Videa
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVideo: Sprintující SUV. O kolik bude Kodiaq RS pomalejší než Cupra Ateca?
54 komentářů
white label
Vezme si slabší auto a ještě při startu zaspí..., viz video v čase 1:07
Podle mě je to jasně sestříháno z více startů - z jeho kabiny vidíš, že nezaspal a vyrazili současně. Z dronu je jiný start kde opravdu hodně zaspal.
Takže mne oči nešálily, zdálo se mi že jsou tam 2 starty, jeden normální kdy se ateca utrhla až po chvíli a jeden kdy se zřejmě pan redaktor věnoval kameře a ne startu.
kesumb
Kodiaq RS by ale potřeboval 2,5 VR6 TSI s 300HP a 500Nm...
2,5 VR6? Kde by ho vzali? Když už 2,5 T(F)SI, tak logicky spíš R5 od Audi.
Teoreticky by tam mohli být oba, když může být 2.5 VR6 TSI v Atlasu, který je na stejné platformě, tak by jistě nebyl žádný velký problém dát jej i do Kodiaqa. [odkaz]
2,5 VR6 je motor vyráběný v Německu a vozí se do Číny, kde se montuje do Teramontu. Má snížený objem z 3,0 kvůli nějakým daňovým zátežím tam nad 2,5l.
R5 vyžaduje změny v platformě, navíc má při vyšším výkonu menší krouťák. Je to obecně spíš motor do menšího, ale hodně našláplýho menšího auta.
R5 vyžaduje změny v platformě, navíc má při vyšším výkonu menší krouťák. Je to obecně spíš motor do menšího, ale hodně našláplýho menšího auta.
pcwifi
to je teda srovnani jak howno z vylezly ***... co to bylo za dementni napad vzit pro KRS zrovna temer vrcholnou motorizaci v TSI ? Ti zasranci na postech vedeni VW proste budou stale delat ze Skodovek podradnou znacku, treti rada SuperB je prvni co nema V6, Octavia uz dele. Oni by to mozna totiz pak lidi kupovali vic nez Pašíky apod.
>😁 Tohle srovnání ale nevymysleli ve VW, bereš to moc vážně.
Mmch, Superb už sice nemá V6, ale to ani Passat.
Mmch, Superb už sice nemá V6, ale to ani Passat.
Superb na to hlavně nemá podvozek. Taky jsem vyprávěl, jak by tomu slušela V6. Po víc než roce s 2,0 TSI už to neříkám.
ale ja sem nenařkl VW ale pány redaktory, co ten nesmysl srovnani realizovaly.
No prave... onehda sem videl na semaforech vedle mne stat Pašíka V6 FSI, ale novej fakt nebyl, nicmene si clovek posteskne jak je ted a jak bylo kdysi.
Ono co si budem rikat, nekolik modelu z vysokych cenovych trid prislo o V8 a dostalo V6, inu ty evropske emisni normy k hownu...
No prave... onehda sem videl na semaforech vedle mne stat Pašíka V6 FSI, ale novej fakt nebyl, nicmene si clovek posteskne jak je ted a jak bylo kdysi.
Ono co si budem rikat, nekolik modelu z vysokych cenovych trid prislo o V8 a dostalo V6, inu ty evropske emisni normy k hownu...
Me tam zaujalo to "Octavia uz dele". Joooo to bejvali casy kdy ulice lemovali vicevalcove oktavky. Ale dnes? 😒
PS: Pevne verim ze slo o ironii.
PS: Pevne verim ze slo o ironii.
Beefcake
"je možná divný nápad, když to ale zákazník chce… " - no ved hej - zakaznik, zadavatel reklamy 😄
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
z ní udělali skoro růžovou.
Můžeš si aspoň virtuálně vybrat ze dvou červených... 😉
-Kodiaq RS má 20 kola, ale s ohledem na DCC podvozek to nebude problém
- Kodiaq RS má cca 7,3 kg na koně, což je na chlup stejně jako má třeba oktávka 1,8 TSI a není to o moc víc, než má 1,4 tsi (8,3kg na koně). Připadá ti to přemotorovaný? Za oktávku 1,4 TSI ale nedáš 2,5 tunovej vlek. A podotýkám, že za svýma autama tahám i plaťák.
Golf GTI má na Nurburgringu lepší čas než Evo IX, RRS SVR nebo M135i. Znameno to pro tebe něco?
Nenech se omámit logama RS, je to jenom silnejší mainstreamový auto s velkým vnitřním prostorem co aspoň trošku jede.
Ale chápu, netřeba dalších flamů. Prostě se v tom neshodneme 😉
Ford/Renault (RS) jdou v tomto ohledu mnohem dál, ale ani u nich automaticky nečekám, že se jejich RS modely vyrovnají třeba RS modelům od Porsche.
Btw srovnávat benzin s naftou je taky fakt úlet. A určitě to bylo na různých zimních pneu, to je další úlet. A ten podle mého názoru schválně ulitý start už nekomentuji vůbec...
Většina lidí chce sportovně vypadající auto, které bude pohodlné, praktické pro každodenní použití a ty co můžou si připlatí za výkon, aby mohli nesmyslně a nebezpečně předjíždět ty co jedou v klidu.
Zrovna nedávno se psalo, jak VW rozšiřuje nabídku R-Line paketů a to prostě proto, že je o to větší zájem. A u VW zrovna ty změny v R-Line paketech nejsou velké.
Jenom blázen by předpokládal, že RS u škody znamená závodní vozidlo. Od toho to nikdo nečeká. Je to prostě obchodní, marketingová značka. Předně ty auta vypadají o hodně lépe a kdo chce, tak si ten sportovní vzhled zaplatí.
Ale je nysmysl si nalhávat, že je sportovní...
U Kodiaqu se navíc nebavíme ani tak o sportovnosti, ale ta motorizace je spíš vyloženě praktická. Má slušný výkon a nežere (neměl by) tolik jako silnější 2.0 TSI.