coz je samozrejme i vyhoda u cr-v 😄 )
A preneseni prakticky neomezeneho momentu, ktery by nedala zadna spojka ani prevodovka. Tim padem je lichy i argument o dynamice (viz 23:00 a "bidna dynamika"). Ta je zavisla jen na nadimenzovani motoru (el. pohonu) a baterie.. A Accord s i-MMD ma z 0-60mph za 6.7s.

Princip Hondy je rozhodne technicky zajimavejsi (prime spojeni motoru s koly pri vysokych rychlostech) a inovativnejsi (jakkoli tobe pripada vousaty), nez plug-in hybridy treba BMW (ZF), kde je (zjednodusene) pouze pridany elektromotor mezi benzinovy motor a prevodovku 😉 Proto taky hybridy BMW musi (jak mi potvrdil i Stealth) i v EV modu radit (narozdil od i-MMD).

PS BMW uz se o zavedeni neuspesne pokusilo s i3 REX. 😄
Emel
Jako že Emiráty jsou důkaz toho, že Toyota je nejlepší pro normální lidi? Emiráty jsou náš vzor, jo? No, to je opravdu exemplární úkaz selektivního vidění. Woody, uděluju si pokání a zavazuji se ctít pravidla klubu 😄
Hammunasakra
V životní úrovni? To si piš! 😄

Pro to aby někdo nešel ve výkladu do extrému jako teď ty = je tam to "přece" 😉

U nás to zas pokleslo že nejvíc se prodává Fabka = tam je standardem pro běžný lidi Camry. Musíš bejt hodně mimo = nechtít aby sme nestoupli na jejich úroveň :yes😒br />
Navíc tam Camry neni osekaná na 1 motorizaci = už aby sme po komunistickym megagiga propadu = byli na jejich úrovni 😄

Už to docela de směr už máme skoro 3 desetiletí dobrej = ale dost lidí maká na tom aby sme šli zase spíš směr Rusko = a teď to bude fakt smutný = než spíš ty Emiráty 😉

Tak ať se aspoň co nejdřív vrátíme tam kde sme už byli = na úroveň Rakouska :yes:
Soudruhum navzdory >😒]
Emel
To už jsou "loňské sněhy", aktuálně jsem si vybral Insignii. Octavii, konkrétně teda RS, jsem cítil povinnost hájit jakožto svou bejvalku, která se mi pořád líbí a rád na ni vzpomínám. Možná bych ji i chtěl zpátky, nebo nějaký paralelní vztah 😉

A tím se přikláním k tomu cos psal někde hodně dole - kompaktní kombík je fakt optimum, když máš nějaké peníze navíc tak je můžeš napumpovat do toho nebo onoho, ale jinak si klidně umím představit nějakou Astru nebo Ceeda v kombíku a moc bych u toho netrpěl. Několikrát jsem s Octou otočil Bulharsko a bylo to fajn, nemám pocit, že bych třeba z Audiny vystupoval nějak víc odpočatej, hlavní faktor únavy je tak jak tak potřeba dávat celej den pozor a ne hluk nebo poskakování auta. To by fakt řešilo jen to autonomní řízení.
Hammunasakra
Ten dojezd = pár km = se ale furt trvale každym přibržděnim nebo minikopečkem = dál a dál prodlužuje = a podle původních studií Toyoty = to dodnes vychází jako optimální řešení

Fláknout tam velkou baterku = to fakt neni problém = problém je že to pak nemá návratnost. Problém je i reálná spotřeba plug-in hybridů = jak teď potvrdilo WLTP

A tahle Honda jak převodovku nahradila elektromotorem = to je hodně hodně zajímavý = to je fakt náskok díky technice. Udělat auto s lepšíma parametrama co zmiňuje Šimpanz = to je snadný. Přijít s technologickym pokrokem jako teď Honda = to je zhruba opak toho snadný = hodně mimořádný
Hammunasakra
Emise. Jinak nic. Nic = to je hodně výmluvný a jednoznačný oznámení že "nic ale fakt nic o tom nevim" >😒]

Smutná nepoučitelnost

Jen furt nechápu protože krom výmluvnýho osloveni XINDLE kterýho mimchodem rád poslouchám [odkaz] si mi nevysvětlil proč zcela jiná reakce na 3.0TDI a skoro stejný slova který sem měsíce psal já a pak někdy koncem listopadu stealth = a ty si ani nepíp dokonce dělal že to co napsal = respektuješ

No a teď znova popíráš :yes: >😁

Bylo to jako s MT? Že si mlčel případně jako souhlasil = ale dál jeho technický vysvětlení ať o těžišti a SUV = vesele popíráš? Ten rozdíl neni v tom že to od nich vezmeš uznáš = ale jen na ně nejsi sprostej jako na mě?
Popíráš nás v reálu = všechny stejně? 😄
Hammunasakra
To je furt dokola = aspoň si o CR-V hybrid přečti = třeba i v tom blbym AutoTipu = stejnej nakladatelskej dům! To furt dokola = je o tom že někdo ti řekne na základě znalosti výslednou infrmaci, kterou si můžeš i dočíst = a ty na základně ničeho = jí popíráš :no😒br />
Případně dodáš urážky = že si to ten člověk určitě vymejšlí :yes: 😄

A s těma emisem = sakra myslel sem žes to už pochopil! Nejdřív si mě napadal při Vaculíkově pořadí naftovejch šestiválců = i přes tvý nekonečný popírání = to tak prostě je. V prosinci si po měsících hádání že to tak neni působil že to chápeš bereš respektuješ = a stačilo že ti to napsal někdo jinej 😄
Tak to pořadí naftovej 6válců = připomenu MB velkej náskok pak BMW a pak až Audi = což je stejně jako ty zoufale zpomalený reakce při rozjezdu ať z místa nebo při předjíždění, mimochodem dočteš se že s tim souvisí a velkej problém je i stop-start = problém motor V6 3.0TDI
Když má emisně konkurovat ostatnim = tak je lepší i VM Motori nafta a ZF8HP v Jeepu

Že to tvoje hlava odmítá = je jen tvuj problém. Návrat do prosince = kdy si působil že to chápeš a respektuješ = neni možnej?

Jestli to správně chápu o technice CR-V v hybridní verzi fakt zajímavý = nevíš nic = podle nějakejch tvejch neznalostních měřítek = jako obvykle pliveš

Chápu toho MT že ho to přestalo bavit. Jeho si aspoň neurážel = ale to co ti vysvětlil s naprostym klidem popíráš. U mě s bonusem fakt debilních invektiv = už ti došlo že průzkum UAMK ohledně filtrů = prostě existuje? Že to je jako vždycky a furt dokola a teď to děláš zrovna Vitovi = jen furt dokola tvý popírání a popírání? Věcí který prostě sou = to že ty je nevíš = neznamená že neexistujou
Emel
Myslíš jako pračka nebo lednička 😊? To co jsem z Ameriky viděl já mě tedy nechytilo, za mě určitě jako vzor raději Německo a německé silnice.

"O třídu větší", to jsou taková klišé s tou třídou. Mazda byla o kousek větší, ale ani o kousek prostornější. Kufr o kousek menší, místo v kabině podobné.

Minulé crv si omylem koupil šéf.. moc auta neřeší a měli ho skladem na Jarově kam šel pro něco jiného. Diplomaticky řečeno - asi na dlouho poslední Honda ve firemní garáži.
DonVito
Ty mozna beres tridy jako klise.
Skoda se snazi tridy stirat, protoze stavi auta vzdy na jejich horni hranici.
Ale porad je to smysluplne deleni.
A rozdil mezi Oct a Sup je obdobny jako Oct a M6.

Podle tvych meritek trid je nejlepsi Dacia Lodgy 😉
Emel
V prostornosti ne. Tam mám Mazda 6 blíž k Octavii než k Superbu. Což zase na druhou stranu ničemu nevadí, protože prostornost jak Octavie Combi, tak Mazdy 6 Wagon je bez výhrad i pro rodinu s kočárkem... a pár čísel navíc u Superbu mi nic moc navíc nepřináší. Ale napsat, že je Mazda 6 o třídu větší auto... no, to je právě to klišé. Mazda má hlavně delší kapotu 😄

Třída není jen o velikosti, ale i o technice. Obecně tam ten rozdíl třídy je, to nic proti. Jenže Octa umí nabídnout docela dost techniky pro top modely, vč. víceprvku, 4x4 (i v benzínu), silných motorů a tak - v tomhle to srovnání s Dacii vůbec nesedí (i když na druhou stranu bych klidně Logana jako kompakt zařadil). Ostatně nedávno jsme zrovna probírali, jak u některých značek najdeme silnější motor v kompaktu než ve střední.

Nějaký nezanedbatelný rozdíl byl v komfortu. V době mého výběru to byl hlavně podvozek... Octa byla přece jen tužší na 18", než Mazda na 19". Od té doby přidala Mazda lepší odhlučnění, Octa doplnila možnost adaptivních tlumičů, takže předpokládám, že by se to trošku (ne úplně) srovnalo podvozkově a byl by tam rozdíl v akustickém komfortu... ale nové RS už jsem neprojížděl.

PS: beru že sedan je ještě o něco větší... ale sedan je pro mě out
PPS: červenej kombík je ale fakt pěknej, to přeskládání výbav šestce prospělo...
DonVito
No je videt, ze kdyz to rozvedes, tak to smysl dava :yes😒br />
Jako vzdycky je to o prioritach.
Je to vzdycky tezka volba jestli silnejsi motorizaci nebo vyssi tridu - za stejny penize.
Jen podle me jak pises, nizsi komfort atp. - to je ta jina trida.

Stejne tak jako vahava prevodovka u Touarega. Urcite to nebude zadna tragedie.
Jenze za tyhle penize jsou dnes uz lepsi volby. A ve vysledku to mozna opravdu bude rozhodovat. Tady treba ve prospech X5.
Emel
Obecně beru kompaktní kombík jako optimum co do velikosti. Tu střední třídu jsem teď zkouším a něco do sebe to má... Ale klidně bych se vrátil zpátky, asi mě ta dynamika pořád ještě bere víc než komfort.
DonVito
Jj kompaktni kombi FWD by bylo pro vice nez 90% lidi dostatecny.
Ale zase na vetsi najezdy je alespon ta stredni dobra..

A lidi si stejne cim dal vic kupujou SUV :no😒br /> Pritom do terenu jezdi urcite vyrazne min jak jedno procento.

Takze za me😒br /> Kombi :yes: SUV :no😒br />
Pred X5 bych kazdopadne uprednostnil 5 touring, ktery bude mit hlavne lepsi jizdni vlastnosti a nizsi spotrebu.
Hammunasakra
Že všechny technický srovnání kombi vs SUV dopadly roky nazpátek včetně posledního co sem čet v prosinci stejně = sem tu napsal hodněkrát = jako metoda * = to fungovalo dobře >😒]
praděda7
Taky nechápu o co těm ubožákům jde..... 😉
webpaja
Souhlasím se subjektivitou, Touareg je zepředu nevzhledný a zvlášť ve verzi s chromem. Black paket pak vypadá jako karikatura Seatu Ibiza Bocanegra.
Zadek je pak dokonale bezpohlavní 😉
bafunak
Souhlasím. Popravdě, opravdu hezké VW jsem dosud neviděl.
webpaja
Oba předchozí Touaregy 😉
4bytelnýkola
brouk?
DonVito
Scirocco?
Passat CC pred FL?
bafunak
Všechno vošklivý. samozřejmě i ten brouk, jenže ten měl zvláštní půvab.
Ozzman
Já to tedy vidím opačně, i když BMW X5 až na první generaci (ta mi moc nikdy neříkala) jsem vždy shledával jako to hezčí SUV, tak Touareg se mi líbil o kousek víc.

