Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Ahoj všem,

vybírám mezi těmito dvěmi auty - Chrysler Grand Voyager 2.5TD a Kia Carnival 2.9 TDi.

O Chrysleru a jeho italských diesel motorech vím, od r.1998 mají zpět kolový rozvod a problém s přehříváním, přesto kdyby měl někdo praktické i teoretické vědomosti, tak si rád počtu.

I Kie nevím nic...akorát že to TDi by mělo být nějak spojené s VW, jenom nevím jak když je to 2.9 DOHC 16V TDi - to koncern někam dával či co? Popř. zase zkušenosti a tak podobné vítané.

Chrysler tak rok 1998-99, Kia 2000-2001 ( cena 120 000 - 150 000 Kč )

Díky moc za poznatky
ahoj kamarat ma Grand Voyager a je s nim celkom spokojny. pokial sa nemylim, tak tieto auta sa zkladaju v rakuskom meste Graz, takze o nahradne diely nie je nudza. co sa tyka turbodieselu z talianska 😄 tak, kamarat jazdi skor kludnejsie a spotreba je okolo sedem-osem litrov. za dva roky najazdil asi 40000 km bez vacsich problemov. auto kupil ked malo asi 180000 km, takze ziadny hyckany kusok. >😁 s kiou ziadne skusenosti nemam, ale radsej by som volil Voyager
Oki ď za typ.

Já se hodně přikláním k tomu Voyageru...projel jsem se v tom a v podstatě mi všechno vyhovovalo...v Kie se mi sedělo jakoby v osobáku, krom toho se do ní vůbec nedodává tempomat, což na takovou plavnou jízdu chci.

No nic, budu ještě chvíli šetřit a šetřit a nakonec koupím asi toho Voyagera...přesto kdyby ještě někdo měl nějaké připomínky a zkušenosti, tak sem s nimi 😄

BTW doufám, že to není proti pravidlům, to tady zveřejnit, ale udělal jsem prozatímní fórum na grandvoyager.wz.cz pro Grand Voyager positive, takže kdyby se někdo chtěl podělit o zkušenosti tam, tak budu jenom rád.
Kia má motor mercedes nie WV do 200.000 km je skoro bezporuchová čo sa týka motora s ostatným je to horšie ale ten výkon a obsah - veľká zákonná poistka. Voyager je preslávaný svojimi odcádzajúcimi tesneniami pod hlavou a hlavami - resp. vačkami. Od roku 2000 by mal byť OK hlavne CRDi.
motory 2,5 TD od VM Motori zásadně nebrat!!! Je to tak profláklý motor - praksaj tomu halvy. Dával se i do jeepu Cherokke - osobní zkušenbost z firmy, kdy nám prskly halvy cestou ze Zlína....Oprava v ofiko servisu bratru 70-100 tis. Kč....(v našem případě 95)

Pokud ropný Voyager, tak až novější CRD s motory MB. Nebo benzínový V6 od Mitsubishi...

ND se daj tahat z USA a věřte že sou mnohem levnější než ty evropské z rakouska...

Prodejců ND na ameriky je tu dost: Simix (www.simix.cz); www.cartime.com či www.impexta.cz

Nebo bych zkusil okouknout Ford Windstar, mnohem lepší alternativa, v USA měl v crashtestech o hodně lepší výsledky než Voyager....
Když na CRDi cenově nedosáhnu...a slyšel jsem, že s těmi taliánskými motory se při troše technického myšlení dá najezdit spousta km. O vačkách nevím nic, co s nimi je? Akorát vám, že jsou náchylné na přehřívání = praskání hlav a těsnění pod hlavou, tohle většinou ale když tomu někdo dává pořád kotel anebo když za tím tahá káru. Jinak je to prý dobrý motor, neztrácí tlaky apod. Takže když se mu nebude dávat čočka hned studenýmu, nechá se na volnoběh kvůli turbu po jízdě chvíli doklapat a nebudu s ním závodit, což už kvůli typu auta nejde, tak by mohl vydržet ne? Nebo to je to fakt tak na * navržený že se to vysype tak jako tak? Jinak si o kvalitě italodieselů nenechám zdát...ale fakt to je konstruktérsky takovej šrot?

