0
nakoniec sa jedna GT nasla, stav horsi ale cena velmi, velmi dobra😄 tazke som neodolal a za to co zostane to dam do poriadku. Presvedcila ma jazda. Pocitovo to ide rovnako ako ta co som mal dohodnutu (ta uz je nenavratne prec u noveho majitela😒 Accord je asi viac prakticky a aj manzelka by bola radsej, ale proste som neodolal. Odozva riadenia, a pocit z posedu mi sedi lepsie v GT ako Accorde. ostatne asi lepsie accord Nebudem vsak klamat cena rozhodla najviac. Najlacnejsi vyhovujuci accord r.v.1999 2,0V-Tec bol za 220tis Sk, zvacsa inak okolo 250tis. Ja som zjednal z 200tis na 155 tis r.v.98 145 tis km. Stav trosku horsi (majitel to mal ako sluzobne takze chyby laku a interieru+drobnosti) Vsetkym dik za nazory
Přejít do diskuze
blesk: Tak podme nato troska realne, nedalo mi musel som napisat nieco.Precital som si vsetky prispevky a porovnavat Accorda a Primeru GT sa moc neda. Mam osobne skusenosti lebo som pred pol rokom kupil Accorda 1.8 VTEC 100kW r.v.99 naj.87tis.skutocnych. serviska plus navsteva servisu. Accord je slusne, krasne, elegantne auto ktore v sebe skryva aj sportovy charakter a mimochodom pod 240 tisic ho ani nezozenies, hovorim o predposlednom modely ako aj ty, teda podla obsahu a vykonu som usudil. Nehovoriac o tom ze ma celopozinkovanu karoseriu, viacprvkove zavesenie zadnej napravy, je hlavne BEZPECNEJSIE 4ks airbag a ine. Jazdne vlastnosti su vynikajuce, vsak Honda robi tento model aj v type R verzii. Prave Accorda dokazes kupit skor od solidnych majitelov ako Prim. GT. Primeru som mal iba P10, potom Almeru N15, boli to fajn auta. Primera GT je na ostru rychlu jazdu ktoru v BA tazko clovek vyuzije. Okrem toho skus skor zhanat toho Accorda 1.8 pretoze oproti 2.0 ma iba o 8kW menej a zakonna poista dost podstatny rozdiel. Vykonovo som mal moznost oskusat oba motory a 1.8 tahala pocitovo lepsie. Spotreba do 10 sa vojdes, mne zerie od 8,5 do 11, podla toho ako mu davam, ale nam predsa moc o spotrebu nejde. Spominat tu Miciaka z roku 97 je oproti tymto tiez dost odveci aj ked Galanta z 89 (dva modely dozadu) som mal a bol som s nim spokojny, no servis nic moc a suciastky drahe, okrem toho hrdzaveju zadne lemy, videl som 3 kusy a motor 2.0 bez zatahu by sa ti urcite nepacil, isiel som s tym tiez som chcel niekedy davno kupovat. S tym predajom si z toho nic nerob, ja som tohoto accoda tiez takto kupoval, prv dohodnuty a potom ze to nemoze predat, tak som mu povedal ze je neseriozny a kedze to bol seriozny clovek tak mi to nakoniec predal aj ked to mozno niekomu slubil. Tot vse moje poznatky, dufam ze pomozu
blesk: tak to nasere... podobne sa mi stalo pred par rokmi, isiel som si s peniazmi do bazaru (vtedy pre Fiata Cromu) a auto uz bolo rezervovane >😒] Uprimnu sustrast a drzim palce pri dalsom hladani 😄
je to v p...i, uz nicomu neverim, vecer pred kupu GT mi povedal predavajuci ze auto slubila jeho manzelka nejakemu znamemu. Nepomohlo ani ponuknutie vyssej sumy 😒 dost ma to vzalo lebo tak vyvonane jazdene auto som doteraz na predaj nevidel. To som si uvedomil az som bol pozriet dnes par dalsich aut. Risk nie je vzdy zisk, opat hladam, ach jaj
GT-cko co kupujem bolo tiez povodne za 250tis Sk😄. Dnes len sledujem jak sa marne snazi predat iny typek este starsie GT, s viac km za 230tis km (zacal tiez na 250tis Sk). Vzdy to ma najtazssie prvomajitel kedze kupoval auto napr za 900tis Sk a dnes ked vie ze auto je fakt v dobrom stave nechce sa mu logicky ist napr na 150tis tam kde nema problem urobit to 2. a x-ty majitel kedze ten nema taku stratu ceny. Je preto celkom vyhodne kupit auto po druhom poctivom majitelovi ktory na aute po prvom mnoho vymenil (auto po 120-150tis km chce vymenit docela dost veci a dost drahych ako je zname od brzd cez tlmice, casti naprav, riadenia, rozvody...). take auto potom moze v pohode vydrzat bez vacsich investicii dalsich 100-150tis km. Druha moznost je pockat si na to az poctivy prvomajitel strati trpezlivost a pojde s cenou dolu, resp ho k tomu presvedcit😄. Chce to trpezlivost, slusne koretne jednanie a cena moze byt nakoniec obojstranne prijatelna za slusne auto.
preco by nam malo byt luto predat auto za adekvatnu cenu len preto ze vacsina podvza? Nemyslim ze dabel je odkazany na stacanie za kazdu cenu. Je to otazka chrbtovej kosti. Je to velmi jednoduche stocit to, ale co ak v niektorom zo servisov Dabel bol a maju poznacene km (autorizovane to robia vzdy) a dostane sa do neho novy majitel, moze byt problem. Nejde o to ze by bolo trestne v CR priamo stacanie km ale ak sa podari dokazat podvod, co by bolo za tychto oklonosti celkom realne, mohol by spor obcan vyhrat a ak by namal Dabel dobru zmluvu mohol by od neho podvedeny majitel vysudit este uroky a samozrejme sudne trovy. Neni to sice u nas az tak bezne ale obcania maju uz o malo lepsie pravne povedomie ako v minulosti. Viem co hovorim manzelka je pravnik.
lumeer: sorry, to mi je pod uroven :-!
