27 komentářů
Chlape, tu je kazda rada tazka, ak sa jedna o ojazdene auto. Mozes mat najmenej problemovu znacku a problemovy kus alebo mozes mat bezproblemove Daewoo... Ak by sa vyber zuzil na tieto dva modely, skor ako znacku by som si volil podla technickeho stavu toho-ktoreho konkretneho auta. Ak sa sam nevyznas, zavolaj si niekoho, kto sa vyzna. To je ovela lepsia prevencia ako vyhlasit, ze Francuzi maju povestnu kvalitu ci cerpadla Fordu (BTW asi tiez fr. povodu) su naprd.
katu: Focus. Kvalita je řádově stejná,sice nemůžeš soudit dle Toma69 na Renaulta že je zmetek a z diskuse o Mondeu TDCI,že také-čerpadlo.Jiný princip,takže to jsi dost sloučil neslučitelné.
Rotačky na Focusech jsou v pohodě. Teda do doby,než koupíš něco, co deklarují jako naftu a nebyla to nafta,ale to u každého dieslu. Pojistku neřeš,to je hloupost se tímto zabývat.Starý Focus,někdy z roku 2001-2 bude pohodové auto.Nic jiného nevymyslíš. On i nový je dobrý,neb se jej třeba v lednu prodalo v EU nejvíce ze všech modelů. Takže se asi sotva podá nějakých 40 tis zmetků,nebo myslíš že jo? Já ne. 😉 V té době,o jakou máš zájem byl Focus buď přímo nejprodávanější,nebo proklatě vysoko v prodejnosti.Není co řešit.
Rotačky na Focusech jsou v pohodě. Teda do doby,než koupíš něco, co deklarují jako naftu a nebyla to nafta,ale to u každého dieslu. Pojistku neřeš,to je hloupost se tímto zabývat.Starý Focus,někdy z roku 2001-2 bude pohodové auto.Nic jiného nevymyslíš. On i nový je dobrý,neb se jej třeba v lednu prodalo v EU nejvíce ze všech modelů. Takže se asi sotva podá nějakých 40 tis zmetků,nebo myslíš že jo? Já ne. 😉 V té době,o jakou máš zájem byl Focus buď přímo nejprodávanější,nebo proklatě vysoko v prodejnosti.Není co řešit.
Tommy100
Taky bych byl pro Focus,je novější a kvalitněji provedený :roll:
Taky bych doporučil Focus. Ve své třídě nejlepší podvozek. Akorát bych raději připlatil a bral rovnou motor TDCi, který je konstrukčně podstatně lepší než TDDi.
Aha, mudra rada. Takze radsej povedzme sedemrocny totalne vylagrovany ale Ford ako sedemrocny zachovaly Renault. Hmm. Logika, jasne.
U ojazdenych aut je to vzdy loteria a nezalezi prilis na znacke, skor naozaj na stave toho-ktoreho konkretneho auta.
U ojazdenych aut je to vzdy loteria a nezalezi prilis na znacke, skor naozaj na stave toho-ktoreho konkretneho auta.
tv: U ojazdenych aut je to vzdy loteria a nezalezi prilis na znacke, skor naozaj na stave toho-ktoreho konkretneho auta.Presne tak. Aj ked niektore znacky/modely su statisticky ovela vacsie drziaky ako ine. 😉
Jen bych dodal,že o statistice se také říká, že je to přesný souhrn nepřesných údajů 😉
prosim Ta...uz ked si kupis novy megane, tak si si vykopal hrob a pomaly sa zakopavas...nechcem ani len mysliet na to, ake su starsie generacie. A musis uznat, ze co do kvality a poruchovosti atd. sa nemoze megane, ci novy alebo starsi ojazdeny rovnat s Focusom....
311: Na druhej strane keby sa mali ozyvat iba ti majitelia Renaultu, ktori ho skutocne vlastnia a na nom aj jazdia viac iba ako cez vikend, tak by pravdepodobne na jeden menej podareny kusok (napr. Tom69) pripadalo zhruba 100 podarenych. Zhruba tak, ako u vacsiny vacsiny Europskych automobiliek... A potom by asi stratila zivnu podu fama o "kvalite Francuzov".
No tak ja mel 4 roky Lagunu z 98, a udelany je to fakt hrozne. Myslim, ze je odflaknuta i konstrukce, ruzne drzaky kabelu, trubek atp. jsou nedomyslene. Vysledkem je, ze jsem preventivne prolejzal kolem motoru a omotaval vsechno izolackou, fixoval paskama a 2x spravoval trubky k turbu (prodrene). Kdybych to nedelal, tak brzo dojezdim. Ruzny plastovy dily maji zivotnost na jednu montaz, pri demontazi pulka uchytek praskne a dalsi chutovky. Nicmene celkove jsem s tim autem byl spokojeny, jen jsem mel stesti ze nevidelo nas servis (dotazeny z D) Ted mam pro srovnani opla z (Omega 97), ktery taky nema moc dobrou povest, ale ta konstrukce je mnohonasobne preciznejsi, zadne necekane problemy a vsechno drzi jak ma, plasty maji na sroubky zastriky a daji se i nekolikanasobne demontovat atp. Nevim jak u novejsich modelu, kdyz se obcas pohybuju ve vyrobe tak by to asi melo byt lepsi. Napr. Denso si dost hlida kvalitu vsech komponent a montaznich celku, s kontrolou to podle me az prehaneji. Neco na tom japonskym pristupu bude, je to uplne jiny pristup, vedi proc ve vedoucich funkcich nemaji moc cechu (napr. ve srovnani se Skodovkou, kde sice taky kvalitu hlidaji, ale i oje.avaji).
