233 komentářů
najlepšie spravíš ak si skocíš na testovaciu jazdu na jednom i druhom a utvoríš si názor sám. "Všetci" ktorí ti doporučujú C4 to pravdepodobne nespravili a nevedia. Kto jazdil v novom ceede vie o čom je reč. Oproti "žabožrútom" jednoznačne doporučujem Ceed.
No já bych žádnýho francouze nechtěl, ale korejce bych se už teď nebál. Dříve bych o něj ani nezavadil (Sephia, atd.), ale v současné době bych nad ním uvažoval. Hlavně že to není Chevrolet. Jinak myslím, že servis má Kia levnější než Škoda (ale to je 50/50).
Já myslím, že se není třeba bát ani jednoho. Je to o konkrétním kusu auta a ne o nějaké virtuální národnosti. 😉
Tak už jsem to našel. Ráno jsem narychlo listoval Světem motorů a píší tam o Yarisu TS. Bude mít místo digi číselníku klasický analog tacho. Nečekal jsem , že můžou psát o Yarisu a tak jsem si to spojil s Aurisem.
Ještě jednou se omlouvám. :😉 :😉
Ještě jednou se omlouvám. :😉 :😉
Ja by som si vybral C4.
PS: pre admina - co tak zalozit sekciu X vs. Y, nech si tam kazdy naplaca dve-tri rozne auta od vymyslu sveta, ktore mu rano pri cisteni zubov napadli a akutne prave tie dva chce porovnat a kto chce, nech mu tam odpise nieco mudre (ak sa vobec nieco mudre na taku temu da povedat). Uz pomaly neprejde den, ked niekto nezalozi podobne vlakno hocikde na fore a je tu z toho akurat tak bordel, pripadne prilezitostny flame na pobavenie ludstva. Mohli by sme to nazvat nejako vystizne, napr. "Dedkov kon vs. susedova krava".
PS: pre admina - co tak zalozit sekciu X vs. Y, nech si tam kazdy naplaca dve-tri rozne auta od vymyslu sveta, ktore mu rano pri cisteni zubov napadli a akutne prave tie dva chce porovnat a kto chce, nech mu tam odpise nieco mudre (ak sa vobec nieco mudre na taku temu da povedat). Uz pomaly neprejde den, ked niekto nezalozi podobne vlakno hocikde na fore a je tu z toho akurat tak bordel, pripadne prilezitostny flame na pobavenie ludstva. Mohli by sme to nazvat nejako vystizne, napr. "Dedkov kon vs. susedova krava".
tiez mi to v poslednom case beha po rozume
a dalsou navrhovanou sekciou by mohlo byt ojazdene sportiaky pre 17 rocnych, s temami ako: sportiak do 1000,- Kc - prosim poradte !!!
a dalsou navrhovanou sekciou by mohlo byt ojazdene sportiaky pre 17 rocnych, s temami ako: sportiak do 1000,- Kc - prosim poradte !!!
:lol:
PS: Já tydle dotazy (lépe řečeno tazatele) plně chápu, auto není koupení rohlíku, ne každej je přes ně machr a nechcou šlápnout vedle. Já byl taky rád za každou kompetentní radu. Na druhé straně na ně ani žádnou rozumnou odpověď nelze čekat, je to jak s ženskýma, co borec, to jinej vkus. Jediný řešení je je vyzkoušet (jak baby, tak auta). >😁
PS: Já tydle dotazy (lépe řečeno tazatele) plně chápu, auto není koupení rohlíku, ne každej je přes ně machr a nechcou šlápnout vedle. Já byl taky rád za každou kompetentní radu. Na druhé straně na ně ani žádnou rozumnou odpověď nelze čekat, je to jak s ženskýma, co borec, to jinej vkus. Jediný řešení je je vyzkoušet (jak baby, tak auta). >😁
PSII: Jen mi přinde škoda, že s odchodem Mitsiho se z tohodle fóra vytratily odborný diskuze tipu "co s nalepenou mouchou na skle" a zvrhlo se to pouze na hlasování o to, kerý auto je autoidnější. 😢
Ještě přidejte sekci rodinné auto do... (třeba od 200 tisíc po 20tisícových skocích třeba do 1,5 milónu) >😁 >😁
Ferin: tak si zalozme forum o zenskych. 18 r. blondina 160 cm 54 kg vs. 21 r. brunetka, 165 cm, 52 kg, ... prosim skusenosti- spotreba, spolahlivost, cena... >😁 sorry,
tak ja ti ich aj zabehnem ak chces, ale neviem ti zarucit ze ich nebudem dost vytacat 😊
uz sme dost brutal OT, ale podla mna vzdy plnohodnotnejsia a duchaplnejsia debata ako bavit sa o sportiaku do 20 tkc, vykon 300 koni a viac... >😁
uz sme dost brutal OT, ale podla mna vzdy plnohodnotnejsia a duchaplnejsia debata ako bavit sa o sportiaku do 20 tkc, vykon 300 koni a viac... >😁
Tak, tak, temou sice mimo, ale kvalitou a urovnou debaty sme este stale v zhode s topicom. 😄
S tym zabehom ste ma dostali 😄
A ako je to so studenymi startami? Aky spotrebak po kupe vymenit? :shock: :shock: :shock:
S tym zabehom ste ma dostali 😄
A ako je to so studenymi startami? Aky spotrebak po kupe vymenit? :shock: :shock: :shock:
tak na studene starty si treba davat pozor, aj ked mas nadmernu chut rano si zajazdit, tak pozor, mazanie rano pri studenom starte nemusi fungovat na 100 % a hrozi poskodenie piestu alebo valca...
spotrebak vymenis podla toho kolko to ma najazdene (ak ti to prezradia predchadzajuci majitelia) a na co to chces pouzivat
ale pravidlom je, ze vstupne investicie si to vzdy ziada samo a potom pyta este viac 😁
spotrebak vymenis podla toho kolko to ma najazdene (ak ti to prezradia predchadzajuci majitelia) a na co to chces pouzivat
ale pravidlom je, ze vstupne investicie si to vzdy ziada samo a potom pyta este viac 😁
tak si otvorme servis spolu, sam by som to nestacil vsetko zabehavat 😄
zase az taky znalec nie som, na to som este trochu primlady :😉
zase az taky znalec nie som, na to som este trochu primlady :😉
Nie, na pracu si zozenieme nejakych mladych, my to budeme len menezovat po teoretickej stranke, citat servisne manualy, obsluhovat diagnostiku a tak, ved vies, ako to v auto-servisoch chodi, nie? 😄
Juj, uz prestanme, lebo ideme az bars daleko OT...
Juj, uz prestanme, lebo ideme az bars daleko OT...
ok, uz som aj chcel prestat, len mi vrta v hlave ta diagnostika, ako si si to predstavoval??? ale mohlo by sa fuckt nieco take zaviest, napichnes zensku (na pocitac) a diagnostikuje ti vsetky zavady a stav opotrebovanosti, resp. vyzitosti 😜
A nebo se podívej ještě po jiných autech podobnýho typu. Doporučil bych třeba mrknout na Focuse.
Vlastním auto KIA Cee d stupeň výbavy EX. Zatiaľ mám najazdených len 1 500 km, auto mám len mesiac takže zabieham. Sedel som a šoferoval som už rôzne autá GOLF, OCTAVIU, ASTRU a poviem Vám jedno, že vozidlo má oproti ním určite navrch brdzy sú veľmi citlivé porovnávam najmä s Golfom IV, podvozok je o niečo lepší. Ale poviem Vám čo sa týka výhľadu z auta a nastupovania tak Cee d, je na tom veľmi dobre a to dokonca som viezol v ňom ako spolujazdca invalidnú osobu. Tá vlastní Citroen Xara a nastupovanie do Cee d sa mu zdá lepšie. Čo sa týka spotreby tak tá sa mi zdá dosť vysoká jazdím 80 % mesto a počítač mi ukazuje 8.5 /100 km. Ostaté ukáže čas dúfam, že všetko bude OK. V aute je miesta naozaj dosť dokonca vzadu viacej ako v Octavii. :arrow:
1/Tak jsem byl dneska vyzkoušet a projet toho citróna a se zlou se potázal...
Byl to 1.4 benzin/60kW - líné,pomalé,zrychlení skoro žádné....opravdu nechci.co se týče řazení,taky nic moc.Plasty mě moc nenadchly.Obsluha (nebo ten chlápek,co to se mnou byl projet) taky takový strašně unavený,nemastný,neslaný...jsem musel z něho vše páčit a na všechno se ptát... Zase na druhou stranu ho malinko chápu,když tam přijde někdo s mým věkem a chce auto za 450téček
2/Jsem se také zastavil podívat na Cee´d a hned po vstupu do dveří fajn člověk,upovídaný,příjemný.vysvětlující vše,prostě ¨fajn¨ obchodník.
Vše mi ukázal na šéfově autě(jak jsem se dozvěděl,prý všechny prodali i co měli v showroomu a ještě z žiliny nedodali další).Bohužel to zrovna nebyl motor 1,4 (který mimochodem prý každý chce,tak zkušebka s tímto obsahem asi nebude),co jsem chtěl.Ještě mi nabídl svezení v silnější verzi 1,6 ale to jsem zdvořile odmítl....tak by mi měl zítra volat,jak to vymyslel s tou zkušebkou...
Ale už s posazení mi to přišlo mnohem lepší než C4,plasty měkčené,palubovka s budíkama se určo nedá nahradit,místa za řidičem také více...navíc výbava v základu a ve verzi LX či Ex je někde jinde za jiné peníze než u C4,kde není skoro nic a za vše se pěkně vysolíte..
Tak už jenom to vyzkoušet na silnici...
Byl to 1.4 benzin/60kW - líné,pomalé,zrychlení skoro žádné....opravdu nechci.co se týče řazení,taky nic moc.Plasty mě moc nenadchly.Obsluha (nebo ten chlápek,co to se mnou byl projet) taky takový strašně unavený,nemastný,neslaný...jsem musel z něho vše páčit a na všechno se ptát... Zase na druhou stranu ho malinko chápu,když tam přijde někdo s mým věkem a chce auto za 450téček
2/Jsem se také zastavil podívat na Cee´d a hned po vstupu do dveří fajn člověk,upovídaný,příjemný.vysvětlující vše,prostě ¨fajn¨ obchodník.
Vše mi ukázal na šéfově autě(jak jsem se dozvěděl,prý všechny prodali i co měli v showroomu a ještě z žiliny nedodali další).Bohužel to zrovna nebyl motor 1,4 (který mimochodem prý každý chce,tak zkušebka s tímto obsahem asi nebude),co jsem chtěl.Ještě mi nabídl svezení v silnější verzi 1,6 ale to jsem zdvořile odmítl....tak by mi měl zítra volat,jak to vymyslel s tou zkušebkou...
Ale už s posazení mi to přišlo mnohem lepší než C4,plasty měkčené,palubovka s budíkama se určo nedá nahradit,místa za řidičem také více...navíc výbava v základu a ve verzi LX či Ex je někde jinde za jiné peníze než u C4,kde není skoro nic a za vše se pěkně vysolíte..
Tak už jenom to vyzkoušet na silnici...
adko75: ta spotřeba bude ze začátku taková, je to hold nový auto a motor je sirový, nezajetý. A samotné město tomu pěkně dodá. Neznepokojoval bych se tím
2 kesk a tv: ej kua chuopi mate pravdu. ked nie je flame, nech je aspon sranda. btw, kde by sa dala na vami uvadzanych modeloch spravit skusobna jazda? 😁
a do tych kategorii by som pridal este rozne narodnostne motivovane napr. D vs It, F vs JPN, Skoda vs everybody popripade rozne ine kombinacie 😁
a do tych kategorii by som pridal este rozne narodnostne motivovane napr. D vs It, F vs JPN, Skoda vs everybody popripade rozne ine kombinacie 😁
chcem ti povedat ze by som bral ceed akurat mam pred sebou test porovnavacku ceed s astrov golfom focusom a oktavkou (diesle vo vykonoch od 90-120 koni) napisem ti poradia v kategoriach osobne by som bral cedecko je to naj pomer vykonkvalitacena je to krasne mohutne auto osobne by som ho bral v snehovo bielej farbe ale teraz uz to poradie v kategoriach
cena a zakl. vybava: 1. kia 2.ford 3.VW 4.opel 5. skoda
Interier(dizajn kvalita priestor): 1.VW 2.opel/skoda 3. kia 4.ford
motor: 1. kia 2.opel 3. skoda/vw 4.ford
brzdy. 1.VW 2.opel 3.skoda 4.ford 5. kia
vnut. hluk: 1. skoda 2.vw 3. kia 4.opel 5.ford
podvozok a jazdne vlastnosti: 1.ford 2.vw/opel 3.skoda 4. kia
v sumary to dopadlo takto(robil som ho ja podla obsadenia v jednotlivych kategoriach- najmenej bodov znamena najlepsi vysledok). : 1.wv-12 b. 2.opel-16 b. 3. kia/skoda-17 b. 4.ford-20 b. opakujem boli to diesle
Z umiestnenia je jasne ze kia ceed je auto s porovnatelnymi ba aj lepsimi parametrami ako europska konkurencia a je radovo o 50 000 az 100000 sk lacnejsie a to hlavne na zaver: VYRABAJU HO ZLATE SLOVENSKE SIKOVNE RUCICKY BER KIU A NEVAHAJ ANI CHVILU
cena a zakl. vybava: 1. kia 2.ford 3.VW 4.opel 5. skoda
Interier(dizajn kvalita priestor): 1.VW 2.opel/skoda 3. kia 4.ford
motor: 1. kia 2.opel 3. skoda/vw 4.ford
brzdy. 1.VW 2.opel 3.skoda 4.ford 5. kia
vnut. hluk: 1. skoda 2.vw 3. kia 4.opel 5.ford
podvozok a jazdne vlastnosti: 1.ford 2.vw/opel 3.skoda 4. kia
v sumary to dopadlo takto(robil som ho ja podla obsadenia v jednotlivych kategoriach- najmenej bodov znamena najlepsi vysledok). : 1.wv-12 b. 2.opel-16 b. 3. kia/skoda-17 b. 4.ford-20 b. opakujem boli to diesle
Z umiestnenia je jasne ze kia ceed je auto s porovnatelnymi ba aj lepsimi parametrami ako europska konkurencia a je radovo o 50 000 az 100000 sk lacnejsie a to hlavne na zaver: VYRABAJU HO ZLATE SLOVENSKE SIKOVNE RUCICKY BER KIU A NEVAHAJ ANI CHVILU
1.6 diesel od fordu skoncil na 5. mieste v ankete motor roka 2007. zaujimave, ze tu ho predbehli vsetci. :?
Nechápu,ve vší úctě k tazateli,jak se někdo může tak....tak ptát.Já jsem za svých XY let života neviděl lepší auto po všech stránkách, od image,přes spolehlivost,poměr cena barvy/cm2 plochy kastle/tlak v pneumatikách, design, kufr,extrémně nízká spotřeba na 1 ot/klik. hřídele atd,atd..těch ukazatelů je "nekonečno minus 1".....
Mně z toho vyšel jako absolutní vítěz Ceed a celá automobilová produkce světa, nějaké Toyoty, Hondy aj. se mohou jít bodnout se svými * a nepodarky.
Takže tu otázku považuji za zcela irelevantní. Chci tím naznačit,že je-li předem známa odpověď,proč se ptát?
Soukr. si ujasňuji vlastnosti Civica8G s majiteli a myslím, že v tom mám také zcela jasno.Už to tak vypadá, koupím asi japonský *, který udělaly levé a nepozlacené ručičky v GB,ale nám skromným to stačí.Pohoda... 😉
Mně z toho vyšel jako absolutní vítěz Ceed a celá automobilová produkce světa, nějaké Toyoty, Hondy aj. se mohou jít bodnout se svými * a nepodarky.
Takže tu otázku považuji za zcela irelevantní. Chci tím naznačit,že je-li předem známa odpověď,proč se ptát?
Soukr. si ujasňuji vlastnosti Civica8G s majiteli a myslím, že v tom mám také zcela jasno.Už to tak vypadá, koupím asi japonský *, který udělaly levé a nepozlacené ručičky v GB,ale nám skromným to stačí.Pohoda... 😉
super, dalsi do partie na rozbehnutie servisu >😁
prid k nam do ke, dohodneme podrobnosti >😁
a aby som aj k teme nieco napisal, cee'd by som este nebral, predsa len treba este chvilu pockat, nech tie "sikovne zlate slovensko-sikmooke rucicky" vychytaju vsetky chybicky, no ale keby som si musel vybrat medzi cee'dom a C4 tak by som asi aj tak zobral aj toho cee'da, vid prispevok nizsie o lenivosti jeho C4 1.4ky a o 1.6 zase koluju na viacerych forach chyry o tom, ze zerie nad 9L...
ale priznam sa neviezol som sa ani v jednom z nich a ani sa tak dlho nezveziem, ja teraz jazdim akurat tak na motorke v lese, dakujem panu bohu za tuto peknu jar 😁
prid k nam do ke, dohodneme podrobnosti >😁
a aby som aj k teme nieco napisal, cee'd by som este nebral, predsa len treba este chvilu pockat, nech tie "sikovne zlate slovensko-sikmooke rucicky" vychytaju vsetky chybicky, no ale keby som si musel vybrat medzi cee'dom a C4 tak by som asi aj tak zobral aj toho cee'da, vid prispevok nizsie o lenivosti jeho C4 1.4ky a o 1.6 zase koluju na viacerych forach chyry o tom, ze zerie nad 9L...
ale priznam sa neviezol som sa ani v jednom z nich a ani sa tak dlho nezveziem, ja teraz jazdim akurat tak na motorke v lese, dakujem panu bohu za tuto peknu jar 😁
Josephino: No, to tvý pořadí morotů mi taky přinde nanejvýš podivný, 1,6 Fordu by spíš měla být první (stejnej je i v té C4). To tvý pořadí je jako podle čeho?? Rozměrů? Váhy? Barvy? 1,6 by z nich měla být jasně nejtišší, spotřebou srovnatelná, nízký emise a výborně táhne už od nízkých otáček. A držák. Ostatně, není to jen můj názor.
PS: Jinak ty řeči o spelehlivosti Ceedu jsem taky nějak nekapištoval. Kdy se jako stihla projevit??
PS: Jinak ty řeči o spelehlivosti Ceedu jsem taky nějak nekapištoval. Kdy se jako stihla projevit??
No kua chlopi, to bude taky fasa servis... S diagnostikou, totizto s autami treba obcas aj pekne porozpravat, pohladit karoseriu, dohovorit, pochvalit a hned chodia lepsie.
Co tak kukam, a vyzera, ze asi to bude pravda, ze Cesi budu ciern👋biely ohladom Skodovky a my tuna budeme zboznovat ci nenavidiet Kiu.
Ibaze sa najdu aj taki, ako som ja, ze si z toho vezmu nejaky priemer a zamerajU sa na Citrona, ten sa robi na oboch stranach nasej hranice 😄
BTW, Kiu som sice neskusal, no bol som v Citroene, v sobotu po zaverecnej a pokecal som, povozil sa, dalsi vikend detto, potom prislo Picasso a tak znova, poskusal som vsetko od C4 hore, diesle a automatiky, na co som si ukazal. Dost trapne sa citim az doteraz, pretoze sa mi fakt vela venovali, viac ako som ocakaval, no nakoniec som auto kupil v inom salone v uplne inom meste, proste to tak vyslo. Dufam, ze az to raz zistia, tak to snad aj pochopia.