blesk: no prave do Aciek ho dat nechcem, hladam "starostliveho noveho majitela" >😁 No a zase az tak moc to neponahla, akorat ma to trosku hneva, ze ako sa to na Slovensku robi :roll:
blesk: no prave do Aciek ho dat nechcem, hladam "starostliveho noveho majitela" >😁 No a zase az tak moc to neponahla, akorat ma to trosku hneva, ze ako sa to na Slovensku robi :roll:
to dabel: ak ti ti neponahla skusaj davat inzerat opakovane aj na ine servre. Ak to chces urychlit daj dole cenu. Neskusal si zistit v AAA co ti daju za nu? Pozor ale nechod tam osobne len im zavolaj a ani im nedavaj ziadne osobne udaje. Budu sa ta aj tak dost detajlne vyputovat na auto a ak sa nejako zhodnete na cene budu ta tlacit do toho aby si este v ten den prisiel osobne. Pozor su to velmi dobre skoleni obchodnici tak sa nedaj zmanipulovat kde nechces. Lebo do telefonu ti povedia napr ze ti daju 120-130tis Sk. Ty sa potesis a prides. Na mieste sa ta ujmu dvaja (dobry a zly) a dobry sa bude tvarit ze vybavuje pre teba co najlepsiu cenu, zly sa ledva na auto pozre povie ze je to stare, vela km, tu tuknute, tam prestriekane, brzdy opotrebene atp a povie ze max 90tis. Ak nepustis hned do gati aby si to nebodaj nerozmysleli da sa s pristupom malo odchadzam dostat vyssie ale chce to trpezlivost a tvarit sa ako tri dni stary pes (teda akoze si uplne naivny len chces viac😄. Vyjednavanim potom budes rad ak ti daju napr 110tis. Je to vsak kazdopedne viac ako ti da Darex, tam ani nechod. Viac krat overene. Nad 200tis km to budes mat pomerne tazke. Kludne sa vsak moze stat ak to niekomu predas napr za 140tis a stoci km tak to nebude mat problem predat za rok za tu istu cenu, holt ludia chcu byt klamani, staci ak auto trochu lepsie vyzera a stoji malo uz ho chcu ani si neoveruju ci pocet km v inzerate sedi realne
Hele dable, tak uz tady nebrec, stoc to a mas klid! Stejne cekas jenom na tohle pozehnani, co si budem vykladat...
blesk: tak Ti gratulujem a zelam vela stastnych kilometrov >😁
ad serioznost: no je to o tom... pozeram 626tky, co su na predaj, vsetky, ktore su lacnejsie, tak su celkom dost obuchane (je to vidiet aj na fotkach), ale kupodivu tak okolo 100-120tkm. Ja nechcem stacat ani nic podobne -> nikto o inzerat ani nezavadi 😢
ad serioznost: no je to o tom... pozeram 626tky, co su na predaj, vsetky, ktore su lacnejsie, tak su celkom dost obuchane (je to vidiet aj na fotkach), ale kupodivu tak okolo 100-120tkm. Ja nechcem stacat ani nic podobne -> nikto o inzerat ani nezavadi 😢
to co ma presvedcilo je az neuveritelne seriozny majitel GT. V stredu si teda idem po Primeru GT. Ked si najdete tak seriozneho majitela ako ja, ide bokom ze Accord by bol mozno lepsou volbou.
Pocas hladania tohoto auta som o dalsiu skusenost bohatsi. Je az neuveritelne aku drzost maju niektori predavajuci. Ak si clovek pozrie par aut z toho isteho modelu dost jasne mozno rozoznat ci mate do cinenia s podvodnikom ci serioznym majitelom. Predavat auto s 80tis km za cenu auta s 80 tis km pricom auto vyzera na minimalne 200tis km je podla mna nehoraznost a vasa blbost ak na to naletite. Je jedno ci je to AAA, alebo sukromna osoba. V oboch pripadoch sa najdu auta s manipulovanymi km. Konstatujem vsak ze je este jednoduchsie rozoznat podvod ak mate moznost sa stretnut osobne s majitelom.
Pocas hladania tohoto auta som o dalsiu skusenost bohatsi. Je az neuveritelne aku drzost maju niektori predavajuci. Ak si clovek pozrie par aut z toho isteho modelu dost jasne mozno rozoznat ci mate do cinenia s podvodnikom ci serioznym majitelom. Predavat auto s 80tis km za cenu auta s 80 tis km pricom auto vyzera na minimalne 200tis km je podla mna nehoraznost a vasa blbost ak na to naletite. Je jedno ci je to AAA, alebo sukromna osoba. V oboch pripadoch sa najdu auta s manipulovanymi km. Konstatujem vsak ze je este jednoduchsie rozoznat podvod ak mate moznost sa stretnut osobne s majitelom.
to dabel: "adrenalinovo neprehladna zakruta" je tu myslena taka ktoru sice poznas ako rychlo sa asi da ist ale kedze ma 90stupnov a je lemovana lesom nevidis do nej. Takze kazdy jej prejazd na limite je adrenalinovym zazitkom o to viac ze sa musis snazit ist v svojom pruhu nie v optimalnej stope. stromy a kriky su okolo asi tak 2 metre od cesty takze fakt neni kam uhnut. Premavka je vsak na tejto ceste minimalna, preto som si ju aj vybral.
K testovacke Priemery GT😒br />
Zial nebol cas ist az na tu cestu Rajka Dunakility takze najprv sme sa plazili asi pol hodinu zapchami aby sme sa dostali na odlahlejsiu cestu. Bola vsak tma a bez dialkacov ta Primera dost blbo svieti, takze som si nedovolil moc vela. Dialkace som zapinal len ked nisc neslo co bolo asi tak 30% casu😒Tvrdost aj na 205/50 R16 je podla mna znesitelna. Tah motora je skutocne zaujimavy az od 4000ot/min dovtedy je to normalny rodinny sedan. Volant dava celkom peknu spatnu vazbu, posilovac je o trochu tuhsie naladeny oproti standardnej Primere aj strmost je vacsia. K tomu dost tuhe sportove sedacky so slusnym bocnym vedenim , ktore sa daju dobre nastavit (vyska aj sklon sedaka). Prijemne prekvapila spotreba pocas asi 20km co sme najazdili podla palubneho PC 9,5l priemerna spotreba.
K testovacke Priemery GT😒br />
Zial nebol cas ist az na tu cestu Rajka Dunakility takze najprv sme sa plazili asi pol hodinu zapchami aby sme sa dostali na odlahlejsiu cestu. Bola vsak tma a bez dialkacov ta Primera dost blbo svieti, takze som si nedovolil moc vela. Dialkace som zapinal len ked nisc neslo co bolo asi tak 30% casu😒Tvrdost aj na 205/50 R16 je podla mna znesitelna. Tah motora je skutocne zaujimavy az od 4000ot/min dovtedy je to normalny rodinny sedan. Volant dava celkom peknu spatnu vazbu, posilovac je o trochu tuhsie naladeny oproti standardnej Primere aj strmost je vacsia. K tomu dost tuhe sportove sedacky so slusnym bocnym vedenim , ktore sa daju dobre nastavit (vyska aj sklon sedaka). Prijemne prekvapila spotreba pocas asi 20km co sme najazdili podla palubneho PC 9,5l priemerna spotreba.
