4576 komentářů
koukněte se na stránky firmy www.denker.cz , která se zabývá US vozy, v dolní části je počítadlo vstupů a ty budíky jsou mi nějak povědomý....asi nejsou americký 😃)
Hele Nielsi víš co nesnáším? Přiznám se, že nečekám že tady bude někdo superodborník a se vším mi poradím. Jsem ochotnej tolerovat i přehánění a místní závodnickou "latinu". Nesnáším ale, když mi někdo kecá blbosti přímo do očí. Když už si vymejšlíš, tak prosímtě jen o věcech, který nejdou ověřit. (můj táta má Mercedes S, nebo včera jsem jel na D1 rychlostí 240 km/h...)
Včera jsem si koupil Autohit s uvedeným testem abych se spravedlivě rozhhořčil. A našel tam normální test ve kterým je zmínka o BMW (že je s ním lepší svezení - čemuž věřím). U obou aut byly uvedený jiný přednosti a na konci o BMW žádná zmínka nebyla.
Takže od tebe očekávám 16,90 Kč 😄
PeeKaa
Včera jsem si koupil Autohit s uvedeným testem abych se spravedlivě rozhhořčil. A našel tam normální test ve kterým je zmínka o BMW (že je s ním lepší svezení - čemuž věřím). U obou aut byly uvedený jiný přednosti a na konci o BMW žádná zmínka nebyla.
Takže od tebe očekávám 16,90 Kč 😄
PeeKaa
Pošli mi číslo účtu 😄 K tomu testu: nechápu, proč, když někdo dělá srovnávací test mezi Volvem a Saabem, tak tam tahá jiný značky, navíc tenhle ten test byl opravdu na h...o, protože tam žádný srovnání nebylo, ale i tomu rozumím, psavec nechtěl urazit ani jednu ze značek, chce testovat i příště😊 4peekaa: a jestli kecám nebo nekecám si prosím tě ověř znova, jo? PS: bmw fakt nemůžu mít rád, viz [odkaz] , ukládá mi to tak náš zákon.
Nilsi, nezaměňuj prosím vozy BMW s jejich (některými)řidiči! I desatero SUG se zmiňuje o šoférech, to ubohý železo za nic nemůže. Aspoň tak to - jako nečlen klubu - chápu.
Lukáš
Lukáš
pouze bych dodal vysvětlení ke špatným výsledkům Saabu 3.0 TiD v testech. Provozovatel tohoto vozu (námi "neznámá" firma - Nebreč a nestěžuj si s.r.o.) pustil do testů vůz, o kterém ví, že má špatnou řídící jednotku - velká spotřeba a od volnoběhu do 1.800 ot. / min. je díra. Jestli tohle není sabotáž, tak je to diletanství, nebo holá blbost či tuplovaná polodebilita.
Díky Nilsi za informaci o vystavení Saabiny na www.saabnet.com v sekci Members Gallery. Děkuji autorovi fota. díky díky díky kucíí su z teho šťastné
Zpět k Saabům. Hele Viggene/mafi, mimochodem máme stejnej ročník 84, nevíš ve které poloze je
vypínač vyhřívání sedadel ON a OFF? Nemám to nijak viditelně označeno, nikdy jsem to moc nepoužíval a zdá se, že mi to pořádně nefunguje, pouze když někoho vezu na místě spolujezdce tak ho to pálí do p...
vypínač vyhřívání sedadel ON a OFF? Nemám to nijak viditelně označeno, nikdy jsem to moc nepoužíval a zdá se, že mi to pořádně nefunguje, pouze když někoho vezu na místě spolujezdce tak ho to pálí do p...
Co máš na mysli? pokud to je otočnej knoflík, tak to vytočit nahoru a je to vyplý.
pendrek - dolů !!! dole to je vyplý
Díky za odpověď. Mám ale kolébkový spínač mezi sedadly. Snad jsem na to už přišel, na jedné straně je červená a na druhé modrá tečka (spíš tečička). Zdá se, že mi to stejně na sedadle řidiče netopí. No nevadí, mám velurová sedadla.
Prý mám také nějaké atypické ráfky, na které jde
snad dát pouze nějaký speciální typ Michelinů (asi US verze). Nevíš o tom něco?
Prý mám také nějaké atypické ráfky, na které jde
snad dát pouze nějaký speciální typ Michelinů (asi US verze). Nevíš o tom něco?
v dnesni MF Dnes je (obecná) recenze SAABu 900.
Ta recenze je už i na webu😒br />
[odkaz]
Ovšem není to nic moc, hlavní problém je, že míchají dohromady do jednoho pytle devítistovku první a druhé generace, tedy jeden z nejlepších a nejhorších Saabů...
A ty jejich ceníky - prý kabriolet 87' v solidním stavu za 120 tisíc😃 Ha, ha... (Vlastně ach jo, kéž by, béé)
Můj oblíbený rádce je spíš😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Ovšem není to nic moc, hlavní problém je, že míchají dohromady do jednoho pytle devítistovku první a druhé generace, tedy jeden z nejlepších a nejhorších Saabů...
A ty jejich ceníky - prý kabriolet 87' v solidním stavu za 120 tisíc😃 Ha, ha... (Vlastně ach jo, kéž by, béé)
Můj oblíbený rádce je spíš😒br />
[odkaz]
souhlasím s tebou, že ta recenze není nic moc a ceníky jsou velmi příznivé. Jenom nevím kde se auta za tyto ceny dají sehnat. Díky za tip na ty stránky. Obzvlášť zajímavé jsou názory lidí, kteří hodnocený model vlastní - což je podle mne asi nejlepší recenze. V článku musím souhlasit s tímto výrokem: "O přepracované modely 900 od ročníku 1993, vyráběné k malé radosti fandů za spolupráce s automobilkou Opel, už není takový zájem." Mně osobně, když jsem seděl v 9-5, překvapil spínač vyhřívání sedaček, který je shodný jako v Corse ´91 (v Corse je pro vyhřívání okna ), modul ovládání vnějších zrcátek, kterým znám z Astry a spoustu dalších GM detailů. U auta za 1,5m mne to překvapilo, už to není co to bývalo.
Ta recenze v MF Dnes je dost nesmyslná a zdá se mi, že to nepsal nikdo, kdo zvláště starou devítistovku příliš důkladně zná. Celkem souhlasím s názory na tu novou, ta se opravdu nepovedla a nikdy nikde jsem na ní zvláštní chválu neslyšel, ale o té "klasické" píšou docela bludy. To dá rozum, že koupě ojetého turba je riziková záležitost, ale troufám si tvrdit, že u Saabu asi tak 10x menší než u turbomotoru jiné značky. Jo bolest snad všech Saabů je řazení, ale obvykle ve věku, kdy jiná auta už neřadí vůbec.
Stará devítistovka má spoustu nevýhod, co taky čekat od auta konstrukčně starého téměř třicet let, že? Hlavní je, že má duši...
Moc hezkou charakteristiku jsem četl na😒br />
[odkaz]
- toto vyznání popisuje staré devítikilo stokrát výstižněji a přesněji než všichni ti "odborníci"
dohromady.
Lukáš (84'900T)
Stará devítistovka má spoustu nevýhod, co taky čekat od auta konstrukčně starého téměř třicet let, že? Hlavní je, že má duši...
Moc hezkou charakteristiku jsem četl na😒br />
[odkaz]
- toto vyznání popisuje staré devítikilo stokrát výstižněji a přesněji než všichni ti "odborníci"
dohromady.
Lukáš (84'900T)
Víte, co mě sere ale úplně, úplně nejvíc u mojí devítistovky? Když musím vyndat a hlavně nandat akumulátor! U toho vždycky příšerně nadávám a mám okamžitě chuť to auto ihned prodat. Ale za chvilku mě to vždycky přejde, naštěstí se tahle operace nedělá moc často. (Viggene, jsem takový pako jenom já, nebo je ten zkurvenej dekl jen v tom mém kousku?)
Ten dekl jsem tam mel taky a stal me par kousku kuze na kloubech. Vono vubec v tom motoru neco delat....
myslím, že pan Jan Čech z Mladé Fronty DNES, by si měl nejprve daný vůz prostudovat, vyzkoušet, napsat objektivní posouzení a v závěru recenze i svůj názor. A ne že vypouští mezi lidi bludy a záměrně mate laickou veřejnost - holt profesionalita je v některých oblastech asi nedostižná. Nejvíce mě doráží názory šéfa výkupu AAA - koho * zajímá názor nějakého bazaristy? Tímto si pan Čech velmi snižuje kredit. Uvažuji, že mu pošlu mail se svým osobním názorem.
A četli jste i recenzi 9000 ?
[odkaz]
[odkaz]
I ja, naprosty laik, vsiml jsem si, ze 9000 na fotce je asi po pekne rane na cumak a opravena dle "stylu AAA". Jinak ty ceny se mi tam moc nezdaj. Je to hodne levny. Pepe
Dočetl jsem ti recenzi na webu převzatou z MF dnes s na pana Čecha jsem si udělal svůj názor...možná by měl psát příspěvky do autorubrik magazínů Vlasta, Žena a život.....
Pěkné bludy tam píše. Pokud jde o AAA tam není ani kolo značky SAAB, což je dobře, protože jak napsal pepe je to vražda. Jinak pěknej článek pepe. Jinak co sobové za oknem, já i Jenda jsme v předstihu 😄
Zatím se tu mějte, pořád Vás tu sleduji.