Co tak kukam, a vyzera, ze asi to bude pravda, ze Cesi budu ciern👋biely ohladom Skodovky a my tuna budeme zboznovat ci nenavidiet Kiu.
Ibaze sa najdu aj taki, ako som ja, ze si z toho vezmu nejaky priemer a zamerajU sa na Citrona, ten sa robi na oboch stranach nasej hranice 😄
BTW, Kiu som sice neskusal, no bol som v Citroene, v sobotu po zaverecnej a pokecal som, povozil sa, dalsi vikend detto, potom prislo Picasso a tak znova, poskusal som vsetko od C4 hore, diesle a automatiky, na co som si ukazal. Dost trapne sa citim az doteraz, pretoze sa mi fakt vela venovali, viac ako som ocakaval, no nakoniec som auto kupil v inom salone v uplne inom meste, proste to tak vyslo. Dufam, ze az to raz zistia, tak to snad aj pochopia.
no jasne ze to bude super servis, s diagnostikou, so vsetkym... doraz budeme klast najma na vyfuk, ten ked pravidelne vymietnes tak mas s tym AUTOM aspon na chvilu pokoj >😁
mimochodom tv, myslim (alebo dufam?) ze my slovaci nikdy nedospejeme k tomu, ze budeme povazovat kiu za svoju tak ako cesi skodovku. ale ak zacnu slovaci zboznovat kiu, tak nas asi zacnu nenavidiet cesi >😁 a beda vam cechom ak zacnete pindat na kiu >😁
mimochodom tv, myslim (alebo dufam?) ze my slovaci nikdy nedospejeme k tomu, ze budeme povazovat kiu za svoju tak ako cesi skodovku. ale ak zacnu slovaci zboznovat kiu, tak nas asi zacnu nenavidiet cesi >😁 a beda vam cechom ak zacnete pindat na kiu >😁
Ty cece, neryp do bratov Cechov, koniec koncov sme na ich "uzemi" aspon co sa servera tyka 😄 Neviem, ci Kiu budeme povazovat za narodny poklad, ale iste je, ze kym nevyroloval prvy Ceed, bola mi Kia ukradnuta. Osobne jej teraz o dost viac drzim palce ako vacsine inych znaciek. Ale mali by sme byt nestranni a popri Ceede tak trochu preferovat aj trnavske 207-ky, aj ked pravda, tie sa vyrabaju aj inde a nemaju taky nadych autentickosti. Okrem toho Kia mala od prveho dna po podpise zmluvy medzi Slovacou postarane o masivnu reklamu vdaka Slotovi, Teplicanom, pozemkom a kde-tu vladnym politikom, ktori sa na tejto teme v televizii zviditelnovali.
Ten servis, tam budeme robit vsetky druhy a znacky AUT? Teda patriace dobre situovanym podnikatelom a politikom ako aj jednoduche robotnicke ci studentske? Aj farby? Biele, zlte a tak? Aj cierne?
Ten servis, tam budeme robit vsetky druhy a znacky AUT? Teda patriace dobre situovanym podnikatelom a politikom ako aj jednoduche robotnicke ci studentske? Aj farby? Biele, zlte a tak? Aj cierne?
neviem ale peuoegeouot ci ako sa to bazmeg pise by som nikdy nepovazoval za "nase" auto. to uz mam blizsie k tym korejcom, aj ked oni zeru horsie veci ako zaby >😁 c
jasne, nebudeme predsa robit rozdiely, aj ked trochu by sme to vyselektovat mohli, pocul som ze auta ktore garazuju na vodarenskej, na luniku IX a pod. su strasne vylagrovane >😁
jasne, nebudeme predsa robit rozdiely, aj ked trochu by sme to vyselektovat mohli, pocul som ze auta ktore garazuju na vodarenskej, na luniku IX a pod. su strasne vylagrovane >😁
2 kesk, tv: veru, veru kekso. pozri napr. na auto.sk. tam je cechov tuze poskromne, zatial co tu je slovakov ako maku. co je pre mna celkom zaujimave (sluzil som v cr este za totaca) je, ze narodnostne narazky tu aj pri veeelkych hadkach padaju len zriedka.
a aby som aj ja aspon nieco prilepil k topicu 😄 : zvonku su obe auta pekne, to je bez debaty. interier - kia vsadila na moderny europsky trend so stredovou konzolou, c4 je skor vynimocny a musi sa trafit do vkusu, to je strasne individualne, niekomu sa ten pevny volant a digitalno rucickova pristrojovka paci, inemu nie. motory maju obe auta dobre v 1.6 diesel. na margo tej lenivej surovej 1.4 - ja som siel 400km so surovou 1.6 a bolo to to iste - je to jednoducho novy motor. u benzinu 1.6, sa ale fakt sypu staznosti na spotrebu.
a aby som aj ja aspon nieco prilepil k topicu 😄 : zvonku su obe auta pekne, to je bez debaty. interier - kia vsadila na moderny europsky trend so stredovou konzolou, c4 je skor vynimocny a musi sa trafit do vkusu, to je strasne individualne, niekomu sa ten pevny volant a digitalno rucickova pristrojovka paci, inemu nie. motory maju obe auta dobre v 1.6 diesel. na margo tej lenivej surovej 1.4 - ja som siel 400km so surovou 1.6 a bolo to to iste - je to jednoducho novy motor. u benzinu 1.6, sa ale fakt sypu staznosti na spotrebu.
tafi: rozumni ludia sa vzdy dohodnu. Co ma prijemne prekvapuje, ze sa (este stale) aj celkom dobre jazykovo rozumieme. Predpokladal by som, ze sa castejsie vyskytne nejake speci slovo, ktore treba dovysvetlovat ako napr. raz jeden (evidentne) Kosican napisal do topicu "Šraci čo vy na to a to" a kedze nepouzival diakritiku ako vacsinou aj ja a okrem Kosicanov a madarov malokto vie, ze Šrac znamena po madarsky chlapec alebo tak nejak, tak sa tuna mnohi trochu pozastavili nad dusevnym zdravim onoho prispievatela 😄 Ako vela zmoze jeden nespravne umiestneny makcen...
OKi, o com rec? Aha, Citron, Pezot a Siid.
Citroen nikdy nerobil auta, ktore by boli vyslovene krasne, furt na nich bolo nieco svojim sposobom skeredo atraktivne a ked to zakaznik nepochopil, nebol hodny Citroena 😄
Mimochodom, este pred cca 10-imi rokmi bol zretelne badatelny jav, ze si Citroeny kupovali najma technicky zalozeni ludia. Vtedy ich este behalo malo a kedykolvek sa dvaja Citroenisti stretli, coskoro zistili, ze maju na mnohe veci (aj mimo aut) rovnaky alebo podobny nazor. Dnes to uz tak nie je, dnes zohrava ulohu najma cena.
Ked som robil prieskum trhu pred kupou "Spagetky", presiel som salony vacsiny vyznamnejsich a do uvahy prichadzajucich europskych automobiliek a tak sa stalo, ze tesne po sebe som skusal benzinove 1.6-ky v 307-ke a Focuse. Ten Focus bol naozaj zivy, aj ked trochu tam hral rolu aj psychologicky efekt toho javu, ze prve milimetre stlacania plynu motor akceleruje ako blazon, ale v druhej polovici drahy uz nie je co akcelerovat, lebo sme uz asi na doraze skrtiacej klapky, takze trochu je tam oblb, ale aj s korekciou na tuto FNG (Fintu Na Glupych) je ten motor zivy a slusny. Trosku hlucnejsi, ale zbavi.
No 307-ka bola vyslovene gumova. Mal som na nej presne taky isty pocit ako na Fabii MPI. Clovek tlaci plyn, motor by aj dal viac, ale emisie nepustia a tak celkovy pocit je taky volajaky cudny. Volakedy davnejsie som mal 1.4-ku tohto typu v inom aute a veruze som ocakaval od 1.6-ky viac. Ovela viac. Mozno sa to casom zmeni - neviem, ci to Skoda a PSA robi schvalne a ci aj ostatni vyrobcovia to tak praktizuju, ale podla mojho pocitu je v SW riadiacej jednotky motora dajaka rutinka, ktora nepusti motor do plneho rezimu, resp. ho trochu chrani pred brutalnym zaobchadzanim pocas prvych 10tisic km. Na Skodovke to bolo citit mierne, ale na Berlingu HDi celkom vyrazne, ze po tejto hranici motor znatelne ozil a o malicko si upravil spotrebu. Ja viem, navadza to k tomu, ze sa auto "zabehlo" ale ja si to nemyslim, bol to znatelny a relativne rychly skok.
Kazdy spomina, ze 1.6-ka v C4-ke je smadna. Neviem, nemam ju a nemozem posudit, ale potom musi byt smadna aj v 307-ke, lebo su to identicke motory. A nepocul som, ze by niekto hovoril, ze mu 307-ka zerie vela. Podla mna je to bud mytus, alebo milionkrat obmielana "mudrost", lebo fakt tuna na fore sa este nenasiel autenticky majitel C4-ky, ktory by to potvrdil. Zatial som len pocul reci typu "pocul som..." a neviem, ci im naozaj verit.
Ad servis: na Vodarenskej je garaz v dezolatnom stave a nikto tam neparkuje, odtial nam klienti chodit nebudu a na Luniku IX maju asi vlastne servisy 😄, takze pohoda.
OKi, o com rec? Aha, Citron, Pezot a Siid.
Citroen nikdy nerobil auta, ktore by boli vyslovene krasne, furt na nich bolo nieco svojim sposobom skeredo atraktivne a ked to zakaznik nepochopil, nebol hodny Citroena 😄
Mimochodom, este pred cca 10-imi rokmi bol zretelne badatelny jav, ze si Citroeny kupovali najma technicky zalozeni ludia. Vtedy ich este behalo malo a kedykolvek sa dvaja Citroenisti stretli, coskoro zistili, ze maju na mnohe veci (aj mimo aut) rovnaky alebo podobny nazor. Dnes to uz tak nie je, dnes zohrava ulohu najma cena.
Ked som robil prieskum trhu pred kupou "Spagetky", presiel som salony vacsiny vyznamnejsich a do uvahy prichadzajucich europskych automobiliek a tak sa stalo, ze tesne po sebe som skusal benzinove 1.6-ky v 307-ke a Focuse. Ten Focus bol naozaj zivy, aj ked trochu tam hral rolu aj psychologicky efekt toho javu, ze prve milimetre stlacania plynu motor akceleruje ako blazon, ale v druhej polovici drahy uz nie je co akcelerovat, lebo sme uz asi na doraze skrtiacej klapky, takze trochu je tam oblb, ale aj s korekciou na tuto FNG (Fintu Na Glupych) je ten motor zivy a slusny. Trosku hlucnejsi, ale zbavi.
No 307-ka bola vyslovene gumova. Mal som na nej presne taky isty pocit ako na Fabii MPI. Clovek tlaci plyn, motor by aj dal viac, ale emisie nepustia a tak celkovy pocit je taky volajaky cudny. Volakedy davnejsie som mal 1.4-ku tohto typu v inom aute a veruze som ocakaval od 1.6-ky viac. Ovela viac. Mozno sa to casom zmeni - neviem, ci to Skoda a PSA robi schvalne a ci aj ostatni vyrobcovia to tak praktizuju, ale podla mojho pocitu je v SW riadiacej jednotky motora dajaka rutinka, ktora nepusti motor do plneho rezimu, resp. ho trochu chrani pred brutalnym zaobchadzanim pocas prvych 10tisic km. Na Skodovke to bolo citit mierne, ale na Berlingu HDi celkom vyrazne, ze po tejto hranici motor znatelne ozil a o malicko si upravil spotrebu. Ja viem, navadza to k tomu, ze sa auto "zabehlo" ale ja si to nemyslim, bol to znatelny a relativne rychly skok.
Kazdy spomina, ze 1.6-ka v C4-ke je smadna. Neviem, nemam ju a nemozem posudit, ale potom musi byt smadna aj v 307-ke, lebo su to identicke motory. A nepocul som, ze by niekto hovoril, ze mu 307-ka zerie vela. Podla mna je to bud mytus, alebo milionkrat obmielana "mudrost", lebo fakt tuna na fore sa este nenasiel autenticky majitel C4-ky, ktory by to potvrdil. Zatial som len pocul reci typu "pocul som..." a neviem, ci im naozaj verit.
Ad servis: na Vodarenskej je garaz v dezolatnom stave a nikto tam neparkuje, odtial nam klienti chodit nebudu a na Luniku IX maju asi vlastne servisy 😄, takze pohoda.
To tv : kazdy spomina, ze 1.6-ka v C4-ke je smadna. Neviem, nemam ju a nemozem posudit, ale potom musi byt smadna aj v 307-ke, lebo su to identicke motory. A nepocul som, ze by niekto hovoril, ze mu 307-ka zerie vela. Podla mna je to bud mytus, alebo milionkrat obmielana "mudrost", lebo fakt tuna na fore sa este nenasiel autenticky majitel C4-ky, ktory by to potvrdil. Zatial som len pocul reci typu "pocul som..." a neviem, ci im naozaj verit.
To je práve záhada , že v 307 má tá istá 1,6 vcelku normálnu spotrebu, ale v C4 žere ako žralok./možno to robí krátke sprevodovanie, iné nastavenie atď no neviem/ Ja tu C4 mám takže viem o čom hovorím a poznám aj skúsenosti mne podobných, takže pravda to je a napr. v teste už neviem aký to bol motor. časopis možno pred rokom testovali všetky verzie C4 a 1,6 benzín mala v teste priemer o nejakých 0,7 l väčší ako 2 liter a verím tomu , že to bola pravda/
To je práve záhada , že v 307 má tá istá 1,6 vcelku normálnu spotrebu, ale v C4 žere ako žralok./možno to robí krátke sprevodovanie, iné nastavenie atď no neviem/ Ja tu C4 mám takže viem o čom hovorím a poznám aj skúsenosti mne podobných, takže pravda to je a napr. v teste už neviem aký to bol motor. časopis možno pred rokom testovali všetky verzie C4 a 1,6 benzín mala v teste priemer o nejakých 0,7 l väčší ako 2 liter a verím tomu , že to bola pravda/
Lubos.1
S tou spolahlivostou 1.6 motora by som nesuhlasil. Velmi casta zavada je prasknute tesnenie pod hlavou valcov. Unika tadial chladiaca kvapalina. Mne to menili po roku a nebol som sam. Spotrebu som mal okolo 7,5, dlhodobo (P307).
no vidis tv, mame tu majitela smadnej C4 a dokonca je to šrac >😁
ja tiez o tej zravosti jej 1.6ky viem iba z casopisov a myslim ze este na auto.sk sa na nu majitelia stazovali...
ale keby som sa mal rozhodovat medzi siid 1.6d a citronom 1.6d tak by to asi bolo naozaj velmi tazke, asi podla toho ako by sa mi pri skusobnej jazde pozdaval ten fuckt divny interier C4ky.
ja tiez o tej zravosti jej 1.6ky viem iba z casopisov a myslim ze este na auto.sk sa na nu majitelia stazovali...
ale keby som sa mal rozhodovat medzi siid 1.6d a citronom 1.6d tak by to asi bolo naozaj velmi tazke, asi podla toho ako by sa mi pri skusobnej jazde pozdaval ten fuckt divny interier C4ky.
Saco, robis si aj nejake zaznamy o tankovani? Mohli by sme pripadne porovnat, ja mam DB z Fabie 1.4MPI (toto bolo dost smadne auto, za takmer kazdej okolnosti si to zobralo 6.7 ani o kapku menej a ani viac) a z Berlinga 2.0HDi, oba maju nad 80 tisic km. No a este mam C5-ku, ale ta ma este len 7000km.
Dufam, ze tu spotrebu neberies ako udaj z PP.
Keby som mal primerane penazi, potreboval auto s nevelkym uloznym priestorom a rozhodoval by som sa medzi Siidom a C4, tak vzhladom k mojmu zatazeniu na dve sipky a k dalsim subjektivnym okolnostiam by to bolo rozhodnutie dost lahke a jasne, ale urcite by som si vzal ten isty motor ako mam teraz v C5-ke a s robotizovanou 6-stupnovou prevodovkou. No pre objektivitu musim povedat, ze Siida som zatial videl len na ceste a na parkovisku.
PS: Sraci sa nam tu mnozia... 😄 Aj Saco je z KE?
Dufam, ze tu spotrebu neberies ako udaj z PP.
Keby som mal primerane penazi, potreboval auto s nevelkym uloznym priestorom a rozhodoval by som sa medzi Siidom a C4, tak vzhladom k mojmu zatazeniu na dve sipky a k dalsim subjektivnym okolnostiam by to bolo rozhodnutie dost lahke a jasne, ale urcite by som si vzal ten isty motor ako mam teraz v C5-ke a s robotizovanou 6-stupnovou prevodovkou. No pre objektivitu musim povedat, ze Siida som zatial videl len na ceste a na parkovisku.
PS: Sraci sa nam tu mnozia... 😄 Aj Saco je z KE?
To tv : Ano som z KE. Záznamy si nerobím , asi 3x som kontroloval PP s tankovaním plná - plná a v princípe ukazuje presne. Nechcem tu zase rozpisovať čo som už písal takže napr. nejaké linky😒odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Myslim, ze Ti Poliaci su asi najvystiznejsi. Su tam taki, ako by som si predstavoval, ze by to malo so spotrebou byt a su taki, co nadavaju. Asi to fakt bude kratkym sprevodovanim alebo potom chyba SW v ECU? Dan za emisie? Najlepsie by bolo vyskusat to na vlastnej kozi, inak k tomu neviem co povedat. Mam taky testovaci usek KE-ZA-KE, chodim tadial co tyzden-dva a tam som sa vedel dostat s vacsinou benzinovych aut pod 6 litrov, ked som sa snazil, no s Fabiou nikdy (vynimka bolo jedno leto, ked si Fabia ocividnejsie lepsie vykracovala a menej papala, ale zrazu v oktobri sa to skoncilo a po 2-3 tyzdnoch mi odisla zadna lambda, odvtedy bolo vsetko znova po starom).
no tak takeho poliaka musi kupa nenazrateho auta riadne nastvat, pri ich uchylnom vztahu k pjenonzom... inac neviem cim to bude, asi tym ze sedim doma na zadku a pisem diplomovku, ale este som siid na zivo v KE nevidel...
zavesil som na net obrazok auta na ktorom som jazdil v lete, no uznajte, existuje este vacsia hanba ako jazdit na niecom takom??? (vsimnite si spz) bezne sa mi stavalo, ze na mna cudzi ludia pokrikovali "hej seruuuus" ale ja somsi tu spz nevymyslel fuckt...
[odkaz]
zavesil som na net obrazok auta na ktorom som jazdil v lete, no uznajte, existuje este vacsia hanba ako jazdit na niecom takom??? (vsimnite si spz) bezne sa mi stavalo, ze na mna cudzi ludia pokrikovali "hej seruuuus" ale ja somsi tu spz nevymyslel fuckt...
[odkaz]
To bolo pozicane auto?
S takou reklamou sa prevazat po Amerike, to fakt...
Vidim, ze sa v Poliakoch vyznas, jusz mowisz delikatne?
S takou reklamou sa prevazat po Amerike, to fakt...
