rozhodně focus nepodceňuju ale díly a servis má o dost dražší!!!! :shock: :shock:
S Octavií se v kombíku do 180 vejdeš jen stěží... Ford Focus si myslím že je dobrá volba... Záleží na tom kolik najedeš ročně km, pokud je to do 20 000 tak bych volil 1.6 možná i 1.4 Duratec (super motor), pokud je to víc tak rozhodně 1.8 TDDi... TDCi je sice lepší motor, ale do ceny se nevejdeš...
Díky za rady. O tom Fokusu jsem taky uvažoval, navíc jsem zjistil, že je kombík hodně prostornej, teda kufr, dokonce je tam víc místa než v Astře nebo v Octavii, i když se to nezdá. Ale mám nějak zaryto, že Ford má drahý náhradní díly. Co si myslíte ve srovníní s Oplem?
Jak které díly, některé jsou v originále lacinější, než druhovýroba, chce to se informovat před koupí. Více info získáš na www.ford-focus.cz. Já také chtěl OI a nakonec mám od správce fóra(viz výše) 1,6 combi a naprostá spokojenost (akorát do Tvé ceny bych se nevešel- měl jsem hranici trochu výše /výměna feldy combi/)
Jsem ve stejné situaci - taky si chci koupit auto a tak pročítám různá fóra a články (už třetí měsíc 8-s ) a rozhodl jsem se pro focuse. Má bezkonkurenční jízdní vlastnosti, je prostorný a je za přijatelnu cenu. V kategorii výkon/cena nemá konkurenci. Jen pozor na starší nafťáky (TDDI, ...), hodně se sypaly. Ale ty nové TDCI jsou už v pohodě. Co se týče servisu a náhradních dílů, tak je cena srovnatelná s octavii někdy i nižší. Neoriginální náhradní díly se vůbec nevyplatí - jsou jen o málo levnější a o mnoho horší.
Ojetý Fordy je dobrý hledat na www.tipcars.cz
Ojetý Fordy je dobrý hledat na www.tipcars.cz
Z toho co sis předvybral bych se taky určitě přiklonil k tomu Focusu.Jinak mě napadá ještě Civic Aerodeck, Volvo V 40,nebo Fiat Marea.
Já je moc nemusim,ale to spousta lidí,takže by se dal sehnat ještě dobře vybavenej a relativně mladej korejec.Nějaká Kia Rio,nebo Clarus,nebo Nubira atd.
Já je moc nemusim,ale to spousta lidí,takže by se dal sehnat ještě dobře vybavenej a relativně mladej korejec.Nějaká Kia Rio,nebo Clarus,nebo Nubira atd.
Ale spíš Focus. Je spolehlivější a řekl bych že díly a servis má levnější než Škoda.