Pokud by ti nevadil korejec.... Za ty penize uplna pohoda a Autopalace Butovice dava 4 roky zaruku bez omezeni km - to se da, ne?
[odkaz]
[odkaz]
no najezdí kolem 6-8000km ročně,takže octavia by byla zbytečná
Taky jsem vážně uvažoval o té toyotě yaris,ale ten servis se mi zdá předražený 8-s manželka má Aygo a servis hrůza a navíc máme servis toyoty 20km daleko.Ještě nevím.
Ale asi tu fabii,grande punto,yaris,207,clio nebo getz? 😞
Taky jsem vážně uvažoval o té toyotě yaris,ale ten servis se mi zdá předražený 8-s manželka má Aygo a servis hrůza a navíc máme servis toyoty 20km daleko.Ještě nevím.
Ale asi tu fabii,grande punto,yaris,207,clio nebo getz? 😞
Ceny servisu a náhradních dílů jsou přibližně stejné u Fabie i Yarisu (u obou stojí hodina v servisu 500-600 Kč), navíc u tak starých aut není nutné navštěvovat autorizované servisy. Pro srovnání: přední světlomet na Yarise stojí cca 3.000,- Kč a na Fabii 2.500-3.000,- Kč.
O obou autech si můžeš počíst na😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Nevýhodou Fabie je nabídka benzínových motorů, do 150.000 Kč seženeš první ročníky kam se dávali 1.4ky, tedy drahé povinné ručení a navíc první ročníky byli hodně problémové a měli výrobní vady, viz. třeba velká prodleva při sešlápnutí plynu apod.
Výhodou je větší kufr, lepší podvozek a kvalitnější interiér. Další výhodou je cena, protože stejně starý Yaris je dražší.
Ostatně nejlíp bude když rodiče vezmeš do bazaru ať se v tom projedou a vezmou to co jim líp sedne.
O obou autech si můžeš počíst na😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Nevýhodou Fabie je nabídka benzínových motorů, do 150.000 Kč seženeš první ročníky kam se dávali 1.4ky, tedy drahé povinné ručení a navíc první ročníky byli hodně problémové a měli výrobní vady, viz. třeba velká prodleva při sešlápnutí plynu apod.
Výhodou je větší kufr, lepší podvozek a kvalitnější interiér. Další výhodou je cena, protože stejně starý Yaris je dražší.
Ostatně nejlíp bude když rodiče vezmeš do bazaru ať se v tom projedou a vezmou to co jim líp sedne.
no ten roomster by nebyl možná špatný nápad.Ale to bych musel doplatit víc než 200000kč 😒 😒 😞
Getz by taky nebyl špatný, já osobně ho považuji za nejhezčí hyundai, ostatní je hnus. Výbavu by měli velikou za pár korun.
Píšeš, že tátovi je 60, takže může nastat každou chvíli nějaký zdravotní problém (ale to platí i u mladších lidí) a na to by byl ten roomster přeci jen lepší. Hrabat se z fabie v 60 letech 8-s A jestli to budou mít zase na deset let, tak tím spíš vybírat z něčeho vyššího 😉
Píšeš, že tátovi je 60, takže může nastat každou chvíli nějaký zdravotní problém (ale to platí i u mladších lidí) a na to by byl ten roomster přeci jen lepší. Hrabat se z fabie v 60 letech 8-s A jestli to budou mít zase na deset let, tak tím spíš vybírat z něčeho vyššího 😉
já bych doporučil Fabii, celekm spolehlivá a 1.2 HTP 47 kw by stačilo. Výhoda je že to nehnije jako Škoda fav- felicia. Yaris je taky dobrý ale já třeba japonce nemusím. V poslední době se mi začala líbit posl. Fiesta. Je v ni relativně hodně místa. Hlavně bych nebral Punto- kvalitou není nic moc.
Já teda nevim mám Formana a skoro vůbec mi nehnije.... Ono je to tím jestli je člověk prase nebo se snaží aby jeho auto vypadalo k světu....
tak přední světlo na fabii stojí okolo 1700kč 😉 Hodina servisu v neautorizovaném servise specializovaném na škodu stojí okolo 300kč 😉
Fabia měla s odezvou na sešlápnutí pedálu problémy do 4/2000.
Jinak Tata má našetřeno asi 200000kč+mojich 150000kč,takže vybírat budu do nějakých 350000kč.
Ale roomster se mu moc nelíbí,pořád tvrdí že je to dodávka 8-s
Teď mají Favorita 135,1994,najeto 94000km,tmavě modrý a taky nijak moc nehnije,akorát někdy v roce 2000 se měnily páté dveře,protože tama začala zatékat rezavá voda,ale naštěstí v rámci záruky.
Fabia měla s odezvou na sešlápnutí pedálu problémy do 4/2000.
Jinak Tata má našetřeno asi 200000kč+mojich 150000kč,takže vybírat budu do nějakých 350000kč.
Ale roomster se mu moc nelíbí,pořád tvrdí že je to dodávka 8-s
Teď mají Favorita 135,1994,najeto 94000km,tmavě modrý a taky nijak moc nehnije,akorát někdy v roce 2000 se měnily páté dveře,protože tama začala zatékat rezavá voda,ale naštěstí v rámci záruky.
Tak pokud jde o nová auta, tak je to o něčem jiném. U těch cen světel jsem vycházel z informací z těch odkazů.
Co se Yarise týče, tak v jeho případě neber motor 1.0, protože je to jen tříválec, ten čtyřválec 1.3 je mnohem lepší volba.
U Fabie tedy padají problémy se spolehlivostí, protože ty by měli být všchny vychytány. U Fabie se jako optimální jeví motor 1.2 47kW. Ikdyž je to tříválec, tak je to nejideálnější volba pro 2 lidi.
Ještě bych do výběru přidal Fiat Grande Punto a Hondu City.
Co se Yarise týče, tak v jeho případě neber motor 1.0, protože je to jen tříválec, ten čtyřválec 1.3 je mnohem lepší volba.
U Fabie tedy padají problémy se spolehlivostí, protože ty by měli být všchny vychytány. U Fabie se jako optimální jeví motor 1.2 47kW. Ikdyž je to tříválec, tak je to nejideálnější volba pro 2 lidi.
Ještě bych do výběru přidal Fiat Grande Punto a Hondu City.
Yaris by měl snad být spolehlivější než fabia.U toho yarisu by stačil motor 1.0.
U roomsteru mám strach,že se na něm projeví nějaké konstrukční vady :?
U roomsteru mám strach,že se na něm projeví nějaké konstrukční vady :?
Petr Kneifl,
napisat ze Punto kvalitou neni nic moc a popritom doporucit Fabiu moze len totalny ignorant alebo presvedceny obhajca vysokokvalitnej znacky Skoda. Fabia sa s novym Grande Puntom moze porovnavat tak mozno v 10% atributoch (aj to som asi prehnal).
TommyEngelo: sadni si do Grande Punta a prevez sa v nom, uvidis ze budes mat minimalne chrobaka v hlave 😉
napisat ze Punto kvalitou neni nic moc a popritom doporucit Fabiu moze len totalny ignorant alebo presvedceny obhajca vysokokvalitnej znacky Skoda. Fabia sa s novym Grande Puntom moze porovnavat tak mozno v 10% atributoch (aj to som asi prehnal).
TommyEngelo: sadni si do Grande Punta a prevez sa v nom, uvidis ze budes mat minimalne chrobaka v hlave 😉
Panebože těch aut je tolik 8-s
Co říkáte třeba na ten roomster??
V grande puntu jsem jel,není to špatné,ale v kvalitě hodnotí všechny časopisy lépe fábii 😉
Co říkáte třeba na ten roomster??
V grande puntu jsem jel,není to špatné,ale v kvalitě hodnotí všechny časopisy lépe fábii 😉
No neviem, ale zvazil by som asi par faktorov😒br />
1) pises ze najazdia tak do 8000km rocne. Predpokladam ze zavodnici nie su, a tiez to nebude po dialnici, max po okreskach, takze by bohate stacil motor do 1.3
2)jazdia asi vacsinou sami dvaja pripadne sem tam vnuca, takze staci male auto (nemusi byt zrovna mini ale moze)
3) pri tomto najazde bude serviska nie po kazdych 15000km, ale ta druha teda minimalne raz/dvakrat za rok, takze servisne naklady nebudu strasne
4) pochybujem ze sa im kvoli serviske (pripadnej poruche, drobnej nehode) bude chciet trepat XX km do mesta kde je najblizsi servis a busom spat, pripadne travit cas cakanim, takze by som volil auto so servisnou sietou v okoli
5) Su to starsi ludia, takze auto skor s vyssie polozenymi sedadlami, mladsi uz nebudu,
6) nizke naklady na poistky, spotrebu + slusnu vybavu
Neviem, ale osobne by som skor vyberal z osvedcenych modelov typu Getz, starsie Clio, Fiesta atd a nie novsie modely ktore su par mesiacov na trhu Clio, Grande Punta atd, pretoze tam razvor je uz ako v triede nizsej strednej triedy, takze aj ovladatelnost v meste na parkoviskach bude horsia, nevraviac o cene ktora je vyssia.
Potrebne je tiez nech si to vyskusaju, zbytocne bude tebe vyhovat, ked oni na tom budu jazdit.
Ale je to na tebe a nich.
1) pises ze najazdia tak do 8000km rocne. Predpokladam ze zavodnici nie su, a tiez to nebude po dialnici, max po okreskach, takze by bohate stacil motor do 1.3
2)jazdia asi vacsinou sami dvaja pripadne sem tam vnuca, takze staci male auto (nemusi byt zrovna mini ale moze)
3) pri tomto najazde bude serviska nie po kazdych 15000km, ale ta druha teda minimalne raz/dvakrat za rok, takze servisne naklady nebudu strasne
4) pochybujem ze sa im kvoli serviske (pripadnej poruche, drobnej nehode) bude chciet trepat XX km do mesta kde je najblizsi servis a busom spat, pripadne travit cas cakanim, takze by som volil auto so servisnou sietou v okoli
5) Su to starsi ludia, takze auto skor s vyssie polozenymi sedadlami, mladsi uz nebudu,
6) nizke naklady na poistky, spotrebu + slusnu vybavu
Neviem, ale osobne by som skor vyberal z osvedcenych modelov typu Getz, starsie Clio, Fiesta atd a nie novsie modely ktore su par mesiacov na trhu Clio, Grande Punta atd, pretoze tam razvor je uz ako v triede nizsej strednej triedy, takze aj ovladatelnost v meste na parkoviskach bude horsia, nevraviac o cene ktora je vyssia.
Potrebne je tiez nech si to vyskusaju, zbytocne bude tebe vyhovat, ked oni na tom budu jazdit.
Ale je to na tebe a nich.
To bude asi tym ze ja citam medzinarodne a nie CESKE casopisy...V talianskych casopisoch to bude asi naopak 😉
Ale vazne, fabiu by som nekupoval, predsa len je to uz stara koncepcia, za chvilu pride nova, uz teraz sa vyraba nejakych 6 rokov, takze ak ju budu mat dalsich 10, bude to uz velmi stare. Pozri si nove auta tejto triedy (Grande Punto, Clio, 207), vsetky maju perfektne crash testy a pod. - vyvoj ide dopredu, takze ak je za rovnaku cenu novy model auta, bral by som skor ten. Inak nechces im kupit Polo alebo ma este napadol Peugeot 1007 s tymi velkymi posuvnymi dverami - ocenili by lahke nastupovanie...