Zatím se tu mějte, pořád Vás tu sleduji.
Nevim, jakej clanek myslis, jestli ten na SUG, tak to ne ja, ale Dandy. Ale nezbyva, nez ho podepsat. Zalozim novou cast stranek "reakce na tisk".
Jestli nekdo rozebira moje auto na nahradni dily, tak to mne trochu hodne moc nasral.
Jestli nekdo rozebira moje auto na nahradni dily, tak to mne trochu hodne moc nasral.
Pokud členové SUG budou souhlasit, článek je třeba vytisknout a zaslat panu Čechovi, jako protestní nótu na jeho pracovní činnost.
Tak nova sekce je NASTENKA - TISK PYSK, presunul jsem tam Dandyho praci. Vyjadreni od clenu se ocekava v CO VY NA TO?. Pepe
Odpověď SUG na recenzi v MF Dnes se mi líbí.
Já osobně ale nejsem tak optimistický ohledně servisní sítě a cen náhradních dílů. Servisů je opravdu málo (samozřejmě to odpovídá počtu Saabů na českých silnicích) a náhradní díly JSOU drahé, podobně jako u jiných "luxusních" značek.
Jsem z Prahy a skoro bych řekl, že je tady jednodušší provozovat nějakou "ameriku", která se ani do Evropy nikdy nedovážela, než starého Saaba.
Já osobně ale nejsem tak optimistický ohledně servisní sítě a cen náhradních dílů. Servisů je opravdu málo (samozřejmě to odpovídá počtu Saabů na českých silnicích) a náhradní díly JSOU drahé, podobně jako u jiných "luxusních" značek.
Jsem z Prahy a skoro bych řekl, že je tady jednodušší provozovat nějakou "ameriku", která se ani do Evropy nikdy nedovážela, než starého Saaba.
To KON: pokud servisuješ u Nebereč a nestěžuj si s.r.o. nebo Franta a Franta, tak se nediv! Musíš hledat! "Severní vítr je krutý, počítej lásko má s tím, k nohám ti dám zlaté pruty, nebo se ...."
viggen> Dobře, tak mi teda něco v Praze doporuč!
A rady typu "zajeď si k Macháčkovi nebo do Saabcentra" neberu.
A rady typu "zajeď si k Macháčkovi nebo do Saabcentra" neberu.
Tak si zajed do SAAB centra nebo k Machackovi.
Tak si zajeď do SAAB centra nebo k Macháčkovi.
Tak pak ti můžu doporučit pouze Mr. Thomase
Viggen> Mr.Thomas ?????
Suchomel&Kroupa má zrovna v nabídce 900 kabrio ročník 87 za 390 tisíc Kč. Asi nečetli ty ceníky
z MF Dnes...
I když tohle je asi extrém, a jsem zvědavej jestli to někdo za tuhle cenu koupí.
z MF Dnes...
I když tohle je asi extrém, a jsem zvědavej jestli to někdo za tuhle cenu koupí.
To je trošku přitažený za vlasy, ikdyž na druhou stranu za 900 Turbo Cabrio z limitované edice (400 ks) - rok výroby 86 s kolmým čumákem a gumovými nárazníky dáš i 22.000 DM. Ovšem vím o jednom hodně zlým gabroškovi (94.000 km), kterej by nebyl na prodej ani za dvojnásobek.
Mohli bychom opět trošku rozvířit angličtinu naší litou češtinou na chatu na www.saabnet.com Co takhle zítra 31.1. ve 14.00 hod?
Technologický postup vyndávání baterky je velmi jednoduchý. Vršek deklu ohneš směrem k motoru a mírně přitlačíš, tím uvolníš mírně zádržné šrouby a potom je vyšroubuješ. Z osobní zkušenosti nejvíce stříkám, když baterku dám nazpět a snažím se najít malé dírky na zaháknutí tyček.
pokud tě ověšem dekl vytáčí do bezvědomí, tak jej prostě vyndej a za pár kilometrů uslyšíš a ucítíš velmi silnou detonaci v motorovém prostoru své 900 Turbo. Pokud tě takováto chůjovina napadne - Bůh s tebou.
No to jsem rád, že v tom nejsem sám😃
Aspoň jsem si ověřil, že největší(a skoro jedinej) problém starejch devítikil je ten dekl. Kdepak nějaký zadřený motory a vybouchlý turba, jak tvrdí v MF Dnes... To jsou proti tomu azbestovýmu krytu jenom prkotiny.
Aspoň jsem si ověřil, že největší(a skoro jedinej) problém starejch devítikil je ten dekl. Kdepak nějaký zadřený motory a vybouchlý turba, jak tvrdí v MF Dnes... To jsou proti tomu azbestovýmu krytu jenom prkotiny.
Nazdar borci! Tak po delší době vás opět zdravím musím si přečíst tu recenzi typu 900 jak tady píšete- ale doporučuju vám poslední číslo AUTOHIT- číslo 3 - právě je na stáncích. Je tam test 9-5 Aero, s názvem "Bílý žár v elegantní peci". Recenze je super a jediná výtka je na to, že u toto vozu je horší výhled dozadu- toť vše. Jinak samé superlativy😄
Kdo má rozhodující slovo u "přestaveb" - Wallicar?
Existuje hardtop na kabrio I. generace?
Existuje hardtop na kabrio I. generace?
WALLICAR jest tim, kdo o prestavbach rozhoduje, na jeho povoleni visi Tvuj zivot, jestlize se pro prestavbu rozhodnes. Jednu mam za sebou a je to celkem soda. Zaplatis 5000,- za pet radek textu, v mem pripade jeste s chybou v typu a cisle auta.
Nechcete někdo napsat trošku podrobnější postup jak postupovat při přestavbě?
Konkrétní příklad (čistě teoretický samozřejmě😃) -
Mám plně pojízdný vrak 84'900T s českými papíry a platnou STK + 88'900T Cabrio US verze s US papíry. Zavolám na Wallicar a tam mi řeknou jestli přestavbu schválí nebo ne. Pokud řeknou že ano, jaká další povolení potřebuju, resp. kdo to ještě může zakázat?
Konkrétní příklad (čistě teoretický samozřejmě😃) -
Mám plně pojízdný vrak 84'900T s českými papíry a platnou STK + 88'900T Cabrio US verze s US papíry. Zavolám na Wallicar a tam mi řeknou jestli přestavbu schválí nebo ne. Pokud řeknou že ano, jaká další povolení potřebuju, resp. kdo to ještě může zakázat?
Uz nikdo. S papirem od Walli, s technicakem a par kolkama cesta na DI, prepsano a hura na technickou a z ni do prirody s vetrem ve vlasech. Ale asi by byl problem u Walli, pokud by to tam nekdo nepostrcil. Nevim, jak to je s prestavbou na kabrio. Hlavne ti dopredu nereknou, jestli povolej, nebo ne. proste prines papiry, volej 2x tydne a casem se neco dozvis. Aspon tak jsem to mnel ja. ale uspel jsem uz s druhejma papirama(99 --> 900)
To KON: pošli mi na saabina@seznam.cz Emila s telefénem na tebe a uvidíme co se dá dělat.
Viggene, díky moc za pomoc. Uváděl jsem to jako čistě teoretický příklad, takže to není akutní problém.
Měl jsem ještě navíc napsat "řekněme, že mám..."(i když půlku vlastně opravdu mám😃).
Sonduju půdu. Asi tak za měsíc se budu muset rozhodnout, jestli si mám nechat svůj současný pekáč pouze kvůli dokladům, nebo ho prodat.
S tím kabrioletem je to zatím jen idea, do takového šílenství bych šel jen v případě, že budu na 101% vědět, že to tady přihlásí. Pravděpodobnější bude konverze na obyčejnej plecháč ze Švajcu. Mimochodem, jedu tam asi za dva týdny, takže pokud náhodou víš o nějakém místě, kde mají slušnější výběr z devítikil, dej vědět!
Pro úplnost - můj email je luki@cbox.cz
Lukáš
Měl jsem ještě navíc napsat "řekněme, že mám..."(i když půlku vlastně opravdu mám😃).
Sonduju půdu. Asi tak za měsíc se budu muset rozhodnout, jestli si mám nechat svůj současný pekáč pouze kvůli dokladům, nebo ho prodat.
S tím kabrioletem je to zatím jen idea, do takového šílenství bych šel jen v případě, že budu na 101% vědět, že to tady přihlásí. Pravděpodobnější bude konverze na obyčejnej plecháč ze Švajcu. Mimochodem, jedu tam asi za dva týdny, takže pokud náhodou víš o nějakém místě, kde mají slušnější výběr z devítikil, dej vědět!
Pro úplnost - můj email je luki@cbox.cz
Lukáš
Dneska ráno jsem přišel k autu a - dveře byly otevřené, věci z kapes vyházené, vyndaná lékarnička...
Nejdřív jsem si říkal, že třeba hledali panel od rádia. Bohužel ne, ten * mi zkurvil zámek od zapalování, takže s ním nemohu otočit a nastartovat😒(( Jemu se to naštěstí taky nepodařilo 😃
Do auta se dostal zámkem dveří, je trochu vypáčenej.
Co mám dělat? Doufám, že se mi ho aspoň podaří odtáhnout na nějaké bezpečnější místo.
Bydlím asi kilometr od místa, kde se ztratily poslední dva Saaby (Strašnice).
Takže všechny plány na přestavbu, kabriolet apod. jsou DEFINITIVNĚ v tahu. Spíš to bude 9000ka za "pár šupů".