Nyní s nástupem celochromového grillu už Touareg ztratil ze své elegance, navíc interiér, kdy 2/3 palubní desky zabírá display mi příjde až moc dekadentní.
Emel
Taky se mi líbil minulý Touareg, nejlépe po faceliftu... to bylo takové uměřené elegantní harmonické auto [odkaz] . Novou generaci už docela potkávám... a už to není ono.
Ozzman
Přesně ten z odkazu je pro mne takovým "dostatečným SUV" se všemi jeho vlastnostmi. Jsou lepší, dražší , rychlejší, ale tento Touareg se mi líbí. Nová generace je i hodně náchylná na barvu, v testu to není ještě tak strašné, ale stříbrná mu dle mne nesedi vůbec.
_Karel_
Souhlas, uvnitř BMW paráda, zvenku se mi taky nelíbí.
white label
Taky mě to srovnání v galerii překvapilo a musím přiznat, že jen podle těchto fotek bych to možná viděl podobně. Ale protože jsem obě auta viděl naživo, bude zřejmě Touareg výrazně fotogeničtější, než X5, která se mi naživo líbila mnohem víc, než tady podle fotek. Velkou "zásluhu" na tom jistě má i volba barvy na X5, kdy někdo zvolil tu nejhorší, co se vůbec dá, z toho mála, vybrat.
Exterier nového Touaregu se dá do značné míry zachránit black paketem, který se ovšem zatím (pro mě překvapivě) vyskytuje velmi vzácně. Interiér Touaregu působí tak nějak poloprémiově a potvrzují to i velmi omezené možnosti konfigurace.
Zejména interiérem (s výjimkou prostornosti) a sladěním motoru s převodovkou X5ka Toureg zřetelně poráží.
Jízdně je aktuálně králem třídy nový Cayenne S, ten je ovšem v benzínu.
4bytelnýkola
o Cayenne není sporu, při mým nájezdu bych vzal i do Suv benzín, navíc to Porsche stojí dost podobně Bmw, za mě Cayenne S nebo e-hybrid a mám pěkný auto a ne tu obludku nahoře, btw s těma barvama u testovacích vozů Bmw se už úplně zbláznili..
bafunak
X5 jsem byl omrknout naživu a doslova mne nadchla. V bílé barvě.
coubes
Já teda nevím - pořád je to jen hledání menšího zla. Ve výsledku jsou oba vozy tak hnusný, že bych si koupil raději kolo. Z německých značek je čím dál více cítit, že jdou cestou "rýžo"vání. S takovou se brzy stane "nejevropštěji" vypadající značkou Korejská Kia. BMW nemá s těmi paskvily moc daleko k tomu, aby šlo do přímého srovnávacího testu se SsangYong a VW začíná napodobovat čínské značky, které jej napodobují.
4bytelnýkola
udělat líbivou kastli Suv je problém, ale jde to, viz větší Range Rovery..
bafunak
Věc vkusu. Pro mne jsou RR škatule podobné starým hranatým Karosám. Především prosklením 😄
4bytelnýkola
někomu se líbí bílá x5 někomu tmavej RR
Mig_35
Range je opravdu škaredý. Nádherně škaredý :yes:
coubes
Tak zrovna RR jsou designem daleko elegantnější a reprezentativnější. Je z nich stále cítit, že je to britská značka, i když patří indovi. Zatímco BMW se podle designu pravděpodobně smířilo s tím, že typickým zákazníkem je člověk z východního bloku s pochybnými příjmy, protože jinak si tu "kolotočářovinu" kterou v Mnichově už nějakou dobu předvádějí, neumím vysvětlit. Navíc se jim do designového jazyka čím dál okatěji vkrádá země středu.
bafunak
Jak jsem napsal. Věc individuálního vkusu. Je to tvůj pohled. Domnívám se, že mylný, neboť především v Německu a i u nás jezdí mnohem víc BMW než RR, zatímco v Rusku a Číně je to naopak.
kesumb
Měl testovaný Touareg aktivní stabilizátory? A případně máte tu s tím někdo zkušenost, zatím jsem obešel dealery a testovací auto s tím není. Podle zahraničních testů se auta s tím chovají o dost jinak...
Hammunasakra
Nejhorší možnou karoserii auta = SUV = zvlášť takhle velký těžký = mínusy plynoucí z nevhodný stavby = je nutný řešit aktivníma stabilizátorama = bez ohledu na značku aby zas někdo neVWymejšlel 😉

Sou teda rozdíly mezi modelama = myslim v absolutní nutnosti je použít nebo jen něčim jako = velmi doporučený vhodnosti je použít 😄
webpaja
Jaké máš aktivní stabilizátory v RAV4, když je to "nutný"? 😉
wakantanka
Mu žiadne netreba, má predsa baterky a tým pádom o 0,5 MM nižšie ťažisko.
Hammunasakra
Jak ty se stavíš k aktuálnímu PR automobilky Audi e-tron a jejich a jejich prohlášení že umístění baterek zajišťující nízký těžiště = bude mít vliv na skvělý jízdní vlastnosti? 😄

Že voni to vobšlehli vode mě z diskuzí na ACZ >😒]
Sakra nemám nárok na nějaký tantiémy? >😁
webpaja
Nemá EV auto obecně jiné vyvážení kvůli všemu pod podlahou? Co ty stabilizátory na RAV4? 😉
Hammunasakra
EV auto má obecně nižší těžiště = nižší těžiště obecně má zásadní vliv na jízdní vlastnosti = proto se přece u výkonnější sportovnějších verzí aut = snižuje podvozek

Ostatně i ta C5 měla = automatický snížení podvozku ve vyšších rychlostech případně ruční snížení přitvrzení

Menší lehčí auto velikosti RAV4 = tam se aktivní stabilizátor hodí jako všude = u velikosti váhy Touaregu = to už je ta kategorie = nutno 😉

Já v reálu nejvíc najezdim Aurisem = maličko mě mrzí že sme víc nerozhazovali a neni to [odkaz] RAVka je předevšim kolegův služebák = náhrada za C5 2.2 HDI
webpaja
Takže 2,2t těžké RX450h je má? Nevím, jen se ptám... 😄
Hammunasakra
Proč se ptáš? Snažíš se zjistit jestli Toyota Lexus dělá něco stejně blbě jako VW Audi? Určitě něco jo = i když teď zrovna nevim 😄

Lex RX používá elektronicky řízený odpružení pomocí vzduchovejch válců

A aktivní stabilizátory fungující někde od 0,5 g

Pro jistotu eště jednou = to co sem napsal 14:23 platí = bez ohledu na značku = vim že většina lidí to chápe = hlavně podle značek 😉
webpaja
Takže nemá 😉 Samozřejmě, že Lexus/Toyota dělá blbosti jako každý jiný.
kesumb
No, jenže v tomhle se právě pleteš. Touareg má 2 tuny, RAV4 bude mít po dopočtení na EU metodiku kolem 1650kg. Výškově budou na tom podobně. Touareg je o 10cm širší.
Rav má světlou výšku 180mm, Touareg 170-280mm.
Jenže Touareg má vzduchové měchy a stavitelné tlumiče. Což mu zásadně změní jízdní vlastnosti.
Tvůj předpoklad, že bude Touareg jezdit bez stabilizátorů hůř než RAV se tedy ani zdaleka nebude zakládat na pravdě.
Hammunasakra
Těžiště 😉
kesumb
Nikl-metal baterie o kapacitě 1,6kWh, řekněme tedy 50wh na kilogram? Takže 1600/50 = 32kg. Nechci ti kazit iluze, ale ta baterie má vliv na těžiště toho auta asi tak stejnej, jako rezerva s heverem uvnitř.
Ostatně 100Ah olověná baterie, kterou má hádám Touareg v kufru, váží 24kg.
Elektromotor na zadní nápravě bude mít stejnou polohu jako dif u Touaregu.

Mluvit o vlivu baterií na těžiště u hybridů smysl nemá. U PHEV je to něco jinýho (tam ale zase zásadně měníš vzdálenost k težišti a tedy momenty, pokud dáš baterii do kufru). Jiná je to u BEV, kde baterie má 550-700 kg (Model X, EQC, Etron).
_Karel_
Edit
wakantanka
Máš to márne, to aj tak madam nepochopí.
Hammunasakra
To máš smůlu = nemluvim o tom jen já. A navíc znám i praxi = zkus si stejnej model projet v obou verzích. Elektromotor i baterie = pochopitelně jako nižší těžiště fungujou

Neni to úplně totéž zato to každej má vyzkoušený = docela jiný chování auta dokonce trochu bez ohledu na jeho velikost když jedeš sám nebo s víc lidma

Pár desítek kil na podvozku = pochopitelně cejtíš a má vliv. No dneska si každej auto v hybridní i normální verzi = může projet. Třeba u RAVky docela cejtíš jestli máš verzi FWD nebo AWD. Ale ne kvůli pohonu kol! Hlavně díky zátěži i zadní nápravy = jo přesně těma pár kilama který argumentuješe že nemůžeou mít vliv. To si možná dokonce čet i v nějakym testu = potvrzuju že to je fakt znát

Stejně tak platí to výše = v úrovni touaregu už sou aktivní stabilizátory = víceméně nutnost
kesumb
Smůlu máš bohužel ty, protože jsem tě vyargumentoval😊)

Dej odkaz, kde někdo píše, že testovanej Touareg nebo X5 potřebuje nutně stabilizátory. Spíš to ale bude tvoje domněnka, ničím nepodložená.

Ohledně zatížení zadní nápravy pohonem 4x4 jsem ti totéž psal (že je znát 85kg haldexu vzadu) před mnoha lety, kde jsi se jako obvykle hádal, že pohon 4 kol je spíš přítěž. Problém je, že RAV má vzadu elektromotor a baterku, testovaná dvojice diferenciál a 12V baterii. Zatížení může být stejný. A o to celou dobu jde.
Edit: nikde nepíšu, že to nemá vliv, jen tvrdím, že pokud stabilizátory potřebuje Touareg, Rav pak úplně stejně.
Hammunasakra
No tak si ty argument vem s sebou = až si nějaký to auto pudeš projet 😉

Odkaz přesně na tohle? Vtip? Možná by se našlo nějaký obecný povídání = že to v týhle úrovni je už vhodný až velmi vhodný. Moje domněnka jak tomu řikáš = je podložený právě čtenim takovejch textů = jestli si dobře vybavuju něco takovýho psal i Vaculík = ať tomu trochu dodám štávu 😄

Pohon 4x4 je furt = většinově blbost. Mluvíme o zátěži = a tam ta baterka a elektromotor = přece jen vliv maj = viz ta RAVka. Ale jo jestli to myslíš takhle čistě na hmotnost a zátěž = tak jo = tady si mě fakt vyargumentoval :yes: 😉

Stabilizátor u aut ceny X5 apod = už neni zásadní položka = u RAVky = by byl docela dost. Ale rozdíl mezi velikostí a hmotností včetně nákladu aut kategorie RAV a X5 = to je nejen cenovej ale i rozdíl kde se stabilizátory hodí a měly by bejt = nebo tak něco = určitě rozumíš
kesumb
Zajímalo by mě zatížení zadní nápravy u RAV4 hybrid a AWD. Nicméně Cayenne E hybrid má rozložení hmotnosti 52:48 pro prázdný auto, takže s řidičem to bude možná i 50:50. To už by mě bavilo.
Hammunasakra
Kolik to má kilo nevim = že to poznat je a dokonce snadno = vim
stealth01
Q7 by taky měla mít 50/50. SQ7 vážili v pěti místně verzi a prázdnou na napravach a měla tuším 54/46.
kesumb
Ahoj,
hele nevíš, jestli se SQ7 po faceliftu vrátí? Někde jsem už narazil i na dohady, že to nahradí pohon z Ehybridu..
white label
Měla by se vrátit s interiérem ala Q8.
webpaja
Sakro, Kesumb si tě namazal na chleba...absolutně a čistě. Opíráš se tu o prodejnou * Vaculíka, ale argument nemáš.

