Novinky
No mne sa dizajn vobec nepaci 8-s
Já vám nevim, fotky/video může klamat, ale ty nevyvážené proporce nevypadají zrovna lákavě. Vzadu se to celé zúžuje jak nějaký Prius a ještě navíc smutně roztéká. Z profilu to jsou dvě zcela odlišná auta svařená u B sloupku. ;-\
[odkaz]
[odkaz]
Zachránit by to mohlo nějaké obří křídlo jako měla Mk4. 😉
[odkaz]
[odkaz]
Zachránit by to mohlo nějaké obří křídlo jako měla Mk4. 😉
Takže dál platí, že jediná hezká Toyota je Subaru BRZ. 😉
Toyobaru je dizajnov👋proporčne fajn, tam u neho problém nie je. Tým je motorizácia a práve ten nedostatok Supra napráva, pri súčasnom zachovaní atraktívneho výzoru.
Toyobaru bylo na "rýsovacích prknech" ještě za mě (2005-2007) a dnes je jasné, že Toyota podcenila turbo syndrom, který později ovládl segment trhu, do kterého Toyobaru mířilo. Toyota byla přesvědčená (já také), že opravdové řidičské auto nepotřebuje spoustu koní a pekelný krouťák. V tu dobu (2007), jsem ještě sedlal ITR, ale to se již začala prodávat Mazda 3 MPS turbo a stačilo se s ní v roce 2008 v Brně jednou svést a na GT86 na které jsem čekal, bylo rázem zapomenuto.... 😉
za mna x krat krajsie ako carrera... vidim tu dokonale proporcie .. toyota skratka umi vsetko top .. jak maly hybrid tak dokonale SUV a aj paradny sportiak :yes:
Jako odchovanec Toyoty bych měl s tebou souhlasit, ale nejde mě to.... 😉 Jelikož jsem se v Toyotě pohyboval 25 roků, tak můžu dosvědčit, že se Toyotě podařilo několikrát "trefit kozla". Nebudu ty "kozlíky" vyjmenovávat, ale ti kdo Toyotu již nějakých 50 roků sledují, určitě ví o čem mluvím. :-!
Tak jsem koukl na obrázky a říkám si - docela dobrý. Pročtu diskuzi, Ozzman píše o konceptu. Najdu koncept, a to jsem neměl dělat. Tak teď už se mi nová Supra nelíbí. Koncept vypadá naprosto famózně. Nic lepšího nenamalovali, včetně LFA. Na druhou stranu chápu, že vypadat to jak koncept, nemohlo by to stát 1,2mio. ;-\
Tak zostáva len posledná otázka: cena, ale avizovaná priaznivá cena je prísľubom. Je mi jasné, že kupé a roadster sa moc neprekrývajú, ale v širšom kontexte v porovnaní so sesterskou Z4 sa mi toto javí ako oveľa lepšia voľba: technika BMW v atraktívnom kabáte za menšie peniaze.
Za mě si umím představit trochu jiný přední nárazník - ne tak překombinovaný, jinak je to - hlavně technicky - naprosto dokonalé auto. X-drive ti nikdo nebude ani nutit, dokonce ti ho ani nebudou moct nabídnout😊
Ludex: povinný automat? už je to jisté? 😢
Jinak sdílím tvůj názor: vzhled ve stylu Fast and furious, ale dovnitř jeden z nej motorů současnosti :yes:
2019 Toyota Supra statistics leake😜 1496kg, 335bhp, 0-62mph in 3.8sec
tak to prostě bude neskutečné auto. Výkonový upgrade za pár kaček z toho udělá raketu. A když bude s šestiválcem - já nevím, za 1,2? Tak bych po M3/4 ani neštěknul...
čtyři sedadla ve čtverce jsou tak do 50 km dojezdové vzdálenosti😊
Z4M je ještě po letech svinsky drahá a "dobové testy" o ní psaly jako o supersportu.
tohle bude možná dost podobné😊
M240i tedy za 1,3M a 1475 kg. že by byla Supra ještě levnější? modleme se :yes:
Japonci dovedou se sportovnimi auty divy a zamereni Supry a technika BMW v japonskych rukou muzou z tohoto auta udelat docela britvu, tak doufejme ... 😄
A porovnania s GT86 sa nebojím, Supra má práve to, v čom GT86 zlyháva, t.j. výkon a dynamiku, akú si športiak zaslúži. To, že má vnútornosti z BMW nevnímam ako negatívum, ale presne opačne, ako hlavné pozitívum (nechcem vedieť, aký motor by mala Supra, ak by to bol vlastný motor Toyota, zrejme nejaký hybrid).
A k tomu konceptu, já to mám přesně opačně, vypadat finále jako koncept, tak jen stojím a tleskám...
To je jako srovnávat Tiché dny v Clichy s Harlequinem. >😒] Ten koncept má pořádnej drajf, série nevypadá vyloženě zle, ale už to není ono. Neodradí ale tep ti rozhodně nezvýší. Tedy vizuálně....o jízdě se zatím neví nic.
Produkční Supra (jestli je to tedy ona) je pro mé oko daleko přijatelnější, možná jí chybí šťáva, na zadek mne to neposadí, jako když kolem mne projede Prius, teda... chtěl sem říct nějaký jiný sporťák či kupé >😒] .
Pokud vezmu kupé/sportovní vozy, za kterými se otočím (nesrovnávám teď techniku a rychlost či koncepci), tak jsou to spíš auta jako Mustang, 370Z,Type-S, Challenger, nebo skoro jakékoliv Mkové BMW, MB AMG či Audi RS
A z těch dražších jsou klasické 911tky,Ferrari 488, Lamborghini Huracán .. i auta jako Aventador, nebo všemožné e😜erimenty Ferrari mne zas tak krásné nepříjdou.
Pro mne nejkrásnější kupé/sportovní vozidlo všech dob už navždy zůstane Ferrari 288 GTO