Pepe> Asi bych se měl přihlásit do SUG, co? Dokud mám s čím... Během víkendu ti pošlu "přihlášku" a odkaz na fotky mého draka.
Nejdřív jsem si říkal, že třeba hledali panel od rádia. Bohužel ne, ten * mi zkurvil zámek od zapalování, takže s ním nemohu otočit a nastartovat😒(( Jemu se to naštěstí taky nepodařilo 😃
Do auta se dostal zámkem dveří, je trochu vypáčenej.
Co mám dělat? Doufám, že se mi ho aspoň podaří odtáhnout na nějaké bezpečnější místo.
Bydlím asi kilometr od místa, kde se ztratily poslední dva Saaby (Strašnice).
Takže všechny plány na přestavbu, kabriolet apod. jsou DEFINITIVNĚ v tahu. Spíš to bude 9000ka za "pár šupů".
Pepe> Asi bych se měl přihlásit do SUG, co? Dokud mám s čím... Během víkendu ti pošlu "přihlášku" a odkaz na fotky mého draka.
Přehození papírů (alespoň v Praze) - postup je následující: zajít do zastoupení značky s cizozemským techničákem, tam ti daj homologaci - pokud je to podle nich záměnný, pak dojít na emise a STK s novým autem a potom na dopravku. Na dopravku musíš přinést následující doklady: homologaci ze zastoupení, protokol z STK, protokol z emisí, doklad o nabytí (kupní smlouvu), doklad z celnice o proclení a 10 Kč kolek. Někde to třeba jde pohodovějš, ale tohle je oficielní postup v Praze.
To je fakt síla. Mimochodem tvůj drak vypadá dobře, ale není to náhodou 82? - podle introše bych tak soudil. Jo a zřejmě si blbě napsal Emilovou adresu.
viggen> Možná, že to je rok 82. O jeho historii nic nevím (kupoval jsem ho v AAA!!!), a papíry má dost pochybný, navíc nejsou na turbo verzi.
Jak se dá rok výroby zjistit podle výrobního čísla?
Jinak díky za upozornění s tím emailem, máš pravdu, zdá se že nefunguje - omlouvám se, byl to vlastně jen forward na moji stabilní eamilovou adresu. Můj stoprocentně fungujíci email najdeš tedy na stránkách SUG, tady ho nechci uvádět, už tak mi chodí dost virů.
pepe> Díky za nabídnutou pomoc, ale dnes ráno jsem ho odtáh k Suchomelovi.
All> V servisu mi řekli, že většina ukradených Saabů se prý našla, jeden bouraný. Třeba existuje nějaký paralelní SUG Drivers Klub...
Jak se dá rok výroby zjistit podle výrobního čísla?
Jinak díky za upozornění s tím emailem, máš pravdu, zdá se že nefunguje - omlouvám se, byl to vlastně jen forward na moji stabilní eamilovou adresu. Můj stoprocentně fungujíci email najdeš tedy na stránkách SUG, tady ho nechci uvádět, už tak mi chodí dost virů.
pepe> Díky za nabídnutou pomoc, ale dnes ráno jsem ho odtáh k Suchomelovi.
All> V servisu mi řekli, že většina ukradených Saabů se prý našla, jeden bouraný. Třeba existuje nějaký paralelní SUG Drivers Klub...
to KON: vidím že jseš velkej dobrodruh, koupit auto v AAA. Koukni se na [odkaz]
Saab> No dobrodruh jsem asi byl. Ale Saaba sem nutně potřeboval a nic jinýho za rozumnou cenu nebylo. A zas tak strašná koupě to nebyla, pár problémů jsem sice měl, ale asi týden po koupi už jsem s ním odjel do Anglie, kde jezdil naprosto bez problému asi tři měsíce. Chcípnul mi až při návratu domů zhruba 100 metrů
před hraničním přechodem do Čech, ale do Prahy nakonec stejně po mírném přemlouvání dojel.
Vůbec ničeho nelituju, bylo to moje první auto
a mám na něj ty nejlepší vzpomínky (učil jsem se řídit v levostranném provozu...😃)).
před hraničním přechodem do Čech, ale do Prahy nakonec stejně po mírném přemlouvání dojel.
Vůbec ničeho nelituju, bylo to moje první auto
a mám na něj ty nejlepší vzpomínky (učil jsem se řídit v levostranném provozu...😃)).
Našel jsem to kodování výrobního čísla na saabnetu
(www.saabnet.com/tsn/models/). Takže to svoje auto pořádně prolustruju a dám vědět, kdy to vlastně vyrobili. Pokud je to už ročník 82 tak je to paráda, slaví teda letos dvacetiny! A to už je teda opravdovej oldtimer.
(www.saabnet.com/tsn/models/). Takže to svoje auto pořádně prolustruju a dám vědět, kdy to vlastně vyrobili. Pokud je to už ročník 82 tak je to paráda, slaví teda letos dvacetiny! A to už je teda opravdovej oldtimer.
To KON: tak to před tebou smekám klobouk. Koupit auto v AAA a jet s ním do Anglie!! Mimochodem byl dal ruku do ohně, že je to 82, protože já měl v 82 stejnej volant i sedačky a TRX - ka to podtrhujou.
Pan Čech odpověděl na protestní nótu SAABundegroundu ohledně jeho článku o Saabu 900(DÍKY PEPE), vyměnili jsme si kontakty i názory a uzavřeli dohodu, že v budoucnu, až bude shánět informace o saabech, tak mu dodáme pravdivé a objektivní informace - očekávám i vaši pomoc draci!!!!
Právě jsem se vrátil ze servisu. Byla rozlomená vložka zámku zapalování a zničeno zamykání řadicí páky. Vložku vyměnili a dokonce můžu používat stejný klíček jako předtím. Akorát teď nejde zamykat šaltpáka - oprava by prý stála cca 9 tisíc. Ale je to stejně jedno, protože je to skoro na nic.
Teď mě trápí to staré Čapkovské "Kam s ním?".
Teď mě trápí to staré Čapkovské "Kam s ním?".
nechci mít blbý poznámky, ale co třeba AAA?
Schovat ho! Anebo být u něj 24 hodin denně schovanej s baseballkou proklatě nízko... Já jsem to bohužel před dvěma týdny neudělala, byť si ho někdo takhle otestoval, a od soboty ho nemám. Je to to zmiňované devítikilo íčko AKM 93-28, stříbrná metalíza, pětidvéřák, rok výroby 1988, krasavec inteligentní a člen rodiny z Nám. bří Synků. Poznávací znamení - šikmo trčící anténa na zadním levém blatníku. Kdyby se někde vyskytl, volejte, prosím, na 0606725027. Díky moc a kladu na srdce: buďte ostražití a zamykejte devítikila na petlici. Jdu si pořídit bič a znovu objíždět Prahu.
Přišly zlé časy...
Přišly zlé časy...
Navrhy na sraz jsou na strankach SUG.
Ha smejdi porad budou krast, to je snad nejakej uchyl nebo co.
Ha smejdi porad budou krast, to je snad nejakej uchyl nebo co.
Zdar Saabisti,
dlouho jsem se neozval, to vite prace. Ale tady v Praze se nam ty kradeze pekne rozmohly co. Vim o dalsich dvou ukradenych devitikilech I. generace. Kamos parkoval na Miraku, a auto je pryc. Nastesti to mel pojistene. Doporucuji vsem co maji 900, pojistit, aspon to tak neboli. Ten druhy to nemel pojisteny, auto v tahu, prachy taky. Tak bacha! Saabu zdar.
dlouho jsem se neozval, to vite prace. Ale tady v Praze se nam ty kradeze pekne rozmohly co. Vim o dalsich dvou ukradenych devitikilech I. generace. Kamos parkoval na Miraku, a auto je pryc. Nastesti to mel pojistene. Doporucuji vsem co maji 900, pojistit, aspon to tak neboli. Ten druhy to nemel pojisteny, auto v tahu, prachy taky. Tak bacha! Saabu zdar.
Na SUG je v Co vy na to? poznamka okradeneho, co to 900 zas nasel. Ctete.
To Luki: Tvoji prihlasku zpracuji a vitam Te. Pepe
To Luki: Tvoji prihlasku zpracuji a vitam Te. Pepe
Saab
Institut HLDI opět provedl analýzu dopravních nehod v USA pro modely 1998-2000 a výsledek je tento😒br />
Kategorie 4dv. aut třídy ALL MIDSIZE😒br />
1. SAAB 9-3
2. Buick Century
3. Toyota Avalon
4. Volvo S70
8. VW Passat
nejhorší: Hyundai Sonata
Kategorie Luxury cars - ALL MIDSIZE😒br />
1. Audi A6 quattro 4dr
2. Mercedes CLK convertible
3. SAAB 9-5
4. Cadillac Catera
5. Volvo S80
6. Mercedes CLK 2dr.
7. BMW 3 4dr.
8. BMW 3 2dr.
9. Mercedes C class 4dr.
Kategorie Sports cars - ALL MIDSIZE😒br />
1. Jaguar XK convertible
2. SAAB 9-3 convertible
3. Chevrolet Camaro
Kompletní výsledky jsou na [odkaz]
Kategorie 4dv. aut třídy ALL MIDSIZE😒br />
1. SAAB 9-3
2. Buick Century
3. Toyota Avalon
4. Volvo S70
8. VW Passat
nejhorší: Hyundai Sonata
Kategorie Luxury cars - ALL MIDSIZE😒br />
1. Audi A6 quattro 4dr
2. Mercedes CLK convertible
3. SAAB 9-5
4. Cadillac Catera
5. Volvo S80
6. Mercedes CLK 2dr.
7. BMW 3 4dr.
8. BMW 3 2dr.
9. Mercedes C class 4dr.
Kategorie Sports cars - ALL MIDSIZE😒br />
1. Jaguar XK convertible
2. SAAB 9-3 convertible
3. Chevrolet Camaro
Kompletní výsledky jsou na [odkaz]
Saab
V sobotu 2.2 byl mezi 0😁0 - 15:00 z Nuslí, nám. bří Synků ukraden SAAB 900i s SPZ AKM-93-28, rok výroby 1988, pětidveřový, šedá metalíza. Když na něj narazíte, tak mi dejte vědet.