Vidim, ze sa v Poliakoch vyznas, jusz mowisz delikatne?
no na pevno ze mowim po polsku ku.wa byuem 3 razy v americe a poliakov jest do zajebania (pardon) a wsystkye su na pjenonze, nist ich neinteresuje uem nabit kasu a spjerdalat domov s powrotem do polsci a kupit samochod z nemjec na dajaky ladny tuning,,, bla bla bla >😁
dochadzal som na tom aute do roboty, cez vikend na nakupy a tak...
dochadzal som na tom aute do roboty, cez vikend na nakupy a tak...
Tak, tez bylesz 3 razy? Przes lato, tak? Ale jaja. Znalem duzo Polakow, jedni byli normalni, no drugi tylko pienaze, robic dzien i noc, nie ma sprawy, pienaze to wszystko. I po temu spierdalac do Polski i jestem krolem, napewno, ku*wa!
tak? no do chuya, a dze bylesz?? ja bulem kelnerem w yelowstonskem nar. parku 2 razy, tam bylo polskych studentuv od chuya, ani nic nejest lem nabit kasu, potom ostatnego roku pojechalem do novego jorku tam bylo poliakov jeste wiencej jak w polsce... >😁 no ale uz mi dochadza slovna zasoba, fuckt, kde si bol ty, na com si jazdil?
To uz je daaaaaavno, to Ty si este leda ak na bicykli behal. Ja som tam bol vtedy, ked sa tam este nechodilo kvoli $$$, ale za skusenostami a zazitkami. Dostali sme $430 (prvy rok) za cele leto, roboty za*ebyszcze duzo, ale stalo to za to. Penazi sme doniesli viac z domu ako sme zarobili, dnes sa cudujem ako som mohol z tych fondov vyzit a zazit tolko, co som zazil. Bol som v NE Pennsylvanii, spolu so sestrou sme hned prve leto nazbierali dostatok $$$ na 87' Ford Taurus SW, to bol kocik jak stvoreny na dlhe jazdy... Stal ma $450, bol na prvy pohlad v ubohom stave (zadny brzdovy valcek tiekol, klima nesla, palivova pumpa slabucka, startoval na 6-ty krat, prahy zhrdzavene vlastne uz neexistujuce atd.), ale postupne som ho za nevelky peniaz dal do laty. Ked sa clovek vyzna a ma mudru knizku, je radost robit... 😄 Kupeny bol, ked mal 137 tisic mil a ked som ho posledne leto (rok 2000) opustil navzdy, mal nejakych 172 tisic a podstatnu cast dolezitych veci novych...
Co som presiel? No cele vychodne pobrezie od FL po Montreal so zachadzkami ku znamym pri Chicagu. BTW, toto leto si to asi zopakujem 😄
S Poliakmi som mal dobre pakty, druhe leto som bol sam Slovak medzi 30-imi "international workforce", vyse polovica z nich Poliakov. Rokovaci jazyk samozrejme polstina. A jediny som mal kocik, takze si ma drzali v ucte 😄 Nie fakt, na druhe leto spominam najradsej, to som absolvoval tu FL a vobec, to bolo cestovacie leto, vtedy som zrobil vyse 20 tisic mil za cca 4 mesiace (nieco z toho sestra). Kurna, ved som ani nespal. Robil som taxikara po vsetkych turistickych atrakciach v radiuse "overnight-driving-distance" (milionkrat Philly, Niagara, NYC, Washington DC, Boston,...), bral 15 centov za milu (5 za benzin, ostatok maintenance a insurance) a zo zarobku kupoval a menil diely. Dodnes nezabudnem tu vseobecnu veselost v partii, ked som rozbehal klimu, kurnik, to sme mohli ist do Bronxu robit cool frajerov ake vazne ksichty sme mali... Po robote po veceroch som spravoval kary sirokemu okoliu, furt dakto daco potreboval spravit, vreckove ma neminulo, ale nikdy som ho nevyzadoval, nechaval som to na "klientovi" nech si oceni za co mu to stoji. Neskutocne, kolko roboty sa da zrobit so zakladnou sadou naradia... Jaj, to boli bezstarostne casy.
Sorry za OT, spomienky su silne...
Co som presiel? No cele vychodne pobrezie od FL po Montreal so zachadzkami ku znamym pri Chicagu. BTW, toto leto si to asi zopakujem 😄
S Poliakmi som mal dobre pakty, druhe leto som bol sam Slovak medzi 30-imi "international workforce", vyse polovica z nich Poliakov. Rokovaci jazyk samozrejme polstina. A jediny som mal kocik, takze si ma drzali v ucte 😄 Nie fakt, na druhe leto spominam najradsej, to som absolvoval tu FL a vobec, to bolo cestovacie leto, vtedy som zrobil vyse 20 tisic mil za cca 4 mesiace (nieco z toho sestra). Kurna, ved som ani nespal. Robil som taxikara po vsetkych turistickych atrakciach v radiuse "overnight-driving-distance" (milionkrat Philly, Niagara, NYC, Washington DC, Boston,...), bral 15 centov za milu (5 za benzin, ostatok maintenance a insurance) a zo zarobku kupoval a menil diely. Dodnes nezabudnem tu vseobecnu veselost v partii, ked som rozbehal klimu, kurnik, to sme mohli ist do Bronxu robit cool frajerov ake vazne ksichty sme mali... Po robote po veceroch som spravoval kary sirokemu okoliu, furt dakto daco potreboval spravit, vreckove ma neminulo, ale nikdy som ho nevyzadoval, nechaval som to na "klientovi" nech si oceni za co mu to stoji. Neskutocne, kolko roboty sa da zrobit so zakladnou sadou naradia... Jaj, to boli bezstarostne casy.
Sorry za OT, spomienky su silne...
super zazitky >😁 ja som tiez nezarobil miliardy neboj sa, ale prve leto som robil takmer vkuse 7 dni v tyzdni, a kedze sa mi zazrakom podarilo dostat casnicky flek (poliaci iba umyvali riady alebo housekeeping) tak som zarobil celkom slusne ale tiez sa to tak vyrovnalo tomu vreckovemu ktorym ma tam vybavili rodicia. hned z prvej vyplaty som kupil dodge dynasty, r. 91, za 1.300 $, bol to 3.3 V6, mal152 t mil, za 3 mesiace som spravil asi 10.000 mil a ani raz som neotvoril kapotu :!: klima, tempomat, prevodovka, stahovanie okien, central, vsetko islo ako hodinky, >😁 take veci mi na 3 rocnej octavke odchadzali zaradom. chvalabohu ze sa mi to tam nekazilo, lebo ja si na aute neviem spravit absolutne nic, aj ked som pred 8 rokmi brigadoval v Bosch servise u Palovcov na opatskom, urcite ten servis poznas...
tah malo neskutocny, raz mi sheriff nameral 51mph a limit bol 25, ani nevedel kolko mi ma dat pokutu lebo na to uz ani neboli tabulky... po tyzdni prisiel za mnou do roboty a zahnojil 70 $. tak som mu s usmevom dal moj doobednajsi tringelt. doma by mi za take prekrocenie brali vodicak.
mna mali vdaka autu tiez poliaci velmi radi, zo zaciatku, potom ma uz nenavideli, jednak zo zavisti a jednak kvoli tomu ze zopar som ich takmer zbil, ked mi chodili vyklepavat na dvere rano o osmej ze "zazic samochod". po mojej vulgarnej zamietavej odpovedi sa ma podrazdene pytali "ta comu ne???" to uz mi fuckt odchadzali nervy... tak som ich uz potom odmietal aj vozit za peniaze. inak ak ides v lete do USA tak urcite zajdi aj do yellowstonu (YNP), grizzly a bizonov hocikde len tak na ceste nestretnes. urcite sa tam raz chcem vratit, spojim to s tym ze tam prizabijem svojho byvaleho sefa >😁
druhy rok v YNP uz nebol taky zaujimavy ako ten prvy, zaobstaral som si dodge aries, r. 1988 za 1.000 $, ale stvrty mesiac odislo kurenie, a kedze v septembri je v YNP priem. teplota asi minus 20 st. tak ma to dost sralo. ale startoval vzdy a zral v prepocte 7 L/100 km
kupil som ho od takeho e😜erta ako si ty >😁 , bol to cech a kupoval stare auta na inzeraty, trochu na nich co to porobil a predaval za dvojnasobok, zarobil si tam ten chlapec v lete asi 20.000 $.
tretie leto som bol v NY, a utvrdil som sa v poznani ze NYC je len presne to iste ako lunik IX, len je to o dost vacsie a este smradlavejsie, urcite sa mu na tom svojom vylete vyhni...
lutujem ze som nemal na cestovanie tolko casu ako ty, vzdy sa trebalo ponahlat do skoly, auto bolo, prostriedky boli, aj partia bola, ale skola je prvorada vsak >😁
a neospravedlnuj sa za to ze piseme OT, lebo OT je cela tato tema >😁 ako sme sa uz bavili nizsie...
podme este nieco o tom servise >😁
tah malo neskutocny, raz mi sheriff nameral 51mph a limit bol 25, ani nevedel kolko mi ma dat pokutu lebo na to uz ani neboli tabulky... po tyzdni prisiel za mnou do roboty a zahnojil 70 $. tak som mu s usmevom dal moj doobednajsi tringelt. doma by mi za take prekrocenie brali vodicak.
mna mali vdaka autu tiez poliaci velmi radi, zo zaciatku, potom ma uz nenavideli, jednak zo zavisti a jednak kvoli tomu ze zopar som ich takmer zbil, ked mi chodili vyklepavat na dvere rano o osmej ze "zazic samochod". po mojej vulgarnej zamietavej odpovedi sa ma podrazdene pytali "ta comu ne???" to uz mi fuckt odchadzali nervy... tak som ich uz potom odmietal aj vozit za peniaze. inak ak ides v lete do USA tak urcite zajdi aj do yellowstonu (YNP), grizzly a bizonov hocikde len tak na ceste nestretnes. urcite sa tam raz chcem vratit, spojim to s tym ze tam prizabijem svojho byvaleho sefa >😁
druhy rok v YNP uz nebol taky zaujimavy ako ten prvy, zaobstaral som si dodge aries, r. 1988 za 1.000 $, ale stvrty mesiac odislo kurenie, a kedze v septembri je v YNP priem. teplota asi minus 20 st. tak ma to dost sralo. ale startoval vzdy a zral v prepocte 7 L/100 km
kupil som ho od takeho e😜erta ako si ty >😁 , bol to cech a kupoval stare auta na inzeraty, trochu na nich co to porobil a predaval za dvojnasobok, zarobil si tam ten chlapec v lete asi 20.000 $.
tretie leto som bol v NY, a utvrdil som sa v poznani ze NYC je len presne to iste ako lunik IX, len je to o dost vacsie a este smradlavejsie, urcite sa mu na tom svojom vylete vyhni...
lutujem ze som nemal na cestovanie tolko casu ako ty, vzdy sa trebalo ponahlat do skoly, auto bolo, prostriedky boli, aj partia bola, ale skola je prvorada vsak >😁
a neospravedlnuj sa za to ze piseme OT, lebo OT je cela tato tema >😁 ako sme sa uz bavili nizsie...
podme este nieco o tom servise >😁
Este povedz, ze to Dynasty bolo biele a z NJ a mozeme sa bavit o tom, ako som na nom menil kamaratovi tlmice a vodnu pumpu 😄
Aries je velmi jednoduche a nenarocne auto, vtedy bol Chrysler velmi blizko dna, ak nie na nom a rychlo museli nieco porobit, aby sa vyrovnali s ropnou krizou.
OK, musim bezat spat, rano o tretej vstavam a letim do BA. Pokecame potom... Ty zatial rob diplomovku, lebo ako vidim, vela jej zabrat nedavas...
Aries je velmi jednoduche a nenarocne auto, vtedy bol Chrysler velmi blizko dna, ak nie na nom a rychlo museli nieco porobit, aby sa vyrovnali s ropnou krizou.
OK, musim bezat spat, rano o tretej vstavam a letim do BA. Pokecame potom... Ty zatial rob diplomovku, lebo ako vidim, vela jej zabrat nedavas...
to kesk, tv: ej kurde huopaky, pocital som si lepsie ako vo Filanovom cestopise. ale ked idete spat, tak odchadzam na daciu logan, tam je furt srandy dost 😁
... a co sa tyka c4, tak este jeden polski: "samochodów na "F" się nie kupuje. Na "F", czyli Fordów, Fiatów i francuskich. Bo się psują już w katalogu" 😁
tak ja viem tiez kopec polskych vtipov, ale nemozem ich tu prezentovat >😁
snad len jeden...: ja nema proti siganum ani chuj, ale asfalt ma lezat na droge... >😁 >😁 >😁
snad len jeden...: ja nema proti siganum ani chuj, ale asfalt ma lezat na droge... >😁 >😁 >😁
to kesk: videl si ako Borat kupoval Hummera?
- What will happen to the car, if i hit a group of gypsies?
- Well, it depends, how hard u hit them...
- Very hard.
- Then it might be some damage on wid-screen 😁
- What will happen to the car, if i hit a group of gypsies?
- Well, it depends, how hard u hit them...
- Very hard.
- Then it might be some damage on wid-screen 😁
Chlopi, drzte si uroven. Niezeby som bol kamarat s kazdym ciganom, ale rasista nie som.
Tiez pridam jeden "z Polski".
PKP = Polskie Koleje Panstwowe (zeleznicna spolocnost)
a ked vlak meska, tak Piekne, Ku*wa, Piekne.
Ale aj tak najviac ma dostala prezyvka Fiata 126P (maluch). Volaju ho kaszlak... :shock: 😁
Tiez pridam jeden "z Polski".
PKP = Polskie Koleje Panstwowe (zeleznicna spolocnost)
a ked vlak meska, tak Piekne, Ku*wa, Piekne.
Ale aj tak najviac ma dostala prezyvka Fiata 126P (maluch). Volaju ho kaszlak... :shock: 😁
Lubos.1
Co tak si zalozit nejaky polsky thread a tu sa vyjadrovat iba k teme? Uz to zacina byt trapne :roll:
k teme: ber cee'd
ehm... som trapny? nie som, nie? vsak? volajaky som zmateny...
ehm... som trapny? nie som, nie? vsak? volajaky som zmateny...
Já navrhuju jít do salónu, obě si vyzkoušet a pak vzít to lepší... To znamená C4. 😉
PS: Tak bych to sice udělal já, ale byl to vtip. Tu Kiu sem eště neměl čest vyzkoušet. Zvenku mě sice nijak zvlášť nezaujala, ale zevnitř třeba taky nemusí být špatná.
PS: Tak bych to sice udělal já, ale byl to vtip. Tu Kiu sem eště neměl čest vyzkoušet. Zvenku mě sice nijak zvlášť nezaujala, ale zevnitř třeba taky nemusí být špatná.
re😡ubos1 - FYI toto je forum zalozene tajnou slobodomurarskou lozou pod krycim nazvom. s autami nema nic spolocne. pod kodovymi heslami vydavanymi za vtipy o romoch si vymiename info o tom, kde je sv.gral, kto zabil marilyn a ann nicole smith, kde je hitler a odkial ma peniaze nora mojsejova.
dost trapne, nie? 😁
dost trapne, nie? 😁
tafi: >😁
a mozno tu raz najdeme aj zakodovanu odpoved na to, ako zohnat sportiak do 1000,- Kc s vykonom 300 koni a viac...
a mozno tu raz najdeme aj zakodovanu odpoved na to, ako zohnat sportiak do 1000,- Kc s vykonom 300 koni a viac...
Nieee, tu riesime, ci je lepsie mlatkom po gebuli alebo radsej drotom do oka.
tafi: gral, marilynn, smith aj adolfa poriesime, ale noru ani zaboha. To sa jednoducho inak neda, take peniaze musia na (s)prosteho cloveka kydnut iba naraz ako becka h*vien.
tafi: gral, marilynn, smith aj adolfa poriesime, ale noru ani zaboha. To sa jednoducho inak neda, take peniaze musia na (s)prosteho cloveka kydnut iba naraz ako becka h*vien.
Tiez ma to napadlo, ale ani nie tak ona ako skor on. Aby potom nechodili po KE a preventivne tresli kamenom do skla kazdej C5-ke, ktoru stretnu, z nich to vystat...
tv, zajtra davaj bacha, aby si nenasiel spagetku s pavucinou na celnom skle >😁
ona ma peniaze poctivo zarobene, to je snad kazdemu jasne ne? ta ne?
ona ma peniaze poctivo zarobene, to je snad kazdemu jasne ne? ta ne?
Lubos.1
re😡ubos1 - FYI toto je forum zalozene tajnou slobodomurarskou lozou pod krycim nazvom. s autami nema nic spolocne. pod kodovymi heslami vydavanymi za vtipy o romoch si vymiename info o tom, kde je sv.gral, kto zabil marilyn a ann nicole smith, kde je hitler a odkial ma peniaze nora mojsejova.
dost trapne, nie?
dost trapne :roll:
dost trapne, nie?
dost trapne :roll:
lubos prestan, ked sa ti nepacime tak sem nechod bazmek >😒]
a ked sa tiez nevies rozhodnut medzi ceed a C4 tak si tiez na nespravnom mieste >😁
a ked sa tiez nevies rozhodnut medzi ceed a C4 tak si tiez na nespravnom mieste >😁
Zdravim, jelikoz uvazuji o aute okolo 350litrů. Zbývají mi dva favoriti Creed a C4. Fiat Punto me nezaujal, nova corsa je pekna ale takova kara pro babi me to prijde, výbava nic moc a furt ten nazev corsa pripomina svyho hnusnyho predchudce. Kdyby C4 tak cupe 1.4, motor nic moc ale design jak pes hardkor + cena sla dolu o 150litru asi, ale zas vykon nizsi a spotreba jak bylo napsany u motoru 1.6 je velka?!? Kia zas vykon lepsi vybava lepsi design OK, zkusenosti mame z 98 Kiu SephiaII a od koupy máme 260 000km a suprt par zavad jo ale celkem na km asi za 15táců. Garazovana asi jen 1rok a rez nikde, nebo fakt malinko. Myslím že dnes jedno či korejec škoda... vše je na jedno brdo, stejne vsici vali z podobných dilu a technologiích. No Kia Creed fakt supr, ale C4 Coupe se me moc libi designove no uvidí se.
tak teraz si z nas asi niekto robi srandu fuckt... a to som si myslel ze srandu si robime iba my...
kia cReed... a dokonca 2x, to uz asi nebude preklep, vsak?... >😁
kia cReed... a dokonca 2x, to uz asi nebude preklep, vsak?... >😁
lorenzlubos
No, mne sa viac paci 3-dverova C4-ka, ale 5-dverova mi nesedi. Kia sa mi zda taka obycajna, ale predpokladam, ze ma lepsiu cenu, za to co ponuka (len predpokladam!), takze ak by som sa riadil rozumom, tak asi Kiu. Pri tych autach by som sa riadil urcite rozumom, ani jedno ma neoslovilo. C4-ka vlastne hej, okrem zadku 5-dverovej verzie a okrem digi-rychlomeru a navyse v strede. Pristrojovka a volant sa mi pacia. Osobne by som pokukoval po Focuse, ale pri vsetkych troch po 1.6 diesel.
to tv: nepodcenuj noru. vyzna sa v autach, psoch a obleceni. vedomosti o mikro a makroekonomike ma vrodene. brano chodi na forum medved ml. vsetkym tam vysvetluje, ze jeho "nora" ide 300, jazdi sa nej lepsie ako na tej skutocnej a spotreba ho nes..re, lebo kedz chce, tak sebe kupi celu vrtnu plosinu v irane a ropovod dotiahne az do peresa, nech maju ti k..i z noveho casu zas o com pisac. ot rozprava ako som dobehol narkizu aj s jojkou naraz a kedy bude novy klip na mtv. >😁
ale uz dost 😉
inac cee'd vs. c4 som tiez riesil pred casom. su tu na to min. tri seriozne fora 😄
teraz sa dilema dostala do polohy astra 1.6 twinport (540t) vs focus 1.8 cdti (580t), ale nove forum asi zakladat nebudem 😉
ale uz dost 😉
inac cee'd vs. c4 som tiez riesil pred casom. su tu na to min. tri seriozne fora 😄
teraz sa dilema dostala do polohy astra 1.6 twinport (540t) vs focus 1.8 cdti (580t), ale nove forum asi zakladat nebudem 😉
Hej, nora a brano su taky utiahnuty parik, neradi sa ukazuju na verejnosti, radsej doma v sukromi destiluju tu ropu na ktovieco a zo zvysnych penazi robia charitu, podporuju deticky v domovoch, chrania zvieratka apod. 😄
Kurna, to musi byt vysokovedecka rozprava na hentom fore. Ale predpokladam, ze ista nie mala cast majitelov ML spada do podobnej socialno-edukacnej skupiny ako original (brano) a tak sa tam asi najdu. No oni asi neriesia take somarinky ako napr. ako funguje klima a tak, skor maju na starosti podstatnejsie veci z automobiloveho sveta, ako napr. aka farba psa sa najlepsie hodi k mojim potahom a kobercekom 😄
Tafi, to si dobre preriesil od Citronu cez Kiu az ku Fordu a Oplu. Nieze si nakoniec kupis Caterpilar!
