Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

19 komentářů

Vybírám auto do 200.000,-Kč v provedení kombi pokud možno od roku 2002.
hdi a JTD jsou identicke motory kdyz to tak vemes, ale urcite bych sel do Lybry. Co se tyce spolehlivosti bude lybra lepsi, o podvozku nemluve. Osobne bych sel do AR156 sportwagon 2.4JTD. Nejlepsi motor, kterej muzes zvolit. 😉
ja by som bral jednoznačne Lybru. C5 je skoro tak krásne auto ako Lybra ale určite bude mat aj krásne drahý servis teda aspoň drahší ako ma Lancia

P.S. Lanciu zober 2,4 JTD ach jaj to je motor

:😉 😉
díky hoši za příspěvek Lancia je pro mě také favorit a když už jsme u toho je nějaký kombík do obsahu 1850 na podobné úrovni.
HDI a JTD rozhodne nejsou stejne motory. dam ti link na vlakno kdyz ja vybiral auto, lybra byla jeden z kandidatu.. [odkaz]

dobry kup!
No tak to ja by som siel tak isto radsej do lybry. Inac tomu autu sveci jedine 2,4, 1,9 je slaby a malo dynamicky motor. Kamos na tom taha auta zo zahranici ( na voziku ) a nemoze si to vynachvalit. GPS sa tam montovalo uz hadam aj v serii. Ma to v peknej, zltej kozi. Niektore diely na prednu napravu tam sedia z multiply, takze tomu zodpoveda aj celkom dobra cena.

Oproti alfe 156SW, je ale lybra vacsia ( vnutornym priestorom ). A hlavne tam nieje prehnane draha predna naprava. Nema to horne ramena z hliniku, su tam klasicke liatinove(?) a len na spodku. Je vsak pravda, ze 156 bude mat lepsi podvozok a tym aj bude zabavnejsia na ceste.

Na lybru som vsak skor pocul staznosti na tvrdost karoserie pri buracke. Vraj je to dost makke. Nemam s tym vsak vlastne skusenosti, to je nazor klampiara.

Osobne by som o citrone neuvazoval.
matuS
ak sa C5 zacne *, zabije ta to na servise, a kazda C5 sa sere, je to iba otazka casu kedy zacne a potom to nema konca.
wolff
Nechci plivat na C5,a el musím bohužel z vlastní zkušenosti souhlasit s Matusem. Srovnávat to v užitných vlastnostech s Lybrou nejde. Jediná nevýhoda u Lybry je opravdu a, že se to po bouračce nedá u nás opravit. Ne proto, že yb byly měkký plechy, spíše naopak, ale proto, že tady nejsou náhradní díly - karosářský a pokud jsou, jsou povětšinou drahé...
to wloff😒br />
no je fakt ze dilu tady je mene,ale Lybry se v cechach ted hodne mnnozi,takze se to zlepsuje....jinak ve Fiatu sezenes vsechny dily..jen ta cena neni az tak prizniva...

to stady 😒br />
mrkni na www.lanciaklub.cz tam by jsi mohl sehnat nejake informace...
Lybra je dobrá, ale kdo ti ji bude udržovat? Nemají tu ani zastoupení, natož servis. Na druhý straně díly jsou na to bez problémů a za celkem rozumný peníze (mnohem levnějši než na C5). Jinak motory 1.6 a 1.8 jsou velmi spolehlivé, na 1.8 občas chce vyměnit variátor (cca 7.000 Kč), ale jinak pohoda. Možná bych pro cesty na dálku raději volil 1.8 benzin než nafťáky. Tam je mnohem víc rizik - od turba přes vstřiky až po věčně se opakující debimetry. Byť ten motor není tak náchylný na změny, jako třeba u 156 (v detailech se liší - u 156 2.4 JTD se nafta podle mě nevyplatí, u Lybry je to tak 1:1). Prostě kde je Bosch, jsou problémy (1.6 má elektroniku Marelli a 1.8 Hitachi). Jinak se spolehlivostí se Lybra a 156 srovnávat nedají, 156 je pořád nemocný dítě u něhož jednu věc vyléčím a další nemoc už propuká. Lybra je spíš na ježdění, ale působí strašně líným a rozvláčným dojmem, takže spíš na dálkový jízdy, i když má podvozek přímo vynikající i třeba do Alp, ale chybí tam dynamika. je to takový pracovně-dovolenkový relaxační auto.

