Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

304 komentářů

Zdravím všechny pžiznivce těch nádherných stvořeních jakými jsou auta. Teda samozřejmě až po ženskejch nebo ne? >😁 Chtěl bych vyměnit svoje stávající auta Mazda 323F (r.v. 91, mrkačka) za něco novějšího a to buď opět Mazdu 323F (r.v. 96-98, ty novější už vypadají jako kombík)nebo Alfou 156(r.v. 97-99) popřípadě BMW řady 3 (r.v. 96-9😄. Poraďte co byste vybrali a proč. S jakou motorizací atd. U auta preferuju jízdní vlastnosti, aspoň solidní spolehlivost (zejména mě zajímá tolik diskutovaná 156) a přijatelnou spotřebu.
Tady bude veselo... 😁
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nebudu ted soudit tu Mazdu, protoze sem v ni nikdy nejel. Zkusenost mam ale s BMW E36. Byl to tusim rok vyroby 94, 1.8 benzin. Auto nebylo moje, pouze sem mel moznost ho ridit. Faktem je, ze do toho svezeni pro me bylo modlou BMW M3... Diky, uz nechci... >😁

"Spickove" jizdni vlastnosti toho BMW byly tak trochu jen v novinach a reklamach. Od zadohrabu sem cekal ze bude prijemne a citelne pretacivej. No, to byla ta nejvetsi chyba, protoze auto melo snahu letet po cumaku ven ze zatacky a bylo nedotacivy. Co by to delalo s tezsim sestivalcem si nebudu domejslet. Hodne me to tehda zklamalo. Kdyz porovnam jizdni vlastnosti BMW E36 a Alfy Romeo 155 (kterou mam ted), tak mi ta Alfice vychazi jako jednoznacne lepsi a jistejsi... Vim ze asi pichnu do vosiho hnizda, ale prosim diskutujici o objektivitu a ne reci JPP... 😉
Já mám bratříčka té 323F v provedení sedan, 1,5i r.v. 97. Tč. asi 195 000 km, měněný jen spotřebáky - všechny táhla stabilizátoru, táhlo stěračů, zadní díl výfuku, 1x brzdové kotouče vpředu a pakny vzadu. Na předním kole se měnilo ložisko ale to jsem nejspíš zničil sám pádem do velký díry. Auto mne nikdy nenechalo ve "štychu". Jinak to už malinko bere olej ale to není problém, neboť je to teď 2. auto v rodině a už se s tím tak nejezdí. Já teď jezdím M3, po 323F v provedení o kterém píšeš jsem kdysi moc toužil ale v době nákupu sedana rozhodly praktické důvody a vyšší cena Fka. Podle mne je 323F / 96-98 spolehlivé auto s "duší" za kterým se dodneška otočím. Zrovna včera jsem v Ostravě jedno krásné Fko viděl ale rozhodnout se musí člověk sám... Alfy ani BMW neznám.

K
Zdravim, já osobně jsem měl 323F 1,5 z roku 97 a byl jsem s ní celkem spokojenej (klasickej japonskej držák) ale jestli chceš opravdu sportovní auto tak jdi do Alfy. Teď mám AR 156 2,0 T.S. a je to uplně jiná liga. Má to skvělí řízení a perfektní podvozek. S motorem jsem žádnej problém neměl. Chce to jen častěji kontrolovat a dolívat olej. Pak je vše OK. Od tý doby co jsem usedl do Alfy tak mě celýho pohltila. Teď se chci porozhlídnout po 156 s 2,5 V6. To musí bejt to pravý žrádlo 😜 . Jinak zkušenosti s BMW mám jen s pětkovou řadou, takže nemůžu srovnávat s trojkou. Měl jsem 520i (1996) a byl jsem hodně zklamanej. Já osobně bych bral určitě tu ALFU.
No, já bych ale na rozdíl od Javora trochu varoval. U 156 si u motorů TwinSpark můžeš naběhnout na klice (viz rubrika Alfa Romeo), takže doporučená motorizace je V6 nebo ropák 2.4 JTD. Ze čtyřválců v benzinu je perfektní 2.0 JTS (pozor na to J - je moc důležitý). Bohužel jich je na prodej málo (kdo má, nedá) a jsou dost drahý. V případě nákupu motoru 1.8 nebo 2.0 TwinSpark (TS) doporučuju výhradně z ověřeného zdroje (servis nebo prodej se zárukou; raději ne z bazaru nebo z annonce - důvody viz rubr. AR). Neříkám tím, že je to *** - naopak to byl super motor a u novýho auta bych se ho nebál, ale doporučuju krajní opatrnost (záleží na majiteli a servisu). Na bezproblémovost 323 však 156 nemá; Alfa je osazena elektronikou Bosch, která ráda zlobí (debimetry, lambdy, škrt. klapky). Ale BMW 3 je z hlediska spolehlivosti to samý (taky Bosch - jako většina evropanů, AR není nijak horší), není nijak prostornější než 156, přičemž řízení a jízdní vlastnosti jsou podstatně "dědkovitější". MOTOR 2.8 SNESE SROVNÁNÍ S 2.5 U AR. Zato má BMW trochu lepší brzdy (z prvovýroby; dáš-li na 156 kotouče a desky OMP za cenu originál dílu, brzdí jak závoďák) a větší kufr (u 156 je fakt malej). 323 nebrzdí vůbec, má řízení srovnatelný spíš s tím BMW, jízdní vlastnosti dost laxní, ale je naprosto bezproblémová (hlavně díky elektronice EFi). Vytknul bych jí ale proti těm dvěma hlavně sedadla (zvlášť nemáš-li záda úplně v cajku), ventilaci a slabší motory.
Já mám rád "auta s duší". Ale o co víc se mi 323F (různých generací) povětšinou zvenku libila, o to menší radost (či spíše zklamání) ze svezení s ní jsem zažíval: prostě se to zvenku tváří jako "skoro sporťák", ale tím rozhodně není. To zcela "civilně/rodinně" vypadající Mitsubishi Lancery byly z úplně jiného těsta!

BMW řady 3? Asi hodně záleží na motorizaci, ten 2.8 motor se dá trávit. Ovšem veškerá sranda, resp. radost ze svezení končí v momentě, kdy to začíná byť jen trochu klouzat. Rozhodně bych to pro milovníka rychlé jízdy nedoporučil jako "auto na celoroční provoz" (verzí 325iX je asi k mání minimum...).

To Alfa 156 je úplně jiný kafe! Hned chytne u srdíčka. Jezdil jsem s verzí 2.0 TS a 2.4 JTD, kterážto mne - byť nepřítele dieselů - uchvátila. Ta 2.4 JTD byla téměř funglovka, 2.0 TS zase měla na hrbu cca 110 tis. km. Klika byla prozatím v pořádku, ovšem čerstvá majitelka jezdila s téměř "suchou skříní", což v daném případě není konstrukční provedení. Takže to asi velmi brzy dopadne, jak píše magic. Nechápu, že někomu je zatěžko pravidelně kontrolovat alespoň stav oleje!
Ahoj, kolega mel 323F rv 97 a byl to samej problem...Ja mam osobne zkusenosti s AR 145 (2,0TS), AR 146 (1,8GT), AR 156 (2,0TS) a ted momentalne AR Spider (zase 2,0TS). Zadne problemy jsem nikdy nemel (156 jsme jezdil od 98k do 150k km nez sla do sveta, Spider ma 56k km). Podle me je 2,0TS dobry kompromis mezi vykonem a spotrebou...Ale v soucasnosti bych urcite sel do 2,2 JTS (+159 😊.
mel jsme 323f BG 1,8 (mrkacka)

opravdu kara, ktera me dostal

jedinej problem sni nebyl

323f 1,5 ba

zase super, ale byl jsme upozornovanej na to, ze 1,8 zere volej

a 2,0 6V bylo na me moc

323f 1,3 BJ

zase auto bez jedinyho problemu, ale ten motor fakt hruza

tad mam alfa romeo 146 1,4 TS

to je uplne neco jineho

je fakt, ze z te 1,3 by bylo vse super,

ale uz nechci jine auto nez AR

urputne shanim 156

po cteni vsech moznych a nemoznych pripominek to vypada na 2,4 JTD,

2,0 JTS, nebo 2,0 TS (ale magic me utvrdil, ze bez zaruky ne)

bmw nemam co rict
S tou 156 TwinSpark 16v jsou to u nás cca 3-4 auta z 10 (v Německu snad každý druhý), třeba v I jedno. Divný je, že ve 145/146 a 147 ten samej motor v pohodě (u 147 jsem motorschade nezažil, u 145 jednou na 1.8 hlava a u jednoho 2.0 klika, jinak taky o.k.). Nechtěl bych vystupovat jako nepřítel motoru TwinSpark, protože to byla moje láska už od verze 8v v roce 1987 (v modelu 75 to bylo jako kdyby se ostatní zapomněli v pravěku), ale prostě chce to krajní opatrnost. Nebo připlatit za 2.0 JTS, který má výrazně lepší spotřebu, ale je takovej jinej (jede odspoda jak ropák a nad 5.000 jakoby mu někdo "ukopnul koule" :😉 ) Ale mně osobně se do rodinnýho auta třeba líbí víc než TS (zvlášť 156 2. JTS SW je chutná kombinace).

Proč lidi nekontrolujou olej je jasný: je tam policajt a člověk spoléhá na to, že funguje. A on občas nefunguje. Kdo toho poliše vyrábí asi netřeba dodávat...
matuS
Proč lidi nekontrolujou olej je jasný: je tam policajt a člověk spoléhá na to, že funguje. A on občas nefunguje. Kdo toho poliše vyrábí asi netřeba dodávat...

lenze prave to je problem automobilky, ze si nedokaze najst takeho dodavatela, ktory vyrobi kvalitnu suciastku. Zvlast, ked su si vedomi toho, ze ich motory beru olej, a teda tato suciastka je pre motor zivotne dolezita!
matuS
Nechápu, že někomu je zatěžko pravidelně kontrolovat alespoň stav oleje!

pretoze to cloveka nemusi napadnut.

kolega mal feliciu a olej nebolo nikdy treba doplnat. potom kupil jazdene stilo, jazdil a jazdil, a pri vymene oleja mu ho z motora vyliali asi 2 litre !!! on nieje ziaden extra technicky typ, iba dolieva vodu do ostrekovaca a predpokladal, ze ked prechadza zo skodovky do moderneho auta, tak v tomto style bude pokracovat.

btw osobne som sa presvedcil, ze kontrolka mazania mu funguje.

takze nehnevaj sa, ale skutocne si myslim, ze to je chyba na strane vyrobcu auta (alebo zamer) a nie na strane pouzivatela. Elektronika je v aute na to, aby ta upovedomila a nie aby sa kazila.

BTW kvalitne vyrobene motory olej neberu, aspon do 150.000 km.
Jedna Alfa Romeo 156 je na WWW.AUTOBAZARSTOP.CZ A JE TO SELESPEED !!!!!!!!!!! A JE PERFEKTNÍ!!!!!!
Á, zase stránky, co výhradně fungují na jednom prohlížeči jednoho systému. Tak jestli je prodejní servis tohoto bazaru stejně perfektní, jako web, tak bůh s těmi, kdo tam zamíří...
Saab
to magic: řekl bych že ten bazar je stejně důvěryhodný jako informace o těch autech 😄 Viz. první majitel, bude to dovoz z Rakouska, takže to ve skutečnosti bude první majitel v ČR a o servisce dovezených aut vím své, taky mám auto z Rakouska se servisní knížkou 😒

Jen reklama na obyčejný průměrný autobazar.
taky jsem přesedlal z 323F (mrkačky) na BMW 3 a můžu říct že jsem vcelku spokojen

O alfě 156 jsem před časem uvažoval... projel jsem se s 2,5 V6 , skutečně je to zážitek, ostrý řízení, slušný brzdy... Nepořizoval bych nejstarší 156ky z roku 97-98, pozdější ročníky jsou na tom s kvalitou lépe. Rychleji odcházejí také prvky přední nápravy s těžkými motory 2,4 JTD a 2,5 V6 (české silnice zapracují)

BMW je komfortnější, brzdy originál nic moc, teď mám kotouče brembo, desky textar a je to lepší. Proti mazdě má BMW levnější díly, jenže jich je častěji zapotřebí. Se zadním náhonem se mi nejezdí špatně, je třeba trochu zvyku, ale v zimě na snížku se dají dělat věci >😁

Je to těžké rozhodování, určitě bych dal přednost (když už) bazarům kde dávají záruku
Kvalita jako taková se neměnila, největší rozdíly byly v elektronice. Ta byla u V6 do roku 99 Motronic 2.1 s výměnným ECU čipem, od roku 2000 je ECU eepromka pevná (přístup pouze přes sériový port - Motronic 3.1). S kvalitou jsou na tom ty auta prakticky stejně (od první verze má V6 elektronicky ovl. škrt. klapku). U TwinSparku (původně M 1.5.5) byla škrticí klapka ovládaná mechanicky, později u ME 7.3 (od 2000) je paradoxně problematičtější díky elektronickému ovládání škrt. klapky, která se víc zanáší. Toto neplatí pro Selespeed (M 3.1 s elektr. škrt. klapkou od začátku výroby). Na M 2.1 a 3.1 se tolik ta klapka nezanáší jako na M 7.3.
Saabe je-li na aute napsáno první majitel a není původem z CZ znamená to že má čistopis tech. průkazu a většinou má původní Tech průkaz ze kterého vyplívá že jde o jednoho majitele, A co se týče servisek je to víceméně důkaz o původu vozu, protože málokdo servisuje vůz v autorizovaném servise i po záruční době. Pravda je prostě taková, že když je u auta je to lepší. Je to jako s kilometrama je-li na aute 250000km a je pravidelně servisované tak je jako nové, ale lidi se na něj ani nepodívají. Pak najdete jinde to samé na tachecu polovina a je za chvílu pryč a je v horším stavu. Lidi si za to můžou sami je to jejich hloupost. např. Honda CR-V v www.autobazarstop.cz má najeto 270.000km servisovaných až do konce. Stačí rict do tel. kolik má najeto a uslyšíte "aha tak děkuji" a přitom je jedna z nejlevnějších na nettu a podle mého jedna z nejlepších a takových aut je tam několik. Až lidi někdy vyzkoušíte servisované auto s 200tis km tak vyhodíte ty vaše *** co mají 120tis km do šrotu. (pravda je že 120tis km na CZ silnicích vapadá jinak než na Nem. popr. Ital. nesolených silnicách 😒 )

s pozdravem

www.autobazarstop.cz
Jo a mimochodem porovnej milej sabe ceny v tomto www.autobazarstop.cz "průměrném bazaru s jinými a uvidís zvláste je porovnej s "nadprumernymi" bazary (aaa a spol.) tady se snažíme opravu cenu drzet dole. A ze delám reklemu??? Proč bych nedělal? to je život. Ty taky asi chodíš někam do práce a chceš , aby ti šlapala

www.autobazarstop.cz
Ahoj...taky sem při výběru kárky zvažoval všechny 3 tady zmiňované vozy.Mazda 3 je spíš solidní rodinné auto bez emocí a to hlavně v případě že jí srovnáváte s BMW 3 a 156 AR. U mě teda vede BMW pokkud by byla s motem V6 2,5/2,8 páč mám rád zadohraby a ten zvuk. 156 je ale ve V6

ještě 100x tolik podmanivá.Člověk by jí neustále točil jak o život a tím by vzrůstala už tak hrozná spotřeba... podle mě je nejlepším kompromisem BMW ikdyž neustále slychám je jsou zadky zrádný tak nemám jedinej zážitek kterej by mi vháněl smrt do očí....člověk jenom nesmí přeceňovat um svůj i auta. Všechno jsou to jen moje pocity, lae o ty přece u těhle aut jde..... zkus je a uvidíš.

Přeju šťastnou volbu.
Zadní pohon je pro některý lidi výhoda, pro jiný představuje nejistotu. Proto BMW vyrábí auta, který mají sice zadní pohon, ale jsou ještě gumovější než některý předohraby (třeba ta 156). Ale svezení s vopravdickejma "klasickýma" (dnes spíš unikátníma) autama jako AR 75 1.8 Turbo Evoluzione nebo BMW M3 E30 Evo 2.5 - mňam, mňam...na to pořád nějaká 156 nemá...
no muj nazor je ten,že bmw je opravdu kompromisem,ale velice rychlym. 156 a jine alfy jsou dobrá auta,ale spolehlivost,výdrž,provozní náklady a ovladatelnost na limitu hovoří proti. Bmw je oproti alfe spolehlivé,je to držák(mechanické části) a je také velice rychlé,přičemž provozní náklady jsou o poznání nižší. U bmw je to o tom naučit se s ním jezdit,kdo se to naučí a naučí se bmw ovládat, zjistí že tam kde vyjede alfa po čumáku ven, bmw projede v mírně přetáčivém smyku.Ano bmw je gumovější,protože je také oproti alfě o poznání pohodlnější.Alfa je proti bmw tvrdá a sedí ale na to jak je tvrdá tak nesedí tak moc,přední náhon ji pak na limitech omezuje a to je škoda.Zkrátka mám zkušenost s obojím a vždy to bylo tak že alfa udělala i na limitu přesně to co jsem čekal(a očekávaně ustřelila čumákem) a bmw mě většinou překvapilo tím, že danou situaci vzalo vyrovnaně a s klidem(ustřeluje zadek i předek ale furt jade kam potřebuju.tot vse tak me treba ukamenujte.
calil: jo, jo, je to tak, jen přesně obráceně! BMW řady 3 je podstatně nedotáčivější než 156 (mj. stačí kouknout na výsledky "losího" a dalších testů + pouhé porovnání), poruchovost je zhruba obdobná se stejným viníkem (elektronika Bosch), servis a ND jsou na Alfu za sotva poloviční peníze. Zkrátka - ani s jedním tím autem nemáš zkušenosti žádné, přečetl sis pár nesmyslů v německých časopisech a vyvodil si naprosto nesmyslné závěry. Chtělo by to změnit knihovnu... 8-s Jediný, s čím souhlasím je, že Bawor je luxusnější.
tak ted jsi to rozsek....davno si myslim že jsi srdcař a příznivec alfy a beru te tak, ale tak trochu promin i trouba.

to napíšeš každému na takový názor že nemá zkušenosti ačkoliv o daném člověku nic nevíš???

člověče ja co tady občas čtu,tak tady někdy placaš kraviny a někdy ne-jako každej...

pro tvou informaci zkušeností mám dost s obojím i jinými auty ty losí teste... to jsou bohužel věci o kterých se nebudu vyjadřovat,bmw bylo a je spolu s porsche gt na okruzích nejrychlejsi a to je hotovka o které není co říct.s alfou zkušenosti mám a víc jich už nepotřebuju.Přít se mi s tebou taky nechce jseš srdcař a prostě tě tak budu brát,máš alfu rád tak měj dál.
Tak,tak Alfa je ovela lepsia. (aspon mojho nazoru). 😉
wolff
Prosím prosím, o jakých okruzích to mluvíš na kterých je BMW nejrychlejší? Nemyslíš třeba F1, kde všichni co mají slepu víru v germánský geniální duch předpovídali nadvládu vozů s motory BMW? (a že by byla chyba ve Williamsu pochybuj, protože dokázali vyhrávat s mnoha motory různých výrobců), podpořený velkohubými prohlášeními Maria Thiessena?

A nebo snad myslíš závody WTCC, kde teda BMW z německých značek jako jediný dokáže Alfě konkurovat (občas)? A to nemluvím o tom, že jsem třeba neslyšel o BMW v rallye...

Prosím opravdu by mě to zajímalo, který okruhy myslíš... O žádných totiž nevím, kde by teda BMW nějak excelovalo. Neříkákám, že by Bmw bylo špatné, ale prostě to auto na mě působí jako tank...Nic tam nedrnčí, jede to rychle, O.K., ale taky málokdy to zatočí jak potřebuješ a vůbec nějak se s tím autem sžit je složitý...

Tím něříkám, že není možné aby Bild neudělal nějaké pochybné měření, kde je CLS jako velice rychlé,a le realita je bohužel povětšinou jiná... To yb taky mohli italové udělat měření kde Tipo 1,9 TD GT poráží na okruhu Carreru...Proč ne...
podivej se na nejrychlkeji zajete casy hungaroringu a nurburgringu....na prvnich mistech jsou myšáky evo porsche gt a bmw m3....

nikomu názor neberu ale......co se budu... je to vas nazor. alfa je jiste dobrá ale zdaleka ne tolik co z toho delate,ja jsem poznal oboji a vim o cem mluvim.
calil: proboha co to tu sčítáš? Knedlíky s lokomotivama?

Za prvé - mluvím o běžném sériovém autě. M3 je zcela out této diskuse, je to auto za 3-4 miliony, nesrovnávám tu ani 156 GTA za 1,5 mil. Vrať se na zem, reklamožroute!

Boční zrychlení AR 156 1.8 TS: 1,02 g, BMW 320i: 0,98 g. Za druhý osobní zkušenost - nad 60 km/h v pravotočivý zatáčce zapomeň u BMW na přetáčivost - nezatočí do ní a vyhrne se ven po ráfku. Alfa ji zvládne, je lehce nedotáčivá a dá se ovládat brzdou i plynem i za mezí adheze. Bohužel při brzdění do plynu motor automaticky ubírá a od modelu 99 s elektronikou ME 7.3 je to neodstranitelný. Ale - jednak to dělají skoro všechny dnešní auta, a potom - moc lidí tak nejezdí, tak to není zase takový problém.

Pokud hovoříš o cestovních autech, tak jsi zase mimo - BMW díky zadnímu pohonu výborně startují, v tom na ně žádný předohrab nemá a mít nemůže. Jsou ale tak těžký, že nejedou sekvenční převodovky (30 kg za limitem), ale klasický "háčka", takže v zatáčkovitých tratích nestíhají. Navíc jim chybí síla ve spodním a středním pásmu otáček, takže taktika je jasná: odstartovat a blokovat Alfice, který se vlastně celej závod snaží bawory předjet. Letmý časy jsou naprosto jasný - dominance Alfy již pět let po sobě. Upozorňuju ale, že ty auta nemají se sériovou produkcí mnoho společnýho. Pokud jsi měl na mysli kopce, tak se podívej, jaký časy zajel letos a loni na Evropských kopcích DiGiusseppe s Alfou 155 GTA z roku 1993 po Larinim aposuď třeba s Liškou na M3. I Komárek se svým superlancerem s extradílama z Anglie je na "dědka" krátkej; naštěstí Roberto nejede Evropu, ale jen Italskej mistrák, tak je to fuk. Ale zase - to nemá s prodávanýma autama v ceně kolem 1 mil. Kč nic společnýho, tudíž jsou o zcela irelevantní kecy! Pouze dokumentace, že v motorsportu BMW na Italy nikdy neměli (resp. nikdy ne dlouho; statisticky tvrdě Němci prohrávají).