Ale vazne, fabiu by som nekupoval, predsa len je to uz stara koncepcia, za chvilu pride nova, uz teraz sa vyraba nejakych 6 rokov, takze ak ju budu mat dalsich 10, bude to uz velmi stare. Pozri si nove auta tejto triedy (Grande Punto, Clio, 207), vsetky maju perfektne crash testy a pod. - vyvoj ide dopredu, takze ak je za rovnaku cenu novy model auta, bral by som skor ten. Inak nechces im kupit Polo alebo ma este napadol Peugeot 1007 s tymi velkymi posuvnymi dverami - ocenili by lahke nastupovanie...
Polo je z roku 2001 a nástupce má být chvíli po fábii.Fábia je na druhou stranu vychytané auto,ale potom nevím proč v Británii je oblíbenější fabia,ikdyž má 6let,tak byla 4.nejoblíbenějším autem,proč to není punto?? :?
Zkoušel jsem v konfigurátoru škoda sestavit roomster 1.2,style s nějakou doplňkovou výbavou,vyšlo mi 410000kč. 8-s Tak nevím,jestli to má cenu.
Serviska by byla jednou za rok.
To s tím třepáním v buse,to je pravda,takže toyota odpadá,ta má servis téměř 20km.
Favoritem je zatím roomster,má pohodlné nastupování,díly jsou asi 500m od baráku,originální servis je 7km daleko,což bude asi lepší.Nic bližšího tady není. 8-s
Mamce se roomster líbí,tatovi ne.Ještě uvažuju o tom grande punto,nebo nové clio??
Serviska by byla jednou za rok.
To s tím třepáním v buse,to je pravda,takže toyota odpadá,ta má servis téměř 20km.
Favoritem je zatím roomster,má pohodlné nastupování,díly jsou asi 500m od baráku,originální servis je 7km daleko,což bude asi lepší.Nic bližšího tady není. 8-s
Mamce se roomster líbí,tatovi ne.Ještě uvažuju o tom grande punto,nebo nové clio??
já vím,ale přece jenom už to chce něco vyššího :?
No neviem, ale len v rychlosti dva vozy okrem standartu typu Skoda . :roll:
Mitsubishi Colt Cooler:Kromě vysoké úrovně bezpečnostní výbavy s ABS, EBD a 4 airbagy, která přesahuje hranice dané třídy, získáte u akčního modelu Mitsubishi Colt Cooler klimatizaci, audio systém s CD přehrávačem a palubní počítač ZDARMA! Cena modelu Mitsubishi Colt Cooler za 279 900 Kč (za 3dv. provedení) nebo 299 900 Kč (za 5dv. provedení).
Mazda 2 Zoom-zoom v obdobnej vybave za 329900,-
A to boli len "drahy" japonci.
Mitsubishi Colt Cooler:Kromě vysoké úrovně bezpečnostní výbavy s ABS, EBD a 4 airbagy, která přesahuje hranice dané třídy, získáte u akčního modelu Mitsubishi Colt Cooler klimatizaci, audio systém s CD přehrávačem a palubní počítač ZDARMA! Cena modelu Mitsubishi Colt Cooler za 279 900 Kč (za 3dv. provedení) nebo 299 900 Kč (za 5dv. provedení).
Mazda 2 Zoom-zoom v obdobnej vybave za 329900,-
A to boli len "drahy" japonci.
Dobrý nápad,podívám se ještě na ten colt 😁
Volal jsem do Mitsubishi a domluvil jsem si předváděčku na zítra,to samé s roomsterem,tak uvidím,co našim bude víc vyhovovat.
Ignis nemá zase tak bravurní jízdní vlastnosti,drahý servis a díly,a v takové výbavě,jak je ten roomster,by stál nejspíš stejně 😉
Ignis nemá zase tak bravurní jízdní vlastnosti,drahý servis a díly,a v takové výbavě,jak je ten roomster,by stál nejspíš stejně 😉
A co máš proti roomsteru?? >😁
V práci máme tři a jsou to parádní autíčka,dokonce na benzince se na ně řidiči chodí dívat 😁
V práci máme tři a jsou to parádní autíčka,dokonce na benzince se na ně řidiči chodí dívat 😁
Jo,taky bude záležet kolik kdo sleví.U škodovky jsem už známý,většinou tam objednávám služební auta,takže tam mám slevy i na servise a vůbec se ke mě chovají dost přátelsky 😉
Moje fabia 1.2 ambiente v květnu kupovaná,2 vaky,ABS,el.p.okna,rádio s CD,mlhovky,modrá metal,centrál,alarm za 239900kč a navíc jsem dostal i Construct,koberečky,plnou nádrž a první prohlídku zdarma >😁
A když jsem kupoval to Aygo manželce,tak napřed že žádná sleva nejde,že je to minimální cena a když už jsem chtěl odejít,tak prodejce řekl,že když si vezmu zkoušený kus tak ho dostanu za 225000kč,sleva tam činila asi 30000kč 😄
jo,ceníková fabia v této výbavě by mě stála s constructem 295000kč! :shock:
Bez koberečků >😁
Bez koberečků >😁
Jé, to sou věci, oni nám do třídy malých vozů prostupujou prvky co měly vozy střední či na pomezí střední a vyšší třídy před 11 lety. Hm, dokonce koberečky v základu, to je teda věc a první servisní prohlídka zdarma hmm... A plná nádrž tý jo.....
To je nám teda rychlost no, to sou zas majítelé felicií, favoritů apod co si přišli pro nový auto do salonu vyjukaní jojo.....
Co všechno dostanou zdarma.....A dokonce lékárnu s trojuhelníkem a lano dávaj, teda....
Se máte hoši ted a v akčním paketu xy je i klimatizace a mlhovky a někdy i oborvská vymoženost jako el. stahování zadních okýnek teda. Hmm...
Pěkný a za 250-300 tisíc no.....Krása.....
Nádhera, až na to že to má každá ojetina o třídu výš která je 10 let stará
😉
Pravda, tenkrát stála 800 tis, dneska stojí 100 😉
To je nám teda rychlost no, to sou zas majítelé felicií, favoritů apod co si přišli pro nový auto do salonu vyjukaní jojo.....
Co všechno dostanou zdarma.....A dokonce lékárnu s trojuhelníkem a lano dávaj, teda....
Se máte hoši ted a v akčním paketu xy je i klimatizace a mlhovky a někdy i oborvská vymoženost jako el. stahování zadních okýnek teda. Hmm...
Pěkný a za 250-300 tisíc no.....Krása.....
Nádhera, až na to že to má každá ojetina o třídu výš která je 10 let stará
😉
Pravda, tenkrát stála 800 tis, dneska stojí 100 😉
Co sa tyka vyhodnych cien pozrel by som sa po Nissan Almera, momentalny model je na konci vyroby a aspon na slovensku su kazdu chvilu nejake akcie , napriklad Almera benzin 1.5 v standartnej vybave (airbagy, klima etc) bola za 399 tis SKK.
Tak tohle bude těžké rozhodování, ten Colt má velmi dobrou výbavu a ještě lepší cenu, ale mě se moc nelíbí, mě to přijde jak kdyby to někdo nakopnul, ale třeba to se bude rodičům líbit.
Roomster má teď ze začátku dlouhou čekací dobu, ale kdyby se vzal nějaký skladový. Navíc slevy u prodejců jsou někdy až závratné a není problém se dostat na 10% z ceny dolů.
Souboj dvou třívalců by asi vyhrálo HTP, v coltu není moc kultivovaný, navíc má dost dlouhé převody, takže když budou jezdit především po okreskách, tak je to mínus. Spotřeba bude tak nějak podobná = nízká. Točák je jen 100 Nm ve 3500 a k tomu ty dlouhé převody 8-s Pro ně by byl určitě lepší motor HTP, který má 112 Nm ve 3000.
Jo, je to těžké rozhodování 😁
Roomster má teď ze začátku dlouhou čekací dobu, ale kdyby se vzal nějaký skladový. Navíc slevy u prodejců jsou někdy až závratné a není problém se dostat na 10% z ceny dolů.
Souboj dvou třívalců by asi vyhrálo HTP, v coltu není moc kultivovaný, navíc má dost dlouhé převody, takže když budou jezdit především po okreskách, tak je to mínus. Spotřeba bude tak nějak podobná = nízká. Točák je jen 100 Nm ve 3500 a k tomu ty dlouhé převody 8-s Pro ně by byl určitě lepší motor HTP, který má 112 Nm ve 3000.
Jo, je to těžké rozhodování 😁
Tak nakonec se du podívat dneska na toho civica a zítra na roomstera 😊
no výbava style,to byla+nějaké doplňky jako hlavové airbagy,zakrytování motoru,ale něco bych ještě vyškrtal,takže by to šlo kolem těch 400000kč,jsem zvědavej kolik ve škodě sleví a podle toho se rozhodneme kdo postoupí do hry dál a kdo vypadne >😁
myslíš ten motor 1.1?Ten mi přišel právě že slušný,spotřeba 5,5l(roomster má 6,4l) a zrychlení za 13,3s!To je pohoda
Tak ono nejde jenom o zrychlení, pružnost nemá nic moc. Každej kdo má HTP, tak na ni poukazuje (na pružnost) a koukám, že ty asi mezi ně nepatříš >😁
A k tomu zakrytování motoru, je to opravdu nutný :?: Když jim do teď stačil favorit, který toho moc neprojede, tak kde jezdí, že by mohli něco poškodit :?:
A k tomu zakrytování motoru, je to opravdu nutný :?: Když jim do teď stačil favorit, který toho moc neprojede, tak kde jezdí, že by mohli něco poškodit :?:
Já vím že jsem strašně zvědavý, ale proč proboha Roomster jako auto pro dva? Není tohle auto pro rodinu/živnostníka/...? (btw, to že se na to lidi chodí na benzince dívat, ještě neznamená že je hezký 8-s ) Ale mě to přijde jako vyhazování peněz, pokud teda vaši nejezdí na kola a nechtějí je vozit uvnitř....
Vážně by si nedokázali sednout do Fabie/Getzu/Yarise/Accentu s malým motorem, klimatizací, pár airbagy, rádiem a el. okny? Pohoda...a 100 tis na benzín/naftu...
Vážně by si nedokázali sednout do Fabie/Getzu/Yarise/Accentu s malým motorem, klimatizací, pár airbagy, rádiem a el. okny? Pohoda...a 100 tis na benzín/naftu...
Nekoukal jsem, kolik ted stoji, ale v kategorii Mini mam jasneho favorita noveho Sviste. Vypada bajecne.