Tak Ti drzim palce, nech si spokojny... btw vyraz "adrenalinovo neprehladna zakruta" si dufam myslel ironicky...
uz za par hodin idem na testovaciu jazdu vyhliadnutej Primery GT. dam potom vediet. Dufam ze sa mi auto podari dotiahnut na moju oblubenu okresku - Rajka-Dunakility. Usek 10km dost prazdnej cesty medzi poliami a lesikmi s dvomi dlhmi rovinkami kde sa da dosiahnut aj maximalka, su tu dva horizonty kde sa auto nad 150km/h odlepuje od cesty😄, zakruty su rychle a adrenalinovo neprehladne. By the way Octavia II si na tejto trase u mna dost polepsila, ak bude GT este lepsie (stabilita, neutralita, drzanzie stopy) bude to parada.
Inzerat mam napr. tu😒br />
[odkaz]
NO ale nezufam samoska, rozhodil som siete po znamych a tak 😉 Zase az tak moc to nehori, akorat co bude chuda Mazda stat vonku - tri auta pre dvoch ludi je trosku moc >😁
[odkaz]
NO ale nezufam samoska, rozhodil som siete po znamych a tak 😉 Zase az tak moc to nehori, akorat co bude chuda Mazda stat vonku - tri auta pre dvoch ludi je trosku moc >😁
to Dabel: kde mas inzerat zvrejneny, pozrem to, su tam aj fotky? ak nie posli mi prosim. (ale len pre zaujimavost lebo pre Primeru GT som uz rozhodnuty len cakam na to az sa rozhodne predavajuci)
ludia chcu byt klamani. Prikladom su nebankove subjekty rovnako ako 5-7 rocne "manazerske" auta ktore maju na pocitadlach okolo 100tis. km za 150-300tis Sk. Kto sa orientuje v jazdenych autach vie zvacsa odhalit podvod ktory z tho na 80-90% kuka. Bezny spotrebitel je v prvom rade zvacsa lahko oblbnutelny laik. Na druhej strane su tzv pouceni laikovia s ktorymi sa zas natrapi solidny predavajuci
ludia chcu byt klamani. Prikladom su nebankove subjekty rovnako ako 5-7 rocne "manazerske" auta ktore maju na pocitadlach okolo 100tis. km za 150-300tis Sk. Kto sa orientuje v jazdenych autach vie zvacsa odhalit podvod ktory z tho na 80-90% kuka. Bezny spotrebitel je v prvom rade zvacsa lahko oblbnutelny laik. Na druhej strane su tzv pouceni laikovia s ktorymi sa zas natrapi solidny predavajuci
No jo, som si myslel >😁 Preto tie smajle >😁 Ja inzerujem este len 2 dni, zatial sa mi neozval nikto - odradzuje 238000km... to, ze 90% ostatnych aut je v horsom stave (a 95% ma stocene tacho), to nikto nevidi :roll:
dabel dik za ponuku, 626 je solidna a znama historia vzdy potesi, ale na to co auto chem uz moc usadle a malo sportlich😄. By the way Almeru sa mi podarilo dohodnut predaj za jeden den, nestacil som sa divit hned traja vazni zaujemcovia :shock: Az vaham ze som mal dat vyssiu cenu.
Blesk: a nechces moju Mazdu? >😁 >😁 >😁 Z 0 na 100 sice iba 9.9s, ale zato jasna servisna historia >😁
dabel rozumiem ti, z nicoho ineho nebudem mudrejsi len asi budem musiet najprv to auto kupit... Kto z predavajucich ti pozicia vyskusat auto tak ako potrebujes? Preto davam aj dotaz sem a pokusam sa z toho vyfiltrovat info pre mna. Auto by malo byt r.v 1998 a vyssie zhruba do 150tis km (podla stavu) cena do 170tis Sk. Ide mi hlavne o emotivne nakladovo rozumne premiestnovadlo kde sa da vozit obcas aj cela rodina a objemna batozina. Ma to byt druhe do rodiny ktore sa moze ale nemusi pouzivat denne a najazdi rocne tak 5-10tis km. Emotivne - obcasne adrenalinove zajazdenie pritom aby to bol milacik nie len uzitocny pracant. Mozno kvoli nemu aj garaz vypracem😄 Nakladovo rozumne - zaklad je kupit auto kde bol robeny poctivy servis a bola preveritelna historia. Accorda ani Galanta som takeho zatial nenasiel.
Blesk: jedine, co Ti mozem odporucit je ist si skusit s kazdym kandidatom malinko zajazdit. Uvidis, co Ti najlepsie "zapasuje", od ktoreho auta budes dostavat najlepsiu odozvu, co sa Ti bude pozdavat. Kazdy Ti moze napisat vlastny nazor, ale napr. moja skusenost moze byt uplne ina ako Tvoja - a to aj v pripade, ze od auta ocakavame "to iste". Prikla😜 vsetci vychvaluju podvozok Subaru Legacy, ale mne osobne proste "nezapasoval", vobec som nerozumel "informaciam", ktore mi "posielal" pocas jazdy. Naopak od Mazdy6 alebo Accordu som PRESNE vnimal vsetko, co to auto robi. Ale to som ja a u niekoho ineho to moze byt prese naopak >😁
hi Qeta! Ktore konstrukcne detajly sa ti zdali byt lepsie u P10 ako ma P11? Ja ma doma ako druhe auto v rodine N15 a aj pre skusenost s tymto autom (spolahlivost, konstrukcna vyspelost motora a podvozka) uvazujem (velmi vazne) opat o Nissane (GT). Nissan dnes objektivne nie je oproti konkurencii co byval (okrem kategorie SUV). Zrejme aj kvoli tomu ze sa snazia byt aspon najprofitabilnejsim producentom aut. Co uz samo o sebe smrdi (na ich mieste by som to vobec do sveta nevytruboval lebo o to sa snazi kazda firma a pre zakaznika to znamena: maximalizacia zisku a minimalizaciu nakladov. Teda ako urobit co najodrbanesie auto a predat ho co najdrahsie). To ze Nissan P11 GT z rokov 1997-1999 nebol z pohladu vypracovania detajlov etalonom triedy mi je jasne. Hlavne niektore plasty a ich uchytenie je uz aj oproti Octavii horsie. Otazka este ma Accord a Galant (model od 199😄 pozink karoserie, resp je na tom lepsie s antikoroznou ochranou ako Primera? Dnes to este u dobrych kusov problem nemusi byt ale GT chcem na dlhsie ako rok dva. Spolahlivosti Priemery sa nebojim. Navyse viem co uz mozem cakat od servisov. Oproti Skodovackym Autopolis uplne milujem a doverujem im. Ako su na tom Accordy a Galanty neviem.