A pokud máš na mysli nějaký testy AutoBildu, tak zkus začít číst taky nějaký normální časopisy o autech a ne lifestylový bulvár. Nějakej čas jsem s těma klukama měl možnost spolupracovat a na jejich mínění bych nevsadil ani ukradenou východní pětimarku. Znova doporučuju: vyzkoušej to (ale ty asi nemáš řidičák, viď?). Netvrdím, že Alfa je lepší auto, to chraň bůh, ale neplkej takovýhle hovadiny vyčtený z bůhvíjakých zdrojů. Prostě na stopky BMW 325i na AR 156 V6 v zatáčkách (např. Řevnice-Řitka) nemá ani omylem, zato je luxusnější, tišší, zesiluje se mu rádio s rychlostí, má větší kufr a pěkný nářadi na jeho víku, vrže mu míň přístrojovka a má podstatně lepší image. Teda - než začne pršet...
wolff
Jojo moje řeč... Němci nedokážou udělat rychlejší auto než Italové...Dokážou udělat auto větí, tižší a snad i pohodlnější (to rádio bylo fakt dobrý... >😁 ) ale ne rychlejší...Jo hold chlape nemůžeš věřit Bildu... :arrow:
wolff
Ale zase budiž přičteno k dobru BMW, je jedinej co se občas aspoň pokusí se na Italy dotáhnout... Bohužel většinou nula od nuly pošla...
hm tak to je celé? opet si nedokázal nic jiného nez plácat a polemizovat o tom jestli mám řidičák,je vidět e podstatné argumenty nemáš a vlastně neznáš ani cenu M3 ,která je podle tebe 3-4melcky...

výsledky kopců a jiného uvádíš takové jak se to hodí apod,přitom víš že okruhy a kopce vyklepává bmw,myšáky apod. jediné co jsem slyšel o alfe naposled bylo že jim to s ní zatím moc nejde...

jezdi dál v alfe a bud spokojenej s tim ze to neumí nic jinýho nez vyjízdet po rypáku ven-zvlášt práve na tom mokru. a jestli mi chces namluvit ze alfa ma vetsi silu v nizkych a strednich otackach jak bmw...clovece stoupni si nohama na zem

no a jak tu tvrdis ze se bmw hrne "po ráfku" ven-hele tak to se hrne kazdý auto,nekterý drív nekterý pozdejc,kazdopádně u bmw je to prehnane vysokou nájezdovou rychlostí coz dorovnáš plynem-to u alfy fakt nejde,a jestli mi chces napsat ze te predek vytáhne....to jo ale do lesa

alfa je jiste dobrý auto, ale je to jen ital s jeho neřestma,stále je to předohrab-což jí limituje hodně a s tím nic nenaděláš ať už tu plácáš co chceš.

konkrétně 156 jede jak prkno,sedí a na limitu v krizovce vyjede do lesa

jsi zarytej fanda a nezbývá než tě tak brát. :roll:
wolff
A kolik podle tebe stojí M 3 CLS (doufám, že ta skratka je napsána dobře)? Pokud vím tak cena byla od nějakých 3,2 mil... A jiná M3 na Alfici opravdu nemá... A na ty tvoje slavné BMW stačilo, když přijel na kopec se svojí integrálkou Vavřinec...Tak tam byly jak namalovaný... (Ale uznávám, že to byla podpásovka)... A podívej se jak dopadl teď v Německu Muller se svým bavoráčkem v porovnání s Alficema... Atd... A vždycky se stačí podívat, kolik titulů v F1 mají Italové a kolik Němci, kolikrát vyhráli Němci v Le Mans (tam nám dokonce Mercedes předvedl kursy létání), kolikrát vyhráli Němci v 500 mil Indianopolis, kolikrát v rally (tam byla světlá vyjímka Quattro, ale pokus s Golfem TDI skončil fiaskem)... Ani to nehledám, určitě míň krát než Italové nebo i Frantíci... Diskuze o h...u.

A to napíšu podpásovku, že BMW řady 3 neprošlo losím testem, proto bylo vyřazeno ze soutěže o titul Auto roku atd....

Jo jo mají se co učit...
ale....M3 CSL je uz uplne neco jineho....na bezne alfy staci normalni seriovy BMW, na gtacka Mko... mysli si o tom co chces

argumenty ktere tu padly ohledne zavodu jsou tak maximalne alibisticke nic jineho

no jak vidim nema tu smysl moc debatovat jste proste zaryti priznivci alfy a i kdyby slo o souboj enzo vs 156 1,8 tak by to tu bylo jasny >😁

preju vam at se jezdi dobre a nic ve zlem pobavili jste me >😁
BMW neznám, Mazdu neznám (měl jsem M 121 a byl to šrot, ale rok 89, 300.000 km...) no jedině AR perfektní auto, silné, rychlé, V6, velká spotřeba, poruchy, jedinečný požitek....

...CUORE SPORTIVO >😒] >😒] >😒]
wolff
Enzo je lepší než 1,8 TS, neb je to vyšlechtěná Alfice... >😁 😁
jo a má to společnej podvozek se 156kou >😁

jezismarja...alfisti jedni >😁 obdivuju takový fandovství jaký se ukázalo na tomto fóru,dejte vedet Alfe CR daj vám snad i slevu >😁
wolff
No kdyby tam nebyli takový tupci, tak snad i ano... Měl by si taky podlehnout tomu kouzlu a budeš spokojený... 😉
calil: uvedl jsem čísla např. bočního zrychlení. Na rozdíl od tebe. Můžu ti to klidně i kdykoliv ukázat v reálu. Větu "vyklepává bmw,myšáky apod" vůbec nechápu, kdo jako koho vyklepává? Ve cesťácích má Alfa poslední 4 tituly a letos pravděpodobně přidá pátej. Který Alfě co nejde? Dyť ty jsi úplně blbej - tak se sakra podívej na ty výsledky, ***! Když máš čas číst na internetu takový kraviny, tak se podívej i na faktický výsledky! Je pravda, že mezi piloty vede Muller, kterej kočíruje BMW, ale ve značkách je momentálně BMW druhý, protože v posledních podnicícch Alfa pobralala, co šlo. Mitsubishi žádný okruhy nejezdí - dyť ty pitomče ani nevíš, kam kdo patří! To jsou rally, ale poslední vítězství BMW v rally zajistil Marc Duez na M3/E30 při Korzice v roce 1987. Už o rok později dostali BMW na * od Integrale. Věta "bud spokojenej s tim ze to neumí nic jinýho nez vyjízdet po rypáku ven-zvlášt práve na tom mokru" je takovej ***ismus, že to nemá obdoby! Copak auto s bočním zrychlením 1,02 g může být v zatáčce horší než auto s bočním zrychlením 0,98 g? Jsi ty vůbec normální? To je fyzika pro 7. ročník obecný školy!!! A že supersportovní a superdrahý M3 má v "losím testu" ADACu o 2,3 km/h horší výsledek než AR 156 1.8 TS je další fakt - a to si piš, že dělali možný i nemožný aby to tak nebylo. K tý ceně - mnou osobně testovaná M3 stála něco přes 3.100.000 Kč. "kazdopádně u bmw je to prehnane vysokou nájezdovou rychlostí coz dorovnáš plynem-to u alfy fakt nejde" - ty magore, o topřeci právě jde! To je na autě to nejsložitější a nejdražší = rychlostní hranice, kdy ještě to auto dokáže zatočit! Hochu, jako bývalej automobilovej konstruktér a novinář setsakramentsky poznám, kdo ty auta zná a kdo papouškuje PR články předních lifestylových bulvárů. A ty jsi naprosto evidentně ten druhej případ.
to magic: člověče, co si o sobě myslíš? takovýhle výlev vulgarismů v jednom příspěvku, to už jsem dlouho nečetl! jsme tady na tom fóru vesměs amatéři, s různýma zkušenostma a vědomostma a ty toho asi víš hodně (nebo máš bohatý archiv), ale to ti nezakládá vůbec žádné právo na někoho, koho vůbec neznáš, nakydat tolik hnoje - do obličeje bys mu to neřekl, protože by tě měl právo okamžitě praštit! A jestli ty jsi "automobilovej konstruktér", byť "bejvalej" a navrch novinář, tak to nás potěš pán bůh - snad ti svěřili jen kličky ke spartaku a přílohu "ruďasa", jsetli nějaká byla. Definitivně ses odkopal jako chudák!
tak sis zanadával,trochu pourážel jinak nic konstruktivního...ty jsi mi ale fanda srdcař viď >😁

podle toho co píšeš je jasné proč jsi "bejvalej" novinář a i proto že podle toho jaké píšeš bláboly snad ani neumíš jezdit nebo nevim co si myslet, ale aspon se te snazim neurážet i když by sis to za kde co zasloužil

magicu respektuju že jsi zarytej fanda ale nechovej se jako primitiv :roll: >😁

a neco pro tebe...jukni jak jsou na tom nejaka auta...

[odkaz]
Ja tady nechci nikoho urazet, ani se nejak nechci michat do teto jiste zajimave diskuse, ale tohle nemuzu prehlednout. Za prve se to pise CSL pane znalce, za druhe Le Mans uz pekne dlouho vyhrava Audi (a to skutecne neni italska znacka) a hlavne: Co do toho pletete M3, nebo jeste hur CSL??? Ani nemuzu uverit, jak nekdo muze srovnavat 360 konovy supersport, jehoz konkurenci tvori 360 CS nebo 911 GT3 RS, s Alfou Romeo 156 se sto konama?????!!!!! A ikdyby se tu mluvilo o 250 konovem GTA, ... vy si delate srandu ze jo? Ja mam rad BMW i Alfy, ale tohle srovnavani je fakt mimo misu...

Jinak srovnani BMW vs Mazda vs AR - 323 bych srovnaval spis se 147 nebo BMW 1, ta je uplne mimo, AR ma daleko hezci interier (ale Bangluv styl mam taky rad), jinak ve vsem vede BMW - jasny vitez
wolff
Mimo mísu není, když se bavíme o tom, co drží líp v zatáčce...

A pro toho mišpulína co tady uvedl ten Topgear, ten sem si prohlížel asi tak před rokem,ale jeho vypovídací hodnota je nulová...A pokud si všimneme tak tam Alfice je, ale M3 tam tak nějak nevidím, právě jen to CSL... >😁 , které je hoooodně upravená M3.

P.S Ty e😜erte znáš nějakou 100 koňovou 156? Já ani ne...MYslím, že nejslabší 1,6 měla dost přes 100 koní... >😁 Ale o tom diskuze nebyla...Ta byla o tom co líp drží na silnici... A fakta jsou jasný, bohužel je nikdo nechce brát...

Pozn. k Le Mans... Ano Audi, teď, protože nikdo jinej tam nejezdí, ale vsadil bych boty, kdyby tam Ferrari nasadilo 15 let starou 333, tak vyhraje ono... Prostě je teď pro ně Le Mans v pozadí...Ale myslím, jen do doby než nasadí MC12. Ale zpětně se mrknout do historie, tak tam německých vítězů 100%moc nebude...(Ale nehledal sem to)... Ještě víš o nějakých závodech, kde Němci aspoň semtam zvítězí?

Pro odborníka - Nikdy sem netvrdil, že sem tu skratku napsal dobře!!!!ALe hledat se mi ji nechtělo...Používané názvy BMW jsou mi ukradené, natož abych si je všechny pamatoval, stačí mi vědět, že jsou...
Internetovy diskuse jsou fakt na prd, kazdej si mele furt to svy.. Ale na M3 mi nesahejte! CSL je jen o 17 koniku silnejsi, ale hlavne odlehcena! Plus decentni upravy na podvozku.. Je sice rychlejsi nez M3, ale ne o moc. Stejne zustava M3 naprosto nedotknutelna, protoze 343 koni ve sportovnim kupe je oproti 175 (mam na mysli nejsilnejsi 2,4 JTD 20V, GTA uz se nedela) v tezkem ctyrdverovem sedanu proste fakt rozdil! A tech 175 koni je jeste v nafte, coz jeste vic zvysuje nedotacivost! A ikdybych bral v uvahu GTA, M3 ji rozdrti a na to vsadim vsechny svoje boty!!! A zkuste nekdo tvrdit, ze ne...

Mimochodem, Wolffovi se moc omlouvam, opravuji ze 1OO koni na 115, jestli je to takovy rozdil...

A co se tyce LeMans - Ferrari urcite MC12 nenasadi, protoze to muze udelat maximalne Maserati! A to uz MC12 nasadilo, ale ve FIA GT. To je totiz uplne jina trida, nez Audi R8. A pokud jde o sporty, kde BMW porazi AR, co treba krale vsech sportu - Formule 1. Vite ze motor BMW ve Williamsu je nejvykonejsi ze vsech. A motor Mercedes v McLarenu bude asi taky z nemecka, ne? Ferrari sice par sezon kralovalo, ale neni nahodou Schumacher nemec? A kam se v tomto odvetvi podela Alfa? Pak neni divu, ze si vyhrava takove souteze, kde to ani nikomu nevadi. BMW totiz nema na hrani cas 😁
matuS
A kam se v tomto odvetvi podela Alfa?

alfa=fiat=ferrari
no a o tom to prave je...bmw vede téměř ve všem co se týká asfaltu-co jezdí...

a krom toho drží společně s porsche rychlostní rekordy na všech významných okruzích,(pokud jde o závody i seriová auta) kde o alfě vědí jen to že je nedotáčivá a méně obratná...i přesto že je rychlá...

index bočního zrychlení je silným argumentem nicméně nevím kde jste ho sebrali,já jsem sehnal čísla úplně jiná... takže zapracovalo fandovství??? >😁

M3CSL-není hooodně upravená M3, jeto velmi decentně upravený auto který je předevší lehčí a má o něco maličko tužší podvozek a přímější řízení... 😉

jinak fakta jsou jasný to jo: bmw je na okruhu vždy rychlejší než alfa a to vás vytáčí, nechápu proč...nedělejte z té italie takový zázrak,jede moc dobře to jo,ale jinak a ve finále ne tak dobře jako bmw, ačkoliv je každé koncepčně úplně jiné.

Alfu jsem mel taky rád,stejne jako otec, ale kvůli poruchovosti,nulové výdrži materiálů,elektroinstalaci a zbytečné spotřebě a vůbec všelijakým nákladům na provoz které se jinde nevyskytují šly alfy do světa (164-3,0 V6,156 2,0 166 2,4jtd). Podle mejch zkušeností je alfa sportovní auto u něhož je velmi smutný že nevydrží sportovní zacházení.

Bmw je ve všech uvedenejch věcech jinde....

doufám že mi zas magic nebude nadávat, přesto že je zarytej fanda a ve spoustě věcí se hodně mýlí ačkoli si to nechce připustit. :idea:
matuS
M3CSL-není hooodně upravená M3, jeto velmi decentně upravený auto který je předevší lehčí a má o něco maličko tužší podvozek a přímější řízení...

podla mna je tych cca 200kg o kolko je CSL lahsie, nie mala uprava 😊
Promin, ale narozdil od Tebe se Magic vyjadril naprosto jasne i v cislech. Krom toho Magica znam osobne a vim, ze autama zije a opravdu jim rozumi. Sice se nechal vyprovokovat k urazkam, ale vzhledem k jeho boji s vetrnymi mlyny, me to ani neprekvapuje. Spis se divim, ze ma neustale naladu a chut dokolecka vysvetlovat nesmyslnou demonizaci vseho nemeckyho v cele s autama... Zkus si nekde vyhrabat napriklad automobil z 97 - 98 roku, kde testujou Alfy 156, nebo kde se hodnoti auto roku. Vsichni cekali jak to vyhraje novej Golf, nebo MB tridy A a Alfa 156 jim vypalila rybnik vsem. Vsichni byli nadseni z bezkonkurencnich jizdnich vlastnosti...

A vratme se prosim k puvodnimu tematu: radi si prectem nejake porovnani BMW 3xx a Alfy 156, ktere bude podlozeno merenim a realnymi testy... Diky za link. 😉
Alfa 156 byla a je uzasne auto, to je pravda, vzdy jsem ji mel rad. Ale BMW vzdy o neco vic. Alfa je sice uzasna, ale BMW taky. Problem je, ze pokud se postavi uzasne postavena predokolka proti uzasne postavene zadokolce, zadokolka proste vyhraje! Protoze zadni pohon je proste zabavnejsi. Tak to je! A nejake argumenty o anketach vubec neberu v potaz, protoze BMW bylo autem roku taky mnohokrat. A BMW rady 5 bylo vyhlaseno za poslednich 10 let 8krat jako "Nejlepsi auto na svete" (voli odborna verejnost a motoristicti novinari)!!! To je aspon titul, zni to daleko lip nez "Auto casopisu Automobil roku 1997". A taky kazdorocne probiha anketa o nejlepsi motor v ruznych kategoriich. Vzdy vede BMW a Honda a konkretne motor z M3 byl vyhlasen nejlepsim sestivalcem uz petkrat po sobe!!! Dokazete si to vy Alfisti predstavit??? Pet let stary motor stale drti zcela novou konkurenci! Alfa s motory od Fiatu se tam nemuze dostat ani nahodou!

Mimochodem, v Nemecku jsem nejakou dobu zil, takze vim svoje o jejich povestne kvalite a tudiz nejake demonizaci vseho nemeckeho VUBEC neverim, ale povest BMW je zcela opravnena. Smirte se s tim, nejlepsi auta se delaji v Mnichove!
nejednalo se o soutez "Auto casopisu Automobil roku 1997", ale mezinarodni auto roku 98. Kolikrat bylo BMW na prvnim miste? Ja myslim, ze ani jednou... 😉

2005 Toyota Prius

2004 Fiat Panda

2003 Renault Megane

2002 Peugeot 307

2001 Alfa Romeo 147

2000 Toyota Yaris

1999 Ford Focus

1998 Alfa Romeo 156

1997 Renault Scenic

1996 Fiat Brava / Bravo

1995 Fiat Punto

1994 Ford Mondeo

1993 Nissan Micra

1992 VW Golf

1991 Renault Clio

1990 Citroen XM

1989 Fiat Tipo

1988 Peugeot 405

1987 Opel Omega

1986 Ford Granada

1985 Opel Kadett

1984 Fiat Uno

1983 Audi 100

1982 Renault 9

1981 Ford Escort

1980 Lancia Delta

1979 Simca - Chrysler Horizon

1978 Porsche 928

1977 Rover 3500

1976 Simca 1307 - 1308

1975 Citroen CX

1974 Mercedes 450

1973 Audi 80

1972 Fiat 127

1971 Citroen GS

1970 Fiat 128

1969 Peugeot 504

1968 NSU Ro 80

1967 Fiat 124

1966 Renault 16

1965 Austin 1800

1964 Rover 2000
Cha cha cha, jsem se vazne pobavil. Je videt, ze Alfa je skutecne v dobre spolecnosti, samej Citroen, Peugeot, Fiat, Renault - jedna popelnice vedle druhe >😁 >😁 >😁 >😁 >😁

To jsou prece vsechno auta, ktery v serioznich anketach a vyzkumech obsazuji pravidelne posledni pozice a nekdy je vyhodi jeste predem... To asi sestavovali politici, ne? 😄

Moc vtipny, vazne 😁
Ponekud uboha reakce na chybejici BMW... 😒 😒 😒

Vysledky se odviji od toho, ze je MEZINARODNI, ne jen nemecka jak by se Ti asi libilo...

No nic, jezdete si dal v BMW, alespon nebudou Alfy obycejny tuctovky jako bawa. 😊
Argumentovat nepodlozenymi fakty umi kazdy. Oba mame sve favority, nejlepsi proto bude obratit se na nezavisle odborniky. A proc chodit daleko, kdyz muzeme zustat zde na auto.cz

Slysel jsi nekdy o ankete JD Power? Jestli ne, cela tahle debata nema smysl, protoze bys byl naprosty nezasvecenec. Ale protoze ti auta asi neco rikaji, budu prepokladat, ze ji znas. Tak zkus hned pod hlavni logo auto.cz zadat JD Power a zmacknout sipecku pro vyhledavani a vypadne ti spousta vysledku teto uznavane ankety. Jsou z Nemecka, ale i z Anglie nebo Francie, aby sis nemyslel, ze jsou zaujeti. No a pak se staci podivat, kde je BMW a kde je Alfa Romeo a je to.

Muzeme se rozloucit, ukoncit toto tema a jit diskutovat zase o necem jinem.

doporucuji obzvlaste tyto odkazy😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

S pozdravem
"Jsou z Nemecka, ale i z Anglie nebo Francie, aby sis nemyslel, ze jsou zaujeti"

To je jako by meli cesi hodnotit francouzsky piva... :-!

Promin, ale JD Power nevypovida vubec nic o pouzite technice a jizdnich vlastnostech...

Nize jsi se zminil o uzasne postavene zadokolce, v tom jsem i souhlasil. Pro rozsireni obzoru a sundani klapek s oci Ti tady na jednu takovou necham odkaz: [odkaz]

Jinak souhlasim s Magicem, ze nema cenu to same vysvetlovat neustale dokola. Kdyz Magic pouzije cisla, obvinis ho "nepodlozenymi fakty"...

Je zajimavy, ze diskuse tady probihala klidne a beze stretu do doby, nez se tu objevili fanaticky (PR) priznivci BMW... Ale tak uz to holt chodi...
Hm, skutecne zajimava stranka, ale veta: "...Nevýhodou klasického uspořádání ala BMW je soustředění podstatné části hmotnosti vozidla nad přední nápravou a lehká zadní náprava. Výsledkem jsou problémy s přenosem hnací síly na vozovku, kdy u výkonnějších motorů a na kluzkém povrchu dochází k prokluzu hnacích kol. Vůz se chová přetáčivě..." na konci clanku trochu odporuje tomu, co se nam tu pan kouzelný (Magic) snazi celou dobu namluvit, to jest, ze Alfa Romeo 156 je vice pretaciva nez BMW 328. Mne to pripada jako blbost, fyzikum to pripada jako blbost, odborne i neodborne verejnosti to pripada jako blbost, ...

Neni to nahodou blbost???

PS😒br />
"To je jako by meli cesi hodnotit francouzsky piva... " Tak kdyz je to v nemecku, je to spatne, protoze jsou patrioti, kdyz je to ve Fr nebo VB je to spatne, protoze je to jako bysme my hodnotili francouzsky piva, tak ja uz fakt nevim co chces...

PSS: prispevek se strelbou do vlastnich rad patril Magicovi, to je tak, kdyz nekdo nenapise nic do predmetu, pak vznikaji zmatky...
Otazkou je, jestli tohle neni popis chovani dostupne konkurence AR 75, tedy koncem 90. let. Sam Magic se nechava slyset, ze posledni zabavny BMW bylo M3 E30. Spis bych videl problem stejne jako Magic v tom, ze vaha toho cumaku rostla a rostla... Ale tohle uz neni diskuze, ale chytani za slovicko... Bylo by fajn, kdyby si napsal s jakymi typy BMW mas jake zkusenosti a to samy o Alfach... Popis svoje pocity z rizeni, at se muzem bavit o konkretnich vecech a bez zbytecneho napadani...
Tady s Tebou musim souhlasit na 100%: "Problem je, ze pokud se postavi uzasne postavena predokolka proti uzasne postavene zadokolce, zadokolka proste vyhraje!"

Jen BMW nwpovazuju za uzasne postavenou zadokolku... >😒]
Tak mám pocit, že se to tu zvrhlo ve spolčení hlupců. M3 CSL neznám, v životě jsem s tím nejel tak se k tomu nebudu vyjadřovat. Na rozdíl od pubertální mládeže se vyjadřuju výhradně k tomu, co znám, s čím jsem jel a u čeho jsem alespoň vyměnil brzdový destičky. Diskuse byla o běžných autech AR 156 TS/JTS, max. V6 - myslím, že GTA už na programu nebyla a já o ní nepíšu. U BMW opět otázka spíš směřovala na typy 320i, 325, max. 328. v této nabídce JE BMW DALEKO NEDOTÁČIVĚJŠÍ NEŽ AR na suchu a na mokru je ten rozdíl ještě mnohem patrnější. Ve sportu není co řešit, v anketě vůz roku taky ne, tak nevím, o čem je tady řeč. V otázce spolehlivosti jsem jasně varoval před motorem 2.0 TS 16, příp. i 1.8 TS 16v, které z hlediska koupě ojetiny představují určitá rizika. Jinak je spolehlivost srovnatelná a příčina závad je obdobná (Bosch).

