0
Golman: myslím si, že to je právě největší chyba!!!! Hodnotit ojetý auto podle stáří je totální a často i katastrofální nesmysl!!!! Někdo dokáže auťák zvrakovat za rok a jiný jej má po 10 letech jako nové. Ojeté auto je potřeba posuzovat výhradně z pohledu technického stavu. Se 3 roky starým autem, který bylo 5x vážně rozbořený a je po 2. celolaku budou rozhodně mnohem větší problémy a náklady, než s 10 let starým pravidelně udržovaným a pečlivě servisovaným autem se vším původním (krom spotřebky, samozřejmě). Proto zásadně doporučuju: nejprve si pečlivě vyber na základě hodnověrných doporučení toho, kdo o auto bude pečovat (servis, dílnu, řemeslníka), potom se s ním poraď a hlavně kupuj jenom pod dozorem někoho, kdo ví, jak to auto má fungovat a kdo na něm tu historii pozná, i když zfalšované papíry budou tvrdit opak. A hlavně pozor na písničku o důchodci, který s tím jezdil jen jednou týdně na nákup!!! V takovým případě rychle pryč!!!
Přejít do diskuze
ja som v tejto kategorii kupoval pre zenu cca mesiac dozadu. Menil som prave Accenta r.v. 95 1,5 65kW. Predal som ho na protiucet v AAA v BA a kupil Almeru 1,4l 16V, 64kW r.v. 96. HB v max vybave SLX (ABS, 2xABG, servo 4x el. okna, el. zrkadla, 4x kotucove brzdy, Al. disky. Auto m,a servisku a je po zene. Overoval som si auto aj v servise kde chodilo. Napriek tomu ze ma najazdne 173tis motor je v prakticky 100% stave, Svagor ma tiez Almeru a bez problemov. TUV hovoria ze Almera cim starsia tym vyssie v rebricku (moj rocnik je na 9.mieste hned za Corollou). Co som pozeral v bazaroch a nejake na inzeraty vyzera to na kupa viac menej na istotu. Ani na ulici som prakticky nevidel nejaku zrezlu Almeru. Opticky stav velmy napoveda ako sa s autom zachadzalo a co ma za sebou. Navyse Almera model N15 (vyrabane 95-99) ma hospodarny a relativne moderny motor 1,4 16V 64kW. Malo hrdzavie a interier je rozhodne hodnotnejsi ako v Accente. Accent ma strasne nekvalitny iterier. tvrde plasty, otrasne vyplne dveri, mizerne el ovladanie okien, kadeco v tom hrkoce, je hlucny. Dynamicky vsak rozhodne ten motor je. Spotreba v meste cca 7l. Almera vsak zruba rovnako. Ak ti staci 3-dverak daju sa kupit o dost lacnejsie ako 4-ci 5 dveraky.
Jo,Vw má super motory napr. 1,4 v novom Golfe-úžasných 55 KW.Výnimka je tá nová 1.4 s turbom.No chce to trochu šťastia a možno sa dačo nájde.
rozhodně to je u Bravy nejlepší volba,akorát že za 90 litrů to asi nebude...
VW musí závidět poněvadž jim nic jinýho nezbejvá,oni se na něco takovýho nikdy nezmůžou >😒]
VW musí závidět poněvadž jim nic jinýho nezbejvá,oni se na něco takovýho nikdy nezmůžou >😒]
a co takhle Fiat Brava😒br />
[odkaz]
nadčasový design exteriéru i interiéru (interiér mnohých současných vozů jen tiše závidí) ,pohodlí,prostor,dobré výbavy,kdybych chtěl auto za stovku,tak Brava je pro mě jasná volba 😄
...ale každý jsme jiný,takže v tomhle radit je dost těžké...
jo a ceny náhradních dílů jsou taky velmi přijatelné.
[odkaz]
nadčasový design exteriéru i interiéru (interiér mnohých současných vozů jen tiše závidí) ,pohodlí,prostor,dobré výbavy,kdybych chtěl auto za stovku,tak Brava je pro mě jasná volba 😄
...ale každý jsme jiný,takže v tomhle radit je dost těžké...
jo a ceny náhradních dílů jsou taky velmi přijatelné.
Coz takhle trochu starsiho, ale pohodlnyho, spolehlivyho a bezpecnyho Mercedesa model W124? Za ty penize se daj koupit moc pekny kousky..
Než na typ auta, což je také podstatné, bych koukal raději na stáří. Rozhodně raději novější. Např. již kolem 125 000Kč seženeš 5 let starou Corsu. Vím, je to o více jak 30 000Kč více, ale možná by to mělo i význam. Záleží kus od kusu.
Ten Accent taky není špatná volba- 1.3 12V s 62 kW je výbornej motor (asi to nejlepší na autě) a ani moc nežere! Do auto trochu víc než u konkurence proniká hluk od podvozku (kol), ale není to tak strašný - sám jsem tím jeden čas jezdil a byl jsem mile překvapen - navíc poměr cena/výkon/užitná hodnota je u Accenta nepřekonatelnej!
Doporučuji ti Toyotu Corollu 1.4 16v, typ E10 (r.v. 92-97). 3dv seženeš za tyhle peníze bez problémů. Naprosto spolehlivý auto (projeď si statisku TUV), spotřeba v létě max 6.5 a v zimě max 7.5. Měl jsem ji 4 roky a naprosto super, absolutně bez problémů (nynější auto mám zase toyotu). Je to prostorný auto a pěkným interiérem.
Já bych šel do té Corsy. Hyundai bude možná levnější, protože rychleji ztrácí cenu, ale Corsa bude určitě kvalitnější a co se týká spotřeby na výborné úrovni. Já mám s Corsou (2001) jen výborné zkušenosti, také s motorem 1,0, ikdyž novějším typem. Vím, jedná se o tříválec, ale za tuto cenu je to hodně dobré auto.
Prosim Tě, takových témat tady máš xxx, stačí věnovat chvilku času hledání a né hned zakládat další téma.