No asi jo,tatovi se roomster nelíbí,chce si vzít nejspíš normální fábii.Já se jim jen snažil pomoct :?
zítra se dem na roomster podívat,ale nevím,nevím,myslel jsem že tatu ukecám,ale nejspíš to bude segment B :roll:
O té pružnosti jsem nevěděl,jinak patřím ke šťastným HTPčkařům,kteří pružnost svého motoru milují >😒]
toho neukecám ani na ten kombík >😁
Já myslel že jim doplatím na ten roomster,ale tata to nechce,že se mu to nelíbí a že najezdí málo,tak na co by měl auto za 400000kč >😒]
Já myslel že jim doplatím na ten roomster,ale tata to nechce,že se mu to nelíbí a že najezdí málo,tak na co by měl auto za 400000kč >😒]
Tak v tom má pravdu, kupovat auto za 400 tisíc na pár km, ale tady jsme řešili spíše snadnost nastupování a vystupování. Když chce fabii, tak ještě ušetří, ale ten combik by určitě ocenil. Možná teď říká, že toho moc nevozí, ale na prostor si člověk zvykne hrozně rychle a měl by v tom daleko větší pořádek kdyby něco vezl, v krátkej bude muset věci skládat třeba na sebe. ALE JE TO JEHO ROZHODNUTÍ, JENOM ABY TOHO NELITOVAL 😉
A co chce za motor :?:
A co chce za motor :?:
on chce verzi classic 1.2/40kw.Já se ho nebudu ptat a vezmu ambiente,kde jsou aspoň ty 2 vaky a centrál. 8-s
Radši bych byl ale pro roomster
Radši bych byl ale pro roomster
nebo líbil se mi aji dneska ten Colt,mamku taky nadchl,ale tata zas nic 😒
Já to nechápu,já bych jim zaplatil klidně ten roomster,ale tatin prostě ne a ne si dat říct.Celý život cpal do mě a segry peníze,jezdil starýma autama a teď když mu nabízím konečně solidní auto tak nechce 😢
Já to nechápu,já bych jim zaplatil klidně ten roomster,ale tatin prostě ne a ne si dat říct.Celý život cpal do mě a segry peníze,jezdil starýma autama a teď když mu nabízím konečně solidní auto tak nechce 😢
já nevím,spíše bez klimy,oni nejezdí na nějaké dlouhé trasy,většinou do práce 6km,a k nám 10km 8-s
Na druhou stranu,segra se bude stěhovat k Praze,tak budou tu klimu na dálnici potřebovat :?
Na druhou stranu,segra se bude stěhovat k Praze,tak budou tu klimu na dálnici potřebovat :?
No nic,zítra budu moudřejší,kolem 11:00 jedem na tu předvádečku roomstera a potom uvidím co dál,ale všem vám moc děkuju za pomoc 😉
Koupil jsem Fabii 1.2HTP ve verzi ambiente,kdybych to kupoval podle ceníku tak jsem si připlatil 50000kč!!
FABII se měsíčně prodá přes 3000ks!! :shock: :shock: :shock: tak všem zkus vysvětlit že si mají koupit nějaký šestiválec >😒]
FABII se měsíčně prodá přes 3000ks!! :shock: :shock: :shock: tak všem zkus vysvětlit že si mají koupit nějaký šestiválec >😒]
Jo vá vím, 17 tis za první pololetí a manžarského vozu, O2 10 tis. To sem se zas zasmál, O2 manažerský vůz, eště ted se tlemím >😁
Odky pak patří O2 do vyšší střední třídy, což sou manažerské vozy? >😁
Já nic nikomu vysvětlovat nemusim, proč bych to dělal....Jen si to kupujte. čím menší zájem o větší vozy, tím lepší ceny 😁
Odky pak patří O2 do vyšší střední třídy, což sou manažerské vozy? >😁
Já nic nikomu vysvětlovat nemusim, proč bych to dělal....Jen si to kupujte. čím menší zájem o větší vozy, tím lepší ceny 😁
škoda 120 má zrychlení za 20s a taky jezdí a donedávna byla nejrozšířenějším vozem v ČR >😒]
škoda 120 umí jet taky 120km/h,ale je dobře,že někteří řidiči jsou zodpovědnější,že přizpůsobí jízdu stavu vozidla 8-s
Já se svojí škodou 100L,mimochodem má 36let,nejezdím více než 80km/h
Já se svojí škodou 100L,mimochodem má 36let,nejezdím více než 80km/h
Jinak mě taky napadlo,jestli seš vůbec Čech??? :shock:
Zatím všechno co je české a bylo nějak slavné tak jenom odsuzuješ 8-s
Zamysli se nad sebou jestli by ses neměl ostěhovat
Zatím všechno co je české a bylo nějak slavné tak jenom odsuzuješ 8-s
Zamysli se nad sebou jestli by ses neměl ostěhovat
No, nadšence pro všechno české miluju. Přehlížejí malý problém, že už nic takového naštěstí není.
Zetor vlastní HTC ze Slovenska (a fabrika jede), Avii tuším Hyundai (a moc nejede), Škodu Auto VW z Německa a fabrika jede...sakra, co já mám obdivovat, aby to bylo české? Jen holky, i ta piva už jsou mezinárodní.
A s tím Moskvičem jsi někdy jel? Já ho kdysi se škodovkou honil a když tam až ve 100 řadil čtyřku, vzdal jsem to. Jó, v takovém autě se při kalupu pozná pan řidič, ne jako ti dnešní "řidiči", kteří k mému šoku přidání plynu při podřazení vydávají za své velké umění a říkají tomu meziplyn.
Zetor vlastní HTC ze Slovenska (a fabrika jede), Avii tuším Hyundai (a moc nejede), Škodu Auto VW z Německa a fabrika jede...sakra, co já mám obdivovat, aby to bylo české? Jen holky, i ta piva už jsou mezinárodní.
A s tím Moskvičem jsi někdy jel? Já ho kdysi se škodovkou honil a když tam až ve 100 řadil čtyřku, vzdal jsem to. Jó, v takovém autě se při kalupu pozná pan řidič, ne jako ti dnešní "řidiči", kteří k mému šoku přidání plynu při podřazení vydávají za své velké umění a říkají tomu meziplyn.
Já nefim, asi ne. Kdysi sem býval obińován že sem rusofil, pak že zas amíkofil, ale spíš je to tak že každý má něco.
Já uznávám české stroje, třeba Pragu V3S, geniální konstrukce, pravda přední náprava je okopírovaná z válečného Studebakeru 😉
Nebo Tatru 815, Liaz 110.xy apod....Z oosbních Tatru 603 a 613 😉
Já uznávám české stroje, třeba Pragu V3S, geniální konstrukce, pravda přední náprava je okopírovaná z válečného Studebakeru 😉
Nebo Tatru 815, Liaz 110.xy apod....Z oosbních Tatru 603 a 613 😉
to Jenyk:
Vzhledem k tomu, že společnost Škoda Auto a.s. (a ostatní níže uvedené) má sídlo v ČR, tak je to ČESKÁ firma, a to bez hledu na to, kdo je majoritním akcionářem (či společníkem v případě ostatních obchodních spol.)... 😉 >😁
A to pivo je naštěstí stále ČESKÝ, za což jsem rád, např. Budvar (státní podnik) či Bernard a další. A i když společnost vyrábějící pivo vlastní zahraniční firma (např. Prazdroj a Gambrinus), tak se ale stále vyrábí podle dřívějšího (českého) receptu a dohlíží na to čeští sládci...takže je české 😉 >😁
Ono samozřejmě záleží, podle jakých kriterií se na to díváš. Např. taková Honda Civic v tom případě není japonské auto - vyrábí se ve Velké Británii, (tuším, že) mlhovky má od českého výrobce..., např. zámky do BMW či MB se vyrábí také v ČR... atd., atd.
to TE.:
omlouvám se, ale nedalo mi to >😁 ... a už se to nebude opakovat :😉
Vzhledem k tomu, že společnost Škoda Auto a.s. (a ostatní níže uvedené) má sídlo v ČR, tak je to ČESKÁ firma, a to bez hledu na to, kdo je majoritním akcionářem (či společníkem v případě ostatních obchodních spol.)... 😉 >😁
A to pivo je naštěstí stále ČESKÝ, za což jsem rád, např. Budvar (státní podnik) či Bernard a další. A i když společnost vyrábějící pivo vlastní zahraniční firma (např. Prazdroj a Gambrinus), tak se ale stále vyrábí podle dřívějšího (českého) receptu a dohlíží na to čeští sládci...takže je české 😉 >😁
Ono samozřejmě záleží, podle jakých kriterií se na to díváš. Např. taková Honda Civic v tom případě není japonské auto - vyrábí se ve Velké Británii, (tuším, že) mlhovky má od českého výrobce..., např. zámky do BMW či MB se vyrábí také v ČR... atd., atd.
to TE.:
omlouvám se, ale nedalo mi to >😁 ... a už se to nebude opakovat :😉
No tak já jsem už zpátky.Tata říkal,že je naživo roomster hezčí než na fotkách >😁 Seženou mi skladový roomster,na slevě se musíme domluvit,buď vezmu výbavu navíc,nebo finanční slevu.
Tata se možná dá ukecat,segra se dneska stěhuje blízko k Praze,což bude skoro 300km,takže ho možná ukecám :roll:
Tata se možná dá ukecat,segra se dneska stěhuje blízko k Praze,což bude skoro 300km,takže ho možná ukecám :roll:
Kdyby sis to přečetl,tak včera jsme byli na ten colt,jenže tatu nenadchl,mamce se líbil.I ten motor fakt nic moc(1.1)myslel jsem že to podle výkonu 55kw bude jiný kafe,ale nejspíš nemá na Htp/40kw co se týče pružnosti,natož na 47kw :shock:
To samé vlastně s roomsterem,jenže alespoň pohled do ceníku dílů tatu neklepl tak jak u toho colta. 8-s
Možná ale bude jenom fabia a chci ještě předváděčku s getzem(za 229900kč aji s klimou a 2vaky) 😉 možná by ještě stálo za to vidět grande punto :roll:
To samé vlastně s roomsterem,jenže alespoň pohled do ceníku dílů tatu neklepl tak jak u toho colta. 8-s
Možná ale bude jenom fabia a chci ještě předváděčku s getzem(za 229900kč aji s klimou a 2vaky) 😉 možná by ještě stálo za to vidět grande punto :roll:
No k tomu Coltu si napisal naozaj vela. 8-s
Az teraz. 😉
Som zvedavy ako to nakoniec skonci, ale asi tusim. :roll:
Az teraz. 😉
Som zvedavy ako to nakoniec skonci, ale asi tusim. :roll:
TommyEngelo😒br />
Já to nechápu,já bych jim zaplatil klidně ten roomster,ale tatin prostě ne a ne si dat říct.Celý život cpal do mě a segry peníze,jezdil starýma autama a teď když mu nabízím konečně solidní auto tak nechce
Viem ta pochopit, ze chces pre rodicov to najlepsie. Kazdopadne si myslim, ze bud to bude po tvojom (Roomster) alebo to nechaj na otca, nech si teda vyberie auto a znacku, aka sa mu pozdava a ty mu vyber do toho auta vybavu - nech to ma ABS, min 2xairbag, atd. (aspon som mal taky pocit, ze ti na bezpecnosti zalezi)
1zdavu😒br />
Som zvedavy ako to nakoniec skonci, ale asi tusim.
Tusim aj ja...
Já to nechápu,já bych jim zaplatil klidně ten roomster,ale tatin prostě ne a ne si dat říct.Celý život cpal do mě a segry peníze,jezdil starýma autama a teď když mu nabízím konečně solidní auto tak nechce
Viem ta pochopit, ze chces pre rodicov to najlepsie. Kazdopadne si myslim, ze bud to bude po tvojom (Roomster) alebo to nechaj na otca, nech si teda vyberie auto a znacku, aka sa mu pozdava a ty mu vyber do toho auta vybavu - nech to ma ABS, min 2xairbag, atd. (aspon som mal taky pocit, ze ti na bezpecnosti zalezi)
1zdavu😒br />
Som zvedavy ako to nakoniec skonci, ale asi tusim.
Tusim aj ja...
No Mitsu mělo drahý díly vždycky, zase hodně vydržej no....
Nebo se daj kupovat aftermarket díly, ty sou výrazně levnější při skoro stejné kvalitě....
No je fakt že blatník za 999,- Kč a kapota za 3 100,- Kč je dnes na máloco 😁
Nebo se daj kupovat aftermarket díly, ty sou výrazně levnější při skoro stejné kvalitě....