O C5 nemohu podávat žádné reference.
zmulin
Servisu bych se moc u Lancie nebál,vždyť je to v podstatě Fiat.Vim jenom o jedný a ta už dlouhodobě bez problémů.U C5 nevim,jednou jsem se jí tady někde zastal,ale už to musím vzít zpět.Po nějaký době se obě co znam začaly nehorázně sypat.Je to vážně krám a 1.8 benzín je na to slabej.Jinak C5 v kombi je něco obrovskýho.
matuS
C5 je uzivatelsky skvele auto: pohodlne, velke, ergonomicke, tiche, dobre dizle...

Lenze to je auto na kupenie, zaplatenie si predlzenej zaruky na 3-4 roky a potom prec z domu.

Za tie peniaze sa lepsie vybavene nove auto tazko da kupit a na tej kvalite je to poznat. Maloktory citroen vydrzi bez prevadzku nad 100tis km, to je hranice, ked to uz ide dole vodou.

Ja som prednedavnom ziadal o cenu na C5 2,0hdi v automate, vybava exlusive (cize okrem navi a koze to ma vsetko), cennikova cena 1,2mil Sk, okamzite ponuknuta zlava 210tis Sk a to sa jedna o auto, ktore by islo na objednavku do vyroby, ziadna skladovka!
martin.vienna
ahoj!

myslim, ze muzu taky trosku poradit, jelikoz jsem mel obe auta. Citroena teda s motorem 2.2 HDI (136 PS).

Lybra:

+ pekny interier, elegantni design, super sedacky, kazdej se po tom otaci, nizka porizovaci cena ojetych vozu

- oproti C5 pocitove o dost slabsi motor, liny, vyssi spotreba, velka ztrata pri dalsim prodeji, mensi dostupnost nahradnich dilu (vrakoviste, atd.), "kvalita" italskych aut (malickosti - po chvili nefunguje tohle elektr. okno, pak zase central. zamykani na jednech dverich, pak rucni brzda, pak elektr. zrcatko, atd.)

C5😒br />
+ bezvadny motor, velky prostor vpredu i vzadu, slusna spotreba, vyssi celkova kvalita auta oproti Lybre, hydraulicky podvozek (nenech se odradit, tohle uz je jina liga - do 200 000 km zaruka bez servisu), nahradni dily sezenes vsude a za dobre ceny (velke mnozstvi vrakovist)

- vyssi naklady pri nejakym problemu s podvozkem (pres hydrauliku funguje i servo, brzdy, atd.), neprilis vzhledny interier (otazka vkusu)

Celkove mezi temi auty neni az tak velky rozdil. Kdybych si mel vybirat ja, beru rozhodne C5 - mel jsem ji skoro 2 roky a nebyl nikdy zadnej problem. Mela najeto 150 000 km. Lybry jsem se zbavil hned po mesici, protoze me na ni proste stvalo vic a vic veci... Navic, cim dyl si takove auto (neprilis obvykle v CR) nechas, tim vice pada cena pri dalsim prodeji.
matuS
nenech se odradit, tohle uz je jina liga - do 200 000 km zaruka bez servisu

ako som uz napisal pred chvilou v inom fore - ak mas take presvedcenie, do sukromnej spravy ti mozem poslat svoje cislo uctu.

Pri 140tis km som totiz platil 40tis Sk za nove cerpadlo pruzenia.
zhrado
na C5 su brzdy normalne ako kazdeho auta a aj riadenie ma vlastny posilovac ako normal auta. Hydraulika ma vlastny motor ktory nic ine nepohana. Ja za az take nespolahlive auto C5 nepovazujem a ze vydrzi 100000 km a potom ide dole vodou je tiez blbost. Je to auto pre urcity typ ludi ktory si potrpia na komfortny podvozok.Ma celkom dobru vybavu za slusny penniaz oproti konkurencii a elektrika sa nesere ako si myslia..Dalo by sa toho popisat... a Lanciu nepoznam...
matuS
Hydraulika ma vlastny motor ktory nic ine nepohana. Ja za az take nespolahlive auto C5 nepovazujem a ze vydrzi 100000 km a potom ide dole vodou je tiez blbost.

no asi nemas dostatok skusenosti, ja mam 5 rocne a 167tis km - verzia V6 exclusive automat (r.v.2001), plus 3 sluzobne, jedna 150tis (r.v.2001), jedna 70tis (r.v.2002) a jedna 50tis (r.v. 2004). Vsetky tri exlusive 2,2hdi automat. Sypu sa jedna za druhou. Vsetko kupovane nove.