Tím tyto nesmyslné plky končím, chlapci není mi 16 jako vám, abych se dohadoval o tom, kdo kde na jakých stránkách napsal jakej blábol.
Hm, ze by kritika do vlastnich rad? Pamatuju si, ze HAROUS se vas - ctihodny kmete - pomerne vehementne zastaval a pry vas osobne zna, tak bych to s tou kritikou moc neprehanel. Pokud je to vsak vas fanousek z vasich byvalych redakcnich let, pak se to da pochopit. Kazdopadne mne 16 neni a fakta nepovazuji za blabol. A tohle "spolceni hlupcu" tu probira neco, co vy starici uz asi nemuzete pochopit, proto se nam do toho neplette.
Muj posledni prispevek patril nickum Lancer a Celil, rozhodne ne Magicovi. Tak nevim proc strelba do vlastnich rad.

Diskutovat dal ale asi nema opravdu cenu, protoze hlasky jako "PRY vas osobne zna"... My, co mame auta radi se dokazeme sejit i nekde na rallye, nebo si jen tak zavolame a dame spicha, kdyz nekdo neco potrebuje. To je prave to fandovstvi do aut celkem, ktere Vy asi tezko pochopite...
wolff
😁
wolff
Tak ještě jinak. Mě je 27, mám 2 vysoký školy a auta mám už od svých 2 let jako velkej koníček. Když mi byly 3 roky tak sem poprvé řídil Auto Fiat 127. O mé inteligenci není pochyb, řidičák mám od 18, od 18 mám také auto. Nejprve Mazdu 323F a teď Bravu. Formuli jedna sleduji asi tak 10 let. Za tu dobu si nejsem vědom toho, že by vyhrálo nějaké auto s německým motorem. Vzpomínám na Renault a O.K. když vyhrál Hakkinen tak to bylo s motorem Mercedes, ale nevyhráli v konstruktérech (tam zvítězilo Ferrari). Jinak Ferrari a Ferarri. I přes všechny PR žvásty z německého tábora, kdo má silnější auto (Mercedes BMW). A to je přesně o čem mluvím. Co se týká MC 12, tak i úplný * ví, že je to Maserati, ale já to nejmenuji beru to jako jednu rodinu. Alfice je rychlejší než to BMW i podle toho vašeho Top Gearu...Končím s diskuzí s pubálama, nemá to cenu. Malá úprava 200 kg na autě...To je fakt k smíchu...Když použiješ kevlar...
No to uz ani nema cenu komentovat, uz radsi koncim, pocelym dnu handrkovani uz me to prestava bavit a jdu spat. Nazdar

BMW forever...
wolff
Běž hajat... Určitě si unavený. Sladké sny o tvém angličáku 😁
matuS
ale BMW moze byt hrde ze dokaze takto sfanatizovat ludi. vsetka cest ich marketingu!
:mrgreen:

Nicmene skoda ze Lancer nenapsal zkusenosti primo s konkretnimi typy, snad zitra. Jedine tak se vratime k puvodni diskuzi ktera byla o necem...
(cit.) "ale BMW moze byt hrde ze dokaze takto sfanatizovat ludi. vsetka cest ich marketingu"

- Jo, to na 100% sedí!

Dva příklady za všechny: Kolega mne vždy přesvědčoval, že "jedině BMW je AUTO". Aby si pak koupil Opela, poněvadž "je to přece taky německý auto..."¨

Jiný kolega si zase koupil úplně holé BMW 316, poněvadž "pro něj existuje jen BMW". Podotýkám, že to bylo v zemi, kde (když už je řeč o BMW) byla "normou" plně vybavená verze 328 a s ničím jiným, než minimálně s dvoulitrem (jakékoli značky) se nedalo bezpečně jezdit...
no je videt ze spousta z vas v bmw mozna tak sedela a nic vic >😁

pokud je 3er vice nedotaciva nez 156.... a podobne plky,tak spis premyslim o tom ze vetsine alfistu je tady opravdu 16. nebo fakt neumíte jezdit....

jak rikam mel jsem oboji a to vzdycky po delsi dobu,takze zkusenosti kterejma disponuju jsou pro me nezvratné...

tato debata probíhala opravdu v klidu dokud jsem si nedovolil tady napsat neco objektivního-stejne jako lancer a vy jste si tady nadšeně honili trika jak je nedotknutelná italská modla :roll:

chlapci chlapci...zvlast ty magicu, kdybys rekl mam alfu radsi...nepipnu ani slovo, ale to co tu predvadis vypada jako kdybys byl placenej reklamní agent sekty alfa romeo >😁

jste fakt případi-píšete neobjektivně,to co se zrovna hodí,když je na tom alfa někde hůř tak takovej údaj nic nevypovídá apod.

podle toho co se tu deje soudim ze spoousta z vas tu fakt jeste ten ridicak ani nema....
Co já vím,tak báwo je dobrý na dálnice,kdežto alfice je dobrá na takový okresky,kde je samá zatáčka.
Jo,ridicaky uz nemaju lebo im ich zobrali poldove ked isli prilis rychlo na svojich rýchlych Alfách.Ale s tym autom sa inak jazdiť ani nedá >😁

FIAT and ALFA forever

P.S Magica bych radsi pocuval ako stále spochybnoval jeho reci,je to odborník akeho len tak nenájdeš

>😁 😄 😜 >😒]
wolff
Jo problém je v tom, že my zastánci Alfy, už máme něco najeto...Dokonce sme řekli co máme za auta, jaký máme zkušenosti a řekli spoustu argumentů... Argument na BMW sem nečetl ani jeden...

Příklad PR oddělení BMW...

Tak například BMW je lepčí ve formuli jedna, ponevadž má s mercedesem nesilnější motor!!!! (volná parafráze jednoho z předešlých příspěvků)...

Tak proč kurňa jsou až za Ferrari!!!! 8 let!!!!!! To není náhoda!!!

Jsou nejlepší ve WTCC.

Tak kurňa proč má Alfice za posledních 5 let všechny tituly!!!

Jsou nejlepší v rally

Tak proč ma Lancia nejvíc titulů (Stratos, Delta)... To jsou objektivní údaje...

Dají tady tabulku Top Gearu, kde má být na okruhu M3 nejrychlejší a ono ani HOVÍNKO...Je rychlejší o 1/4 sekundy než GTA Alfice, ale ejhle ona to není M3, ale je to speciálně upravená M3 CSL s kevlarovou kastlí, keramickýma brzdama, s forsáží na motoru a já nevím s čím ještě (Bychl by mohl vyprávět, je jedinej kdo ho má, teda údajně, přičemž to auto stojí tolik co modena, ale narozdíl od ní se s tím prý nedá jet na silnici, jak to má tvrdej podvozek, ale stejně má o několik desetinek sekund horší čas) - podle Vámi udávanému Top Gearu, když přejdu na Vaše chabé argumenty.

TAK SE PTÁM, KDE UDĚLALI SOUDRUZI Z NDR CHYBU?

Vytaste se kolik je Vám let, s čím jezdíte, kolik máte najeto a pak můžeme diskutovat dál. Jinak je to o h... Já se o auta zajímám už dlouho, Harous taky a Megic je člověk, co by tady mohl všechny o autech učit. Tak se pochlupte fešáci Lancer a spol... Ty fešáky taky znám co tvrděj, že jediný auto je BMW - mě to dokáže tak max. dobře pobavit... Tak povídejte anonymní hlupáci....
Nie som si istý ale Mnichov bol v NSR.
Když už, tak v SRN!!! Žádná NSR totiž nikdy nebyla!

PS: Spolková republika Německo je a byl jediný oficiální plný název země, o níž se tu vede debata.
jojo...v klidu honte trika dal....

nechci se opakovat ale informace ktere se tu uvadi ve prospech alfy jsou alibistické....

ty které vypovídají o něčem jiném jsou "špatné"

k te zfanatizovanosti....myslim ze u te alfy to je jeste horsi,ale budiz skalnich priznicvu moc není... :roll:

ne chlapci jezdete v klidu dal a honte si trika, jednou dospějete,někteří si udělají řidičák a za čas to bude dobrý... >😁 >😁

prolezte net najdete spoustu info,nektere se vam moc zdat nebudou,zjistite ze to co pisu tak proste je, bez ohledu na zpriznenost s cimkoliv.

ja vím samozřejmě po zkušenostech s obojím své a tak vím proč to tvrdím

mejte se, moc jste me pobavili,byla tu legrace(v dobrem)
wolff
Broučku, ty si nic ale nenapsal...víš...Jeden odkaz na Top Gear...A tam bohužel M3 nebyla a byla tam pouze CSL a ta nedopadal v porovnání třeba s Enzem bůhví jak dobře...A rychlejší než Alfice dle toho týdeníku byla, ale jen o málo. A to Alfice měla míň výkonej motor a byla určitě mnohem těžší (bez kevlaru kastle).... >😁

Ta ještě nějaké jiné argumenty...?
tak za prve, v Top geare ma M3 CSL cas 1.28.0 pocas dazda, podla top gearu cas za sucha by bol o 5 sekund nizsi ,t.j. lepsi cas ako murcielago,

seriove M3 cas 1😁1

cas alfa romeo 147 GTA za sucha Alfa 147 GTA 1.35.6,

pre porovnanie motorvision Track test Tracktest-Liste😒br />
9. BMW Z4 3.0i - 19,60

18. BMW M3 - 19,79

24. BMW Z3 3,0 - 19,92

26. BMW 330Cd - 19,99

52. Alfa Romeo 156 GTA - 20,47

59. Alfa Romeo GTV 3.0 V6 - 20,56

nikdy som netvrdil ze 156 AR je zle auto,ale podla mna je zbytocne porovnavat alfu a 3 bmw,v normalnom zivote to nie je jej konkurencia, tak neviem co sa tu hadate
wolff
Tak a teď sem fakt nasranej!!!!!!!!!!!

Kde si vzal ten odkaz, kdo to měřil, co je to za časy, kdy to měřili. Pak budu věřit. jinak je to plácnutí do vody...

Máš pravdu pro Alfu není BMW konkurence, to by se muselo BMW ještě hooooodně zlepšit, třeba v torzní tuhosti karoserie a podobně... Ale to tzřeba až od příští generace...

Protože ty časy co uvádíš 19,8 s, to by u BMW odpovídalo tak max. 0-150 km/h >😁 , tam by asi Alfici na rovině porazili... Ale neznám okruh, kterej se dá projet za 20 vteřin... 😁

Mezi nama rozdíly mezi 330D a M3 jsou nějaké podezřelé ne? A i mezi GTA 3,2 l a GT (se šptanou tuhostí kastle...)... Zase někde ti soudruzi z DSF udělali chybu...
ty e😜ert , track test nie je okruh ale mala trat, ciste zatacky,

[odkaz] to je 330D

casy top gearu mam z oficialnej stranky www.topgear.com

a ze co je za dazda co nie si pamatam,lebo som to videl,
klídek woffe,veď sa nebudes znervóznovať kvoli takym reciam 😁
no tak to byl výrok...právě v té tuhosti kastle je alfa oproti bmw pěkně na vidle....

no a s tím zlepšováním aby bmw dosáhlo italské modly....není to spíš opačně koho chce alfa stále dohnat a furt to nejde?

co na to říct,leda jen to že všude jsou kastle bmw ve svých třídách nejpevnější a nejtužší-to se píše všude f ofiko testech a popisech a najednou do boje vytáhne alfa...která se na hrbatý silnici při sprostým stylu kroutí , což se postupem času zhoršuje protože akorát rezatí.

ono je to tak,že kdybychom sem nacpali jakejkoliv odkaz,kterej trochu reálně posuzuje alfu,nebo zhorší její postavení, tak ho místní alfa sektáři prohlásí za zavádějící,neplatnej,lživej účelovej a nejlíp za podvod :roll: :roll: :roll:
No jasne >😒]
wolff
Nevím jakou torzní tuhost má 156, už je to nějakej pátek, co je na trhu, ale 159 180 000 daNm/rad, přičemž nynější řada BMW má nějakých 120 000 daNm/rad. Ale jistě by se daly najít i ty torzní tuhosti u 156. Snad by je i magic někde měl...

Stále čekám na nějakou reálii...No kratičká trať, tam kde si to němci projedou podle svýho...sorry spíš závisí na řidiči... To není opravdu směrodatné... Top gear sem četl taky, ale jak sem psal, excelentní výkon tam BMW nepředvedlo. (Taky podle očekávání)...

Ale Máš pravdu, kašlu na ně...

O VELKOBOŽNÉ BMW!!!!!! O BÓÓÓÓŽE!!!!! :shock:
Sú zlé auta,sú priemerné autá,sú dobré autá.sú super autá a az potom je Alfa Romeo

>😁 😄 😜
Hele, děti, a nechcete zkusit takovou hru? Představte si Mostecký okruh. Na cílové rovině je retardér (práce na okruhu). K dispozici jsou vozy výhradně Mercedes-Benz a vaším úkolem je tipnout první tři nejrychlejší (1., 2. a 3. místo = nejkratší čas na jedno kolo). Jede se na 2 zahřívací a 3 ostrá kola, jeden řidič (já) a teplota cca 24 °C, sucho, podzim. Úkolem je být co nejrychlejší na jedno kolo, počítá se absolutně nejnižší čas, ne průměry.

Auta:

MB A 160 - 105 koní

MB C 280 - 193 koní

MB C 36 AMG Wagon - 280 koní

MB E 320 - 220 koní

MB CLK 280 - 193 koní

MB SLK 230K - 192 koní

MB E 420 4-Matic - 279 koní

MB E 55 AMG 440 koní

a MB S 500 V8 - 320 koní.

Kdo to vyhrál?
Ackoliv Mostecky okruh taky neznam, zkusim tipnout...

1. MB SLK 230K

2. MB C 36 AMG Wagon

3. MB E 55 AMG
Co je za správnou odpověď???

1) E 420 4-matic

2) C AMG

3) E AMG

Z uvedených aut sem jezdil v eslkáčku a moc mě teda nenadchlo, jako masírka dobrý, ale jinak...
muj typ

1. C280

2. CLK280

3. A160 nebo SLK230K
Netuším

:shock:
wolff
Dobrá hra, ačkoliv nejsem dítě...

Co takhle 1. E420 4-matic?, A-160 to asi nebyla, viď?

2. E55 AMG

a pak to 3. A-čko?
tak uz chápu z čeho pramení řidičské zkušenosti některých místních přispívajících >😁 >😁 >😁 -vsecko tomu nasvedcuje :roll:
Wolff uz me fakt se*e! Na chvilu se odmlcim a musim tu cist takovy kraviny. Kdybys ty jantare o Top Gearu neco vedel, tak bys vedel, ze se neda jen cist, ale da se na nej i divat. A kdyby ses kazdou nedeli v noci nemodlil k ty svy Italsky sunce, mohl bys na BBC videt, jak ty testy probihaji. Berou se casy z mokre i suche trati, zalezi na stesti, kdy je jake pocasi. Na BMW vysel dest, na vlastni oci jsem to videl. Proto ten cas. A at uz prosim nikdo netvrdi, ze GTA ma na M3. A ze CSL je brutalne otunena M3. Pokud je Magic tak uznavany odbornik a novinar (kde?), tak musi uznat ze GTA proste na M3 nema ani nahodou. A to bez jakekoliv zaujetosti. A doufam, ze uz nebudu muset znovu reagovat na absolutni kraviny.
wolff
Hmm, samá perla... 😁
ta trat v motorvision nezavisi na ridiči,ale na aute,

konečne to pochop, a že je ALFA 156 nedotáčivý predohrab je asi jasné,

možno je to jedna z najlepších predokoliek,nikdo netvrdil že nie,

ale stavat ju na piedestál,ako nejaké NAD auto, no to asi nie,

a porovnanie GTA 156 s M3 je uplne mimo, pre alfu je max. tak konkurencia 330i aj to je rýchlejšia ty e😜ert,

a ten TOP GEAR a MOTORVISION, to su hmatatelne dokazy, nijak si ich nevyvratil
wolff
Jistě pane ministře. >😁
opravdu sranda počtení

někteří z vás zřejmě drobet zapomněli proč bylo toto fórum založeno...

c-o-b-r-a-11 se ptal na zkušenosti s vozy Alfa 156 a BMW řady 3 a výsledkem je flamewar vlastníků vozů a přátel koncernů a luxusní porce demagogie

když si někdo chce koupit škodu fábii 1.2 htp, tak mi přijdou trochu nepodstatná fakta, že audi vyhrávalo rallye (před 20ti roky), golf I a II je nejlepší auto pro diskofily, a passát v tdi pro rádoby_manažery... v tom voze zkrátka nejsou jen ty nejlepší vlastnosti všech koncernových vozů... (ve fábii htp možná vůbec žádný)
Koukám, že jedině wolff projevil trochu odvahy. EE, tak to nebylo! Ale je vidět, že vševědoucí mládí si ani netroufne na takovou pitomost, jako je tip na vítěze z pár Mercedesů...

Jinak pro uklidnění calila, nikdy jsem neřekl, že by AR 156 GTA byla rychlejší než M3. Nikdy jsem je spolu nekonfrontoval, ale myslím si, že určitě není. Ne proto, že to tvrdí nějaký nikdové v nějakým TopGear nebo DreamCastles nebo kde, ale proto, že to ani není smyslem GTA, konkurovat M3. To bylo účelem 155 GTA a ta jej splnila dokonale.

Ale byla tu řeč o BMW 320i a AR 156 2.0 TS/JTS, pamatujete? A o tom, že ten bawor je mnohem nedotáčivější než ta Alfa. O nějakým M3 a CSL tu melou nesmysly pořád nějaký malý děti, o tom zde řeč vůbec nebyla, protože to nikoho nezajímá. Diskutér, který tuto rubriku založil nehodlal kopupit M3 CSL ani AR GTA. Pochopíte to už konečně, vy usmrkanci? A rubrika byla založená pro zjištění praktických informací a ne proto, aby se tu nějaký malý děti přetahovaly, kdo kde kdy četl větší krávovinu.
To Magic😲pravdu tě obdivuji, že máš chuť a náladu diskutovat s někým podobným jako tu kdysi býval Oktávie (či Octavie)...

Troufnu si též tipnout😒br />
1.MB SLK 230K - 192 koní

2.MB C 36 AMG Wagon - 280 koní

3.MB C 280 - 193 koní

Dale bych si trofnul risknout nasledujici poradi

MB E 420 4-Matic - 279 koní

MB E 55 AMG 440 koní

MB CLK 280 - 193 koní

MB S 500 V8 - 320 koní

MB A 160 - 105 koní

MB E 320 - 220 koní

Z osobni zkušenosti C combi sice CDI, ale působilo na mě vyváženým dojmem, pak S55AMG L což je rychlá raketa ale jen na rovinky, v technických pasážích nic moc hbitost, gumové řízení s chybějící zpětnou reakcí
OK, hozená rukavice přijata 😃

Můj tip😒br />
1) C 36 AMG Wagon (dobrá kombinace síly a obratnosti)

2) E 55 AMG (kvůli tomu retardéru, jinak by asi byl nejrychlejší)

3) CLK 280 nebo SLK 230K (tady těžko říct – CLK by mělo být obratnější a lehčí, ale kompresorový motor by měl jet líp, ne?)

Podotýkám, že v trať v Mostě moc neznám a ze zmíněných aut jsem řídil jen „áčko“ (nic moc) a vezli mě v S – Klasse (fajn kára, ale na okruh měkká a těžká). Čili je to „střelba od boku“.
wolff
Já to A-čko dal taky jen z hecu...
Koukám, že jsem se uťuknul, samozřejmě že "obratnější a lehčí" bude SLK. Ale první SLK generace nebyla - pokud vím - podvozkově nic extra, tam by větší CLK mohlo mít navrch (pokud to bylo kupé).
wolff
Magic má zvláštní vlastnost. Dělat z GUMÁKŮ lidi...Já se teda o to taky někdy poklouším, ale někdy mi to tady připadá jak v politice...JÁ NESLYŠÍM, JÁ NESLYŠÍM.... 😁
MB E 55 AMG 440 koní je moj tip,

a E 55 aMG nema 476 koní ?
Koukám, že ti, co nejvíc vědí o autech se nezúčastnili. No, o to vlastně šlo... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takže pořadí bylo následující😒br />
1. MB SLK 230K (0,0)

2. MB C 36 Wagon (-2,8 s!)

3. MB C 280/E 55 AMG (stejný čas -3,1 s)

4. MB E 320

5. MB CLK 280

6. MB S 500

7. MB A 160

8. MB E 420 4Matic

Harouš je buď génius, nebo jsem mu to už říkal (?). Podstatný je ale ten obrovský rozdíl, o který bylo SLK rychlejší, přičemž výkonově je to naprostý průměr. Jen jsem tím chtěl říct, že koně motor nedělají a motor nedělá auto.
matuS
celkom to poradie chapem, ale to ze 4matic skoncil uplne vzadu uplne nechapem.
No tak to jsem se ani moc nesekl na dalších místech (4.-8.). Jsem spokojen 😉
wolff
Už si klidný, už si klidný? Podhoda, klid...Ptáčci zpívají, cvrčci cvrlikají... 😁
Jak tady poznamenal jeden přispěvovatel tak mě zajímali informace skutečně o těch autech v názvu diskuze. Co tady někteří předvádíte mě fakt nepomůže. Zajímají mě hlavně vaše osobní zkušenosti s těmi auťáky. Když to něčím podložíte (průzkumy atd.) tak se samozřejmě zlobit nebudu. Ale nějaký dohadování fakt nemá smysl. Jinak kámoš má onu 323F r.v. 95 se slušným pneu 205/50 R15 a v zatáčkách to sedí fakt dobře. U toho BMW by to chtělo nějakou tu úpravu aby to nevypadalo tak staře např. čirou optiku atd. Ta Alfa je povedená (alespoň designově, i když i na ní ta čirá optika zadních svítilen udělá dost) ale zas z uvedený trojice nejdražší. Takže mě zatím nejvíc táhne ta Mazda. Ale to neznamená že vaše příspěvky budou na nic, protože ještě nejsem 100% rozhodnutej.
vies po anglicky ? oskenoval som ty jednu recenziu

E 36 318i docela slusne rozpisane

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

osobne skusenosti bohuzial ani s 323 F ani z Alfou nemam,

sosbne by som bral asi tu Alfu vzhladom k tomu že ceny BMW su neporovnatelne vyššie ako u alfy,ale ako vravim, lepsie vyskusat osobne, kazdemu vyhovuje nieco ine
4Matic je spíš bezpečnostní systém, než sportovní. To auto je děsně těžký, měkký a vůbec se nepohne. Navíc je jeho chování velmi obtížně předvídatelné. Taky jsem byl vždy tímto systémem překvapen, nikdy však příjemně.

cobra: Alfa nejdražší? Tak to asi nějak srovnáváš různě stará auta, protože v kategorii stejně starých je jedna z nejlacinějších díky mizerný pověsti automobilky. Ta Mazda by mohla vyjít zhruba na stejno, ale BMW bude mnohem a mnohem dražší. Můžeš upřesnit (model, rok, km, stav)?

super7: jestli jsi taky reklamožrout, tak je logické, že to nechápeš. Pokud jsi ale myslící bytost s nějakými osobními životními zkušenostmi a přečteš si to celé, pochopíš. K hlupákům papouškujícím PR dogmata se jinak chovat nelze. Chápu je, ve 13 jsem měl taky pocit, že mě v životě už nic nemůže překvapit... Pokud si chceš ale vysvětlit jednotlivá konkrétní stanoviska a důvody, nejsem proti.
super7 je ked sa nemylim predseda klubu združujuceho majitelov replik

lotusu seven
coline, mýlíš se - se S7 mám osobní (a velmi srdeční zkušenost, bohužel krátkodobou) a to s caterhamem, tedy prakticky originálem. repliky mě až na vyjímky nezajímají (např. superformance.co.uk/coupe), ale nikomu nepředsedám

mažiku, nešlo mi o ty encyklopedické informace, jako boční přetížení a pod., ty bych se neodvážil zpochybňovat. šlo mi o to, že někomu takhle anonymně povědět, že je ***, jen kvůli jiným názorům na nedotáčivost BMW, je hodně pod úrovní tohoto fóra (a dosud jsem si myslel, že i pod tvojí)

c-o-b-r-a-11: promiň, že ti zahlcuji tvoje téma, mě to nešlo se nevyjádřit ke kultuře projevu kolegů autíčkářů. Osobně mám z těch tří jen zkušenost s aktuálním 316 compactem (1.8 litru valvetronic), což sice není žádný trhač asfaltu, ale vozí mě k mé maximální spokojenosti (až na parkování v hlubokém sněhu), mazda bude asi držák, jen bych trochu bál, jak svítí ty malé lampy
wolff
No S7, víš, ono 100x nic umoří vola. A člověk může být tisíckrát inteligentnější a může mít 100 VŠ a může mít nervy jako špagáty, ale když ti někdo omýlá stále nějaké stupidity, tak je těžké se udržet... 😞
Ako pokazený magnetofón. 😄
super7: tak sorry.

