0
Janiku, toto si mi nepovedal, ze podla tohto vyberas. Mne sa najlepsie nastupovalo do Kangoo, uplne super. Ale ako auto je fakt skarede >😁
Přejít do diskuze
Ono při potížích s koleny někdy vysoké sezení není zrovna nejideálnější. Vyžaduje totiž ohnutí kolena v ostřejším úhlu. A pro nastupování není ani tak důležitá výška sedadla nad vozovkou, jako spíš prostor v podélném směru, aby se tam člověk mohl složit a přitom nohu v koleni moc neohýbal (to ostatně mnohdy, třeba při fixaci celé nohy, ani nejde).
Co takhle P307 nebo FStilo ? Na nastupování ideální - vysoká stavba i sezení při kompaktních rozměrech.
Nejlepší na nastupování bude jednoznačně Peugeot 1007 - posuvné dveře, spousta místa, vysoké sedadlo. Jen s cenou bude asi trochu trochu problém...
Znam chlapka co ma tak min 170 kg (jeho manzelka 150) a ma Favorita! Lezi v nem a ma volant na pupku! Zajimave je kdyz jede jak je favouš naklonenej - ze mu ted umrela manzelka(driv lezel jen na predek)
Ak si rozhodnuty, tak nie je co riesit. Nech ti teda sluzi. No aj tak musim este podrypnut s novym Yarisom >😁 . Moj osobny nazor je trocha iny ako tvoj. Je to idealne auto do mesta a sedi sa v nom nadherne vysoko. Z toho teda vypliva, ze sa don musi aj suprovo nastupovat a este lepsie vystupovat. Bohuzial, ojazdene este nezozenies >😁 , tak tvoje rozhodnutie je na mieste.
Obehal som co sa dalo a vsade som len nasadal hore dole a nakoniec som sa rozhodol pre ojazdenu fabiu nakolko budem jazdit najviac v meste. Vsetky vacsie vany su bud po buracke alebo maju najazdenych vela kilometrou a v malych autach je to dost rozpacite naozaj dobre sa mi nastupuje do fabie pola ibizi a punta nad nim som uvazoval aj novym ako aj nad autami od suzuky konkretne swift a ignis ale obe maju dost malo miesta a ani sedacka sa neda posunut velmi dozadu a to nevravim ze ignis nema ani moznost priplatkoveho nastavitelneho volantu takze tak motor mam 1,9 TDI PD 74KW hadam bude spolahlivy vsetkym dakujem za osobne poznatky.
Co takhle Mazda 2? Osklive kacatko.
Mel jsem ji pujcenou na vylet. Mista prekvapive hodne. Ve vsech smerech. Minus je, ze neni operka leve nohy. Proste mestky auto. Byl jsem prijemne prekvapenej.
Mel jsem ji pujcenou na vylet. Mista prekvapive hodne. Ve vsech smerech. Minus je, ze neni operka leve nohy. Proste mestky auto. Byl jsem prijemne prekvapenej.
Mám taky po úrazu potíže s kolenem a bez problémů se mi nastupuje i do Fabie. A to i v případech, kdy mívám nohu celou zafixovanou v dlouhé ortéze (to se samozřejmě vozím jen jako spolujezdec). Místo na předních sedadlech úplně stačí. Dá se i opřít při nástupu o opěrku/madlo ve dveřích, vážím dost přes metrák, ale je to v pohodě.
To je samozřejmě můj osobní postřeh a názor. Prostě vyzkoušej a uvidíš.
To je samozřejmě můj osobní postřeh a názor. Prostě vyzkoušej a uvidíš.
s tou cenou me napada zafira,v te cene najdes i docela novej kus...taky sem mel spatnou nohu a nejlip se mi nastupovalo do Vel Satisu...ale to je trochu jina liga
Renault Modus-má taky vyšší stavbu,jako MPV,sedí se vysoko-jak na židli,nastupování proto pohodlné,ale každému vyhovuje něco jiného,proto je to nejlepší zkusit v salónu.Cena začíná na 275tKč.
Renault Scenic 1.6 automat
Znamej je nemocnej a stodesetikilovej chlap. Pravda starsi, co se skoro nemuze hejbat. Koupil ojetyho Scenika, pri vystupovani se drzi vseho. Zatim nic neurval a nic neprasklo. Sedacky taky drzi. Auto si nemuze vynachvalit a oci mu zari jak to natira ostatnim pri rozjezdu na zelenou.
Znamej je nemocnej a stodesetikilovej chlap. Pravda starsi, co se skoro nemuze hejbat. Koupil ojetyho Scenika, pri vystupovani se drzi vseho. Zatim nic neurval a nic neprasklo. Sedacky taky drzi. Auto si nemuze vynachvalit a oci mu zari jak to natira ostatnim pri rozjezdu na zelenou.
S pohledu pouze nastupování může vyhovovat např. i Opel Agila, která přes svůj malý rozvor je díky vysoké stavbě velmi dobře přístupná. Nebo např. také Modus, ale rozhodně to chce tedy vyzkoušet.
Přesně,něco vyššího-Meriva,Idea,možná Fusion.
nebo větší MPV-moc jsem se nemusel natahovat třeba v Sceniku,Zafiře,
popřípadě mini dodávky-Berlingo...
nebo větší MPV-moc jsem se nemusel natahovat třeba v Sceniku,Zafiře,
popřípadě mini dodávky-Berlingo...
nejake ojete MPV, nebo neco vyssiho
moc kolena jsem nemusel pokrcovat ve 107me.... takze zkusit jedno z trojcat. Ale musis si to proste vyzkouset
moc kolena jsem nemusel pokrcovat ve 107me.... takze zkusit jedno z trojcat. Ale musis si to proste vyzkouset
mam problem s pravou nohou nakolko mi vlani menili koleno za endoprotezu a nemozem velmo zatazovat nohu chodenim tak si chcem kupit auto ale narazil som na problem s nastupovanim a vystupovanim z auta ak sa uz dnu dostanem taj je dobre viete mi nieco poradit z vlastnej skusenosti dakujem za kazdu radu. Cenovo do 300000sk.