Kurna, to musi byt vysokovedecka rozprava na hentom fore. Ale predpokladam, ze ista nie mala cast majitelov ML spada do podobnej socialno-edukacnej skupiny ako original (brano) a tak sa tam asi najdu. No oni asi neriesia take somarinky ako napr. ako funguje klima a tak, skor maju na starosti podstatnejsie veci z automobiloveho sveta, ako napr. aka farba psa sa najlepsie hodi k mojim potahom a kobercekom 😄
Tafi, to si dobre preriesil od Citronu cez Kiu az ku Fordu a Oplu. Nieze si nakoniec kupis Caterpilar!
No ja som to mal podstatne zaujimavejsie, ja som presiel C5 - C4 - C4 Picasso - Oktavka - Megane - Scenic - Laguna - 407 - 307 - Focus - C-max. A nakoniec som sa vratil na naspat na zaciatok k C5.
No C4 se mi libia ale zadek nesedi, C4 Cupe to uz je supa to se me libi vic hafo podobny CRXe stare. Ford focus zas uz bude za chvilu oldskool ten nechcu
no tak sa mozem konecne aj ja vyjadrit seriozne k teme, preto ze vo stvrtok nam do rodiny pribudne C4. otec si mohol vybrat medzi OII combi a citronom, a vzhladom na nasu rodinnu averziu voci skodovke, zapricinenu nasou byvalou OI 1.8T ktora bola viac v servise ako doma, sa rozhodol v prospech francuza. uz vo stvrtok budem mudrejsi a rad sa s vami podelim o nase prve dojmy...
No nie, vitaj do rodiny! Ale nebol si to Ty, co si hovoril, ze si rodicia vybrali dajake to terennejsie auto? Asi si to uz mylim.
Kupuju ho v KE?
Kupuju ho v KE?
ale hej, maju grand vitaru, ocovi len menia ojazdene firemne za nove, a dali mu na vyber medzi octavkou a C4... straaasne som na to zvedavy...
otec ma hlavne hrozu z toho ze sa bude musiet musiet po 35 rokoch prvykrat priputavat 😲 da sa to pipanie nejako bezbolestne vypnut?
otec ma hlavne hrozu z toho ze sa bude musiet musiet po 35 rokoch prvykrat priputavat 😲 da sa to pipanie nejako bezbolestne vypnut?
Tak nech si zapne spolujazdcov pas do uchytu vodicovho a bude moct byt nadalej kludny, lebo pipat to uz nebude, a ak nabura, neskonci s modrinami, lebo airbag mu odstreli hlavu. Takze klud.
PS: Vy nemate hrozu z toho, ze 35 rokov sa nepriputava?
PS: Vy nemate hrozu z toho, ze 35 rokov sa nepriputava?
no ved vravel ze uz sa zacne... to viem ze staci tam dat spolujazdcov pas, alebo vodicov poza sedadlo, ale chcel som vediet ako sa da ta signalizacia nezapnuteho pasu vyradit z cinnosti...
ale je to jedno, nech sa zacne stary priputavat konecne, a mozno aj ja sa raz zacnem... :😉
ale je to jedno, nech sa zacne stary priputavat konecne, a mozno aj ja sa raz zacnem... :😉
to nema s pasmi nic spolocne >😁 v USA za to takmer zatvaraju a tiez som sa nepriputaval, proste mi to vadi.
Mn? by zas vadilo, když by m? museli z p?edního skla seškrabávat ?ákou st?rkou. Asi by to bolelo. 😉
tak to netreba jazdit tak, aby hrozilo ze ta budu zoskrabavat z celneho skla...
lorenzlubos
Lenze, ked sa clovek pri cuvani aj vystrci spoza opierky....Mal by proste cuvat len "na spataky". Potom je to bezpecne. Teda, ono by mal cuvat este aj len rovno. A mame to. Kam sa hrabu bezpectnostne pasy. Ide to aj bez nich, no nie?
Aha, takze ak oddnes zbadam divoko cuvajucu C4-ku, je to keskov otec a kesk musi byt na sedadle spolujazdca. Budem skusat vyhnut sa vam 😄
Tak dneska sem to byl ?eknout na prodejnách o corse ani nemluve nakupni tasticky cela lagricove umelohmotna az nejmin penez ale na nu az moc. Kia supr vypada fakt moc pekne, ale design C4 coupe je lapsi + vybava C4 je malicko lepsi pri srovnaní cen okolo 370000 to asi vychází + leasing. Jeste se uvidí, ale zatím asi c4.
tv: a davaj si pozor aj na divoko cuvajucu grand vitaru, ked nechces mat medzi ocami rezervu >😁
inac som straaaaaaasne zvedavy na ten francuzsky zazrak >😁 mal som tu cest s citronom BX nabehat asi 50 tkm, bol to hladky 1.9 D, ked ho stryko doniesol zo svajciarska, malo to nieco vyse 100.tkm, a slapalo to krasne ako hodinky, jazda s tym podvozkom bola superpohodlna, sadal som si do toho este radsej ako do octavky, ale potom sa zacalo vsetko *, najma ten podvozok, a vtedy je uz to auto zrele do srotu... potom stryko zdedil po svokrovi xsaru, tiez 1.9 D, cize v podstate to iste ako to BXko, ta xsara jazdi dodnes ale uz ma diferak zo srotoviska a pod... prevodovka uz dosluhuje, a od centralu po repraky na nej nejde nic... cize sorry ale ja so strykom sme oca od fr. auta dost odhovarali, no ale druha moznost bola skodovka co tiez asi nie je velmi velka vyhra najma ked mas na nu alergiu...
na to suzuki g. vitaru som rodicov nahovoril ja, mam totiz 2 motorky zn. suzuki, jedna je skoro nova, ale druha je model suzuki GS 450, je garazovana na chate na ruzine, je stara 18 rokov, a na zimu ani nevyberam baterku, na jar pridem, a ona chyti na prvy sup... po tom co stoji 4 mesiace v minusovych mrazoch, a nerobim s nou nic iba lejem benzin, vsetko je povodne... kua niet nad japonske stroje, to mi nikto nevyhovori... :!:
inac som straaaaaaasne zvedavy na ten francuzsky zazrak >😁 mal som tu cest s citronom BX nabehat asi 50 tkm, bol to hladky 1.9 D, ked ho stryko doniesol zo svajciarska, malo to nieco vyse 100.tkm, a slapalo to krasne ako hodinky, jazda s tym podvozkom bola superpohodlna, sadal som si do toho este radsej ako do octavky, ale potom sa zacalo vsetko *, najma ten podvozok, a vtedy je uz to auto zrele do srotu... potom stryko zdedil po svokrovi xsaru, tiez 1.9 D, cize v podstate to iste ako to BXko, ta xsara jazdi dodnes ale uz ma diferak zo srotoviska a pod... prevodovka uz dosluhuje, a od centralu po repraky na nej nejde nic... cize sorry ale ja so strykom sme oca od fr. auta dost odhovarali, no ale druha moznost bola skodovka co tiez asi nie je velmi velka vyhra najma ked mas na nu alergiu...
na to suzuki g. vitaru som rodicov nahovoril ja, mam totiz 2 motorky zn. suzuki, jedna je skoro nova, ale druha je model suzuki GS 450, je garazovana na chate na ruzine, je stara 18 rokov, a na zimu ani nevyberam baterku, na jar pridem, a ona chyti na prvy sup... po tom co stoji 4 mesiace v minusovych mrazoch, a nerobim s nou nic iba lejem benzin, vsetko je povodne... kua niet nad japonske stroje, to mi nikto nevyhovori... :!:
Je tu mensi, ale podstatny rozdiel medzi BX a Xsarou - ta prva ma a druha nema to speci pruzenie. Ten spominany 1.9 diesel bol jeden z najlepsich aky svojho casu bol k dispozicii.
Nezabudni potom poreferovat o C4, som zvedavy.
Nezabudni potom poreferovat o C4, som zvedavy.
na ten zlaty hladky 1.9 D som nepovedal ani jedno krive slovo, ten motor je fakt ako cesi vravia "drzak", dobra spotreba a neskutocna zivotnost. preco sa to BXko dvihlo po nastartovani a po vypnuti sadlo som nepochopil doteraz aky to malo vyznam, okrem toho aby sa to po urcitej dobe pos.ralo
ale aj na xsare sa aj napriek absencii tohto technologickeho skvostu ser.ie vsetko ca sa s.rat moze. a to nerozpravam len tak z bludu ale zo skusenosti. ale aj napriek tomu nie som voci citroenu zaujaty, lebo viem ze je spusta ludi ako ty ktori su s citroenom spokojni a dufam ze moj otec bude jednym z nich...
ale aj na xsare sa aj napriek absencii tohto technologickeho skvostu ser.ie vsetko ca sa s.rat moze. a to nerozpravam len tak z bludu ale zo skusenosti. ale aj napriek tomu nie som voci citroenu zaujaty, lebo viem ze je spusta ludi ako ty ktori su s citroenom spokojni a dufam ze moj otec bude jednym z nich...
Naco to bolo? Ked si to necitil, tak potom Ti to bolo nanic 😄. Ze sa to pokakalo, to by si musel blizsie povedat co. Treba tam menit raz za cas gule pruzenia tak ako na inych autach tlmice, no gule su lacnejsie a netreba kvoli nim nic rozoberat, cize v konecnom dosledku lacnejsie. Okrem toho sa moze pokakat cerpadlo a ostatna hydraulika, no to je mozne na vrakoviskach dostat za par korun. No a tiez raz za 10 az 15 rokov treba pomenit trubky.
Ano, PSA auta dost trpeli na konektory a kable do cca konca 90-ych rokov. Odvtedy uz robia lepsie konektory, aj ked to stale nie je az taka velka slava. C4 Ti dufam bude sluzit dobre, uz sa robi nejaky ten rok a chybycky by mali byt vychytane. Popis blizsie aku "konfiguraciu" bude otec mat.
Ano, PSA auta dost trpeli na konektory a kable do cca konca 90-ych rokov. Odvtedy uz robia lepsie konektory, aj ked to stale nie je az taka velka slava. C4 Ti dufam bude sluzit dobre, uz sa robi nejaky ten rok a chybycky by mali byt vychytane. Popis blizsie aku "konfiguraciu" bude otec mat.
zrejme 1.4 16V, ak uz nahodou firma nepochopila ze diesel sa pri urcitom pocte kilometrov oplati viac, na sucasnom sluzobaku ma teraz otec 320 tkm, a opat mu kupuju benzin... asi je to najziskovejsej firme na slovensku jedno >😁
Jo jo, mn? se moc líbila ta ?ervená ze speciální edice "Sébastien Loeb". Nebo pak ?ervená Lucifer. A pak je ešt? skv?lá ta kávovo béžová (název te? nevím).
moj otec bude mat velmi zaujimavu farebnu kombinaciu- volske oko >😁 asi vsetci (slovaci) viete ako auta SPP vyzeraju...
Hej, fakt je to dost nestastna kombinacia farieb, aj vo mne vyvolava zmiesane pocity... Ale zato nebude jediny, C4-iek z pretekarskeho teamu SPP vidno celkom dost. 😄
no ved prave, vidno ich je dost, aj ked v KE je ich iba 6, ale vkuse behaju tak ich vidis vkuse... aj tak su to vsetko benziny, budu mat za 5 rokov 300tkm na konte, absolutne nechapem preco kupuju len benzinove... :shock: som zvedavy na ten zakladny 1.4 16V, moj stary je na dynamiku auta dost haklvy, takze asi bude hromzit >😒]
momentalne u nas vladne neskutocna zvedavost, tak dufam ze citron nesklame nase ocakavania, ked uz dostal prednost pred OII 😁
momentalne u nas vladne neskutocna zvedavost, tak dufam ze citron nesklame nase ocakavania, ked uz dostal prednost pred OII 😁
kesk: skusal som 1.6-ku v 307-ke a aj ked som zatazeny na PSA auta (najma na dvojsipkove), tak musim povedat, ze tuto 1.6-ku by som asi nebral. Neviem ako ta 1.4-ka, ale ked ma firmware nastaveny podobne ako 1.6-ka, tak asi tvoj otec nebude moc stastny. Najma ak predtym chodil na 1.8T...
no je pravda ze na 1.8T sme si s otcom obaja trochu zvykli a teraz nam bude trochu tazko zvykat si na cokolvek pod 150 koni, ale otec ma teraz golf III 1.6 55kw, takze to asi s tou C4 1.4 bude porovnatelne. inac uz dnes ten zabozrut dosiel, ale v golfe je este plna nadrz...
planujeme ten golfik odkupit dufam ze sa to podari, ma sice uz 300 tkm ale je to asi posledny poctivy VW >😁 jazdi bez poruchy a starali sme sa onho ako o vlastny s planom odkupit ho, tak snad to za nejakych 30 t. bude moje, frajerka sa uz nan celkom tesi...... dufam ze mi pri nom vydrzi vodicak dlhsie ako pri 1.8T >😁
planujeme ten golfik odkupit dufam ze sa to podari, ma sice uz 300 tkm ale je to asi posledny poctivy VW >😁 jazdi bez poruchy a starali sme sa onho ako o vlastny s planom odkupit ho, tak snad to za nejakych 30 t. bude moje, frajerka sa uz nan celkom tesi...... dufam ze mi pri nom vydrzi vodicak dlhsie ako pri 1.8T >😁
tak ten zabozrut je 1.6 16V, takze to celkom ide, sice ma zatial 450 km najazdenych a spotrebu zatial nesledujeme, som zvedavy ci su famy o obrovskej spotrebe tohto motora pravdive. trochu je to vo vnutri male, ale inak sa mi ten interier dost paci.
Tak pozoruj, sleduj, komentuj, uz sa tesim 😄
tiež som zvedavý koľko ti to bude žrať, ináč mne nejak výrazne spotreba po zábehu neklesla, takže kľudne pozri koľko mate priemer a napiš kde to jazdi / % mesto, okresky/
Tak uz je objednáno C4 Coupe 1.4, bez radia ale za 16 litru radio je dost, chlapy nevíte někdo když koupím rádio dá se to pripichnout na ovládání na volantu, nebo musí být speciál rádio dikec?
Gratulacia. K neoriginal radiu sa da kupit taka dajaka krabicka, ktora to dokaze urobit tak, ze sa da pouzivat aj originalne ovladanie v aute. Pisem to tak ako hotentot, ako keby som nevedel o co ide, ale v skutocnosti som s tym nerobil a neviem detaily, avsak na www.citroeny.cz je kazdu chvilu niekto s podobnou otazkou a k tomu su potom dost podrobne odpovede, skus tam. V kazdom pripade vsak nekupuj nic, kym si nepreveris, ze Ti to bude spolu fungovat.
Okrem toho este vyjadrujem trochu pochybnost, ci budes mat v aute vobec nejake DO radia, ked tam ziadne radio z vyroby nebudes mat. Neviem, ake su moznosti a kombinacie na tom pevnom strede volantu... Radsej si to zisti, lebo sa moze stat, ze pri predstave ostatnych komplikacii sa Ti nebude zdat tych 16 tisic az taka zavratna suma. Mimochodom, preco si to nejako neskusil zhandlovat, mozno by si dostal radio zadarmo alebo o zlavou...
Okrem toho este vyjadrujem trochu pochybnost, ci budes mat v aute vobec nejake DO radia, ked tam ziadne radio z vyroby nebudes mat. Neviem, ake su moznosti a kombinacie na tom pevnom strede volantu... Radsej si to zisti, lebo sa moze stat, ze pri predstave ostatnych komplikacii sa Ti nebude zdat tych 16 tisic az taka zavratna suma. Mimochodom, preco si to nejako neskusil zhandlovat, mozno by si dostal radio zadarmo alebo o zlavou...
Tak prvne stál 455 litru[odkaz] maji akci 2 mesice ted tak je za 320, tak uz maji * rabat nedalo se smlouvat, chtel sem kola misto 15 16ky a nic tak radio uz urco by neslo.
Tak to tam nějak nemůžu najít až se tam regnu tak se zeptám, přece jen kdybyste někdo měl zkušenost s dokoupením rádia aby šlo propojit s ovládáním na volantu tak dík
ovladanie radia na volante urcite bude, lebo multifunkcny volant aj s tempomatom je uz v zaklade. tak ako hovori tv, skor ako kupis radio presvedc sa ci bude kompatibilne s ovladanim na volante...
len by som trochu spochybnil tvoj vyber motorizacie, 1.6 16V je dost lenive, otec ju ma sice len tyzden a ma najazdene len 650 km, ale neverim ze dynamika sa nejak rapidne zmeni k lepsiemu. s 1.4 to musi byt dost zle...
len by som trochu spochybnil tvoj vyber motorizacie, 1.6 16V je dost lenive, otec ju ma sice len tyzden a ma najazdene len 650 km, ale neverim ze dynamika sa nejak rapidne zmeni k lepsiemu. s 1.4 to musi byt dost zle...
