Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

20 komentářů

Úžasná věc, je ráno chcete dát do ostřikovačů nějakou tu " dobrotu " a zjistíte, že máte u rok starého auta poškrábané plasty, natahanej písek a rozcupovanou izolace přední kapoty, od nějakého zvířátka, že by kuna??? Je proti tomu nějaká obrana??!! Jsem na prášky. 😞
chegue
Jj byla to asi kuna😊 Otec nasel pred casem za baterkou dve mladata, jezdil s nima bez problemu celej den😊)
Obrana je jednoduchá-dát do punčochy lidský vlasy a rozvěsit je po motorovým prostoru....existují i nějaké tablety, ale nevím jak se nazývají, většinou je koupím i s autem😄....vypadá to jako nádobka na WC gel
prekladys
také nás navštívil hlodavec, měl jsem blátivými tlapičkami pošlapaný motorový prostor a vykousaný kus zvukové izolace.

myš ti přece v klidu vleze i na postel
Třeba není moje obava na místě, ale nespeče se to tam? Nedokážu si představit, jak já jako laik odhadnu, kam lze a kam určitě ne. Výfukový potrubí ještě poznám, ale silon a vlasy těm nestačí moc a je to fuč. No něco vymyslím i s vlasy a uvidíme, jinak díky.
jeste taky existuji elektronicke hracky proti temto potvoram ja mam v otine takove pipatko koupil jsem ho za 20EURO a od te doby nemam nikde ani tapicku. Jo a pozor tem mrcham krom polstrovani taky smakuji draty hlavne od Oplu uz jsme tu meli dva pripady >😁 to je teprve rano!!

A pokud ten hokus pokus tak jsem slysel ze kdyz nechas ALika udelat potrebu na kolo tak to taky pusobi ale nerucim za to 😁
RRAAFF1
No známýmu se do starýho XM V6 dostala kočka do motorového prostoru-jel asi 2 hodinky, pak najednou autu šla šíleně prý teplota nahoru, tak zastavil otevřel kapotu a na motoru(svodech) doslova upečená kočka a část kožichu ve větrákách. Nevím co s tím udělal, ale muselo se to asi komplet rozebrat, chlupy a jiné části a smrad byl všude.

Jinak před rokem sem taky našel trošku potrhanou izolaci za motorem (během týdne), takže tam asi taky něco řádilo, ale od té doby už nic 😁
Do žigulíku mi chodily myši chcát na teplý parohy. Strašně to druhej den smrdělo. Pomohla až kočka v garáži. Na jiným autě mi zas myš překousala kabel ke svíčce a než jsem na to přišel, tak to dost špatně jezdilo.
mmm
Proti kunám se dá koupit plašička, ale musí se to čas od času vypínat, jinak si na to zvyzknou. My máme nastěhovanou partičku kun ve střeše baráku, ale auta se jim zatím naštěstí nelíbí. Nejdřív je ta plašička vyhnala,ale zapomněli jsme to vypnout,tak nastěhovaly zas zpět😞
prekladys
já auto na půdu nedostanu >😁 >😁 >😁
Když už, tak ne lidské vlasy, ale psí chlupy!
Hihi na služobnom formane myši strašne milovali káble s hnedou izoláciou. Ostatné nechávali na pokoji
Hlodavci se mi pustili do izolace přední kapoty Avensisu.Za novou chtějí v Toyotě kolem 5 litrů a přidali varování o tom,že potvorám chutná rovněž elektroinstalace což je ještě větší zátěž na finance.Přidali taky radu,že existují nějaké spreje.A skutečně jsem objevil v Hornbachu prostředek proti kunám s rozprašovačem.Jmenuje se MARDER-STOP,vyrobce Windhager,obsah 500 ml,cena byla kolem 250 kč.Český návod radí vystříkat motorový prostor co 2-3 týdny já to stříkám po měsíci a mám zatím klid.Radím při aplikaci roušku či alespoň mokrý kapesník,protože přípravek je celkem nepříjemný.
Díky moc za příspěvky a náměty, zkusím kombinaci chlupů a chemie . Mnoho km bez nehod vám přeje Bárt.
RobodCi
Známy ráno cez zimu sadol do Fabče 1.4(44kW), otočil klúčom a strašná pecka v motorovom priestore..rýchlo vypol - a ...mačka, ale už naporcovaná hnúúúús, bŕŕŕr a z vodnej pumpy vytekala voda - tak to vyumýval a potom vyreklamoval výmenu vodného čerpadla u predajcu - odišlo... :Q)
Jelikož chtějí podrobnosti o tom rozprašovači tak tady je pár fotek.

[odkaz]

Parkuji na sídlišti takže se určitě nejedná o kuny,ale i tak mám zatím klid.
Ja zas ted nedavno nasel ve Fabii kus housky na domecku tlumice. Jine vysvetleni nez kunu taky nemam. 😊
Stačí dát mo motorovýho prostoru vonící stromeček a je po problému, ale musí se vyměnit když vyčuchne.....
[odkaz]

tohle zabere
Myslím, že ano, díky. Díky vám všem. Hezký večer.