Ty máš Caterhama? Tak to jsi mě dostal, s tím jsem ještě nejel. Povídej, přeháněj...
hmm, omlouvám se, napsal jsem to špatně, ale znáš to - přání otcem myšlenky a ten sen je tak silný.. caterhama nemám, ale mám k nim velmi blízko (i k jejich dovozci do Čech), trochu jsem pomáhal se vstupem S7 na český trh a asi nejsilnější zážitek byla návštěva přímo v caterham house v Surrey. Těch 12 kójí s různě rozestavěnýma autama a ty řemeslníci v bílých pláštích, kteří to tam montovali..nádhera :-! no a pak mě jeden z těch "dědků" svezl ve 2-litru v japonské specifikaci (atmosferický cossworth s vyndaným vstřikováním a předělaný na webery - ano, ty s tím obrovským červeným filtrem, co kouká

z haubny, hlavně pro zvukový efekt při lift-off - prudkém ubrání plynu..) po okolí.. učiněná nirvána >😁 sám jsem jezdil jen s tím předváděcím 1.4 litre 120 HP, co je Čechách, ale i tady ta muší váha dělá svoje.. no - hoooodně dlouho mám na co šetřit ..ale to je v tomhle tématu dost off-topic >😁
To poradi si mi fakt nikdy nerikal, takze sem asi teda genius... :mrgreen:

U nas tu ma jeden kluk E55AMG, je to zajimava raketa, ale bez elektroniky se asi ani nerozjedes... >😁
E 55 je spolu s M5 auto, jehož existenci jsem nepochopil. Dá se s tím rychle jezdit v podstatě jen na dálnici, no a tam mi stačí i 1.4/103 koní s dost dlouhou špajzkou. Takže kromě image a studny na prachy si člověk koupí jen..tento...

c-o-b-r-a-11 + harouš: Jinak se ukázalo, že ty 2 TwinSparky 16v z Itálie mají oba naprosto funkční ten spínač hladiny oleje (oba začaly ukazovat jeětě v předstihu; mrchy moc teda olej nežerou, u tý jedný jsme ho museli dokonce trochu upustit :😉 ). Takže mám takovej pocit, že jsme na to (po letech) kápli - je to asi fakticky v něm! Ta jedna má přes 170.000 km, takže už by mohla být statisticky "za vodou". Budu dále sledovat. Tzn. v Alfě motor 2.0 TwinSpark proč ne, ale jen z Italských rukou a se zárukou. V ČR bych to ale nerisknul, jen přímo od servisu, který to prodal nový a naprosto přesně si tam budou pamatovat, že z toho vždycky vypustili tolik oleje, kolik ho tam mělo být. Takže u AR 156 2.0 TwinSpark 16v dál doporučuju krajní opatrnost, ale dovolil bych si už vyloučit nějakou výrobní vadu na straně mechaniky. Ta souhra faktorů u hromady aut nebude náhodná.
magic: [odkaz]
Krásná alfa 156 je i na :arrow: www.autobazarstop.cz a je to SELESPEED!!! (řazení pod volantem) je také v inzerci tady na auto.cz
RedBaron: Teď nějak nechápu souvislosti...
krakatit
ja jo 😄
Pochopil som keď som otvoril tu stránku. :?:
Tak mi to, prosím, osvětlete....
Magiku, já nevím, jestli když jeden z nejuznávanějších časopisů na ostrovech napíše o tom, jak M5 i v zatáčkách prostě zmizela F430tce i když se řidiči v autech přehodili, jestli je to snůška hoven, ale pravda je taková, že jsem ještě neviděl, že by někdo z jiného národa než jsou ti zaslepení Němci a Italové o poslední M5, která je od předního sloupku komplet z hliníku, řekl křivé slovo, našel rychlejší sedan nebo nějak popřel těch 507 koní a stovku za 4.5 na sto. Jestli ve svých poznatcích vycházíš z modelu E34 z roku 89, který je dneska k mání za kilo, tak by sis mohl trochu rozšířit obzory.

Mojí zaslepeností se neoháněj, protože já o tom autě netvrdím nic, byl jsem z této řady toliko svezen 535d, která mi v mnoha ohledech připadá vynikající. Jen mi ten článek připadl pro typického italofila jako červený hadr pro býka, protože se sáhlo přímo na svatý grál, tak jsem chtěl vidět, co to s váma udělá.
Síce nie som dobrý v angličtine a len som to omrkol.Je tam nieco podobné ako test.Ferrari F 430 vs Bmw M5.Tvrdia tam ze bavor je lepší.Má viac sily,viac miesta,je za polovičnú cenu atd.neviem či som si to dobre preložil. P.S Veľmi tomu neverím 😄
wolff
Dejte blbcovi tužku, papír (lépe noťas), patřičné bakšišné a vznikne podobný článek. Netřeba reagovat... 😁
no je tro jen důkaz o neinformovanosti....tech testů proběhlo víc,bmw proste 430ce natlouklo i na čas...ferrari proto dělá upravy....njn co nadeláte me to taky prekvapilo
Opravdu je to důkaz o neiformavanosti, to máš pravdu. Já jen, že jsem tam neviděl jediný číslo, jakoukoliv naměřenou hodnotu, jediný "objektivní" závěr. Je to článek o pocitech a v jednom z posledních odstavců je výslovně uvedeno "bez ohledu na to, kdo je rychlejší...". Proto to nechápu, nechápu smysl takových článků. Nikdy jsem nejel ani s jedním z těch aut, takže nedokážu posoudit, jestli je rychlejší to či ono, ale kdybych tu možnost měl, věřte mi, že bych neodolal tomu vzít stopky...proč to autor neudělal? Nebo - pokud udělal - proč to neuveřejnil? Proč na tom nezáleží, když je celý článek o porovnávání těch aut? Já tomu prostě nerozumím :😉

To čerpáte to svoje přesvědčení o dokonalosti BMW z takovýchto článků? To jste na tom tak strašně špatně, že musíte číst takovýhle póvl? Že calil, to se nedivím, ale RedBarona jsem považoval za inteligentní bytost. No to potom chápu, že se nemůžeme nikdy shodnout! Autora bych "odměnil" hodinovou výpovědí... V Trabantu mám v 80 km/h taky pocit, že jedu šíleně rychle na hranici fyzikálních zákonů, takže Trabant je tím pádem lepší než Lancer Evo VII? Někdo z nás to nemá v hlavě evidentně v pořádku!
wolff
No mě to nedalo tak sem se aspoň podíval na papírové hodnoty...

BMW je výkonější o nějakých 20 kW (Ale jen v krátkém shiftnutém režimu), jinak je slabší.

Za to je Ferrari ve všech paramtrech rychlejší. Téměř o sekundu z 0-100. A o brzdách nemluvím. Takže závěry ve stylu, že dokáže M5 nahradit sportovní svezení ve stylu Ferrari jsou opravdu v lepším případě subjektivní bludy. 😁
Wolfe , vidiet že tomu vobec nerozumies,

to nie je ziadny shifnuty mod, je to normalny M mod, ktory trva kolko chceš, v članku je pisane že subjektivne sa M5 vyrovna F 430,

0-100 čas nič neznamena, M5 je narovno v zrychleni 0-160 a rychlejšia 0-240, ma lepšie pružne zrychlenia, ma vačši točivy moment,

v zakrutach su si tiež skoro narovno, rozdiel je v tom že rozdiely nie su priliš velke, pritom M5 stoji polovicu F 430, ma 4 dvere,velky kufor
Ale Ferrari je Ferrari. 😄
Subjektivně se jízda Trabantem z Řitky do Řevnic vyrovná jízdě s Xsarou WRC. Co z toho vyplývá?
je to nazor daneho redaktora, nic viac,nic menej, lenze tych redaktorov je docela dost, takze nahoda to nebude
Nikdy nechopím prečo sa BMW hrá na ferari. 😁
magicu sorry tvoje hlava to proste nebere...pokud tam napisou to co tam napsali tak na tom neco je(lidi z redakce toho casopisu si z huby nedelaj trhaci kalendar jako spousta lidi tady)

no a ze M5 je v zatackach rychlejsi...no tak je no a co???!!! :roll:

vzdyt ferrari uz da na prdylku v zatackach kdeco vcetne toho eva....

clovece tak se z toho nezblázni :roll:

to peto fiat: bmw si na ferrari nehralo nikdy a nehraje jen dokaze udelat sedan co je o chlup rychlejsi nez supersport ferrari--- a z toho s tady italofilove muzou zešilet
wolff
Fakt magoři. No hlavně že Vás to baví... Až mi někdo ukáže jediné rychlejší BMW než je ferrari, tak mu koupím pivo. Zatím takové žádné není.

507 koní nikdo nepopírá

A i kdyby to BMW bylo celý z papíru, tak furt váží o půl tuny víc než to ferrari, furt má menší rozchod kol než to ferarri, furt má výš těžiště než to ferarri a zrychlení z 0-100 skoro o sekundu horší a o pružnosti raději nemluvím, tam je úplně v... A co se týká toho výkonu, tak ten má vyšší akorát nějakých 20 s , pak se přešaltruje zpět do norm. režimu a má pak o dost menší výkon než to Ferrari. Hele dej mi 20 000 a napíšu ti článek, v kterým Golf 1,4 Trendline dá na*** Alfě 147 GTA a nejen v zatáčkách, ale i ve zrychlení a v brzdění a ve všem, taková ja budu sv.ině.

Asi takovou vypovídací hodnotu ten článek má. Víš kolika ti sem dal já na*** bavorákům v zatáčkách? Aspoň 10. A dělám z toho závěry?

Prostě pro soudného člověka je to stupidní článek, kterej může potěšit tak max. fanatický přivržence značky BMW. Nás jak říkáš italofily to neurazí, mi sme zvyklí na ledasco a úplně v klidu víme, že na Ferrari má máloco (resp. nic) a tím spíše v zatáčkách... Chtělo by to hlavně dostudovat fyziku chlapci... ALe možná jste to ještě nebrali.

P.S. Prosím ten test s čísly, jak to porovnávali s tou Subarou... Protože pokud vím i na tom Vašem slavným Top Gearu je Ferrari kde? No na prvním místě.
wolff
P.S. Ten chlup je prosím kolik? O kolik, že je to BMW rychlejší? Nevím, max. má Ferarri vyšší, tak nevím. Opravdu ne. Ale doufám, že mě chytrolíne poučíš... Ono, mezi nama, řídit ferrari neumí každý. A popravdě, myslím, že když někdo řídí celej život trabanta, a pak by sedl do mýho auta, tak by možná taky v tom trabantu byl rychlejší. Ale takovej je asi rozdíl mezi mou Bravou 105 koní a trabukem 30 koní a mezi tím Ferrari a tím BMW...

No ale mohl by jsi se zeptat Nedvěda...Ten taky měl Mercedes AMg, který asi nebyl o moc míň výkonější než je to BMW, ale Ferrai sám o hodnotil, že je proti tomu z jiné planety,a le že se s tím člověk musí sžít (viz. hodiny Dominika Haška a pod.)

Takže ejstli náhodou ti týpci co to dostali na test nebyli stejní bl.bci jako vy pánové...

A už sm takový bludy prosím nepiště, fakt je to trapné....
V Top Gearu je první FERARRI ENZO!

S pozdravem Italofil. 😄

P.S Golf by porazil 147 GTA len keby si vybral z Alfy motor.
prve je maserati
Tak nič,davno som to nevidel.to je tiež talian 😊
1 Maserati MC12 1.18.9

2 Ferrari Enzo 1.19.0

3 Ariel Atom 1.19.5

4 Porsche Carerra GT 1.19.8

5 Mercedes-Benz SLR McLaren 1.20.9

6 Ford GT 1.21.9
wolfe, ty si fakt ... ,

cisla su priblizne, neviem ci ty pocitis rozdiel ak prejdes zakrutu 145 alebo 140 km za hodinu, alebo ci z nula-240 das za 21 alebo 22 s,

princip je v tom ze 4 dverovy sedan sa vyrovna vykonami v priamke a v zakrutach Ferrari z vyssou cenovkou,

a presne na to prisiel a Jeremy Clarkson v top gear,

tu je review M5 od autocaru,mas tam vsetky cisla zrychlenia a tak

[odkaz]
Proboha co to tu řešíte zase za kraviny? Copak jste v tom jeli, abyste rozdávali rozumy? Já teda ne, ale jak na to tak koukám, tak jsem jedinej. Já jel jen S 355 a M5 modelu 97 a 2000 ta M5 byla prostě dálniční křižník. Rychlej výkonnej, ale v serpentinách dostala nářez i od 156 2.0 TS. Možná, že poslední M5 je zázrak, ale já to nemůžu vědět, páč jsem s tím nejel. Netvrdím, že by nemohla být rychlejší, proč ne? Nemyslím si, že to tak je, ale nemůžu to ani zpochybnit ani vyvrátit a ani potcrdit, protože o tom vím kulový. A to si myslím, že jsem tu jeden z mála, kterej kdy Ferrari řídil. Přečetl jsem si článek, jakých jsem už četl tisíce. Podobnej článek (ale alespoň s konkrétníma číslama) jsem četl o srovnání 147 GTA s M3 asi před rokem taky v nějakým anglickým časopise. A tam plivali na M3 a chválili Alfu, protože byla za míň než půlku skoro stejně rychlá (ztrácela jen cca 1 s na 1 km na nějakým okruhu; z nuly na 100 km/h zrychlila za 5,8, M3 za 5,6 s, atd). Jenže já to považuju za pitomost, protože právě ta sekunda je někdy to nejpodstatnější. A dohnat tu jednu pitomou sekundu na kilák může znamenat úplně překopat celý auto, zdražit několikanásobně všechny díly. Chápete to? Rozdíl mezi desátým a šestým je nějaký, rozdíl mezi šestým a čtvrtým je dvojnásobný, rozdíl mezi čtvrtým a třetím čtyřnásobný a mezi třetím a druhým desetinásobný. A první může být jen jeden. Přestaňte se oblbovat podobnými kýbly hnoje a začněte myslet, uděláte toho pro sebe mnohem víc. Stejně z 99,9 % nikdy nikdo z vás to auto mít nebude, tak o čem to je? Samý kraviny! Tato diskuse byla o reálné koupi ojetého BMW řady 3, AR 156 nebo Mazdy 323. Šlo o konkrétní a osobní zlušenosti s těmito auty. Ty má z vás jedině RedBaron, ostatní pochybuju, že vůbec vlastní řidičák. Někdo prosil o podělení se se zkušenostma, aby se mohl rozhodnout. Ne o plané filozofování na téma vzdušných zámků. S tím jděte do háje. Je to o ničem a nikoho to nezajímá. Akorát ty vaše nesmyslný plky pár lidí totálně štvou. Třeba mě.
Magic - konečně rozumné slovo! To zase byla přehlídka teoretiků >😁 jen pro úplnost - kam že jsi to psal ty? že ti zrovna ten top gear tak nejde pod nos.. (dokonce "nikdo" a "póvl" >😁

myslím, že c-o-b-r-a-11 si teď koupí mazdu s čistou hlavou a pocitem nezávislosti na těch dvou rozhádaných skupinách militantních psavců >😁 a já mu přeju spoustu šťastných kilometrů!
wolff
Magic souhlas

Collin...Kde že máš tu M5?

Sám si napsal přiblížila, nikolv, že byla rychlejší. dál se o tom nemíním bavit.

Renocar - umím číst, sám sem ti to sem napsal asi tak před dvěma dny, že je BMW skoro o 1s pomalejší... >😁

Končím s diskuzí na tohle stupid theme...
ano samozrejme seriova 156ka natluče v zatáčkách M5...ach jo magicu ty jsi v te M5 (e39) ani nesedel vid.... :roll:
calil: chvíli jsem přemýšlel, jestli mám vůbec reagovat. Ale nakonec ústava člověku zaručuje právo na hloupost, takže na vysvětlenou. Vše, co jsem zde napsal já, se dá snadno doložit. Kdyby chudák calil myslel víc než žvanil, tak by si mohl vyhledat AutoTIP s testem M5/E39 a podívat se na fotografii - kdo že to auto řídí. Jenže to jsou zase fakta a s nimi není malý calil kamarád, protože jsou celý život proti němu.

super7: hele, takový příklad. Dáme srovnávací test Octavie TDI a Fiata Coupé 16v Turbo+. Kdo vyhraje?

1. vyhraje Octavia. Proč? Protože má 4 dveře, velkej kufr, málo žere, je levnější a míň chlastá. A dokonce ve zrchlení z 60 na 140 km/h na pětku je ještě ke všemu skoro o 2,5 s rychlejší než Coupé! Ten Fiat je ale krumpl!

2 vyhraje Coupé. Proč? Protože - ač auto 2+2 je prostornější než Octavia, má perfektní, přesné a strmé řízení, nesrovnatelně lepší jízdní vlastnosti díky nimž sedí jak přibitý, mnohem lepší brzdy s progresivním účinkem, širokou standardní výbavu a na kupátko i velmi prostorný a praktický kufr (do kterého se vejde i kočárek). Zrychlení z místa na 100 km/h zvládne za míň než poloviční čas a to samé platí o zrychlení z 60 km/h na 140 km/h na čtyřku. A to vše při celkem rozumné spotřebě paliva. Vyjet na silnici s Octavií si troufne jen šílený sebevrah a předjet s ní kamion je nemožný hazard se životem!

Který ten test je "správný"? Ani v jednom nejsou žádné falešné údaje, vše lze zdokumentovat, že to tak je. Tak které auto je vítězem?
magicu, asi se budeš divit, ale fiat coupe, obzvláště turbo+, patří mezi moje velké oblíbence, takže volba jasná >😁 jo - a na ten autoTIP jsem tě TIPoval
O to nejde - který ten test je správný?
až na poslední větu test č.2 - fiat, ale záleží, kdo ty auta testuje, že? jestli časopis Potešení za volantem nebo Taťkovo kočár 😁
beztak neumis jezdit a pak placas bejkárny woe :roll: >😁 >😁 >😁
Ano, to bude tím. A proto potřebuju auto, který to zvládne za mě. A proto mám Alfu Romeo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
proti gustu.... 😉
krakatit
[odkaz]
Achjo, někteří lidi sou opravdu neskuteční...

třeba tenhle odkaz krakatit je od tebe dost podpasovka..

Takže ja vracim timhle odkazem

[odkaz]

Jinak se k tomu nebudu vyjadřovat, protože BMW je pro většinu lidí nepředstavitelná modla od doby kdy se tu po revoluci vexláci a mafiáni proháněli mezi 120tkama ve starejch ošoupanejch sedmičkach...

Nedávno jsem prodal 156 2.5 V6 200PS r.v 99 při koupi najeto 50 000km.

Kromě výměny ramen a tlumičů( české silnice) sem neměl jedinej problem. Akorát snad občas blbla kontrolka airbagu.Jízdní vlastnosti jedinečný, jezdim rychle, ale nejsem žádnej závodní, takže dostat to auto do extrému bylo pro mě dost vyjimecny. Motor jel naprosto brutalně, na silnici král, v kopci máloco dokázalo konkurovat, a v zatáčkách se mnou právě ty bmw co mě stíhlly v kopci(např. za jíčínem ,před novou pakou kdo zná) nedokázali držet krok..a zvlášť v zimě nebo na mokru. Ač předokolka s těžkym motorem, tak jsem neměl na horach sebemenší problém kamkoli vyjet...Krásný auto na sedumnáctkách s černou kůží v interiéru ,s notnou dávkou elegance a sportovního ducha. Spotřeba při sportovní jízdě byla velká (12-13l) ale pokud se člověk naučil jezdit dalo si to při klidne jízdě i pod deset...Bohužel jsem ho musel prodat kvůli financím, teď jezdím s pučenou 2.4 JTD sportwagon. Auto novější, hezčí interiér, 150 koníků super, ale s nostalgií vzpomínám na toho šestiválce.

Toliko moje zkušenosti s autem, to ttrapný tlachání o nákejch nadupanejch m5tkách apod je trapný( a eště víc to že M5 je lepčí než F430 protože má větší kufr :shock: Když se na to nechcete koukat racionálně jako magic(kerej ví io čem mluví, a jako jeden z mála v těch autech jel, a asi když votevře kufr auta tak nebude marně hledat kam se leje voda do ostrikovaču( naražim na ty 16ti lety maníky tady)) a bežte se podívat na václavak kde pravidelně stává nová Nedvědova F430..myslim že se všichni posadíte na * ( a co teprf když to nastartuje) a nějaká klukovská, laciná, tuctová M5 vám bude ukradená...a to že má lepší jízní vlastnosti? hhahaha...ani jednou jsem v tom nejel, ale jak někdo tu poznamenával i ten Nedvěd po přesednutí ze super silného mercedesu uznal že to je jiná kategorie aut. Už jenom ten stavitelnej podvozek 300kg lehčí, motor veprostřed apod..Toe fyzika pánové, kterou vy jste eště na průmce neměli co?..ufffffffffff..to je ale sloh 😊.zatim všechny zdravim..a PEACE
za ty překlepy a hrubky :😉 sem se tak rozhojnil, že jsem to po sobě nezkontroloval..Peace..

jo a moje bejvala měla při prodeji najeto 160 tis. takže víc jak 100tis. bez závady. :!: ciao... >😁
to krakatit: >😁 >😁 >😁

chudák chlápek to mu nepřeju 😢
super7: myslím si, že ne a že jsi na to kápnul zcela přesně. PODLE TOHO, KDO TEN TEST DĚLÁ. Je prostě nesmysl ta dvě auta vůbec srovnávat, když jsou obě primárně určena zcela jinému účelu a jiné cílové skupně. A výsledek bude vždycky rozporný, protože přesně ty vlastnosti, které jsou u jednoho z aut důležité (prostor, kufr, cena, provozní náklady) jsou u druhého zcela nepodstatné a naopak. A tím se dostáváme zpět k tomu článku, sám jsi napsal: " ...nejde pod nos.. (dokonce "nikdo" a "póvl"..."

Už víš, proč jsem se takto pohrdavě vyjádřil o autorovi článku? A proč teď, ať ten člověk už napíše kdekoliv cokoliv, bude u mě jenom ubožák? Dopustil se totálního fau😜ass! Začal srovnávat nesrovnatelné, navíc bez jediného konkrétního údaje a jako důkaz svého tvrzení použil principiální odlišnost konstrukce (je u Ferrari důležitý kufr? Je to důvod, proč jej koupím nebo nekoupím?). Prostě ***. A pokud se někdo takovými "testy" nechá oblbnout, tak se potom nemůže divit, že je za hlupáka.

Ale ty jsi to celkem rychle prokouknul (byť to bylo ještě extrémnější), takže bych řekl, že máš dost velkou šanci.

