Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Na dovoz starých aut by měla být v nejbližší budoucnosti uvalena ekologická daň. Takže s případným dovozem neváhat.
Ještě podotýkám, že auto má rakouskou technickou+emise do 10/06, ale je odhlášeno...

Díky
Zdravím všechny - nemá tu náhodou někdo z vás praktickou zkušenost s dovozem auta z Rakouska - staršího 8 let..? Už týden tápu, volám po všech možných dopravcích, STK, DI, dokonce i na ministerstvo dopravy - mám VIN číslo, číslo motoru, vyfocený štítek, a ani tak mi nikdo z nich není schopen říct, jestli to tady v tom Kocourkově teda půjde nebo nepůjde přihlásit - respektive každý mi tvrdí úplně něco jiného a já už - jako laik - nevím kde mi hlava stojí 😒(( ...

Jde mi konkrétně o Mazdu Xedos 6 2.0i V6 24V, r.v. 92, měla by mít E2, ale na štítku podle všeho chybí globální homologace - tak teď čekám, jestli mi prodejce pošle ještě kopii TP, a tam prý to může zachránit jedině typové schválení/homologace typu....ale vysvětlete mu to německy - nikdo ani neví, jak vypadá rakouský TP 😡 , natož kde tam hledat typové schválení/homologaci typu - nebo nedejbože jak se to tam vlastně jmenuje...prostě běs...

Je asi pravda, že dovoz aut starších osmi let JE v ČR už možný, ale nikdo vám neřekne jak, nikdo vám neporadí, každý si zákon vykládá naprosto diametrálně jinak - takže v jednom městě vám prý auto přihlásí, a o deset km dál už ne, protože si to místní úředníček vyložil jinak než ten o 10km jinde....opravdový a nefalšovaný a hlavně naprosto typický český Kocourkov - nemyslíte..?

Takže pokud by mi někdo mohl říct, nejlépe bodovitě - jak mám postupovat a CO má vlastně auto mít a splňovat aby ho tady ( Plzeň ) přihlásili, budu velmi vděčný, protože po pár zkušenostech už nechci "auta" z ČR ani vidět 😒 ...

Předem děkuji za jakoukoliv radu...
Pokud to chceš to vézt po vlastní ose,tak to auto musí mít tuv.Pokud po potáhneš na platáku tak to je jedno.
Pokud má auto propadlej TÜV a AU ( německá technická a emise) lze ho dovést pouze na vleku.... tady se normálně udělá dovozová STK a jde bez problému přihlásit.
Ne...dovezt jde...pokud ho teda neridis...ale je to jednoduse nepojizdne auto takze dovezt jo ale pak se chova proste jako nepojizdne auto 😉
Jde přihlásit u nás do provozu auto dovezené ze zahraničí, které má propadlou technickou prohlídku,např. Německou?

Někdo mi říkal že se dováží auta pouze s platnou technickou prohlídkou.

Je to pravda nebo ne?