Tohle bylo čisté KO ve dvou kolech.
webpaja
Skvěle vysvětleno Kesumbe! :yes: 😉
kesumb
Díky😊
Bohužel to nijak nepřispělo do diskuze a sakra to stejně nepochopil.
_Karel_
Že to nepochopí H neznamená, že to nepřispělo do diskuze.
Hammunasakra
Přesně = byl to výbornej příspěvek = víc takovejch :yes😒br />
Že tys dodnes nejspíš nepochopil že přesně tohle ti kdysi MT s Oktou a přídavnou nádrží která dost citelně ovlivňuje vysvětloval právě tohle = to je fakt černej humor = že ty seš přesvědčenej.. 😉
Hammunasakra
Přesně jak píše Karel = naopak přispělo. Dobře napsáno. Kdyby tu bylo víc takovejch příspěvků = MT mi vyloženě chybí

Nevim co na tom má nějakej sakra nepochopit = že i ty i po tom co sme to probrali odmítáš ne muj ale spousta testérů zkušenost a závěr = že vliv pár desítek kilo na správnym místě má setsakra vliv = je smutný. Že to nepochopí Karel budiž = kdysi mu to s nádrží CNG vysvětloval MT a taky neuspěl = ale já holt souhlasim s MT
Tohle je tak jednoznačný a snadno prokazatelný = každej popírač si může 2 stejný auta projet = pokud neni Karel ten typ v klobouku s platem vajec vzadu což mám někdy trochu pocit = jistě to pozná i on
Jestli je může zapátrat v paměti a vzpomenout si jak mu to vysvětloval MT

A viz naše diskuze o RAVce = i se všema kdo to jak píšou nebo jen vyzkoušeli a vědi souhlasim, i díky vlastní zkušenosti. Otázka je proč ty ne?

Proč ne třeba Karel je jasný = ten to nevzal ani od MTho natož ode mě 😄
Nebo mě měsíce urážel za problematický spojení 3.0TDI a ZF8HP = jeho klasická písnička že lžu atp. = na to že funguje podle metody "co nevim čemu nerozumim to neexistuje" = sem zvyklej
webpaja
1690kb je pohotovostka 😉
Emel
Je to prostě PR...
kesumb
Nemyslím si, že v tomhle máš pravdu. Tohle auto težký není, v V6 benzínu se vejde pod 2 tuny včetně řidiče a půlky nádrže. Mimochodem Epace s R4 benzínem váží totéž.

BMW 5er umožňuje pokud vím také aktivní stabilizátory, není to jen o SUV.

Nevím, jak funguje ten novej Magic body control v GLE. Každopádně jak LR, tak BMW, Porsche, Audi a další tu možnost nabízí.

Každopádně tahle generace SUV nabízí opravdu velmi dobrý jízdní vlastnosti. Máš pravdu v tom, že je to za cenu drahých a technicky velmi náročných řešení. Ostatně se podívej na test Touaregu od Rasto Chvaly, zajede na letišti lepší čas než GT86.
wakantanka
Ale to bol určite nejaký upravený kus a za volantom Chvála, teda pretekár. SUVcka sa predsa vyvracajú do jarku v každej ostrejšej zákrute.
kesumb
Nebyl, řídil ten mladej kluk...
Jenže to se nehodí sakrovi do krámu, tak na to radši nereaguje.

Tohle by nevzal ani od Vaculíka😁DD
Hammunasakra
Co to plácáš? Proč by se nehodilo?
kesumb
Protože bys musel uznat, že tomuhle podvozku od VW nešahá RX ani po kotníky. Uznat, že konkurencí je pouze BMW nebo LR. Uznat, že Levante nemá ani polovinu řešení, co umožňuje platforma Touaregu. A to se tí nehodí do krámu. Hodí se ti tam převodovka a motor. 3,0 TDI Jenže tahle platforma jde koupit s výborným V8 v Cayennu, velmi dobře hodnoceným Ehybridu a dalších. A to se tí nehodí do krámu věčnýho plivání na VW.
Hammunasakra
No a můžeš vysvětlit = proč to rozebíráš = po ne plivnutí ale krutý realitě = převodovky a motoru 3.0 TDI?

No já bych radši jako Jerremy dal přednost buď Stelviu a nebo RR = ale jak sem napsal = ani to ani ono nesouvisí = s katastrofou nepatřící do roku 2019. Zatico s Levante i RX450h se dá velmi příjemně jezdit = i když každej míří zcela jinam = tak kombinace stejný převodovky v jinejch značkách včetně levnýho mainstreamu typu Jeep = funguje naprosto no problem. V koncernoVWejch modelech = je problem

To jak proti tomu funguje na okruhu Toybaru = je fakt jedno = i to je udělaný = docela dobře. Já nevim o většim maléru = než je spojení převodovka motor 3.0 TDI
Ty si z posledního období vybavuješ něco horšího?
kesumb
Já bych teda z týhle kategorie menších SUV vzal GLC 63 AMG. Naopak o třídu vejš určitě Cayenne E hybrid.
Já to nijak neobhajuju, ale je to jeden motor s jednou převodovkou. Jde koupit Cayenne (mimochodem se jich za porovnatelné měsíce tuším květen až srpen ) prodalo v Evropě o 1/3 víc než Touaregů.
No, podobnejch přešlapů je. Nepohodlnej podvozek XC90 společně s šíleně nastaveným pohonem zadní nápravy u verze T8. A teda ono zrychlení RX450h ve vyšších dálničních rychlostech je taky spíš průšvih než cokoliv jinýho. Určitě je úplná šílenost chování podvozku LC V8, kde se při každý větší ráně přepne podvozek ze sportu a nizký výšky do normálu, kde se s tím nedá jezdit.
Ale neobhajuju to, to určitě ne. Taky to je naprodejích vidět.
webpaja
Velar u menších a Cayenne nevím, pražský i ostravský servis na pikaču. 10% zážitků v nezážitkovém SUV navíc za o 30% vyšší cenu. Ještě jsem do něj nedospěl 😉
wakantanka
V Jeepe Cherokee tá prevodovka tiež od začiatku nefungovala k spokojnosti. Pomohol až nový softvér. Tak nemeľ kraviny.
Hammunasakra
Kraviny meleš často = i teď = uznávám že ten aktuální rozdíl mezi mainstreamovym Jeepem se stejnou převodovkou a V6 naftou a koncernoVWou prémií = je pro koncernfans rána >😁

A v Cherokee = je ZF9HP = úplně jiná převodovka pako = co nový softvér pro tvou hlavu neni šanca? 😄
webpaja
Mluví o Cherokee, přestaň urážet a nauč se číst a píše správně o problému s 9-ti kvaltem.
wakantanka
Ja som ten posledný ktorého by hocikto označil za koncernoveho fanúšika. Ale v rámci objektivity nezaškodí pripomenúť, že podobné problémy sa nevyhýbajú ani iným ty první světová skupino.
Hammunasakra
Výborná reakce na blbost co si napsal = máš už ten novej software? 😄

V rámci objektivity = si zmínil 9. st. ZF s kterym byly napříč značkama problémy = to je něco jinýho. Tady mluvíme možná o nejlepší převodovce na světě = která má chudina problémy jen a pouze s 1 motorem. Chápeš ten rozdíl?

ZF9HP potřebuje velmi pečlivý nastavení SW = proto automobilky jako BMW který maj většinu portfolia pokrytý skvělou ZF8HP pro levný předokolkový modely používaj 8st. Aisin = i ten v nejlevnějších BMW ale i mainstreamu = aktuálně funguje líp než..
A Jeep Grand Cherokee používá ZF8HP a její spojení s naftovym třílitrem = je jednoznačně lepší než aktuální koncernoVWá ostuda

To co si poplet to bylo o převodovce = tady to je o 3.0 TDI. Když je ve verzi že musí plnit emise = a WLTP ho k tomu tak nějak donutilo = funguje takhle = jak automaty před 20ti lety či kdy 😉

Je to ve třídě a ceně = něco zcela neobvyklýho = v dnešní době naprostej extrém. Abys to chápal = třeba levnej Pažout 308 s proti ZF levnym 8st. Aisinem pro FWD = nebo obecně každej mainstream = funguje líp. O hodně líp = to je to proč sem k místnímu popisu napsal "eufemismus"
webpaja
Přečti si kritiku na RX450h, je jí na netu spousty...tvými slovy 😉

A o údajném maléru bohužel nevíš nic, jen jsi o tom někde četl, pak jsi si problém ve své hlavě nafoukl a teď se tu plácáš. Ano, Touareg je celkově vyspělejším a lepším autem než Lexus RX. Mainstream tu drtí japonskou prémii. 😄
wakantanka
Sorry zabudol som na smajlíka. To bola irónia.
Hammunasakra
No limit GT86 neni v blbý konstrukci = zkus Touaregu cenově a výkonově bližší Supru = a jak to asi dopadne = se nejspíš shodnem 😉

Jo a baterky elektro auta = jo ty maj ještě jednozančnější vliv = o tom žádná. Ale zkus si vybavit nebo přečíst pár testů např. tý RAV4 = rozdíl verzí FWD a AWD = vůbec neni o pohonu zadních kol. Ale možná to i víš
kesumb
jenže já neporovnávám RAV4 AWD vs 2WD. Ale to, že není jedinej důvod, aby se Rav nakláněl míň, než Touareg, tedy aby víc potřeboval stavitelný stabilizátory.
Tím časem jsem chtěl říct, že nepotřebuje.
Hammunasakra
To už se dostávám do slovíčkaření = viz já 18:00 takhle nějak
Mig_35
To, za jaké ceny se dneska Turek prodává je prostě "chucpe". Asi se u Volkswagenů cítí. Připouštím, že se vzhledem přiblížil jak Q7, tak i Cayennu a působí luxusním dojmem. Ale - luxusní být nemůže. Myslím, že funkce lidovějšího SUV mu slušela víc. Když si vzpomenu, že verze Nomad se prodávaly za cenu okolo 1 M - a svoje kupce si našly - moc nechápu tento krok Fauwé...
iudex
Presne, mám viacero známych, ktorí kúpili ku koncu minulej generácie Touareg za super ceny, jeden tuším len za 38t eur, čo bolo za veľké SUV so šesťvalcom neskutočná cena. O to horší je teraz ten cenový skok pri novej generácii.
wakantanka
A nebolo tomu vždy tak? Nielen u VW. Je to novinka, o rok o dva už bude za iné peniaze.
Mig_35
vidím tady 3.0 TDI v roce 2007 za 1,5M. Kolem dvou stály tuším ty úžasné desetiválcové TDI, které musel mít každý tehdejší podnikatel😊
Turek mezigeneračně silně zdražil...
kesumb
Minulá generace byla za 2 v "plný". Tohle je v plný za 2,8. Fakt ale je, že tady je výbava, která do minulýho nešla (stabilizátory, dověry, noční vidění). To, že je Tureg drahej je vidět u dealerů, kde rovnou každej nabízí slevu a to velkou. Ani se na něj nečeká. Myslím, že budou zlevňovat..
wakantanka
Nemám až taký detailný prehľad, takže vďaka chlapi.
Hammunasakra
Nemáš nikdy o ničom detailný prehľad = proč to teď zdůrazňuješ?