Se zájmem sleduji tuto diskuzi, jsem jeden z těch co popisoval Mitsi, mám již třetího Nissana a jsem spokejený. Měl jsem také P10 1,6 stejně jako dabel (párkrát jsme spolu i diskutovali), pak Almera N15 1,6SR s orig. přitvrzeným podvozkem (BTW pražská Letná byla v tomhle autě utrpením), teď Primera P144 (P11c) 1,8. Ač P11 je výbavou, komfortem, vyspělostí motoru vpředu (oproti P10), zábavností, pocitem z řízení a jízdníma vlastnostma na P10 rád vzpomínám, byla taková motokárovější, lehčí, nižší, nižší posaz a troufám si tvrdit, že zadní zavěšení P10 bylo co se týče jízdních vlastností min. na úrovni multilinku. Jinými slovy, můj ideál by byl motor a výbava z P144 s podozkem a karosérií P10. Dalším plusem byly lépe řešené kontrukční detaily na P10 , zřejmě ještě né tolik postiženoou max. snahou o snížení nákladů. Jinak jsem a byl jsem se všemi Nissany naprosto spokojený, celkem jsem s nimi najel do současnosti 220tis km bez jakékoliv závady, pouze výměny olej, filtry, kapaliny a brzdy. Škoda současné modelové politiky Nissanu...
P11 je asi taky rozdiel ako Octavia I a Octavia II zvonku a zvnutra evolucia, po dalsom skumani, zistis ze je to komplet prepracovane auto, vcitane inej zadnej napravy a trochu dlhsieho razvoru... P11 GT so 110kW, 225km/h 8,7s/100km/h, dost dobrymi sportovymi sedadlami a znizenym podvozkom je dost ina ako 1,6 P10 na to aby si sa na jazdu tesil😄 Ale pripustam ze predchadzajuci accord a galant je minimalne zrovnatelny (aj ked papierove hodnoty dynamiky su u P11 GT rozhodne lepsie) , takze dotaz stale otvoreny kto ma skusenosti piste.
blesk: chod si zajazdit, potom pochopis... z videi este nikto nezmudrel >😁 Btw kedysi som mal Primeru P10 a poviem Ti, ze som nebol nejaky extra nadseny. Tak nejak tomu chybalo to "nieco", kvoli comu sa tesis na kazdu jazdu s autom. Faktom ale je, ze to bola iba 1.6i... Na druhej strane P11 moze byt ina a takisto predposledna generacia Accordu, ktorej design mne osobne pripada az prilis "zakriknuty".
odhliadnuc od toho co pisu, tak sa mi nezda moc neutralny ten accord podla toho videa, nie je sice nadotacavy (co je pozitivum) ale to zhupnutie sa mi ted avobec nepaci, mam pocit ze bud to ma bud moc makky podvozok alebo vysoko tazisko. To je len moj pohlad podla toho videa. Bol som na par slalomoch medzi kuzelkami a napr BMW 320D toto zvlada urcite ovela lepsie. ktore tu bolo kritizovane ako silne nedotacave (co sa pri tom slalome co som bol vobec tak nejavilo). ten Galant by ma zaujimal ale zial neviem sa k tomu dostat.
ten link,to byla otazka >😁 ...ja nevim jak vy,ale ja moznost jezdit vsechny tyto vozy teda nemel.. ale je mile ze se tak bijete za svuj nazor!
Přesně tak! Díky za podporu.
Když tady tvrdím, že na Galanta má až současná generace Accorda, tak mi klidně můžete věřit.
Když tady tvrdím, že na Galanta má až současná generace Accorda, tak mi klidně můžete věřit.
Je dost zaujimave sledovat, ako jediny dostatocne zmedializovany "kvazitest" sa dokaze dostat do podvedomia verejnosti a potom tu "naslovo vzati insideri" preguluju ocami, ked sa spomenie tema jazdnych vlastnosti Accordu...
K "megatestu" ams: je s podivom, ze pri single-teste Accordu (03/2003, nemecka mutacia) namerali pri identickych manevroch (ISO-vyhybaci manever, slalom) o cca. 8km/h vyssiu rychlost ako pri tomto "megateste". Holt, Accordu museli priznat najlepsi motor, dokonca aj lepsi ako BMW 320d a cielom testu predsa bolo, aby prvych 5 miest obsadili nemecke auta.
K mojej skusenosti: celkom dost som pojazdil na viacerych autach: Mondeo, Mazda6, Saab 9-5, Audi A4 (predokolka, nie Quattro). A musim povedat, ze Accord sa sprava zo spominanych aut najneutralnejsie aj pri naozaj drsnych manevroch. Inak povedane: s Accordom si dovolim naozaj _velmi_ vela, ale vzdy ma to auto este rezervy. Proste tam, kde viem, ze Mazda6 ci Mondeo sa uz naklanaju a javia znamky vyraznej nervozity, Accord pri rychlosti o 10kmh vyssej sa "ani nepohne" (odporucam klukatu dialnicu juzneho obchvatu okolo Viedne - Knoten Steinhäusl-Knoten Vösendorf niekedy skoro rano okolo piatej, ked tam este nie su auta. Tempomat nastavit na 160 a ide sa...)
Teoretikom radim ist si namiesto citania casopisov ist si zajazdit a potom vynasat sudy.
K "megatestu" ams: je s podivom, ze pri single-teste Accordu (03/2003, nemecka mutacia) namerali pri identickych manevroch (ISO-vyhybaci manever, slalom) o cca. 8km/h vyssiu rychlost ako pri tomto "megateste". Holt, Accordu museli priznat najlepsi motor, dokonca aj lepsi ako BMW 320d a cielom testu predsa bolo, aby prvych 5 miest obsadili nemecke auta.
K mojej skusenosti: celkom dost som pojazdil na viacerych autach: Mondeo, Mazda6, Saab 9-5, Audi A4 (predokolka, nie Quattro). A musim povedat, ze Accord sa sprava zo spominanych aut najneutralnejsie aj pri naozaj drsnych manevroch. Inak povedane: s Accordom si dovolim naozaj _velmi_ vela, ale vzdy ma to auto este rezervy. Proste tam, kde viem, ze Mazda6 ci Mondeo sa uz naklanaju a javia znamky vyraznej nervozity, Accord pri rychlosti o 10kmh vyssej sa "ani nepohne" (odporucam klukatu dialnicu juzneho obchvatu okolo Viedne - Knoten Steinhäusl-Knoten Vösendorf niekedy skoro rano okolo piatej, ked tam este nie su auta. Tempomat nastavit na 160 a ide sa...)
Teoretikom radim ist si namiesto citania casopisov ist si zajazdit a potom vynasat sudy.
No a co jsi si představoval? Každý si přece musí udělat vlastní názor, nebo ne? Ostatně každému vyhovuje něco jiného.
vidim ze co clovek to iny nazor na rovnake auta. kurna to si musim vsetko urobit sam? 😄 (teda v tomto pripade vsetky tie auta vyskusat osobne). Len dost pochybujem ze mi niekto vsetky tie auta pozicia aby som s nimi vymetal moje oblubene zakruty 120-140 km/h kde sa bezne jazdi 60kou. Takze som zas na zaciatku, Primera P11 GT, Accord 2,0 V-Tec, Alfa SW JTS, Galant?