To už snad není normální !
To už snad není normální !
Po delší době cca 2 roky jsem se dnes opět svezl ve svém jmenovci - Viggenovi. A ještě ke všemu v kabráči. A nyní dobrá zpráva pro všechny - bude k vidění v ČR. Zasvěcení už vědí, která bije.
Tak jsem se díval na ty Tvé kola a mám dojem, že obouváš Bravury. To je na tak silný, těžký a rychlý vůz dost špatná volba, nemyslíš? To jsou 15" nebo 16"?
to Huf: ano jsou to Bravury se kterýma bylo auto koupeno, jejich výměna se připravuje (jízdní vlastnosti jsou špatný), pravděpodobně Bridgestone RE720, Continental PremiumContact nebo Dunlop SP Sport9000.
Sou to 15" a Bravury už tam bylym ale půjdou prič. Jinak konstručne na auto jsou i rychlost odpovídá.
Obnova Brno a Bravura za daště = úplně stejná zábava 😄 auto jede tam kam se mu chce, už abych jem měl sundabé.
Obnova Brno a Bravura za daště = úplně stejná zábava 😄 auto jede tam kam se mu chce, už abych jem měl sundabé.
To jsou oba bráši sábové??? ;o)
Hm... Hlavně bych to obul na větší kola, třeba na 17".
Hm... Hlavně bych to obul na větší kola, třeba na 17".
Ano, Saab i Troll jsou bráchové a oba saabisti (já byl ale první 😄. Já dělám o saabech stránku na saab.misto.cz a Troll si tam vede svou rubriku "SAAB 9000". Kola budou podle toho kolik bude "love".
BTW - ví se, kolik a jakých devítistovek je v Praze v současnosti pokradených??? Vzhledem k nezadržitelnému přívalu informací, který mám od soboty z mnoha stran, se v tom nedokážu příliš zorientovat. Na saab.misto.cz jsou poslední informace (vyjma té o mém saabu) ze začátku roku. Předpokládám, že teď už je situace jiná. Když už si takhle kroužím a pátrám po Praze, mohla bych zabít několik much (chacha) jednou ranou - třeba najít ještě nějakého dalšího krasavce. Možná je někdo z vás líp informovaný a zná třeba i espézetky hledaných devítistovek. Napište, prosím, ráda bych pomohla stejně truchlícím kolegům!!!
to Zrzka: vítám tě tady, dneska jsem ti chtěl poslat mail - poslední dobou nějak nestíhám (mě jsi poslal ten mail - saab.misto.cz). Já vím jen o těch na mých stránkách.
Asi zveřejním doporučení pro majitele 900 v Praze: Pitbull inside
Asi zveřejním doporučení pro majitele 900 v Praze: Pitbull inside
Jako admin saab.webpark.cz jsem dostal podle meho odhadu uz tak 9 hlasek o ukradenejch SAABicich. Vetsinou ale bez blizsich udaju.
To Zrzka: Zverejnim i tvuj pripad, mrkni se tam na forum (Co vy na to?), je tam od jednoho postizenyho naznaceno, kdo to muze delat.
To Zrzka: Zverejnim i tvuj pripad, mrkni se tam na forum (Co vy na to?), je tam od jednoho postizenyho naznaceno, kdo to muze delat.
Tak jsem tam byla - a po dvaceti minutách se s nesnesitelně přátelským úsměvem zeptala, co ještě můžu udělat pro to, abych si našla auto. "Nic", zněla odpověď toho milého oježeného stokilového hocha s řetízkem na ruce, žvýkačkou v ústech a chůzí fotbalisty. Jistě má pěkný výhled z kanceláře (celou dobu pozoroval pohyb saabů na magistrále?), takže se svými dvěma přínosy, s nimiž jsem se vydala do Kongresové (hluboký dekolt a náznak analytického myšlení) jsem byla pro to ráno vyřízená. No nic, alespoň jsem se zase něco dozvěděla: "To vypadá, že se v tom někdo chce jenom povozit," zněla ta magická věta. Howgh, myslím, že další info už pro vás není třeba, krom toho tuším, že by se mi z toho popisu mohlo neudělat dobře. Každopádně spis je stále na místním oddělení, není zatím přidělen (fotbalista je jen "rychlá přihrávka" od známého). Ale nač spěchat, vždyť je to teprve šestý den pro mého a pouhý měsíc pro poslední saabíky...
mozna se ptam pozde, ale kdo je tajemny pan M.(viz. SUG)???
To Zrzka: tak to je mi tě líto krásná neznámá. Mě někdo čórnout saaba (kromě holý zadnice a díry do ní nic nemám), tak propuknu v žalostný pláč a nebudu k zastavení, následně se dostaví deprese a jiné zažívací problémy (držíš se dobře). Pokud se nemýlím, tak na SUG majitel ukradeného a nalezeného saabu popisuje, kde ho našel - Smíchov.
Smíchov jsem "zvládla" včera večer, byla jsem i na výletě ve Velké a Malé Chuchli (teda nic moc), kde má pan M. domovské právo. Šestý den pátrání bez úspěchu...
Ale to víš, že se nedržím: chci tomu parchantovi rozbít hubu.
P.S. Množí se i vloupačky do saabů, po kterých je třeba jít vyměnit zámek v zapalování( že by nějaký nešika??) Mně se stalo, že jsem si zámek nechala vyměnit a během čtrnácti dnů jsem o auto přišla úplně. A navíc to vypadá, že nejsem jediná. Přemýšlím, jaké tohle všechno může mít souvislosti...
Ale to víš, že se nedržím: chci tomu parchantovi rozbít hubu.
P.S. Množí se i vloupačky do saabů, po kterých je třeba jít vyměnit zámek v zapalování( že by nějaký nešika??) Mně se stalo, že jsem si zámek nechala vyměnit a během čtrnácti dnů jsem o auto přišla úplně. A navíc to vypadá, že nejsem jediná. Přemýšlím, jaké tohle všechno může mít souvislosti...
Zrzko, kde ti měnili ten zámek?
Jinak jsem si sám, když jsem táhnul svého Saaba se zamknutou zpátečkou do servisu, ověřil, jak snadno to auto může ukrást i totální amatér. Stačí zapřáhnou za jiné auto, zmáčknout spojku a už se jede, řízení jde celkem zlehka, brzdit se dá taky docela slušně, nikdo si tě ani náhodou nevšimne.
Jinak jsem si sám, když jsem táhnul svého Saaba se zamknutou zpátečkou do servisu, ověřil, jak snadno to auto může ukrást i totální amatér. Stačí zapřáhnou za jiné auto, zmáčknout spojku a už se jede, řízení jde celkem zlehka, brzdit se dá taky docela slušně, nikdo si tě ani náhodou nevšimne.
Máš dojem, že ta výměna má nějakou souvislost?...
Měnili mi ho u Plichty...
Měnili mi ho u Plichty...
Zrzka> Nemyslím, že to má souvislost (aspoň doufám). Zajímá mě to, protože mi měnili zámek+ten odlitek okolo něj v úterý u Suchomela. A po dlouhé době jsem byl s prací nějakého Saab servisu naprosto spokojen - stálo to jen 1200 a ještě mi vyluxovali auto. Kolik Tebe, pro srovnání? Dali mi samozřejmě použité díly, nové by prý stály kolem 10 tisíc.
Pepe(alias Supersaab) má s Plichtou velice špatné zkušenosti. Co ty?
Pražáci> Taky se vám zdá, že poslední dobou potkáváte mnohem víc starých Saabů než před pár lety, nebo mám nějaké halucinace?
Pepe(alias Supersaab) má s Plichtou velice špatné zkušenosti. Co ty?
Pražáci> Taky se vám zdá, že poslední dobou potkáváte mnohem víc starých Saabů než před pár lety, nebo mám nějaké halucinace?
Víš, že vlastně přesně nevím? Prokluzovala mi spojka, a tak jsme to vzali při jednom. Myslím, že s tím zámkem jsem se dostala bez práce pod dva. A auto mi samozřejmě odtáhli od domu a pak přivezli do práce... BTW Plichta: před čtyřmi roky mi autíčko ze Švýcarska přivezl (láska na první pohled) a od té doby se mi o něj stará. Nepamatuju se, že bych s jeho péčí měla problémy, občas mám navíc trochu pocit, že mi tam ještě trochu nadržujou. Jenže víš co, jsem ženská, vím, kudy se do saaba lejou všechny kapaliny, poznám ještě pár dalších věcí, ale nejsem mechanik a vlastně ani technickej typ; na druhou stranu je fakt, že ta spojka byl druhej výraznější problém během těch čtyř let - první byla před dvěma výměna převodový skříně. Jinak pouze prohlídky po 10.000 a před zimou... Jéžiš, já tomu parchantovi, co mi ho ukradl, zakroutim krkem!!!