To bylo za tu madam = kdyby ti to nedošlo

Jak se do lesa volá.. to i ty znáš nebo?
Ozzman
Zase pro masochisty jsou teď v bazarech za ceny kolem 100-150 tisíc, takže kdo potřebuje tahat dopravní letadlo a chce se zadlužit až po děti jeho dětí, šup nakupovat >😁
DonVito
Uzasne desetivalce bylo doufam mysleno ironicky.

Slepa vetev, navic supernespolehliva 😉
kesumb
Ale byl to jedinej diesel, kterej měl fakt pěknej zvuk.
Dinar
Touareg 3,0tdi 2006 ještě před fl, 1,8 mil, a to neměl ani navi a sedačky byly v hadře.
Emel
No jenže Nomad se to nejmenovalo pro nic za nic, bylo to holátko s velmi omezenou možností příplatků.
Mig_35
Ano, Nomad byla víceméně pracovní verze, nicméně pořád se slušným motorem 3.0 TDI.
Emel
To jo, byla to super nabídka, ale prostě... 17" kola vypadají na takovémhle autě malý, nebyla tam navi, nebyly tam xenony, nic se nedalo dokoupit. Já beru že jsi koupil 3er s halogenama a svého času jsem měl pro takový purismus pochopení, ale dneska už bych asi váhal, jestli chci dát mega za auto s halogenama, motor nemotor.
[odkaz]
Toman01
No tak zrovna ty xenony se k Nomadu dokoupit daly, stejne jako 18ky kola nebo treba tazne zarizeni. Ve sve dobe to super nabidka byla, ale loni pred nabehem posledni generace se za jen o malo vyssi cenu jako kdysi Nomad dala koupit verze vybavena navigaci, kozenymi sedackami s ventilaci, vzduchovym perovanim a 190 kW motorem.
Mig_35
Nestudoval jsem to detailně /i když kolega píše, že se dokoupit xenony daly/, ale určitě se daly dokoupit i větší kola atd.
Já jsem král základních výbav, mě neurazíš😊))
Řeknu ti to takhle: když si mám u BMW vybrat kola, a vidím ty hrůzy za šílený prachy, a potom se podívám do aftermarketu, kde koupím BBS, které jsem tři sezony nemusel rovnat, ačkoliv vymlely jednu díru za druhou, vypadají tak, že se na ně dívá úplně každý, a to vše za cenu dejme tomu 60% toho, co chtějí za originály? Moje oblíbené téma je navigace, mám připlácet za něco, co mám v mobilu stokrát častěji aktualizované, s monitorováním provozu, radarů atd? Tempomat v předchozím autu nebyl, tady je, nepoužil jsem ho nikdy, možná s vyjímkou toho, když chci přes vesnici přejet padesát?
Včera večer jsem někam musel, jel jsem přes nějaké vesnice, neprohrnutá cesta, neposolená, jak jsem vzpomínal na auto s manuálem, kde prostě když začalo auto ztrácet trakci stačilo vyšlápnout spojku, aby se chytilo, u automatu to asi řešit neumím? Podvozky s miliónem způsobů nastavení, a ve finále stejně jezdíš jenom na jeden... ne ne, pro mě klidně holotu, potřebuju dostatečný výkon motoru, pokud pohon všech kol, tak stálý /Torsen, ne žádné připojování a odpojování/ a to je všechno... a kůži, kvůli snadné údržbě. A kvůli image, látka prostě vypadá v autě - hrozně - můj názor.
Emel
Proč urazit? Já v principu souhlasím, pořádnej základ a motor je důležitější než nějaký cingrlátka. U moderních aut je hromada věcí, co bych nechtěl ani zadarmo (start-stop, jízda v pruzích, hlídání únavy apod.)... pak další hromada, kterou třeba zadarmo jo (keyless, elektrický víko kufru)... a pak další hromada, za kterou bych rozumný peníz přihodil, ale must-have to není (kamera, vyhřívaný volant).
Chtěl jsem ale říct, že ta poslední hromada mi jednak v poslední době trošku roste... a pak začínám oceňovat, jak třeba zrovna ten vyhřívanej volant zpříjemňuje denní užívání auta.

PS: co se navi týče, je jedno řešení AndroidAuto, druhé je pak nějaký Waze přímo v infotainmentu.
Mig_35
Proto tam byl smajlík😊
Fakt je toho skutečně velmi velmi málo, za co se vyplatí připlácet. Jednu věc, za kterou nepochybně jednou peníze dám bude skutečně funkční, automomní řízení. Ale toho se myslím, nikdy nedočkáme...
Emel
No tak vždycky je to o ceně příplatku.
Pokud třeba u RS stály antracitový 18" 6500 oproti ošklivejm 17" a půlka z toho příplatku je rozdíl v ceně gum, tak není o čem.
Pokud stojí couvací kamera nebo vyhřívanej volant pár tisíc, tak opět, stojí mi to za to.
U Insi se třeba za 1400 ceník daly koupit laminovaný skla (a ještě z toho dostaneš 22% slevu), za ty peníze škoda nevzít a klidně bych dal i víc.
atd.
Mig_35
K čemu jsou laminovaný skla? odolnější proti kamínkům?
_Karel_
ticho.
Mig_35
Když máš benzín, tak ti "hluk" nevadí😊
Emel
Můj pocit je, že tohle pomáhá spíš proti aerodynamickému hluku. Ale nemůžu říct, že bych zkoušel dvě auta se stejným motorem na stejné trase a porovnával vliv té sady. Prostě to stálo litr tak jsem to koupil a auto je tiché a myslím si že to pomáhá 😄
Emel
Jak říká Karel, odhlučnění. U Opela se to teda jmenuje "Odhlučňovací sada", nevím, jestli se reálně ta skla laminujou nebo se to dneska dělá jinak.
Ozzman
Start Stop jde vypnout - vybij si baterku >😁

Jízda v pruzích mi naštěstí jde taky vypnout a hlídání únavy možná taky, nechápu, na jakém principu to funguje ? Určitě nemám v autě nějaké biometrické senzory, není to Sklasse.

Ad vyhřívaný volant - ty to používáš? 😲

Android auto je ale dnes asi věc, která mi v autě hodně chybí.
_Karel_
Vyhřívaný volant je pecka. Objednal jsem ho jen kvůli drahé polovičce, protože po něm hrozně dlouho touží a zřejmě po mě zdědí auto. A zapínám si ho pravidelně. Vzhledem k tomu, že mi auto kupodivu v zimě topí docela rychle, tak vyhřívám jen chvíli, ale je to vážně super.
Ozzman
Parkuješ venku ? Já mám po přestěhování konečně garáž pod bytem, takže je auto celkem příjemě vyhřáté, navíc u nás není ani zima >😁

Drahá polovička si ale zamilovala vyhřívané sedačky, to naše předchozí emká čtyřka neměla.
_Karel_
Jj, máme auta venku pod střechou. Souhlasím s Emelem, že je to asi lepší, než vyhřívaný sedačky. A fakt jsem nechápal, proč po něm žena touží.
Emel
SS jsem měl vypnutý přes diagnostiku, u Opelu to zatím poctivě vypínám před každou jízdou, stejně jako jízdu v pruzích, jejíž implementace u Opla je naprosto tragická.

Vyhřívaný volant - jo! Typicky na horách... pomáháš dětem z lyžáků (bez rukavic), uklízíš věci do kufru, pak nasedneš, ruce zmrzlý, auto taky... to je taková lahoda mít v ruce teplej volant místo studenýho 😄 . Normálně bych váhal, jestli to není lepší než vyhřívaný sedačky.
Ozzman
Ok, já moc na hory nejezdím, takže třeba ti taky dám časem za pravdu, jako s těmi světly >😁

Mne jde jízda v pruzích vypnout tlačítkem na páčce pod volantem natvrdo a na stálo. SS mi nefungovalo po koupi auta, kdy po dlouhém stání nebyl akumulátor plně nabitý, chvíli jsem se bál, že je někde problém, ale ve Fordu mne ujistili, že auto při mírném poklesu napětí vypne SS >😁 Já vůl to dal na nabiječku na noc a od té doby to funguje 😒
Ozzman
Ahoj, ty si měl tu tmavou 330i s halogenama před nějakým časem na Motobydle, že?

V hodně věcech ti rozumím a musím dát za pravdu.

Navigace v jakémkoli chytrém telefonu je za zlomek ceny a nikdy nebude horší, než to, co je v autě. Mám po delší době zase v autě navigaci a jediný, kdo ji používá, je spolujezdec, 80 % času na obrazovce mám jiné menu.

Tempomat je pro mne už docela zásadní, bez toho si auto představit neumím, hlavně mi šetří nervy i palivo na dálnici.

Ale s dalšími věci už je to sporné. Kola z aftermarketu na nějaká auta vypadají dobře, ale né na všechna (na mém to prostě není ono) a hlavně třeba u mainstreamu ( s prémií nemám zkušenost) se s vyšší výbavou pojí nejen silnější motor, ale i vzhled exteriéru, takže chtě nechtě dostaneš výbavu, kterou ani nepotřebuješ a musím říct, že v mém aktuálním autě je už hodně věcí, které mne rozptylují zbytečně a třeba takovou pitomost, jako kontrolku dálkových světel abych v záplavě informací na display našel ve větším provozu , to chce už talent.

Tím jsem se dostal k těm světlům výše, protože až donedávna jsem nechápal třeba Emela, který je na světla vysazený a halogeny mi přišly jako naprosto normální volba, která mne nikdy nikde neomezovala a přednost mělo vše ostatní (motor, typ auta).

Dnes mu musím dát za pravdu, protože je to velký rozdíl a když jsem po půl roce zjistil, že mé auto umí fungovat i v plně automatickém režimu (nějaká forma vykrývání segmentů, natáčení do zatáčky), asi už bych na světlech nešetřil. Jezdím část času v příměstském provozu Prahy, kde je potřeba pořád přepínat a tohle je opravdu vychytávka.

Chtěl jsem tim říct, že i když nemám takový seznam aut, které jsem vlastnil a nejsem tak starý, abych zažil nástup dnes již naprosto běžných technologií masově do aut, včetně ABS, posilovače a tak >😁 , tak každé nové auto má nějakou novinku z řad této bezpečnostní-komfortní výbavy, kterou si zamiluji a bez ní bych se v dalším autě už neobešel.

