Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

PEUGEOT 106 a CITROEN saxo aky rozdiel .ktore by si bral.Diky
Ted
mel jsem saxo 1.0 r.v. 96. nenarocny auto. hodne hlucnej podvozek, kroutici se karoserie a mizerna bezpecnost. presto, jako delnik docela prijemny. jen ten motor nedoporucuju. 1.1 je pry lepsi. 1.0 ma velkej problem udrzet 130 na dalnici. a spotrebu ma v takovem rezimu (plny plyn) temer 8 l prumerne jezdilo po Praze do 7 litru. saxo je o neco delsi, ma vetsi kufr, ale mne se i vic libi. nicmene vse, co dostanes je poddimenzovane. podvozek je mekkej ale vazne hlucnej, slaby brzdy, napravy. Ja jsem ho potom v podstate vymenil za opel astra 1.6 8v. r.v.98. dospely auto proti saxu. za stejny penize a spotreba 6.25 dalnice, do 7l mesto... od 60 to nema problem jet na petku a mista je mnohem vic. navic to v pohode udrzi 150 a na dalnici to neni moc hlucny, takze univerzal, saxo jen do mesta. veskera technika je dimenzovana na vetsi zatez a mnohem vic vydrzi. to je samozrejme jen priklad. z malych aut doporucuju treba yaris. francouzsky litrovy motor z horsi spotrebou nez 1.6 je nesmysl. a vzhledem k poptavce po malejch autech jsou tato stejne draha jako klasicka nizsi stredni...
Ja kupoval saxo na jare, r v 2000, najeto 50000, tridver, motor 1,1 ten silnejsi, reknu Ti, ze neni problem s tim jet 150, pokud jedu sam, vetsinou jezdim ve dvou, do celkem prudkeho kopce jsem predjel leona i octavii,ale jel jsem pres 110, coz uz jsem zacinal byt mirne znepokojen, jet to jede dobre, je to ten po tom faceliftu, nevim jak ty predtim,ale extremne hlucne to neni, jezdi s tim hlavne pritulka,
zmulin
Neměl jsem ani jedno,ale určitě bych šel do Saxa.Moc velkej rozdíl to neni,ale ta 106-ka je fakt mikro.Motor 1.1 považuju za základ.
pokial sa nemylim, saxo a 106 su tie iste auticka na tom istom podvozku, dokonca aj niektore plechy maju identicke.... takze velkostne ako vnutri tak vonku su rovnake. druha vec je ze opticky posobia mensie ako su, v skutocnosti je v nich priestoru porovnatelne (ak nie viac) ako vo felke (subjektivne-nemerane). mal som 106 1.0 r. 98 3D, ked som ju predaval, mala najazdene nejakych 200tis.km. ta 1.0 zrala aj travu okolo cesty (na svoj vykon), jazdil som s dlhodobou priemerkou okolo 8 litrov! 150 nebol problem, zrychlenie to malo na svoj objem slusne. felky 1.3 aj fabky HTP som na semafore pokoril 😄 len to bolo treba tocit a tocit a kedze som nemal otackomer tak vobec neviem kolko 😊))) na 2jku to ale ficalo 100km/h 😉 problemy: predna naprava! (tazkoidentifikovatelne rany a vrzganie na nerovnostiach) v servise to riesili v jednom kuse, a stale to bolo len hadanie moznych pricin s adekvatnym (neunosnym) financnym ohodnotenim 😒 dalsi problem bol typicka slabost peugeotackych benzinakov "potenciometer skrtiacej klapky" ktory sposoboval kolisanie volnobehu a v podstate nemoznost rozbehnut sa so studeym motorom. ND stal v tej dobe 14 tis. SKK! (poj...y bosch) inak v principe bezproblemove auticko, tiche, so slusnym podvozkom... na dobrych kolesach z toho bola taka mala motokara 😄 ... aaa este si spominam, musel som prekablovat jeden predny reflektor, vyhoreli/zoxiodvali kable k ziarovke. ale nemal som v tom aute ziadnu elektriku, len svihadla, takisto rucny siber, takze mozno preto elektrika neblbla 😉 v 2001 roku som to predaval asi 3 mesiace, nakoniec isla s neskutocne vysokou stratou, nikto to nechcel 😞
zmulin
To vim,jenom prostě můj osobní pocit z prostoru byl lepší v Saxu.
Ted
pokud vim, saxo ma vetsi kufr neb nafoukli zadni partii, zejmena pate dvere tusim. pritom 106 byva drazsi, ale jsou technicky zcela stejny.