Tak to já se klidně nového Accorda zastanu: ideálně neutrální charakteristika i kompromis mezi pohodlím a jízdními vlastnostmi. Pravda, verze Tourer je na tom o chlup hůř... (má jinou zadní nápravu a podstatně těžší a delší zadní partii)
Tak nějakym neklidem na rovině,nebo hlukem jsem ještě ve svý 156-ce týrán nebyl.JTS se dává vážně až od 01 s mírnym faceliftem vnějšku a trochu většim uvnitř.Pokud Alfu aspoň trochu pro rodinu,tak jedině SW.
Novýho Accorda bych se na rozdíl od předchůdce ohledně jízdních vlastností moc nezastával,protože je na tom taky celkem bídně.
Takže pokud chceš nějaký svižný svezení za rozumnou cenu tak asi fakt ten Galant.
Novýho Accorda bych se na rozdíl od předchůdce ohledně jízdních vlastností moc nezastával,protože je na tom taky celkem bídně.
Takže pokud chceš nějaký svižný svezení za rozumnou cenu tak asi fakt ten Galant.
Ano, M6 na současného Accorda nemá ani náhodou a neměla na něj i s ESP ani v době, kdy Accord ještě ESP vybaven nebyl. Bohužel nemá ani na toho z hlediska doby vzniku už hodně stařičkého Galanta. A co píšou novináři, to je mi srdečně ukradené!
PS: Tu M6 jsem málem rozsekal na maděru a rozhodně se nejednalo o žádnou náhodu. A navíc: konstrukce podvozku je důležitá věc, bohužel sama o sobě špičkové jízdní vlastnosti nezaručuje!!!
PS: Tu M6 jsem málem rozsekal na maděru a rozhodně se nejednalo o žádnou náhodu. A navíc: konstrukce podvozku je důležitá věc, bohužel sama o sobě špičkové jízdní vlastnosti nezaručuje!!!
M6 je podla Vas na tom z jazdnymi vlastostami horsie ako sucastna generacia Accorda alebo ide o teoreticke porovnanie konstrukcii? Co im to potom vychadza nezavisle tusim u "zabavneho" Top Gear aj u Auto Motor Sport kde mal accord dost zle casy a spravanie pri uhybacom manevri a vyjazde z neho (dost mozne ze za to moze zle nastavene ESP a nie podvozok). Objektivitu/neobjektivitu novinarov ci medii nechajme prosim bokom uz sme to tu rozoberali, nezda sa mi ze by Briti aj nemci dosli k rovnakemu poznaniu "zamerne"
Odhliadnuc od toho jazdeny Galant bude s tym zlozitym podvozkom asi dost drahy na udrzbu, o to skor z tej malej ponuky jazdenych😒
Preto by som sa vratil spat, kto ma osobne skusenosti s P11 GT a/alebo Accord 2,0 V-Tec sem s nimi
Odhliadnuc od toho jazdeny Galant bude s tym zlozitym podvozkom asi dost drahy na udrzbu, o to skor z tej malej ponuky jazdenych😒
Preto by som sa vratil spat, kto ma osobne skusenosti s P11 GT a/alebo Accord 2,0 V-Tec sem s nimi
Podvozkově se tomu Galantu vyrovnává až současná generace Accorda, M6 a Avensis se nechytají ani trochu, AR 156 má problémy se stabilitou v podélném směru a aerodynamickým hlukem při vysokých rychlostech na dálnici, což je u Galanta zcela neznámé - tam naopak platí, že čím rychleji jedeš, tím méně se musíš věnovat řízení (bohužel velké negativum pro majitele těchto vozů v ČR po 1. 7. 2006...).
Jenže si to auto nechte někde zvednout a jukněte se na konstrukci zavěšení: klidně se vsadím, že něco podobného (tolik ramen, čepů, těhlic, "kostí" atd.) jste nikdy neviděli a také hned tak neuvidíte!
Jenže si to auto nechte někde zvednout a jukněte se na konstrukci zavěšení: klidně se vsadím, že něco podobného (tolik ramen, čepů, těhlic, "kostí" atd.) jste nikdy neviděli a také hned tak neuvidíte!
Galant je uz moc exot, tiez sa mi od pohladu paci (viac ako Primera). Prakticky nulova ponuka jazdenych na Slovensku. Zo servisom uz vobec netusim.
Konkretne tahle je totiz omlacena ze vsech stran a to dost a jeste ke vsemu to neni na 99% JTS, ale TwinSpark. Sice pise 121kw, ale nejak se mi to nezda. Nebo je to cely poslepovany z nekolika aut. Motor JTS se zavedl pri faceliftu tusim v roce 2001, ktery mimo jine obsahoval zrcatka a ochrany listy na narazniku lakovany v barva auta. Takze 150.000Sk za omlaceny TS mi prijde nemistne moc...
Jinak se obavam, ze 360 litru kufru Ti asi bude malo. To je opravdu tak na ty doklady. >😁
Zkus si prohlidnout ty Galanty v kombu radu 97-02, mimoradne hezky auto s kufrem jako krava. Jen vubec nevim jak jsou na tom s kvalitou, jak maj ladenej podvozek, jaky maj brzdy, atd... Takze to auto se mi libi od pohledu, ale nic o nem nevim...
Jinak se obavam, ze 360 litru kufru Ti asi bude malo. To je opravdu tak na ty doklady. >😁
Zkus si prohlidnout ty Galanty v kombu radu 97-02, mimoradne hezky auto s kufrem jako krava. Jen vubec nevim jak jsou na tom s kvalitou, jak maj ladenej podvozek, jaky maj brzdy, atd... Takze to auto se mi libi od pohledu, ale nic o nem nevim...
a co este na Slovensku😄 napr to uz mozno skor tento kusok s tym ze je to otlcene "neskodne" a ak auto nic ine nezakryva moze to byt zaujimave, ale pocet km a cena je dost neuveritelne nizka (toto je sedan takze pre mna nic)😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Ono totiz koupit v cechach dobrou Alfu je trosicku problem... Ale JTS by mohly byt jeste slusny a neolitany. Zkus to na alfaklubu...
nechcel som davat dotaz s tromi autami ale povodne som chcel 156JTS Sportwagon. Mam vsak pocit z prakticky kazdej ponuky tohoto urcite fantastickeho auta ze je za tym nejaky podvod. Auta su az podozrivo lacne (sedan je o dost vacsi vybar a o dost nizssie ceny ale kufor Sportwagonu sa da spon trochu vyuzit na rodinne ucely ako sedan), to co som osobne videl v bazaroch je v porovnani s uvedenymi japoncami hruza (same opravovane buracky) na prvy pohlad je ich sice vela krasnych, blizssia obhliadka odhali pomerne rozsiahle opravy po buracke. Diesel nechcem (radsej si priplatim na prevadzku, ale rozsah vyuzitelnych otacok a zvuk benzinov nechcem stratit). Ci viete o zarucene dobrej 156 Sportwagon s 2,0 JTS? 😄
Ja mam spadeno na AR156 nebo Lancii Lybru. Jenze mozna budu stavet, tak bych spis potreboval nejakyho spolehlivyho delnika s kufrem, kde bych se ztratil... >😁
Na odkazy si nepotrpím, jelikož dám výhradně na vlastní zkušenost. A ta je taková, že ještě dnes by se Galant z té doby neměl vůbec za co stydět! Bohužel ve srovnání se zde probíranými vozy není dostatečně "blbuvzdorný", což se týká i přístupu značkových servisů!!!