No je fakt že blatník za 999,- Kč a kapota za 3 100,- Kč je dnes na máloco 😁
Za ty prachy radši fabii,ten colt má moc malý zavazadelník,interiér je takový tvrdý,moc lesklý 8-s
Jezdit se s tím dá v pohodě,ale zas nic extra to není.
U toho roomsteru mi byla slíbená poměrně velká sleva i s nějakými doplňky zdarma.Ale ještě zítra skákneme na ten getz a pak se zastavím zeptat na ten roomster,na celkovou slevu,a jestli jde sehnat skladovka s námi požadovanou výbavou :roll:
Jezdit se s tím dá v pohodě,ale zas nic extra to není.
U toho roomsteru mi byla slíbená poměrně velká sleva i s nějakými doplňky zdarma.Ale ještě zítra skákneme na ten getz a pak se zastavím zeptat na ten roomster,na celkovou slevu,a jestli jde sehnat skladovka s námi požadovanou výbavou :roll:
Jenomže otec chce fabii classic 1.2,že mu to stačí 8-s Jenomže fabia je výběhový model,tak jsem myslel že už bude lepší ten roomster 😢
No vidíš, že táta nakonec polevil >😁 Já myslim, že je to nejvhodnější volba, slevy poskytují vždycky dost vysoké a navíc je to úplná novinka, která se dobře prodává.
Getz taky není špatný, ale ten základní motor taky není nic moc, jinak zbytek je velmi povedený.
Getz taky není špatný, ale ten základní motor taky není nic moc, jinak zbytek je velmi povedený.
právě že mají vnouče,čeká se další,navíc nyní ten roomster by sloužil pro delší trasy,kolem 300km,tak jednou za dva týdny,sestra se stěhuje s manželem blízko Prahy 8-s
A já už jim taky plánuju vnoučata >😁 třicítka na krku >😁
A já už jim taky plánuju vnoučata >😁 třicítka na krku >😁
Jakou Kiu?? :shock:
to už možná radši počkat na novou fabii,ne?? :roll:
Kouknul jsem se na Roomster a byl jsem docela zděšen cenou toho auta. Roomster 1.4 Comfort stojí 447.900,- Kč. Přibližně stejně vybavená 5dv. Toyota Corolla 1.4 Dream stojí v akci 424.900,- Kč :shock: Ta Corolla má automatickou klimu (Roomster polo), el. zadní okna a kotoučové brzdy i vzadu.
Jo a v případě volby Roomsteru v žádném případě neber základní výbavu, protože nemá tónovaná skla ! V těchto vedrech by to navíc bez klimy bylo smrtící 😲 Sem si doteď myslel, že tónovaná skla jsou už samozřejmost :?
Jo a v případě volby Roomsteru v žádném případě neber základní výbavu, protože nemá tónovaná skla ! V těchto vedrech by to navíc bez klimy bylo smrtící 😲 Sem si doteď myslel, že tónovaná skla jsou už samozřejmost :?
Ten link jsem si otevřel,díval jsem se na tu kii(je stříbrná 😉 ).
Nejsem ulítlý do škodovek,jenom zvažuji cenu další péče o vůz(servis,díly,práce....)Tak třeba vypadla toyota,která má servis 20km od bydliště 8-s
Taky chci auto prostorný a pěkný.Cenu nemám pevně určenou,záleží na tom co se rodičům líbí,ať už getz za 230000kč nebo roomster za 400000kč.Ten cenový strop vidím zhruba v těch 400000kč :roll:
Nejsem ulítlý do škodovek,jenom zvažuji cenu další péče o vůz(servis,díly,práce....)Tak třeba vypadla toyota,která má servis 20km od bydliště 8-s
Taky chci auto prostorný a pěkný.Cenu nemám pevně určenou,záleží na tom co se rodičům líbí,ať už getz za 230000kč nebo roomster za 400000kč.Ten cenový strop vidím zhruba v těch 400000kč :roll:
Tommy: To mi prosím vysvětli. Proč se zajímám o ceny servis/práce/díly, když vybírám NOVÉ auto? To už plánuješ že s ním budeš jezdit po servisech?
No flame, fakt by mě to zajímalo. Předpokládám, že nové auto si většina lidí pojistí (havarijní all risks). Pak je mi úplně jedno kolik stojí nárazník a jediné co budu platit v servisu jsou garančky, ne? :?
No flame, fakt by mě to zajímalo. Předpokládám, že nové auto si většina lidí pojistí (havarijní all risks). Pak je mi úplně jedno kolik stojí nárazník a jediné co budu platit v servisu jsou garančky, ne? :?
Sleva to zase až tak velká není, ale je aspoň nějaká. To víš, je to novinka, která se dobře prodává. Akorát mi moc nepasují ty 16-ky, komfort nebude nejlepší a pochybuji, že tvůj otec bude řezat zatáčky, navíc gumy budou o dost dražší a možná se zvedne i spotřeba. Já bych spíše doporučil ty základní 14-ky 😉
Jinak mám možnost roomsteru 1.2Style
Modrá storm,4airbagy,ABS,mlhovky,litá kola 16,klima,centrál,alarm.
mám nabídlou cenu 365000kč.+povinnou výbavu,koberečky >😁 ,construct a první servisku zdarma.
Popravdě jsem čekal větší slevu :?
Modrá storm,4airbagy,ABS,mlhovky,litá kola 16,klima,centrál,alarm.
mám nabídlou cenu 365000kč.+povinnou výbavu,koberečky >😁 ,construct a první servisku zdarma.
Popravdě jsem čekal větší slevu :?
Pises ze s tym budu jazdit po dialnici a potom im ides kupit na tu tazku opachu motor 1.2. Neviem, ale mam pocit ze si odporujes v jednotlivych vetach a potom obhajujes ze preco Roomster.
Len tak pre zaujimavost ti napisem kusok prekladu z madarskeho testu Roomstra v zakladnych motorovych vybavach. A to ver ze oni co testuju auta, tak ani na jednom neostane sucha nitka. A moze to byt low-end alebo luxus.😒br />
1)Auto Skoda Roomster, nove male jednopriestorove, so vzrusujucim designom, praktickym zadnym traktom, tuctovym spracovanim kabiny, slabe, s "nepraktickymi" zakladnymi motormi.
2)Zvonka vyzera dobre, ale z vnutra to uz nie ja az tak ruzove. Po uplnom stiahnuti zadneho okna ostava este cca 10cm skla. Vpredu zase okno je nie len nizke, ale aj velmi kratke a preto vyhlad doboku-dozadu je velmi obmedzeny.
3)Tiahlo na uvolnenie zadnych sedadiel co nie je prakticke, pretoze jednym malym "nervoznym" trhnutim da v momente zlomit, ako sa o tom mohol presvedcit nas fotoreporter svojou "demostraciou". Preto sa v jeho mene Skodovke za to ospravedlnujeme.
4)V dvojtonovom (myslia sa farby nie vaha ) prevedeni je este elegantny a pekny. Zato na materialoch Skodovka riadne setrila, vsetko buchoce (nie je makcene), klope, je "skarede". Jednoduche, logicke, naozaj VW group ovladacie prvky sa dostali do Roomstera, ale nie jedna k jednej odniekade. Nie je to Polo, nie je to Fabia, toto je Roomster.
5)Aj navigacia sa viditelne pripravovala pre lacne auto. Monochromaticka obrazovka, mapa nie je, len sipka kam zahnut. A pravdaze jedna teta, ktoru sem tam zunovala anglictina a zacala rozpravat po cesky, pricom my sme sa snazili v menu uhadnut ako sa povie po cesky jazyk.
6)Aka je to kategoria, ku ktorej by sa dalo porovnat? V prvom rade je to podobna zakladna koncepcia ako vznikla Toyota Yaris Verso ma napada. Podobne prakticke, rovna podlaha, "zmiznutelne" sedadla (pravda netreba ich vybrat), aj tvar je zaujimavy, ale peknym ho nenazveme.
V cerstvejsom poli je najblizsi protihrac podla mojho nazoru Nissan Note. Aj tento je vyslovene tvoreny ako rodinne auto, s vela odkladacimi priestormi, s drobnymi napadmi, ale s podstatne uzsim kufrom. Dizajn Notu sa az tak nepodaril ako Roomster, ale zato aj najmensi 1.4 motor je dostatocne dynamicky, s pozitkom jazdit. Note menej ako 1.1t, Skoda zacina nad 1.15t. Su tu este Opel Meriva, Renault Modus, Fiat Idea. Prakticke, priestranne, nie pekne.
7)Zacali sme s dieselom 1.4. Trojvalec, Pumpe-Düse, neskutocne nekulturny chod, rezonuje, trasie volant, trasu sa pedale, prevodova paka. Ked sa zohreje, trocha stisi traktorovy hlas a objavia sa dalsie problemy. 70 koni sa strasne trapi s vahou Roomstera a este vacsim prednou plochou. V meste nie je problem, ale pri predbiehani na okreskach to chce vela trpezlivosti. Na 5 pri 120km/h toci 2700ot/min. Obtekajuci vzduch nie je pocut, zato hluk odvalovania pneumatik je dobre pocutelny.
😄1.2 HTP je ovela kratsie sprevodovany, pri 120km/h toci trojvalec 4000ot/min. Vela konskych sil nema 64. Hrde HTP oznacenie 112Nm ktore ponuka, mimo mesta nie su dobre na nic. Na dialnici aj najmensie stupanie ma za dosledok znizenie rychlosti na 140 a trocha vacsie aj pod 130km/h. Pomale vozidlo. Su aj silnejsie motory, ale tie otestujeme neskor.
9)Neverim ze by som si toto auto kupil, keby som si v tejto triede malych vozidiel s velkym priestorom mal vybrat rodinne auto. Mam pocit, ze Roomsteru velku cast ceny robi moda, trendovost a "filing". Zato uplne chapem, ked niekto potrebuje/chce prave taketo, a pritom kazde rano sa mu "vyjasni" tvar, kde v dennej rutine zbada Roomster v garazi alebo na parkovisku. A nie je zle s usmevom zacat den.
V teste boli aj pozitiva, ja som vybral len to co kritizovali. Len aby bol prehlad ze nie len pozitivne ceske a slovenske testy existuju na toto "nadvozidlo".
Len tak pre zaujimavost ti napisem kusok prekladu z madarskeho testu Roomstra v zakladnych motorovych vybavach. A to ver ze oni co testuju auta, tak ani na jednom neostane sucha nitka. A moze to byt low-end alebo luxus.😒br />
1)Auto Skoda Roomster, nove male jednopriestorove, so vzrusujucim designom, praktickym zadnym traktom, tuctovym spracovanim kabiny, slabe, s "nepraktickymi" zakladnymi motormi.
2)Zvonka vyzera dobre, ale z vnutra to uz nie ja az tak ruzove. Po uplnom stiahnuti zadneho okna ostava este cca 10cm skla. Vpredu zase okno je nie len nizke, ale aj velmi kratke a preto vyhlad doboku-dozadu je velmi obmedzeny.
3)Tiahlo na uvolnenie zadnych sedadiel co nie je prakticke, pretoze jednym malym "nervoznym" trhnutim da v momente zlomit, ako sa o tom mohol presvedcit nas fotoreporter svojou "demostraciou". Preto sa v jeho mene Skodovke za to ospravedlnujeme.
