Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

26 komentářů

Jelikož stále hledám auto, které by mi vyhovovalo a které bych si mohl po?ídit, tak jsem uvažoval o Audi TT. Budu rád, když mi sem budete psát vaše zkušenosti s tímto autem, pokud možno osobní, poznatky atd.. Díky moc
Dnes ho akurat hodnotili v autosalone ako bazarove auto. Tak si na www.prima-autosalon.tv pozri dnesny diel. Nieco sa dozvies
Kyslik
+ sa pozri na moje.auto.cz - [odkaz] - momentalne jsou tam 2 kusy 😄
nevim jestli je zrovna TTcko vhodny auto 😄 podvozek z golfu, nahon na predek (nebo 4x4). jestli zijes sam a nevadi ti image auta pro holky 😉... ale je to vec nazoru 😊
to skejpa: už jsem slyšel mnoho názorů, že audi TT je auto pro holky. bohužel většinou to byli lidi, respektive kluci co sami jezdí tramvají. No každopádně tím nechci říct že jezdíš tramvají 😄 ale nemyslím si že je to pro holky. uznávám že se tohle auto právě holkám dost líbí a snad proto si ho mi chlapy taky pořizujeme 😄 má pěkný desing, takže je líbívé. Právě pohon 4X4 je u toho auto si myslím fajt tak nevím co proti tomu máš 😄 možná bych se chtěl zeptat jestli máš nějakou zkušenost s tímto vozem? nebo prostě se říká že je to pro holky tak to tak je a hotovo? Audi TT je sporták. výkon tomu nasvědčuje to svezení a podvozek taky. pro holky muže být fábie či brouk do města na nákupy,ale promin TTčko jako auto pro holky si moc nedokážu představi. Když si vemeš myslíš, že nějaká slečna či žena dokáže využívat pravý potenciál tohoto sportovního vozu. myslím že tohle auto je pro chlapy co hledají něco sportovního a prestižnějšího. ale TT jako auto pro holky? no to mě nedá a musím to zase říct to snad muže říct jen člověk co by toto auto chtěl a mít ho nemůže.
matuS
a ty si ho uz soferoval?
Ja nevim, ted to neberu pouze na TT, ale globalne. Pokud musi byt auto hromadne stahnuty z provozu a doplneny o spoilery a ESP aby s tim slo vubec jezdit aniz by ses zabil, povazuju to za smejd a ne za sportovni automobil...
Kyslik
nerekl bych ze je to auto pro holky - to ze na nem kdysi jezdili milenky bohatych jeste nic neznamena - je to kvalitni fajn auto ktere staci pro 1+1. Soucasnym holcicim autem jsou spis SUV 😄 - holky je uprednostnuji pro pocit bezpeci a pro "pridanou hodnotu" - vice zeleza = vice auta 😄
Pete75
Nové TT je podle mě docela dost povedené auto, jezdil jsem s ním na okruhu v Brně a hodně příjemně mě překvapilo. Měl jsem 3.2 FSI quattro S tronic. Rychlé, hodně dobrý podvozek, který byl s přehledem rychlejší než motor. Převodovka velmi dobrá i na výrazné sportovní ježdění. A nová TT už určitě nemá "stigma" auta pro holky, tím trpěla stará verze a byla to škoda, protože to žádné "auto pro holky" nebylo. Podle mě dobrá volba.
p.ower: Záleží na tom, jestli máš ještě nějaké alternativy, nebo jsi rozhodnut. Ve druhém případě nemá smysl nic psát.

pro ten první: 1. měl jsem na brzdě 2 TT - jedno předohrab 1.8 T, naměřeno necelých 154 koní, druhé nejsilnější 1.8 turbo - naměřeno 191 koní. Příčinu neznám

2. z hlediska jízdních vlastností bych já osobně dal přednost verzi s předním pohonem, protože verze s Haldexem mi přišla za vyšších rychlostí vysloveně zákeřná. Přitom jsem leta zyklý na automobily s pohonem všech kol a 2-3 samosvory.