Pokud mohu pridat svuj skromny a hlavne zcela subjektivni nazor, asi bych mezi japonciky nebral ani toho Accorda a ani tu primeru. A to jedine z toho duvodu, ze kdyz vidim Galanta od 97, tak moje italsky bijici srdce zaplesa a pookreje... 😜 Ale je teda fakt, ze sem nejel ani v jednom z vyse uvedenych...
Mitsi by nam sem treba mohl napsat i nejaky odkazy na podrobnejsi informace o tech Galantech. Prosim... 😉
Mitsi by nam sem treba mohl napsat i nejaky odkazy na podrobnejsi informace o tech Galantech. Prosim... 😉
Ano, většina lidí z mého okolí, kteří si kdy pořídili Nissana, zůstávají věrni značce. Já to sice nechápu, ale je to jejich volba.
OK Mitsi mas z tohoto pohladu pravdu a chepem to, ale ak😒br />
1. Ja osobne sa v elektrike vrtat nebudem (ked tak jedine instalacia autohifi)
2.auto problem mat nebude, nie je potrebne riesit bod 1.
potom nemusi byt elektrika problemom.
Na forach co s som nasiel (a hladam teraz po veceroch par hodin denne)som nenasiel prakticky jedineho uzivatela Primery ale ani Almery (hlavne N15) ktory by sa stazoval na Primeru (okrem asi dvoch troch veci ktore sa najdu u sebelepsieho auta). ten kto mal niekedy GT len basni o tom aute. jeden z majitelov co ma teraz novu M6 v tej navyssej verzii s 260k dokonca povazuje presadnutie z GT len za evulucnu zmenu. Motor Gt sa mu javi este v urcitom rozsahu otacok kultivovanejsi, aj ked M6 je vykonovo uplne inde. Tak pozitivne recenzie majitelov alebo byvalych majitelov (menili zvacsa lebo auto proste odjazdili a potrebovali novsie) sa malokedy vidia. Si im riadna protivaha😄 Budem sa musiet lepsie pozriet na ten Accord.
1. Ja osobne sa v elektrike vrtat nebudem (ked tak jedine instalacia autohifi)
2.auto problem mat nebude, nie je potrebne riesit bod 1.
potom nemusi byt elektrika problemom.
Na forach co s som nasiel (a hladam teraz po veceroch par hodin denne)som nenasiel prakticky jedineho uzivatela Primery ale ani Almery (hlavne N15) ktory by sa stazoval na Primeru (okrem asi dvoch troch veci ktore sa najdu u sebelepsieho auta). ten kto mal niekedy GT len basni o tom aute. jeden z majitelov co ma teraz novu M6 v tej navyssej verzii s 260k dokonca povazuje presadnutie z GT len za evulucnu zmenu. Motor Gt sa mu javi este v urcitom rozsahu otacok kultivovanejsi, aj ked M6 je vykonovo uplne inde. Tak pozitivne recenzie majitelov alebo byvalych majitelov (menili zvacsa lebo auto proste odjazdili a potrebovali novsie) sa malokedy vidia. Si im riadna protivaha😄 Budem sa musiet lepsie pozriet na ten Accord.
Blesku, představ si např. jakýsi chuchvalec (klubíčko) vodičů tzv. "bez ladu a skladu" zastrčené za pojistkovou skříňkou v interiéru. Abych mohl alarm popropojovat, musel jsem ono klubíčko částečně rozmotat. Když vše fungovalo, jak mělo, šoupl jsem skříňku zpět, ale ouha - motor nešel nastartovat. Tak jsem si s tím klubkem opět pohrál, až to začalo běžet a delší čas pak věnoval "uložení" klubíčka zpět na místo tak, aby to frčelo. Podotýkám, že já jsem všechno poctivě pájel do částečně rozpletených vodičů, takže mým zásahem ony problémy určitě způsobeny nebyly (předtím jsem ty samé alarmy úspěšně/bez jakýchkoliv problémů nainstaloval do cca 10 různých vozů svých a mých kolegů či kamarádů). Bohužel s fenoménem "klubka" jsem se setkal u všech Nissanů "made in UK". Kromě toho jim ve dveřích řidiče chyběl motor centrálu (pokud už z výroby tam náhodou nebyl centrál na dálkové ovládání), spínače stropního osvětlení ve dveřích byly fenoménem samy o sobě, řada vodičů byla tak krátkých, že byly doslova našponované, o mizerné kvalitě alternátorů od Bosche snad raději nebudu vůbec mluvit atd. atd. Prostě snaha šetřit byla viditelná, kam člověk hmátnul.
Ja mam sice z roku 99 Accord Coupe, ale s tym istym motorom. Kupene v r. 2003 so 60 tkm (overenych), teraz 160 tkm. S motorom absolutne ziadny problem, a to vyuzivam jeho potencial casto - mozem len odporucat, spotreba 9l/100km. Je pravda, ze zospodu taha menej, ale ten "burn-out" od 4500 ot/min. hore je impozantny (2, 3. prev. stupen). Tah odspodu sa da zlepsit bavlnenym vzduch. filtrom od K&N.
S danym typom Primery vsak nemam osobnu skusenost.
S danym typom Primery vsak nemam osobnu skusenost.
no Mitsi, tak jednoznazne negativne hodnotenie P11 GT som este asi necital. Pravda je to relativne Accord je z "vyssej" ligy kdezto P11 GT je postavena na zaklade relativne "lacnejsom" (plasty). Ked porovnam tie dve auta tak mam v Accorde pocit ze sedim v drahsom aute. Primera ma napr "laktovu opierku" identicky kram ako Almera - teda pouzitelnu len ako odkladaci priestor lebo jej poloha je uplne neergonomicka navyse je z toho najtvrdsieho plastu a dekel sa navyse dost vykla. Ak to porovnam s dnesnymi autami tak Primera okrem tych sedaddiel je prevedenim na urovni lacnejsej Korejskej produkcie nizssej triedy. Zial na aute citit este konstrukcne prvky interieru z prvej Primery z roku 1990.