4)V dvojtonovom (myslia sa farby nie vaha ) prevedeni je este elegantny a pekny. Zato na materialoch Skodovka riadne setrila, vsetko buchoce (nie je makcene), klope, je "skarede". Jednoduche, logicke, naozaj VW group ovladacie prvky sa dostali do Roomstera, ale nie jedna k jednej odniekade. Nie je to Polo, nie je to Fabia, toto je Roomster.
5)Aj navigacia sa viditelne pripravovala pre lacne auto. Monochromaticka obrazovka, mapa nie je, len sipka kam zahnut. A pravdaze jedna teta, ktoru sem tam zunovala anglictina a zacala rozpravat po cesky, pricom my sme sa snazili v menu uhadnut ako sa povie po cesky jazyk.
6)Aka je to kategoria, ku ktorej by sa dalo porovnat? V prvom rade je to podobna zakladna koncepcia ako vznikla Toyota Yaris Verso ma napada. Podobne prakticke, rovna podlaha, "zmiznutelne" sedadla (pravda netreba ich vybrat), aj tvar je zaujimavy, ale peknym ho nenazveme.
V cerstvejsom poli je najblizsi protihrac podla mojho nazoru Nissan Note. Aj tento je vyslovene tvoreny ako rodinne auto, s vela odkladacimi priestormi, s drobnymi napadmi, ale s podstatne uzsim kufrom. Dizajn Notu sa az tak nepodaril ako Roomster, ale zato aj najmensi 1.4 motor je dostatocne dynamicky, s pozitkom jazdit. Note menej ako 1.1t, Skoda zacina nad 1.15t. Su tu este Opel Meriva, Renault Modus, Fiat Idea. Prakticke, priestranne, nie pekne.
7)Zacali sme s dieselom 1.4. Trojvalec, Pumpe-Düse, neskutocne nekulturny chod, rezonuje, trasie volant, trasu sa pedale, prevodova paka. Ked sa zohreje, trocha stisi traktorovy hlas a objavia sa dalsie problemy. 70 koni sa strasne trapi s vahou Roomstera a este vacsim prednou plochou. V meste nie je problem, ale pri predbiehani na okreskach to chce vela trpezlivosti. Na 5 pri 120km/h toci 2700ot/min. Obtekajuci vzduch nie je pocut, zato hluk odvalovania pneumatik je dobre pocutelny.
😄1.2 HTP je ovela kratsie sprevodovany, pri 120km/h toci trojvalec 4000ot/min. Vela konskych sil nema 64. Hrde HTP oznacenie 112Nm ktore ponuka, mimo mesta nie su dobre na nic. Na dialnici aj najmensie stupanie ma za dosledok znizenie rychlosti na 140 a trocha vacsie aj pod 130km/h. Pomale vozidlo. Su aj silnejsie motory, ale tie otestujeme neskor.
9)Neverim ze by som si toto auto kupil, keby som si v tejto triede malych vozidiel s velkym priestorom mal vybrat rodinne auto. Mam pocit, ze Roomsteru velku cast ceny robi moda, trendovost a "filing". Zato uplne chapem, ked niekto potrebuje/chce prave taketo, a pritom kazde rano sa mu "vyjasni" tvar, kde v dennej rutine zbada Roomster v garazi alebo na parkovisku. A nie je zle s usmevom zacat den.
V teste boli aj pozitiva, ja som vybral len to co kritizovali. Len aby bol prehlad ze nie len pozitivne ceske a slovenske testy existuju na toto "nadvozidlo".
To s těma kolama je pravda,kupuju tam dost aut(pro firmu)tak zkusím ty šestnácky,jestli by mi je nevyměnili za 10000kč slevu :?
to TommyEngelo: pokud vezmeš toho Roomstera, tak si připlať za zadní el. okna s dětskou pojistkou (+ 5.000,- Kč). Přeci jen jak vnoučata trošku odrostou, tak by mohli mechanicky ovládaná okna stahovat. Takhle řidič ze svého místa zablokuje stahování zadních oken a má klid.
A taky by nebyl od věci "SunSet" (+ 4.000,- Kč), tedy vyšší stupeň tónování zadních oken, přeci jen to vypadá líp než ty blbiny s ksichtem medvídka apod. přilepené na skle 😊
A taky by nebyl od věci "SunSet" (+ 4.000,- Kč), tedy vyšší stupeň tónování zadních oken, přeci jen to vypadá líp než ty blbiny s ksichtem medvídka apod. přilepené na skle 😊
Precital som si celu tuto diskusiu a vsetkym sa vam cudujem, ze tommyengela upozornujete, ze existuje i ine auto ako skoda roomster alebo fabia. Ten roomster otcovi aj tak kupi, takze zbytocne sa namahate.
Myslel sem si že už sem nic psát nebudu, ale tohle mi nedá....
Von chce někdo připlácet za pojistku dvěří a zablokování oken 5 tis jo, proboha....
Já na své staré, šiléné vykopávce, kterou by si tu nikdo nekoupil bo žere i trávu kolem cesty mam jak dětský pojistky proti otevření zadních dveří, tak tlačítko na blokaci všech oken krom řidičova!
A to auto je z 96 >😁 Oproti Roomsteru jiná generace, pomalu dědeček 😁
Jojo. Holt náskok díky technice funguje skvěle, nevěště hlavu hoši, neb Honda u svého hypermoderního vozu používá prosím tento systém - když chcete aby při vypnutém motoru hrálo rádio, otočíte klíček do úplně spodní pozice a zapnete rádio. Ovšem pokud nezavřete řidičovy dveře, dingátko začne dingat. Skvělá a inovativní myšlenka u fa Honda že, až na to že tohle už má 1990 Chrysler Le Baron >😁 >😁 >😁 >😁
Vskutku vývoj hodně postoupil v tomto směru 😉
Von chce někdo připlácet za pojistku dvěří a zablokování oken 5 tis jo, proboha....
Já na své staré, šiléné vykopávce, kterou by si tu nikdo nekoupil bo žere i trávu kolem cesty mam jak dětský pojistky proti otevření zadních dveří, tak tlačítko na blokaci všech oken krom řidičova!
A to auto je z 96 >😁 Oproti Roomsteru jiná generace, pomalu dědeček 😁
Jojo. Holt náskok díky technice funguje skvěle, nevěště hlavu hoši, neb Honda u svého hypermoderního vozu používá prosím tento systém - když chcete aby při vypnutém motoru hrálo rádio, otočíte klíček do úplně spodní pozice a zapnete rádio. Ovšem pokud nezavřete řidičovy dveře, dingátko začne dingat. Skvělá a inovativní myšlenka u fa Honda že, až na to že tohle už má 1990 Chrysler Le Baron >😁 >😁 >😁 >😁
Vskutku vývoj hodně postoupil v tomto směru 😉
Jenže když to tak hodnotím,co jim mám koupit citroën berlingo?? :shock:
Ukažte mi něco za 355000kč(ty kola mi vymění :roll: ),co je tak prostornýho,novýho,s klimou,4vaky,ABS,el.p.okna,centrál,alarm… chtěl jenom roomster,tak nebudu jezdit na předváděčky s mitsubishi a s hyundai.To je volba z rozumu :?
Ukažte mi něco za 355000kč(ty kola mi vymění :roll: ),co je tak prostornýho,novýho,s klimou,4vaky,ABS,el.p.okna,centrál,alarm… chtěl jenom roomster,tak nebudu jezdit na předváděčky s mitsubishi a s hyundai.To je volba z rozumu :?
Za tu cenu (400000,-) v tej triede mas uz aj Nissan Note, pomaly akciovy Citroen Xsara Picasso, Hyundai Matrix a dalo by sa pokracovat. Hlavne s motormi aj mimo mesto, niel len v ramci mesta do hypacu, servisu a spat. 😉 A potom je tu este kopec lacnejsich aut v triede Fabie.
A nie kupovat dychavycny Roomster lebo je to novinka na trhu, ktorej budu pomaly plne cesty ako Octavii, Fabii. Akurat sa nebude cim chvalit pred susedmi ze sme boli prvy na sidlisku co mali Roomster. >😁
Ale celkovo dat take prachy za auto co najazdi 8000km/rocne. Ale to uz sa opakujem. :roll:
A nie kupovat dychavycny Roomster lebo je to novinka na trhu, ktorej budu pomaly plne cesty ako Octavii, Fabii. Akurat sa nebude cim chvalit pred susedmi ze sme boli prvy na sidlisku co mali Roomster. >😁
Ale celkovo dat take prachy za auto co najazdi 8000km/rocne. Ale to uz sa opakujem. :roll:
Tommy, ty jsi fakt ztracenej případ 8-s
Nicméně na Tvou otázku:
Hyundai Elantra 1.6 - v současné akci za 330kKč - má to všechno co jsi vypsal + kupodivu i zadní okna v elektrice (a pozor - zablokování oken je bez příplatku >😒] ). Jo, sorry, mlhovky jsou +7 tis. Ale je to velikost oktávky, takže nevím jestli to není moc velký >😒]
Nicméně na Tvou otázku:
Hyundai Elantra 1.6 - v současné akci za 330kKč - má to všechno co jsi vypsal + kupodivu i zadní okna v elektrice (a pozor - zablokování oken je bez příplatku >😒] ). Jo, sorry, mlhovky jsou +7 tis. Ale je to velikost oktávky, takže nevím jestli to není moc velký >😒]
A ty se Barrichello podívej do které třídy tvoje auto spadá a kolik stálo jako nové >😒] >😒] >😒]
Taky bysme mohli porovnat třeba jízdní vlastnosti >😒]
Taky bysme mohli porovnat třeba jízdní vlastnosti >😒]
800 tis to stálo jako nové. Už tehdá byla první servisní prohlídka při 5 tis Km zdarma, mam k tomu servisku; koberečky byly ve výbavě vozu, dokonce v barvě interiéru, samozřejmostní bylo plní náhradní kolo vč. nářadí a heveru umístěného v podlaze kufru, zakryté víkem a zajištěné speciálním uzávěrem, který někdo někde potratil 😉
Jo jízdní vlastnosti můžem provnat, s tříválcem 1,2 tedy zcela, mě stačilo provnání s felicií 1,3, kdy po ceduli konec obce, která byl do kopce bylo za 10 s ve pětném zrcátku prázdno a to při dodržení max. pov. rychlosti 90 Km/h >😁 A to má to auto najeto nejméně 2-3 tolik jak ta Felda, pravda taky o pár válců a ccm navíc.
To samé je provnání s Octavií 1,6; 2,0 a 1,9 Tdi, do kopce ani omylem soudruzi.....
Z čeké provenience jedině Octavia 1,8T - to jest jediný soupeř a RS a Superb 2,8 V6. Jenže výskyt RS a Superbu 2,8V6 je fakt velmi častý....
Takže si mě aspoň Octávisti, zejména majitelé stříbrných exemplářů předjedou ve vesnici a na rovince, aby měli radost, když v kopci jim to nešlo >😁
Mají děsnou radost, že tu pixlu předjeli, největší majitelé Matizů, Sparků, getzů a Seicent, kdy mě na 90-ce předjou 120-kou nebo nejlépe skopce, musí jim plesat srdíčko, jojoj.....Přeji jim ten pocit z celého srdce
😁
Jo jízdní vlastnosti můžem provnat, s tříválcem 1,2 tedy zcela, mě stačilo provnání s felicií 1,3, kdy po ceduli konec obce, která byl do kopce bylo za 10 s ve pětném zrcátku prázdno a to při dodržení max. pov. rychlosti 90 Km/h >😁 A to má to auto najeto nejméně 2-3 tolik jak ta Felda, pravda taky o pár válců a ccm navíc.
