0
stenly: mal si pravdu, dal som si dekodovat VIN a pise sa tam Výrobní závod Ford Spanien (vlastní produkce) Valencia/Azembuja, takze ziaden Kolin
Přejít do diskuze
Pozink je pouhým "vylepšením", výrobci ovšem na něj někdy hřeší do té míry, že ošulí to "ostatní", co s ochranou proti korozi souvisí přinejmenším stejně, ne-li ještě více.
Jděte se už bodnout s tím "pozinkem"! Pozink v žádném případě není zárukou toho, že auto nebude rezavět a jeho absence naopak automaticky neznamená, že rezavět určitě bude!!!
Dost dobre tomu nerozumiem ale na Mondeu, r.v. 2003 som videl hrdzu na spodnom leme soferovych dveri a burane vraj nebolo tak neviem. Bud je to odflaknuta robota, alebo neviem co... Ale 3 rocne pozinkovane auto nemoze hrdzaviet!
starý focusy se stavěly v Saarlouis (DE) a ve Valencii (SP)
Zhruba 60 % , 30 % objemu. Tak kdo z vás má Španělskou kvalitu 😃
Zhruba 60 % , 30 % objemu. Tak kdo z vás má Španělskou kvalitu 😃
Tak ta koroze u lemu a 5 dveri, byla konstrukcni chyba spatne nanesenim izolacni housenky(v dusleddku se pak zmenila konstrukce lemu az uz tento problem neni), pak se na tam nasavala vlhkost a z toho koroze, jak rika Davido07,
pokud je servis solidni zaridi kriti ze zaruky.
pokud je servis solidni zaridi kriti ze zaruky.
2 danca: moj bude asi vynimka, lebo je jeden z prvych - vyrobeny vo februari 1999 v Koline (o tom ze by sa Focusy robili isty cas v Spanielsku nic neviem) a predsa hrdzaveju vsetky 4 rohy podbehov kde ich obijaju kamienky.
rád bych taky něco přidal .Focusy měli korozi ale jenom ty první co byli
varáběny ve Španělsku,když Ford zjistil že na to španělé kašlou,tak přestěhovali výrobu do Německa.Takže je dobré při koupi dle vinu zjistit
kde bylo auto vyrobeno.Měl jsem taky focuse toho prvního a nic mi nerezlo a měl jak tady už někdo psal pozink.Měl jsem ale možnost vidět stejnýho ale ze Španěska no a musím říc,že byl pěkně sežranej.To samí
platí dnes třeba u mercedesu vito nebo renault trafic v osobní verzi.
varáběny ve Španělsku,když Ford zjistil že na to španělé kašlou,tak přestěhovali výrobu do Německa.Takže je dobré při koupi dle vinu zjistit
kde bylo auto vyrobeno.Měl jsem taky focuse toho prvního a nic mi nerezlo a měl jak tady už někdo psal pozink.Měl jsem ale možnost vidět stejnýho ale ze Španěska no a musím říc,že byl pěkně sežranej.To samí
platí dnes třeba u mercedesu vito nebo renault trafic v osobní verzi.
To je bohužel častý jev u Focusů, trpí zejména levé zadní dveře, ale i lemy, 5.dveře.... Zkrátka si důkladně prohlédni konkrétní kus, který kupuješ a budeš spokojenej(pokud zvolíš benzinovou variantu).
Vsechny modely Focus maji od zacatku vyroby pozink. Fakt je, ze prvni modely maji problem s korozi lemu. A to bud okolo vyrezu kol, dole na dverich a nebo koroze 5. dveri.
Tenhle problem se tahne de facto celou modelovou radu Focusu 1. generace. Jde o problem ve vyrobe, resp. spatna technologie...
Ford si je tohoto vedom a pokud ma auto RADNY a AUTORIZOVANY servis, vyplnenou servisku a neni strucne receno vybydleny, tak to vymeni...
Tenhle problem se tahne de facto celou modelovou radu Focusu 1. generace. Jde o problem ve vyrobe, resp. spatna technologie...
Ford si je tohoto vedom a pokud ma auto RADNY a AUTORIZOVANY servis, vyplnenou servisku a neni strucne receno vybydleny, tak to vymeni...
bofi presne tak, koroze pokud je, tak je Focus po bouracce - spatne opraveno. Do cech se tyto rocniky vozily snad 90 % jenom bouranych.
To sjizdeni jsem nejak nezaznamenal.
Doporucuji poradnou prohlidku i spodku, kdzytak renovovat ochrane natery.
Pokud jde o opravu a dily tak karosarina neni problem na vrakacich je toho dost za dobre ceny. Tak ze pripadna koroze neni nic co byl melo majitele najek mrzet. Asobne jsem koupil taky bouracku z toho roku stacilo jenom skontrolovat ochrane natery nekde je priopravit, odflakl to ten co to opravoval, ale za tu cenu super.
To sjizdeni jsem nejak nezaznamenal.
Doporucuji poradnou prohlidku i spodku, kdzytak renovovat ochrane natery.
Pokud jde o opravu a dily tak karosarina neni problem na vrakacich je toho dost za dobre ceny. Tak ze pripadna koroze neni nic co byl melo majitele najek mrzet. Asobne jsem koupil taky bouracku z toho roku stacilo jenom skontrolovat ochrane natery nekde je priopravit, odflakl to ten co to opravoval, ale za tu cenu super.
Spíš bych se u Focusu do roku 2000 bál nepravidelného sjíždění zadních pneu. Sice to měl být problém 5D, ale vím, že si na to stěžují i majitelé sedanu (zrovna jeden máme v práci služební).
Dobrý den
Uvažuji o koupi automobilu Ford Focus 1.6 16V, r.v. 1999, cena kolem 150 000 Kč. V některých recenzích jsem se dočetl, že tyto vozy z let 1999, 2000 nemají pozinkovanou karoserii a při provozu v ČR trpí korozí. Jsou tyto informace pravdivé? Od kterého roku výroby má Ford Focus pozinkovanou karoserii? Jaká by byla cena při výměnách zkorodovaných dílů, včetně práce v servisu.
Děkuji za odpověď
Jan Kvapil
Uvažuji o koupi automobilu Ford Focus 1.6 16V, r.v. 1999, cena kolem 150 000 Kč. V některých recenzích jsem se dočetl, že tyto vozy z let 1999, 2000 nemají pozinkovanou karoserii a při provozu v ČR trpí korozí. Jsou tyto informace pravdivé? Od kterého roku výroby má Ford Focus pozinkovanou karoserii? Jaká by byla cena při výměnách zkorodovaných dílů, včetně práce v servisu.
Děkuji za odpověď
Jan Kvapil