Viac ma vsak trapia jazdne vlastnosti a pripadne problemy. Aky konkretne je problem s tou elektroinstalaciou? To ma dost zaujima lebo prave iste problemy s elektroinstalaciou (zapalovacie kable) su viaz menej o P11 zname. Po ich vymene (nijak financne narocnej) by malo byt vsetko OK (kable od rozdelovaca k svieckam). Elektronikou sa trochu zaoberam tak mi neni celkom jasne co je na obycajnych kabloch (aj ked vysokonapatovych) take problematicke. Problematicke mozu byt ak su blbo urobene napr koncovky ktore sa postupne lamu a zaroven sa kabel vplyvom zmenseneho prierezu (v mieste nalomenia) odpaluje. Zvyseny prechodovy odpor moze sposobit potom problemy na vsetkych elektronickych systemoch narocnych na vacsi odber prudu... Ci ako to je?
Viac ma vsak trapia jazdne vlastnosti a pripadne problemy. Aky konkretne je problem s tou elektroinstalaciou? To ma dost zaujima lebo prave iste problemy s elektroinstalaciou (zapalovacie kable) su viaz menej o P11 zname. Po ich vymene (nijak financne narocnej) by malo byt vsetko OK (kable od rozdelovaca k svieckam). Elektronikou sa trochu zaoberam tak mi neni celkom jasne co je na obycajnych kabloch (aj ked vysokonapatovych) take problematicke. Problematicke mozu byt ak su blbo urobene napr koncovky ktore sa postupne lamu a zaroven sa kabel vplyvom zmenseneho prierezu (v mieste nalomenia) odpaluje. Zvyseny prechodovy odpor moze sposobit potom problemy na vsetkych elektronickych systemoch narocnych na vacsi odber prudu... Ci ako to je?
Pravda, výkonovou hmotnost jsem neporovnával. Ono je tam těch rozdílů samozřejmě více: Primera má motor DOHC s řetězem, Honda SOHC (ale rovněž 16V) s ozubeným řemenem, oby vozy mají rozdíly v zavěšení kol, zejména vzadu atd. atd.
Ale když to shrnu, tak mně osobně vyhovovala mnohem více Honda a třebaže při řízení nepůsobila tak "sportovním" dojmem, z přímého porovnání (v rámci vzájemného "škádlení" vycházela lépe (oba vyzy byly koupeny jako nové a ve standardu, kola 15palců hliník, Primera ale širší a nízkoprofilovější gumy): Primera byla na můj vkus silně nedotáčivá, přitom měla problémy s držením stopy v přímém směru jízdy, podvozek byl zbytečně tvrdý, převodovka poněkud "nerovnoměrně" odstupňovaná, což právě v horách vadilo (nižší kvalt byl až příliš často vzhledem k charakteru trati "moc krátký", zatímco ten vyšší už zase "moc dlouhý"...), motor dost hlučný a bohužel takové intonance, která u srdce příliš nechytí, hluk od kol, resp. špatně izolovaných podběhů kol, což za deště vyloženě vadilo, na druhé straně strmější řízení, lépe dávkovatelné brzdy; Accord poněkud klame tělem, jelikož je to takový pohodlný cesťák, který se umí pěkně rozzuřit.
Z hlediska běžné údržby "v domácích podmínkách" je Primera dost průšvih, jelikož k řadě věcí, včetně (a to především) olejového filtru se prostě (což vynikne zvláště ve srovnání s Accordem) nedostaneš.
Ale co je hlavní: jelikož do obou aut jsem montoval alarm, tak nemohu nezmínit, že kvalita plastů a "ošizenost" elektroinstalace je u Nissanu do očí bijící, zatímco Honda je z tohoto pohledu naprosto OK, byť rovněž nebyla originál "made in Japan"!!!
Ale když to shrnu, tak mně osobně vyhovovala mnohem více Honda a třebaže při řízení nepůsobila tak "sportovním" dojmem, z přímého porovnání (v rámci vzájemného "škádlení" vycházela lépe (oba vyzy byly koupeny jako nové a ve standardu, kola 15palců hliník, Primera ale širší a nízkoprofilovější gumy): Primera byla na můj vkus silně nedotáčivá, přitom měla problémy s držením stopy v přímém směru jízdy, podvozek byl zbytečně tvrdý, převodovka poněkud "nerovnoměrně" odstupňovaná, což právě v horách vadilo (nižší kvalt byl až příliš často vzhledem k charakteru trati "moc krátký", zatímco ten vyšší už zase "moc dlouhý"...), motor dost hlučný a bohužel takové intonance, která u srdce příliš nechytí, hluk od kol, resp. špatně izolovaných podběhů kol, což za deště vyloženě vadilo, na druhé straně strmější řízení, lépe dávkovatelné brzdy; Accord poněkud klame tělem, jelikož je to takový pohodlný cesťák, který se umí pěkně rozzuřit.
Z hlediska běžné údržby "v domácích podmínkách" je Primera dost průšvih, jelikož k řadě věcí, včetně (a to především) olejového filtru se prostě (což vynikne zvláště ve srovnání s Accordem) nedostaneš.
Ale co je hlavní: jelikož do obou aut jsem montoval alarm, tak nemohu nezmínit, že kvalita plastů a "ošizenost" elektroinstalace je u Nissanu do očí bijící, zatímco Honda je z tohoto pohledu naprosto OK, byť rovněž nebyla originál "made in Japan"!!!
Accord je cca o 100kg tazsi (GT P11 ma 1260kg, accord 2,0 V-Tec tusim 1370kg pohotovostnu hmotnost), zrejme to bude dost poznat na dynamike. To som Mitsi trochu prekvapeny ze tak jednoznacne preferujes Accorda. Skus mi to este podrobnejsie vysvetlit preco to tak pomerne jednoznacne hodnotis. prakticky ako to ze vzadu to lame pater, spoliaham na tvoj nazor 😄. Na autach co si jazdil neboli robene ziadne upravy? to GT co sa mi najviac paci ma 16ky OZ racing, standardne su tam inak 15-ky.
to ze GT taha lespie odspodu je plus pre mna, obcas treba jazdit aj na spotrebu😄 Dalsie co sa mi na P11GT paci viac su sedacky s vybornym bocnym vedenim navyse sa da nastavovat vyska aj sklon sedaku.
Na druhej strane Accord ma rozhodne lepsi image, na prvy pohlad hodnotnejsi a zaujimavejsi interier (okrem sedaciek), nasledny predaj bude lahsi a asi za neho dostanem viac. (je to predsa len kategoria rodinny sedan) take GT chce malo kto na denne jazdenie.
Tolko teoria, asi by som mal ist na skusobnu jazdu😄
to ze GT taha lespie odspodu je plus pre mna, obcas treba jazdit aj na spotrebu😄 Dalsie co sa mi na P11GT paci viac su sedacky s vybornym bocnym vedenim navyse sa da nastavovat vyska aj sklon sedaku.
Na druhej strane Accord ma rozhodne lepsi image, na prvy pohlad hodnotnejsi a zaujimavejsi interier (okrem sedaciek), nasledny predaj bude lahsi a asi za neho dostanem viac. (je to predsa len kategoria rodinny sedan) take GT chce malo kto na denne jazdenie.