To samé je provnání s Octavií 1,6; 2,0 a 1,9 Tdi, do kopce ani omylem soudruzi.....
Z čeké provenience jedině Octavia 1,8T - to jest jediný soupeř a RS a Superb 2,8 V6. Jenže výskyt RS a Superbu 2,8V6 je fakt velmi častý....
Takže si mě aspoň Octávisti, zejména majitelé stříbrných exemplářů předjedou ve vesnici a na rovince, aby měli radost, když v kopci jim to nešlo >😁
Mají děsnou radost, že tu pixlu předjeli, největší majitelé Matizů, Sparků, getzů a Seicent, kdy mě na 90-ce předjou 120-kou nebo nejlépe skopce, musí jim plesat srdíčko, jojoj.....Přeji jim ten pocit z celého srdce
😁
že roomster 1,2 s hmotnosti 1150 Kg (pohot.) a 1665 pohání výkonný motor se 64 HP. Hotová dálniční stíhačka ne. 😉
Bo ti co přece použili např. na 1530/1930 Kg těžky vůz už před 10 lety 160 HP motor sou blázni😁 >😁
Rozdíl je jen ten, že při současné akceleraci bude ten nejmenovaný vůz na druhém konci rovinky než Roomster a podobné skvosty s motory s travních sekaček >😁
Lepší Akceleraci má snad i 50-ka skůtr, vsadim že že takový Derbi Atlantis nebude při 0-80 o moc horší >😁
Když chce někdo vozit kočárek,a vnoučata, necht si koupí kombi...A pokud chce vozit víc dětí, ideální by bylo asi zvažovat koupi něčeho jako Espace, Voyager, Mazda MPV, Honda Shuttle či Ford Windstar. Jenže to holt není škodovka, nejezdí to za 6 litrů a hlavně: na nový bysme neměli a starý to by byla plečka >😁
No, takhle přemýšlí vělká většina lidí, tak zas uvidíme Roomstery v loukotové verzi (čti zákl. výbava), v rámci snížení ceny bych navrhl použít dřevěné disky kol, karbidové lampy a startovací kliku >😁 😁
Bo ti co přece použili např. na 1530/1930 Kg těžky vůz už před 10 lety 160 HP motor sou blázni😁 >😁
Rozdíl je jen ten, že při současné akceleraci bude ten nejmenovaný vůz na druhém konci rovinky než Roomster a podobné skvosty s motory s travních sekaček >😁
Lepší Akceleraci má snad i 50-ka skůtr, vsadim že že takový Derbi Atlantis nebude při 0-80 o moc horší >😁
Když chce někdo vozit kočárek,a vnoučata, necht si koupí kombi...A pokud chce vozit víc dětí, ideální by bylo asi zvažovat koupi něčeho jako Espace, Voyager, Mazda MPV, Honda Shuttle či Ford Windstar. Jenže to holt není škodovka, nejezdí to za 6 litrů a hlavně: na nový bysme neměli a starý to by byla plečka >😁
No, takhle přemýšlí vělká většina lidí, tak zas uvidíme Roomstery v loukotové verzi (čti zákl. výbava), v rámci snížení ceny bych navrhl použít dřevěné disky kol, karbidové lampy a startovací kliku >😁 😁
je na kočárky rozhodně lepší než roomster >😁
[odkaz]
Navíc je to v ropě od Mercedesu >😁
Já bych all volil toto - [odkaz]
Podle nárazových zkoušek (crash test) nejbezpečnější van v USA ve své době......
Při nájezdu 8 tis. km ročně není podstatná spotřeba, to je fuk, jestli to bere 5 litrů benzínu nebo 11 nebo 9 nafty 😁
[odkaz]
Navíc je to v ropě od Mercedesu >😁
Já bych all volil toto - [odkaz]
Podle nárazových zkoušek (crash test) nejbezpečnější van v USA ve své době......
Při nájezdu 8 tis. km ročně není podstatná spotřeba, to je fuk, jestli to bere 5 litrů benzínu nebo 11 nebo 9 nafty 😁
Jste blázni,na 8-10000km ročně budou mít takovou škaredou pixlu s 3.0 motorem??? :shock:
Ještě starou,to bych si nekoupil ani já,dávat 10000kč za povinný ručení a jezdit za 12l :?
Ještě starou,to bych si nekoupil ani já,dávat 10000kč za povinný ručení a jezdit za 12l :?
Je fakt vidět že máte pár roků a inkoust na řidičáku ještě není zaschnutý >😒]
Vážně bych chtěl vidět vaše názory za pár let
Psal jsem že to má být auto,na kterém se uspoří,jak na benzínu,tak na povinným ručení,tak na dílech a servisu 8-s
Už vidím tatu jak místo ve favoritu jezdí s takovou krabicí,už na roomster říká že je to dodávka,ale nevím,co by říkal na toto.
Na jednu stranu kritizujete,že je roomster velký pro dva lidi,a pak mi ukazujete takové dvakrát větší obludy. 😉
Vážně bych chtěl vidět vaše názory za pár let
Psal jsem že to má být auto,na kterém se uspoří,jak na benzínu,tak na povinným ručení,tak na dílech a servisu 8-s
Už vidím tatu jak místo ve favoritu jezdí s takovou krabicí,už na roomster říká že je to dodávka,ale nevím,co by říkal na toto.
Na jednu stranu kritizujete,že je roomster velký pro dva lidi,a pak mi ukazujete takové dvakrát větší obludy. 😉
"Je fakt vidět že máte pár roků a inkoust na řidičáku ještě není zaschnutý. Vážně bych chtěl vidět vaše názory za pár let"
Wink >😁
Tak to si ma teraz rozosmial. Hmmm, ale ked myslis. :-! Ale aspon si mi zlepsil naladu.
Ja som sa ti len snazil ukazat, ze za tu cenu mas auta motoricky lepsie vybavene v porovnatelnej velkosti a vybave. (Matrix, Note, pravda Picasso je vacsie)
..........................
"Psal jsem že to má být auto,na kterém se uspoří,jak na benzínu,tak na povinným ručení,tak na dílech a servisu."
Tak v tom pripade neviem co nevezmes napr. Getz. Posed vysoky, cena nizka, kubatura a cena nizka t.j. aj poistky budu nizke. Zaruka 3 roky o com Skoda zatial len sniva. To musis mat skoro totalku Getzu aby si zrovnal jeho cenu s cenou Roomstera aj po 5 rokoch. Servisne ceny na urovni Fabie. Obdobne mas napr. Kiu Rio, Skodu Fabia, Renault Clio atd.
...........................
"Už vidím tatu jak místo ve favoritu jezdí s takovou krabicí,už na roomster říká že je to dodávka,ale nevím,co by říkal na toto." Na jednu stranu kritizujete,že je roomster velký pro dva lidi,a pak mi ukazujete takové dvakrát větší obludy.
Vsak ty stale ospevujes ze potrebuje take auto s takym kuforom, a teraz uz bude aj jazdit po dialnici (HTP motor????), bude nosit vnucence. Tak co sa divis. Vsak si konecne urob poriadok vlastne v tom co chces kupit (mini, MPV, nizsia stredna trieda) a ake su poziadavky (cena, vybava, max. suma za poistenie). Zacal si Fabiou, Puntom a Cliom, presiel Coltom, Roomstrom. Kopec dalsich si zavrhol v pociatku napr.Ignis.
Alebo ked si rozhodnuty, tak nepytaj rady a objednaj rovno ten Roomster.
:roll:
Wink >😁
Tak to si ma teraz rozosmial. Hmmm, ale ked myslis. :-! Ale aspon si mi zlepsil naladu.
Ja som sa ti len snazil ukazat, ze za tu cenu mas auta motoricky lepsie vybavene v porovnatelnej velkosti a vybave. (Matrix, Note, pravda Picasso je vacsie)
..........................
"Psal jsem že to má být auto,na kterém se uspoří,jak na benzínu,tak na povinným ručení,tak na dílech a servisu."
Tak v tom pripade neviem co nevezmes napr. Getz. Posed vysoky, cena nizka, kubatura a cena nizka t.j. aj poistky budu nizke. Zaruka 3 roky o com Skoda zatial len sniva. To musis mat skoro totalku Getzu aby si zrovnal jeho cenu s cenou Roomstera aj po 5 rokoch. Servisne ceny na urovni Fabie. Obdobne mas napr. Kiu Rio, Skodu Fabia, Renault Clio atd.
"Už vidím tatu jak místo ve favoritu jezdí s takovou krabicí,už na roomster říká že je to dodávka,ale nevím,co by říkal na toto." Na jednu stranu kritizujete,že je roomster velký pro dva lidi,a pak mi ukazujete takové dvakrát větší obludy.
Vsak ty stale ospevujes ze potrebuje take auto s takym kuforom, a teraz uz bude aj jazdit po dialnici (HTP motor????), bude nosit vnucence. Tak co sa divis. Vsak si konecne urob poriadok vlastne v tom co chces kupit (mini, MPV, nizsia stredna trieda) a ake su poziadavky (cena, vybava, max. suma za poistenie). Zacal si Fabiou, Puntom a Cliom, presiel Coltom, Roomstrom. Kopec dalsich si zavrhol v pociatku napr.Ignis.
Alebo ked si rozhodnuty, tak nepytaj rady a objednaj rovno ten Roomster.
:roll:
To bylo pro Barrichella,který mi tady ukazuje jakýsi Voyager,auto veliké jak stodola >😁
O Getzu jsem uvažoval,dokonce byla i předváděčka,ale zas tak levný není.Fabia vychází levněji(skladová)
O Getzu jsem uvažoval,dokonce byla i předváděčka,ale zas tak levný není.Fabia vychází levněji(skladová)
Pozri, ja by som to asi riesil takto.
Urcim si vybavu aku chcem aby tam bola, pasivnu bezpecnost , max. cenu a cca cenu za poistky. Kedze to najazdi rocne tak malo tak by som sa nakoniec rozhodov pre nieco "nenarocne". Uz aj to ze to nahradza Favorit a bude to jazdit malo s nenarocnym vodicom tak naco kupovat posleny vykrik techniky. To je jak ist delom strielat zajace. Je jasne ze chces rodicom to najlepsie, ale zase to neprehanaj.
Je treba zvazit ze tie peniaze co usetris mozes investovat aj lepsie. Do zlepsenia byvania, deti, dovolenky elektroniky.
Najhorsia investicia, je totiz do auta, hlavne ak nesluzi na podnikanie.
A na zaver. Auto sa nekupuje na to aby chodilo do servisu, ale jazdilo. Takze pozerat ceny nahradnych dielov ak to bude mat obe poistky je trocha blbost. Pretoze prides len o spoluucast. 😉
Urcim si vybavu aku chcem aby tam bola, pasivnu bezpecnost , max. cenu a cca cenu za poistky. Kedze to najazdi rocne tak malo tak by som sa nakoniec rozhodov pre nieco "nenarocne". Uz aj to ze to nahradza Favorit a bude to jazdit malo s nenarocnym vodicom tak naco kupovat posleny vykrik techniky. To je jak ist delom strielat zajace. Je jasne ze chces rodicom to najlepsie, ale zase to neprehanaj.
Je treba zvazit ze tie peniaze co usetris mozes investovat aj lepsie. Do zlepsenia byvania, deti, dovolenky elektroniky.
Najhorsia investicia, je totiz do auta, hlavne ak nesluzi na podnikanie.
