Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

10 komentářů

Potřeboval bych poradit při výběru auta do 150 000 kč. Na co

si dát pozor atd.

Zatím se rozhoduji mezi Citroen Xsara,Octavka,Peugeot 406,Opel Vectra,Ford Mondeo.Můžete navrhnout i jinou možnost.

Benzin,obsah 1.4 - 1.8

Zatím jsem více rozhodnutý pro Vectru.
Pazouta neber, sice hezky a pohodlny, ale strasne rozezrany (1.8 ) a co je nejhorsi, absolutne strasnej servis. Oktavka do 150kKc bude dost vylitanej fleetovej ...., zbytek v klidu.

A co treba nakej japonec? Osobne s nima zkusenosti nemam, ale prej jsou drzaci.

Osobne bych bral Vectru 6 valec v cdx, ale ta uz taky neco spapa...

Edit: Ted koukam, ze chces motor mezi 1,4 a 1,8. Nevim nevim, tyhle auta jsou dost tezky, minimalne tu 1,8. Mozna Xsaru by zvlad rozjet i nizsi obsah.
406 nebo Mondeo. Obojí dobré, veliké, pěkné, ale bacha :!: :!: Hodně jich je bývalé taxi nebo služební auta a mají přetočené tachometry.
Já bych ty francouze vynechal a věřil bych německý technice.
a ja bych vynechal jak francouze tak nemce, a veril bych jedine japonske technice 😊))
urcite sa da verit japonskej technike ako pise 😜alo. Inac tato otazka (auto do 150 000) tu uz raz padla a hodne bezal nazor Ford Focus. Ja by som od toho nazoru daleko nechodil.
Dík za názory a rady. Nad těmi japonci jsem taky uvažoval,jak je to u nich s díly?

Focus se mi líbí,ale hledám spíše sedan a těch jsem moc nenašel.
mirra, s dily na japonce je to takisto ako na kazde ine auto... ibaze..... ich potrebujes asi 10x menej casto 😊)))
A co tak nejaku Opel Vectru?

A co hovorita aj na Korejcanov, nejaka Hyundai Elantra r.v. 2002. CRDi motor?
S dielami u Japoncov asi smerujes k cene, vdaka fenomenu, ktory sa u nas za poslednych x rokov zazil do mysle ludi. Momentalne je to uz samozrejme nezmysel, pretoze vsetky Japonske automobilky maju dodavatelsku zakladnu aj v Europe, cim nie je nutne platit dovoznu prirazku, dane, atd... Faktom je, ze samotna cena je a bude stale o trochu vyssia, nez u EU automobilek, co odzrkadluje vyssie poziadavky JP automobiliek na kvalitu dodavanych dielov, ich vyvoj, konstrukciu a pouzite dokonalejsie technologie, nez u EU vyrobcov.

Ak kupujes starsie auto do 150 000 urcite by som siahol prave medzi tuto skupinku aut. Netvrdim, ze Japonce su samospasujuce a nikdy s nimi niesu problemy, kazdopadne ak nahliadnes do akychkolvek statistik spolahlivosti, sam si urcie dokazes spocitat ze napr. viac, nez 25% aut hlavne zo znaciek, ktore si na zaciatku spomenul ma alebo malo vazne technicke problemy. U Japoncov sa toto cislo znizuje na tolerantne minimum tesne okolo 10%.