3. řízení je na auto tohoto kalibru hodně gumové a brzdy dost vágní. Naopak příjemně překvapila tuhost karoserie a ventilace

4. ještě bych si vyzkoušel třeba 406 Coupé V6, AR GTV 3.0/3.2 V6 24v nebo Fiatu Coupé 20v Turbo. 406 je ze všech nejluxusnější, ale má dobré a vyrovnané jízdní vlastnosti a dá se koupit za slušný peníz. Pozor, s peugeotem 406 to nemá společného vůbec nic!!! Coupé je motoricky suverénním králem, podvozkově na tom není ale lépe než TT, zato je nejspolehlivější a nejlevnější s nejlepší dostupností ND za nenižší ceny. GTV má nejlepší podvozek, nejlepší řízení a nejtužší karoserii, ale slabou ventilaci a prostorově je na tom ještě hůř než TT, motor 3.0 lepší než TT i 406, ale horší než Fiat, motor 3.2 velmi slušný.

5. Pokud bychom TT srovnávali s vozy s permanentním pohonem všech kol, byl by to outsider. V takovém případě bych raději volil Lancera Evo, Imprezu STi nebo Deltu Integrale (podle rozpočtu)
Kyslik
hezky napsane 😄 - jj - 406 coupe - to je kral 😄
Kyslik
2 HAROUS> problem nebyl ani tak v aute jako v zakaznicich - hlavne v minulosti si ho kupovali lide kteri chteli prestizny a rychly prepravnik - Audi spravilo ryzi sportak - a to zakazniky prekvapilo 😄 - a i kdyz i dnes je Audi spise o tom dostat se nekam rychle a nespotit se pri tom namahou /nejezdim dost casto ale pomalu se do ty kategorie dostavam taky 😄/, je mozne najit v jejich portfoliu par modelu ktere jsou strizene vice sportovne - nove TT, R8...
problem nebyl ani tak v aute jako v zakaznicich - hlavne v minulosti si ho kupovali lide kteri chteli prestizny a rychly prepravnik - Audi spravilo ryzi sportak

Tak za prvé: je TT prestižní a rychlý přepravník, nebo ryzí sporťák???

A za druhé: Odpovím ti otázkou. V době kdy Audi vyrobilo tento „ryzí sporťák“ vyráběli německé automobilky (zůstaňme u stejné národnosti) rychlé přepravníky, které měli stejnou max rychlost a také ji využívali, stejně tak jako řidiči zmíněného TT. Rozdíl je jen v tom, že pouze sporták měl při rychlostech nad 200km/h potíže. Z toho vyplívá, že všichni řidiči rychlých sedanů by TT zvládli, na rozdíl od daných neštastníků.
to W: tady naprosto souhlasim ... 😊
Kyslik
2 Whirlwind>

😄 napsal jsi to jak jsem to myslel - ale lepe 😄

TT beru jako "ryzi" sportak v tehdejsim mysleni Audi pro tehdejsi zakazniky - akurat ty problemy se stabilitou ve vyssich rychlostech...
Mate niekto skusenosti s realnou spotrebou Audi TT? Myslim mesto, mimo mesto - vsetko normalne jazdenie, nie blaznenie sa. Zaujimaju ma 1,8T 180k, 1,8T 180k quattro a 1,8T 225k quattro. Za kazdu odpoved dakujem 😊
[odkaz]

Skro se prý nestačej vyrábět 😄
p.ower a co konktretne by ta o tomto aute zaujimalo? pokial hladas prave sportove auto poobhliadol by som sa inde ...

pokial hladas auto so sportovym designom na kazdy den nemusela by to byt zla volba

Este si nenapisal ci chces nove tt alebo jazdene a zhruba v akej cenovej relacii a s ktorou motorizaciou .. predpokladam ze chces 4 kolkou ale neviem ci 3,2 alebo 1,8 T

Ak kupujes jazdene TT zover do uvahy fakt ze ho mohol niekto pouzivat aj ako sportove auto a pokial hned po rychlej jazde vypinal motor moze ta cakat vymena Turba... atd cize potrebujem vediet trosku viac aby som ti mohol ako tak "fundovane" poradit 😊
co se týče mého výběru a uvažování, tak jsem přemýšlel samozřejmě o 1,8 T předokolce anebo 4kolka. A prví generaci takže to starší TT ojeté tak kolem 100tis km. našel jsem i inzerát 80 najeto za 315tic Kč. je to auto z dovozu ze serviskou prej nehavarováno. co si o tom myslíte? nemůže mít toto auto třeba stočené km, když je za tak malou cenu? nebo jestli třeba není větší předpoklad, že bylo havarováno. Trochu se obávám toho, že když se s TT jezdí dravěji, tak abych po koupi neměl případné problémy s tlumiči či jinými částmi auta, které mohou právě to u dravou jízdou trpět. taky jsem zde viděl v příspěvku něco o výměně turba. tak abych nemusel do auta vrážet další deseti tisíce po koupi ojetiny. Myslíte že moje obavy sou opadstatněné nebo pokud narazím na dobrý kousek a nechám si ho zkontrolovat v servise, že se nemám čeho bát? Díky
Magic