A na zaver. Auto sa nekupuje na to aby chodilo do servisu, ale jazdilo. Takze pozerat ceny nahradnych dielov ak to bude mat obe poistky je trocha blbost. Pretoze prides len o spoluucast. 😉
Těch 8000km najezdili teď,když budou každé dva,tři týdny jezdit do čech tak to bude navíc nějakých 7000km ročně 8-s
potrženo,sečteno,ročně zhruba 15000km. :roll:
potrženo,sečteno,ročně zhruba 15000km. :roll:
V tom autě bych chtěl vidět klimu,alespoň čelní airbagy(nejlépe i boční,super by byly i hlavové),centrál,construct,alarm,pohodov… posez a celkově by to mělo příjemné autíčko 😄
Navíc by mělo zvládnou naložit kočárek a dvě prťata 😉
Navíc by mělo zvládnou naložit kočárek a dvě prťata 😉
Internet mas, s Excelom robit asi vies, tak prejdi na nete vsetky cenniky a nahadz si to do tabulky. Sice nad tym stravis pol dna, ale aspon budes mat uplny prehlad o modeloch, cene a vybave.
A potom mozes filrtovat podla sovjich kriterii a sympatii a pripadneho odratania XX% za skladovku alebo inu akciu. :-!
Nakoniec dostanes Top ten alebo five a rodicia nech sa rozhodnu. 😉
A potom mozes filrtovat podla sovjich kriterii a sympatii a pripadneho odratania XX% za skladovku alebo inu akciu. :-!
Nakoniec dostanes Top ten alebo five a rodicia nech sa rozhodnu. 😉
Hele boy, ti si protiřečíš - "Navíc by mělo zvládnou naložit kočárek a dvě prťata". To chceš naložit do Fabie jo? Poteš kotata >😁
To si nafiljmuju jako komickou scénku, jako tudle borec, co u nás na parkovišti skládal 20 minut kočárek do kufru starýho Toleda. To bych ho tam radši snad nechal
Jo a Voyger je obrovský auto, dobrej vtip, lepší sem neslyšel. Tys asi nikdy neviděl takovej Chevy Van G20 nebo Chevrolet E😜ress. Proti tomu je Voyager prdítko >😁 No proti Fabii je to velký, až na to že proti Fabii je velký úplně všechno, i 30 let starej žigul >😁
Navíc to máš v plný výbavě i s těma airbagama a klímou, o kterých tu tak básníš... >😁
5 let starý auto se 100 tis - to je teprv čerstvě zajetý....Např. u mýho auta je servisní interval na první výměnu svíček 160 tis 😁
To si nafiljmuju jako komickou scénku, jako tudle borec, co u nás na parkovišti skládal 20 minut kočárek do kufru starýho Toleda. To bych ho tam radši snad nechal
Jo a Voyger je obrovský auto, dobrej vtip, lepší sem neslyšel. Tys asi nikdy neviděl takovej Chevy Van G20 nebo Chevrolet E😜ress. Proti tomu je Voyager prdítko >😁 No proti Fabii je to velký, až na to že proti Fabii je velký úplně všechno, i 30 let starej žigul >😁
Navíc to máš v plný výbavě i s těma airbagama a klímou, o kterých tu tak básníš... >😁
5 let starý auto se 100 tis - to je teprv čerstvě zajetý....Např. u mýho auta je servisní interval na první výměnu svíček 160 tis 😁
škoda že na to teď nemám čas,ráno odjíždím do Německa na služební cestu,vrátím se asi ve čtvrtek,nebo v pátek 8-s a to už musím být rozhodlý,jinak toho roomstera prodají někomu jinému
Ale nápad je to skvělý,ale už se do toho nebudu plantat a nechám to na rodičích,až se vrátím tak mi řeknou a já to koupím,už mě to totiž nebaví :roll:
Ale nápad je to skvělý,ale už se do toho nebudu plantat a nechám to na rodičích,až se vrátím tak mi řeknou a já to koupím,už mě to totiž nebaví :roll:
Už mě tahle diskuze taky moc nebaví >😁 takže jak říkáš ať se rozhodnou (bude to asi nejlepší) a ty jim to kup.
A HTP na dálnici nevidím problém, přeci všichni nemusí jezdit 200 km/h, jsou to už starší lidi, takže pojedou kolem 120 km/h a na to HTP stačí 😉 Mě osobně se zezačátku, ještě než se vyráběl, vůbec nelíbil, ale teď se mi líbí a v téhle kategorii (mini MPV) je asi nejhezčí.
A HTP na dálnici nevidím problém, přeci všichni nemusí jezdit 200 km/h, jsou to už starší lidi, takže pojedou kolem 120 km/h a na to HTP stačí 😉 Mě osobně se zezačátku, ještě než se vyráběl, vůbec nelíbil, ale teď se mi líbí a v téhle kategorii (mini MPV) je asi nejhezčí.
Tady je to jako když se baví blbej s hluchým :roll:
Hej,brzdi,tata žádný korejce nechce,já myslím že roomster není vůbec špatná volba.Za 355000kč to bude asi to nejlepší,co lze sehnat.
Ale mě je to jedno,ať si rozhodnou rodiče já v tom jezdit nebudu :roll:
Ale mě je to jedno,ať si rozhodnou rodiče já v tom jezdit nebudu :roll:
Nevim proč by se neměl vejít kočárek do fabky. Asi by to chvíli trvalo, ale do combika v pohodě. A ten tvůj Voyger bych nechtěl ani "zadarmo" 😉
Do kombíka určitě, do 5 dv. hatchbaku těžko a do sedanu nemožné >😁
Nutí ti ho někdo? Já jen říkal že je to na kočárky lepší, tam se totiž vejdou 2 a to v nesloženým stavu >😁
A když vyndáš zadní řadu sedadel, můžeš si tam udělat "Party for two" jak zní song od S.Twain mimochodem 😁
Nutí ti ho někdo? Já jen říkal že je to na kočárky lepší, tam se totiž vejdou 2 a to v nesloženým stavu >😁
A když vyndáš zadní řadu sedadel, můžeš si tam udělat "Party for two" jak zní song od S.Twain mimochodem 😁
Kontrolní otázka soudruzi - pro koho asi byla dělaná tahle kategorie aut? Že by pro mladé rodiny s dětmi nebo pro vícečlené rodiny? Co? No jasně, pro nezadané to asi nebude že......
Nebo ideální na dovču, i když na to se víc hodí větší auta s potřebným vybavením....
Ale na český poměry bohatě stačí, do prostřední řady sedadel se vejdou děti, zadní se vyhodí a nacpou se tam bágly, všude pohodlí, nikdo se memusí krčit, děti si pustí nějakou pohádku apod. na DVD, idylka.....
Na střechu se daj navíc dát kola nebo lyže do boxu....
Nebo se ty kola daj dát i dovnitř, když se vyhodí všechna sedadla krom těch předních, je z toho dobrá dodávka, tam se vejdou ve zcela nesloženým stavu. Tam se vejde i motorka, teda akorát nevim kdo by jí v tom vozil, na to zas stačí obyč. mikrobus no. Ale vešla by se, to jo.
To je pak o nečem jinym než obyč sedan či hatchback. Já bych teda např. ve 4 natož v 5 s báglama nechtěl jet ani svym autem třeba do itálie či řecka.....
Nebo ideální na dovču, i když na to se víc hodí větší auta s potřebným vybavením....
Ale na český poměry bohatě stačí, do prostřední řady sedadel se vejdou děti, zadní se vyhodí a nacpou se tam bágly, všude pohodlí, nikdo se memusí krčit, děti si pustí nějakou pohádku apod. na DVD, idylka.....
Na střechu se daj navíc dát kola nebo lyže do boxu....
Nebo se ty kola daj dát i dovnitř, když se vyhodí všechna sedadla krom těch předních, je z toho dobrá dodávka, tam se vejdou ve zcela nesloženým stavu. Tam se vejde i motorka, teda akorát nevim kdo by jí v tom vozil, na to zas stačí obyč. mikrobus no. Ale vešla by se, to jo.
To je pak o nečem jinym než obyč sedan či hatchback. Já bych teda např. ve 4 natož v 5 s báglama nechtěl jet ani svym autem třeba do itálie či řecka.....
No tak mě pro čtyři stačí na dovolenou i ta fabia co mám.Ale jezdím superbem,to je fakt >😁
Ono je pravda že taková auta jsou dobrá,ale to už záleží na typu člověka,v kolika jezdí,kolik toho najezdí,jak daleko jezdí,kolik má peněz...... 8-s
Už vidím klasickou českou rodinu,jak má v garáži Voyager >😁
vůbec se nebráním většímu autu,až si založím rodinu,vidím to dokonce na octavii combi 😜
Ono je pravda že taková auta jsou dobrá,ale to už záleží na typu člověka,v kolika jezdí,kolik toho najezdí,jak daleko jezdí,kolik má peněz...... 8-s
Už vidím klasickou českou rodinu,jak má v garáži Voyager >😁
vůbec se nebráním většímu autu,až si založím rodinu,vidím to dokonce na octavii combi 😜
Většina obyčejných rodin může o octavii II v kombíku jenom snít 😒
Ale auto je to vážně skvělé,ale nemusíš smutnit,spousta lidí nemá na tu fabii a je to jejich vysněné auto 😉
Ale auto je to vážně skvělé,ale nemusíš smutnit,spousta lidí nemá na tu fabii a je to jejich vysněné auto 😉
To máš pravdu, potom co jsme zvážili kolik do auta vrazíme, tak z toho vyšla třída malých vozů a protože jsme chtěli i pořádný kufr, tak na výběr toho moc nezbylo 😊
Záleží asi na velikosti dealera,ale toto jsou jenom 14,ty by snad mohli mít 8-s
Já pokud rodiče vezmou toho roomstera,tak mám domluveno,že mi šestnácky lité vymění za klasické 14 a dají slevu 12000kč(původně mi chtěli dát jen 10000kč)Taky mě napadlo to vyměnit za 15lité,ale ty na skladě neměli a vzhledově taky nejsou nic moc :?
Já pokud rodiče vezmou toho roomstera,tak mám domluveno,že mi šestnácky lité vymění za klasické 14 a dají slevu 12000kč(původně mi chtěli dát jen 10000kč)Taky mě napadlo to vyměnit za 15lité,ale ty na skladě neměli a vzhledově taky nejsou nic moc :?