Zrzka> Tak to je jen dobře, že máš s Plichtou dobré zkušenosti. On taky člověk nemá v Praze moc na výběr... A mimo Prahu vlastně taky ne 😒(
Je tu ještě někdo, kdo servisuje u Plichty?Já u něj měl auto jen jednou, ale nebyl jsem tam osobně, takže vlastní názor na jeho služby nemám.
Viggen> Mimochodem, už jsem se konečně naučil namontovat ten kryt akum
Je tu ještě někdo, kdo servisuje u Plichty?Já u něj měl auto jen jednou, ale nebyl jsem tam osobně, takže vlastní názor na jeho služby nemám.
Viggen> Mimochodem, už jsem se konečně naučil namontovat ten kryt akum
...ulátoru bez klení, poškrábaní rukou a v čase pod 30 sekund 😃
Kon> Tak to gratuluju: i když teď právě pro mne mluvíš "cizou řečou", tak si vcelku dovedu představit, že to je úctyhodný výkon!😊
ALL> I když mi to trochu rve srdce, jedu teď do soboty mimo Prahu, net, na dosah veverek a lišek , čili přerušuji pátrání po svém saabíkovi. I když mám jako Kon dojem, že se jejich počet v Praze znásobil, prosím ještě jednou - uvidíte-li stříbrné pětidvéřové devítikilo íčko, AKM 93-28, které dříve kralovalo Nám. bří Synků, dejte mi vědět na 0606 725027. Díky moc!!!
ALL> I když mi to trochu rve srdce, jedu teď do soboty mimo Prahu, net, na dosah veverek a lišek , čili přerušuji pátrání po svém saabíkovi. I když mám jako Kon dojem, že se jejich počet v Praze znásobil, prosím ještě jednou - uvidíte-li stříbrné pětidvéřové devítikilo íčko, AKM 93-28, které dříve kralovalo Nám. bří Synků, dejte mi vědět na 0606 725027. Díky moc!!!
Pan Plichta se vzdycky tvari jako nejvetsi kamos a ma v zasobe spoustu historek o debilech, co je voskubal. Pak doda, ze to neni Tvuj pripad. Ja koupil devitikilo, co potrebovalo vymenit hlavu motoru. Jel jsem k Plichtovi, ktereho mi doporucil kamos. Prvni vymena dopadla jeste slusne, takze jsem rad vyplaznul nekolik tisicovek a byl jsem rad, ze mam skvely auticko. I par dalsich oprav provedl na svem "dvorku" docela dobre, i kdyz vzdycky udelal jenom polovinu veci z toho, co jsem chtel. Pak nastal ten kriticky okamzik, kdy po kontrole u neho a premereni vule ventilu (alespon nauctovane) auto prestalo jet. Verdikt: vymlaceny ventily, nutna vymena hlavy a spousty dalsich veci. Po zaplaceni a vyzvednuti nespokojenost, auto chcipalo a vubec se chovalo trochu divne. Privezl jsem mu ho na serizeni motoru a kontrolu atd. Stalo u nej tyden a kdyz jsem mu volal, ze uz bych ho fakt potreboval, tak rekl, ze se na nej mrkne. Vecer pred vikendem a odjezdem na chalupu jsem u nej byl, prevzal jsem auto a objednal nekolik vecicek, jako napr. spodni dil sedacky, zaplatil a odjel. Nevim, jak by se melo chovat auto po vyzvednuti ze servisu, ale rozhodne by nemelo jet maximalne 120 km/h a zrat 25 litru na sto. A to nekecam. Vratil jsem se do Prahy a zacal jsem motor zkoumat sam se svym kamosem, co tomu rozumi. A vysledek - ten motor nikdo konrolovat nemohl, protoze byl totalne mokrej a svinstvem ucpanej vzduchovej filtr, motor nebyl absolutne vubec serizenej (mereno CO2) a to melo za nasledek ono neprijemne chovani. Tehdy jsem nad servisem Plichta zlomil hul. Mimochodem - ohledne tech objednanejch dilu se jeste neozval, coz uz je asi dva roky. Pepe
Saab
Co byste řekli tomu kdybychom se sešli na tuningovém srazu v Brně ?
[odkaz]
[odkaz]
No že bych byl příliš vodvázanej myšlenkou uspořádat sraz SUG s bagelitovejma plasťákama na brněnským okruhu se říct nedá. Vůči některým tuningovým vozům mám těžkou averzi. Hlavně když se na mě na cestě zezadu sápe snížená Filcka nebo dvojkovej Golf s navrtaným vejfukem o průměru roury z kamen. Do Brna bych se rád podíval, ale za záchvaty smíchu z mé strany neručím.
Já vím, taky jediná věc, která mě tam láká je, že ti změří výkon motoru, mě by totiž zajímalo kolikže to Troll vlastně má sobů. Sraz SUG můžeme klidně udělat i sólo dle původních plánů.
To Saab: no tak to by mě taky zajímalo a hlavně jakej to má krouťák. A hlavně bych strašně rád vykostil nějakého plasťáka na sprintu. Už jenom ten pocit, že historický saab vyklepne ospoilerovanou zrůdu mě rajcuje.
Už jsem tady. Dokonce uvažuji, že bych tam vzal na přeměření i Koyota 😄 Jediná věc, která mi vadí je datum, ten víkend jsem měl jet hrát celorepublikový firemní turnaj v bowlingu a měl jsem hrát s nějakýma kočkama z Hradce Králové (ještě jsem je neviděl) 😒
uvidíme, jak rozhodne udergroundová většina, ikdyž ten víkend bez kočiček by mě asi s.al, ale to je život. Já na tom srazu byl naposled na jaře 2000 a bylo to brý. Nevíš co budou chtít za tu plochu?
Nevím, já tam ještě nikdy nebyl a vše co vím je na tom odkazu. Jediná věc, kterou nemusím je asi závod na okruhu, prý je tam tak drsný asfalt, že budeš mít z pneu slicky 😄 Jenda už tam jezdil. BTW víš už o Jendovém Hirschovi a převodovce ?
Gumy jsme tak na 9-5 Kombi totálně odvařili, byli sjetý do půlky nápisu Michelin a slicky + kotouče a destičky, ale 2.3 LPT si potom myslela že je lepší než Aero. Copak se stalo Jeníkovi? Ani se nepochlubil! Auto sem viděl minulý týden na servise, ale jenom kvůli lakování.
Uz se teším panove na nějakou akci, jinak pořád pracuji takže se nemam čas dostat na inet, jenom teď mám štěstí v praci u jedné moooc hezké kočky že sem se dostal k inetu.
Viggen kdyžtak pošly sms
Ale průběžně to tady sleduji a SAAB referuje každou změnu.
Viggen kdyžtak pošly sms
Ale průběžně to tady sleduji a SAAB referuje každou změnu.
Zvazujem vymenu 9-3 2.0i manual za 9-5 2.3t automat. Mate s automatom v Saabe niekdo skusenosti? Ci ten novy 5-stupnovy stoji za tie chechtace, kazivost (ak vobec nejaka), atd. Ak bude SUG zjazd v okoli Brna, vobec by som nebol proti myslienke sa zucastnit. Vopred dik za nazory.
Ten automat bych bral jako dobrou volbu, mít na nového SAABa, tak ho v automatu koupím. Na posouzení poruchovosti je ještě brzo, ale je to japonský výrobek a ty jsou vyhlášeny spolehlivostí, takže by to mělo být OK. Já jel v 9-5 s automatem jen jako spolujezdec, ale Troll ho i řídil, vyřídím mu ať se ti tady ozve.
A toho srazu v Brně se můžeš zúčastnit, bude to 23.3 na Tuning srazu 2002 na Masarykově okruhu.
A toho srazu v Brně se můžeš zúčastnit, bude to 23.3 na Tuning srazu 2002 na Masarykově okruhu.
Brno - No Problem, další místo pro mě. Automata do 9-3 či 9-5 můžu rozhodně doporučit - lepší jak manuál. Když jí dochází olej tak jede do poslední kapky. Pokud není ani kapka oleje, přestane řadit, doleješ olej a jezdí dál bez problémů!!
Měl jsem tu možnost si zajezdit s 9-5 v automatu a od té doby nechci nic jiného než automat, byl to ještě ten starší 4-kvalt a fakt to byla paráda, žádné škubání při řazení, poznáš to jenom na otáčkoměru, že ti klesnou otáčky při přeřazení. Ten nový 5-kvalt musí být ještě lepší. Můžu jen doporučit a pokud máš tu možnost a prostředky běž do toho. Já osobně bych do další SAABa automat chtěl.
Musime jednat rychle, takze se projevte vsichni, co by jste do toho Brna jeli. Musim co nejrychleji rezervovat plochu. Pepe
Saab a Troll potvrzují účast a rezervují si 1 parkovací místo. Zvládneme to i na tu 7 hodinu, doufám. BTW: je tam nějaký poplatek ?
