Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2019

Informace

V roce 2019 se koná již 89. ročník ženevského autosalonu. Vstupenky jsou k dispozici přímo na výstavišti Palexpo nebo na webových stránkách výstavy. Akce se koná do 5. a 17. března 2019, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky je otevřeno od čtvrtka 7. března. Výstaviště je otevřeno od pondělí do pátku mezi desátou ranní a osmou večerní hodinou, o víkendu pak od devíti do sedmi. Vstupné pro dospělé činí 16 franků (cca 370 Kč), po čtvrté odpolední stojí vstupenka polovinu.

Termín

Kdy: od 7. - 17. 3. 2019

Kde: Ženeva, Švýcarsko, výstaviště Palexpo, Route François-Peyrot 30, 1218 Le Grand-Saconnex, z Prahy 950 km, z Brna 1.160 km.

VSTUPENKY

Starší ročníky

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Zpět na článek

Ženeva 2019: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake povyrostl a stále hýří stylem

23 komentářů

mrha
udržování jízdy v pruzích funguje všude tam, kde jsou pruhy 😉
Bubáq
Ještě by to chtělo automatické zařazování do pravého pruhu všude tam, kde je více, než jeden pruh v každém směru. To by mohl být povinný prvek výbavy- zejména, v Česku, Maďarsku, Rakousku, Polsku. Slováci jsou slušnější, Ti tento prvek výbavy nepotřebují...
webpaja
:yes: :yes: :yes: 😉
donPedro
Přátelé nemohu si pomoci, záď mi, více nežli by bylo zdrávo, připomíná Seat Leon Combi, který vypadá pohříchu lépe nežli MB CLA SB 😉
mrha
ano, to auto vypadá zezadu smutně... 😒
iudex
Smutne, presne tento výraz napadol i mne.
VŘSDR
Mně se v te žluté nelíbí vůbec
RADEK1
Zase je to banán a žlutá to ještě umocňuje. 8-s
Arese
Teď jsem to právě chtěl napsat - ta prohnutá banonovitá boční linka takřka všech současných modelů Mercedesu je fakt otřesná. Stejně jako přístrojová deska CLA ve formě obrovského tabletu. Strašné. 😲 😢 😒
bystron
CLA je takové proměnlivé. Z některých úhlů vypadá docela hrozně, z některých pro změnu výborně. Sám se nemůžu nějak rozhodnout. Pokud by na mě nebylo ale trochu malé, určitě by do seznamu kandidátů patřilo. :yes:
donPedro
MB: [odkaz] vs Seat: [odkaz]
Bubáq
Kdo chce, vidí i to, co není!
Gratuluji k neobyčejně vyvinutému smyslu pro design, tvary a souvislosti. :no:
euro89
Design karoserie se opravdu povedl, v te zlute je to vylozene auto, za kterym bych se otocil. Interier je oproti tomu na me moc moderni a hlavne ta technika pod kapotou neni hodna premioveho ceniku. Nemyslim ted zrovna CLA250, ale az se nabidka rozsiri smerem dolu o motory M 282, OM 608 a OM 654, ktere budou tvorit v zemich EU pater prodeju... aneb kdyz ti neni Kia ProCeed dost exklusivni, kup si Renault s hvezdou za dvojnasobnou cenu - a to se vyplati. >😒]
iudex
Tak pri priamom porovnaní myslím, že Kia to s Proceedom zvládla lepšie, najmä v tej (pre shooting brake definičnej) zadnej časti.
[odkaz]
[odkaz]
Zadok CLA SB pôsobí tak ovisnute, sklesnuto, smutne. Kým CLA sedan (aka štvordverové kupé) sa v novej generácii zbavilo banánovitosti predchodcu a pôsobí o level lepšie, než minulá generácia, pri SB sa to až tak nepodarilo. Takže prekvapivo Kia dizajnovo poráža Mercedes.
twistedTSD
Kia to zvládla nesrovnatelně lépe. Smutné.
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Londonbridge
Divny design ani Kia ani MB Shitting brakes... >😁
Bubáq
Svět se vyvíjí a shooting brakes s ním...
Dinar
Po zoufalé minulé generaci postavené na velmi průměrném áčku je tu konečně CLA, které snad dostojí svému názvu a hlavně ceně. Designově velmi povedené, nevidím v tom ani leon ani nějaký pokus konkurovat snad Kii s proceedem, který je dle mého naopak výrazně méně designově podařený, proti CLA je oteklý, velká masa pontonu nepasuje k úzkému pruhu bočních oken, CLA je hmotově mnohem lépe vyvážená a nemá už ten povislý zadek jako předchozí generace, čímž přišla o banánovitost. Jinými slovy, u tohoto shooting brakeu už si umím představit cenu těsně pod srovnatelně motorizovaným céčkem aniž bych u toho musel kroutit hlavou. U mě dobrý. 😄 :yes:
iudex
Pozri si ešte raz tie fotky v mojom príspevku vyššie: nepripomína ti ten zadok CLA SB (najmä tá klesajúca linka po bokoch zadného nárazníka) smutnú ovisnutú tvár baseta? [odkaz]
Podľa mňa tá ovisnutosť tam stále je, aj keď v podstatne menšej a znesiteľnejšej miere, ako u predchodcu. To u Proceedu vôbec nenájdeš.
Dinar
Proceed má špatně proporce, moc plechu nad koly, tj. vysoký ponton v kontrastu s malými okny a koly (těmi opticky). Je to takový knedlík.
skejpa
Šel jsem do diskuze napsat sem to, co jsi napsal ty a chtěl jsem to nadepsat KONEČNĚ >😁 Tak píšu jen, že mi mluvíš z duše. Předchozí generace byla designově otřesná. Tohle je úplně jiná liga.
white label
Tady "čůrající fenu" nevidíš vůbec/ani trochu?
[odkaz]
Lepší, než předchůdce, je to určitě