Z těchto dvou určitě Passat. Spolehlivostí předčí Lagunu několikanásobně a pochybuji, že by Passat byl hůř vybavený - možná tak v počtu airbagů.
Passat proti Laguně vyniká hlavně svou celkovou odolností, kterou potvrzují i statistiky německé TÜV.
Na druhou stranu Passat se jen těžko shání do Vaší vymezené hranice 230000Kč. Zvlášť v kombíku toho bude mít už dost za sebou. Jeho nevýhodou je také to, že se hodně kradou a tak pozor na dovezené, havarované a špatně opravené vozy za lákavou cenu.
Doporučuji navštívit také zdejší fórum o Renaultech.
Passat proti Laguně vyniká hlavně svou celkovou odolností, kterou potvrzují i statistiky německé TÜV.
Na druhou stranu Passat se jen těžko shání do Vaší vymezené hranice 230000Kč. Zvlášť v kombíku toho bude mít už dost za sebou. Jeho nevýhodou je také to, že se hodně kradou a tak pozor na dovezené, havarované a špatně opravené vozy za lákavou cenu.
Doporučuji navštívit také zdejší fórum o Renaultech.
Ja bych koupil Lagunu - libi se mi a dCi mi hodne imponuje 😉. Kamarad ji ma za odobnou cenu (asi o 10 az 15 tisic vic) a nestezuje si.
Jinak je to uplne jedno, co si koupis, protoze zalezi na konkretnim kusu....ovsem to uz by diskuze zabehla jinam 😄
Jinak je to uplne jedno, co si koupis, protoze zalezi na konkretnim kusu....ovsem to uz by diskuze zabehla jinam 😄
Myslim, ze za tuhle sumu by byl velmi slusny kombik peugot 406 hdi, nebo treba mondeo tdci, oboje v lepsim stavu a mladsi nez stejne drahy passat.
mam dotaz nebo spíše dilema. Uvažuji o koupi ojetého vozu do 230.000,- a uvažuji vážně mezi VW Passat nebo Reanult Laguna- oboje ve verzi kombi od roku 2001 -> novější. Vím, že Passat je kvalitní po technické stránce a dlouho vydrží (když se koupí správně), ale na druhou stranu Laguna má dost svých francouzských výhod- komfort, pohodlný podvozek (sportovní nepotřebuji) a spoustu vybavy již v základu, které se u Passatu za stejnou cenu nedočkám. Ale zase se bojím poruchovosti. Nemá někdo zkušenosti, který s těchto vozů je lepší a ,,teoreticky" se mi nerozsype po pár kilometrech a užiju si s ním příjemnou jízu? Předem děkuji.