Panove a damo cetl jsem spoustu vasich prispevku do tematu a mrzi me ze hazite vsechny lidi od WLC do jednoho pytle. Ja tady pracuju 7 let a za saaba bych dejchal. Mam sice 9000 cs 2.3 turbo trosku vymazleny podotykam soukrome ne sluzebni a ne 900 ale zacinal jsem s ni a az budu bohatej tak si nejakou poridim. samozrejme AERO protoze to auto ma "koule". Jak vypada moje cs vam muze povedet viggen-mafi a jak s nim umim zachazet taktez. Mrzi me co se deje se starejma 900. Sam jsem jich po ukradeni opravova asi 5. Taktez tvrzeni ze oprava zamykaciho mechanismu zpatecky stoji 9-10tis je nesmysl. Opravna sada je za 1700,- a vlozka zamku a 2 klice za 2500,- plus nejaka prace. Jinak zdravim viggena urcite vi o koho jde a panove nejezdete jako blazni!
Tak se sním přijeď ukázat do Brna a určitě by pár lidí s tebom hodila řeč, kvůli opravám a kam s nima. Můžes pak vykostit nějákého tunningáře v sprintu až mu plasty lítat 😃
Na tema tuning sraz jsem uz s viggenem mluvil a mam to domluveny nehlede na to ze uz jsem tam dvakrat byl. Nevidel jsem tam zadnyho saaba. A fakt do vas nechci rejpat. a na tema plastaky si myslim ze nebude jednoduchy naklepat ve sprintu s 1.3t tezkym saabem s prednim nahonem a 230 konema na prednich kolech treba BMW se zadkem ktery pridrepne a nehrabne. me gumy rvou i na trojku a to jezdim dunlop sp 9000 225/45. Jina kava by byla letmej start treba od 50 km/h zrychluje malo co jako turbina. Nechci se jich zastavat ale mam to vyzkouseny. Z nuly to fakt neni jednoduchy.
Hele, uz mam zase zmatek v tom, kolik nas tam teda pojede. Poslete mi mail, jestli tam chcete misto. Dik Pepe
Na tuning jedu, Troll.
2 saab.tomik: Já narážel hlavně na přehnaně oplastovaná vozítka s motory 1.3-1.4l a podobně, které jsou nechutně přelácaná a o tuningu (i spojlerovém) se jim může jenom zdát (i škoda 120 může byt s citem krásně udělaná). Pokud jde o sprint, budu muset souhlasit. Tvoje je modré Aero nebo červené co jezdí se zapnutýma mlhovkama a v garaži máš toho žluťáska 96?
2 Jenda: Držím palce ať to zvládne a přijedeš. O pletivu "dolů" taky uvažuji, ale není čas a hlavně nemám kde Trolla zvednout.
2 saab.tomik: Já narážel hlavně na přehnaně oplastovaná vozítka s motory 1.3-1.4l a podobně, které jsou nechutně přelácaná a o tuningu (i spojlerovém) se jim může jenom zdát (i škoda 120 může byt s citem krásně udělaná). Pokud jde o sprint, budu muset souhlasit. Tvoje je modré Aero nebo červené co jezdí se zapnutýma mlhovkama a v garaži máš toho žluťáska 96?
2 Jenda: Držím palce ať to zvládne a přijedeš. O pletivu "dolů" taky uvažuji, ale není čas a hlavně nemám kde Trolla zvednout.
To Mr. Thomas (saab.tomik) - lidi do jednoho pytle se házet nesnažím. Ty a chlapi na dílně ste brý, dá se s vámi normálně kecat a nikdy ste mi žádnou sviňárnu neuďelali, narozdíl od jiných. A k tomu tvýmu nejezděte jako blázni, nonono to říká ten pravej. Po zkušební jízdě ve tvém zlém císku sem se šel málem přebalit, protože mé trenýrky jsem málem obdařil hnědým proužkem.
Přátelé, doufám, že do srazu v Brně bude HIRSCH OK!! Teď má momentálně KO převodovku (zasvěcení vědí o čem mluvím...) ale v nejmenovaném servisu na severu Čech plánují kromě jiného lak všech plastů do barvy karosérie atd... mají mou 100% důvěru. Takže doufám že opravená převodovka bude zdárně tahat 230 zlých sobů( Všichni Trollové nechť žehnají rukám mechanika Rosti.... ať to dá co nejdříve dohromady) Jo Viggene! A králíkářský pletivo bude Hirsch mít i v otvorech ve spoileru pod nárazníkem!!!!
Rozumim tomu tuningu. Mas pravdu ze vetsina tech aut je tam oplacana 13 s rourou od kamen a opravdu peknejch nadupanejch aut je tam par. a moje je cervany s mlhovkama a zlutak v garazi kterej mi ovsem az tak nepatri. jen se o nej staram a jezdim s nim.Tech aut co s nima jezdim je vic treba stara 900 kabrio nebo kombik od hirschu. nevim cim do brna dorazim cervenaka chci prodat a nabrat jedno anniversary. Mozna by byl vhodnej ten 290konovej kombajn power by hirsch co ty na to viggene?
2 Zrzka: Gratuluji k nalezení tvého SAABika a přeji brzké navrácení.
2 saab.tomik: Tak aniversary, mmmm tak to se i mě strašne líbí a mohl bych ho, ale kdybych vyhrál těžké melouny tak to jistí TROLL 2.3 EVO ala Hirsch 310 sobů.
2 saab.tomik: Tak aniversary, mmmm tak to se i mě strašne líbí a mohl bych ho, ale kdybych vyhrál těžké melouny tak to jistí TROLL 2.3 EVO ala Hirsch 310 sobů.
No na papire ty kone vypadaji pekne ale moje zkusenost je takova ze v ty 9-5 ten vykon moc nevnimas. dost jsem najezdil s 290 konovou 9-5 a ten pocit z toho vykonu tam moc neni. To auto je tichy, neskace neperes se s volantem proste nuda. jenom jedes rychle ale pocitove to nevnimas. jen podle budiku.takze na srdecni zalezitost je lepsi naturalnejsi cs. jiny kafe je viggen. najel jsem s nim sice asi jen 500km ale to ze kdyz radis z 2 na 3 musis chytnout volant obema rukama aby se ti nevytrhnul je fakt zazitek. a neni to takova obrovska kachna jako 9-5. na poulicni boj bych volil viggen. samozrejme od hirsche. nedovedu si predstavit co to pak predvadi kdyz v zakladu je to bomba. na denni jezdeni kombika 310hp. s tim muze jezdit i slecna na nakup
Viggen aaach, tak to je můj sen (aspoň si ho zkusit). Pokud jde o 9-5-ku, je fakt moc tichá a pocitově se mi zdálo nové AERO (250ps) línější než moje CS-ko (200ps). Můj Troll tlakuje turbo až do červeného pole, takže zátah je to řádný. V Brně na tuningu by měly měřit výkon motorů, takže pokud to půjde nechám si ho přeměřit 😄. Bohužel nemám tolik zkušeností s 9-5 abych obě auta posuzoval, takže jenom tlachám. S 9-5 jsem jezdil pouze na srazech, ale tam si člověk moc nezajezdí. Jediná 9-5 s kterou jsem si trošku pořádně zajezdil byla 3.0 V6 TiD.
To saab.tomik: když jsem s tím kombajnem jel, tak mi ten zátah připadal celkem slušnej. Krouťák 400 Nm by měl bejt poznat, jenže ty seš moc rozlítanej a pro nás normální to je něco extra. Co je na něm supr jsou sedáky a podvozek od Hirsche. Až tam kiksne tubo, musíš panu M. doporučit koupi turba Garett a přečipovat Trionica na 310 PS a 440 Nm, víc netřeba - vše tam už je. Na druhou stranu souhlasím, že na živočišnou jízdu je Viggen lepší. Dvojka, lehce přišláplej plyn a pereš se s volantem, kam to má jet. A hlavně NO TCS, NO ESP - živočicháro labůžo. Hirsch nabízí Troll 2.3 R do 9-3, převrtá na 2.3, chladič, výfuk, katalyzátor, trubka sání a výsledek zní 308 PS a 400 Nm - tomu už rozumím. Držím ti palce ať ti to vyjde s Anniversary - vím odkud vítr vane a je to libovej kusan (doufám, že už ho nebudeš dál ladit)
Nechci se chlubit ale to anniversary co chci uz bylo u hirschu 230 hp ma 17" kola kratsi pruziny sparco a vymazlenou hudbu. proste milacek a majitel je lestic cidic najeto 130tis je jak novej.tmave modra metla cernej interier tak se modlim aby to dopadlo
Ty 17" jsou od Hirsche? Pokud jo, tak už teď blednu závistí 😃))
to troll: bohuzel nejsou. nejaky still auto. moc z nich nadsenej nejsem takovy aero kola s lestenym limcem to je ono. mam je na svojim a miluju je. jenze 17 je 17 nenadelas s tim nic. to viggen: Ten kombik jede od 100km/h dal. tam je to cejtit. Nedavno jsem velkemu M pujcoval svoje a rikal ze mu prijde ze na 100 mu musim v poho stacit. 9-5 ma hrozne dlouhy kvalty oproti cs. jo a to anniversary budu asi muset trocha seridit. urcite by mi vadilo ze tam chybi to strileni a plameny ve vyfuku pri razeni jak my to dela cervenak... jen mam pocit ze system rizeni motoru trionic neni takovej tvarnej jako LH co tam mam ted
tak to bohužel tvárnej moc není, ale aspoň se zbavíš katu že? Jenom mi potom poreferuješ, jak si otevíral turbo na víc - jenže tohle si hlídá trionic - jak ho přečůrat? Toť otázka hodná mechanika od Saabu.