Před deseti lety to bylo ovládání rádia pod volantem (a auto nemělo tempomat i když mělo na svou dobu barevnou navigaci >😁 ), u dalšího vyhřívané sklo s dešťovým senzorem a zatmavovacím zpětným zrcátkem, dnes jsou to ta světla.
Mig_35
Jj byl to žebrák. Ale ve srovnání s aktuálním autem bych řekl, že jezdil daleko líp. Za volantem jsem se královsky bavil, to už dneska říct úplně nemůžu.
Ty halogeny vs xenony vs LED uznávám - ale zase: lepší světla mi pravděpodobně umožní jezdit v noci stejně rychle jako ve dne. Což znamená: jako prase😊 A nevím, jestli je to úplně ideální, protože pak je třeba daleko větší šance trefit někde nějakou srnu...
Jsou to prostě moje priority, byl jsem ochoten snášet horší světla, protože ty používám ne až tak často, ale třeba dunění dieselu poslouchám v autě kdykoliv v něm jedu...
Ozzman
Jak jsem napsal, rozumím a tenkrát jsem se divil, proč ostatní, kteřá už LED či Xenony měli, to nechápali, dnes jsem taky prozřel >😁 Srnu jsem málem včera trefil, když jsem se jel povozit na sníh do lesa >😁
woody-alien
Bylo by toho víc....ale třeba k těm světlům. I kdybych pominul lepší svícení a rozšířené funkce, prostě mi vadí, že někteří výrobci pojímají halogeny jako pomstu. Pomstu za to, že sis nepřiplatil. Třeba když jsem kupoval GTI, ten vizuální rozdíl byl drastickej - to samé před nedávnem Leon. Mig bere kůži, (nejen) protože v autě vypadá látka hrozně. Mě to samé drásá na světlech a kolech. Nechci aby mi pokaždé při pohledu na svoje auto v hlavě vyřvávalo : Vidíš, blbečku, to máš za to že si škudlil. 😉 Ale samozřejmě, má to svoje meze.
Ozzman
Kola bezesporu, i Oktávku Active umí hezká kola hodit o 2 cenové výš, já na zimu vybíral hodně dlouho, jaká na auto dám, nakonec jsem spokojený, ale není to ono >😁

Světla - máš naprostou pravdu, ale někde je to ještě milosrdnější, protože je jiná jen "optika", ale třeba Mondeo bez LED má jiný nárazník a v něm zabudované denní svícení, takže hned poznáš, že šetřil >😁 U Leoše to snad takhle drastické není, ne ?
Emel
U Leona je to drastické, protože prostě ty halogeny vypadaj blbě. Stejně blbě, jako u Octy před fl - veelký stříbrný. Tak snad aspoň svítěj (to třeba ta Octa celkem jo, v rámci možností).

Připomínám nedávnou diskusi - sice se mi líbí, jak vypadá Ceed s halogenama, ale pokud je cenou za to fakt, že to svítí fakt hrozně i na poměry halogenů... tak pak snad radši veelké stříbrné paraboly.

Ještě k tomu volantu - typický příplatek jsou 2-3000, za ty prachy je hřích to nevzít.
Ozzman
:yes:
Mig_35
Kola dělají auto. Ale jak píšu výš, to co nabízí výrobce je ošklivé, navíc v mizerné kvalitě. Dřív jsem kupoval eMkové kola, rovnaly se každou sezónu. Teď BBS a vydrží násobně takové zatížení bez nutnosti oprav...
fOE
Premiovy produkt, premiova cena, jako u stingru. Cast potencialnich kupcu s tim bude mit jiste problem, ale nic co by automobilka za behu nezvladla korigovat stejne jak se postupne korigoval nastrelenej arteon.
iudex
Nezaregistroval som, žeby sa Arteon cenovo korigoval. cenník je rovnaký, resp. tuším ešte vyšší než na začiatku. Zľavy sú logicky v priebehu modelového života postupne vyššie, neviem ale o tom, že by boli nejak zaujímavé, notabene pri tých vysokých základných cenách. Inak VW celkovo zdražel, napr. pred rokom stál Golf R 38t eur a teraz je to 42t. 8-s
white label
Zdražili ho (G7R), akorát tehdy byla zákl. cena s manuálem a dnes se 7DSG (+OPF).
fOE
Arteon byl/je cenikove nadohled A5, hned po uvedeni na nej ale slo dostat 30-35% slevu (DE, firemni zakaznik), kde na A5 sla max sleva o 10-15% nizsi. Takze arteoni hra na premii cenikove, ale realita tristne mainstreamova. Tak to bylo mysleno, jak se to hybal👋hybe v CR/SR, o tom nevim nic 😄
3_diamanty
presne tak... nejde cakat touarega v cene ako pred 10 rokmi vzhladom na to kde bol posadeny vtedy a kde je posadeny dnes... to iste rexton aj sorento... a dalsi... ale nie kazdy toto chape... cest vynimkam ( tym chapajucejsim aj sikovnejsim a triezvejsim fandom aut ) :yes😒br />
dnes stoji touareg 1,4 melona v podstate zaklad.. kedysi stal melon.... to iste napriklad sorento.. casy ked bolo za 700 tisic su uz tiez davno fuc... dnes plnka vyjde aj za 1,5 melona ale zda sa ze ono to funguje... a aj touareg aj sorento su cenou posadene idealne vzhladom na to co ponukaju... jak touareg tak sorento nikdy lepsie predaje nemali ako dnes vo svete cuduj sa svete a to nam pekne podrazili za poslednych 10 rokov ... takze ono to asi nebude az taka odveci taktika.... prave naopak... :yes😒br />
napr. novy rexton mi dokonca pride nadalej vyslovene az lacny... samozrejme aj on uz podrazil ale nadalej za mna krasna cena vzhladom na to co uz dnes ponuka a kde je posadeny ... :yes:
Emel
Touareg tu svou pozici zase tak moc nezměnil. Pořád je to fakticky prémiovka prodávaná se znáčkem VW. Vyvíjená pod vedením Porsche, vyráběná ve společném závodě s Q7 a Cayenne, nabízející prémiovou techniku (šestiválce a tak).

PS: dříve uměl Touareg i víc než šestiválce... mnohem víc.
Hammunasakra
Těžko říct jestli se dá V10 TDI dá řikat víc = ale na hmotu na přední nápravě určitě
white label
Na W12 a V8 jsi jistě zapomněl jen čirou náhodou.
Hammunasakra
Ne náhodou = chtěl sem zmínit to nejhorší a asi i to nejtěžší

Jak už padlo v diskuzi o realitě Pašíka B6 = na začátku nadšení, zpětný hodnocení = víš sám = hůř to skoro nešlo

No a protože máš přehled = víš že přesně tohle = na začátku huj na konci fuj = neplatatí jen o tý jedný verzi Pašíka a jednom motoru v Touaregu

Úplně nadoraz = počáteční meganadšení se promění při zpětnym hodnocení v mega..
Mig_35
Našel jsem si údaj o ceně ze stejného roku u X5, ta zdražila dejme tomu o 200 tisíc, Touareg o téměř 400.
Mig_35
Za prémiový produkt bych považoval Q7. Tohle bude prostě vždycky níž. Aspoň jisté zadostiučinění poskytuje Amarok, s 200 kw motorem a nejvyšší výbavou pod 1,5 M. A přitom je to prakticky totéž... Něco jako Sequoia vs Tundra.
Šimpanz
Amarok a Touareg rozhodně nejsou totéž. Amarok sedí na klasické rámové konstrukci (body on frame) s pevnou zadní nápravou takže platformově jsou to zcela jiné vesmíry, které se dotýkají v jediném bodě a to je použití V6 dieselu (a i ten se dost liší úpravami specifickými pro Amarok od motorů v Q7 a v Touaregu). Tam ale veškerá podobnost končí. Touareg sedí na platformě MLB, tedy stejné platformě jako Q7, Cayenne nebo Urus a k nim má daleko blíž než k Amaroku.
Mig_35
Mají stejný motor, stejnou převodovku, stejný pohon všech kol. Ano, Amarok má vzadu listové pera. Ale na pick-up jezdí pozoruhodně civilizovaně. Na podzim jsem projížděl všechno co se v Česku nabízí a Amarok je zdaleka nejlepší.
A za nějaký milión rozdílu proti stejně vybavenému Touaregu bych asi nic neřešil... Touareg určitě není o milión lepší auto, než Amarok se stejným motorem, stejnou převodovkou, stejným pohonem všech kol /sorry, že se opakuju😊
Šimpanz
Mají zcela jinou platformu, takže na silnici si Amarok k Touaregu ani nečuchne a nečuchne s k němu ani na rozbité polní cestě. Naopak Touareg si nečuchne k Amaroku v odolnosti a možnosti nasazení v tvrdých podmínkách (trvale velká zátěž na nezpevněných cestách, odolnost proti kroucení při velkém zatížení a dlouhodobém tahání vleků etc.). Amarok se může poměřovat s pick-upy jako Mergl X nebo Nissan Navara a dalšími, určitě ne s SUV třídy Q7/Touareg/Cayenne, prostě jiné zaměření, jiná platforma, jiné vlastnosti. Použití podobného motoru a převodovky na tom nic nemění. Touareg je jasná konkurence velkým SUV a některé z hlediska použité techniky celkem hravě strčí do kapsy (XC90), takže si celkem logicky říká i o cenu podobnou té prémii. Stejně tak Amarok, který se srovnává s výše uvedeným pick-upy má cenu nastavenou podle této třídy aut. Porovnávat ceny Amamroku a Touaregu je principiální nesmysl, Touareg za ceny Amaroku by nestíhali vyrábět a nejspíš by na něm prodělali kalhoty, protože jeho výrobní náklady budou plus mínus stejné jako u Q7/Cayenne. Navíc od cca června kdy se nová generace Touaregu prodává, má nová generace výrazně vyšší prodeje než stará generace ve stejných měsících 2017, takže cena určitě není překážkou v prodejnosti. A navíc rozdíl zdaleka není milion, 170kW Touareg začíná na 1.477 mio s dph, zkus mi najít v ceníku jakkoliv odrbaný Amarok za 476 tis.
Mig_35
No a právě mně dává Amarok větší smysl. Má daleko větší možnost využití, odvezeš v něm materiál na stavbu, vezmeš rodinu na lyže, dálníční 150ku v něm zvládneš stejně dobře jako v Touaregu. Exkluzivní verze Aventura - a vypadá myslím vážně dobře, s 200 kw motorem je pod 1,5
[odkaz]
Za stejné peníze je dívám se naprosto základní Touareg.
Kolik by stál ve vrcholné výbavě?
Jasně, možná jsem to přestřelil, nicméně ty dvě auta spolu mimo podvozku sdílejí strašně moc a - uznávám, že možná jen pro mě, je Amarok naprosto adekvátní náhrada. Ale možná také proto, že já bych si ho vybral jako druhé nebo třetí auto, a hledal bych něco kompletně odlišného, abych pokryl co největší záběr. Že to nemá na cestě jízdní vlastnosti stejné jako osobák, nebo podobné, by mi až tak nevadilo, protože bych jezdil nejvíc s osobákem.
... a teď se dívám, že základní Amarok 3,0 TDI je za 850 vč. DPH, jestli začíná Turek na 1,477 tak to tedy není M, ale 650 tis...
_Karel_
Amarok 3,0TDI za 850 - první použitelná verze je za 1,05 - ale jo, pořád je to super.

