Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Sprintující SUV. O kolik bude Kodiaq RS pomalejší než Cupra Ateca?

Martin Machala
Diskuze (54)
Spojovat SUV a sportovní vlastnosti je možná divný nápad, když to ale zákazník chce… Na startovní čáru se postavila Cupra Ateca a Škoda Kodiaq RS!

Video se připravuje ...

Favorita bychom nejspíš měli, vzhledem k udávaným parametrům nás asi žádné překvapení nečeká. Zatímco cupra nabídne benzinový dvoulitr TSI s výkonem 221 kW, Kodiaqu RS stačí jeho dvojitě přeplňovaná nafta 2.0 TDI jenom na 176 kW. Škodovka sice odpovídá o 100 N.m vyšším točivým momentem, je ale skoro o tři metráky těžší. Všechno dohromady to znamená zrychlení na stovku za sedm sekund, ateca zvládne stejnou disciplínu za 5,2 s.

Sázet se tedy tentokrát asi nebudeme, o kolik ale bude Kodiaq RS pomalejší, to už by zajímavé být mohlo. Vidíte, ještě odtajnit disciplínu. Pojedeme sprint na 400 m s pevným startem a kromě času změříme také dosaženou maximálku!

Martin Machala
Diskuze (54)

Doporučujeme

Avatar - rokyta.p
25. 1. 2019 15:42
Re: asi stárnu
V8 6,2 Kompressor, s tím se bude dobře jezdit. Kdybych měl víc místa, asi bych také nějaký HEMI možná přikoupil, i když ne v Jeepu.
Avatar - skejpa
25. 1. 2019 11:54
Re: asi stárnu
Ja s tim autem mam jen jeden problem a to je to oznaceni RS. Je to uplne stejne jako dieselova RS Octavia. To je totiz urazka benzinoveho RS, ktere opravdu je alespon trochu sportovni. A davat ty auta na stejnou uroven je proste jen marketingovy tlak protoze to lidi chteji. Kdyby benzinove RS bylo RS a naftove bylo RS paket, tak s tim nemam nejmensi problem. Stejne jako tady. Ateco by mohla byt RS a Ateca s 2.0bitd RS paket a silny nafotvy motor. Auto dobre ale nedelejme z toho sportak kdyz neni. Auto jako takove za to nemuze.
25. 1. 2019 11:52
Re: asi stárnu
Nevím co je na tom k smíchu nebo proč by měl být někdo nemocný? Já ti řeknu proč si to někdo koupí. Prostorové a praktické výhody SUV a vysoký výkon, tzn. rychlost - ať už absolutní na dálnici, tak pro předjíždění. U Atecy obzvlášť k tomu styl a trochu zábavy. Hot hatch to není, ale že to je zábavnější auto než Passat Variant je asi jasné. Každý ať si vybere, nevím proč by všichni měli jezdit jen v tom co vyhovuje jednomu.

U Kodiaqu se navíc nebavíme ani tak o sportovnosti, ale ta motorizace je spíš vyloženě praktická. Má slušný výkon a nežere (neměl by) tolik jako silnější 2.0 TSI.
25. 1. 2019 09:16
Re: asi stárnu
To není problém škodovky, ale toho, že to zákazníci chtějí, tak proto to vyrábí. Většina lidí nechce sporťáka, který bude (obzvláště na našich silnicích) bouchat od podvozku, kroutit s ním zatáčky a blbnout.
Většina lidí chce sportovně vypadající auto, které bude pohodlné, praktické pro každodenní použití a ty co můžou si připlatí za výkon, aby mohli nesmyslně a nebezpečně předjíždět ty co jedou v klidu.

Zrovna nedávno se psalo, jak VW rozšiřuje nabídku R-Line paketů a to prostě proto, že je o to větší zájem. A u VW zrovna ty změny v R-Line paketech nejsou velké.

Jenom blázen by předpokládal, že RS u škody znamená závodní vozidlo. Od toho to nikdo nečeká. Je to prostě obchodní, marketingová značka. Předně ty auta vypadají o hodně lépe a kdo chce, tak si ten sportovní vzhled zaplatí.
Avatar - Ozzman
25. 1. 2019 08:49
Re: Ospalý Machi
Mne by spíš zajímalo, jak by obstála ta Ravka za podobné peníze >:-[]