Tolko teoria, asi by som mal ist na skusobnu jazdu😄
Tak v Nissanu jsem nejel, ale mohu ti napsat zkušenosti k Accordu, neboť ho od května vlastním. Mam 2.0 VTEC 108kW 1999, při koupi mělo najeto 71000km. Od koupě mám najeto cca 7000km, pokud spočítám benzín co jsem za tu dobu projel tak mi vychází 7,7l (město málo, dálnice vůbec) - jezdím spíše defensivně, VTEC využívám jenom při předjíždění. Co je na Accordu super je řízení a řazení - jezdí se mi s ním velmi dobře. Podvozek je myslím taky velmi dobrý (relativně komfortní a zároveň dobře vede stopu), motor by možná mohl být více živý v nízkých otáčkách ale řekl bych že pro bezpečné ježdění stačí (hlavně ve stoupáních se musí více točit). Měřil jsem pružnost (jel jsem sám) : 60-100km/h na 4: 9,3s, 80-120km/h na 4: 10,1s, 80-120km/h na 3: 7,3s. Spolehlivost samozřejmě po tak krátké době hodnotit nemůžu, ale podle refencí by měla být slušná. Celkově jsem velmi spokojený
Jezdívali jsme na střídačku těmi auty na hory. Primera se oproti Accordu zdá sportovnější/citelně tvrdší, ale je to jenom zdání, v přímém porovnání nemá na Hondu ani podvozkově, ani motorově (snad s výjimkou úplného "spodku", kde si Nissan nechá více líbit). Jízda v Primeře vzadu je z hlediska pohodlí doslova utrpením. Životnost podvozkových dílů je u Primery o dost horší, k tomu má tendenci reznout, jelikož prakticky postrádá adekvátní antikorozní ochranu na e😜onovaných částech podvozku, zatímco Honda je z tohoto pohledu naprosto OK.
Srovnávat je s Oct.01 nemá vůbec smysl: oba Japonci jsou z naprosto jiného světa, snad s výjimkou lepší antikozní ochrany Octavie oproti Primeře. S Oct.02 to srovnám stěží, jelikož je to už pár let zpátky, kdy Oct.02 ještě nebyla.
Závěr: Stejně je nejlepší Galant z téže doby, a to bez ohledu na papírově nejslabší motor, kterýžto handicap ovšem hravě dožene podvozkem, jenž je však současně ze všech třech těchto aut také nejpohodlnější - je totiž konstrukčně nejvyspělejší!
Srovnávat je s Oct.01 nemá vůbec smysl: oba Japonci jsou z naprosto jiného světa, snad s výjimkou lepší antikozní ochrany Octavie oproti Primeře. S Oct.02 to srovnám stěží, jelikož je to už pár let zpátky, kdy Oct.02 ještě nebyla.
Závěr: Stejně je nejlepší Galant z téže doby, a to bez ohledu na papírově nejslabší motor, kterýžto handicap ovšem hravě dožene podvozkem, jenž je však současně ze všech třech těchto aut také nejpohodlnější - je totiž konstrukčně nejvyspělejší!
lumeer dik pozeral som, dotaz som nechcel logicky pokladat zvacsa majitelom tohoto auta jaksi bude tazko objektivny, zvlast ak moc inych aut nemali ci neskusali, je to dnes relativne lacna ojetina dostupna komukolvek 😄
mitsi: zaujimal by ma vsak tvoj nazor z pohladu jazdnych vlastnosti. Zvyknuty som na OI a teraz OII takze nejak vysoko komfortne podvozky typu C6 co P406 niesom moc zvyknuty. Je mozne ze by som svoju OII pouzival menej a tym padom by vozenie vzadu nebolo moc pravidelne. Mam vyhliadnutu totiz jednu P11 za pomerne dost penazi ale mam pocit ze je to velmi dobre auto (podla opotrebenia interieru ma najazdene najmenej z tych co som zatial presiel (5ks osobne, cca 20ks na webe). cena je vsak skoro dvojnasobna oproti najznicenejsej ktoru som dnes videl
mitsi: zaujimal by ma vsak tvoj nazor z pohladu jazdnych vlastnosti. Zvyknuty som na OI a teraz OII takze nejak vysoko komfortne podvozky typu C6 co P406 niesom moc zvyknuty. Je mozne ze by som svoju OII pouzival menej a tym padom by vozenie vzadu nebolo moc pravidelne. Mam vyhliadnutu totiz jednu P11 za pomerne dost penazi ale mam pocit ze je to velmi dobre auto (podla opotrebenia interieru ma najazdene najmenej z tych co som zatial presiel (5ks osobne, cca 20ks na webe). cena je vsak skoro dvojnasobna oproti najznicenejsej ktoru som dnes videl
Jak jeden, tak druhý vůz vlastnili mí kolegové. V každém případě doporučuji Accorda, a to po všech stránkách. Zvláště pak pokud budeš někoho vozit vzadu: jízda na delší vzdálenost v Primeře vzadu je totiž o zlomení páteře.
Ahoj Blesku, spoustu maitelu se zkusenostmi s Primerou P11 a dalsi zajimavosti najdes tady: [odkaz]
Urcite ti nekdo rad poradi.
Mej se Lumeer
Urcite ti nekdo rad poradi.
Mej se Lumeer
uvazujem o Nissane primera P11 GT (vyrabane 1996-1999), v SR ich je par na predaj. ceny od 119tis do 210tis Sk. vsetko su to rocniky 1997 alebo 1998. pocet km cca od 130tis vyssie. Chcem auto na vsedne pouzivanie s velkym kufrom (P11 ma 505l) zaroven aby sa s nim dalo jazdit aj ostrejsie. Accordy sa daju zohnat podobny rocnik s motorom 108kW 2,0V-Tec za podobnu cenu. Ak ste niekto mali moznost jazdit s obomi alebo aspon s jednym z nich, uvedtte prosim vase nazory (pruznost motora, limity podvozka, spotreba...). P11 GT neni na dnesnu dobu uz taky drak ako v 90tych rokoch ale stale mam pocit ze to bude blizssie sportovemu autu ako spominany Accord. U Accorda je trosku modernejsi interiar, v GT som vsak sedel a ma to fakt skoro ortodoxne sportove sedacky, znizeny podvozok a motor hladny po otackach (ale potom asi aj po benzine😄. GT vraj po cca 100tis km zvacsa zacinaju mat vyssiu spotrebu oleja (pricina vraj neni jednoznacne preukazana) a nachylne predne ramena na opotrebenie. inak podla referencii a aj mojej skusenosti s Nissanom hodne trvanlive auta. U auta typu GT je mi vsak jasne ze je traba dat pozor aku ma historiu (mienim kupovat az po overeni v servisoch kde chodilo). Pripadne co by ste vy vybrali na podobny ucel? Podotykam ze ziadne 3dverove zalezitosti s kufrom akurat tak na doklady kupopvat nemozem.