A teď tě možná překvapím, ale mně přijde Ferrari jako něco, co jde zcela mimo mě a po čem rozhodně netoužím. Je mi naprosto ukradený. Ono totiž - pokud se s ním svezeš - zjistíš, že to auto je fakt super na okruhu a nebo na dálnice kolem Janova. Bydlet tam, asi si alespoň 2 koupím, protože bych bez toho asi nedokázal žít, ale bydlím v ČR a tím pádem mě Ferrari vůbec nezajímá. Stačí zvlněná silnice, díry, vyjetý koleje a nejlepší je všechno dohromady. Na takový silnici mu opravdu dá na * kde co. A to myslím smrtelně vážně. To auto nemá žádný odpružení a už na malých nerovnostech (kterých si se spoustou aut vůbec nevšimneš) celý auto odskakuje od silnice. A nějaký vracečky to taky moc nemiluje - ono totiž do cca 4.000/min to prakticky netáhne. Takže suma sumárum - zlatej Lancer Evo VII! Proto navrhuji tuto kapitolu nesmyslů uzavřít konstatováním, že článek psal *** a vrátit se k praktickým zkušenostem s vozy BMW řady 3, AR 156 a M 323.
magic - nojo, asi máš pravdu - zkrátka hrušky s jablkama, žeáno 😄 ale to je přesně to hledání kamene mudrců, pokud nemáš na 5 speciálů v garáži, od nákupního košíku po okruhové auto, tak se hledá něco, co je vlastně všechno v jednom - takže F430 v naftě, 4x4, s 500-litrovým kufrem a koulí >😁

p.s. teď budu 4 dny mimo dostřel, tak omlouvám výpadek z diskuze
Jako makovci. Mám z vás pocit, že jste tam omdleli z nadpisu a dál nic nečetli. A to je chyba. Nechal bych toho překrucování, protože výsledek toho testu nezněl, že M5 vyhrála kufrem nebo spotřebou, ale že M5 jela s větší jistotou na rovině i v zatáčkách a teď se podržte, k tomu uveze 5 lidí, kufr plnej volovin a stojí sotva polovinu! Právě zdánlivě "nepatřičné" a neškatulkující testy jako F430 vs M5 nebo Quattroporte vs Panda se mi na AUTOCARu líbí a jsou jedny z nejzajímavějších.

A z BMW rozhodně neomdlívám, třeba z interiéru těch nových modelů se mi dělá na zvracení. Mám ho proto, že se mi s tím dobře jezdí, neuřežou mi nohy až rozmlátím předek auta o dopravní značku na konci ulice a mám vynikajícího a levnýho mechanika i s vrakovištěm. Je tu pár takových, ale to je i magic, jenom v tom italském ohledu. Já osobně kdyby Alfa přestala dělat ty předohrabní paskvily a udělala znovu dobrou zadokolku a měl jsem někoho, kdo tu na tom bude schopnej něco udělat aniž by to zprasil, tak už na ni šetřím.
presne tak...hawk..ferrarko je bohužel u nas jenom na lakyrku, na machrovani a objizdeni vaclavskyho naměsti dokolečka. 8-s

Ale koukat na to je krasa, pokazdy co du okolo kazdej den rano do prace tak se zastavim 😁
krakatit
[odkaz]
pekne doriadená Alfa. :shock:
Bohužel - nic neobvyklého. 156 první série s vyhořelým motorem, ještě tím trpěly první GTV 16v TS. A sání je samozřejmě plastové...
wolff
A není 4kolka lepší než zadokolka? A ještě lépe transaxle? Ale to je jedno. pokud na takovým článku lpíš, pak si de.bil.
a jeee tady to zas jede---)kdo neuctívá božstvo je de.bi.l 8-s

hm problem bude v tom že tu někteří neumí englišsky >😁 a proto ty kecy o tom článku, nikdo ze zdejších si nedokáže připustit že bmw rodinnej sedan(byt sportovni) to natřelo ferrari.....je proste rychlejsi tak se nezblázněte.....kdyby to bylo opačně bylo by mi to jedno
Možno je rýchlejšie,ale nie je lepšie.Keď sa spýtaš hocikoho na ulici čo je sportovejšie auto?ferarri alebo BMW?95 % odpovie že Ferarri.Síce tento rok v F1 Ferarri nie je vo forme,BMW je ešte na tom horšie.P.S M 5 nema na ferarri ani na 911 (ale to je už trochu ina tema).A prečo?No jednoducho Ferrari robilo a vždy bude robiť športové autá a občas nejaký model z Bavorska s tipovým označením M (ako medveď) ho nemôže poraziť.BMW berem ako luxusnú značku arobia super autá.P.S Som fanúšik Byernu Mníchov. 😄
wolff
to Calil.

Právě, že na rozdíl od tebe ty troubo anglicky umím celkem velmi dobře, na rozdíl od tebe ty troubo sem dělal v Americe, tak na svoji Angličtinu si nemůžu stěžovat. A právě to co je na tom článku to nejblbější, je to, že to BMW prostě rychlejší není a ani být nemůže, neb by to popíralo (viz Magicův článek níže) fyzikální zákony. Tak už přestaň, neb se projevuješ opravdu jako trouba (by mě fakt zajímalo kolik ti je let, tipl bych to na 14 a taťka má 12 let starou trojku, co?) a v této chvíli nemá už cenu na tvoje připomínky reagovat.

Jinak pro blbé: Ano BMW je nejrychlejší, nejdokonalejší auto na světě. A kdyby mohli, tak nasadí BMW M5 i do závodů F1, ale nemůžou, protože by byli moc moc rychlí a ostatní by jen blbě koukali. Stačí?

Pro normální odstavec hore nečtěte, to bylo pro BLBÉ!!! Subjektivně může M5 nabídnout sportovní zážitek, stejně tak jako trabuko pro toho co celej řivot jezdil na kole, objektivně to v porovnání s Ferrari není možné. Botka.
to peto fiat: jak videt porazit může, ale souhlasím že ferrari dela sportovnejsi auta a je sportovni znackou a kazdy to rekne

to wolff: no trouba fakt nejsem a ..náct mi není, jedine ceho se tady dockavam je uvadeni zavadejicich informaci vytrzenych z kontextu pripadne hloupých nadávek, mimochodem moje anglictina je též na velmi dobrý úrovni už jen proto, že z ní mám státnici... :idea:

k tem fyzikalnim zakonum- bylo to popsano hezky ale tak trochu nekvalifikovane-rozuměj neodborně,v přenesenem slovasmylu: favorit ma taky 980kg a sedi jak přibitej???

bmw samozřejmě rychlejší být může, není důvod proč by nebylo a opačně-pokud je podvozek kvalitní po statické a dynamické stránce...ale to tady asi málokomu něco říká, o váhu samozřejmě jde ale jen z poloviny...

zkrátka přečti si to ještě jednou, trochu se snaž dát slova do smyslu a pak se nezblázni, že ti šáhli na modlu...

já vím že je to drzost že se dotkli modly, ale zkus to vzít jako chlap... >😁

jinak je obdivuhodný, že ty a některé zfanatizované existence-bez urážky prezentujete svůj názor jako "odborníci na věc" a jiní věhlasní redaktoři a jiní celosvětově uznávaní lidé, kteří testují auta pro vás znamenají "nýmandy co tomu přece nerozuměj"...a jejich kvalifikované výroky a postřehy (opodstatněné léty praxe a zkušeností) jsou ve vašich očích proti vašim geniálním stanoviskům kecy.... :roll:

to mě docela mrzí, já osobně když něco konstatuje odborník, se ujistím o pravdivosti výroku a případně uznám, že má pravdu a vůbec mě to nebolí.... :idea:

s urážkou: máte svojí modlitebnu, kostel, mešitu, synagogu, nebo tak něco??? >😁 >😁 >😁
wolff
Budiž ti odpuštěno. Konečně sem tě pochopil. Chlope ty si super srandista... Řeknu ti, že na tebe nemá ani Dvořák s Bohdalkou. Kopeš první ligu (Donutil, Polívka, Izer >😁 ). Jojo, teď to vidím, fóry jak od Izera. Fakt ho žeru a tebe taky. Si to měl napsat hned, že si taková veselá kopa. Já už si myslel, že si to myslel vážně... So sorry... >😁 >😁 >😁 Fakt to bylo dobrý. No já a (snad se Magic neurazí, když ho jmenuji, tak i on) to někdy bereme tady moc vážně...O.K. Fakt to bylo dobrý... Dík. ndeska už je takhle veselých lidí málo. Každej se jen honí za mamonem a na legraci nezbývá čas... Dobrý
Calil.. hale ty si beznadějnej >😁 >😁 >😁

K pousmaní.. až přestaneš subjektivně plácat abys tu vyprovokovával debaty tak tě možná bude někdo brát vážně.

Jestli ty jsi vysokoškolák, tak potež pánbůh mezi jakou sortu lidí se řadim..Pochybuju ,že ty vubec výš coto statika a dynamika je >😁 😁

Ale jo, vysokoškolák jseš třeba, státnici z angličtiny máš, ale pochybuju že ta VŠ byla technickýho směru :roll: doufám teda že ne..

>😁 wow..fakt nářez.. >😁

no co se dá dělat 😉
wolff
Jojo, odborníci vládnou světu... Ono taky není odborník jako odborník... Ale fakt mě to pobavilo. Vás ostatní ne? Mě teda fakt dost. Fakt to bylo dobrý... Ale jinak myslím, že to bude fajn člověk., Tipoval bych ho na zubaře, nebo obecně doktora a nebo ještě muluji architekty (6 let to už je kopec VŠ). Oni mají takový zvláštní smysl pro srandu. Je to takový laskavý humor, trochu střižený s černým.
hlavne ze ty si odbornik najvacsi, jediny tvoj argument su len urazky
Jojo aj mňa to pobavilo. 😄
Wolf niekoho urážal?Nezdá sa mi.Ale vy fandovia BMW nás (priaznivcou talianskych áut) urážate dosť často.
trouba, * su podla mna nadavky,

ja osobne sa nepasujem za fanatickeho priaznivca bmw, len som chcel vyjadrit svoj nazor
wolff
No dobře, tak vyjádři, ale musí být trochu soudný... O.K. přiznám, že někomu prostě u 328 přijdou jízdní vlastnosti lepší než u AR156 2,5 V. Stejně tak to platí u 320 a 156 2,0 T.S. O.K. Já ten názor nesdílím, ale nikomu taky svůj nevnucuji. Někdo rád vdolky, já raděj ty holky. Ale sorry, to co následovalo pak opravdu hraničí s velkým smyslem pro humor (trouba - no to zase až taková urážkja není, to je asi jako ty ty ošklivečku). Proboha, to je jak tvrdit, že boxer muší váhy přizabije profi boxera, třeba Tysona (deb.il - diagnóza ne urážka). On se může 2 krát trefit přesněji, ale ten Tyson dá jednu ranu a ten z muší už nevstane. Proto já a ani magic netvrdím, že na nějakém tankodromu ta 5 nemohla být rychlejší, ale to přece nezakládá právo tvrdit, že snad M5 je rychlejší vždy než F 430. To je prostě blbost. Botka. A pokud tomu nechcete věřit nevěřte váš problém. To fakt prostě nemá smysl, já už sems e pobavil dost. on 100x opakovaný vtip přestává být vtipem a začíná hoooodně otravovat.

A KDO TOMU NEVĚŘÍ - viz. papírové hodnoty😒br />
Pro ty co neumějí ovládat internet.

M5 373 kW (ale jen po krátký časový úsek, hodnoty zrychlení platí pro tento výkon)

520 Nm

0-100 4,7s

hmotnost 1830 kg

4,9 kg/1kW

max 250 km/h (reálná tak do 295 km/h, odvozená z aerodynamiky auta a z výkonu)

F430 360 kW

465 Nm

0-100 4 s

hmotnost 1450 kg

4 kg/1kW

max 315 km/h

Jinak F430 je rychlejší než Gallardo a 911 turbo. Stačí už?

I blbcovi je jasné, že to BMW prostě v sérii nemůže být rychlejší (ani v zatáčkách), jinak musí Einstein vrátit diplom.

Nemám čas se o tom dál bavit. Ten novinář byl Matěj a divím se, že mu to někdo hltá (dospělý) a že ho za takovou pitomost nevyhodili. I když třeba jim stoupl náklad, kdo ví. U fascinovaného dítěte bych to chápal.

Mimochodem, ten rozdíl ve zrychlení dělá něco kolem 6 m. To znamená, že za prvních 5s dá Ferrari tomu Bmw při zrychlení rovných cca 6m, to jest více než je délka toho auta. Řekl bych, že to je pěkné na peeerdel. Na 28 m celkem slušnej výsledek (1/5 délky). Jak je ta fyzika snadná.

HOW, domluvil sem.
ale jen po krátký časový úsek, hodnoty zrychlení platí pro tento výkon

to je nepresne, je to po stlačení M modu, ten nie je nijak časovo obmedzený

zrychlenie 0-100 je fajn ale dolezitejsia je pruznost

a maximalka M5 je 325 km/hod.

uz 400 konova mala 300 km/hod. maximalku
wolff
Prosím tě, když si takový znalec BMW, pošli mi ten odkaz na to, jak změřili u M5 325 km/h a těch 300 km/h u té 400 koňové. Nebo prosím na scanuj to. Jo a ještě ty hodnoty pružnosti. Díky. wolff@email.cz. Už se moc těším. Ono totiž kde v rychlostech kolem 100 stačí 10 kW, tak v rychloestech kolem 300 už se to počítá na desítky každej km navíc.

Co se týká toho tlačítka, ano, ale pokud mám info, tak to ale po cca 20 s řídící jednotka sama utne, aby se ten motor nepoškodil (ale je možné, že to tak není, přeci jen, je to celkem novinka), jinak by to nemělo valný smysl. I když u BMW by mě to ani nepřekvapilo. Hlavně, že je tam hejblátko navíc. ALe fakt se těším Dík.
wolff: Ty jsi opravdu chytrák, nesnědls ráno noviny? Kde jsi prosímtě zjistil, že přepnutí z módu komfortu/nižší spotřeby na ostrý M režim je nějak časově omezeno? To je přece základní deviza tohoto cestovního auta pro vysoké rychlosti, že přijedeš na okruh a celé odpoledne si můžeš užívat 507 koní a po cestě zpátky jedeš na 400 koní, nižší spotřebu a laxnější reakce plynového pedálu, které spolujezdcům neurve krky při každém přišlápnutí plynového pedálu. Proslýchalo se, že už stará M5 dělala bez omezovače při továrních testech 310 km/h, musíš napsat do Mnichova, třeba to mají někde nahraný. Údaje vytrháváš z kontextu a to, že obě auta dělají 0-240 s odchylkou jedné vteřiny, to už neuvádíš. Tady hraje pro M5 rychlejší převodovka se sedmým stupněm navíc. Ve zrychlení 0-100 těží 430tka zjevně ze skvělého diferáku se svorností až 100% a samozřejmě z nižší hmotnosti. Opět se ukázalo, že jsi článek nečetl, neboť to není výmysl jednoho novináře. Ti lidé byli dva a snažili se F430tkou na zatáčkovitých silnicích dohnat M5, což se jim prostě nepovedlo. Tak se vyměnili, aby vyloučili faktor řidičského (ne)umění a výsledek byl opět shodný, F430 byla za chvíli v zrcátku takhle malinká. A víš co, pošli nám ty výpočty a fota testů z aerodynamického tunelu, když jsi dělal to odvození z aerodynamiky a výkonu té nové bídné M5 >😁

---

cituji: Proto já a ani magic netvrdím, že na nějakém tankodromu ta 5 nemohla být rychlejší...

pozn. Ale přesně tohle tu celou dobu popíráte s velkým prskotem, je to náramná legrace. 😁
[odkaz]

test M5 od autocaru, namerane hodnoty
wolff
To calil.

V menším to nešlo? To jako by nic nebylo. z toho nepřečtu ani ho...

To RB

Probůh, co to plácáš zase za nesmysly? Je vidět, že zatvrzelý fanoušek P.R. oddělení mnichovské značky skočí i z mostu...
Mluví se tu o britském článku o německé a italské modle automobilismu, přetřásáme konkrétní věci, které by nás mohly dovést k tomu, proč ta italská liška dostala na * od německého medvěda a skonči to tak, že magic brečí o tom, jak mu nemohlo dvoutunové auto předchozí generace zatočit v serpentýně s poloměrem zatáčky 4 metry stejně jako tunová skořápka a ty vykřikuješ něco o PR a skocích z mostu? Tak to je argumentace? Tímto výkopem tedy italofilové zakončili diskusi? Tiramisu tedy chutná lépe, asi mají cukráři víc rozumu.
wolff
Řeč byla. Ale každému soudnému člověku musí být jasný, že ti dva byli píp. A pokud to není jasný tobě, tak je mi tě úpřímně líto. Užívej si dál své skvělé brambory...

Já už nebudu reagovat na takové nesmysly. Jediný rozumný a faktický číslo sem nedostal. já uvedl ty, co byly veřejně na internetu a podle těch je zcela zřejmě rychlejší ferrari. Odstrupňování převodů mi známé není, a může pak platit co psal Magic o Octavii 1,9 tdi a 2,0 t Coupé. Už k tomu enmám co dodat. chtěl sem čísla údaje, nemám nic. Tak se nemá cenu dál bavit. To že nějaké dvě britské trubky neumí řídit Ferrari, na tom nic divného není. Mimochodem automobilka pořádá normálně kursy, kde by se to mohli naučit. jenže to ej jen pro majitele. Botka. A pokud nemáte nic k tématu, tak sem už ty vaše stupidity nepište...Dík.
ved si pozri ten test M5 od autocaru ,su tam namerane udaje,

[odkaz]

klikni na ten obrazok
wolff
Vím to nepopírám... ALe bohužel to nejde přečíst... A je to prostě celkem zbytečné...O ničem.
ale ide to precist, len na ten obrazok klikni, chcel si konkretne udaje, maz ich tam
RedBaron: Tak to pozor!!! Nikdy jsem neřekl, že to není možné nebo že není pravda, že M5 může být rychlejší než F 460!!! To je lež!!! Napsal jsem zcela jasně, že to nemohu posoudit, protože ani v jednom autě jsem v životě neseděl a nemám ani žádný relevantní materiál, z kterého bych mohl těžit. Ty údaje v tabulce jsou sice zajímavý a je fakt, že km s pevným startem za 22,6 s je úctyhodný výkon a i mé milované Mitsubishi Lancer by se před ním muselo sklonit. Napsal jsem jen (a to ještě v závorce), že tomu moc nevěřím. Proč? Protože mám OSOBNÍ ZKUŠENOST se 2 vozy BMW M5 a ani jeden vůz ani zdaleka neodpovídal výrobcem uváděným hodnotám (u jednoho pouze zkušenost s testem, u druhého se servisem). Filozofuj si nad tím co by bylo, kdyby M5 neměla omezovač - nakonec hodnota maximálky je naprosto irelevantní (viz. můj popis jízdy po D1 s autem 2.0 T s maximálkou 215 km/h proti autu 6.0 l s maximálkou 250 km/h, který jsem psal snad již 100x). První motor první M5 (R6/315 koní...brát s rezervou ty koně, prosím) neuměl soupeřit ani s Coupé 2.0 16v Turbo+ (197 koní), naštěstí ho brzo vzal čert. Druhej motor by mu teoreticky asi stačil na nějakým letišti, ale v praxi tolik prostoru ten autobus nikdy neměl, takže smolík. M5/V8 s naměřeným výkonem 316 koní byla podstatně lepší, ale stovku za 6,3 dělá spousta aut bez jakýhokoliv humbuku taky, a v zatáčkách mezi Řevnicema a Řitkou dostala na * od AR 156 2.0 TS/155 koní (a to o celý sekundy, ne o nějaké drobné zaváhání). To je moje osobní zkušenost s BMW M5 v průběhu několika let a generací - prostě je mám za lháře a podvodníky. Poslední generace může být zcela jiná, úplně fantastická a možná i rychlejší než Ferrari F430. To nemůžu vědět, nekonfrotoval jsem je. Ty to taky nemůžeš vědět, stejně jako nikdo na tomto fóru to pravděpodobně neví. Máš samozřejmě pravdu, že článek může být pravdivý, za svoji praxi jsem se setkal s obrovskými rozdíly mezi "papírovými" hodnotami v nějakém ideálním stavu a realitou. Není nic neobvyklého, když "papírový favorit" zcela shoří v konfrontaci s outsiderem, často i několik let starým a přitom všechny čísla říkají opak. Taky vím, že subjektivně je každý BMW skvělý auto a dokud jsem jej nekonfrontoval právě s tou Alfou nebo s válcovou zkušebnou, tak jsem mu byl velmi nakloněn. To nemyslím ironicky, ale asi jsem od BMW vždycky čekal mnohem víc, než to auto uneslo. Přesto - netvrdím, že BMW M5 poslední generace nemůže být v nějakých podmínkách rychlejší než F460. Jen si myslím, že kdyby to tak bylo, nezapomněl by autor připojit konkrétní údaje. Z toho, že to neudělal a výslovně uvedl "bez ohledu na to, kdo je rychlejší" soudím, že to měl být článek spíše filozofické polemiky, než faktů. Ta v něm totiž zcela chyběla. Prosím, nevracejme se už opravdu k tak ubohému materiálu, je to opravdu velmi ponižující bavit se o takovýchto diletantských výplodech. Myslím si, že pokud člověk šlápne do psích výkalů, není potřeba o tom vyprávět ještě týden poté...
wolff
jj
Čauves, rozhod jsem si koupit Mazdu 323F a chtěl bych vědět jakej je rozdíl ve spotřebě mezi 1.8 a 2.0V6. A jakej motor byste doporučili.
2.0 V6 jsme dávali pryč (firemní auto) úprávě kvůli spotřebě. Byla vyšší než u 2.0 Turbo v mý Deltě HF (ta brala v průměru 10,7 a ta Mazda kolem 12 v převážně městským provozu). Ale na tom autě nebyla za celých 6 let jediná závada (nepočítám samozřejmě prav. servis a žárovky). Navíc si i po 160.000 km ten šestiválec jen tak ševelil. Takže na benzinu člověk sice ztratí, ale zase ušetří za opravy. S 1.8 nemám zkušenosti (jenom s GT-R a to asi nechceš), takže nemohu porovnávat. Potom šla kolem mě třeba 626 taky s šestiválcema Mazda, ale 2.5 a ta je spotřebou dokonce o fous níž než 323 2.0 V6, ale na 130.000 km to bralo 1 l oleje na 1000 km, což je u nich zcela normální. Určitě bych ti doporučil zastavit se v AutoPalace v Praze 4 na Spořilově. Jednak tam dělají Mazdu už od roku 1991 (sídlo importéra i dealera), takže s tím mají dost zkušeností, a za druhý tam můžeš mrknout na nabídku fy AutoPoint, která prodává ojetiny se zárukou (největší část tvoří právě Mazdy u nich servisovaný). "Z firemní zkušenosti" ti můžu prozradit, že záruku nejen dostaneš, ale dokonce ji můžeš i uplatňovat a bude ti to něco platné (to často nejde ruku v ruce). Dokonce jsem zažil i generálku motoru v rámci záruky, která cenově převýšila cenu auta (jednalo se o Xedos právě s motorem 2.5 V6). Nějakou dobu jsem pro tu firmu něco dělal, takže vím, že s většinou lidí se dá domluvit. Máš tam i půjčovnu, ale takhle starý auto tam asi nenajdeš k vyzkoušení. Na netu tě www.autopoint.cz přesměruje na TipCars.
wolff
Já měl tu předchozí 323 a měl sem ji s tou 1,8 a v servise mi říkali, že je to nejlepší motor, co kdy Mazda vymyslela (požívá se vlastně doteď). Musím říct že to slušně jelo (ano hmotnost tam byla nižší) a i ta spotřeba byla v únosné míře. Subjektivně mi to bralo tak o 0,5 l míň (jelo mi to i za 7,5/100) než mi teď bere Brava 1,6. Najel sem s tím 60 000 bez jediné závady, řekl bych že slušné, velmi slušná volba. Takže asi tak. Ty 6v znám taky jenom z 626 a tam teda se to sralo co to dalo (prostě Ford) a taky byly prakticky za dara. Vlastní zkušenost a i servis.
mrkněte na [odkaz] jsou tam auta za super ceny
Nemáte někdo prosím tohle číslo (15/96) Světa motorů?
Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
Co říkáte na tohodle bavoráčka? [odkaz]

Myslíte, že je to dobrá koupě když má motor najeto 200000?
Nič moc.
to bude fakt dělo s výkon 103 Kw - učiněnej trhač asfaltu 😄 Za ty prachy dost drahý...
takové kupko bude zanedlouho na [odkaz] za mnohem mensí cenu a z roku 98 tento model jsme nedávno již jeden prodali kolem 150tis kc,-
Koukam ze je tu dost lidi, kteri maji zkusenosti se 156kama. Chtel bych od vas poradit jestli je lepsi (co se tyce spolehlivosti) 1,6 nebo 1,8 ??? A jestli se nejak lepsila kvalita s novejsima rocnikama. :?:
Spolehlivostí 1.6. Ale má horší řízení, brzdy, jízdní dynamiku a výbavu. Osobně doporučuju buď JTD - nejlépe pětiválec 2.4, z benzinu 2.0 JTS nebo V6 (ale ta už dost papá). 1.6 TS a 1.9 JTD mě u tohoto auta dost štvou, to auto má mnohem navíc a jsem strašně nervózní z toho, jak ten motor nemůže dál. V takovém případě raději doporučuji volit třeba Mareu s lepší užitnou hodnotou, naprosto spolehlivou a s levnými díly i provozem.
Vím, trhač asfaltu to není, ale žádnej lenochod taky ne. Chci auto se slušnou dynamikou ale taky přijatelnou spotřebou. Když jsem před pár měsíci měl možnost jezdit v BMW 120d (dvoulitr nafťák) tak se řidiči co stáli na křižovatce v sousedním pruhu pousmívali když jsem točil motor abyh naznačil co mám v úmyslu. Ale pak ty úsměvy nějak mizeli když viděli slušnej zátah toho motoru a jak to auto sedělo v zatáčkách.
Lubos.1
to c-o-b-r-a-11😒br />
hmm, ako vidim, ty si jeden z tych, ktori 'turuju' motor na krizovatkach, aby naznacili ostatnym, co maju v umysle 😁

Este by ma zaujimalo, ako mohli ostatni vidiet, ze tvoje auto sedi v zatackach ...
c-o-b-r-a-11: Nezdá se mi, že by podle tvých názorů byla starší Alfa 156 s 1,6 pro tebe dobrá. Srovnání úplně nového 2,0 BMW s 10 let starým benzínem 1,6 asi není úplně košer, byť FIAT má jedny z nejlepších motorů na světě.
centsm: co to plácáš? Já jsem ty dvě auta vůbec nesrovnával. Jenom jsem tím chtěl říct, že i motory s menším objemem toho taky dokážou hodně. Nemusí to bejt jen například nenažraná amerika s pětilitrovým motorem.
Jak sedí auto v zatáčkách nezávisí na tom, jaký je v tom motor!!! Jde o podvozek daného vozu.