katu: Plha se hlasi :-!
pokud bys mel zajem o novejsiho Megana, nabizim ti zkusebni jizdu >😁
tomasG: pozde, tam jsem jiz od 20. listopadu 2005
[odkaz]
pokud bys mel zajem o novejsiho Megana, nabizim ti zkusebni jizdu >😁
tomasG: pozde, tam jsem jiz od 20. listopadu 2005
[odkaz]
to all: ospravedlnte ma, ze takto na drzku to tu davam, ale😒br />
Predam svoj Focus, lebo potrebujem vacsie auto (vid. forum "Mercedes-Benz Vito 108 2,3D").
Kto by mal zaujem o spolahlive auto, napiste mi, diky.
Predam svoj Focus, lebo potrebujem vacsie auto (vid. forum "Mercedes-Benz Vito 108 2,3D").
Kto by mal zaujem o spolahlive auto, napiste mi, diky.
V Decembri minuleho roku som kupil Megane (skusal som aj Focusy), dovezeny z Nemecka, rocnik 2000, najazdene mal vtedy 104000, momentalne 110000 bez akychkolvek problemov a investici. Ma necelych 100 koni,(tych 72kW) je sprevodovany trosku inak, ako klasicke Tdi napr. od VW, cize nejde tak rychlo do otacok, ale prejavi sa to na maximalke... 😄 a co je dolezite, na spotrebe. Ma omnoho lepsiu vybavu ako ponukane Focusy. Je to super auticko!
No jasne...nezabudaj, ze nemecke auta su tak povediac na mieru...co v nom chces v nom aj mat budes...samozrejme za priplatok. Zabozruti to vsetko pchaju naraz do auta...je to rozdielna strategia...na to treba brat ohlad...ja som chcel nejaky kus ktory je doplatkovy, ale nechcel som nieco, co bolo uz v zaklade, tak mi to tam jednoducho nedali...
Jednoznacne Focus !!
- lepsi podvozok
- lepsi volant
- lepsia prevodovka
ostatne veci sa vyuzivaju minimalne, najdolezitejsia je jazda ! 😉
- lepsi podvozok
- lepsi volant
- lepsia prevodovka
ostatne veci sa vyuzivaju minimalne, najdolezitejsia je jazda ! 😉
Som majitelom jedneho z prvych naftovych TDdi fokusov -> datum vyroby januar 1999 -> s autom som spokojny, necham si ho tak dlho ako sa bude dat. Ale o inom som chcel: niekto to uz spominal, pozri si autorecenze.cz, ako su spokojni majitelia fokusov a meganov. Pretoze ma tato otazka zaujimala hlavne pred kupou auta, zhanal som informacie o spolahlivosti ale hlavne ako su majitelia spokojni s ich autami, dostal som sa na madarsky server nepitelet.hu, kde bezi v spolupraci s televiziou TV2 uz dlhsie celostatna anketa, kde pisu majitelia aut dost podrobne recenzie na ich auta. Su tam priebezne vysledky, kde ford focus je na tom omnoho lepsie nez renault megane, ale hlavne ti co maju naftakov maju omnoho menej zavad nez benzinaci. Inak poradie najhorsich aut je C4, Laguna, C3, A147, P307. Hodnoti sa podla 10 kriterii medzi inymi komfort, jazdne vlastnosti, poruchovost, prevadzkove naklady, spokojnost so servisom atd. Najlepsie su na tom Jazz, Mazda6, Accord, Superb a nejake suzuki
Moik
Focuse můžu jen doporučit. Mám 3dv TDDi a kombi TDDi oba 1999 oba teď cca 120 000km. 3dv. mám od nova. Do toho nikdo nedal žádný peníze krom destiček, oleje a nafty...síla...ten druhej je koupenej starší, najeto s ním 30 000km a měnili jsme spojku(byla už načlá), ložisko nazadním kole a teď čidlo na ABS. Auto má 133000km. Myslím že krom ABS je to spotřebák. TDCi je řádově o generaci dál a bez přehánění je lepší jak TDI od VW nebo dci...
Takže za mě rozhodně Focus...
Takže za mě rozhodně Focus...
PROSIM AK MATE SKUSENOSTI PORADTE.
"O Fordu toho moc nevím, ale co jsem zaslechl, tak starší turbodiesely od Fordu je docela děs. Jestli chceš kvalitního ojetýho Forda, tak spíše s benzínem."
Auto mi ide skvele a to ma bez akehokolvek zasahu na motore 140tkm. Neviem kde je ten TDDi "des". A hlavne by som prosil pisat o "vadach
", ci "desoch" na TDDi len majitelov (uzivatelov). Niekedy ani uzivatel nestaci, ak to auto nie je jeho a je mu jedno ako ho pouziva...
FF TDDi je funky pohodove, originalne, priestorne, konstrukcne skvele a trvacne auto.
Podvozok ma novy Focus asi jeden z najlepsich, riadiaca paka a brzdy su tiez skvele... ja by som bol za ten Focus 1.6 TDCi ak by som mal vybrat...