Ty a autonomní řízení??
Mig_35
Na D1? Na osmihodinovou cestu mezi Prahou a Brnem? budu první, kdo si to objedná😊))
_Karel_
Tak to jo. Já bych se taky obešel bez řízení do Chorvatska. Ale jinak bych to nechtěl.
Mig_35
Kdykoliv, když jedeš někam 1000 km a chce se ti spát. Prostě buď to odstavíš u kraje, nebo to předáš manželce, no a teď budeš mít volbu nechat to na kompjůtru😊 Jestli k tomu někdy dojde.
Šimpanz
Proti tomu, že ti amaroun dává větší smysl než turek ani popel, je to o osobních preferencích a způsobu používání auta a ta auta jsou svým zaměřením prostě jiná, tak jako zaměření jejich uživatelů. Ale totéž co píšeš o dvojici a/t by se dalo napsat třeba o dvojici X a GLE od Merglu (také mají stejný naftový šestiválec), rozdíl ceny mezi nimi bude také velmi podobný rozdílu u VW (záleží pouze na tom co je novinka a co je již déle prodávaný model, xko bude dražší než amaroun, protože xko je novinka, stejně jako turek bude dražší než gle, protože turek je novinka) a ve svých třídách jsou xko a amaroun a gle a turek jasní konkurenti za velmi podobné peníze a všichni je budou srovnávat, nikoliv tedy v rovině amaroun proti turkovi ale v rovině amaroun proti x-ku a turek proti gle. A tak jako si svou třídu bez problémů obhájí amaroun proti xku, tak si svou třídu obhájí turek proti gle.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Mig_35
Jak už jsem psal níž, mrkni, jakým způsobem se propadne cena u Touaregu po pěti letech oproti o dost levnějšímu Land Cruiseru... To mi dost zpochybňuje tvrzení, že jde o kvalitní a prémiový produkt.
_Karel_
Hm, bráno touto optikou není příliš prémiovým produktem ani 7-er.
LC se moc neprodává, takže si zájemce o ojetinu dost připlatí.
Mig_35
No třeba sedma propadá úplně katastrofálně. A protože je - nevím jestli ještě pořád - na stejné platformě jako pětka, která drží cenu daleko líp - potom je nasnadě otázka, jestli vážně nepřeplácíš za naleštěný prd...
Naproti tomu třeba Géčko, Range Rover, 911ka - to jsou auta, které stojí ranec, ale s cenou moc nepadají. Zrovna tak Land Cruiser.
Naproti tomu - já nevím - Hyundai Genesis - limuzína? Moc se neprodává a stejně s cenou propadá...
_Karel_
Vůbec nezpochybňuji, že je LC "poctivější" a daleko spolehlivější než Touareg. Jen bych to nestavěl do roviny s prémiovostí. Takový RR je pravidelně vyhodnocován co se týče spolehlivosti jako propadák.
Možná se pletu, ale nebyl jsi to ty, kdo tu psal - myslím v případě Volva(?) - když se to prodává za cenu prémie, tak to asi bude prémie.
Mig_35
Myslím, že ne - psal jsem hlavně to, že klobouk dolů před čínským výrobcem, který dokáže prodávat auta s neprémiovou technikou za cenu nad prémií.. a že se jim povedl husarský kousek.
A jen tak mimochodem, rád bych viděl, kdo třeba v USA bude považovat Touarega za něco víc, než Land Cruiser... nedejbože v UAE
_Karel_
LC je velmi schopná v terénu a coby Toyota je určitě spolehlivá. Tím to končí.
Pro Evropu (kromě spolehlivosti) tragický motor, 20 let starý interiér...
"Jen" terén a spolehlivost. Někam na výpravu ideál, ne běžné ježdění bych ji nechtěl ani náhodou.
Hammunasakra
Dobu před 20ti lety i eště kousek předtim [odkaz] si pamatuju [odkaz] takhle nevypadala

Asi problémy s pamětí = no viz 3.0TDI = jistojistě problémy s pamětí = což je ten problém proč se neshodnem = ty si zřejmě fakt nepamatuješ jak ti MT vysvětloval vliv těžiště na Oktu nebo proč ne SUV. No a já si to pamatuju = a neshoda je tady
Tak co to 3.0TDI = nepamatuješ si z místních diskuzí = daleko kritičtější popis = než ten ACZ eufemismus kterej sem zmínil = a tim tě doběla rozpálil?
Mig_35
Inu protože u nás je vrcholem terénu polní cesta. Proto ta nadvláda "teréních" vozů polykajících asfalt😊
_Karel_
Touareg ale nikdy nebyl co se týče terénu zrovna ořezávátko, na rozdíl od třeba Q7.
Emel
Já bych propad ceny s prémiovostí vůbec nespojoval, na ceně nejvíc padají ty nejprémiovější varianty... jednak jsou nejdražší, dvak se kupci ojetiny nechce servisovat osmiválec s keramickejma brzdama apod.

911 nebo G nejsou typický prémiovky. Range podle mě padá dost.
Mig_35
Našel jsem jen statistiku v USA, tam je velký Range mezi deseti vozy nejméně ztrácejícími na ceně.
Šimpanz
Propad ceny (procentuální) bude vždy vyšší u prémie než třeba u Dusteru nebo u Fabie. Prostě low-cost ztrácí v čase jenom to co se skutečně "ojezdí", prémie v čase (a především v první 3 letech) ztrácí veškerou cenu spojenou s prémiovostí a následně klesá již na společné úrovni s mainstreamem. Viz poslední článek o poklesu ceny 3er vs Octavia. Na trhu ojetin nikdo za prémii nepřiplácí, na trhu nových aut je hodně lidí, kteří si za prémii připlatí. Výjimkou jsou jenom top značky nebo ještě spíše ikonické modely (viz některé 911), kde cena v čase může naopak stoupnout. Ale třeba Cayenne ztratí na ceně víc než konkurenti (přes 50% za tři roky) v zásadě jenom proto, že je nejdražší a po třech letech na trhu ojetin stojí stejně jako bmw, audi nebo land rover ale při pořízení byl nejdražší. Podle tvé logiky by celá prémie nebyla prémie (protože jí prudce klesá cena), kdežto Fabka by vlastně byla prémie, protože procentuálně jí cena klesá daleko pozvolněji. Na trhu ojetin je to přesně opačně, méně prémiový produkt (třeba amaroun) má pokles ceny procentuálně nižší, prémiovější produkt (třeba turek) má pokles ceny vyšší a úplně nejlépe na tom bude (abychom zůstali v rámci jedné značky) golf nebo up, kde bude procentuální pokles nejmenší.
Mig_35
hele, článek je sice o americkém trhu, ale...
[odkaz]
tvoje logika tam zdá se vůbec neplatí...
_Karel_
Evidentně i tam to platí, i když ne ze 100%.
Hammunasakra
Pěknej odkaz = dobrá ukázka že představy sou často dost mimo realitu :yes:
Emel
Jednak - americkej trh je fakt jinej. V originálním článku hodně vysvětlují rostoucí popularitou PickUpů a SUV, která žene nahoru i ceny ojetin.
Dvak - oni srovnávají dnešní cenu ojetiny s dnešní ceníkovou cenou nového auta. To je ale problematické. V době koupě starého mohla být cena jiná, navíc je rok krátká doba a hodně do toho promlouvá sleva. Pokud ztratí moje Insi dle této metodiky nadprůměrných 20% hodnoty za první rok, tak ji pořád prodám za víc, než jsem ji koupil.
Za třetí - i v tom článku se píše, že luxusní vozy často ztrácejí hodnotu rychleji, než běžné vozy.
Šimpanz
Myslel jsem, že diskutujeme české ceny turka a tedy vztah k trhu nových i ojetých aut v ČR. Trh USA je jiný v tom, co tamní typický kupec ojetiny považuje za bazarový standard, tam to rozhodně není auto třídy fabka nebo duster, ale třeba to LC nebo velký pickup, ale v principu tam platí totéž, LC tam ztratí na ceně méně než ekvivalentní Lexus (teď nevím jak se ta rebrandovaná verze jmenuje), protože i americký bazarový kovboj kašle na pozlátko prémie a za tři nebo čtyři roky se bude LC i ten lexus prodávat za hodně podobnou cenu, takže pokles proti nové ceně bude u LC daleko menší než u prémie z vlastní stáje.
Mig_35
Bohužel jsem ale českou statistiku nenašel😊
Jenom si myslím, že nejvíc si drží cenu vozy něčím vyjímečné, nebo ceněné. A že z Touaregu V10 byla po letech popelnice, kterou nikdo nechtěl. Zatímco takový Land Cruiser 100 se prodává za víc i přes daleko větší stáří...
Emel
Hlavní moje námitka je ten bod 2. Řešit propad hodnoty po jednom roce s tím, že vycházíš z ceníkové ceny, to podle mě smysl nemá. Kolik procent slevy jsi dostal na bávo?

Po roce provozu je nějaká výjimečnost spíš anomálie, typicky si kdokoli to samý auto může koupit nový. Takže jo, třeba poslední Cayman s šestiválcem nebo poslední 3er s manuálem nebo tak, budiž. Poslední Cupra bez GPF, možná.

Jinak je rozdíl mezi ročním a novým podle mě spíš odraz toho, jaké slevy lze dostat na nové a jaká je poptávka po dané ojetině. V ČR si z "mladých ojetin" nejlíp drží cenu Octavie... a určitě to není kvůli nějaké výjimečnosti, ale naopak, kvůli poptávce a dostupnosti servisu.
kesumb
Jenže LC je pracant. Auto co zvládne statisíce kilometrů po ukrajinských silnicích. Pokud se pamatuju, náprava vážila 1/4 tuny. Zvládá to tahat odporně těžký vleky a to celou dobu svojí životnosti.
Jenže jezdit se s tím nedá. Je to houpavej krám (jel jsem V😄, co drží na silnici asi jako vylítanej Opel Kadet. Ovládání handsfree, klimy a rádia je naprostá příšernost. Hlasitost se nastavuje pokaždý někde jinde. Nijak to nejede.
To auto není na náš trh cílený a je to na něm vidět. Pokud ale hodláš vozit 2 palety cihel každej den, pak je to volba.
Mig_35
LC určitě není pracant. Protože jinak si neumím vysvětlit,proč se jich tolik prodá v UAE, kde nikdo nepracuje😊
Je to prostě off-road. Ve spoustě zemí světa není tolik asfaltu a kupci,kteří potřebují spolehlivé auto, neomylně šáhnou po něm. A myslím, že jich po odklonu Land Roveru od žebřinového rámu ještě přibylo.
Na Land Cruiser si člověk chvilku musí zvykat, jako hlavní auto bych ho určitě nechtěl, ale kdybych vybíral druhé auto k osobáku, byla by to volba. SUV je prostě zvýšený osobák, nebo snaha o něj.
_Karel_
Nevím, jak je tomu v emirátech, ale např. v USA prodává Toyota stabilně asi 200-300 LC měsíčně. Tedy za celý rok se jich prodá zhruba tolik, co X5 a Q7 a Touareg za měsíc.
Ty máš nějaká čísla z emirátů?
Hammunasakra
V týhle chudý zaostalý oblasti světa by se ti nelíbilo = ať si v Abú Zabí nebo Dubaji = všude samý Lexusy a Toyoty = beze srandy! Dovedeš si představit svět kde [odkaz] je nejprodávanější auto?
Mig_35
Nemám, ale jezdí jich tam jako mraků. Stejně tak Lexusů. Land Cruiser je stálice, nezměnili ho tolik let a pořád se dobře prodává...
Hammunasakra
Velmi jiný [odkaz]
fOE
Q7 je premiovy produkt s premiovou image. Touareq ma "jen" tu techniku. Pokud je tam primereny cenovy odskok proti Q7, pak nevidim problem. A ted se muzeme bavit co je to "primereny". Kazdopadne to ze touareg vybocil do cenove sfery pro mainstream nezvykle si technikou obhaji, jako nekupec/kecal od klavesnice v tom nevidim rozdil.
Mig_35
Obhájí? Důležité jsou prodeje a jestli se dá kolegovi výše věřit, žádné se nekonají. Všichni čekají, že slevní. Protože dát 2,5M za Touarega je naprostý nonsens...
Emel
Však taky není potřeba do toho nacpat příplatky za 800t...

