Proboha, proc ten dotaz nehodis do stavajici rubriky Alfa Romeo? A proc si tam neco nejdriv neprectes - vzdyt koupe ojete 156 se tam resila asi pred tydnem s podrobnym popisem verzi a jejich problemy. Shrnuto: od roku 2000 neni problem, do te doby vybirat jen motory 2.5 V6 a JTD, ctyrvalce TwinSpark trpely poruchovosti elektroniky Bosch a pote odchazely. Od modeloveho roku 2000 se omezily problemy na drobne elektricke (vyskytuji se u vsech Evropskych aut - v tom na Japonce Evropa proste nema) a je potreba venovat vyssi peci ulozeni podvozku. nekupovat automaty. Najdi si v rubrice Alfa Romeo podrobnosti, psal jsem tam uz asi 20x na toto tema. Jinak Alfista se pozna podle toho, ze disponuje "selskym rozumem", ktery se pozna podle toho, ze jde vzdy kjaru veci.... 😁
Líbí se mi Alfa Romeo 156. Viděl jsem jich už několik a s 2.5 V6 24V jsem se i projel. Paráda. Teď se chystám na obměnu auta a Alfa 156 je jeden z mých favoritů. Uvažuji o koupi auta vyrobeného 1999-2002 s najetými cca 60000-80000km. Co mne trochu brzdí je údajná poruchovost. Do teď jsem jezdil v Hondách a Mazdách a ty jsou naopak známé svou spolehlivostí. Uvítal bych názory a zkušenosti těch, kteří toto auto znají.
Díky
Víťa