No o výkon jde až naposled jezdil sem s fabkou 1.4, Kiou 1.6, Roverem 2.0TDi. Je to auto na pracu a na svezení dračit s tím nepotřebuju a kdybych měl silný auto tak bych stejně to nehrotil. Myslím že to bude jak fabka, pohodka s ni sem byl po výkonu spokojen.
otec sa uz inac dnes zacal stazovat na buchoty zo zadnej napravy pri prejazde priecnymi nerovnostami, potom som isiel s nim a naozaj, dost je to neprijemne, neviete mi niekto vysvetlit co je to za system "vlecne ramena" sa to tusim nazyva. viem ze od viacprvkovej napravy to ma daleko, ale predsa trochu menej hluku by to vydavat mohlo...
dnes to po meste zralo rovnych 8 L podla pp, asi 80 km iba v meste (kosice)
takze famy o vysokej spotrebe 1.6 16V su asi iba famy alebo neduh zopar zle zabehnutych kuskov... aj ked viem ze kosice s napr. prahou sa porovnavat neda, tam by to asi tych 10 zralo...
takze famy o vysokej spotrebe 1.6 16V su asi iba famy alebo neduh zopar zle zabehnutych kuskov... aj ked viem ze kosice s napr. prahou sa porovnavat neda, tam by to asi tych 10 zralo...
Ja bych rekl ze to ovladani radia na volantu nebude, na co asi? Kdyz tam neni radio 😄...myslim ze tam nejsou ani repraky, dodavaji se pouze s radiem.
...nakonec mi taky prislo nejrozumnejsi vytahnout 16litru za orig. radio.
...nakonec mi taky prislo nejrozumnejsi vytahnout 16litru za orig. radio.
to keks 😲tec sa uz inac dnes zacal stazovat na buchoty zo zadnej napravy pri prejazde priecnymi nerovnostami, potom som isiel s nim a naozaj, dost je to neprijemne, neviete mi niekto vysvetlit co je to za system "vlecne ramena" sa to tusim nazyva. viem ze od viacprvkovej napravy to ma daleko, ale predsa trochu menej hluku by to vydavat mohlo...
Zadná náprava bola výr. chyba, nejaké uchytenie tlmičov, v servise o tom vedia /Moldavská ul/, takže by to mali bez problémov v záruke vymeniť. No a tých 8 l v KE tak to mám dosť. Je síce pravda , že väčšinou chodim 3km do roboty a 3 km z roboty a pod. krátke jazdy čiže studený motor, ale o 8l môžem snívať /okolo 11 l - 12 l/.
Zadná náprava bola výr. chyba, nejaké uchytenie tlmičov, v servise o tom vedia /Moldavská ul/, takže by to mali bez problémov v záruke vymeniť. No a tých 8 l v KE tak to mám dosť. Je síce pravda , že väčšinou chodim 3km do roboty a 3 km z roboty a pod. krátke jazdy čiže studený motor, ale o 8l môžem snívať /okolo 11 l - 12 l/.
No volant multifunkcni tam je to je jasny, radio a repro neni to je taky jasny. No uvidime pokud se to vycekuje dobre tak to nebude zas tak marny usetreni, ale zatim nevim. Sak casem ani jeste neni doma 😊
Neviem ako C4, ale za nie az tak davnych cias sa dalo k autu bez radia dokupit "priprava pre radio", co v reci Citroenu znamenalo, ze bola namontovana antena, kabel pripraveny v mieste, kde ma prist radio a taktiez boli potahane droty k repro, ale napr. na Berlingu len ku dverovym. K vyskovym na palubovke som si ich musel dotiahnut sam. Takze chod do Citroenu, spytaj sa, ci to ma alebo bude mat pripravu na radio a co to vsetko obnasa (vratane DO radia), aby si potom nebol prekvapeny, ze budes musiet rozvrtavat strechu a tahat kable, to by sa uz fakt neoplatilo... Ak si auto zadal do vyroby len nedavno, naisto sa to este bude dat zmenit, o to sa neboj.
PS: v priprave na radio nie su (nebyvaju) zahrnute repro, tie si taktiez musis kupit a domontit zvlast.
PS: v priprave na radio nie su (nebyvaju) zahrnute repro, tie si taktiez musis kupit a domontit zvlast.
Jasny zadni naprava je vyrobni chyba meni silentbloky a tlumice naprosto bez problemu ale je to kus od kusu ruzny. Mrkni na citroeny.cz tam to mas
Trochu mi nejde do hlavy, preco by pustili auto z tovarne s tou "vyrobnou chybou", ked o tom uz davnejsie vedia? Ved kesk (jeho otec) ma auto snad ani nie 2 tyzdne stare.
Inak na prvych C5-kach (pozor, nie C4-kach) boli naozaj hlucne zadne napravy, pridavali tam nejake zeleza a ine srandy (dalsie detaily bohuzial neviem, aj keby som velmi rad), dost to pomohlo, ale nie uplne.
Saco: ake to mas auto? Uz som zabudol.
Mne Spagetka zerie podla PP nieco medzi 6.6 az 7.1 v meste (KE), no treba k tomu pridat obligatne 4 deci o ktore uplne presne PP podmeriava v porovnani s tankovanim plna-plna. Teda v skutocnosti 7 az 7.5 litra. Na 1.5 tony zivej prazdnej vahy je to uplna spokojnost. Ved voci na polroka pozicanemu P306 s 1.8 benzinom je to takmer polovica 😄
Inak na prvych C5-kach (pozor, nie C4-kach) boli naozaj hlucne zadne napravy, pridavali tam nejake zeleza a ine srandy (dalsie detaily bohuzial neviem, aj keby som velmi rad), dost to pomohlo, ale nie uplne.
Saco: ake to mas auto? Uz som zabudol.
Mne Spagetka zerie podla PP nieco medzi 6.6 az 7.1 v meste (KE), no treba k tomu pridat obligatne 4 deci o ktore uplne presne PP podmeriava v porovnani s tankovanim plna-plna. Teda v skutocnosti 7 az 7.5 litra. Na 1.5 tony zivej prazdnej vahy je to uplna spokojnost. Ved voci na polroka pozicanemu P306 s 1.8 benzinom je to takmer polovica 😄
tiez sa mi zda hlupost ze este stale by do C4iek montovali tie vadne zadne napravy. ale ako vravim, bucha to. a to otec presadol z golfa III s 300 tis. kilometrami, takze na rozne buchoty je relativne zvyknuty...
ale mozno si az prilis zvykol na sukromnu grand vitarku, v ktorej rozhodne ziadne buchoty nehrozia...
ale mozno si az prilis zvykol na sukromnu grand vitarku, v ktorej rozhodne ziadne buchoty nehrozia...
To tv: C4 1,6 16V
no neviem ale keď keksovi žere v meste 8l tak jednoducho niektoré kusy žerú normálne a niektoré /a podľa toho čo viem je ich dosť/ žerú ako žralok, pričom aj mne testovali motor a všetko je o.k.. Ja idem cez víkend na chatu - okresky sú tam síce stúpania , zákruty atď ale pod 8,5 l nemam šancu.
no neviem ale keď keksovi žere v meste 8l tak jednoducho niektoré kusy žerú normálne a niektoré /a podľa toho čo viem je ich dosť/ žerú ako žralok, pričom aj mne testovali motor a všetko je o.k.. Ja idem cez víkend na chatu - okresky sú tam síce stúpania , zákruty atď ale pod 8,5 l nemam šancu.
saco: dnes som bol na chate, sused si tiez kupil C4 1.6 16V. kombinovane 7,1, byva v PO a pracuje v KE, takze asi 50% mesto 50% dialnica + obcas na ruzin na chatu. mal by si ten svoj exemplar reklamovat.
inac dnes som po zime prvykrat skusil startnut svoju 15 rocnu suzuki GS 450, podotykam ze na zimu ani baterku nevyberam, stoji tam v mrazoch v garazi na chate, a skocila na prvu supu !!!!!! :!: :!: :!:
inac dnes som po zime prvykrat skusil startnut svoju 15 rocnu suzuki GS 450, podotykam ze na zimu ani baterku nevyberam, stoji tam v mrazoch v garazi na chate, a skocila na prvu supu !!!!!! :!: :!: :!:
OT:No jo,zázraky se dějí i dnes >😁
K věci: Jedině Ceeda :!:
Nemá konkurenci ani chybu,aby se to zkrátilo a aby někdo nezaložil,třeba v Itálii téma:Nový Fiat Brava nebo Ceed?
Nebo ve Švédsku:Volvo C30 nebo Ceed?
Nebo v Německu:nová Astra nebo Ceed?
Nebo CivicG8 - Ceed?- to v GB,když to tam vyrábějí.
Nebo Auris-Ceed?
Corolla sedan či kombi (ty nové,co přijdou)-Ceed
atd, do aleluja..... 😁
K věci: Jedině Ceeda :!:
Nemá konkurenci ani chybu,aby se to zkrátilo a aby někdo nezaložil,třeba v Itálii téma:Nový Fiat Brava nebo Ceed?
Nebo Auris-Ceed?
atd, do aleluja..... 😁
IT: co Ti je? Dajako Ti vobec nerozumiem a pozorujem to uz trochu dlhsi cas. Zeby to danove...?
2tv:Teď sice nerozumím já tobě,ale hlavně že si nerozumíme,to je dobrý.Tak si teda asi škrtnu další....(ho)? ....copak je s Dány? Nebo se stále nedánům říká dánové? Pak jo.... >😁 chápu,resp. nechápu,ale smajlíček to vyjadřuje.
________________________________________… />
Nebylo by to krásné?
Ceed vs...a teď jednotlivá auta nižší střední?
To by bylo diskusí!
Že mi uniká,proč to srovnávat s C4,když každé je někde jinde.V případě C4 ve 3D naprosto jinde třeba designem.Uniká mi smysl srovnání zrovna s C4. Tak mne napadlo to obohatit.
Pokud někdo chce Ceeda,lepší varianta, tj.cena +výbava v dané třídě není a nekoupí,tak jaké srovnávání a hlavně PROČ?Prostě koupí Ceda a je vymalováno.
Jo,posledního půl roku je tu docela sranda.Já se mám dobře a v pohodě.
Bezva relax,neb vážně psát to tu už ztratilo smysl a odchodem Mitsiho naprosto. >😒]
________________________________________… />
Nebylo by to krásné?
Ceed vs...a teď jednotlivá auta nižší střední?
To by bylo diskusí!
Že mi uniká,proč to srovnávat s C4,když každé je někde jinde.V případě C4 ve 3D naprosto jinde třeba designem.Uniká mi smysl srovnání zrovna s C4. Tak mne napadlo to obohatit.
Pokud někdo chce Ceeda,lepší varianta, tj.cena +výbava v dané třídě není a nekoupí,tak jaké srovnávání a hlavně PROČ?Prostě koupí Ceda a je vymalováno.
Jo,posledního půl roku je tu docela sranda.Já se mám dobře a v pohodě.
Bezva relax,neb vážně psát to tu už ztratilo smysl a odchodem Mitsiho naprosto. >😒]
No napriklad tomuto som nerozumel aani trochu😒br />
OT:No jo,zázraky se dějí i dnes
K věci: Jedině Ceeda
Nebo Auris-Ceed?
atd, do aleluja.....
Ehm, pises ako moj byvaly sef, tomu sa dalo rozumiet iba ked sa clovek naozaj hlboko zamyslel a pouzil aspon Tatrovku empatie. S tym dovysvetlenim je to o kvapku zrozumitelnejsie, ale preco do toho zatahujes fora v inych krajinach ako I, S, GB? OK, nechaj tak, viem(e) ze Ti Ceed nereze, ale zase nemusis sa don navazat tak, ako niektori zvyknu do HTP, Skody, Renaulta, VW, francuzov a tak. Bo vazne, ide to tu dole vodou a nilen kvoli Mitsimu. Asi sme tu uz dost dlho a uz sme vsetko povedali, novi priselci sa viac-menej zaujimaju iba o to, ake auto kupit (ako keby na to existovala nejaka univerzalna rada) a potom sa uz viac neozvu. Zlate casy, ked sme diskutili o klimach, motoroch, Tom69 problemoch a podobne, to malo stavu.
Inak s tymi Danmi si ma rozosmial, ja som mal na mysli tych danov, co robia u nas a u vas na urade... Dan za to, ze nepouzivam diakritiku. (teraz kukam aka dobra presmycka sa mi podarila v poslednom odstavci).
OT:No jo,zázraky se dějí i dnes
K věci: Jedině Ceeda
Nebo Auris-Ceed?
atd, do aleluja.....
Ehm, pises ako moj byvaly sef, tomu sa dalo rozumiet iba ked sa clovek naozaj hlboko zamyslel a pouzil aspon Tatrovku empatie. S tym dovysvetlenim je to o kvapku zrozumitelnejsie, ale preco do toho zatahujes fora v inych krajinach ako I, S, GB? OK, nechaj tak, viem(e) ze Ti Ceed nereze, ale zase nemusis sa don navazat tak, ako niektori zvyknu do HTP, Skody, Renaulta, VW, francuzov a tak. Bo vazne, ide to tu dole vodou a nilen kvoli Mitsimu. Asi sme tu uz dost dlho a uz sme vsetko povedali, novi priselci sa viac-menej zaujimaju iba o to, ake auto kupit (ako keby na to existovala nejaka univerzalna rada) a potom sa uz viac neozvu. Zlate casy, ked sme diskutili o klimach, motoroch, Tom69 problemoch a podobne, to malo stavu.
Inak s tymi Danmi si ma rozosmial, ja som mal na mysli tych danov, co robia u nas a u vas na urade... Dan za to, ze nepouzivam diakritiku. (teraz kukam aka dobra presmycka sa mi podarila v poslednom odstavci).
Mám zásadu, že se ná měřit všem stejným metrem. Když někteří cizinci píší, že Škoda je *,tak já mohu napsat,že nechci auto Ced z cizí země. Říká se tomu vyváženost,rovnováha.
Nad nějakýma přesmyčkama nepřemýšlím. Asi nerozumím slovensky.Je to možné. Ti co tu žijí,tak až na 2 mluví česky,je problém slyšet slovensky.Pustím jeden ze 3 kanálů a česky. Za to snad nemohu. Doufám, ikdyž... :roll:
Tom69 vyjede s problémem,to je jen klídek a pak to odpálí. Třeba, že se mu sjíždí rezerva v kufru... >😁
Jinak,téma,které by mne fakt nenapadlo a smysl mi uniká:kopíruji datum založení,aby bylo vidět,že jsem nemohl být pachatelem, je to od konkurence,ale bezva sranda a docela to zapadá do těch,co jsem navrhoval o měsíc později zde. Našel jsem to teď...: >😁
Zaslal: st leden 24, 2007 3:29 am Předmět: Roomster vs Kia Ceed
[odkaz]
>😁 >😁 >😁 Proč Roomster, proč ne např. Berlingo třeba?Jen tak, prostě se ptám? Berlinga se dělá určitě víc než nějakého Růmstra. Nechápu, proč se "vše"-v nadsázce musí srovnávat se Škodou, nebo Ced s jinými....Nějaký racionální důvod. Ale to bude fuška, opravdu racionální důvod. >😁
Hlavně to nějak vyřešte.Já bych si nekoupil ani C4,takže v tom mám jasno a dál mne to nezajímá.
Můžeš mi odpovědět cokoliv,už nebudu ani číst,ani SZ.Nebudeme se zdržovat.Těšilo ma a všetko naj,naj,ať je to po slovensky!(možná)
Nad nějakýma přesmyčkama nepřemýšlím. Asi nerozumím slovensky.Je to možné. Ti co tu žijí,tak až na 2 mluví česky,je problém slyšet slovensky.Pustím jeden ze 3 kanálů a česky. Za to snad nemohu. Doufám, ikdyž... :roll:
Tom69 vyjede s problémem,to je jen klídek a pak to odpálí. Třeba, že se mu sjíždí rezerva v kufru... >😁
Jinak,téma,které by mne fakt nenapadlo a smysl mi uniká:kopíruji datum založení,aby bylo vidět,že jsem nemohl být pachatelem, je to od konkurence,ale bezva sranda a docela to zapadá do těch,co jsem navrhoval o měsíc později zde. Našel jsem to teď...: >😁
Zaslal: st leden 24, 2007 3:29 am Předmět: Roomster vs Kia Ceed
[odkaz]
>😁 >😁 >😁 Proč Roomster, proč ne např. Berlingo třeba?Jen tak, prostě se ptám? Berlinga se dělá určitě víc než nějakého Růmstra. Nechápu, proč se "vše"-v nadsázce musí srovnávat se Škodou, nebo Ced s jinými....Nějaký racionální důvod. Ale to bude fuška, opravdu racionální důvod. >😁
Hlavně to nějak vyřešte.Já bych si nekoupil ani C4,takže v tom mám jasno a dál mne to nezajímá.
Můžeš mi odpovědět cokoliv,už nebudu ani číst,ani SZ.Nebudeme se zdržovat.Těšilo ma a všetko naj,naj,ať je to po slovensky!(možná)
tak mali sme tu nazornu ukazku posobenia omamnych latok na myslienkove pochody cloveka. je tu este niekto pod vplyvom a rad by prispel?
inak IT, dufam ze sem niekedy zacnes zase chodit ked sa vratis z liecenia.
"zlom vaz" (dufam ze je to po cesky)
inak IT, dufam ze sem niekedy zacnes zase chodit ked sa vratis z liecenia.
"zlom vaz" (dufam ze je to po cesky)
Ale, no tak, IT... Nie je problem v Slovencine alebo Cestine, ale myslim si, ze som obsahovo neponal tamten odstavec. Jednoducho neponal, presnejsie neviem, co tym basnik chcel povedat. To sa medzi ludmi stava, Tvojimi slovami povedane "nic viac, nic menej". Potom si to vysvetlil a bolo to o kusok viac zrozumitelne.
Pre mna za mna si pis o Ceede co chces, mna to trapit nebude, len sa Ti snazim priatelsky naznacit, aby si si dal si pozor, aby si nespadol presne do tej kategorie ludi, ktoru s opovrhnutim spominas, ze sa navazaju do Skody pri kazdej moznej prilezitosti. Len tolko. Aha, skoro som zabudol: nic vic, nic min. 😄
PS: ak mas problem s nedostatkom praxe v Slovencine a zacne to byt kriticke, viem Ti to z hlavy pretlmocit do Anglictiny, Spanielciny a Polstiny a s malou slovnikovou pomocou aj do Nemciny, Francuzstiny, Rustiny a Gallego, vyber si co Ti najviac pasuje... ehm, nem tudom Madarsky, sorry. Cestinu by som zvladol tiez, ale asi by to posobilo komicky ako ked Slovak nevie, ale sa snazi rozpravat po Cesky a vice versa. Narikla😜 ako povie Slovak, ked vystupi z Medzilaborciach z Prazskeho rychlika? "Podej mi prosím Tě ten kufřík perevjazany motouzkem" 😄
Mier?