A tohle neberte, tak jako jsem tady četl od Mitsiho, že všichni sem přijdou s názorem a chtějí ho jenom potvrdit...já už jsem se po těhle dole napsaných tématech mrknul i na 3.3 V6 a zase jsem jí trochu zařadil do výběru...jenom znáte to 😄

Ď za rady
Tak mohu prohlásit, že my jsme za Cherokeem žádný přívěsy nikdá netahaly, bo ani nemá kouli.....

A jezdíl s ním pán, co po dálnici nikdy nejel víc jak 140, bo se ukrutně bál porušit předpisy. A ty Hlavy praskly někdy při 150 tis. km....

Tenhle motor je takový lego - dával se i do vozů Alfa Romeo, dělal se v různých objemech.....

Fakt doporučuju benzínák, to co ušetříš tady na spotřebě, vrazíš do oprav.....Navíc při dneších cenách nafty, kdy stojí víc jak benzín....

Servis na benzíny je navíc levnější jak na naftáky...

Jen bacha an eletriku, tahle genrace Voyagerů s ní měla dost problémy, ruce pryč od vozu, v kterém se někdo hrabala nerozuměl tomu, jak uvidíš divně vedené dráty, vykuchaná čidla apod., tak utíkat pryč....
Musím trochu oponovat mám Voyagera 2,5 TD a je na něm 240000km a jak se říká je to v lidech. Všeobecně známo pohoň studeného nafťáčka a umře chovej se k němu jak k vlastnímu a on lump jeden jede a jede. Já osobně 4x Chorvatsko a 2x Normandie a to v pohodě. Je potřeba si uvědomit že se sním nedá jet jak o závod ale jakmile se dostane na dálnici tak je to bezproblémový hltač km ale ideál těch 130 to ne že by nezvládl víc. Motory pozor je pravda že VM Motori se montují i do Alfi ale to je vše Chrysler má od stejného výrobce ale jiné Alfa seřizuje ventily ale Chrysler má hydraulické nadzvyhátka a takové různé odlišnosti na kterých jsem se dosti spálil.
Jistě znám i případy kdy to lidem fungovalo naprosto OK. Ale když je z 10-ti poměr 6-ti nefungovalo, 4 jo, tak já osobně bych do toho nešel.....

Viděl sem to ve firmě - za údržbu té 2,5 TD se dalo víc, než kolik bylo propálila R6 4,0 s automatem kdy v benzínu....

Nehledě k pohodlí, výkonu atd....

Co se týče Voyagerů, pokud budte hledat benzínové verze, nezapomente na koncernové bratříčky Dodge Caravan, Plymouth Voyager a Chrysler Town and Country (ty jsou nejlépe vybaveny - ty TaC)
Tak jsem nad tím trochu zapřemýšlel...co nakonec Kia Carnival 2.9 CRDi - r.v.2002-2003; V německu se dají sehnat 190k - 210k docela pěkný kousky a je to motor už s common railem...to by mohlo být mnohem lepší ne? Popř. doporučte něco takového za 200k.
Nomadm
Voyagera bych nebral uz jen kvuli EuroNCAP testu, kde mel jednu hvezdicku....des a hruza, zopakovat stejny vysledek jak v 99 roce
No, o novom teste Voyagera som vcera cital na sme, tu je link😒br />
[odkaz]

Mne sa to auto velmi paci, ale na zaklade tychto vysledkov by som do toho nesiel.
o novym Voyageru tu enbyla řeč, tady byl reč o ojetině cca do roku 1999....

Ad bezečnost - proto sem doporučoval Ford Windstar, ten dopadl v USA v crashtestech naprosto skvěle....

A jdou koupit levně
Uviedol som to len ako doplnok k informaciam.... nezaskodi. V tom clanku pisali trosku aj o teste v 99tom....
To je sice fakt, ale proto tazatele to asi moc zajímavé nebude, už z toho důvodu, že sem nechodí a spíš se zajímá o Kiu, o které mu nikdo nic neřekne.....

Já teda určitě ne, bo sem to viděl max. stát na chodníku a ani nemám zájem o tom cokoliv zjištovat 😁