Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4 komentáře

Mám vyhlídnutou Alfu 146, ale je v ní motor 1.6 boxer.Koupili byste si A. s timto motorem(myslím verzí boxer) ? Proč ANO (proč NE) ? Díky za vaše názory...
gtv6
1.7 16V nebyl šunt, kdo ti i dnes nabídne z 1.7 100 kW ? A to je z roku 1991. 16V boxery jsou náchylné k vadám při hrubém zacházení, když jsou studený a neprohřátý, převodovky synchrony 2 a 3. Jinak 146 je s 8V boxerem, který není tak výkoný a víc vydrží. 145 a 146 s boxery jsou první modely s přejatou mechanikou z 33 se všemi neduhy. Pokud boxera ve 145 či 146 tak za velice výhodnou cenu do 30 tkč, jinak doporučuju pouze TS kde je všechno jinak a líp.
No, upřímně - mohl jsi se starat jak jsi chtěl a nebylo to moc platný. To auto bylo celý poddimenzovaný. Já bych se na vyprd, velebnosti. Ale on ani ten TwinSpark nad 1.6 nebyl žádnej držák (1.4 TS 16v a 1.6 TS 16v nejspu špatný, ale ten Bosch je takovej divnej...), takže bych se buď poohlídnul po jiným modelu, nebo raději po jiný značce. Sice budeš chudší o nádhernej zážitek z jízdy, ale taky o neskutečně příšerný historky na téma "kterak zařídit, aby to chvíli jelo"...

A řešil bych to v rubrice Alfa Romeo. Bývaly doby, kdy byli Alfisti elitou národa a dneska tím, jak tu neustále kvůli jedinýmu dotazu zakládají nová a nová témata, vypadají spíš jako negramoti. Ale to jde asi ruku v ruce s úpadkem značky...
janodespota
no, vraj 1.7 16V boxery boli strasne sunty, nespolahlive a uplne na * - ale ked isli tak z auta spravili raketu na kolesach... Co sa tyka 1.6 8v boxera, o tom neviem nic, ale s nim to vraj nebolo take zle, no uvidime ze ci sem niekto napise nejake skusenosti, i ja som nan zvedavy...