Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
12. 1. 2008 09:39
neregistrovaný "kodl3"
neregistrovaný "kodl3"
12. 1. 2008 09:39
Radovan Novák - socialistický pohrobek ven
Svým chováním v průběhu tzv. špionážní aféry, český zástupce ve FIA p. Radovan Novák opět potvrdil, že není schopen tuto činnost vykonávat, ba co hůře, páchá víc škody než užitku.
Tento pohrobek socialistického autoklubu již nebude uvažovat jinak než způsobem : co přijde shora je svaté. Tedy v dnešní řeči : co přijde od Mosleyho je svaté. Tak ale zcela rezignuje na zájmy nás českých příznivců motoristického sportu, které má právě hájit.
Důvodů je mnoho. Neumí dobře anglicky, aby se mohl dostatečně seznámit s projednávanými záležitostmi. Za dobu svého působení ve FIA neprosadil jediný svůj návrh nebo návrh v zájmu českých automobilistů. Z fantastických částek, se kterými FIA disponuje, viz např. současných 100 milionů dolarů od McLarenu není schopen získat pro český motorismus ani korunu, řečeno jeho slovy : nevím kam tyto peníze jdou.
Je zřejmé, že touto svou nečinností a podbízením se gestapáckému potomkovi vládci FIA Mosleymu přispívá k likvidaci Formule 1 jako sportu. V letošním roce dojde opět ke zpomalení již tak ufuněných formulí - v některých závodech vozy ani nedosáhly rychlosti 300km/h - a to zákazem trakce. Ruku v ruce s tím měly být povoleny sliky. Tuto dohodu však FIA porušila a sliky budou povoleny až příští rok, ovšem spolu s dalšími omezeními rychlosti vozů. Již i sami jezdci přiznávají, že vozy jsou pomalé a jízda s nimi nezáživná, viz např. vyjádření Nicka Heidfelda po loňském závodě ve SPA.
Co zbývá běžnému příznivci motorismu, když FIA je monopolní pořadatel mistrovství světa, čímž na sebe váže největší reklamní, sponzorské a jiné finanční prostředky a ostatní formulové seriály např. A1GP, Champ car, IRL mu mohou velmi těžko konkurovat? Odpověď je jednoduchá a spočívá v omezení přísunu těchto finančních prostředků. Jejich poskytovatelé pak vyvinou dostatečný tlak na pozitivní změny. Každý příznivce který nesouhlasí se současným vývojem ve Formuli 1 by měl : nekupovat zboží inzerované při přenosech závodů, vypínat reklamu při přenosech závodů, lze i přepnout na jiný program např. RTL nebo ORF2, prostřednictvím svého autoklubu apelovat na
odvolání Radovana Nováka z vrcholné funkce FIA a jeho nahrazení skutečným zástupcem zájmů českých příznivců automobilového sportu.
Rozbalit vlákno
0