Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

26 komentářů

Ahoj, chtěl bych se zeptat, které auto je podle vás lepší volbou.

Zajímá mě bezpečnost, hlavně u Palia-je bezpečnější?

Prostor a spotřeba.Děkuji
Palio 1,2 16V je motoricky úplně jinde než Felda při malé pojistce.
Tommy100
No nevím,palio jsem viděl asi dvakrát na cestě >😁
Palio má sousední firma v ulici, oproti Feldě vypadá mladší (a asi i technicky je, je to přeci modernizované Punto I, takže podvozkově jinde) a ten motor... V podstatě stejný jen s o něco vyšším zdvihem mám ve Stilu a jede, přitom je Palio mnohem lehčí.
Tommy100
technicky je z roku 1993 :?

Vzhledově se mi moc nelíbí,ale felicia combi taky ne :?
Tak vidíš, o 7 let mladší než Felda/Favorit. 😉
PP.
U Felicie se hovořit o bezpečnosti?Snad spíš o nebezpečnosti...:lol😒br />
Pro srovnání,konstrukčně je Palio odvozené z Punta,Felicia z Favoritu.....
PP.
aha,trochu jste mě předběhli
Feldu si musím obhájit, když ji mám, ne? >😁 >😁

Tommy: Jak to že se Ti nelíbí Felicia Combi? Když se otočíš z místa řidiče dozadu, tak to je dlouhý jak letadlo.

Palio Weekend jsem viděl asi 3x - 2x veměstě a jednou v prospektu. A Fiat na tom bůhví jak taky není, vždyť je to Ital. A designově bych ho zařadil asi do kategorie Renault Thalia, Dacia Logan MCV.

A na Feldu seženeš díly na každém rohu a většina servisů ti to auto opraví. A musím říct, že felda má vzadu tolik místa jako žádný jiný auto. Co se týče přístrojovky, tak je povedenější než u Fabie, topení u felicie 1*.
sparrow1
Myslím že Palio je určitě lepší volba než Felicie už základní motor je v pohodě,kufr je větší a ceny náhradních dílú slušné.A co se týká desingu to asi pán co srovnává Palio s Thálii ho víděl z rychlíku :shock:
Dong1
Ja bych si radsi koupil Felici, sice se mi taky moc nelibi, ale porad vypada tak 2x lip nez Palio 😄

...a krome toho podle me ma Felicia levnejsi a dostupnejsi servis

P.S: Sparrow1: Co se tyka designu, Palio je jedno z nejoslivejsich aut co sem kdy videl...jo a jeste Lancia Lybra.
Vetsina z Vas se myli, Palio je z velke casti postavene na Fiatu UNO!!!!! Pokud tomu nekdo neveri, muzu poskytnout udaje. Mam doba katalogy aut, a prave tohle me tenkrat zaujalo.
sparrow1
No každý máme jiný vkus mě se zrovna Lybra líbí.Můj žebříček hnusnejch aut je 1.Logan 2.Thalia 3.Fabie sedan 😁
Dong1
Ale kdyz na ten zebricek koukam, tak ty spis nerad male sedany 😉 😄

...jeste sem nasel na Palio nazory uzivatelu:

[odkaz]

