Ještě by to chtělo automatické zařazování do pravého pruhu všude tam, kde je více, než jeden pruh v každém směru. To by mohl být povinný prvek výbavy- zejména, v Česku, Maďarsku, Rakousku, Polsku. Slováci jsou slušnější, Ti tento prvek výbavy nepotřebují...
Teď jsem to právě chtěl napsat - ta prohnutá banonovitá boční linka takřka všech současných modelů Mercedesu je fakt otřesná. Stejně jako přístrojová deska CLA ve formě obrovského tabletu. Strašné. :-O:'-(:-(
CLA je takové proměnlivé. Z některých úhlů vypadá docela hrozně, z některých pro změnu výborně. Sám se nemůžu nějak rozhodnout. Pokud by na mě nebylo ale trochu malé, určitě by do seznamu kandidátů patřilo. :yes:
Design karoserie se opravdu povedl, v te zlute je to vylozene auto, za kterym bych se otocil. Interier je oproti tomu na me moc moderni a hlavne ta technika pod kapotou neni hodna premioveho ceniku. Nemyslim ted zrovna CLA250, ale az se nabidka rozsiri smerem dolu o motory M 282, OM 608 a OM 654, ktere budou tvorit v zemich EU pater prodeju... aneb kdyz ti neni Kia ProCeed dost exklusivni, kup si Renault s hvezdou za dvojnasobnou cenu - a to se vyplati. >:-[]
Tak pri priamom porovnaní myslím, že Kia to s Proceedom zvládla lepšie, najmä v tej (pre shooting brake definičnej) zadnej časti.
[odkaz]
[odkaz]
Zadok CLA SB pôsobí tak ovisnute, sklesnuto, smutne. Kým CLA sedan (aka štvordverové kupé) sa v novej generácii zbavilo banánovitosti predchodcu a pôsobí o level lepšie, než minulá generácia, pri SB sa to až tak nepodarilo. Takže prekvapivo Kia dizajnovo poráža Mercedes.
Po zoufalé minulé generaci postavené na velmi průměrném áčku je tu konečně CLA, které snad dostojí svému názvu a hlavně ceně. Designově velmi povedené, nevidím v tom ani leon ani nějaký pokus konkurovat snad Kii s proceedem, který je dle mého naopak výrazně méně designově podařený, proti CLA je oteklý, velká masa pontonu nepasuje k úzkému pruhu bočních oken, CLA je hmotově mnohem lépe vyvážená a nemá už ten povislý zadek jako předchozí generace, čímž přišla o banánovitost. Jinými slovy, u tohoto shooting brakeu už si umím představit cenu těsně pod srovnatelně motorizovaným céčkem aniž bych u toho musel kroutit hlavou. U mě dobrý. :-):yes:
Pozri si ešte raz tie fotky v mojom príspevku vyššie: nepripomína ti ten zadok CLA SB (najmä tá klesajúca linka po bokoch zadného nárazníka) smutnú ovisnutú tvár baseta? [odkaz]
Podľa mňa tá ovisnutosť tam stále je, aj keď v podstatne menšej a znesiteľnejšej miere, ako u predchodcu. To u Proceedu vôbec nenájdeš.
Šel jsem do diskuze napsat sem to, co jsi napsal ty a chtěl jsem to nadepsat KONEČNĚ >:D Tak píšu jen, že mi mluvíš z duše. Předchozí generace byla designově otřesná. Tohle je úplně jiná liga.