Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

ake mate skusenosti s tymi troma ? pripadne megane sport? - ten ma 229 ps, sice cena z de okolo 17000 eur, ale vyzera dobre , tie ostatne 11-12000eur. poradte vdaka, vyhody nevyhody
Mam od roku 2001 Clio Sport, vtedy este so 169 alebo 172 k (ako to kto prepocitava, ale na forach je zname pod nazvom Clio 172). Je to super auticko na zabavu. Jazdne vlastnosti skoro ako motokara, na cestach v Bratislave je to dost zle. Ale na okruhu alebo pretekoch do vrchu uplne super. Podvozok ta nicim neprekvapi, nedotacavy smyk sa malym ubratim plynu meni na lahko pretacavy, perfektne mas auticko pod kontrolou. Vykon motora bohaty, nad 4000 otacok sa prepina sanie a auto ide roztrhat. Od 2000 ot bezproblemovy zatah - "objem nicim nenahradis". Ked bol novy, zatekalo pri urcitych polohach do kabiny - dokonca nezavisle na dvoch miestach - nezatmeleny zvar nad B-stlpikom kade zatekalo az na dno kufra a rezerva plavala vo vode a velka kvapka tlmiacej hmoty pod ventilatorom kurenia, kde nemohlo dosadat tesnenie a pri urcitom sklone tade pretekalo pod koberce. Znackove servisy mali uz pri beznej udrzbe problem - rucnu brzdu nevedeli nastavit a s vymenou olejoveho filtra mali velke problemy, ale tam som bol len v ramci servisu pocas zaruky. Rozvody a vymenu oleja a chladiva v klime mi urobil perfektne kamarat v malej autodielni, olej, brzdy a vymenu resp. vycistenie filtrov si robim sam. Pravidelny servis s vymenou oleja kazdych 20000 km. Po 60000 bola nutna vymena kotucov a dosticiek vpredu aj vzadu, po 5 rokoch sa podla predpisu vyrobcu menil rozvodovy aj drazkovy remen. Original Renault diely velmi drahe, od toho isteho vyrobcu len nie v krabici Renault niekedy aj o tretinu lacnejsie. Po 4 rokoch praskla predna pruzina, namontoval som celu sadu HR. Po 5 rokoch odpadla zadna komora vyfuku - odhrdzavela trubka pri zvare. Vymenene komplet za sportovy nerezovy, vraj s dozivotnou zarukou, a este lacnejsi ako original aj s dovozom z Anglicka. Najazdenych 69000 km, opotrebovana jedna sada letnych gum, dalsia ma este 75%, sada zimnych teraz konci. Pozri si test, ktory bol kedysi na DSF, ma asi 20MB, dal som ho na [odkaz] , dobre to vystihuje vlastnosti auta.

Skusenosti s ostatnymi vymenovanymi nemam, ale ako tu kazdy nadava na Renaulty, ja nemozem okrem zatekania, ktore som si sam opravil, pruziny (bol dovod na vymenu za sportove) a vyfuku (z toho som mal najvacsiu radost, novy je citit aj na vykone, nie len na zvuku), ine nebolo. Na to, co sa s tym autom da vyvadzat, su to fakt prkotiny. Ak nie si daleko od Bratislavy, mozme sa dohodnut na obzreti.
stanci269
Ked si vyberes Clio alebo Fiestu myslim, ze neurobis chybu. Na te Peugeot 206 som nepocul ziadnu chvalu. Napisem ti co som cital o tej 206-ke. Motor ma pocitovo o 20 koni menej (proste si myslis, ze ma skor 150 a nie 170 koni), podvozok nestiha tomu vykonu a nesedia mu zakruty. Takto, sedia ale nie ako Cliu alebo inym. Ale nie je dolezite mat premotorizovanu karu >😁 ked ti zvysok auta nestiha. Lepsie je mat mensi vykon ale mat auto, ktore je zladene ako celok. Kazde ma svoje muchy, ide o to ake a ako sa s nimi naucis zit (soferovat). Pevnu nervy pri vybere a pevnu ruku na volante kamo 😉
Fakt nemate s tymito autami ziadne skusenosti ??? please poradte. Nie ine Zaujimaju ma skusenosti s tymito uvedenymi. diki
skusenosti s tymito autami nemam ziadne, ale vsetky boli testovane v casopisoch speed a carauto. zial cisla v ktorych to bolo si nepamatam. kazdopadne z toho co som cital a nebol to len jeden test je najzabavnejsie a najrychlejsie clio, zabavna je aj fiesta a 206 by ti urcite neodporucali. ta totiz s legendarnym 205 gti nema nic spolocne a za jeho neuspech padali v peugeote hlavy
viacmenej by som chcel asi to clio. Som z KE takze nie z okolia BA. Pisal si o clii predchadzajucej generacie, ja by som chcel rocnik 2003 az 2004. Zaujimalo bz ma konkretne to novsie clio, ak niekto o nom daco viete poradte, inak dik za prispevok
to nikdo nemate clio sport 2003-az 2005 v cechach alebo na slovensku ? ake mate skusenosti? napiste o tom to nie predchadzajuca generacia, vdaka