Čísla jsou zatím do 10/2018 a ta vypadají solidně, ale to je asi převážně ještě minulá generace.
_Karel_
Kupodivu kupci dávají tutéž sumu za XC-90.
Hammunasakra
Vzhledem k tomu že Volvo skoro vyhrálo v poruchovosti svýho benzínovýho R4 = téměř jediný motorizace co maj. A plus zrovna teď tu pája rozepisoval vynikající jízdní pocity s timhle autem = myslim že dřív nebo pozdějš se razantní vzestup prodejů = spíš trochu zklidní

I když tohle nemá moc logiku a vztah mezi reálnou poruchovostí a prodejností = moc neexistuje. Mezi reálnejma jízdníma vlastnostma a prodejností = no to už asi vůbec ne 😄
Mig_35
A jsou to fakt blázni. Jenomže tak XC90 vypadá dnes snad ještě víc aristokraticky, než velký Range. Tam se kupuje čistě podle designu.
kesumb
Pokud vím, tak se XC90 prodává v Evropě podobně jako Q7. Já bych měl volbu jasnou, ale řekněme si narovinu, že naprostá většina uživatelů neřeší počet válců pod kapotou ani úroveň podvozku.
quasimoto
Na slovensku zacina Touareg na 49.900 Eur, BMW zacina o 20.000 Eur vyssie a so slabsou vybavou (nema napr, vyhrievane sedadla, adaptivny tempomat a lane assist, ...).

Porovnaval som aj s cenami minuleho Touarega vo vypredaji, ten ale mal mnohe prvky, ktore su teraz v serii za priplatok, co robilo cca 8000-9000 Eur navyse (napr, navigacia, ACC, lane asisst, keyless, ...).
Po dopocitani mi nevychadza nova generacia drahsia.

Za mna pomer cena/hodnota ma Touareg super.
Mig_35
Mhm u vás vážně stojí základní Touareg 1,3M... to je pěkný rozdíl.

edit: jen pro zajímavost😒br />
Toyota Land Cruiser začíná o 200 tisíc níž. Nemá jízdní vlastnosti Touaregu, je to prostě offroad. Nemá ani jeho výkon. Má pravděpodobně horší automat. Ani xenony nemá - nebo už je začali dávat?
A po pěti-šesti letech se Touareg prodává za 11-15 tisíc EUR, zatímco Land Cruiser nepořídíš pod 20 tisíc. Není to zajímavé?
Beefcake
To sa im podarilo
Dzakobo
Tuto kolonku doporučuji redakci nahradit hodnocením "Spolupráce motoru a převodovky", toto hodnocení by čtenářům přineslo mnohem větší hodnotu. Využití najde i u manuálních převodovek. Bohužel, je to jak do dubu, omílá se to tu roky a redakce to má na háku.

BMW je lepší auto a po právu vyhrálo, byť velká hmotnost a horší přístup do kufru může docela vadit.

A Standa by si měl změnit profilovku (ve vlastním zájmu)...
_Karel_
Jj, taky se přimlouvám se za zrušení extra-de.bility "udávaná spotřeba". Leda snad, pokud za nízkou budete body strhávat, pokud ji auto nesplní i v reálu.Zrušit, je to k ničemu.
fOE
Nektere velke firmy zacinaji u flotil zavadet krom starych znamych omezeni (specificke znacky, specificka karoserie, barva, palivo...) i omezeni na max CO2 co jakekoliv nove porizene auto muze vypoustet, a to se primo vaze na udavanou spotrebu. Je jedno, zakolik takove auto pak jezdi v realu, ale jednoduse pokud prekracuje nejakou interne stanovenou hranici tak firemni politika neumozni takove auto poridit, i kdyz se bavime o rel. vyssich sarzich. Ano, tento skvely napad se zacina rozmahat v Nemecku, a protoze spousta ceskych firem je vlastne jen filialkou tech nemeckych tak je jen otazka casu kdy se tohle preleje i do CR.

Pak najednou udavana spotreba, ktera v CR zatim nema dopad ani na prime nebo neprime zdaneni, muze byt udaj ktery zacne zajimat i nasince. Takze za sebe ten udaj hodnotim jako ze vsech v tabulce prezentovanych jako ten nejmene dulezity, ale vyhledove jeho dulezitost bude spis jen silit, a to pri splneni jistych podminek i v CR.

PS: Nevim jestli na to nezacinaji automobilky i pomalu cilit pri podpore prodeje toho ktereho modelu. Treba Audi ted mela v DE na Q5 ve specificke verzi s 2.0tdi nastavenou podporu tak, ze se prodavala vlastne za nebo dokonce pod ceny mainstreamu a co cert nechtel, slo zrovna o verzi s CO2 pod 130g/km.
_Karel_
Ok, a pak tu máme situace, kdy dostaneš zaměstnavatelem proplacenou spotřebu dle téhož údaje, a pak je zase naopak nereálně nízká problémem.
fOE
To uz je ale tvuj problem milanku, tvuj. >😁 Firemni PR se ale muze chlubit jak zelena politika one spolecnosti je a jak je vsechno na cem se podili krasne ciste a ruzove. 😄
_Karel_
Hele, je to už po několikátý, co ti za oponenturu k mému názoru hned přistálo mínus. Ne, že by to bylo nějak důležitý, ale určitě nemám problém s vyargumentovaným protinázorem, což tvoje vždycky jsou. 😉
fOE
Diky. 😉
Ad minusy, nejspis nejaky robot, nebo blazen. V obou pripadech asi dobre ze na tom muj svet nepada ani nestoji. 😄
iudex
Presne. Alebo keď si do výdavkov a účtovníctva môžeš dať len papierovú spotrebu, hoci si reálne minul na palivo oveľa viac. 8-s
kyklop
To už dávno nie je pravda 😉
Uživatel_5340709
jednoho auta, ale ještě než jsem přečetl text, tak nějak jsem předpovídal vítězství Touaregu. Nestalo se, a tak to má vlastně být. 😉
3_diamanty
u mna z tychto dvoch aut je volba jasna.. touareg ... tento novy sa mi skutocne paci a aj v testoch vyzera byt velmi dobry a podareny ( od vw z novych kuskov aj arteon este je podla mna super ) ...
Pavel_Kr
Taky nejsem příznivcem žádné značky, ale v létě jsem musel vybírat nový vůz. Vybíral jsem své první sedmimístné SUV a kandidátů bylo vedle Touarega a X5 již jen málo: Q7, XC90 a LR Discovery. Pořád jsem všechno porovnával, konfiguroval a přitom nadával na úředníky z Bruselu a nakonec rozhodlo srdíčko, náhoda a taky strach, že už se možná taková auta nebudou vyrábět a pořídil jsem Dodge Durango R/T.
Musím napsat, že si ho pořád užívám a se mnou celá rodinka. :-!
Dzakobo
Ty kráso, na Durango (a jeho rozměry) v Evropě člověk musí mít koule. :yes: :yes: Mít tady větší parkovací místa, silnice a ulice...

5,7 Hemi je "trochu" jinde než ta bída od Volva, tak ať to bublá!
Pavel_Kr
Měl jsem předtím Rangera, kterej byl ještě delší, tak jsem zvyklej, zaparkovat jde skoro vždycky a na šířku bych řekl, že je to hubenější než třeba ten Touareg. Ale jinak díky. 😉
4bytelnýkola
za kolik to jezdí, v8 atmo že?
Pavel_Kr
Bydlím v kopcích , cca 12 km od města, takže pojíždčky do města a zpátky za necelých 15, okresky mezi 11-12 při pohodový jízdě, v režimu sport mezi 12-14, podle nohy na plynu, cesta do Prahy i s dálnicí může být za 12, ale taky celkem za 14 na sto, když jsem jel většinou 190 km/hod.
4bytelnýkola
na takovej výkon a auto dobrý :yes:
Pavel_Kr
To dělá ten osmikvalt, na dálnici to ve 140 točí 2000/min. Po městě jede furt mezi 1100 - 1400/min.
Uživatel_5340709
Jj, V8 je V8 :yes: Navíc to auto celkem slušně vypadá.
Mig_35
Durango je podle mého zkrátka převlečený Grand Cherokee. Full size to není, spíš mid size.
Dzakobo
Na délku Durango měří 511 cm, řekněme, že je to na pomezí full size, záleží jestli se na to díváme USA nebo EU pohledem. Třeba při vyparkování se s tím musí často popojíždět na několikrát - což je otravné, ale místa je v něm fůra.

Pokud vychází z Grand Ch., neviděl bych to jako chybu. Teď je v SM test ojetého (kvůli tomu jsem snad po roce koupil SM >😁 ) a ohromně ho chválí, že náklady na servis se dají udržet v rozumné míře. Zkrátka motory, převodovky, podvozek, všechno drží. I když je 3.0 CRD výborný, HEMI vydrží víc = plus pro Durango.
Mig_35
Durango je Grand Cherokee s naroubovaným zadkem navíc. HEMI jezdí za 16, to se vyplatí mít servis za rozumné peníze😊 Jestli všechno vydrží stejně, potom je Grand Cherokee s dieselem rozumnější volba, ne? každých sto kilometrů ušetřit dvě kila se mi zdá je slušná motivace...
Pavel_Kr
Vybíral jsem 7mi místné auto, to GCH není, a když ty zadní sedačky sklopím, tak mám proti GCH kufr jako kráva 😉
Mig_35
To je samozřejmě pravda. Já jsem spíš reagoval na to, že to někdo označuje za "velkou ameriku". Tam bych viděl Yukon, Sequoiu, Escallade atd. Ty opravdu velké mrchy, se kterými je jezdit skoro za trest. Kdyby nebyly tak hezké😊
Pavel_Kr
Tak přesně po těchhle autech jsem taky koukal, ale rozměrově jsou fakt jinde, spotřebou taky a hlavně cenou. Nejlevnějš vycházela, myslím, Sequoia, ale v marný výbavě a bylo by to za 2 míle, s šestikvaltem, takže fakt jezdit za 20/100. 😉