Trionic je jenom mozek. ten vydava povel k ovladnuti ventilu co ridi tlak. je treba nahradit tento ventil veci ktera nebude poslouchat jednotku ale me. takhle to mam v cervenem a parady haba kuk. jen se bojim kdyz uz se v tom angazoval hirsch abych si to nepreseridil prilis a ojnice mi neprosla blokem. to zas bude laborovani...LH neumi primo ovladat tlak turba na to je tam jina jednotka. jenze trionic ovlada vsechn👋vstrikovani zapalovani plneni/ a myslim ze ma i jiny moznosti ubrat vykon kdyz pozna ze tlak je moc velky. LH to neumi. ta ridi jen benzin.
Ty vole Tomiku, gde bereš ještě čas angažovat se na internetu? Myslel jsem že máš práce hafo... To nemate v tý vaší louži do čeho píchnout? A když se nudíš, tak proč se sakra nesebereš a nejedeš se ke mě podívat na nějakou pěknou V8? Sakra.
No prace je myslim dost. ted je trosku volnejsi nebot svedi nemaj dily. Mame tu asi 5 aut ktery cekaji na to az svedi neco sezenou. jedna 9-5 tu uz 2 mesice ceka na chladicovou pricku. fakt bych chtel bejt majitel.vyplaznout 1,5 milose za auto a cekat pak ctvrt roku na opravu. jeden muj znamej ma aero a po pul roce mu klekla jednotka no a uz za 7 tejdnu jezdil. neni to parada? platis leasing bezi ti zaruka a auto stoji jako mrcha v servisu my na nej muzem koukat a nechat na sebe rvat nastvanyho zakaznika
No vono když objednáváš díly přes půlku východní Evropy do Švédska, tak to trvá několik týdnů. Za komančismu díly, který nebyli na skladě, dováželi se letecky do druhého dne. A když se tehdejší šéfíci snažili dělat Czákovou, že to nejde, a tím se snažili brát úplatky, stačilo pohrozit. A z vyprávění vím, že jeden zákazník udělal panu Mašitovi takovej cirkus na servise, že než dojel domů, už ho tam čekal telegram, že převodovka byla letecky dopravena do ČSSR a čeká na své vyzvednutí na letišti v Ruzyni. Byly to zgurvený časy, ale tohle fungovalo. Co se děje dneska je xindl.
To Thomas: tak až bude Eklund v Sosnový, tak se dohodni s mechanikama, ať ti to lehce poladěj. Eklundovo turbo velikosti soudku na pivo ve mně vzbouzí velké naděje.
to viggen:jenze ja potrebuju najet trochu vic nez jeden zavod a menit motor. to by bylo neekonomicke menit porad pisty. a ty prace jejeje. kdepak ja uz jsem starsi clovek a z rychly jizdy se mi dela spatne.koupim si daewo matiz
Daewoo Matýsek je dobrá kára. Vzádu je více místa než v 900 I. generace, to že kufr má velikost 150 litrů oproti 650 l v devítikilu je daň za komfort. Ovšem nejlepší je zlej motor ze sekačky na trávu. Měl jsem v tom strach, že se to ve vinglu položí na bok. Celkem by mě zajímalo, jak by jelo devítikolo s pořádným chladičem vzduchu, upraveným sáním, vsřikováním vody s menším a výkonnejším turbem.
že potřebuješ najet více než jeden závod !? Kolikrát si měnil hlavu na červeňákovi? A hlavně: vzal jsi ho někdy na měření kolik to má sobů a Nm??
To Thomas: Mě tak napadlo, abychom v Brně měli aspoň trochu úspěch, chtělo by to tvýho červeňáka a od pana M. kombajna Hirsch 280 PS / 400 Nm - to by byla pecka!
to viggen: ten kombinovany vuz je realny i kdyz velky m ma na podobne akce svuj nazor. kdyz jsem ho tahal minule tak mi odvetil ze nevidi jedinej duvod proc by mel sobotni odpoledne travit ocumovanim oplastovanejch felicii. no a cervenaka prodavam tak nevim. navic uz jsem vlozil zpet kat a tak nejak ho pripravuju do civilni podoby 5mistneho cestovniho automobilu s preplnovanym motorem a pohonem prednich kol. asi vezmu mamky saaba przdivaneho doma plazivku. 900 2.0i v automatu...
To tomik: tak to si budu v 900 T16 připadat jako ve tryskáčí, ikdyž íčko s automatem jede velmi dobře. Zrychlení nic moc, ale koncovka do 200 km/h je velmi brá.
to saab.tomik: a mas ho komu prodat?
to supersaab: no nekoho mam slibenyho ale nic zasadniho. nechal jsem tam sportovni podvozek ladenej remus, aero kola a komplet hudbu. subwoofer, zesilovac, zimni obuti, trosku vetsi vykon. je to v kuzi, ACC, ABS r.v. 92. motor a skrin po GO a novy turbo. Na tacho je 280 tis ale kdyz bych ho o 100 ztocil tak to nikdo nepozna. to vis saab... Radsi tam ale necham tyhle km a vim ze to je pravda nez kdyz tam nekdo natoci 150. je jasny ze takhle stary auto musi mit najeto vic.
***drát, já to love mít tak do něj naběhnu. To by bylo lepší kostění než v devítikilu. Jo a pozdravuj svojí ctěnou polovičku, v pátek jsem se jí skoro nevěnoval a mohla mít tudíž pocit, že jí přehlížím. Vyřiď simtě vomluvu. Plný turbo s tebou!
Teda řeknu vám, docela mě to udivuje. Člověk by čekal že takovýhle nadšenci hrajou fér aspoň ve vlastním týmu, ale koukám že * zůstane * ať fandí bmw nebo saabu.
""Na tacho je 280 tis ale kdyz bych ho o 100 ztocil tak to nikdo nepozna. to vis saab... ""
PeeKaa
""Na tacho je 280 tis ale kdyz bych ho o 100 ztocil tak to nikdo nepozna. to vis saab... ""
PeeKaa
moc tomu asi nerozumis kdyz to takhle napises. myslel jsem to tak ze to auto na ty km nevypada a bohuzel i saab se prodava v bazarech a tam to staceji o sto sest. ja jsem psal ze to delat nebudu z tech duvodu ze je to zbytecny to vis saab... zasveceni vedi ze se za ty km stydet nemusi. jinak X ka jsou firemni testovaci prenosny spz. o tom hazlu bych si s tebou rad promluvil
Pokud jsi to myslel takhle - tak to sorry...
Jsem vůči těmhle hrátkám s tachometrama poněkud nabuzenej, poněvadž jsem se takhle nechal nachytat u svýho prvního auta a stálo mě to 30T. Grrrrrr..... Já dostat znova toho člověka do pařátů.
😒
PeeKaa
Jsem vůči těmhle hrátkám s tachometrama poněkud nabuzenej, poněvadž jsem se takhle nechal nachytat u svýho prvního auta a stálo mě to 30T. Grrrrrr..... Já dostat znova toho člověka do pařátů.
😒
PeeKaa
2 peekaa: vono u saabistů pravověrných je stav tachometru něco jako fetiš - čím víc tam je naskákanejch kiláků, tím je to zajímavější. Takový CC céčko, ze kterýho na tebe čumí z přístrojovky 720.000 km je fakt dost dobrý.
peekaa> Proč to množné číslo??
A Tomik přece neřek, že to přetočí.
Ale jinak tě úplně chápu, taky mě serou ti * co přetáčej tacháky, všelijak podivně a za asistence policie legalizujou kradený auta apod. Jak je třeba možný, že to přetočení tacháku se klidně nabízí v Annonci (v některejch zemích je za to kriminál)...
A Tomik přece neřek, že to přetočí.
Ale jinak tě úplně chápu, taky mě serou ti * co přetáčej tacháky, všelijak podivně a za asistence policie legalizujou kradený auta apod. Jak je třeba možný, že to přetočení tacháku se klidně nabízí v Annonci (v některejch zemích je za to kriminál)...
no jo jsme v cechach. tady jde ledacos. nastesti kdyz pominu posledni a snad jedinou aferu se starejma 900 ktery se v praze posledni dva mesice ztaceji a nachazeji a suska se ze policie v tom nic nedela presto ze vedi o koho jde a ten se beztrestne prohani v tech kradenejch autech tejden po praze a ani si nezmeni spz saab neni objektem zajmu ruznych padelatelu. je to pro ne nezajimava hranata krabice ktera je navic draha
rozumim na co narazis ale tyhle dily nemaj svedove v centralnim skladu. treba na kapotu na cs ted hledaj dodavatele protoze ten stavajici vybouchnul. to ovsem zakaznika nezajima
Resp. je k vidění na odstavném policejním parkovišti v Praze 9. Podpraporčíkovi, co toho parchanta stopnul v rámci silniční kontroly, koupím pugét rudých karafiátů... Škoda jen, že nikdo příliš neví, kde se toulá můj spis, kdo ho má na starosti, jaké má číslo a podobné detaily. Ale je fakt, že konec ve stylu "auto zachráněné během dvou neděl, vydané během jednoho dne" - to by byl skoro až kýč!