Je to auto pre urcity typ ludi ktory si potrpia na komfortny podvozok.Ma celkom dobru vybavu za slusny penniaz oproti konkurencii a elektrika sa nesere ako si myslia..Dalo by sa toho popisat... a Lanciu nepoznam...

potvrdzuje sa ze nemas dlhodobejsiu skusenost s tymto vozidlom a s inymi vozidlami tejto triedy, nakolko komfortny podvozok maju iba zakladne verzie C5 (konkretne vybavy base a comfort - bez tlacitka sport na pruzeni) kde je naozaj komfortny podvozok, ale zaroven mimoriadne hupavy a prinasajuci pocit nestability, a ma vysoke naklony v zakrutach.

Verzie exclusive, s tlacitkom sport, maju podvozok pritvrdeny, pruzi to podobne ako vw passat t.j. na malych nerovnostiach auto nedostojne poskakuje, ale pritom hupavost je zachovana. Naklony v zakrutach su potlacene.

V exclusive sa v ziadnom pripade neda hovorit o komforte podvozku, to auto skace na nerovnostiach rovnako ako moj IS (resp bmw 3), ktore ma ale neporovnatelnu stabilitu.

Mozem ti povedat, ze predchodzi model C-klasse ma stabilnejsi a komfortnejsi podvozok, ako ma C5 exclusive...

Citroen to jednoducho nevie. Pre mna bola kvalita podvozku u C5 najvacsim sklamanim, pretoze podvozok u XM alebo u Xantie je v pohodli na mile vpredu oproti C5.
zhrado
no nevravim, ze nemas v niecom pravdu ale napis v com konkretne sa sypu?
matuS
vyhrievanie sedadiel (oprava mozna iba vymenou sedadla - 60tis Sk), kontrola tlaku pneu (cidlo cca 4500sk), cidla vsetkeho mozneho druhu (vypis z PC nasiel asi 10 chyb, po vymazani tam boli ihned naspat - cidla chl.kvapaliny, cidla v klime a neviem co este), central v jednych dverach, zatvaranie zrkadla (oprava mozna iba vymenou celeho zrkadla 15tis sk), praskanie bocnych okien po zavreti, vola vo volantovej tyci (tym trpi snad kazda C5, aj ta co ma iba 50tis km, oprava iba vymenou tyce 15tis sk), vysokonapatove zariadenie v xenone (oprava mozna iba vymenou svetla 30tis sk), odpadavajuce uchyty tapacirungu v kufri, odpadajuce uchyty krytov na motore, termonstat v chladeni (nikdy to nedokazali opravit, zevraj tomu nic nebolo, kazdopadne auto kurilo iba ked sa strcil papundekel pred chladic), odpadnute uchytenie pasu spolujazdca (takze ta zacvakajuca vec padne vzdy az na zem), spominane cerpadlo pruzenia (40tis sk), vymena celeho fap filtra pri 90tis km (nie iba doliatie kvapaliny, cena 18tis sk), vymena cievok (5000sk)

+ neustale odpadavaju krytky ostrekovacov, nova stoji aj s nalakovanim 1200sk

+ okrem mojeho auta vsetky tri neuveritelne rozhrkane, rozvrzgane - hanba. Kazde auto za 1,2mil Sk.

toto su vsetko zavady za uplynule _2 roky_, niektore opakovanie, niektore sa prejavili na viacerych autach (vola vo volante, problem s xenonom, krytky ostrekovacov, cidla tlaku vzduchu), takze ziadna nahodicka

este ako bonus uvediem moje auto pocas prvych dvoch rokov (zaruka): rok sa riesilo klepotanie zadnej napravy, rok sa riesil nefungujuci palivomer, rok sa auto vypinalo systemom " zastav, daj P, vyber kluce (motor stale bezi) buchni dverami, motor sa vypol" to nesrandujem, fakt sa motor vypol az po buchnuti dverami, nasledovala vymena BSI a este dacoho, nepomohlo to, nakoniec to ale vyriesili, potom este nejake dalsie drobnosti sa riesili v zaruke - jednoducho prvy rok stravilo auto v servise snad vyse mesiaca, pricom sa jednalo o asi 6-7 navstev. Takze v podstate kazdy mesiac na par dni auto do servisu. Ako nahradu, ak bolo auto volne, tak to bolo saxo 1.0i.

Este daco ku kvalitam citroena C5?

hadaj preco mam teraz japonske auto
matuS
tu som nasiel ten vypis😒br />
vypis1

vypis2

vypis3