0
Jake auto od 15let?
0
sasar: zadny, v 15 je to jeste dite a prilis velke tele na to, aby si dokazalo uvedomit co to rizeni auta je a predvidat alespon zakladne, aby neskoncil v urne za prvni zatackou
Hmm,opravdu krásný,hlavně ceny 😉
ja se 15ti letejch ridicu fakt bojim je jedno jestli jsou na motorce nebo v aute , ale v 15ti letech lidi jeste vubec nemaj rozum a mnoho znich si vubec neuvedomuje rizika spojena s rizenim... 😢
s tím nesouhlasím.Já měl od 15 simsona a nikdy :shock: jsem na něm rychle nejezdil.Vždy jsem jezdil v obci 50 a mimo 70.To samé s autem v 18 :?
To je naprosto nesmyslné dogma. Někdo je dospělý v 15 a někdo není ani v 45. Já jezdím s autem od 14 let a nemyslím si, že bych byl společenské nebezpečí. Myslím si, že to není o věku, ale o osobnosti. Zamindrákovanej a agresivní * může být člověk v mládí i ve stáří.
Trošku mě dostala příplatková kuřácká sada v autě pro haranty.Sám sice v hospodě u piva hulim,ale pochybuju,že by nějakýho normálního rodiče napadlo něco takovýho doplácet :?: :roll:
Něco podobnýho vyrábí Ligier,nevíte někdo za kolik je ten?
Něco podobnýho vyrábí Ligier,nevíte někdo za kolik je ten?
za ty penize muze vase ratolest jezdit tri roky taxikem.... to je snad lepsi dojizdet na travnim traktoru 😊
magic: jo souhlasim ze nekdo je "dospelej" uz v 15 letech, ale uvedom si jak velke procento, nebo spis promile to je. Tim bych tady moc neargumentoval, protoze do ruky by to auto dostal stejne nekdo jinej, nez ten dospelej...
jinak stim Myslím si, že to není o věku, ale o osobnosti. Zamindrákovanej a agresivní * může být člověk v mládí i ve stáří. naprosto souhlasim
jinak stim Myslím si, že to není o věku, ale o osobnosti. Zamindrákovanej a agresivní * může být člověk v mládí i ve stáří. naprosto souhlasim
Pucmelou😜 proč bych nezbytně nutně musel stanovovat nějakou věkovou hranici? nebylo by lepší se místo na věk soustředit právě na tu skutečnou způsobilost k řízení?
magic: jo souhlas "soustredit se na skutecnou způsobilost k řízení" To by bylo nejlepsi, ale jak bys to chtel udelat? Jak zjistis jak velky sklony ma 15ti letej clovek k tomu aby se opil (treba poprvy v zivote) a pak sednul do "auta"? tohle sice neni nejlepsi priklad, ale vis co tim chci rict, ne?
magic: teoreticky dobry,vcrealnem svete ale potrebujes jasna vcelku jednoducha pravidla. Zadne psychoanalyzy a testyna tyden. Navic uz vidimjaktakto nejiste stanovene podminkybudou znamnat ze bohati a mocni papankove budou kupovat svym detem ridicaky uz od 12.....
Tak od posouzení tu máme celkem drahou instituci - autoškolu, ne? Upřímně řečeno vůbec nechápu, jak mohou dávat řidičák spoustě lidem - já bych jich polovinu prohlásil za nezpůsobilé k řízení mot. vozidla a basta. maturostu nebo diplom taky nemají všichni. Až nebude řízení povinností, ale výsadou, bude přístup jiný. A neplatí to jen o řízení.
Dokazovat, že se někdo neopije, podle mě nemusí. Když zvládne to, co zvládnout musí, ani ho nenapadne sedat vožralej za volant. je to taky věc nastavení zákona - souhlasím s tím, že kdo má 0,8 promile alkoholu v krvi a víc má o řidičák přijít. Ale na vrácení po půl roce bych teda nenárokoval. Když se bude policie méně věnovat buzeraci a měření rychlosti na dálnici (kde se nikdy nestala žádná dopravní nehoda), zbyde jí spousta času na kontrolu chování a alkoholu.
Dokazovat, že se někdo neopije, podle mě nemusí. Když zvládne to, co zvládnout musí, ani ho nenapadne sedat vožralej za volant. je to taky věc nastavení zákona - souhlasím s tím, že kdo má 0,8 promile alkoholu v krvi a víc má o řidičák přijít. Ale na vrácení po půl roce bych teda nenárokoval. Když se bude policie méně věnovat buzeraci a měření rychlosti na dálnici (kde se nikdy nestala žádná dopravní nehoda), zbyde jí spousta času na kontrolu chování a alkoholu.
ja bych teda ratolesti rozhodne radsi poridil ctyrkolovy vozidlo s 4kW naftou, nez skutr... ale ta cena je proste neuveritelna. jak za to muzou chtit vic nez za fabii?? V UK je strasne snadny prihlasit do provozu jakykoli vozitko, ktery splnuje dany pravidla... v CR to pak nahrava takovym firmam, ktery si za moped na 4 kolech reknou 330 000...