No když to budou kola od nich,tak ti to možná i zadarmo přezují,jenom aby udělali dobrý dojem a ty přijel někdy zas >😁
Možná už je pozdě, ale měl bych jeden tip. Co Opel Astra Classic. S velmi povedeným motorem 1,4 Twinport s dobrou spotřebou (a rozvodovým řetězem) je ve výbavě Family s ABS, klimou, el. okny vpředu, dálk. centrálem, 2x airbagem, stavitelným sedadlem řidiče a volantu je za 329900,- a když připočteš 4500 za mlhovky a případně 12000 za alarm tak jsi na 346 400,- To je ceníková cena která se myslím dá ještě srazit. Je to 5dv. s kufrem 370l do kterého kočárek vejde a vnuci vzadu si budou libovat. Je to sice výběhový model, ale mi osobně se třeba moc líbí a sám o něm uvažuji. Ceník zde: [odkaz]
Ještě není pozdě,ale já jsem nyní v německu a jak se vrátím,tak mi rodiče dají vědět pro co se rozhodli.Ve hře je škoda fabia,roomster,grande punto,clioIII,207. :roll:
Já jsem pro ten roomster.U škody mě znají,takže mám nabídku na 1.2style,navíc s alarmem,metalízou,mlhovkami,constructem,… nádrží,koberečkami >😁 ,a servisem se slevou za 353000kč.Což je úspora přes 35000kč. >😁
V pátek se vracím domů a dám vědět.Pošlu tu astru rodičům,ale tata nechce 1.4 8-s no,přesto to pošlu a díky 😉
Já jsem pro ten roomster.U škody mě znají,takže mám nabídku na 1.2style,navíc s alarmem,metalízou,mlhovkami,constructem,… nádrží,koberečkami >😁 ,a servisem se slevou za 353000kč.Což je úspora přes 35000kč. >😁
V pátek se vracím domů a dám vědět.Pošlu tu astru rodičům,ale tata nechce 1.4 8-s no,přesto to pošlu a díky 😉
Tommy, takže samé novinky, kromě fabky, jak tak koukám >😁 A mám takový tušení, že si vyberou zrovna tu fabku 8-s Já být na jejich místě, tak si to zmenším na Punto a Roomstera a asi by vylez vítězně Roomster 😁
Tatin je pořád jenom pro fabii,mamka je pro to ostatní.V pátek uvidím,na čem se dohodnou >😁
Jestli vyhraje ta Fabie tak radím kombíka ve výbavě Elegance. To je skoro plná výbava a s motorem 1,2 47 kW to stojí podle ceníku 357 900,- A sám víš že z ceníkové ceny není problém srazit cenu dolů o dost níže. Budou mít prostor i pro kočárek, nízkou pojistku a dobrou výbavu. Sám se, jak už jsem psal v jiném tématu, rozhoduji mezi Fábií Combi a Opel Astra Classic.
no byla zavrhnuta,už jen kvůli motoru 1.4,ale taky kvůli vzhledu a kvůli tomu že je to opel 8-s
Znáš starší lidi,opelu moc nevěří,dřív opel nebyl nic moc 😄
u mě platí že jsem vzal škodu i proto že je to částečně české auto(levné díly,servis,příští prodejnost) a u taty to platí dvojnásob. :?
Znáš starší lidi,opelu moc nevěří,dřív opel nebyl nic moc 😄
u mě platí že jsem vzal škodu i proto že je to částečně české auto(levné díly,servis,příští prodejnost) a u taty to platí dvojnásob. :?
Přece jenom případné opravy roomsteru nebo fabie se mi budou lépe vyřizovat přes známé u škodovky 8-s
Ale dal jsem rodičům svobodnou ruku,ať vezmou co chcou 😄
Ale dal jsem rodičům svobodnou ruku,ať vezmou co chcou 😄
platím já,takže felicii ne,radši buď fabii,roomster nebo to ostatní >😁
ale dík za tip,taky o tom tata uvažoval,akorát že o hatchbacku 😉
ale dík za tip,taky o tom tata uvažoval,akorát že o hatchbacku 😉
no,tak slevu na toho roomstera mám přes 35000kč,větší už nedostanu,i kdybych si tam koupil tucet aut 8-s >😁
Já už tento rok kupuju třetí auto,a už finance taky docházejí 😒
Ještě jsem dával 40000kč do mojí stovky,na opravy a nový lak 8-s
Tak snad příští rok >😁 >😁 >😁 😉
Já už tento rok kupuju třetí auto,a už finance taky docházejí 😒
Ještě jsem dával 40000kč do mojí stovky,na opravy a nový lak 8-s
Tak snad příští rok >😁 >😁 >😁 😉
já sám jezdím fábii s 1.2,kolegové se mi smějou,všichni octavie,passaty a pořád cpu do něčeho jiného 😁
např.můj zástupce,ekonomického úseku má octavii II 2.0TDI elegance,má menší plat než já😞 já jezdím s fábií
Když to parkujem vedle sebe,tak si všichni myslí že jsem jeho podřízený >😁 a přitom je to naopak 😁
Když to parkujem vedle sebe,tak si všichni myslí že jsem jeho podřízený >😁 a přitom je to naopak 😁
Tak když letos kupuješ tři a one-z se hlásí na příští rok tak já se taky stravím do fronty na příští rok. A jsem druhý tak snad na mne vyjde. >😁 Já se během roku už taky určitě rozhodnu co bych chtěl. >😁 >😁 😁
nechtělo se mi dávat 300000kč za 1.4 8-s
Tak mám ambiente 1.2 za 240000kč >😁
teď to stačí,příště bude asi octavia >😒]
tak se teda rozhodněte a zkuste napsat ježíškovi >😁 >😁 >😁
žraloku co máš za káru??? 😄
Tak mám ambiente 1.2 za 240000kč >😁
teď to stačí,příště bude asi octavia >😒]
tak se teda rozhodněte a zkuste napsat ježíškovi >😁 >😁 >😁
žraloku co máš za káru??? 😄
budeš muset nejspíš počkat dva roky >😁 >😁
příští rok mám v plánu rozšířit svoji sbírku veteránů o škodu felicia 😄
příští rok mám v plánu rozšířit svoji sbírku veteránů o škodu felicia 😄
Escort 5dv. rv.97 1,8TD pouhých 51kW(výkonem i prostorem mi to stačí). Ale začíná reznout a očekávám čím dál větší výdaje. Tak bych rád něco nového.
Ale vlastně když teď počítám: 1. auto bude ta felicia, 2. bude pro one-z a 3. pro mne. Takže to máme 3 auta za rok, takže by to vyjít mohlo. >😁 Jestli mě ale teda z toho 3. místa nevyšoupne třeba ta Oktávka. :?
už za ty auta co jsem kupoval letos jsem dal víc než 20 svojich výplat >😒] >😒]
zas budu muset šetřit 😊
zas budu muset šetřit 😊
Já teda počkám ty dva roky. >😁 Jinak 20 mých výplat stačí tak na krátkou Fábii 1,2 47kW Ambiente. 8-s Jenže z něčeho se ještě musí žít. A manželka je na mateřské. Takže koupě auta je prozatím pasé. 😢 😢 Od ledna manželka nastupuje do práce tak snad nám potom zbyde i na splátky na nové auto. Ale nepíšu to tu, že bych si chtěl nějak stěžovat. Vím že spousta lidí nemá ani tolik co máme my.
Nejspíš se tata nechá ukecat a bude to roomster >😁
jinak,fandím ti aby se ti povedlo to nové auto co nejdřív 😄
jinak mám spoustu kamarádů,co jezdí škodou 120 a jsou rádi že mají na benzín 😒 já rodinu zatím nemám,ale už se na to chystám a pak mi taky sklapne :?vím,co stojí dítě,ale počkej až se narodí,ty největší finanční bomby tě teprve čekají >😒]
a co se ti líbí za auto?? :roll:
jinak,fandím ti aby se ti povedlo to nové auto co nejdřív 😄
jinak mám spoustu kamarádů,co jezdí škodou 120 a jsou rádi že mají na benzín 😒 já rodinu zatím nemám,ale už se na to chystám a pak mi taky sklapne :?vím,co stojí dítě,ale počkej až se narodí,ty největší finanční bomby tě teprve čekají >😒]
a co se ti líbí za auto?? :roll:
Já nejsem nijak náročný a vzhledově se mí hodně líbí asi hlavně auta nižší střední třídy jako právě Astra G o které uvažuji. Nová Astra H se mi už moc nelíbí. Jinak pár aut co by se mi taky líbilo je zde: Toyota Corolla. Honda Civic, Golf Plus, Peugeot 307 + nějaká další a pak většina MPV. Líbí se mi i některé sedany, ale sedan nechci v žádném případě. No a pokud bychom začátkem roku to nové auto kupovali tak tím že nechci osekané auto, jsem si tak počítal tak bych ufinancoval tu Astru G- jen ta, tím že je to výběhový model, má už osekanou výbavu a nelze spoustu věcí ani přiobjednat(pal. PC jde jen u 1,6 a tu nechci a nejde Tempomat) no a tak je v hledáčku právě i Fabia Combi jejíž vzhled je pro mne neutrální - ani pěkné ani škaredé a ve výbavě Elegance má vše co bych chtěl až na pár vyjímek co bych doobjednával. Korejce moc nechci ale úplně uzavřený nejsem. Jen se mi to co je od korejců pětidveřové nic nelíbí.
pokud najezdíš ročně moc km,tak tu výbavu beru,ale třeba na 10000km ročně bych fabii elegance rozhodně nebral :?
já sem taky pro,dávat prachy za starou fábii,když příští rok bude nová 8-s
to roomster jen tak nesleví
to roomster jen tak nesleví
bude to modrá storm metalíza,přesně taková,jakou mám na fabii,ta barva roomsteru sluší 😄
mám takový pocit že to auto působí tak trochu luxusněji v tmavé barvě :-! moje bývalá felicia byla v modré hlubinné(předchůdce storm)a byla to paráda,vypadala tak nějak líp,ale hrozně se to špiní :?
TommyEngelo 26. 7. 2006 15:11: Najezdím cca 15 tis ročně, ale chci jedině auto s klimou. Mezi Elegancí a Ambiente je rozdíl 40 000. A jen klima stojí 35 000,- Za zbylých 5 tis. je v Eleganci pár věcí co nepotřebuji ale taky, pár věcí co bych bral a některé i vyloženě chtěl.Navíc je např. Tempomat v Ambiente za doplatek 7000,-, boční airbagy vpředu 8900,-, dálkové ovládání centrálu 3500,-, litá kola 11000,- a pár jiných drobností. Takže za 5 tis docela dost věcí tak mi přijde škoda vzít Ambiente o pět tisíc levnější.
před chvilkou jsem dojel do práce dát podklady a valím domů,našim zavolám a dám vědět 😊
bude to teda ten roomster >😁
v 13:00 si mám pro něho dojet a vysolit 353000kč 8-s
poslední výdaj za auto >😒]
v 13:00 si mám pro něho dojet a vysolit 353000kč 8-s
poslední výdaj za auto >😒]
jo,ještě má ve výbavě mlhovky s tou corner funkcí,tak snad se to hned nepo.... :?
ale ví,já jsem říkal,že to tady ty,aji jsem mu ukazoval tuto diskuzi,tak se třeba tímto nechal zlomit,každopádně dík 😁
Takže já se přidávám a blahopřeji, i když jsem navrhoval Astru a přeji hodně pohodových, bezpečných, beznehodových a bezporuchových kilometrů.
tak sem doma i s roomsterem,nechal jsem to venku a už kolem toho byla diskuse několika lidí z ulice >😁 :shock: >😁
většinou převažují pozitivní emoce,že je to auto krásné...... 😄
rodiče ho ještě neviděli,vrátí se kolem páté.
většinou převažují pozitivní emoce,že je to auto krásné...... 😄
rodiče ho ještě neviděli,vrátí se kolem páté.
nee :shock:
ale vážně se to lidem dost líbí,ti starší zas nechcou uvěřit že je to škodovka :?
ale vážně se to lidem dost líbí,ti starší zas nechcou uvěřit že je to škodovka :?
já jsem byl na několik dní neplánovaně v praze 8-s ,samozřejmě jsem si zapoměl notebook,dostal jsem se na internet jen krátce,psal jsem maily a tak,moc času nebylo,ale už su naštěstí doma >😁
Roomster hlásí prvních 200km a zatím spokojenost 😁
Roomster hlásí prvních 200km a zatím spokojenost 😁
Děkuju za radu :-! :?
Pokud toho najezdí víc a jezdí delší trasy, tak bych volil auto o třídu výš (Corolla, Octavia, Almera, ...).
Možná by stálo vzít v úvahu nějaké mini MPV, Meriva, Note, Modus, Roomster..., prostoru by měli více a daleko snáž by se jim do něj nastupovalo 😉