Pre mna za mna si pis o Ceede co chces, mna to trapit nebude, len sa Ti snazim priatelsky naznacit, aby si si dal si pozor, aby si nespadol presne do tej kategorie ludi, ktoru s opovrhnutim spominas, ze sa navazaju do Skody pri kazdej moznej prilezitosti. Len tolko. Aha, skoro som zabudol: nic vic, nic min. 😄
PS: ak mas problem s nedostatkom praxe v Slovencine a zacne to byt kriticke, viem Ti to z hlavy pretlmocit do Anglictiny, Spanielciny a Polstiny a s malou slovnikovou pomocou aj do Nemciny, Francuzstiny, Rustiny a Gallego, vyber si co Ti najviac pasuje... ehm, nem tudom Madarsky, sorry. Cestinu by som zvladol tiez, ale asi by to posobilo komicky ako ked Slovak nevie, ale sa snazi rozpravat po Cesky a vice versa. Narikla😜 ako povie Slovak, ked vystupi z Medzilaborciach z Prazskeho rychlika? "Podej mi prosím Tě ten kufřík perevjazany motouzkem" 😄
Mier?
kesk: nepodpichuj, inak IT mava dost dobre nazory, z ktorymi vo vela pripadoch aj suhlasim, ale ako sa ukazalo, vie byt obcas aj prchky. Niektorym navyse nevyhovuje jeho pisomna prezentacia a casta aplikacia preberaneho problemu do realneho zivota ilustrovanom na pozadi rodinneho prostredia, ale kazdy sme nejaky. Nic viac nic menej. (wow, dajako dobre mi reze ta fraza).
suhlasim s tym, ze IT mava povacsinou dobre nazory a preto, ako si ty pisal, sa mi nezdalo jeho spravanie v poslednej dobe... a naozaj sa mi zdalo, ze je asi trochu "sjetej" >😁 inak som si to nevedel vysvetlit a zaroven by ho to aj ospravedlnovalo... >😁
No taky sem měl jeho příspěvkům z poslední doby "drobet" problém porozumět. I když porucha samozřejmě může být i na mé straně přijímače. 😉
Uff, odlahlo mi, ze nie som sam. Dakujem za podporu.
PS: ked uctujem na danove priznanie, aj mne sa stava, ze som v tom case dost nevrly. To som tipoval, ze by mohol byt aj pripad IT.
PS: ked uctujem na danove priznanie, aj mne sa stava, ze som v tom case dost nevrly. To som tipoval, ze by mohol byt aj pripad IT.
Jo, ten stav sem velmi důvěrně poznal loni, kdy "ekonomický e😜ert" Sobotka domotal daňový zákony natolik, že jejich výklad mi nebyli schopni provést ani na FÚ. Když pak vydal závazný pokyn k daňovému přiznání dne 31.3. v 15 hodin (v den konce lhůty pro podávaní DP), tak sem se už jen zmohl na pobavený komentář. 😉
Aspon ze ste uz za tou fazou zamotavania danovych zakonov. My sme ich mali ako-tak rozmotane a teraz sa mozeme tesit co bude zas nove. Svine podnikatelske burzoazne, tu mate nate dalsie papiere, piste, zamestnavajte byrokraciu, ved nech ma kazdy pracu, sami aj tak nemate co robit len vylihovat na Bahamach, ze...?
Ale to sme uz v politike a ta by sa mala preberat skor pri pive ako na auto.cz 😄
Ale to sme uz v politike a ta by sa mala preberat skor pri pive ako na auto.cz 😄
a este nebodaj ked si zivnostnik a pracujes pre nejakeho podnikatela. tak to uz si na sk uplne v rityi. najnovsie podla nasej filcky si potom asi najvacsie hovado a pekne za to zaplatis...
a viete co, podme radsej na pivo >😁
a viete co, podme radsej na pivo >😁
Nie, najvacsie hovado budes, ked si dovolis toto😒br />
- studovat 2 (ci viac) vysoke skoly naraz
- byt zivnostnikom
- "zavislo" pracovat pre niekoho skrz tu zivnost
To je rovno na basu. :?
- studovat 2 (ci viac) vysoke skoly naraz
- byt zivnostnikom
- "zavislo" pracovat pre niekoho skrz tu zivnost
To je rovno na basu. :?
no to mas pravdu, zachvilu budes hovado uz len preto, ze pestujes take burzoazne prezitky ako podnikanie. o chvilu nas vsetkych pozatvaraju, ak sa nezamestane na policii alebo v armade a nebudeme povinne nosit cervene kravaty ako filcka.
a spolocne znicime tie svine imperialisticke!!!!
sorry, pisem diplomovku o studenej vojne a trochu mi z nej sibe >😁
:!: :?: :idea:
a spolocne znicime tie svine imperialisticke!!!!
sorry, pisem diplomovku o studenej vojne a trochu mi z nej sibe >😁
:!: :?: :idea:
... a rebelom budes, ked budes pracovat v statnej sfere a odmietnes vratit zdravotny preukaz sukromnej zdrav. poistovne. Podobne studenti, to bude asi moderna rebelia proti spolocnosti... Mali by si to konkretni ludia nechat aj potvrdit, aby na zaklade toho po najblizsej revolucii mohli dostat dobre fleky ako odporcovia rezimu 😄 Hovori sa tomu poucenie z nedavnej minulosti 😄
:lol: ja si tiez myslim ze ruska tanky este raz pridu... uz sa tesim, kupim si zigulaka a budem policajtom >😁
k tym studentom ktori studuju 2 vysoke skoly... tiez by som ich spoplatnil
vystuduju zadarmo dve vysky, stat stoji rocne jeden student 100 t.sk, takze 2x5 rokov je to okolo mega, a oni si potom odidu robit do zahranicia... tak trochu prizivnictvo, nemyslis?
k tym studentom ktori studuju 2 vysoke skoly... tiez by som ich spoplatnil
vystuduju zadarmo dve vysky, stat stoji rocne jeden student 100 t.sk, takze 2x5 rokov je to okolo mega, a oni si potom odidu robit do zahranicia... tak trochu prizivnictvo, nemyslis?
Hej, ale to je trochu ina logika - ze idu do zahranicia nema nic spolocne s tym, ze zvladaju dve skoly. Nevidim tam ziadnu priamu suvislost. Nakoniec kolko (za mojich cias) bolo stvrtakov, ktori este tak-tak boli schopni dostat US viza na work and travel, sli do USA a nikdy sa nevratili. Robili tam casnikov apod., niektori sa postupom casu vysvihli aj vyssie. Tym sme taktiez platili a dokonca ani len neskoncili skolu...
ok, tak podme diskutovat k teme. ehm ehm..... .... .... ... ...
a sakra, nic ma nenapada. nebude to tym, ze je tato tema priblbla???
keby sme tu s tv obcas nepodebatovali OT, uz by tu tato tema nebola
taze co *** do nas pjerdolis kutasze??? >😁 >😁
a sakra, nic ma nenapada. nebude to tym, ze je tato tema priblbla???
keby sme tu s tv obcas nepodebatovali OT, uz by tu tato tema nebola
taze co *** do nas pjerdolis kutasze??? >😁 >😁
Ooo, kutas - tego dawno nie slyszalem!
My sme taki prebornici v OT. Zatial si to len testujeme na tomto vlakne, ale potom to vezmeme utokom na cele forum. V 90-ich percentach vlakien zalozenych v poslednom polroku by sme uroven urcite nezdegradovali, ak nie naopak. Len tak napriklad - aku raketu si mam kupit, aby som sa v nej zajtra vedel vyburat a aby pritom nezrala vela a bola vhodna aj na dialnice, nemala velke poistenie a kurniksopa nech ma nejaky poriadnu krutak...! Ak by sme do takejto debaty zamontovali povedzme vysokoodbornu debatu o pestovani geneticky modifikovanej kukurice, dotycny by mozno mal celkom dobru informaciu o tom, ze v takejto kukurici je najbezpecnejsie pristat z hladiska toho, aby sa v tej rakete nezabil. Ta ne?
My sme taki prebornici v OT. Zatial si to len testujeme na tomto vlakne, ale potom to vezmeme utokom na cele forum. V 90-ich percentach vlakien zalozenych v poslednom polroku by sme uroven urcite nezdegradovali, ak nie naopak. Len tak napriklad - aku raketu si mam kupit, aby som sa v nej zajtra vedel vyburat a aby pritom nezrala vela a bola vhodna aj na dialnice, nemala velke poistenie a kurniksopa nech ma nejaky poriadnu krutak...! Ak by sme do takejto debaty zamontovali povedzme vysokoodbornu debatu o pestovani geneticky modifikovanej kukurice, dotycny by mozno mal celkom dobru informaciu o tom, ze v takejto kukurici je najbezpecnejsie pristat z hladiska toho, aby sa v tej rakete nezabil. Ta ne?
inac predsa len pridam aj trocha k teme, otec je z C4 dost sklamany z toho motora (1.6 16V), vraj trojka na podlahe nema oproti jeho predoslemu golfiku III 1.6 55kw ziaden tah.
proste necitit ziadne zrychlenie... fakt aj subjektivne ked s nim idem, tak mi to pripada ako keby malo to auto rucnu brzdu zatiahnutu. takisto som bol v lete sklamany aj zo sefovho nissanu titan V8, ten mi tiez tak pripadal, akoby isiel po ceste za trest. jeho najvacsi konkurent tundra V8 je uplne o inom, ide ako zazrak...
no ja juz tiez zadlugo neslysalem po polsky mluwit, cheba moga troche s tebou popraktizowat co chlopaku? ani v tatrach tego roku nebylem bo nema pravo do jazdy, tylko v jasnej s kobjetou ale nebylo poliakuv bo nebylo snagu... teraz jedze so starymi zase do jasnej mozno bendze vjencej...
proste necitit ziadne zrychlenie... fakt aj subjektivne ked s nim idem, tak mi to pripada ako keby malo to auto rucnu brzdu zatiahnutu. takisto som bol v lete sklamany aj zo sefovho nissanu titan V8, ten mi tiez tak pripadal, akoby isiel po ceste za trest. jeho najvacsi konkurent tundra V8 je uplne o inom, ide ako zazrak...
no ja juz tiez zadlugo neslysalem po polsky mluwit, cheba moga troche s tebou popraktizowat co chlopaku? ani v tatrach tego roku nebylem bo nema pravo do jazdy, tylko v jasnej s kobjetou ale nebylo poliakuv bo nebylo snagu... teraz jedze so starymi zase do jasnej mozno bendze vjencej...
Ja bede pratikowal nastepny tydzen, przyjezdza kolezanka z Polski i trohe bedzeme mluwicz.
Inak moja C5-ka prvych par tisic km nejako nechcela ani na neutral dole kopcom moc jechat, taktiez motor bol trochu surovy, ale teraz po prekonani hranice 10 tisic km je to uz o znacne inej rozpravke.
BTW, trochu neskor po zabehu (okolo 10 tisic nastane isty zlom, takmer verim tomu, ze naju vo firmwari ECU istu rutinku, ktora nedovoli novemu motoru to, co dovoli uz zabehnutemu, uvidis) sa do dost zlepsi. Okrem toho, ze sa zlepsi auto, zlepsi sa aj vodic, presnejsie zvykne si, zzije sa s autom a bude to lepsie. Potom skus drzat auto na 3000 otacok, budes prekvapeny jeho tahom (nakoniec mal si 1.8T asi vies, ako sa to robi). Vzdy, ked mam ist otcovym (benzinovym) Meganom, tak prvych par kilometrov si musim zvykat, ze pod 3000 ani tuk. Lebo v naftaku som zvyknuty pri tychto otackach hadzat vyssiu rychlost.
Inak moja C5-ka prvych par tisic km nejako nechcela ani na neutral dole kopcom moc jechat, taktiez motor bol trochu surovy, ale teraz po prekonani hranice 10 tisic km je to uz o znacne inej rozpravke.
BTW, trochu neskor po zabehu (okolo 10 tisic nastane isty zlom, takmer verim tomu, ze naju vo firmwari ECU istu rutinku, ktora nedovoli novemu motoru to, co dovoli uz zabehnutemu, uvidis) sa do dost zlepsi. Okrem toho, ze sa zlepsi auto, zlepsi sa aj vodic, presnejsie zvykne si, zzije sa s autom a bude to lepsie. Potom skus drzat auto na 3000 otacok, budes prekvapeny jeho tahom (nakoniec mal si 1.8T asi vies, ako sa to robi). Vzdy, ked mam ist otcovym (benzinovym) Meganom, tak prvych par kilometrov si musim zvykat, ze pod 3000 ani tuk. Lebo v naftaku som zvyknuty pri tychto otackach hadzat vyssiu rychlost.
no ved to je asi tak trochu aj otcov pripad, lebo na vitare ma zaradenu 5ku uz pri 50ke,a potom ma nutkanie robit to aj na benzinakoch... ale aj tak, ten motor zatial nejde ani v otackach... a zase ani ho moc do otacok zatial posielat nechce, je furt este v zabehu... mas pravdu ze on potom trochu ozije, ale ci to bude az take poznatelne, o tom pochybujem...
Pozri, Fabia MPI ozila (alebo som si zvykol). Berlingo HDi citelne ozilo. C5-ka je istotne zivsia, ale najma nema take velke pasivne odpory, lebo z Dargova dole kopcom na neutral aj zrychluje (za nova pred 2-ma mesiacmi este nie). Otcov Megane je o trosicku zivsi (a tiez si nan aj zvykol) oproti novote, no nie ovela. Takze zmena bude, a drzim palce aby bola aj citelna. 😄
tak dufam aj ja, aj s tym neutralom to tiez treba vyskusat, ja mam zase taky testovaci usek dole zelenym dvorom smer do KE, tam som napriklad zistil aka je vectra tazka krava, lebo zrychlovala na neutral tak ako keby som na octavke pridaval plyn... tak to vyskusame tiez, otec tadial chodi denne na rozdiel od dargova, uz nehram hokej za trebisov 😉
Jaj ano, Zeleny dvor, zabudol som. Tam mi to za nova smerom na Presov spomalovalo, smerom na Kosice chvilu drzalo rychlost a potom klesalo. Teraz oboma smermi mierne zrychluje.
Dalsie testovacie useky😒br />
1. Kopec za Spisskym Stvrtkom v smere do Levoce (ten s tym hrbom, na ktorom hydropneu C5-ky sa tvari ako decko, co chce ututlat malu kaku do gati), tam sa musi 110-ka udrzat cely cas, alebo mierne zrychlovat
2. Zjazd za Levocou do (tusim sa to tak vola) Spisskeho Hrhova. 90-ka na najvyssom vrchole za Levocou na neutral musi udrziavat rychlost medzi 100 a 110, pricom do Hrhova sa ma prihrnut nieco medzi 70 a 90, ak sa nikde nebrzdilo.
3. Branisko - kopec, smer Presov. 90-ka na Chvalabohu zaruci konstantnu 100-ku, s doplazenim sa az takmer do Sirokeho. Nikde nebrzdit.
4. zjazd do Maleho Sarisu v smere od Braniska. Na vrchole 90-ka musi zarucit aspon 120-ku v priebehu kopca na neutral, inak je cosik zle.
5. Soroska smer Kosice - ak ma clovek odvahu, nejaka ta 130-ka z pociatocnej 40-ky na neutral je zarucena. Samozrejme, za primeraneho brzdenia v zakrutach.
6. Dargov v oboch smeroch, 110 a zrychluje, v smere do KE dokonca aj so zaradenou rychlostou. Za Klecenovom po rozideni na 130 sa ma auto doplazit do Svinice ku znacke 40kmh asi 60-kou az 70-kou.
7. Durdosik smer KE - neutral zaruci 100-ku v priemere.
8. Slanec, smer Trebisov - posledna zakruta v Slanci prejdena 60-kou zaruci aspon 110kmh na neutral v priebehu nasledujucej niekolkokilometrovej zdanlivej rovinky.
Dalsie testovacie useky😒br />
1. Kopec za Spisskym Stvrtkom v smere do Levoce (ten s tym hrbom, na ktorom hydropneu C5-ky sa tvari ako decko, co chce ututlat malu kaku do gati), tam sa musi 110-ka udrzat cely cas, alebo mierne zrychlovat
2. Zjazd za Levocou do (tusim sa to tak vola) Spisskeho Hrhova. 90-ka na najvyssom vrchole za Levocou na neutral musi udrziavat rychlost medzi 100 a 110, pricom do Hrhova sa ma prihrnut nieco medzi 70 a 90, ak sa nikde nebrzdilo.
3. Branisko - kopec, smer Presov. 90-ka na Chvalabohu zaruci konstantnu 100-ku, s doplazenim sa az takmer do Sirokeho. Nikde nebrzdit.
4. zjazd do Maleho Sarisu v smere od Braniska. Na vrchole 90-ka musi zarucit aspon 120-ku v priebehu kopca na neutral, inak je cosik zle.
5. Soroska smer Kosice - ak ma clovek odvahu, nejaka ta 130-ka z pociatocnej 40-ky na neutral je zarucena. Samozrejme, za primeraneho brzdenia v zakrutach.
6. Dargov v oboch smeroch, 110 a zrychluje, v smere do KE dokonca aj so zaradenou rychlostou. Za Klecenovom po rozideni na 130 sa ma auto doplazit do Svinice ku znacke 40kmh asi 60-kou az 70-kou.
7. Durdosik smer KE - neutral zaruci 100-ku v priemere.
8. Slanec, smer Trebisov - posledna zakruta v Slanci prejdena 60-kou zaruci aspon 110kmh na neutral v priebehu nasledujucej niekolkokilometrovej zdanlivej rovinky.
a dalej😒br />
ruzin - kosice bez akehokolvek dotknutia sa brzdoveho pedalu... dole z jahodnej sa da zist tak pekne, ze prvykrat brzdis az na krizovatke na komenskeho... len sa netreba do tych zakrut bat >😁 mam s tym prax asi 3-4 krat do tyzdna, kedze kym som mal vodicak byval som viac- menej na ruzine... ale dvakrat sa mi stalo, ze smerom z KE na Ruzin ma v poslednej zakrute ked vychadzas z lesa smerom na kosicku belu zmerali. je tam 40ka, raz som mal 96 a druhykrat 101 kmh... >😁
aj to prispelo k tomu, ze som bez vodicaku teraz...
alebo v saci pri buzinke... 60ka, a ja 116 bez problemov... sakra ti fizli su furt tam kde netreba...
ruzin - kosice bez akehokolvek dotknutia sa brzdoveho pedalu... dole z jahodnej sa da zist tak pekne, ze prvykrat brzdis az na krizovatke na komenskeho... len sa netreba do tych zakrut bat >😁 mam s tym prax asi 3-4 krat do tyzdna, kedze kym som mal vodicak byval som viac- menej na ruzine... ale dvakrat sa mi stalo, ze smerom z KE na Ruzin ma v poslednej zakrute ked vychadzas z lesa smerom na kosicku belu zmerali. je tam 40ka, raz som mal 96 a druhykrat 101 kmh... >😁
aj to prispelo k tomu, ze som bez vodicaku teraz...
alebo v saci pri buzinke... 60ka, a ja 116 bez problemov... sakra ti fizli su furt tam kde netreba...
a este k tej soroske.. smerom zo sorosky do KE som raz isiel s chlapcom, ktory jazdil rally, a dole sme sli od 140 do 160, sral som keksy ale bolo to zaujimave, a pochopil som, ze grand voyager ma hranice niekde inde ako som sa ja domnieval...
to keks: u C4 1,6 keď chceš zrýchliť a dáš plyn na podlahu tak to nie je vážne nic moc, ale keď nepridáš naraz ale stláčaš plyn postupne , tak je to celkom dobré /aspoň u mňa je t otak / ináč čo sa týka spotreby aj tebe napr. na križovatke keď stojíš pri neutrále tak dvíha PP priemer, t.j. idem z domu /vynulovaný PP/ napr. po 2 km priemer 8,5 l , stojím na semafóre a priemer. spotreba možno každé 2 sek ide hore t.j 8,6, 8,7 --- takže nakoniec keď odchádzam z križovatky je priemer už napr 10 l?
jasne ze ano, ale ved to je normalne a ma to tak byt, robi to kazdy pp, teda aspon kazdy s ktorym ja som sa stretol...