Drahý to rozhodně je.Mě připadaj úchylně drahý i padesátky skůtry.Ještě když byly Liry,tak sem v I viděl Pažouta za mega,což bylo na naše zhruba 18 000,- a nedávno sem to samý a ojetý viděl u nás za pětadvacet :roll:
Jinak kdybysme byla normální společnost,tak bych nějaký pivko za volant klidně povolil.Taky znam pár lidí včetně mě,co si třeba po volejbálku dali tři desítky a těch 500m na dvoječku v klidu dojeli.Bohužel jsou mezi námi i závodníci a nebylo výjimkou,když sem slyšel o někom co se vydal na 200km s pivama pěti.To je prostě moc.
Jinak kdybysme byla normální společnost,tak bych nějaký pivko za volant klidně povolil.Taky znam pár lidí včetně mě,co si třeba po volejbálku dali tři desítky a těch 500m na dvoječku v klidu dojeli.Bohužel jsou mezi námi i závodníci a nebylo výjimkou,když sem slyšel o někom co se vydal na 200km s pivama pěti.To je prostě moc.
guseppe2: To máš sice pravdu, ale jistě si i vzpomínáš na tehdejší hustotu provozu nehledě na to že tenkrát byla větší disciplínovanost a výkon vozidel byl poloviční. 😉
TommyEngelo: s tim simsonem, jestli to nebude tim, ze Simson vic nez 70 nejede... a v 18 uz mas preci jen trochu vic rozumu... 😄
jo, to taky nechapu. za alkohol jsem pro tvrdy postihy. k cemu mi bude, ze me nejakej vopilej magor sestreli a teprve pak ho potrestaj???
pokud chce nekdo chlastat, muze si zavolat zelvu. ja platim pokazdy 900, ale porad lepsi nez si vzit nekoho na triko...
pokud chce nekdo chlastat, muze si zavolat zelvu. ja platim pokazdy 900, ale porad lepsi nez si vzit nekoho na triko...
No já ho měl trošku poladěný,se zvýšeným objemem.Jezdil až 90km/h,což nebylo zrovna málo >😁
Jinak mladému radši dát tu motorku(skůtr)než takovou jawu chic,při dnešním provozu se lépe uklidí na malé motorce někde na stranu,než s tímto.Už vidím řidiče jak se "to" zoufale snaží předjet,když jen ve městě to stačí tak tak autům.A nabourat bych s tím taky nechtěl :shock:
Jinak mladému radši dát tu motorku(skůtr)než takovou jawu chic,při dnešním provozu se lépe uklidí na malé motorce někde na stranu,než s tímto.Už vidím řidiče jak se "to" zoufale snaží předjet,když jen ve městě to stačí tak tak autům.A nabourat bych s tím taky nechtěl :shock:
[odkaz] Do prudšího kopce je to trochu dýchavičný,ale to asi všechny tyhle mikra.
2Bingo:Je mi jasný co tim myslíš,jenže v tý době sem bydlel na sídlišti,kde nebylo kde zaparkovat,protože tam měli auta policajti co šli na nějakou sálovku a pak do přiléhající hospody a já sotva stíhal zase svůj volejbálek,takže mi to vždycky vyšlo jako střídání stráží.Vždycky jsem jezdil pomaličku na dvoječku,protože nejsem magor co mu naroste závodnická přilba a vzhledem k mejm mírám 195/120 jsem to zas tak necejtil.Želvu si nevolam bo u nás na menšim městě nic takovýho nefunguje a vzhledem k tomu,že teď to mám dál,tak už jezdim taxikem.Jinak pokud vim,tak v Itošce maj povoleno 0,8 a nemaj s tim žádnej problém,což bych neměl taky,protože u mě by to dělalo tak 0,3.
2Bingo:Je mi jasný co tim myslíš,jenže v tý době sem bydlel na sídlišti,kde nebylo kde zaparkovat,protože tam měli auta policajti co šli na nějakou sálovku a pak do přiléhající hospody a já sotva stíhal zase svůj volejbálek,takže mi to vždycky vyšlo jako střídání stráží.Vždycky jsem jezdil pomaličku na dvoječku,protože nejsem magor co mu naroste závodnická přilba a vzhledem k mejm mírám 195/120 jsem to zas tak necejtil.Želvu si nevolam bo u nás na menšim městě nic takovýho nefunguje a vzhledem k tomu,že teď to mám dál,tak už jezdim taxikem.Jinak pokud vim,tak v Itošce maj povoleno 0,8 a nemaj s tim žádnej problém,což bych neměl taky,protože u mě by to dělalo tak 0,3.