Malý motor nemá nikdy ten výkon a hlavně kroutící moment jako velký. Bavíme se ted o benzínových motrech, naftáky necháme stranou. Ta pětilitrová amerika sice nemá žádný exta výkon, ale je dostačujíc, zato krouták je ohromný. A jde s ní jezdit za 13-16 litrů, pokud berem vozy ze 70. a 80. let (vyjma dodávek a velkých pikapů). 50-60 líta se spotřebami okolo 25-30 litrů jsou někde jinde. Jinak pro tvé info - byly i motry s obsahem 7,0 ve velkých sedanech např. Cadillac.
To naznačování točením je taky úsměvné. Pokud potřebuji razantně "vystřelit" vpřed, tak s pořádným motorem to vystřelí. A výkon motoru se pozná nejlépe v kopcích - slabé a maloobjemové motory v mini-autíčkách jsou někde hodně daleko - ono na rovince a z kopce to jede každýmu - I Chevy Spark 0,8 (nebo kolik to je).
Ale jdi se picnout s heslama jako "objem ničím nenahradíš". Máš z tý Ameriky úplně vymazanej mozek. Dyť je to krávovina na desátou. Podle takovýchto hesel poznáš totálního vola. Malý motor dokáže s přeplňováním věci, o kterých se velkým motorům ani nesní. Všimni si, že v motorsportu vítězí přeplňovaný motory, nejsou-li ovšem zakázaný. Jsou podstatně menší, lehčí a na dvoulitr s 800 Nm na 3400/min bys musel postavit nějakej atmosférickej desetilitr, kterej bude vážit sám o sbě to samý, jako celý WRCko. Ar 156 1.6 TS sice žádnej trhač asfaltu není, ale pojď se vsadit, že tě s ní třeba někde v okolí Karlštejna dostanu!
Jo WRC-čko aha hm. Tak nic no.

Já psal o sériovějch autech, netahej mi sem laskavě WRC-ka. Tam je sériový tak logo výrobce.

To si sem mohl dát rovnou motor F1 - i když tam je turbo zakázaný...To že ten motor vydrží dva závody je ale věc druhá.

Kolik má WRC koní? Ty to budeš vědět, já tohle nesleduju.

A já ti sem hodím kolik koní má Viper V10 8,0 Litru.Výkon 383 HP, Max. rychlost 285 Km/h. (kupé GTS). Tak a to je jen "osmilitr". Zrychlení 0-100: 4,6 s. A to je starý Viper co už se dnes nevyrábí....

Tak a tem mi sem hod parametry R4, dvoulitru s turbem ale sériovou verzi Magicu, ne WRC!!!! Jestli má 383 HP nějakej sériovej dvoulitr třeba v nějakým sportáku, tak ho chci vidět!
Tak a ještě detail - ty nenažrané ameriky z 50. let co žerou 30 litrů jezdí dodnes. Často mají najeto přes půl milonu KM. Se podíváme, kde budou za 50 let turbomotory a kolik budou mít najeto. On klasický V8 je totiž prakticky nezničitelný motor, narozdíl od přeplňovaných motorů. Znám pár lidí se starými vozy s turbem a jaksi 6 z 10 to turbo bud odešlo úplně nebo se muselo repasovat, opravovat apod.

Navíc na ty V8, pětilitry které mají třeba výkon jen 150-170 koní existují upravené karburátory, sání atd. prodávané jako celé kity (známý výrobce Edelbrock) kdy není problém udělat za pár tisíc motor, který místo 170 HP bude mít 250 HP a víc
Sice nejsem Magic, ale odpovedet zkusim taky... 😉

Nechapu srovnani Alfy 156 a 147. 147 podvozkove vychazi ze 156 a srovnani treba mezi 156GTA a 147GTA muze byt dost zajimavy. Nefavorizoval bych ani jednu. Fakt nevim, neridil sem...

Jinak WRC ma vykon omezenej tusim na 300 koni, ale kroutak pres 500Nm. Zrychleni na 100 podle pouzitych kvaltu, ale myslim ze do 4s.

Co se serie tyka, tak treba Maserati Ghibli z roku 92 dava z objemu 1996ccm 306 koni a 279Nm kroutak. Necha se na netu najit i uprava na 440(!!!) koni a 408Nm kroutaku... To uz je docela zajimavy, ne?

Ale stejne si myslim, ze srovnavame nesrovnatelny. Nikdo se na me nezlobte, ale je to jako ten test F430 vs BMW M5.

Kdyz se mi bude chtit, tak neni problem napsat test kde (v danym pripade popravde) bude Jeep Willys MB rychlejsi a pohodlnejsi nez Lamborghini Gallardo... 😜
Lubos: Třeba tak, že jedou za mnou v nějakých těch serpentinách.
mezek
Nechci se hádat, ale malý auto se "sportovním" podvozkem udělá v serpentinách každou ameriku. Co se jízdních vlastností týká. A teď taková 1,4 od VW. Přeplňovavá turbem a kompresorem....

Mimochodem, když už tady byla řeč o rally... Kdo dokáže dát na * na suchém asfaltu a v technickém, zatáčkovitém, úseku? S1600....
V serpertinách možná jo - jestli kolem tý ameriky ovšem profrčís - ony jsou dost široký 😄)))) Vezmeme sériový Golf třeba 1,8 třetí nebo IV. generace a proti němu třeba něco modernějšího, aby to bylo kapku vyrovnané -třeba Chrysler 300M 3,5 V6. Pojede se po rovince třeba 50-kou a bude kopec, oba vozy zrychlí ve stejnou chvíli na maximum. Otázka z milionáře: Kdo bude první nahoře? Správná odpově😜 Golf to nebude milí soudruzi >😁
Souhlasím s magicem. R. Barrichello je sice zajímavej nick, ale bez urážky moc toho spolešnýho asi nemáte. Protože tohle tvrdit můžete ten kdo kromě těch amerik asi nic pořádnýho nevyzkoušel.

Pro magica: posílal jsm ti dva mejly, nevím jestli je už čet, ale kdybys na ně odpověděl byl bych rád. Díky
Přihlaště se do první třídy na Český jazyk a čtení: psal jsem že to jak auto sedí v zatáčkách závisí na podvozku!!!!!!!! Něměli byste to už hulit, leze vám to nějak na mozek!!!!!!

Oni napíšou že malý auto s dobrým podvzozkem....A malým motorem že. Tak tuhle tu nádheru zas udělá velký auto, s dobrým podvozkem a silným motorem. Srovnáme nějaký váš sen o mini super autě - co by to tak mohlo být? Třeba pro magica nějaká malá Alfa s živým motorem. Tak a na na místo většího auta třeba Subaru Impreza nebo něco podobného. BMW nemůžu zmínit, to je 100% šrot a na italy nemá, možná, ale jen možná nějaký sportovní MB, francouzi nic sportovního nedělaj, tak nevím, tak asi nic. Jedině Alfa bude to pravý. Ale aspoň snad Magicu uznáš že nejsilnější 156 natrhne * nějaký 147 nebo jak se ta malá Alfa jmenuje....

A alfě zas natrhne * Prosche a Porschi zas něco jinýho....Na motoru totiž záleží Magicu víš - dej do Imprezy motor 1,6 100 Kw - to bude trhač asfaltu vid.
matuS
francouzi nic sportovního nedělaj

no, 106gt, 206gt, clio sport, clio V6, xsara-saxo-C4 VTR & VTS no a nezabudnutelne sportove verzie renaultu 5 (tusim)

takze mas asi slaby rozhlad 😉

a vobec, preco kazdu diskusiu zacnes zasierat americkymi autami? vobec to nechapem.
mezek
Golf GT 1,4 - 1390ccm, 125kW /asi 167 k/, 240Nm, 7,9sec. Litrový výkon 119 k. Přeplňovaný turbo + kompresor.

Golf GTI 2,0 - 1984ccm, 147 kW /asi 196 k/, 280Nm, 7,2sec. Litrový výkon 98k. Turbo.

Astra GTC 2,0 - 1998ccm, výkon stejný jako Golf GTI. Turbo.

Fiat Coupé 2,0 - 1998ccm, 162kW /asi 216k/, 310Nm, 6,3sec. Litrový výkon 108k. Turbo.

Hyundai Coupe 2,0 - 1975ccm, 102kW /asi 136k/, 182Nm, 8,6sec. Litrový výkon 68k. Atmosférický.

Mitsubishi EVO VIII 2,0 - 1997ccm, 195kW /asi 260k/, 355Nm, 6,1sec. Litrový výkon 130k. Turbo.

Subaru WRX Sti 2,0 - 1994ccm, 195kW /asi 265k/, 343Nm, 5,5sec. Litrový výkon 132k. Turbo.

/EVO a WRX jsou nižší stř. třída, což pro Barrichella jsou ještě malá auta/.

Viper 8,0 - 383k. 4,6 sec. Litrový výkon 48k.

Má cenu něco dodávat k motorům?!

A nemluvím o podvozku. Kdejaké americe to WRX nebo EVO nandá s přehledem, nebo takoví malí japonci /Civik.../ by si je taky dali k obědu jako zákusek.

Taky jsem zapoměl, že se ještě přepočítává výkon na kilogram hmotnosti vozu. Tam taky ameriky nepovedou.

A k tomu srovnání Golfu a Chrysleru: v první zatáčce bude dřív amerika, v poslední bude Golf dlouho čekat na ni... A to Golf není nic moc. Jsou daleko lepší podvozky - Astra, Civic... Neberu v úvahu WRX a EVO, to jsou 4*4.

A ještě Barrichello zmínil F-1 a turbo... Když bylo ve formuli turbo povoleno, byl objem motorů 1,5l.
Díky za tabulku. Takže Větší výkon jak Viper nikdy žádný sériový dvoulitr nebude mít.

Litrový výkon je mi putna. Důležitý je celkový výkon.

K tomu srovnání 300M a Golfu - čti pořádně - žádná zatáčka se nekoná - odspodu (začátek kopce) nahoru (konec kopce) pro detailisty kopec bez zatáček....

Ono jen než průměrný řidič u toho Golfu nakvedlá rychlosti, tak ta 300M s automatem bude díky kickdownu už dávno nahoře. V to prachu bude Golf. Nebo takový sprint na 1*4 míle - kdo vyhraje???

Turbo američani až na vyjímky nikdy nepoužívali, to spíše mechanický kompresor.. Tyto vozy pak měly označení Supercharged.
mezek
R.Barrichello: Nevím, jestli někdy někdo nepostaví dvoulitr s výkonem Viperu /nebudu počítat WRCčka, ty sice mají 300k +, ale jsou to speciály/, takže teď žádný takový není. Ale litrový výkon a výkon na jednotku hmotnosti jasně ukazuje, že ten ohromný kus železa vpředu pod kapotou amerik je jenom "uchlastaný lenoch". Nic proti, má ohromný krouťák a ve spojení s automatem ideální pro přiblblé američany.

Ale na našich, Evropských silnicích jsou mimo. Tuhá náprava s listovými pery /pravda, už od nich upouštějí/ opravdu není na sportovnější jízdu nebo jistotu. Nedávno jsem sledoval dva testy na Mustanga - dobrý, jen ten podvozek a brzdy nestíhaly.

Zkušený řidič dokáže v dobrém manuálu naskládat rychlosti stejně rychle, ne-li rychleji, než klasický automat v amerikách.

A další - proč se v evropě neuchytil třeba takový PT Cruiser, ač má dvoulitr a mne osobně se líbí? Právě pro podvozek, brzdy, motor a převodovku...
Tuhou zadní nápravu má z amerik 90. let máloco. Ze současných pouze Mustang. Pikapy a dodávky nepočítám.

Já mám normálně víceprvkové zavěšení (styl ála F1) a to je to auto z 95.

Jo zkušený řidič v dobrém manuálu, který je rychlejší jak 4. st a více stupňový automat je tak časté zjevení na našich silnicích jako Moskvič Aleko v dobrém stavu 😄

PT Cruiser není žádný sporták, ale vůz ve stylu retro a něco jako mimi MPV. Důvodů proč se neprosadil je víc a jedním z nich je přemrštěná cena na našem trhu, jako ostatně u všech vozů Chrysler/Jeep zde oficiálně prodávaných. Ty ceny by měly být v řádu od 50-100 tis. nižší...

Ale stačí se juknout na to kolik tu jezdí Voyagerů (vč. amerických verzí Dodge Caravan, Plymouth Voyager, Chrysler Town and Country), Chryslerů Vision, Concorde (jeden a tý vůz) , Neonů, Jeepů Cherokee a Grand Cherokee...

Všichni co v tom jezdí jsou holt blázni no. Pod kapotami mají uchlastané motory od bláznivých amíků nebo z produkce Mitsubishi (Dodge Stealth, Chrysler Stratus 2,5 V6, Chrysler LeBaron 3,0 V6, Chrysler Voyager 3,0 V6 a jsou spokojeni) narozdíl od "ropných zázraků" firmy VM Motori....

Všechny ty auta jsou zoufale zastaralý, maj vysokou spotřebu, výbavu maj sice vozy v základu z roku 85 lepší jak např. VW Pasat z 95, ale to přeci není potřeba, VW je in a my si ty okýnka stáhneme ručně, jak říká soused s Fábií a druhý s Octávií. Hlavně že mají zánovní vozy z roku 2002, který maj vzádu bubny, klimu viděli je v prospektu ale žere jim to 7-8 litrů. NO - je to jejich boj!
Jinak pokud chce někdo prožívat autě pocity jízdy v motokáře a užívat si v serpentinách tak si může koupit Lotus Elise. Kromě toho EVO XY a subaru ukáže ostatním z Mezkova seznamu velmi rychle záda....Pokud budete tvrdit že je to jiná kategorie, tak se koukněte na motor v Elise.

To je totiž konkurent, který nemá konkurenci 😄))))
No vetsi vykon nez prvni Vipery ma treba tenhle obyc dvoulitr, ze: [odkaz]
Za kolik se dá koupit?? Resp. dá se koupit do 150k kč a případně v jakym stavu a výbavě? A mělo by to smysl, nebo by se vyplatilo koupit starší model "155" v lepšim stavu?

Díky

Cuore Sportivo 😁
wolff
Jojo, Ghibli... Takovej malinekj dvojlitřík. Problém je jen v tom, že to Gibli i po 10 letech stojí víc než novej Viper... ZAse někde soudruzi z NDR, USA udělali chybu. Kurňa, takový auto bych někdy chtěl. Ale dokud tady nebude servis na Macouše, tak o tom nemá smysl uvažovat... Asi by ti s tím nepomohl ani Auto Štangl.. >😁 >😁 >😁

Zkusím se zeptat u Štangal jestli na to mají vejfuk a brzdový destičky--- >😁 >😁 😁
HAROUŠ: no jo, ale to je Maserati Ghibli GT, potom bylo Cup 2.0 mělo 330 koní...ale to je jedno. Koně motor nedělají a motor nedělá auto. Barichello je úplně mimo. Problém je, že jsem s Viperem objel asi 20 kol na Hungaroringu já, potom jsem se svezl se starým Stohlem a pak s tím jeli ještě nějaký další lidi. Závěr: jo, jede to pěkně, krásně se s tím gumuje asfalt a hezky se s tím otáčí. Jenomže když chceš to auto trochu nahnat do zatáčky, tak končíš v kačeru. V rychlých pasážích (a hlavně v retardérech nahoře) to vůbec nezatáčí a v pomalých je to zase přetáčivý jak prase. Z kopce dolů je to totálně neovladatelný jak sáně, zatáčka v klesání před nájezdem do boxů neřešitelnej problém. Časy na starou belu, i díky mizerným brzdám. Superturismu (2.0 l atmosféra) se s tím přiblížit nelze ani zdaleka, spíš tak možná Octavia Cupu (jenže ten se na Hungoši asi nejezdil, takže nebyly časy). A to je mimochodem podvozek z Itálie (oni jim i ten motor předělávali z toho tahače...). Jestli Barichello posuzuje auta podle katalogových čísel, tak ví o autech kulový. Zatím jsem nepotkal reálně rychlejší auto, než Lancera Evo VII. A koně? Jo, v sérii má nějakých 273, ale i s tím bohatě Vipera vypráská prakticky kdekoliv (krom zcela prázdný a rovný dálnice). Za pár šlupek si můžu nechat nahrát od MoTecu soft na 380 koní. Životnost? Nezmění se, jen prostě budou potíže s emisema, protože mi to při třetím kick-downu sežehne kat. cena vozu: 1.138.000 Kč.

A prospos: u těch WRC je v sání restriktor - kroužek s dírkou 3,4 cm. Ten způsobuje podstatný úbytek výkonu. S restriktorem se odhaduje výkon Xsary WRC kolem 330 koní a těsně přes 800 Nm. Stovku to dělá za cca 3,3-4 s podle nastavení a převodů. Jenomže to pravý divadlo začíná až v okamžiku, kdy by se ten restriktor sundal. Uvedu příklad - žádný odhady: Lancia Delta HF Integrale, stavěl Mauro Nocentini poodle homologačního listu od Abartha (k 1. 1. 1992!). Výkon s restriktorem 321 koní na 6100/min, moment 573 Nm při 3450/min. Po přestavění na kopce změněn restriktor z 34 mm na povolených 45 mm (sání má normálně 55 mm). Výkon se zvedl na 425 koní, toč. moment trchu spadnul v maximu na 566 Nm (ale mnohem širší pásmo nad 5.000/min). Životnost? Repase u Nocentiniho v březnu 1995, následující přišla až po koupi Tomášem Vavřincem od Pecha sen., tzn. někdy v r. 2003(?)

Závěr: vlastnosti motoru jsou daný zejména jeho efektivní prací, kterou nelze z katalogu vyčíst. Udávaná maxima nějakých funkcí jsou na starou belu a nemají žádnou vypovídací schopnost o motoru (viz. např. slabá Lancia Delta Integrale s pouhýma 196 koněma a stovkou za 5,7 s). Navíc záleží na spoustě dalších okolností, jak je auto rychlý, tzn. na hmotnosti, brzdách, kinematice, trakci, těžišti a rozložení hmoty, atd.

wolff: výfuk na Ghibli 2.0 od Zary stojí 278 Euro (x2). Brzdový destičky od cca 3.000 Kč do 8.000 kč přední a od 2.000 Kč do 5500 Kč zadní.
Je zajímavý že závodní verze Viper GT/RTS v bavcách třeba francozského týmu Oreca zatáčela a brzdila velmi dobře a často porážela i konkurenční autí. Navíc Viper jezdil i Le Mans...Nebo třeba takovej Panoz či v jiné kategorii závodů Corvette
viz [odkaz]

A copak říkáte na italské bratry De Tomaso? Že byste je zavrhli že používaly (a používají) špatné motory? Stejně jako Bristol, AC a řada dalších
Myslel jsem že se tu diskutuje o AR 156 , BMW 3 a Mazdě 323F :?: 😉 Takže od kolika se dá sehnat ta AR 156 2,4 JTD , nebo 2,5 V6 ???
zachs: Taky mám pocit, že se tu probírají víc sny a představy, než realita. 2.4 JTD kolem 200.000 Kč, V6 i levněji (malý zájem, moc papá).

