Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Potřeboval bych poradit jaké auto si vybrat?

Chci kombi r.v. kolem 2000, cena do 220tis Kč.

Nevím pro co se rozhodnout potřeboval bych názory Vaše.

Líbí se mi Passat pohodlí komfort prostor možná pro mě malinko velké a hlavně nelíbí se mi přední náprava (u B5) jsou s ní velké problémy jak jsem se dočetl.Co Golf neseděl jsem v něm jěště jak je na tom toto auto prostorově?např na nohy vzadu.Co Bora to je velikostí mezi Passatem a Golfem?Jak si na tom stoji v bazarech s prodejnosti Bory?Pokud bych chtěl náhradní díly starší na Boru je asi problém je sehnat ne?na Passaty a Golfy se asi budou přece mnohem lépe shánět. Jsou nějaké zvláštní běžné problémy s těmito auty?

Po čem se spíše dívat benzín nebo nafta? Nafta má menší spotřebu co a ted jsou ceny tak stejné jak za PHM tak i za auta benzin, diesel. Najezdím ročně 15-20 tis km.

Díky za Vaše rady a názory
Mno,já osobně bych byl spíše pro Gollfa (nejlépe Diesel). Je to docela težký srovnávat tyhlety VW! Protože všechny 3 značky jsou na vynikající úrovni - záleží spíše už na kupujícím, jestli se rozhodne pro vzhled x prostor x výkon at. atd. atd. 😊
jestli mas rodinu tak asi passat. jestli nepotrebujes tolik mista vzadu tak ta bora nemusi byt spatna a golf to je vlastne bora hatch 😄 (nebo obracene)
Já osobně bych bral Passata,ale až od roku 2002.Do tohoto roku hliník.ramena a velké problémy.Jinak vlastním Vento- předchůdce Bory.

pouze 1,9 D,takže lenochod, ale držák a velice spolehlivý.

Já jsem se rozhodl pro Passata ale jak píšu- od roku 2002, samozřejmě v naftě 1,9 TDI.Obávám se, že za ty peníze ho ještě neseženěš.Takže doporučuju Boru.

Jinak na Ventu jsem nalítal přes 400tisíc km a vše v pohodě, běžné

výměny.A ty výměny začaly až po ujetí 200 000km.

Jedna kuriozita na závěr - tlumiče jsem chtěl vyměnit ve 200 000, nechal jsem udělat u VW test a byli OK.Mechanici se na to chodili dívat a nevěřili...

Nakonec výměna proběhla ve 250tis.

Přeji šťastnou ruku.
Pokud bych si musel vybrat mezi PassatxBoraxGolf,šel bych určítě do toho Golfa bez rozmýšlení...V 5dv.1.674kw
Bora a Golf jsou identické.Rozdílné jsou v masce.Bora je vpodstatě Golf sedan.Já bych bral Passata, protože má hodně místa vzadu a je větší >😁
Nevíte náhodou bora a Golf mají klasické ramena na přední nápravě, nebo to mají stejně jak Passat?

No ale když vezmu v úvahu ten kombík tak proč jej dělají i v Boře i v Golfu?Když je to jakože stejne auto akorat s jinou maskou.