P.S: Me se taky Thalie a Logan moc nelibi...o Fabii to napsat nemuzu, tu sem 6 let vlastnil (i kdyz HB) 😄
zmulin
Mě se taky moc nelíbí ani jedno,ale když už Feldu,tak jedině 1.6-ku a když je to fuk,tak určitě Palio,bo mi designově připadá novější a ještě jsem neviděl žádný rezavý.Díly na Fiat jsou velice často levnější než na Škoduli.
sparrow1
To se nedá říct třeba ten novej Fiat Linea sedan co bude na základě Grande Punta je super.A ty díly jsou opravdu dost levný když jsem měl Tipo tak jsem o Paliu dost uvažoval a ceny už před 6lety byli jen o chlup dražší než na Tipo a to bylo levnejší než favorit.A nejkrásnejší z hnusnejch je stejně Multipla před Facelitem >😁
sparrow1
Cituji z Auto-motor-sport 8/1997 Zakladem modelové řady je společná platforma s Puntem. Autotip 2003 Motor je velmi dobře utlumený a to do 6000min.Točit je takhle vysoko je zbytečné nejvetší sílu má okolo 4000min.Palio s tímto motorem není žádný dravec v běžných mezích vyhovuje týká se motoru 1,2 59kw 114N.m prúmerná spotř.7lAutomobil 00 koncem září 2000 výrazná modernizace 80% procent dílú změněno Rozměry Délka 4142 šířka 1627 výška 1480 Rozvor 2436 Poh.Hmotnost 1065kg Celková 1660kg Objem kufru 460l/1540l pneu 175/70R14 Přední brzdy kotoučové s vnitřním chlazením Nej.rych.167km/h To jsou udáje o autě z roku 2000 :-! pokud budete chtít ještě nejaké info rád ze svého bohatého archívu poskytnu 😁
Citace z autosalonu 2003 od AutoTIPu - Fiat Palio weekend - Tento automobil vznikl jako projekt "svetoveho vozu Fiat". Pouziva upravenou podvozkovou platformu starsiho modelu Uno a vyrabi se od roku 1996. V roce prodelal vyraznou modernizaci. Fiat Palio je urcen predevsim pro jihoamericke trhy, v nekterych provedenich ( kombi, sedan) se ovsem vyrabi o v Polsku ......
sparrow1
Já mám takový pocit že pravdu máme oba myslím že jsem kdesi četl že přední náprava je z Punta a zadní Uno ale to bych neřešil myslím že i tak je to lepší volba něž šicí stroj Felda 😊
jenze to nekterym lidem nevysvetlis.... je to Fiat a tim to pro ne konci. Vsak to jiste znas sam 😄
sparrow1
Tak vše podstatné o základu Palia je tady [odkaz] a máš pravdu Fiat je přece krám "Korea taky" za to škoda je božská 😁
To je pravda, fiata nikdy. Teda abych mu nekřivdil, tak žádný italský auto. Vím, jak se známým sypou Italové, ale toto jsem již někde na fóru psal, opakovat to nechci.
sparrow1
Moje Tipo mělo najeto 170tis. dalších 30tis. jsem bez jakychkoliv problémú najel a před 5lety prodal bylo z roku 90 a stále ho potkávám zato v práci už jsem vystřídal 4 feldy poslední byla z roku 2001 naj.měla 160tis. a před 14dny se odporoučela na vrakáč o dírách do kufru snad ani psát nebudu.Ale každý má svúj názor škodovkáře stejně nikdo nepřesvědčí 😄
sparrow1: Uz jsem rezignoval jim neco vysvetlovat a vymlouvat. Jejich auto je The best a o ostatnich vedi jenom jedna pani povidala a tim to je svata pravda 😄
Felicia combi a Fiat Palio Weekend. U obou lze říct, že v době svého vzniku měli zastaralý podvozek. Ale u škodovky to byl vrchol možností u Fiatu se to auto s tímto záměrem vyvinulo - jednoduché, levné auto.

Prostorově jsou na tom asi stejně, s úrovní výbav také tak.

Motory má jednoznačně lepší fiat. Spolehlivost - tam na tom bude o něco lépe Fiat.

Ceny náhradních dílů - tam je o něco levnější škodovka.

výsledek:

Pro zaryté škodovkáře a pro ty co chtějí jít z davem Felicia combi

Pro člověka který přemýšlí a nedá na pověry tak Palio Weekend nebo jiné auto 😄
Pokud možno ani jedno. Felicie jsou dost předražené, a Palio není o moc levnější než Marea, a je jich menší výběr. Takže pokud dotyčný pokukuje po kombíku v cenové relaci Fel combi, doporučuju se na podívat právě na Mareu, tam pak nebude vůbec co srovnávat.