pro ten první: 1. měl jsem na brzdě 2 TT - jedno předohrab 1.8 T, naměřeno necelých 154 koní, druhé nejsilnější 1.8 turbo - naměřeno 191 koní. Příčinu neznám

Nevyznam sa v meracich postupoch na brzde ale toto sa stalo aj jednemu kamosovi tiez na aute s turbomotorom.. nebude to nahodou tym ze na brzde nedostava motor az tolko vduchu? lebo ked auto stoji nema az taky prisun... Mozno to vo fabrikach meraju tak ze vhanaju vzduch do nasavania >😁 skor nez sa do mna pustis chcem povedat ze to su iba moje domiekdy a dohady a nemusia mat nic spolocne s realitou...
btw skus este upresnit cenu ja osobne by som ako sportovejsiu alternativu bral napr nissan 350z ale ten sa pohybuje cenovo o cosi vyssie
Záleží na rozpočtu,ale sportovnější vlastnosti a také sportovní design má celica 7.generace.
sportcar: ne, to jednak neodpovídá jiným měřením (Jarov měří dle DIN a třeba Italové a Francouzi uvádějí hodnoty dle EEC, takže naměříš vždycky víc než uvádí výrobce - němci udávají výkony v DIN; příklad 186 koní ECE je 190 koní DIN) a za druhý to ani není technicky možný (aby na jedný straně vznikl přetlak, musí být na druhý přeci podtlak). Navíc - nedostatek vzduchu by v první řadě způsobil přehřívání. Větší vliv by mohla mít třeba teplota nasávaného vzduchu či jeho složení, ale ani tady měření ostatních značek nijak neukazuje ztrátové výsledky (spíš mám pocit, že to tam u čtyřkolek občas měří nesmysly směrem nahoru a ne směrem dolu).

Osobně si myslím, že ten motor byl děsnej nepodařenec a i Škodovky s ním měly stále problémy. Hlavní příčina byla zřejmě v řídící elektronice, kdy celkem i tolerovatelný chyby jednotlivých segmentů v součtu daly zásadní chyby ve výsledku. K motoru 3.2 v TT se vyjadřovat nemohu, v životě jsem s tím nejel, jen s TT nejslabším předohrabem a nejsilnějším Haldexem - oba 1.8 T 20v. Můj osobní názor je (nikomu nevnucuju), že ve své kategorii je TT 1.8 T jedno z nejhorších aut.
Magic Můj osobní názor je (nikomu nevnucuju), že ve své kategorii je TT 1.8 T jedno z nejhorších aut.

S tymto suhlasim >😁 ale na druhu stranu je to aj o prioritach vies co kto od aut ocakava ked niekto chce TT a paci sa mu jeho design a nechce s nim jazdit rychlo ale balit holky tak je to jedno z najlepsich aut nemyslis >😁

A zase ked si zoberies kolko kompromisov musi kazde auto splnat a niekto chce skratka kvazi sportove auto ktore je pekne (vec vkusu mne osobne moc do oka nepadlo ale vela ludom ano) za relativne prijatenu cenu a chce s nim jazdit celorocne a ma to ale jedine auto lebo ine auto nechce chce kvazi sportiak s image a nezalezi mu az tak na jazdnych vlastnostich a na tom ze je to auto trosku sterilne az nudne (pre cloveka s menej skusenostami mu moze pripadat ze je to raketa) a obcas pri velkom sabazapreni odviezt styroch tak to zase az take strasne auto nie je...
magic inak dik za vysvetlenie v meracich postupoch sa naozaj nevyznam len som hadal
Samozřejmě, design a image musí posoudit každý sám. Proto o takových věcech nepíšu a jsem proti, aby se o nich psalo v :motoristických" časopisech, zejména pak v kolonce "test".

Pro mne má třeba Renault Clio Williams mnohem vyšší image než nějaké E 55 AMG, ale pro 99,99 % obyvatel této republiky je tomu přesně opačně, takže...