To je zaujimave. Presne tak sa spravala aj Fabia MPI - rychle stlacenie plynu naplno - ziaden efekt. Postupne stlacanie - lepsi efekt. A najlepsi efekt bol vtedy, ked tesne pred stlacenim naplno som nechal na zopar sekund otacky okolo 3000, vtedy to vystrelilo co to vedelo.
Na kratkej skusobnej jazde s P307 1.6 som zaznamenal nieco podobne, takze by to mohlo fungovat aj keskovi.
Ad Soroska - na rovinkach si viem predstavit aj 140ku dole tym kopcom, ale v zakrutach by som asi aj ja pustil do gati... Ale je to dost nezodpovedne, lebo hore kopcom zvycajne osobaky zvyknu predbiehat kamiony na tych 2-3 usekoch, kde je prerusovana ciara, no ak by sa niekto takouto rychlostou vynoril zo zakruty v protismere, tak by veci nabrali rychly spad, lebo uhnut nie je kde...
PS: obdivujem IT-ho, ze dokaze drzat bobrika mlcanlivosti tak dlho. 😄 Tipoval som, ze nevydrzi a maximalne vcera napise aspon par hrejivych slov k tomu, co sme predtym o nom popisali. Ved nie vsetko bolo iba negativne, dufam, ze sme ho neurazili, ci nie...? >😁
Na kratkej skusobnej jazde s P307 1.6 som zaznamenal nieco podobne, takze by to mohlo fungovat aj keskovi.
Ad Soroska - na rovinkach si viem predstavit aj 140ku dole tym kopcom, ale v zakrutach by som asi aj ja pustil do gati... Ale je to dost nezodpovedne, lebo hore kopcom zvycajne osobaky zvyknu predbiehat kamiony na tych 2-3 usekoch, kde je prerusovana ciara, no ak by sa niekto takouto rychlostou vynoril zo zakruty v protismere, tak by veci nabrali rychly spad, lebo uhnut nie je kde...
PS: obdivujem IT-ho, ze dokaze drzat bobrika mlcanlivosti tak dlho. 😄 Tipoval som, ze nevydrzi a maximalne vcera napise aspon par hrejivych slov k tomu, co sme predtym o nom popisali. Ved nie vsetko bolo iba negativne, dufam, ze sme ho neurazili, ci nie...? >😁
tv: ved ja som do gati aj pustal... sme spravili BA- KE za 3:20, s voyagerom. myslel som ze porodim votrelca... inac s tym 2.9 d od mercedesu to ide veeelmi slusne.
Uff. Daj nabuduce vediet, ked pojdes robit taketo habadury, aby som nezavadzal na ceste... :shock:
mozno ti to bude divne, ale ten chlapec nikoho ani naznakom neohrozil ani neobmedzil... proste vedel to...
ja som raz tiez spravil KE-BA za 3😁0, ale bolo to v noci a tiez pohodicka, na dianici pred BA som sa este krotil, dalo sa aj rychlejsie ale srnky su srnky...
ja som raz tiez spravil KE-BA za 3😁0, ale bolo to v noci a tiez pohodicka, na dianici pred BA som sa este krotil, dalo sa aj rychlejsie ale srnky su srnky...
Tak dnes mi volal můj dobrý kamarád, že prodal 10 měsíců starou C4-ku 1.4 benzín. Důvod byla nespokojenost. Jeho C4-ku jsem několikrát řídil a celkem mě zklamala. Design z venku pěkný, ale vnitřek už nic moc. Dílenské zpracování mizerné. Zkrátka prodal a bude jezdit s Toyotou Corolou. 4-roky stará 1.4 VVTI s necelými 50-tis km najeto. Výkonový papír mezi auty není tak veliký, ale tvrdil mi, že ta C4-ka byla hrozně líná ikdyž měl najeto cca 14tisíc km. Jinak původní cena 335tis a dnes mu dali 235tis. Ale na druhou stranu koupil tu nejlevnější verzi co se vyrábí. Akorát je smutný co 1 měsíc to 10.000,- pryč :!:
no, prist o 100 litrov kvoli tomu ze clovek si poriadne nerozmysli co kupuje je dost smutne... asi dnes zijeme takym uponahlanym zivotom ze na to poriadne rozmyslenie asi ani nemame cas...
ale aj tak kamarat porusil jednu zakladnu vec pri kupe auta- zakladne verzie sa nekupuju, pri zakladnej verzii ta sklame este aj 5ka bavorak...
mohol za tie peniaze kupit nabuchanu C3/207 a bol by spokojny...
ale aj tak kamarat porusil jednu zakladnu vec pri kupe auta- zakladne verzie sa nekupuju, pri zakladnej verzii ta sklame este aj 5ka bavorak...
mohol za tie peniaze kupit nabuchanu C3/207 a bol by spokojny...
renault thalia X porshe cayenne - poradte, neviem sa rozhodnut... porshe sice vyzera trochu krajsie, ale na moj vkus je az moc okazale. ja som chcel skor voz rodinneho typu a naviac - ta spotreba. sice ma lepsi krutak, ale kufor zase nie o tolko vacsi a ked vezmem do uvahy rozdiel v hmotnosti, tak mozno ani tie dynamicke vlastnosti nie su az take rozdielne, tak kurde nieznam.
a teraz opat trochu k teme: saco, tv, uz ste videli niekedy v ke noveho cee'da? lebo ja este nie... to je to auto az take nenapadne alebo ho nikto nekupuje???
a co kolegovia z inych miest, vidate ich niekedy?
inac vedeli ste, ze na SX4 sa caka pol roka? asi im predajnost trochu predcila ocakavania... ty kokso to by som nepovedal.
inac vedeli ste, ze na SX4 sa caka pol roka? asi im predajnost trochu predcila ocakavania... ty kokso to by som nepovedal.
Ceeda som videl parkrat na ceste (najma v okoli Ziliny, resp. na dialnici smer BA), ale nie v KE. Pravdou je, ze v KE vela kilometrov nenachodim, byvam 1.5km od firmy a chodim viac-menej bocnymi ulickami. Predpokladam, ze auta objednane minuleho roku, ked sa zacali predavat, este le teraz dorucuju novym majitelom, takze este len teraz sa zacnu ukazovat.
dlabas: Ten tvůj kamoš je nějakej inteligent, ne?? Hodnotit auto, že je líný, když eště není ani pořádně zajetý... Ze začátku je "líný" každý auto, ve 14 000 z něho eště rozhodně to nejlepčí nevymačkáš.
podla mna sa okolo cee'da narobil (umyselne) poriadny rozruch, aby si ho ludia, minimalne, prisli pozriet a vyskusat. ked pride na lamanie chleba, teda pri realnom rozhodovani sa, podla mna, nasinec prejavi skor ako konzerativny spotrebitel a s predajnostou to take horke nebude. podobne to bolo napr. s grande puntom - prichod vo velkom style, ale na to, ze je tu uz nejaky piatok ich az tak vela nevidno. nemam skutocne cisla, ale jednotkove punto malo zda sa lepsi nastup.
a co sa tyka cee'da, hovorim z vlastnej skusenosti. pri rozhodovani medzi nim a c4 to nakoniec vyhrala astra 😉
a co sa tyka cee'da, hovorim z vlastnej skusenosti. pri rozhodovani medzi nim a c4 to nakoniec vyhrala astra 😉
a teraz opat trochu k teme: saco, tv, uz ste videli niekedy v ke noveho cee'da? lebo ja este nie... to je to auto az take nenapadne alebo ho nikto nekupuje???
ceeda som v ke videl asi 3 , pači sa mi
, a SX4 to hej kamoš už 1/2 roka čaka na zaklad. verziu a stale nič už rozmysla ci nekupi daco ine
ceeda som v ke videl asi 3 , pači sa mi
, a SX4 to hej kamoš už 1/2 roka čaka na zaklad. verziu a stale nič už rozmysla ci nekupi daco ine
no to s tou predajnopstou ceeda bude asi pravda, ked pride na lamanie chleba tak sa konzervativny nasinec rozhodne pre golfa/astru, atd...
a k tomu GP: prave ze som prekvapeny ako ich vidim vela, a som hotovy hlavne z tej oranzovej metalizy, bol by som schopny si ho kvoli tomu kupit 😄
a to, ze prve punto malo lepsi nastup asi len tolko, ze jeho vtedajsimi konkurentmi bola felda a pol👋ibiza, trh vtedy okolo roku 96 nebol taky preplneny ako je teraz...
a k tomu GP: prave ze som prekvapeny ako ich vidim vela, a som hotovy hlavne z tej oranzovej metalizy, bol by som schopny si ho kvoli tomu kupit 😄
a to, ze prve punto malo lepsi nastup asi len tolko, ze jeho vtedajsimi konkurentmi bola felda a pol👋ibiza, trh vtedy okolo roku 96 nebol taky preplneny ako je teraz...
Predaje január😒br />
Clio = 8 ks
Megane = 22 ks
Astra = 35 ks
Ceed = 37 ks
Roomster = 38 ks
Grande Punto = 42 ks
207 = 74 ks
Swift = 101 ks
Fabia = 678 ks
To len tak pre zaujímavosť :-!
Bol som sa previezť s C4 1.6-kou minulý týždeň, a bol som sklamaný - tá 1.6ka nejde a žerie aj trávu okolo cesty. Ale na ten hifi scifi interiér som si počas tých cca. 15 km zvykol (čo som nečakal). Takže C4 vypadáva z hry 8-s
Nemôžem si pomôcť, ale v danej triede som nič lepšie než Ceed zatiaľ nenašiel. Podotýkam, že v rámci danej triedy beriem do úvahy aj cenu a tam veru Ceed veľa konkurentov nemá. Tá C4-ka vyzerala nádejne, ale sklamala ma, čakal som rozhodne viac! No nič, hľadá sa Nemo, teda pardón rozumne vybavené auto za rozumné peniaze >😒]
Astra porovnateľná s Ceedom mi teraz v rámci týchto super zliav vyšla na nejakých 570tisíc, ale... Sakra keby som sa nebál Renaultu, tak by to bol Megane GT za nejakých 490tisíc.
Edit: Doplnil som ďaľšie modely a ich predajnosť.
Clio = 8 ks
Megane = 22 ks
Astra = 35 ks
Ceed = 37 ks
Roomster = 38 ks
Grande Punto = 42 ks
207 = 74 ks
Swift = 101 ks
Fabia = 678 ks
To len tak pre zaujímavosť :-!
Bol som sa previezť s C4 1.6-kou minulý týždeň, a bol som sklamaný - tá 1.6ka nejde a žerie aj trávu okolo cesty. Ale na ten hifi scifi interiér som si počas tých cca. 15 km zvykol (čo som nečakal). Takže C4 vypadáva z hry 8-s
Nemôžem si pomôcť, ale v danej triede som nič lepšie než Ceed zatiaľ nenašiel. Podotýkam, že v rámci danej triedy beriem do úvahy aj cenu a tam veru Ceed veľa konkurentov nemá. Tá C4-ka vyzerala nádejne, ale sklamala ma, čakal som rozhodne viac! No nič, hľadá sa Nemo, teda pardón rozumne vybavené auto za rozumné peniaze >😒]
Astra porovnateľná s Ceedom mi teraz v rámci týchto super zliav vyšla na nejakých 570tisíc, ale... Sakra keby som sa nebál Renaultu, tak by to bol Megane GT za nejakých 490tisíc.
Edit: Doplnil som ďaľšie modely a ich predajnosť.
Ludkovia, ja viem, ze je to asi blba otazka, ale dekodujete pre mna co to je SX4?
tazko to k niecomu porovnat, ale na fotkach to urcite spoznas
super auticko, stryko ho ma, sice len ako prednokolku ale aj tak super
najvaznejsim konkurentom je napr. fusion, ktory ale neponuka 4x4, a SX4 4x4 sa zmesti aj do pol mega :!:
beha ich dost vela, napis ci si to spoznal...
[odkaz]
super auticko, stryko ho ma, sice len ako prednokolku ale aj tak super
najvaznejsim konkurentom je napr. fusion, ktory ale neponuka 4x4, a SX4 4x4 sa zmesti aj do pol mega :!:
beha ich dost vela, napis ci si to spoznal...
[odkaz]
Heehmmm, dajake Suzuki. Uz chapem. Ale mne tie suzuki dajako nerezu, bol som raz jednym vezeny na cca 550 kilometroch, no nepresvedcilo ma to.
no, tak mna to suzuki presvedcilo dost. obcas sa veziem aj v ignise so zakladnym motorom, a je to celkom v pohode, a za tu cenu, co by si viac chcel? zakladnu fabku? ze dhiky...
to hxigor: tak tie cisla su celkom zaujimave. fabka je jasna, viac menej aj ten ignis, ale, hoc dusou talian, to punto ma milo prekvapkalo - 5 x tolko ako clia som necakal. a to tam nemas ani polo, dalsieho priameho konkurenta.
co sa tyka cien, tak po prichode kie vsetci konkurenti v ramci roznych akcii (az na skodu a vw) zisli s cenami na porovnatelnu (ked nie na nizsiu!) uroven. takze zaciatkom roka, ked som sa ja rozhodoval (zhanal som iba 1.6 benzin s klimou), sa dala c4 kupit za 500, stilo 500, corolla za 520 a focus 550. cee'd ex je doteraz za rovnakych 532. astru enjoy 1.6 twinport som zohnal za 540 a ma na rozdiel od cee'da aj auto klimu, motor po uprave cvvt 2007 ma 85 kW, inak to iste. v piatok si pre nu idem >😁 >😁
co sa tyka cien, tak po prichode kie vsetci konkurenti v ramci roznych akcii (az na skodu a vw) zisli s cenami na porovnatelnu (ked nie na nizsiu!) uroven. takze zaciatkom roka, ked som sa ja rozhodoval (zhanal som iba 1.6 benzin s klimou), sa dala c4 kupit za 500, stilo 500, corolla za 520 a focus 550. cee'd ex je doteraz za rovnakych 532. astru enjoy 1.6 twinport som zohnal za 540 a ma na rozdiel od cee'da aj auto klimu, motor po uprave cvvt 2007 ma 85 kW, inak to iste. v piatok si pre nu idem >😁 >😁
Tafi: Doplnam predaje
Getz = 32 ks
Yaris = 63 ks
Polo = 67 ks
Ibiza = 81 ks
C3 = 112 ks
Co sa tyka cisel, nejak mi nejde do hlavy uspech Ibizy a Swiftu. Takisto nechapem tie male pocty Clia - v porovnani ostatnych modelov, ktore prisli na trh spolu s nim (207, GP, Yaris).
Ta cena na tvoju Astru je slusna! Akosi vsak nie som zmiereny s jej dizajnom, najma interier sa mi zda moc prebakelitovany. Nova Corolla teda Auris ma nepresvedcil, v tom aute sa necitim dobre. Stilo uz nie je, Bravo este nie je (a takisto, nepaci sa). Focus som bol pozriet, vyzera fajn, ale za rozumne peniaze uz nic nemaju. Maju prist nejake vozy zaciatkom aprila, ale cena bude zasa vyssia. By ma zaujimalo preco, ked koruna posilnuje...
kesk: Zhodneme sa na tom, ze Suzuki ma dobre motory, ale tam to bohuzial konci. Swift je idealne auto pre mladych nevyburenych hormonov, ktory chcu mat super motor a ostatne vlastnosti auta ich absolutne nezaujimaju. Ten motor je naozaj fajn, co sa tyka vykonu. Potom nasleduju uz len same negativa - zerie aj travu okolo cesty (schvalne, skus sa spytat majitela toho Ignisu, ci je schopny dostat sa na papierovo deklarovanu spotrebu). Predna naprava Swiftu aj Ignisu sa od novoti sprava tak, ako na Fabii ktora ma vybity stabilizator. Suzuki ma problem aj s prevodovkami, vrzganie interieru ani nespominam. Ani sa ale niet co cudovat - auta od Suzuki sa na auta len hraju, je to take pozlatko. Zvonka vyzera ako auto, ale pod tym je to len atrapa. Viem co pisem, mame v rodine 2 Ignisy a 1 Swift. Auta stare od 0 do 2 rokov, vsetky maju tie iste zavady (pazravy a hlucny motor, problemova prevodovka...). Argument pre kupu Suzuki bol presne v podobnom duchu ako si pisal - "radsej si kupim japonske Suzuki, ako Fabiu, lebo Fabia je vraj *" :shock:
Ale dobre sa takyto ludia podpichuju pri roznych rodinnych stretnutiach, ze ako su spokojni s tymi japonskymi vozmi >😁 >😁 >😁
tv: Kolko ludi, tolko chuti - ja by som zasa nechcel pekac velkosti C5. Pekac neberiem ako nieco hanlive, volam takto vsetky velke auta 😜
Getz = 32 ks
Yaris = 63 ks
Polo = 67 ks
Ibiza = 81 ks
C3 = 112 ks
Co sa tyka cisel, nejak mi nejde do hlavy uspech Ibizy a Swiftu. Takisto nechapem tie male pocty Clia - v porovnani ostatnych modelov, ktore prisli na trh spolu s nim (207, GP, Yaris).
Ta cena na tvoju Astru je slusna! Akosi vsak nie som zmiereny s jej dizajnom, najma interier sa mi zda moc prebakelitovany. Nova Corolla teda Auris ma nepresvedcil, v tom aute sa necitim dobre. Stilo uz nie je, Bravo este nie je (a takisto, nepaci sa). Focus som bol pozriet, vyzera fajn, ale za rozumne peniaze uz nic nemaju. Maju prist nejake vozy zaciatkom aprila, ale cena bude zasa vyssia. By ma zaujimalo preco, ked koruna posilnuje...
kesk: Zhodneme sa na tom, ze Suzuki ma dobre motory, ale tam to bohuzial konci. Swift je idealne auto pre mladych nevyburenych hormonov, ktory chcu mat super motor a ostatne vlastnosti auta ich absolutne nezaujimaju. Ten motor je naozaj fajn, co sa tyka vykonu. Potom nasleduju uz len same negativa - zerie aj travu okolo cesty (schvalne, skus sa spytat majitela toho Ignisu, ci je schopny dostat sa na papierovo deklarovanu spotrebu). Predna naprava Swiftu aj Ignisu sa od novoti sprava tak, ako na Fabii ktora ma vybity stabilizator. Suzuki ma problem aj s prevodovkami, vrzganie interieru ani nespominam. Ani sa ale niet co cudovat - auta od Suzuki sa na auta len hraju, je to take pozlatko. Zvonka vyzera ako auto, ale pod tym je to len atrapa. Viem co pisem, mame v rodine 2 Ignisy a 1 Swift. Auta stare od 0 do 2 rokov, vsetky maju tie iste zavady (pazravy a hlucny motor, problemova prevodovka...). Argument pre kupu Suzuki bol presne v podobnom duchu ako si pisal - "radsej si kupim japonske Suzuki, ako Fabiu, lebo Fabia je vraj *" :shock:
Ale dobre sa takyto ludia podpichuju pri roznych rodinnych stretnutiach, ze ako su spokojni s tymi japonskymi vozmi >😁 >😁 >😁
tv: Kolko ludi, tolko chuti - ja by som zasa nechcel pekac velkosti C5. Pekac neberiem ako nieco hanlive, volam takto vsetky velke auta 😜
no, tak mna to suzuki presvedcilo dost. obcas sa veziem aj v ignise so zakladnym motorom, a je to celkom v pohode, a za tu cenu, co by si viac chcel? zakladnu fabku? ze dhiky...