Jinak ta diskuse se celkem rozjela, což nebylo úplně mým záměrem.
Jen jsem chtěl napsat, že když člověk vybírá auto, měl by to dělat srdcem, ale taky trochu počítat. Za cenu 1,5 mil. mám pocit, že to auto byla nejlepší volba. Rozdíl v ceně oproti VW, Audi, LR, Volvo, neprojezdím ani omylem.
4bytelnýkola
zase neuděláš takovou parádu jak Q7 u Lídlu 😄
Mig_35
No ještě záleží na následné prodejnosti. Ale na ty Duranga občas koukám a docela mizí, tak to snad černý Petr nebude.
kosmonaut
:yes: za volbu. Durango je co do vzhledu patrně nejlépe vypadající velké SUV poslední doby. Na spotřebu by snad stačil i Pentastar, co jej spřáhli s 8ZF tak vím, že táhne celkem solidně. Když teda oželíš sound V8 a spokojíš se s rykotem V6 😉
Mig_35
Hele vidím to asi stejně. Brumlání V8 vs "formuloidní" ječení šestiválce - pro mě V8 :yes:
kosmonaut
Tak to samozřejmě >😁 Jen jsem tím chtěl naznačit, že ani "šetřílci" nemusejí skuhrat nad absencí dieselu, protože existuje varianta která se v poslední specifikaci základnímu HEMI dynamicky takřka vyrovná a vezme si jen cca 11-12l.
Mig_35
Akorát, že HEMI není ještě pořád přímovstřik? Tzn. dá se předělat na LPG, zatímco Pentastar 3,6 jen ztuha... jestli vůbec?
kosmonaut
To je možné, o LPG se přiznám nevím vůbec nic, krom toho že to celkem páchne. Ale pokud tedy šetříme i na typu paliva, tak pamatuji, že Pentastar z výroby baštil E85.
Mig_35
Neměl jsem nikdy LPG. Ale pokud bych měl najezdit s autem svojich obligátních 4-5 tis. měsíčně, a diesel by nebyl po ruce, minimálně bych ho zvážil.
Páchne CNG, ne? LPG myslím nepoznáš?
_Karel_
Měl jsem dvě auta na LPG a +- se dá říct, že o LPG v autě nevíš. Určitě není důvod, aby v autě páchlo.
Hammunasakra
Určitě = je důvod a neni to naopak nic výjímečnýho [odkaz]

Ale je to odfláknutá práce a je to řešitelný = i když viz články k tématu = často to neopravěj ani napo2hý napo3tí.

Takže = důvod rozhodně je! A neni to ani taková vzácnost! Dneska už se za lepší považuje spíš CNG = LPG maj spíš důchodci a starší 😉
kosmonaut
Vím že soused měl "auto na plyn" a cítit to bylo. Jestli to ale bylo to, nebo ono, skutečně nevím, nebudu se přít o něčem co neznám.
Šimpanz
čísla mluví jasnou řečí. Touareg je dynamičtější a typické předjížděcí manévry (60-100, 80-120) zvládá citelně rychleji, takže to váhání těžko může být nějak zásadně dlouhé.
Hammunasakra
[odkaz]
_Karel_
Nechci srovnávat nesrovnatelné, ale žena si dnes zkusila konfigurovat Tucsona, a záruka 5 let bez omezení km.
Tady auta za dva -dva a půl míče, a s příplatkem (!!!) 3 roky, běžně 2 roky. Je to ostuda.
webpaja
Čím víc techniky, tím víc potenciálních problémů...jak to máš u svého, taky dražšího? 😉
Ozzman
Tak domácí automobilka se k problémům i v záruce umí postavit čelem >😒]
_Karel_
Samozřejmě, že mám u Škodovky podobně bídnou záruku - za příplatek 150tkm/5let.
Myslím, že by se našla auta taky napěchovaná technikou s lepšími zárukami.
Docela by mě zajímalo, jaké záruky dávají na stejná auta (BMW,VW) třeba v USA.
Ham.
VW Atlas 6-year/72,000-mile
[odkaz]
BMW X5 4-year/50,000-mile
[odkaz]
_Karel_
:yes: díky.
přezdívaný alias
Mě v tomhle testu zaráží to obodování záruk. U BMW mi ta nabídka 200 000 km, byť na 3 roky, za 13 tisíc přijde hodně solidní. Oproti nabídce VW, která je naopak za ty prachy dost trapná, by si to zasloužilo k dobru více, než pouhý bod.
_Karel_
Nevím, jak to bodují, ale samozřejmě je ta u BMW lepší, vč. servisu zdarma.
webpaja
...není to za bod navíc. Ceny všech ostatních položek mimo service inclusive jsou vyšší a mimochodem BMW od 03/18 končí se servisem 5/100.000 zdarma.
spaleny6
Ono jedna věc je záruka a druhá jek se k ní pak automobilka postaví. Ale nemám v tomhle směru srovnání. Papír ale snese všechno.
GeorgeCD
ZZa mě rozhodně už jen vzhledem vede VW, BMW podlesní doobou dělá ošklivé masky :yes: :yes:
Jaros71
Tohle je celkem ošklivé BMW...maska X5 se moc nepovedla , interier už je lepší.

VW Touraeg vypadá lépe designově , ale minulá generace vypadala podle mne lépe.
spaleny6
X5 mi přišla dost hnusná, taková ruská. Viděl jsem ji ale živě a ikdyž to není nic pro mě, vypadá o dost lépe.
kesumb
na SK stránkách😒br /> [odkaz]
je v ceníku V6 TSI, stojí o cca 1000 euro méně než nejsilnější nafta. Takže se nabízí řešení váhání převodovky s menším zatížením přední nápravy a celkově menší hmotností.
Odhad ceny V8 TDI třeba zde😒br /> [odkaz]
O hybridu pro EU zatím nic..
woody-alien
37. Třicet sedm příspěvků nejaktivnějšího teoretika a vykrucovače posledních sezón. To jest celá pětina diskuze. Přičtěte si k tomu mnohdy naprosto zbytečné (protože hrách na zeď) reakce a po nějakém smyslu je veta. Ale jo, můžete mě poslat do háje. Je to váš čas a dělat si s ním, co chcete, je vaše nezadatelné právo. No ale kdyby se přece jen někdo z vás chtěl přidat k mému neoficiálnímu klubu a už to někdy vážně nemohl vydržet, dovoluji si navrhnout jednu jedinou univerzální reakci. 😉
[odkaz]
4bytelnýkola
😄 a co když ho(ji) za to platí? 😄
white label
:yes:
_Karel_
"Jo štve = že v blbym příbuznym Světě motorů nebo AutoTipu = píšou k věci víc"
Tak jsem se dozvěděli, jak takový Auto Tip brutálně strhal sladění převodovky Touarega, a jak Auto.cz je kolem problému chodí jako kolem horké kaše.

Velký srovnávací test Auto tipu z 10.9.2018:
"Po natartování sice chvíli trvá, než se šestiválec s osmirychlostním automatem probudí k životu,při jízdě už převodovka reaguje rychle a bez cukání"
Sekce bodování: 18b z možných 20, stejně jako MB GLE.
Víc ani písmenko. Skutečně.

Nutno tedy závěrem přiznat, že je pochopitelné, že Hammunasakra nechtěl dávat odkaz nebo citovat. Bylo to z ohleduplnosti k Auto.cz, kteří své hodnocení příšerné převodovky neuvěřitelně odbyli pouhopouhými pěti souvětími, toliko v jednom odstavci.Navíc ji nazvali neuvěřitelně eufemisticky pouze "váhající", na rozdíl od zdrcujícího hodnocení Auto tipu.
woody-alien
Hezký. 😉 Ale nevyhrál jsi nic. Jen další dětinské reakce.......
_Karel_
Jj. Přesto jsem neodolal.Dal bych přihlášku do klubu, ale asi mám slabou vůli.
Ozzman
Karle, vím, že tohle ocení jen 99 % zdejšího osazenstva, ale za mne máš obrovské :yes😒br />
Tak nějak je to se vším, včera jsem dohledal Vaculíkovy testy a články a pravda byla taky trochu jiná... dostalo se mi jen urážek 😉 >😁

Abych parafrázoval Hamunatrolla

" NIKDY NEODSTOUPÍM, NIKDY ! NECH SI TO VŠICHNI ZAPAMATUJÍ !!!! "
_Karel_
Já bych spíš řekl - ten článek byl vpravo dole.... 😉
Ozzman
Myslíš článek "Vaculík je gentleman" ? >😁
_Karel_
>😁
Hammunasakra
Aha ani to si nepochopil = tak zatimco důchodce úmyslně lže o jednom článku = a je fascinující jak mu to prošlo = jeho voliči musej bejt slušný splašky = proto sem myslel žes ho volil

Tak já mluvim o x y zmínkách = výrazně ostřejší než aktuální ACZ eufemismus

Teď už to myslim pochopíš i ty = nebo sem furt optimista? Si prostě blbej a chceš urážet? Soudíš podle sebe? Já sem ten divnej typ = co si nevymejšlí = že to někdo nechápe = a často reaguje jako ty a pošťouchávač ozzy = nojo no 😄

Takže článků kde sou výrazně ostřejší věty než tenhle eufemismus = je daleko víc = dokonce i v rámci tohohle vydavatelství = největší okecáVWači = sou tady na ACZ
Ale to víš = ne? 😉

Pro mě je tam zajímavá tvá proměna v čase = nejdřív popírání popírání pak když totéž napíše někdo jinej respekt a uznání a ani píp a teď znova = popírání 😄

Umíš to vysvětlit? Fakt by mě to zajímalo!
RADEK1
Proto bych byl doporučil na tohle individum v diskuzích nereagovat. 8-s
kesumb
Máš pravdu, dám si na to pozor.
Hammunasakra
To je ono = tys nic nedohledal žejo = seš jen velkej překrucovač a občas čistej lhář = a lhát se nemá 😉

Jen někdy nevim přesně ten poměr = cos nepochopil a co úmyslně kecáš >😒]
Hammunasakra
2x během 24 hodin = stejná tupost? Nastavuješ laťku vysoko >😒]

Stejně jako včera na mou zmínku o celostátnim průzkumu UAMK = si reagoval že si někde v rádiu něco slyšel a že nevíš kdo to řikal ale to = znamená že ten průzkum UAMK neexistuje :yes: >😁

Pak sis našel nějakej starej článek na iDnes kde něco takovýho dělali ve 3 částech Prahy = tak ti z toho vyšlo = že ten průzkum UAMK o kterym mluvim = musí bejt tohle a že sem teda logicky já lhal :yes: :yes: >😒]

Už ti došlo = jak nekonečně si blbej 😉

A teď to samý = najdeš si něco = a tvá logika ti vyplodí = no to co si teď napsal :yes: :yes: 😄

Už sme se záseli a oba víme jak to dopadlo = tak se poď zase vsadit zase o to samý 😉
A nemluvim o jedný ostrý kritice = zoualýho stavu V6 3.0 TDI kterej když má plnit emise = ani ZF8HP to nezachrání

Je to furt dokola o tvý = natvrdlý kebuli = kterou kombinuješ s urážkama = nikdo přece nemůže mít lepší přehled = než ty >😒]

Sranda je to co sem zmínil včera = tak nějak od října do prosince = si tenhle tristní stav 3.0TDI dokonce popíral! >😁
Pak se to na pár tejdnů zlepšilo = a už zase.. :yes: >😒]

Hele = tys už zapomněl co sem tu k tomuhle aktuálnímu tristnímu spojení = nepsal já a tys s tim před měsícem nebo kdy = souhlasil? 😉

Tak co = bude nějaký faux pas do třetice = nebo ti 2 úlety v dedukci za 24 stačily? :no: 😐 ;-\ 8-s