Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

14 komentářů

Ahoj, potřeboval bych poradit na auto kolem 60.-ti tis. Je to druhý auto do rodiny. Uvažuju nad Oplem Corsou 1.4 rv 1996. Máte s timhle autem zkušenosti? Nebo popř. zkuste nadhodit jinou značku. Jde o to, aby to nějakej ten rok vydrželo. Bude s nim jezdit převážně manželka. Díky za radu.
jde o to jak máš manželku rád >😁 >😁 Viděl jsem zbouranou corsu oktávkou u kolegy a jeho manž. dodnes -po roce- pořádně nechodí.Takže třeba má polovička v trpaslících odmítá jezdit a jezdí omegou 😄
Právě že manželku mám rád. Jde o to, že dodnes jezdí va Favoritu. Tak už kvůli těm bouračkám bych jí chtěl koupi něco bezpečnějšího. Ne že bych chtěl hned přivolávat bouračku. Zatim jezdí bez bourání. Teda kromě nějakýho toho škrábance. 😉 A taky jde o to, že větší auto řídit vůbec nechce.
vybirat auto pro zenskou je tezsi nez obleceni...ale da se to...vetsinou staci s ni projit par bazaru a ona se do neceho zakouka...ty pak jen zvazis jestli to je/neni vhodne a bud odsouhlasis nebo po mesicnim premlouvani vyvratis...takze az se na necem shodnete tak pokud mas cas apod. na vyrizovani zkus ho dovezt(IT, DE, AT) vyjde to opravdu mnohem levneji 😉
A co Fiata Punto??? Za šedesát se sežene v docela dobrým stavu....

či raději Renaulta twingo, nebo Clio???

Na výběr je docela dost..

Řekl bych, že potom už to bude jen podle kusu, který se Vám bude líbit.
Dovézt to z venku v plánu mam. Sice s tim nemam zkušenost, ale podle zdejších archivů na diskuzi to asi zase tak obrovskej problém nebude. Koukam se na AutoScout a vybíram. A taky mě tam docela zaujal Peugeot 106 rv 1996 a vejš. Je tam za docela přijatelný ceny.
AutoScout je dobrej...proste italsky silnice sou italsky silnice...a tim ze je to italie tak bych se podival taky nejspis po nize zminenem fiatu punto...v bazarech jich tam budou mraky takze dobreho za slusnou cenu si urcite vyberes...proti Peugeotu mam vyhrady ale vetsinou jsou to spis subjektivni pocity...nemam s nim osobni zkusenost
Z Itálie ho dovezt zrovna nechci. Spíš mam na mysli Německo. Taky jsem našel nějaký VW Pola. Myslim, že VW něco vydrží. Někde tady na fóru jsem četl, že nejsou vůbec špatný. Prej Německá preciznost. No uvidíme. Musim přečíst ještě nejaký diskuze. Nějak se nemůžu rozhodnout. Jestli POLO, Corsu, Punto nebo Peugeot 106.
jo nemeckej...vzdycky kdyz nekdo rekne autoscout tak si to automaticky spojim s autoscout.it protoze kdyz se nekdo diva po autech v nemecku tak vetsinou na mobile.de...jinak to ze vahas mezi ctyrma autama je dobre...asapon mas z ceho vybirat...takze muzu pridat uz jen muj osobni tip a tim by bylo asi punto...sezen si naky co neni po mladym frajirkovy ale po nejake zenske co ho mela na nakupy...jde to poznat...a myslim ze budes spokojeny...polo neni spatne ale cenove bude mnohem vis nez punto...proti corse nic nemam ale punto je mi sympatictejsi a o peugeotech uz sem se zminoval :?
Tak sleduju oba dva, jak autoscout, tak mobile.de Zatim se spíš koukam a poohlížim. Pro mě koupit si auto neni jako si jít koupit teřeba mlíko do obchodu. Takže zatim jsem pořád ve stádiu úvah. Trošku vyhrává to Polo. Sice je malinko držší, ale podle mě to neni zase o tolik. Uvidíme, třeba mi to tady někdo pořádně vymluví nějakejma pádnýma argumentama.
to asi ne proti polu padne argumenty proste nejsou...znam hodne lidi co ho melo a par lidi co je servisovali a na obou stranach spokojenost...pokud poruchy tak jen malickosti a nijak casto...ale to same se da rict i o puntu...design pekny mechanicky zadna vetsi vytka...ale to same se da rict i o puntu...a pokud nekdo prijde a rekne nejakou silenou historku a bude na nej plivat jak to jen jde tak prosim ber v uvahu ze je to jen nazor jedince a neni to zadne pravidlo takze pokud se ti polo libi tak ti to uz jen malokdo rozmluvi...jedine co by te mohlo presvedcit je zabava za volantem...ale o to zene asi tolik nejde...ceny ND jsou srovnatelne a polo je reprezentativnejsi...takze jen ta cena...ktera neni zas tak rozdilna...asi ne tolik aby zmenila tve osobni sympatie...jeste stoji za zvazeni motorova vybava toho ci onoho auta a nakonec kdyz najdes neco opravdu levneho v dobrem tech. stavu tak nema cenu se zalamovat tim jestli je to punto nebo polo...jasne ze to neni jako kupovat mliko...na druhou stranu to neni jako kupovat dum...a jeste neco...divej se po kusech tak o deset tisic levnejsich...protoze 10-15tis jsou naklady na dovoz 😉
Jasně, s těma nákladama na dovoz počítam. Ale pořád nějakej ten tisíc ušetřim. A jen tak mimo, pro to Polo ještě plně rozhodnutej nejsem. Pořád vybíram z těch čtyř aut, jak jsem psal níž. Ono jde taky o bezpečnost. Přece jenom ženu mam rád, nemam jí zas tak dlouho a taky neni bůhví jakej řidič. I když, kam potřebuje tam si dojede. Takže hledam něco s airbagem a s ABS-kou.
Ono jde taky o bezpečnost. Přece jenom ženu mam rád, nemam jí zas tak dlouho a taky neni bůhví jakej řidič. I když, kam potřebuje tam si dojede. Takže hledam něco s airbagem a s ABS-kou.

a to hovori proti polu?...proste nehledas polo ale polo s airbagem a ABSkou 😉
Jo, taky bych se chtěl zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s koupí auto přes Ebay. Díky.