0
Zdravim, můžete mi někdo objasnit pojmenování Bavorů? Teda jde mi spíše o ty názvy generací - E 46, E 90 apod. Podle čeho jsou ty čísla? Díky
0
Podle toho, co si vývojáři v BMW vymysleli za číslo.
0
:shock: hmm, to zní pěkně logicky 😁
koukni na www.bmwklub.cz
jinak
E30 je stará 4oká trojka do cca 91
E36 je starší trojka 91-98
E46 je Simír 99-03
E90 je nová trojka 03-
E34 je stará pětka do cca 94
E39 je mladší pětka 95-01
E60 je nová pětka 02-
Všechno to střílím od pasu tak plusminus rok OK?
Záleží taky na motorizaci - ne všechny motory se dělali po celej život modelu
jinak
E30 je stará 4oká trojka do cca 91
E36 je starší trojka 91-98
E46 je Simír 99-03
E90 je nová trojka 03-
E34 je stará pětka do cca 94
E39 je mladší pětka 95-01
E60 je nová pětka 02-
Všechno to střílím od pasu tak plusminus rok OK?
Záleží taky na motorizaci - ne všechny motory se dělali po celej život modelu
koukni se spíše sem: www.bmw-modelle.de
to je stránka zabývající se malými modely skutečných BMW, ale tyto typové řady tam jsou popsány všechny a dost přesně...
to je stránka zabývající se malými modely skutečných BMW, ale tyto typové řady tam jsou popsány všechny a dost přesně...
Ahoj pánové,
vážně uvažuju o koupi BMW 318 TDS Kombi. Sháním prostě naftové auto v kombíku kolem r. 1997-98 s cenou do 150 000. Dynamika mě v tomhle případě celkem nezajímá. BMW je samozřejmě srdeční záležitost, takže bych mu rád dal přednost např.před Octavií, Starším Passatem, Golfem, Volvem V40 atd.
Je tohle BMW rozumná volba, nebo je třeba se tohohle typu spíš vyvarovat? Mám čekat poruchy motoru, elektroinstalace, podvozek atd?...... Co vy na to, dá se vůbec názor na tohle auto nějak jednoduše shrnout? Díky, L
vážně uvažuju o koupi BMW 318 TDS Kombi. Sháním prostě naftové auto v kombíku kolem r. 1997-98 s cenou do 150 000. Dynamika mě v tomhle případě celkem nezajímá. BMW je samozřejmě srdeční záležitost, takže bych mu rád dal přednost např.před Octavií, Starším Passatem, Golfem, Volvem V40 atd.
Je tohle BMW rozumná volba, nebo je třeba se tohohle typu spíš vyvarovat? Mám čekat poruchy motoru, elektroinstalace, podvozek atd?...... Co vy na to, dá se vůbec názor na tohle auto nějak jednoduše shrnout? Díky, L
Já bych taky do 318tds nešel, když už, tak 325tds, ale každopádně do BMW patří benzinový šestiválec, to je marný... Vytočit ho pěkně přes šest tisíc na trojku, to je zážitek!!! To je důvod, proč ho nemám, neb bych si k němu rovnou mohl objednat pohřeb 😊
Jo, to je pravda. V6 je V6.
Naftu jsem chtěl,protože benzínový auto mě př mém stylu jízdy sežere. Z těchhle typů aut mi připadá nejlepší Octavia 1,9 TDI, ale ta si pořád drží cenu.... Pokud ten motor v bávu stojí za houby, asi bude lepší se poohlídnout po něčem jiným. Máte někdo osobní zkušenost?
Naftu jsem chtěl,protože benzínový auto mě př mém stylu jízdy sežere. Z těchhle typů aut mi připadá nejlepší Octavia 1,9 TDI, ale ta si pořád drží cenu.... Pokud ten motor v bávu stojí za houby, asi bude lepší se poohlídnout po něčem jiným. Máte někdo osobní zkušenost?
Jestli si typ ridice co si rad a casto slapne poradne na plyn, tak pro tobe ani 318tds a ani 325tds nebude dobra volba. 318 nejede a budes sklamanej a 325 na takovy zachazeni (casto plnej) neni stavenea. Je to konstrukcne jeste starej motor kterej potrebuje aby se o nej nekdo "staral" jak v servisu tak i pri jizde.
Nevim co si predstavujes pod pojmeme "mě sežere" ale ja jezdim 330i e46 a rad a casto si dam plnej plyn a jezdim dlouhodobou spotrebu 9,8. S tvoji financni hranici bych se poohlidnul po 325i ,328i. Sotreba proti ropakovi sice vetsi, ale kdyz nekoupis nejakej vrak mas jistotu ze motor vydrzi 300tkm. U ty nafty bych si takovou vydrzi nebyl jistej. Hlavne kdyz porovnas ceny ND na naftaka a na benzina tak je to pak jednoznacny rozhodovani.
Nevim co si predstavujes pod pojmeme "mě sežere" ale ja jezdim 330i e46 a rad a casto si dam plnej plyn a jezdim dlouhodobou spotrebu 9,8. S tvoji financni hranici bych se poohlidnul po 325i ,328i. Sotreba proti ropakovi sice vetsi, ale kdyz nekoupis nejakej vrak mas jistotu ze motor vydrzi 300tkm. U ty nafty bych si takovou vydrzi nebyl jistej. Hlavne kdyz porovnas ceny ND na naftaka a na benzina tak je to pak jednoznacny rozhodovani.