Barichello: Původně tu šlo o AR 156 1.6 TS, který ses vysmíval, že je "trhač asfaltu". Na moji uštěpačnou poznámku, že z Karlštejna do Berouna po starý silnici s ní vyklepnu tvý V6 jsi zareagoval tím, že nejlepší auto na světě je Viper a že objem ničím nenahradíš. No nic, diskuse o BME řady 3 taky skončila srovnáváním Ferrari a M5...Takže se budu opakovat: v životě jsem s žádným výrobkem DeTomaso nejel, stejně jako s žádným Bristolem a ničím podobným, tak se k tomu přeci nemůžu vyjadřovat! Pokud vím, Vipery stejně dostávaly na * od Stormů, který ale nebyly zrovna spolehlivý. GT beru jako závody gentlemanů, takže bych z toho nedělal nějak zásadní závěry. V F1 jsou turba zakázaný, protože to moc jelo, v Superturismu (a následných třídách) bylo zakázaný, protože to moc jelo, v rally se o zákazu uvažuje, protože to je moc rychlý...prostě šlo o to, že tupounský heslo "objem ničím nenahradíš", neplatí.
Proc se ptas na to, za kolik se da sehnat konkretni model? Staci se prece podivat na kterekoli inzertni noviny, nebo www stranky. kde je jich stovky..
Jaroslav Foglar: Protože v inzertních novinách i na internetu najdu haldu takovejch aut za haldu různejch cen, třeba i za 130 000 a já jsem potřeboval vědět cenu solidních kusů.... = nechci už koupit levný auto u kterýho pak, ale budu muset vyměnit (rozvodový řemeny, 2x přetaženej olej, váhu vzduchu, labdu, vejfuk, ramena, tlumiče, gumy, svíčky, chladič, termostat, čerpadlo klimatizace, alternátor i servo a když už si budu myslet, že je to snad všechno, zjistim že to furt nejede, protože je nejspíš vylágrovanej motor + špatnej variátor, což jsem neslyšel protože hučel ten alternátor a myslel jsem že je to váhou vzduchu, nebo tou vyměněnou lambdou a navíc se mě vysypou destičky takže je budu muset vyměnit rovnou i s kotoučema >😁 >😁 >😁 což asi tak vystihuje moji čisnost posledního 1,5 roku >😁 :arrow: uznávám jsem Vůůůůl že jsem vůbec takový auto koupil, ale už jsem se v něm viděl a změna z AR 33 na 155 byla opravdu opojná, ale chybama se snad člověk učí a proto jsem chtěl vědět přibližnou cenu už solidních kousků... 😊

magic: díky, koupi jsem plánoval na jaro příští rok a doufal jsem, že bych se mohl vejít i do 150 000, protože víc se mi asi nepodaří dotlačit 😒 Tak se tě asi na stejnou otázku budu ptát ještě někdy v květnu >😁

PS: psal jsem ti to i na ICQ, tak to pls. ignoruj až ho zapneš 😄 díky
Asi nekupujes prvni auto,ale fakt neni od veci si to trikrat predtim rozmyslet a nenechat se unest "suprovym zrychlenim" a tim jak auto "paradne drzi v zatackach". V pripade AR, kterou obvykle neridil ani duchodce ani "moje zena" na nakupy, plati zasady opatrnosti obzvlast.

Prvnim a docela spolehlivym indikatorem kvality auta je jeho cena-pokud ti nekdo nabizi auto za cenu nizsi nez obvyklou, tak je to bud dobrej kamos nebo vi proc to dela..Byt tebou,tak si auto vyberu v Nemecku nebo Italii z duvodu, ktere jsou notoricky zname-lepsi servis,cesty,originalni dily,dodrzovani servisnich intervalu..Pokud natrefis na auto z prvni nebo druhe ruky,ktere je "Scheckheft geplegt" zpravidla neudelas chybu. Kazdopadne bych se vyhnul autum, jejichz cena lezi v dolni ctvrtine rozmezi bezne ceny konkretniho modelu.Za 5tis EUR uz se da sehnat ale vetsinou jsou stejne jeste nejake ty extra vydaje nutne, takze nezbyva nez vic setrit(makat) nebo slevit ze svych naroku...nebo koupit srot, ctrnact dni jezdit a zase setrit...
wolff
Jojo. Přesně tak. Nahradíš... Turbem... Potažmo nebýt turba tak VW nevyrobil v životě schopný zážehový motor... Tak asi tak nějak... A pak jsou značky co turbo nepotřebují... Ferrari... 😉
Tak takovou jsem dneska viděl ( AR 156 2,4 V6 z roku 1999), obhlížel jsem spíš platonicky, takže nevím moc podrobností, jen mě zaujala cena 115.000,-Kč. Bylo to v Brně v Azzuře.
Jo.Azzura v Brně.Vozí sem bouráky,pak tam narvou repasy dílů a ještě ti to auto omladí.To se vyplatí.Takže doporučuji vééélkým obloukem se těm "*"vyhnout.
Přesně tak. Objem lze nahradit pouze turbem, případně kompresorem nebo obým dohromady. Ovšem stará turba jsou známá "jistou poruchovostí". U nových vozů už to sice neplatí, ale nacpat někam turbo, to už umí kdekdo - lze to nacpt všude - viz jako příklad nákladní vozy, kde šlo turbo nacpat i na původní motor od Saviemu, což každej kdo má trochu přehled ví, že je to velmi stará záležitost. A taky to fungovalo.
Zachs: za prvé se nikdy nezbavíš rizika, že ti odejde lambda, váha vzduchu nebo rezistor na škrticí klapce, protože jsou to výrobky božské firmy Bosch - made in dokonalost sama - a odchází to i na úplně nových autech. Vůbec to nesouvisí s tím, že to je v Alfě Romeo, v BMW, VW, Ausi a dalších to je to samý, protože příčinou je Bosch a ne Fiat.

Za druhý: vždycky vycházím z toho, kolik mám peněz. 150.000 Kč v současné době představuje cca 3.800 Euro nákupní cenu, což je dost málo. Pokud se podíváš třeba na www.autoscout24.it, dobré kusy jsou o cca 1500 Euro dražší. Nákup ale paradoxně doporučuji uskutečnit do konce února, protože od března ceny stoupají. Nebo to potom nechat až na letní prázdniny - to se v I vůbec kšefty netočí a nabídka je zajímavější, navíc do té doby ta "běžná cena" u 156 určitě spadne (tím spíš, že bude na trhu už běžně celá nabídka řady 159). Určitě bych nakupoval výhradně na severu Itálie nebo ve Švýcarsku, už mockrát jsem psal proč. Tyhle problematický auta, z nichž jedno ráčíš mít osobně, zpravidla pocházejí z Německa a severozápadu Rakouska. Tyto země nemají proti ČR žádnou výhodu, solí se tam stejně, silnice jsou rozbitý stejně a lidi jsou tam stejný prasata jako u nás. Možná jsou jen trošku chamtivější. Takže já osobně volím sever Itálie, dobrý ceny, auta neznají sůl, díry v silnici a servisovat je umí každej vesnickej balík. Chce to orientovat se už malinko níž - Cremona a níž, protože ten úplnej sever už leze s cenama nahoru, neboť tam ty ojetiny skupují Němci, kteří ta auta potom mění za jejich ojetiny, které prodávají nám a my naše starý ojetiny prodáváme Bulharům, a ti svoje starý ojetiny... 😊
magic: add 1) - Jasně to já vim, ani jsem si nechtěl stěžovat na výrobce auta... spíš jsem si chtěl nasypat trochu popela na hlavu za svou nerozvážnost :😉 , které už bych se raději vyhnul...

add 2) - je mi jasný, že by to z I bylo nejlepší... Ale bohužel neznam nikoho kdo z I vozí, já osobně neznam italsky ani slovo, takže se toho trochu obávam.... leda, že by si tam taky pro něco jel a já bych se svez s tebou >😁 do toho bych šel a měl jsistotu, že přivezu dobrej kus hehe.. A vzhledem k situaci si klidně počkam na to léto. Jinak ta moje Alfička je opravdu dotažená z německa 😒 :arrow: Nikdy víííce! Jsou to opravdu prasata zasraný germánský!!! Jen ty sedačky jak sou zřízený. By mě docela zajímalo za kolik se tam tahle Alfa v 96 roce prodávala... :?:
No ono zalezi jestli si to auto z Nemecka koupis tady nebo primo tam. Lze predpokladat, ze prekupnik kterej "ma znamyho v nemeckym bazaru a ten mi vzdycky da echo,kdyz tam ma nejakou vonavku, takze jezdi najisto" se snazi koupit co nejlevnejc a co nejdraz prodat aby mel za co kupovat sustaky NIKE. Pokud si takovehle auto koupis je to tvoje blbost - generalizovat Nemce jako zasrany prasata na zaklade spinavych sedacek v aute v kterem jeden (nebo 5?,6?) germanu (Polaku,Turku,Cechu??) jezdil, je trochu mimo misu. Kecy o tom,ze nemecke silnice jsou stejne jako nase a ridici stejna prasata napodobne..Myslim ze staci sedout do auta a zajet se podivat treba do Mnichova-jen pozor na ty silence co tam jezdi a prosolene, vymoly posete silnice😊 A nedejboze dostat se na nejakou silnici druhe tridy!To abys radsi vzal terenaka.Neni divu,ze si tam vsichni nechavaji spravovat kazdou chvili podvozek repasovanymi dily u Andyho v garazi aby usetrili (co na tom,ze ztrati zaruku) na vyfuk, ktery uz jim dvakrat privaroval.

Je fakt,ze v Italii natrefis na kvalitni AR s vetsi pravdepodobnosti.A problemu s italstinou bych se zas tak neobaval-pokud to auto chces, s prodejcem spolecnou rec urcite najdes😊Kdybys videl jak perfektne italsky vali kluci v NIKE od kterych to stejne vetsina autachtivych nakonec koupi tak by ti bylo jasne, ze o reci to neni..Pozn> Nejsem Nemec, nezivim se ksefty s auty i kdyz jsem jich v D uz par koupil (6), zminene postrehy vychezi pouze s mych zkusenosti.Nekdo muze mit pochopitelne zkusenosti jine a tudiz i jeho doporuceni jsou odlisna😊
tu Azzuru jsem uváděl jako příklad nejnižší ceny, ne jako doporučení. Sám jsem se zajímal o jednu 145 pro manželku za dobrou cenu, ale po zevrubnější prohlídce už to zdaleka tak zajímavě nevypadalo.

Na druhou stranu bratranec u nich koupil 146, kde za dva týdny odešel altec a spojka (QUE SORPRESA ! >😁 ) Dostal od nich obojí gratis, ale servis si musel zacálovat (ale jinde, tam neumí ani vyměnit tlumič, to ho raději dají do auta co se nabízí novej na sedadlo). Osobně si myslím, že tam na ty dovezený auta ani nesáhnou - nechápu, proč prodávají auto s kosmetickou vadou, co se dá odstranit za pár tisíc, ale většinu laickejch zájemců odradí.

Jinak s těma silnicema v 😱 strávil jsem v okolí Darmstadtu nějakej čas a něco byly docela tankodromy (nevím jestli 2.nebo 3.třída).

to Magic: když se dívám na ceny na autoscoutech atd. tak jsou Alfiny z Itálie skoro vždycky nejdražší 😒 je velkej rozdíl v cenách v italských bazáčích a u koncesionářů proti internetu ?
Moje slova. S Azzurou mam zkusenosti a neverim tomu ze tam s tema autama neco delaji, jak to dovezou tak to prodaj. Nekdy s uplne banalnimi chybami. Kdyz ma ten Ital jen donest baterku k autu tak ho to dost vycerpa, natoz aby tam jeste neco menil >😁 .

Najdes tam kvuli cene sice vetsinu vraku, ale najdou se i pekny auta, jen si musis umet vybrat. Je jich tam ale opravdu poskrovnu a dobre se daji koupit az kdyz se jich nemuzou zbavit a jdou s cenou dolu.

Takovy ty bomby za super ceny jsou opravdu totalky. Jinak se podle me ani neobtazuji stacet tachometry, jinak by nemely Marey(e) jedne vedle druhe na tachometru 250000 a vic. Oblibena hranice je okolo 100000km, u jineho dovozce italskych aut v Brne jinou cifru neznaji 😊.
Stáčení tachometru - krom Německa se to nikde nedělá ze dvou důvodů: 1. je to trestný čin podvodu (a to i u nás - §250 tr. z.) a 2. většinou to nepřinese kýžený výsledek, protože v jižních zemích se stejně aua prodávají spíš protiúčtem. Je pravda, že není Německo jako Německo a jižní Německo je docela v pohodě na rozdíl od severu, ale i tak tam ta sůl prostě je a ty díry taky. Ono pak už můžeme taky hovořit o tom, že obyvatel Lindau toho má jako Němec víc společnýho s člověkem z Mantovy, ač je to Ital, než s obyvatelem Hamburku, i když je to taky Němec. Pár let jsem tam dělal a právě v Lindau jsem byl jedním majitelem bazaru nakažen láskou a úctou k Italským autům (tehdy to bylo "štronzo" díky Integrale) a vyléčen z mé tehdejší lásky - BMW.

Jaroslav Foglar: je to neuvěřitelný, ale italština může být rozdíl mezi běžným a skvělým nákupem. Italové zásadně střílí cenu okem (co bys asi tak za to auto mohl dát) a pokud jsi od toho člověka již někdy koupil nebo půspbíš přátelsky, dostaneš lepší cenu. Zatímco hovoříš-li na něho anglicky, dělá, že nerozumí a cenu násobí koeficientem námahy (ten je vždy větší než 2) >😁

maravy: to samý platí o Azzuře. On vozí auta na zvrakování, auta, který jsou v I odepsaný, atd. Hlavně aby byly laciný, za cenu VW Alfu nikdo u nás nekoupí, to sis snad všimnul, ne? Mnohem víc doporučuju bazar pod Mendelákem směrem k nábřeží, vede to ženská a ta má celkem solidní auta i ceny. Azzurra je spíš na díly, který v porovnání s Prahou jsou laciný a hlavně použitelný. Já ho na druhý straně chápu, sám mám stejnou zkušenost - Čecha nezajímá, jaký to auto je, ale co stojí. Raději koupí lacienej šrot než dobrý auto za odpovídající cenu. Stejnou zkušenost má i spousta lidí, co dřív tahali auta ze Švajcu a teď jezdí do Německa, protože je tam levněji. A dokud bude cena jediným argumentem, bude se u nás těžko shánět dobrý ojetý auto.
magic😒br />
Pár let jsem tam dělal a právě v Lindau jsem byl jedním majitelem bazaru nakažen láskou a úctou k Italským autům (tehdy to bylo "štronzo" díky Integrale) a vyléčen z mé tehdejší lásky - BMW.

Sa vravi, ze priatelstvo sa moze skoncit laskou, ale laska sa nikdy nekonci priatelstvom. 😉

To vysvetluje preco na nazor, ze by BMW (akekolvek i 5kove) mohlo byt lepsie nez talianske auto, reagujes ako byk na cervenu.
tady bych hledal důvod někde jinde.... >😁 Když jsem měl trabanta tak jsem ho taky miloval....... všechny něm. auta po něm jsou už jen šroty >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Magic😒br />
No jasne ze vsimnul, VW "je totiz drzak, kterej si kazdej radeji necha nez by ho prodal" je oblibeny blabol bazaristu i nekterych majitelu VW.

Nejvic jsem se pobavil pri cteni jednoho moto casopisu kde byly hodnoceni bazarovych aut skvelymi techniky z nejmenovaneho nejvetsiho autobazaru v CR.

Golf s uz zminenymi vlastnostmi je totiz prakticky dokonale auto, zatim co Punto je zvlaste u starsich rocniku poruchovejsi (jedine minus, ktere u Punta uvedli). PRIMO za kazdym modelem jsou udaje ze statistik nemeckeho autoklubu. A svete div se, opravdu!

VW Golf 17,8% vozidel urciteho veku melo poruchu.

Fiat Punto 18,0% vozidel stejneho veku melo poruchu.

Tomu rikam argument pro tvrzeni ze Punto je oproti Golfu poruchove 😁

Zvlaste kdyz u novejsich rocniku na tom bylo Punto lepe!

Jenze bezny ctenar uz si drobna cisla neprecte a hned mame dalsich x set lidi s dojmem ze jedine VW je ta prava znacka.

Nastesti existuji i objektivnejsi clanky, napr. Autotip 18/2005 clanek "Vikendovym golfistum" kde se clovek mimo jine dozvi😒br />
...Golf sice v SRN kraluje prodejnim statistikam, ale spolehlivosti nevynika.... maly pokles hodnoty znamena vyhodny odprodej, ale drazsi nakup... ...o to vice zamrzi problematicke dilenske zpracovani... ...technici i majitele se shodnou ze elektroinstalaci postihuji i jine unavne se opakujici problemy atd. Zaverem😒br />
Vycet nedostatku Golfu, pripomenuti vysokych cen novych a ojetych exemplaru i popularita u zlodeju vedou k paradoxni otazce, proc o tomto kompaktnim VW tolik lidi sni.

Nemam nic proti VW, ale vadi me pristup snad vetsiny obyvatelstva, pro ktere neexistuje jine auto nez VW . Pristup umele vykonstruovany medii, autobazaristy a celkovym vlivem Nemecka.

Jinak co rikate novemu Grande Punto? Krasavec ze? 😁
VW Golf 17,8% vozidel urciteho veku melo poruchu.

Fiat Punto 18,0% vozidel stejneho veku melo poruchu.

Tomu rikam argument pro tvrzeni ze Punto je oproti Golfu poruchove Very Happy

Zvlaste kdyz u novejsich rocniku na tom bylo Punto lepe!

Nevim odkud jsi cerpal, ale statistiky TUV jsou ponekud jine😒br />
Stari Golf Punto Prumer %

2-3 r. 4.7 7.6 6.5

4-5 r. 7.5 15.3 11.3

6-7 r. 14.6 20.3 17

8-9 r. 20.5 29.4 22.4

Takze vysledek je jasny, Punto je vzdy podprumerne, zatimco Golf vzdy nadprumerny.

Grande Punto vypada velice dobre ale prodejni rekordy v CR urcite trhat nebude protoze Fiat neumi auta prodavat.
Čo tak Brav👋Brava vs Golf.Predsa Punto patrí do malých áut (aj tak to natre golfu)

Fiat vie predávať,ale Fiat SR (asi aj Čr) má čudné marketuingové postupy.

Jediné kvalitné nemecké autá sú Porsche.
to Niceone😒br />
bylo to napsano v tom casopisu hned pod tim komentarem technika, bohuzel uz ho nemam a pamatuji si jen ten tesny rozdil. odkud cerpali nevim. Ale urcite zalezi na tom kdo statistiky dela😒br />
Napr tady😒br />
[odkaz]

je Punto 15. s 4,2 %

a Golf je 43. s 6,4 %

Zebricek ma 90 mist, uzavira ho Samara a 20%
To už hej.puntík je kvakitnejší ako Porsche 911.Len tak ďalej a Toyota má konkurenta.
Magic😒br />
Ten bazar nad Mendlakem je ten co zna jen jedinou hodnotu stavu tachometru = 100000km +- 10% 😄

Ale souhlasim, auta vozi za rozumny penize a ve slusnym stavu.
Nemáte náhodou link na jejich stránky - jestli teda nějaký mají.
davor> nikdy jsem neřekl, že Alfa je lepší auto než BMW!!!! Uvedl jsem pouze, že jsem přesvědčen o tom, že 156 má lepší jízdní a manévrovací vlastnosti než naprostá většina BMW vyjma modelů M, že má lepší řízení a několik dalších pozitiv ve vzájemném srovnání (i negativ, to si všimni). Odmítám pouze démonizaci a kydy o dokonalosti BMW, nikoli ta auta jako taková. Myslím si, že nabízejídost nepříznivý poměr cena/hodnota, ale to je věc každýho člověka, jestli to přijme nebo ne. BMW má totiž spoustu vlastností, které já neumím ocenit (image, design, luxus, dojem), ale které pro někoho jiného mohou být právě důvodem k nákupu. Jako býk na červenou barvu reaguju právě na mýty a nesmysly o nadřazenosti BMW optoti zbytku světa. Neplatí to ale jen o BMW, ale o Německých autech vůbec. Je to dáno historickou nutností, kdy poválečné Německo v katastrofální hospodářské situaci (my jsme na tom byli zlatě proti nim) zoufale potřebovalo, aby Němci kupovali Německé zboží. Tyto mýty se potom přenesly i do satelitních zemí (kdo nemá příbuzný nebo alespoň známý v Německu?). Neznamená to, že všechno made in Germany považuju za *, ale prostě nápis Germany pro mě není zárukou ničeho /stejně jako Italy nebo Czech). Záleží na konkrétním výrobku, ne na zemi původu.
To bych rád tu Alfu poznal, taková se nikdy nevyráběla.
Myslím 2.4 V6
Já jen,že kamoš si tam koupil fiata,a po 3 měsících zjistil,že ho tam omladili (z 96 r. na 98 r.).Navíc to tam vedou nějací "potmavší"individua.
tady je link na tu Alfinu: [odkaz]

Mají tam fakt uvedený 2,4 V6, k nám se s touto motorizací nedodávala, ale v Itálii možná jo.
Alfa 2.4 V6 je samozřejmě překlep.

Jinak k těm statistikám už to opakuji po tisící prvné - uvědomte si, že TUV je statiska připravenosti auta k STK. Jakou má souvislost se spolehlivostí fakt nechápu. Je to výčet, jak pečlivě se majitelé kterých aut připravují na STK. Prasklá žárovka v brzdovém světle je zde uváděna jako vážná závada; již v pořadí třetí vyměněný motor, pátá převodovka, dvacátý pátý debimetr a neustálé problémy se vším, co na autě je ale nikoho nezajímá! ZE STATISTIKY TUV NELZE VYVOZOVAT ŽÁDNÉ ZÁVĚRY, TÝKAJÍCÍ SE SPOLEHLIVOSTI VOZU!!!

Žádná objektivní statistika poruchovosti neexistuje. Nejblíže k ní má podle mého názoru a mých zkušeností reliability index, což je britská statistika, uvádějící kolik času tráví jednotlivá auta v servisu a kolik to stojí. Zatímco Fiat se stále pohybuje na chvostu TOP10, VW se tam snad nikdy nedostali a jsou někde v horším průměru a třeba Audi mi přijde v reálu ještě katastrofálnější, než oni uvádí (asi 4. nejhorší). I tady ale platí, že řazení značek je zkreslené, např. Fiatu zoufale zhoršuje výsledky sportovní model Coupé, který má uváděnu velkou úmrtnost motorů (když budu jakýkoliv turbomotor huntovat za studena, tak odejde) a Subaru se díky stejným výsledkům modelu Impreza s přeplňováním (kterých je víc jak 1/3 celkově prodaných Subaru) řadí k nejhůř hodnoceným značkám, přičemž naopak modely M u BMW byly z této statistiky vyškrtnuty s tím, že ji neobjektivně zkreslují (protože BMW pak vycházelo katastrofálně). Navíc u některých značek byly roztrženy vazby (např. Chrysler a Jeep) a podmínky v Anglii a u nás se v mnohém liší. Modely navíc nejsou odlišeny motorizací (chyba - někdy je to zásadní rozdíl - viz. AR) a některé chybí docela. Naopak jsou tam modely, které se u nás neprodávají. Přesto bych ani reliability index nebral jako alfu a omegu výběru, spíš jako orientační údaj. Sledovat TUV je úplný nesmysl - dokonalá ztráta času a ADAC je taky úplně k ničemu, protože zasahuje buď u aut starých, nebo u aut, u nichž nefunguje v BRD vlastní asistenční služby, příp. by nebylo její přivolání finančně efektivní (což k VW, BMW, MB, Audi, Škodě a Seatu existuje, takže zase vychází z těchto statistik lépe).
Já na ten reliability index koukám a Fiata tam teda nevidím😒br />
1 SKODA 45.93

2 MAZDA 57.14

3 HONDA 63.73

4 LEXUS 66.57

5 FORD 79.32

6 HYUNDAI 83.68

7 BMW 85.95

8 SEAT 89.21

9 VOLKSWAGEN 89.55

10 DAEWOO 90.65
Skodovka j 1. ?to musí byť preklep.
No jo. Škoda je jednička. Ten reliability index je pěkná mrška, když nejlepší motory má Hyunday (1,85) a nejhorší Porsche (20,9) a Subaru (45,3). Ještě, že v sekačce na trávu mám Hondu (2,6).
Už to níže nakousl blesk, TUV se nepasuje do role statistiky, která hodnotí absolutní spolehlivost vozů. Určuje ji na základě pevně daných kritérií, přičemž o jednotlivých bodech hodnocení se dá polemizovat, ale co je nejdůležitější, všechna kritéria jsou pro vozy všech značek STEJNÁ! Tudíž jistá míra vypovídací hodnoty zde je. Dle magicovy teorie, že TUV znamená jak dobře jsou auta připravená na STK by vyplývalo, že většina majitelů např. Toyot jsou svědomití lidé, kteří preventivně jezdí do servisu a naopak majitelé např. AR nemají ke svému autu žádný vztah a doslova jej huntují jak je to jen možné.
nevies nahodou ako sa Reliability index pocita? nedeformuje tento index nejaky neobjektivny parameter? Ak nie moze to byt dobry udaj, ale opat nie su Skodovkari len vacssi lemply a nechaju ich auto skor rozpadnut ako by sli do servisu?

lk TUV: Mnohi hlavne pletu stare TUV reporty s novymi (4-5 rocne auta kde je Sierra predsa nemozme pouzivat!!!) plus vyskytuju sa aj statistiky neviem odkial kde ani neuvadzaju zdroj. TUV vydava v aktualnom roku statistiky najnovsie za rok dozadu (2005 su udaje 2003-2004). Nejaku vypovedaciu hodnotu vsak podla mna predsa len maju. Dnes uz sa priemerny uzivatel o auto stara asi tak ze tam leje benzin. ten lepsi mimo garancky aspon skontroluje stav naplni a gumy. Naozaj malokto chodi do servisu len tak preventivne, ci nebodaj ze by si doma sam nieco na aute kutil. V nemcku o to skor. Pri tych tisicoch udajov sa tato chyba podla mna znacne eliminuje. Preco by majitelia Coroll, ci Almer boli zodpovednejsi v pripravovani na STK-cku ako majitelia Twinga, ci VW Sharan-ov co su podla TUV jedny z najporuchovejsich aut?
samotne TUV hovori o "percente vyskytu zavaznych poruch na 25-tich hlavnych skupinach agregatov a casti auta" spolahlivost je z toho jaksi vydedukovana, nakolko nic porovnatelnejsie sa vo svete nerobi a nemecky trh je dost velky a rozmanity na to aby nieco ukazal. Tot moj nazor a asi aj nazor tych co to zacali na tento ucel pouzivat. Skutocne svedomitejsi Corolisti a nesvedomitejsi XY je asi blbost.
Te kto ten index napísal/uverejnil musí byť fakt "inteligentný" človek.😄
Já si třeba taky myslím, že Škoda patří k nejspolehlivějším současným autům. Jinak s těmi motory je to procento z vyskytnuvších se závad = jestliže na autě odchází úplně všechno a potom klekne i motor, je to procento nízké, kdežto u auta, kde se nesere vůbec nic a klekne motor je to 100 %. Takže takto to brát nelze.