No, mam na mysli skor to, ze by som nechcel nic viac. Nic viac tej velkosti, presnejsie 😄
No, mam na mysli skor to, ze by som nechcel nic viac. Nic viac tej velkosti, presnejsie 😄
hxigor: ano, rozumiem, ale ved ma poznas, vies, aky som zatazeny na dvojsipkovych 😄 (esteze nemam na C6-ku). Inak ziadna sranda s tym parkovat. Musim si dat namontit original cuvacie senzory. Niezeby som nevedel parkovat, ale na tu dlzku sa to jednoducho neda odhadnut, najma ak auto, ku ktoremu sa snazim priparkovat, ma nizko kapotu a/alebo je prilis uzke a nevidno ho.
K tym predajom - celkovo ma udivuje prepad Renaultu, ved pred dvoma rokmi to bolo uplne o inom... No nic, zivot je zivot. Inak mozete niekto hodit link na zdroj tych info o predajnosti, celkom by ma to zaujimalo.
K tym predajom - celkovo ma udivuje prepad Renaultu, ved pred dvoma rokmi to bolo uplne o inom... No nic, zivot je zivot. Inak mozete niekto hodit link na zdroj tych info o predajnosti, celkom by ma to zaujimalo.
tv: Jasné že viem, koľká bije >😒] Pozrel som si nové krátke Picasso a veru to auto by som hrozne rád videl u seba v garáži. Obávam sa však, že cena bude niekde kúsok cez 700 fialových papierikov a to je mňa moc. V každom prípade sa ale teším na tento piatok, kedy sa konečne bude dať vyskúšať :-!
K tej podrobnej štatistike sa asi nedá len tak jednoducho dopracovať, pokiaľ viem, podrobnú majú k dispozícii len členovia ZAP či ZDA či ako sa tá "banda" volá. Hoď mi ale správu a pošlem ti to mailom 😉
K tej podrobnej štatistike sa asi nedá len tak jednoducho dopracovať, pokiaľ viem, podrobnú majú k dispozícii len členovia ZAP či ZDA či ako sa tá "banda" volá. Hoď mi ale správu a pošlem ti to mailom 😉
No Picasso bol aj moj horuci kandidat, no do konca roka N1 nehrozilo a cena bola taktiez riadne nad ramec mojho rozpoctu pri vybave, aku som chcel. Moj vyber bol C4 s pilotovanou prevodovkou, C4 Picasso s alebo bez pilotovanej prevodovky alebo C5. Vsetko 1.6HDi, 80kW, odpocet DPH a muselo mat klimu. Dazdovy senzor a tempomat boli vitane, ale nie kriticke. Vyhrala zlata stredna cesta.
PP: dakujem za link. Pozeram, ze u vas medzirocne VW a Hyundai zaznamenal dost pokles a Citroen, Peugeot, Toyota, Suzuki a Ford narast. Renault a Skoda ostali cca na tom istom.
Aha, pozeram, ze zakaznici VW a Audi sa presunuli do N1. Pochopitelne...
PP: dakujem za link. Pozeram, ze u vas medzirocne VW a Hyundai zaznamenal dost pokles a Citroen, Peugeot, Toyota, Suzuki a Ford narast. Renault a Skoda ostali cca na tom istom.
Aha, pozeram, ze zakaznici VW a Audi sa presunuli do N1. Pochopitelne...
Aktuální ceny do konce března 2007 jsou(ofic.ceny)😒br />
C5 Break - 497.000,-Kč -7 vaků,aut.klima,ESP-tahle cena mi připadne dost dobrá a neuvěřím,že Citroen je nefunkční křáp. Pár lidí kolem je má a ta auta jezdí, do servisu jen na prohlídky,což docela ujde.
Picasso1 - 377.900,- Kč - nemá asi klimu a ESP
PicassoC4(krátké)-479.900,- Kč - bez klimy?má ESP
GrandC4 Picasso - 499.900,- Kč - bez klimy?má ESP
To jen na téma,jestli to či ono, já nevím.... ani netuším, jaké jaké to má motory, asi 1,8 v benzínu je nejlevnější,nechce se mi dívat na jejich stránky...
Nicméně ceny jsou solidní hlavně C5 Break :!:
Co si vybavuji, Mazda 6 sedan s mech. klimou,6 x vaky,ABS atd. ta za nějakých 530 tis, bylo nejlevněji v této třídě, také 1,8 benzín, podobně najaká Laguna, tam podobná výbava.
Ceny jsou vč. DPH! 😉
Mně vyšel zcela vybavený Ceed také někde kolem 470 tis-když srovnám s C5 Break,to jsou jiné třídy,zcela! Zase nevěřme, že Citroenu auta nejezdí. Jezdí a občas, jako každému, některé nejede. Nic víc. 😉
Vypadá to,že konkurence nespí,neuvěřím,že kdokoliv jen tak,vyklidí prostor. To se nestane! Vydělá na tom zákazník,což je fajn,ne?
C5 Break - 497.000,-Kč -7 vaků,aut.klima,ESP-tahle cena mi připadne dost dobrá a neuvěřím,že Citroen je nefunkční křáp. Pár lidí kolem je má a ta auta jezdí, do servisu jen na prohlídky,což docela ujde.
Picasso1 - 377.900,- Kč - nemá asi klimu a ESP
PicassoC4(krátké)-479.900,- Kč - bez klimy?má ESP
GrandC4 Picasso - 499.900,- Kč - bez klimy?má ESP
To jen na téma,jestli to či ono, já nevím.... ani netuším, jaké jaké to má motory, asi 1,8 v benzínu je nejlevnější,nechce se mi dívat na jejich stránky...
Nicméně ceny jsou solidní hlavně C5 Break :!:
Co si vybavuji, Mazda 6 sedan s mech. klimou,6 x vaky,ABS atd. ta za nějakých 530 tis, bylo nejlevněji v této třídě, také 1,8 benzín, podobně najaká Laguna, tam podobná výbava.
Ceny jsou vč. DPH! 😉
Mně vyšel zcela vybavený Ceed také někde kolem 470 tis-když srovnám s C5 Break,to jsou jiné třídy,zcela! Zase nevěřme, že Citroenu auta nejezdí. Jezdí a občas, jako každému, některé nejede. Nic víc. 😉
Vypadá to,že konkurence nespí,neuvěřím,že kdokoliv jen tak,vyklidí prostor. To se nestane! Vydělá na tom zákazník,což je fajn,ne?
A p..u ceny sou uplne jinde, to sou standartni ceny, ale bez akce asi či co. Nebo mozna tak ceny i s leasingem. Mrnite sem [odkaz]
tak co saco, uz ti spotreba klesla alebo si auto vratil? >😁
otec jazdi 50% mesto 50 % okresky za 7.2, zatial najazdenych 1.800 km
cee'd som uz konecne videl nazivo aj v ke, a dokonca uz viackrat :!:
velmi vydareny dizajn, ak su aj jeho jazdne vlastnosti take dobre tak by som ho pred napr. golfom urcite uprednostnil, aj ked neviem ci sa tie podvozky daju porovnavat... golf ho ma fakt dobry
otec jazdi 50% mesto 50 % okresky za 7.2, zatial najazdenych 1.800 km
cee'd som uz konecne videl nazivo aj v ke, a dokonca uz viackrat :!:
velmi vydareny dizajn, ak su aj jeho jazdne vlastnosti take dobre tak by som ho pred napr. golfom urcite uprednostnil, aj ked neviem ci sa tie podvozky daju porovnavat... golf ho ma fakt dobry
To keks/ ja už mám C4 po záruke , no už kašlem na to teraz som bol v Bardejove a späť , celkom svižná jazda a priemer 7,2 l pričom do Prešova som neišiel cez diaľnicu, tak čo ja viem, to nie je až take strašné. Najviac mi dviha priemer mesto , kratke jazdy 2-3 km, 3 semafory a na tom useku priemer aj 13 l.
7.2 nie je ziadna tragedia. ja mam na astre s 1.6 85 kW prvych 1000 km 7.1. pri predpisovej jazde sa, ale nenalozena kludne da stlacit pod 6 (a po zabehu tiez este predpokladam miernu korekciu smerom dole).
takze nakoniec mozno ani s tou pazravostou c4 1.6 to nebude az take strasne ako sa tu klebetilo.
takze nakoniec mozno ani s tou pazravostou c4 1.6 to nebude az take strasne ako sa tu klebetilo.
BigFoot007
No tak neviem, ale moja krasna C4 ma po roku a 12000 km priemrnu spotrebu 8.4 dany udaj vyhadzuje Ppalubny pocitac. Ked idem na dialnici konstantnou rychlosotu 130(drzana tempomatom 2. generacie), tak ma tiez okolo 8-8.6...
Zaujimali by ma spotreby inych majiteov- inak jedna vec- vela ludi na Citroena pinda, je torsku poruchovy, ale inak mal som predtym fabku a neda sa to proovnat...Viem ze ked som isiel prvy dlhu cestu, z fabky som bol zniceny, ale v C4 radost jazdit. je to kludne auto, nic na pretekanie, i ked podvozok sa tak sprava(aspon ten moj je dost tvrdy).
Najblizsiu cestu idem do Svajcu, tak trosku vyskusam na nemeckych dialniciach maxima...Vsak treba motor aj trochu vytocit...
Zaujimali by ma spotreby inych majiteov- inak jedna vec- vela ludi na Citroena pinda, je torsku poruchovy, ale inak mal som predtym fabku a neda sa to proovnat...Viem ze ked som isiel prvy dlhu cestu, z fabky som bol zniceny, ale v C4 radost jazdit. je to kludne auto, nic na pretekanie, i ked podvozok sa tak sprava(aspon ten moj je dost tvrdy).
Najblizsiu cestu idem do Svajcu, tak trosku vyskusam na nemeckych dialniciach maxima...Vsak treba motor aj trochu vytocit...
Já na C4 1,6 16 najezdil jen něco okolo 2t. km, se spotřebou to bylo cca kolem 7,5l/100 km, ale dalo se jezdit levněji i dráž.. Je to trochu paradox, ale tenhle motor nemá moc rád podtáčení, lepší spotřeby se dá docílit, kupodivu, o něco vyššími otáčkami. Znám to důvěrně z 307ičky, kde jsem to dostal i na 6,5, ale to už bylo maximum. Snad to je jeho celkovou chatakteristikou, kdy je točivý moment položený docela vysoko a když chceš jet trochu ostřeji, je třeba to vytočit hodně nad 4.000 ot/min. Stejný obsah s trochu menší porcí kW jsem zkoušel v O1 a subjektivně se zdál živější. Situace se ale dost výrazně mění ve vyšších otáčkách. Takžě rada na závěr: Pokud nejezdíš vyloženě defenzivně a nesjíždíš kopce na neutrál, je lépe motor trochu vytočit. Funguje to 😉
ok,ale potom na akych otackach je dobre jazdit???jazdim vacsinou okolo 2000-2200- tam mi vykazuje najnizsiu spotrebu...(samozrejme s jemnym plynom). ja to skusam metodou(jazdim hlavne po meste) ze co najrychlejsie dostat auto na 40 - 50 km rychlost a potom to uz len drzat na 4(vtedy vyhadzuje pocitac spotrebu 5-6 litrov...
No jo, ale pak také při jakémkoliv zrychlení, nebo jízdě do kopce spotřeba vzrůstá mnohem rychleji.. Při zařazené trojce je sice aktuální spotřeba vyšší, ale při pozvolné zrychlení už to tak není. Nedá se to tak paušalizovat. Vyzkoušej a časem na to dostaneš cit. Hlavně ale vynuluj PP, myslím, že tě čeká překvapení 😉 Jinak městská doprava není právě ideálním místem pro "Economy run" 😁
Je dobré srovnávat srovnatelné. Dálniční 130 v C4 je cca 140 v O1 (ověřeno). Rychloměr v C4 je velmi přesný, jen s malým proměřením. Pokud má Škoda na rychloměru 130, já tam se svou C4 1,6 HDI mám cca 119 😉 Takže to má na spotřebu vliv také a to dost podstatný.
BF007: Občas je dobré PP vynulovat. Po několika tisícovkách ujetých km je jeho aktualizace jen velmi pozvolná 😄
BF007: Občas je dobré PP vynulovat. Po několika tisícovkách ujetých km je jeho aktualizace jen velmi pozvolná 😄
Tak toto ma dost sokuje- pretoze pokial viem, moj otec mal este na skodovke 120(rok vyroby 8😄 tento problem- ukazoval mu o 10 Km/hod vyssiu rychlost ako bola v skutocnosti(ze by ta ista montazna linka a ta ista technologia???).
Ale dobre vediet, len tak pre zaujimavost, som lenivy otvorit manual, ale asi to uz konecne spravim, ako sa NULUJE palubny pocitac???
Ale dobre vediet, len tak pre zaujimavost, som lenivy otvorit manual, ale asi to uz konecne spravim, ako sa NULUJE palubny pocitac???
Moc se o tom nemluví... Ono je lepší, když člověk věří, že mu to jede lépe, než ve skutečnosti 😉 Je to trochu trik, ale v podstatě na tom není nic špatného... Alespoň je nižší pravděpodobnost, že dostaneš obálku s modrým pruhem a hezkou, drahou fotografií. Proto často používám omezovač :roll:
Spotřebu vynuluješ delším stiskem tlačítka přepínání PP na ovladači stěračů.. tuším, že tak asi na tři sekundy. Pak se PP resetuje a měří znovu. V mé verzi (SX Pack) mám dvouúrovňové měření, takže jednu úroveň používám na dlouhodobou spotřebu (nyní asi 5,6l/100 km) a druhou na každou nádrž zvlášť :roll:
Spotřebu vynuluješ delším stiskem tlačítka přepínání PP na ovladači stěračů.. tuším, že tak asi na tři sekundy. Pak se PP resetuje a měří znovu. V mé verzi (SX Pack) mám dvouúrovňové měření, takže jednu úroveň používám na dlouhodobou spotřebu (nyní asi 5,6l/100 km) a druhou na každou nádrž zvlášť :roll:
No tak som to vynuloval, a hned k tomuto, aj som kukal dnes rano navod, nebyt tvojej rady, tak ani neviem ako by som vynuloval hodnoty Palubneho pocitaca- v manuali (aspon v tom slovenskom) to nie je...(amaterizmus...)
vynuloval som to, auzticko dostalo dnes zabrat 200 km- Bratislava- nakup v rakusku a spat... Spotreba 6.9 litram, a to som isiel 90-10 po okrskach, na dialnici 100-130(podla zakazov). Velmi ma to potesilo. teraz to auto zerie ako stara fabka(respektive vyhadzuje pravdive udaje...)
Este raz dik moc.
vynuloval som to, auzticko dostalo dnes zabrat 200 km- Bratislava- nakup v rakusku a spat... Spotreba 6.9 litram, a to som isiel 90-10 po okrskach, na dialnici 100-130(podla zakazov). Velmi ma to potesilo. teraz to auto zerie ako stara fabka(respektive vyhadzuje pravdive udaje...)
Este raz dik moc.
Rozdil v tachometrove rychlosti vetsinou delaji ojezdene pneumatiky. Zkuste si sami cvicne spocitat, jakou zmenu tachometrove rychlosti zpusobi pri 100kmph zmena prumeru pneu o 2cm (nova/stara pneu). Zjistite, ze ten "presny" tachometr maji vetsinou na svedomi nove pneu 😉
Jinak k veci: pokud bych mel vybirat mezi Citroenem a Cee'd, tak samozrejme bez rozmysleni sahnu po aute KIA. Duvod je jednoduchy - bude narozdil od francouzskeho auta mnohem spolehlivejsi.
Francouzske auto si zase odvazim koupit az tehdy, co jeho design bude udelan mimo Francii, nebude v nem zadna francouzska soucastka a nedotknou se ho ruce francouzskeho technika.
French car? Simply NEVER!
Jinak k veci: pokud bych mel vybirat mezi Citroenem a Cee'd, tak samozrejme bez rozmysleni sahnu po aute KIA. Duvod je jednoduchy - bude narozdil od francouzskeho auta mnohem spolehlivejsi.
Francouzske auto si zase odvazim koupit az tehdy, co jeho design bude udelan mimo Francii, nebude v nem zadna francouzska soucastka a nedotknou se ho ruce francouzskeho technika.
French car? Simply NEVER!
Chci se zeptat. Nevíte kolik stojí neoriginální ochrané boční lišty na Kia CEE'D? Vím že orig. stojí 2800. Díky
BigFoot007
Ahojte doibri ludkovia, neviete na co sluzi tlacitko na packe blinkerov(myslim to stlacacoie, ktore je aj na packe stieracov- tam sluzi na prepinanie pocitacu), ale na co sluzi to na blinkroch, tak mna to som doteraz neprisiel- lama...
Ceed je levnější a má lepší výbavu,na druhou stranu Citroen mi vsichni doporucuji...
Díky Petr
...jinak ja bych asi koupil citroen.
1, se mi vic libi
2, je na trhu uz chvilku a mel by mit vychytane mouchy
3, neni to korejec 😉
a proti😒br />
1, je to francouz 😉
...ale kia ma teke sva pro😒br />
1, neni to francouz 😉
2, delsi zaruka...i kdyz si myslim ze to s ni tak horke nebude, to co odejde odejde behem prvnich 2-3 let a pak to budou hrat na opotrebeni 😄
a proti😒br />
1, vyrabi se pouze cca 3 mesice v nove fabrice
2, je to korejec 😉
(pro rypaly, statni prislusnost sem nemyslel moc vazne 😄 )
A celkově se mi vzhledem líbí mnohem víc Ceed.
Ten Citron je z venku pěknej kousek , ale interiér mi osobně vůbec nesedí. Volant s pevným středem (možná se na to dá zvyknout), otáčkomer, displej uprostřed (tyhle věci prostě nemusím) , děsný zpracování palubky a nejhorší jsou sedačky (měkký bez jakýhokoliv držení.
Je dobrý vědet , že Tobě to sedí , ale někomu holt nemusí.
Jen, jak tady nedávno někdo trefně ironizoval, jak se poznají laciný a hodnotný plasty? 😉 Jasan, každej má právo na svůj názor, já sem s tím autem přejel celou Evropu a hodně se mně líbilo, "plasty" mě ničím neurážely, úplně normální, jako kdekoliv jinde, ale nějak podrobně sem je nezkoumal. Na omak byly příjemný a na pohled taky, to mi stačilo.
Teď jsem koukal na nový Auris, taky má budíky uprostřed. Kam ten svět spěje? 😉
To strnic: ešte by to chcelo napísať aký motor, výbava a pod. by si chcel.
Pokud si dobře pamatuju (jak už sem napsal i předtím), řidič má před sebou otáčkoměr + veškerý kontrolky atd. Uprostřed je pak PP (jak jsem uváděl), na kerým se zobrazuje spotřeba (aktuální + průměrná), vzdálenost do cíle atp. Plus displej ukazatele rychlosti. No, ale jinak, to už sou fakt drobnosti, kerý tady nemusíme řešit. Najlíp fakt bude, když si to strnic pude vyzkoušet a uvidí, co mu líp sedí a vyhovuje. 😉
Teď jsem koukal na nový Auris, taky má budíky uprostřed. Kam ten svět spěje?
Auris urcite nema budiky uprostred, mozno si to ale mylis s Yarisom 😁