No, sice nevím, odkud jsi, ale co se třeba zeptat na vrakovišti ve Vojkově (Říčany u Prahy)? Tam je hodně dobrý výběr, a mají i dost dílů nových, orig. zabalených i skladem. Rozhodně bych šel spíš touto cestou.
Zdravím,
mohl bych poprosit o telefonní číslo nebo jiný kontakt?
Diky
mohl bych poprosit o telefonní číslo nebo jiný kontakt?
Diky
Chlape neblbni ! ! !
Asi pred rokom som mal presne tento istý problém na Cliu 1.4 16V r. 2002. V servise v Žiline si s tým najskôr nevedli rady - mysleli si, že je to zblbnutá riadaica jednotka ABS. Potom ale ktosi prišiel s nápadom skontrolovať práve tieto ozubené vence. A veru tak aj bolo. Pri PP kolese bol veniec praksnutý a krútil sa na poloosi ako sa mu páčilo, čo samozrejme vykazovalo chybu v ABS a každé jedno brzdenie bolo prerušované. Neznesiteľná situácia!
A vieš, čo v servise urobili? Objednali tento veniec (krúžok), rozobrali poloos, starý (prasknutný) vymontovali, nový namontovali, dali všetko naspäť a hotovo! Krúžok ma vyšiel pritom na necelých 1.700 Sk!!! Plus práca, ale to si už nepamätám.
Aký je teda môj názor na servisy Renault? Každý jeden servis akoby bol špecializovaný na isté poruchy. Každý vie čosi ale všetko nevie ani jeden. Čiže ak ti tvoj kmeňový servis nedokáže pomôcť, obráť sa na iný. Vždy je podľa mňa lacnejšie prísť za kvalitným servisom 200 km ako preplatiť opravu o 15.000 korún.
Veľa šťastia (a ušetrených peňazí >😁 )
Asi pred rokom som mal presne tento istý problém na Cliu 1.4 16V r. 2002. V servise v Žiline si s tým najskôr nevedli rady - mysleli si, že je to zblbnutá riadaica jednotka ABS. Potom ale ktosi prišiel s nápadom skontrolovať práve tieto ozubené vence. A veru tak aj bolo. Pri PP kolese bol veniec praksnutý a krútil sa na poloosi ako sa mu páčilo, čo samozrejme vykazovalo chybu v ABS a každé jedno brzdenie bolo prerušované. Neznesiteľná situácia!
A vieš, čo v servise urobili? Objednali tento veniec (krúžok), rozobrali poloos, starý (prasknutný) vymontovali, nový namontovali, dali všetko naspäť a hotovo! Krúžok ma vyšiel pritom na necelých 1.700 Sk!!! Plus práca, ale to si už nepamätám.
Aký je teda môj názor na servisy Renault? Každý jeden servis akoby bol špecializovaný na isté poruchy. Každý vie čosi ale všetko nevie ani jeden. Čiže ak ti tvoj kmeňový servis nedokáže pomôcť, obráť sa na iný. Vždy je podľa mňa lacnejšie prísť za kvalitným servisom 200 km ako preplatiť opravu o 15.000 korún.
Veľa šťastia (a ušetrených peňazí >😁 )
prosím o pomoc. Mám následucící problém😒br />
Na autě (Renault Clio II, 1.5dCi 48kW, 05'2003) jsem začal mít problémy
s ABSem - při rychlosti vyšší, než 60 km/h se vždy rozsvítila kontrolka
servisu. Takže jsem je navštívil a výsledek byl jasný: prasklý ozubený
kroužek nalisovaný na poloose, podle kterého ABS dostává signál
o rychlosti otáčení se kola. Takže jsem nelenil a zeptal se, kdy že mi jako
ten kroužek vymění a kolik ta prkotina bude stát, ale jaké bylo moje
překvapení, když mi suše oznámili, že Renault dodává jako náhladní díl jen kompletní poloosu a s výměnou to bude tak za 17tisíc... :shock:
Pravdu říct, šel jsem do kolen, zvláště u auta, které bylo v tu chvíli staré zhruba 2 roky a 6 měsíců a najeto má 40 tisíc... 😒
Nicméně, dostal jsem dobrou radu obrátit se na jiné distributory náhradních dílů,
zda tuto poloosu nejsou schopni dodat.
No a výsledek jenásledující😒br />
1. Zatím všechny distributoři (kromě jednoho) shodně tvrdí, že tuto poloosu nikdo jiný nevyrábí
a že jestli ji chci vyměnit, tak že oni ji stejně koupí u Renaultu
2. Na netu jsem našel firmu MJ Auto (www.mjauto.cz), která tuto poloosu
nabízí, a to konktrétně SPIDAN21066 (počet zubů na straně kola = 21 Počet zubů ABS kroužku = 26 délka 630 mm) za značně lepší peníz
Každý by řekl - objednej ji a je to. Jenže... jak si to mam vysvětlit, že
minimalně 4 distributoři tvrdí, že to nikdo nedělá a pak to někdo nabízí ???
Díky za každou radu, která mě přiblíží k řešení
renault.vojkov@seznam.cz
Telefon 😒br />
+420 606 409 077
+420 602 330 951
www.renaultdily.cz