Jinak tento měsíc koukám, že VW opravdu poprvé, co to sleduji, předstihl Fiata. Inu - výjimka potvrzuje púravidlo. Příště už se doufám vrátíme zpět do normálu.

Ale hlavně - žádnou statistiku nelze brát jako bernou minci, spíš bych dal na zkušenosti věrohodných majitelů, resp. na jejich servisní faktury (protože jsem zažil i lidi, co byli nespokojeni s celkem spolehlivým autem a potom naopak navýsost spokojeni s poruchovým, protože to spolehlivé nemělo dost image).
skusenosti verohodnych majitelov su skoro k nicomu, aj najvacsi kram moze niekomu so statsim sluzit viac menej bez poruch. Dnes su auta hodne trvanlive ämotory), ale zas na druhej strane hodne zlozite(elektronicke systemy...) takze o to viac sa moze nieco posrat. Preto rozhodne statistika ma vacsi zmysel dava matematicky vyjadrenu mieru rizika vyskytu problemov s autom. Niekomu v pohode sluzi XY iny mu nevie prist na meno. Tych znamych by podla teorie statistiky malo byt 1000... Ma tu niekto co len 10, 20... znamych (doveryhodnych este k tomu) co maju to iste auto? Asi nie
mezek
Jestli to taky není tím, že třeba italská auta si vybírají mladší nebo "sportovně" zaměření lidé, kteří využívají potenciálu motorů a podvozků /to italové umí/ a samozřejmě to také platí o Subaru a dalších podobných vozech a tím jsou více "huntovány" než třeba VW, Škodovky..., které kupují spíše "rodinně" založení řidiči a tudíž s nimi jezdí klidně. Třeba BMW - německá kvalita a v poruchovosti je hodně dole.

Akorát snad japonci jsou třídou sami pro sebe. Ale i tady platí výjimky - otec koupil Yarise /nejkvalitnější auto podle statistik/ a po čtrnácti dnech ho odstavil do servisu a museli poslat do japonska pro novou ŘJ a display.

A další postřeh: např. v Liberecké Preciose koupili Fabie a byly s něma pořád potíže. Já mám Fiata Punto a stejně jako další dva ze sousedství s ním nemám absolutně žádný vážný problém. Důležité je právě to slůvko "vážný". Jsou banality - praskla páska na manžetě poloosy, ze začátku rosil olej na motoru /závady opraveny v záruce/, nebo v zimě se projevuje slabá baterie na autě, které je skoro komplet v elektrice. Tohle ale souvisí s provozem ve městě, časté startování, vše pozapínané a jízda na pár km. Holt jednou za 14 dní dám baterku na nabíječku.

Spíše než na statistiky typu TUV bych koukal na jednotlivé závady. Jak psal magic - jedno auto je bez problémů a klekne motor a je zle, další má časté závady /žárovky, uvolněné spoje, vadný lak.../ a je na tom lépe.
urcite plati ze co znacka, dokonca model auta to specificka skupina ich majitelov. Do istej miery to preto statistiky deformuje (TUV). Deformuje ich vsak aj menej podareny konkretny motor, resp cast vybavy. taktiez su rozdiely v tom kde bolo auto montovane (kvalita montaze je urcite ina v kazdom zavode). Statistika vsak opakujem zahrna tisice aut, cim sa eliminuju do prevaznej miery tieto "chyby" statistiky. Ked vsak niekto ma problem s Corolou ci Foresterom a naopak niekto ma bezproblemove Twingo, ci Alhambru nemozno podla toho sudit znacku globalne (i ked tazko asi budem presviedcat nestastneho majitela ktory ma auto stale v servise ze to nemoze byt pravda😄. Hodne u nas este zalezi AKY KONKRETNY SERVIS kto zvoli. Osobne napr. taky auto Boat by som obisiel oblukom (chodil som tam pred par rokmi a vo vsetkych smeroch hruza) naopak zatial skusenost s Autopolis (Nissan) je uplne opacna (individualny profesionalny pristup, kratke cakacie doby, ceny stredne...).

to Mezek: svokrovi som pomahal vyberat auto nizsej strednej triedy-volba padla na Corolu aj vdaka povestnej spolahlivosti. Behom prvych 500km tam vsak svokor bol raz reklamovat "podivne piskanie pri rychlosti nad 140km-hned vedeli o co ide, pretesnili mu predne okna a ono to prestalo. nasledne zistil ze mu nejak zle sedi predny naraznik a vnutorny plastovy kryt blatniku-pozreli na to a ejhla zle to zlozili a nesla im tam dat jedna skrutka tak ju tam proste nedali😒 Relativne banality ktore nebudu snad mat nasledky (to okno) ale skazia dojem. Z Octaviami sa mi nic take nestalo (mal som Octavia I a teraz II). zato ked sa uz nieco vysktne potom to ani riesit nevedia (pukotavy pazvuk v Octavia II od vyduchu vetrania pod celnym sklom-v servise oznaceny za vyrobnu vadu na ktorej sa pracuje-ubehol pol rok a nic nevyriesili-pukocem si denne. Poradili prudko nechladit ci prudko nekurit😒(( a sere ma to. lebo ono to to prakticky pukoce stale len pri zakureni ci klimatizovani o to vyraznejsie. Vyber si potom
TUV bych spis videl jako statistiku konstrukcnich detailu auta. Priklad😒br />
Mam typ auta kde sou problemy s rucni brzdou. Zkratka zatuhne lanko rucni brzdy a jedno kolo na rucku diky tomu brzdi min. Rekneme ze je to dany koncepci mechanismu rucni brzdy u danyho typu. Ve statistice TUV je to ale pak vyhodnoceny jako zavazna porucha brzd, i kdyz auto provozni brzdou brzdi perfektne... A takovych prikladu by bylo mraky. Nebo ne?
to Hrous: to si vobec neprotireci, ak ma najake auto mieru vyskytu chyb napr. 20% a ine 7% nebudem to proste riskovat s autom ktore m a tych 20% ABY SOM SA PRESVEDCIL NA VLASTNEJ KOZI co vlasten tie statistiky hovoria. Davat opravovat aj prkotiny ale stale nejake, ci niektore aj dokola) ti predsa zaberie cas a na istu dobu si bez auta a ak ti neuznaju zaruku (dost u nas mozne) ci si uz mimo nej tak to povodne vyhodne auto uuz vyhodne neni. Som proste z tych ludi kde cas=peniaze. Konstrukcne vady povazujem za jedny z najhorsich (napr. Felicie 1,6 mali skoro kazda uz pri 70tis v * synchrony prevodovky -zvacsa medzi 1-2st.). Nebudem predsa riskovat ze budem mat auto z mnozstvom chyb kde ma budu * kadejake pi...coviny typu zrezly vyfuk kazde 2 roky, slzenie oleja, vecne vrzajuce zamky (po namazani sice ok ale za par mesiacov zas)... Ziadne auto nebude nikdy uplne bez akykolvek zavad, ale preco preboha riskovat ked statistika je o tom ze raz to padne NA MNA. jezisi to je az take tazke pochopit. To neplati pre teba Horous ale obecne😄.
Ale zase je jiny auto, u kteryho je rucka v pohode, ale treba odchazi brzdovej valec nebo posilovac, nebo cokoliv vaznyho. Jenze po takovy zavade ti to vymenej hned, protoze o tom VIS a auto NEBRZDI. A na TUV budou brzdy bez chyb... A jaka zavada je horsi?
Ahojte, potreboval by som poradit. Mam AR 147, 2 rocnu (naj. 27 000 km), kupenu z druhej ruky. Hned po kupe som na nu namontoval uplne nove orig. AR GT 17´kolesa a uplne nove pneu Nokian 215/45. Alfa potom zacala mierne tahat do lava. Dal som teda v orig. servise Autotyp v BA urobit geometriu, ale alfa si veselo tahala stale dolava. Tak som to reklamoval a povedali mi ze PP rameno ma volu, tak som ho dal vymenit a urobit znova geometriu, ale alfa stale tahala mierne dolava. Takze opat reklamacia a to som sa uz rozpraval s veducim servisu a ten mi povedal, ze to bude asi kvoli tym sirokym kolesam. Toto tvrdenie doložil vlastnou skusenostou s Puntom, na ktore si dal tiez namontovat siroke kola a odvtedy mu to tiez taha mierne dolava a po viacerych pokusoch o nadstavenie to vzdal a zmieril sa s tahanim. Ja sa vsak s tym zmierit nechcem a tak som na nich tlacil, aby sa pokusili s tym nieco urobit. Skusali nadstavit odklony, ale ta alfa je kurevsky tvrdohlava a stale taha do lava. Podotykam, ze pneumatiky su nahustene presne a skusal som vymenit gumy z predu dozadu a ostane podvozkove skupiny su podla servisu v poriadku. Je ale pravda, ze tato AR nema v TP uvedeny tento typ kolies, na druhej strane ale nove 147 sa s tymyto kolami dodavaju a podla tvrdenie servisu je podvozok starej a novej 147 totozny az na komfortnejsie perovanie. Nevie niekto poradit co s tym? Vdaka.
ALFETTA> toho vedoucího by měli vyhodit, protože to je nesmysl. 1 cm na gumě nemůže - dokonce nesmí - takto ovlivnit jízdní vlastnosti. Jde tam jen o to, že při 205 je síla působící na závěs o něco málo menší. Pravděpodobně bude závada někde v uložení nebo možná i ohnuté (?) rameno. Problém je, že asi jediný způsob, jak to na 100 % zjistit je výměna...a to jsi asi nechtěl slyšet. Začni oscilačkama a jejich uložením, pokud nic zkus malý čepy, potom to už asi bude horní rameno a nakonec ti zbyde dolní. Pokud ale servis dělá geometrii na autě s volným ramenem, je potřeba v první řadě vyměnit ten servis!

Ujišťuji tě, že ani s pneu 235 nejezdí 156 nějak doleva a to je ta náprava naprosto stejná.

Blesk999: problém v tom, co píšeš je, že STK vyhodnocuje právě ty "prkotiny" jako orezlý výfuk a prasklé žárovky nebo nesouměrný účinek parkovací brzdy, kdežto konstrukční celky jsou jim ukradené (viz. tebou uváděné synchrony, výměny nebo GO motorů, převodovek, kompletní elektroinstalace, atd.). Tím jsi sám nechtěně dokázal nulovou vypovídací schopnost této statistiky (jak my ostatní už ze zkušenosti dávno víme).
to magic: OK nechajme to. preukazetelnost statistik TUV je kazdehio vec ako si interpretuje. Nepochopil som vsak co som dokazal opacne prave tym co som napisal o Feliciach 1,6. Tie su predsa v TUV uplne na chvoste a osobne sa velmy cudujem ludom ktory si kupia Feliciu preto ze si myslia ze budu mat lacnu prevadzku. Stale sa na tom nieco serie, to ze su to relativne lacne opravy nic na tom nemeni ked ich je vela. Stoji ta to nakoniec peniaze dva krat. Prkotiny za servis a druhy krat to ze si stale bez auta. Alebo sa na to vyseries a jazdis kym sa auto nerozpada a potom sup do Darexu alebo AAA.
O.K., naprosto v pohodě, ale nemyslím si, nebo spíš jsem hluboce přesvědčen, že problémy s převodovkami u Felicií 1.6 se na výsledku TUV vůbec nepromítnou. Lidi, kteří kupují ojeté Škodovky obecně nechápu, protože mně osobně se zdá, že spolu s BMW, Audi nebo MB představují nejmenší hodnotu za nejvíce peněz. Ale je to osobní věc každého co si vybere.
mezek
Felicii bych nepomlouval. Vemte si, jak staré auto to je. Ve své podstatě to je auto z roku 1988. Že se na nich něco sere? Vždyť to jsou ojetiny s velkým počtem km., údržba minimální a jezdí po našich silnicích.

Mně se třeba za tři roky, co jsem Felicii měl, nestala žádná závada.
Niektory ludia sa pri investovani niekolko stotis riadia srdcom😄 Takym to proste nevysvetlis... Aj svokor, pre neho je Peugeot, proste Peugeot a ine kupit nechce. Nuz v podstate ma pravdu 😞
mezek
Jak už jsem tady jednou napsal - podle mne má víc závad "sportovně laděné" auto, protože majitel využívá jeho potenciálu, kdežto "rodinné" vozy jsou na tom lépe. Jezdí se s němi v poklidu, více se o ně dbá, nejsou tolik zatěžovány.
to mezek: s tym mas velky kus pravdy a vedia to zvacsa aj kupujuci takeho auta. Ked ma auto navyse znizeny podvozok, podlozky pod diskami (aby malo auto sirku😄, poriadne nizoprofilove "valce" k tomu hruby vyfuk, tazko niekto uveri ze to mal dochodca co s tym chodil raz do tyzdna a tocil to tak do 3000 ot/min😄 Najlepsim prikladom su pre mna Hondy Civic. 3d by som sa bal kupit, naopak taky 1,5, alebo 1,6Vtec sedan (uplne najradsej 1,8VTI Aerodeck😄 v naprosto seriovom prevedeni by som sa nebal. Potom by som si ho od zeny poziciaval na vyblaznenie😄.

to mezek: zaklad motora povodneho Favorita je zo Spartaka! Podvozok uz nastastie nie. Skoda 105-120 mala vsak aj podvozok z tejto archy ktorej povod je v 30-tych rokoch 20teho storocia. Felicia je vlastne faceliftovany Favorit. Motor ma uz samozrejme elektronicke riadenie a vstrekovanie, ale aj tak je to hodne zastarale auto. S 1,6MPI od VW to bolo celkom zihadlo. Motor tahal pekne odspodu a mal celkom prima zvuk. (Na rozdiel od 1,3l) Zial prevodovka z neho uz taka nadsena nebola. prakticky kazda 1,6l mala problemy zo synchornmi uz po par desattisic km (u mna po 65tis km). Motor sa nedal moc tocit takze potom boli uz aj odpichy z krizovatky obcas okorenene nadavkami ked tam po vytocn jedna nesla narvat dvojka a musel som dvakrat vyslapnut spojku. Ten kto sa prudko rozbehol za mnou musel obcsa aj na brzdu slapnut ked rychlo radil. (smerom dole navyse este medziplyn😒(. Toto ma vedelo vytacat plus k tomu vecne rozhrkana predna naprava, mizerne brzdy. Otrasny nenastavitelny sklon volantu. Naopak musim pochvalit interrier bol podla mna celkom kvalitny. Pouzite boli aspon trochu makcene plasty. Dvere mali ten textilny dekor. navyse s tou 1,6l bola celkom zabava z tak lahkym autom😄
Ad TUV😒br />
- Zajímalo by mne, zda se s tím při STK např. v Německu technik také projede, nebo to posuzuje pouze staticky? Co na tom, že staticky je auto OK, když je problém ho na silnici vůbec udržet, na což se ne vždy musí při statické kontrole přijít?

PS: Ve Švýcarsku je součástí STK speciální dráha, kde auto po statické kontrole projedou. Jeho vyřazení pro táhnutí ke straně či kvůli slabé spojce je běžnou záležitostí a nedá se nijak "usmlouvat"...
to blesk999: pro přesnost, litrový motor který se ještě nedávno montoval do Fabie Junior, nebylo nic jiného než oblíbený motor ze spartaka...
Ale o to přeci vůbec nejde, jak je ten motor starý. Některé automobilky už ve 30. letech používaly motory, které by i dneska z technického hlediska deklasovaly kdejakou ultramodernu. Taková Alfa Romeo nevyrobila od roku 1914 benzinový motor s jiným rozvodem, než DOHC, které my jsme tady objevili až kolem roku 1995. Jde o to, jak je to technické řešení dobré nebo špatné a ne o to, jak je staré.
Dakujem za rady Magic,

prave dnes som to dal znova do toho servisu (bohuzial iny servis AR v Bratislave neni...dam info ako to dopadlo.
Mám možnost sehnat Alfu 156 1.8 za zajímavou cenu přes inzerát. Bojím se však abych nekoupil *. Pokud bych s tím autem zajel do autorizovanýho servisu poznají tam nebezpečí těch drahých závad, které se bežně objevují (např. rozvody atd.) u 156?
Rozvody je nejjistější ihned udělat, pokud není 100% jistota ujetých km ...
Ne. případně "načaté" problémy u hlavy válců (specialita 1.8 ) a šálách (1.8 + 2.0 TS 16v) nelze odhalit jinak, než rozebráním motoru. Ale rád bych upozornil na fakt, že procentuální pravděpodobnost selhání motoru je nižší než třeba u Audi A6 2.5 TDI a jak vesele se ty auťáky prodávají! Jen jde o to, že na problémy s motory jsme u Alfy Romeo nebývali vůbec zvyklí (od dob vyřazení boxeru, zejm. 1.7 16v) - na rozdíl od německé konkurence.

Jediný, kdo by jakž tak mohl podat nějaké reference je servis, kam to auto jezdilo. Pokud mechanik vypustil při výměně oleje pouhé 2 litry, tak si to možná někdo pamatuje, ale nikam se to normálně nepíše (žádná servisní knížka nemá kolonku "vypuštěno oleje....l"). Problém byl pravděpodobně v čidle hladiny mot. oleje Bosch, které zkrátka vůbec nefungovalo a člověk tím pádem netušil, že jezdí na sucho.
jak uz tady jednou asi magic psal, u 156 bych se zameril na motory 2.5 V6 nebo 2.4 JTD V5 !!! kdo v tom jel tak vi 😄
Teď je pár 156 do 200.000,- na [odkaz] Kterou byste vybrali? jedna tam je za 139.000, ale ten stav tomu bude asi odpovídat. Prosím o názory. Díky
Nelze posuzuovat auto podle internetu, je potřeba ho vidět. Znám však případ auta koupeného jako ojetinu od Imofy, u něhož následně došlo k zadření pánví na klice. Ani servis, ani Fiat ČR nevyšli majiteli nijak vstříc, tzn. koupil tu 156 pouze výrazně dráž než jinde, ale nezískal vůbec nic. Možná je to dneska jinak, ale tato situace skutečně před cca 3 roky nastala. Proto doporučuju toto auto kupovat v Itálii s garancí.
matuS
dufam ze to neni tato opravena 156

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Myslím, že ten se už ke zkušenostem s AR 156 nevyjádří...

To musela bejt slušná prda :!:
matuS
kolko odhadujes?

v maili bolo ze 210, ale myslim ze pri zrazke zo stlpom by stacilo aj menej aby to takto rozrezalo auto.
Absolutně si netroufám odhadnout a nikdo se to už nikdy nedozví. Každopádně to musel být velkej kalup, aby takovej tlustej sloup fungoval jak žiletka a udělal tak čistej řez. Spíš by mě zajímala příčina (teda skutečná - ne klasický policejní žvásty o nepřiměřený rychlosti). To mu tam někdo vjel nebo nedal přednost?
matuS
neviem o tom viac nez ty.
Zabil se v tom na Evropský před kulaťákem v Dejvicích (Praha 6) známý mého kolegy. Jinak prý vynikající student, který již absolvoval praxi v nějaké bance a k tomu si stále ještě přivydělával výukou cizích jazyků - právě spěchal za svým žákem.

Ano, jel rychle, ale těch 210 je absolutní nesmysl: někomu vyhýbal a chytil vysoký obrubník, naneštěstí tam byl ten sloup, jinak by skoncil jen v protisvahu na záhoncích v přilehlém parčíku po pravé straně. Takhle skončil na krchově.

PS: Kromě něho se ale nikomu nic nestalo.
Vynikající student ? Možná, ale jinak měl v hlavě asi dobře nasráno, když jel tak "pomalu", že ve městě rozpůlil auto o sloup... 😢

PS. Jen lituju, že to byla zrovna ALFA...
skoda jakehokoliv lidskeho zivota ... auto je jen kus plechu ...
Ano, ale těmto sebevrahům nedochází podstatná věc, že kromě svojí maličkosti ohrožují taky další kolem. Že tento "borec" zrovna nevzal sebou nikoho dalšího je při dnešním provozu spíš dílem náhody... 😢
A co si myslíte o záruce od společnosti Carlife? Mají ji v nabídce velké autobazary. Tato pojistka by měla krýt případné opravy na všech podstatných součástech tedy i motoru po dobu 12 měsíců od koupě. Není to možnost jak se ochránit při koupi AR 156? Co si o tom myslíte? Nebo má s tím někdo nějaké zkušenosti?
c-o-b-r-a-11: Produkt firmy Carlife mi byl nabídnut při koupi vozu před 2 roky. Zjišťoval jsem, co je to za společnost, které dám svoje peníze a zjistil jsem následující. Společnost vlastnil nějaký pán z Prahy a zajišťoval ji svým dalším s.r.o. na jiné adrese. Spolupracoval s nějakou , tuším anglickou společností s exotickými vlastníky. Protože neměl oprávnění k pojišťování, tak to řešil přes soukromou společnost ve Zlíně. Majetek jeho společností tehdy nepřesahoval několik málo milionů. Pro mě to byl krajně nespolehlivý partner. Upozorňuji, že je tato informace stará 2 roky a údaje nemusí být už přesné, protože je lovím z paměti. A ta mě poslední dobou čím dál víc zrazuje.
Jmenovanou společnost neznám, ale jen taková otázka: může poskytovat záruku na něco, co nevidí? a mají dotyčné autobazary takové vybavení a zejména machry s takovými zkušenostmi, aby dokázali auto zkontrolovat, prohlídnout a udělat nějakou rozumnou prognózu? Nebo napíšou, že je to šrot a ona "pojišťovna" potom uvede, že se žádost o úhradu opravy zamítá, protože závada už byla při prodeji a na to se pojistka nevztahuje?
bmw 330xi touring m-paket
u mně vítezí němec

přesně BMW e46 coupe 330d

co vy na to😒br />
[odkaz]