Tímto zastavuju pátrání po Saabu 900i AKM 93-28. Díky moc za podporu. Zrzka ze Synkáče
Tímto zastavuju pátrání po Saabu 900i AKM 93-28. Díky moc za podporu. Zrzka ze Synkáče
Před malou chvílí jsem se dozvěděl, že inžinýr Ivánek Slizoun, hlavní řiditel firmy Vakokár s.r.o., generální impotént luxusních vozů, zřejmě přikázal, aby vyplatili výplatu svému zaměstnanci, pikantní ovšem je, že se jedná o mzdu za Červenec 2000, protože to je samozřejmě dlouhá doba, přikázal jí vyplatit i s úroky, ovšem pikantí je také to, že se k tomu nerozhodl dobrovolně, ale až po prohrané soudní při. Zdá se tedy, že je to opravdu čestný muž, nebo že dostal ukrutnou běhavku. Na můj dotaz, proč tak dlouho otálel s výplatou mzdy tomuto zaměstnanci prohlásil: Já nehápu, já nemám názor. Což považuji za odpověď hodnou velkých managorů typu Dršla Kubky Mareše. Zaznamenal Holgerson Nils a jeho houser Martin. Další zprávy z Vakokáru s.r.o. budou následovat.
Proč se vlastně devítikilu říká devítikilo?
Protoze kdyz vezmez vzdalenost z Prahy do Trollhattanu v metrech, vydelis ji deseti a odectes ji od tisicinasobku uzitecne hmotnosti SAABu 900 1. generace, dostanes cislo, ktere po zkraceni vypada takto: 656100000000 a to odmocnis 4 a dostanes cislo 900 coz je devet stovek a pristoupime-li na stovka = kilo, pak je to devet kil a z toho zktacene devitikilo.
Díky za vědecký výklad pane profesore. Ale stejně to moc jednoznačný nejni. Jsou i takoví hlupáci jako třebas já, co můžou přistoupit i na to, že kilo=1000. A ta nula navíc znamená u Saaba skoro
smrtelnej omyl😃.
smrtelnej omyl😃.
Duben 1998 - Tragicky omyl v Praze: J.P. dluzil panu H.D. 500 Kc a jeho vetu "Kdy mi vratis to petikilo?" si vylozil jako pokus o lichvu. Mel totiz take za to, ze kilo = 1000. H.D. skoncil na JIP a J.P. v cele.
Kveten 1998 - Na podobne pripady upozornil Dr. Matejka ve sve stidii "Verbalni komunikace - pomocnik, nebo prekazka?"
Cerven - Listopad 1998 - Projednavani otazky NLC (Narodni lingvisticke centraly)
Prosinec 1998 - Mezinarodni lingvisticke sypmosium uznalo kilo = stovka.
Kveten 1998 - Na podobne pripady upozornil Dr. Matejka ve sve stidii "Verbalni komunikace - pomocnik, nebo prekazka?"
Cerven - Listopad 1998 - Projednavani otazky NLC (Narodni lingvisticke centraly)
Prosinec 1998 - Mezinarodni lingvisticke sypmosium uznalo kilo = stovka.
Předchozí příspěvek mě trošku zchladil nadšení, ale přesto si to neodpustím...
Asi před deseti minutama jsem viděl v karlíně úplně novou 95ku (2,3 kombi) - krása... Ale měla zelenou značku - s X kem - můžete mi někdo prosím říct co to znamená? (zkušební, testovací?)
Dík
PeeKaa
Asi před deseti minutama jsem viděl v karlíně úplně novou 95ku (2,3 kombi) - krása... Ale měla zelenou značku - s X kem - můžete mi někdo prosím říct co to znamená? (zkušební, testovací?)
Dík
PeeKaa
rozumim tomu. delam saaby a uz se mi dostalo par aut do ruky kde se majitel divi jak je mozny ze je sice 10 let stary ale ma najeto "jen" 110 tis a ejhle ono turbo a prevodovka a benzinova pumpa... pritom takova dobra znacka tak malo najeto a vsechno na opravu. akorat ze to auto za to nemuze ze ma najeto o sto vic. a pak rekne: hm to ja si uz saaba nekoupim kdyz se tak sype.
tak jsem resil cenu a nejradsi bych napsal: nutno videt slyset a svezt se. nema cenu resit tohle kdyz to nevidis. je natazenej do detailu vsechno na palubce sviti ,vsechno funguje, sehnal jsem do nej kuzi/puvodne byl velurovej/ ,repro jem kupoval troje nez to hraje jak ja chci a toho vztekani aby to jelo...jeste jsem ted narychlo menil celni sklo kdyz ho prodavam , menil vsechny naplne a filtry. nechci az ho nekdo koupi aby prvni cesta vedla do servisu. dam k nemu plechy se zimakama a poklice necham tam handsfree na nokii. stal me hodne nervu prace a penez. mam ho moc rad
pepe> No pod 200 to asi nebude...
pod 200 ho fakt nedam. to si ho radsi necham.
Kdyz tak o tom uvazuju, tak to by mne totalne vystavilo. Asi budu jeste tak dva roky kocirovat to svoje vorezly icko a az potom se podivam po turbine. Pepe
turbo 2.3 to jistí. ten kdo ho nemá, stejně v něm skončí.
Já v něm začal 😄
2 saab.tomik: plně chápu tvůj názor na cenu, vím kolik stálo mne než jsem si dal Trolla (CS 2.3 turbo M92) do dobrého stavu. Nemít Trolla tak do tvého červenáčky bych šel. Já kupoval Trolla jako 8-mi letého a měl najeto 180.000 km, dneska má 210.000 km. Udělané rozvody a převodovku, momentálně neprodejné.
2 saab.tomik: plně chápu tvůj názor na cenu, vím kolik stálo mne než jsem si dal Trolla (CS 2.3 turbo M92) do dobrého stavu. Nemít Trolla tak do tvého červenáčky bych šel. Já kupoval Trolla jako 8-mi letého a měl najeto 180.000 km, dneska má 210.000 km. Udělané rozvody a převodovku, momentálně neprodejné.
jo znam to .tohle jsem absolvoval. a k tomu DI, benzinovou pumpu, turbo, a byle blikace, na strechu ploutev z 9-5, silentbloky na ramena...
che che já zatím ne! akorát doufám, že rozvody udělali ve švajcu na 150.000 km, protože motor má 213.000 km a rozvody nejsou vůbec slyšet, motor si přede jako švýcarský hodinky a rozvody nejsou vůbec slyšet. Skříň zatím řadí O.K. a pětka lehounce hučí pouze v tahu od 70 km/h, atak jí řadím až tak v 90 km/h. Když to klapne, tak bude mít saabina světle šedý kožený sedačky a nápravy z modelu 89. A když ten nahoře dá, tak i 16" Fondmetaly s ET 35 - to bude žrádlo. To už bude hodně "typicky zlej saab"
prepacte ze vstupujem ale mohli by ste mi napisat kolko krat bol shumacher majstrom sveta F1?
Saab
to viggen: díky za linky. Vypadá to, že ta nová 9-3ka v Ženevě není nebo to zveřejní až za půl hodiny 😒 Na stránce [odkaz] jsou jen info o 9-3X.
když si otevřeš Presskits a Photos, je tam zmínka o tom, že fotky budou dodány dnes od 10.00 hod
Jenže na Saab Media Online nejsou zatím žádné informace a taktéž nebyl založen speciální web jako v případě 9X nebo 9-3X. Myslím, že nová 9-3ka bude až na podzim. Jen doufám že se mýlím, protože se už nemůžu dočkat nového modelu s novou generací motorů se systémy SCC a SVC.
vzpomneš si jak to bylo s novou 9-5? Nikde nic, švédi my nic nevíme a pak najednou bum a byla tu 9-5, aniž bylo cokoliv anoncováno a předpovídáno a připraveno.
Nová 93 v Ženevě asi určitě představena nebude. Světová premiéra má prý být 13.května v Paříži.
Je to škoda, Ženeva by určitě byla ideální místo.
Ale má to logiku - v Ženevě se GM asi bude soustředit hlavně na novou Vectru.
Je to škoda, Ženeva by určitě byla ideální místo.
Ale má to logiku - v Ženevě se GM asi bude soustředit hlavně na novou Vectru.
Saab
V Ženevě je vystavena upravená verze Aera s výkonem 305 koní a točákem 420Nm pod označením "Saab Performance by Hirsch". Nabízen bude od června, označení Viggen zatím nebylo oficiálně zveřejněno.
Co říkáte na novýho draka 9-5 Viggen? Mimochodem Saab 9X dostal cenu za nejlepší evropský design
The 'Saab Performance by Hirsch' range includes the following enhancements:
Engine and Chassis
- Saab 2.3T Aero power upgrade to 305 bhp max. power and 420 Nm max. torque
- Upgrade of Trionic (ECM), turbocharger, intercooler, intake pipe
- Complete sports exhaust system including separate tailpipes.
- Performance brakes
- Lowered chassis and sports-tuned suspension
- 18-inch alloy wheels
Exterior Styling
- Sports mesh grille insert
- Complete new front bumper assembly with integrated spoiler
- Contoured rear bumper
- Sculptured side sill extensions
- Roof-mounted rear bridge spoiler (wagon) Boot-mounted lip spoiler (sedan)
Interior Styling
- Sports leather interior, including seats and door inserts
- New main fascia finish, including information and audio display
- Brushed aluminium interior door handles
- Sports steering wheel
- Pedals in aluminium.
Performance
- Top spee😜 250 kph (limited). 0-100kph: 6.4 secs
The 'Saab Performance by Hirsch' range includes the following enhancements:
Engine and Chassis
- Saab 2.3T Aero power upgrade to 305 bhp max. power and 420 Nm max. torque
- Upgrade of Trionic (ECM), turbocharger, intercooler, intake pipe
- Complete sports exhaust system including separate tailpipes.
- Performance brakes
- Lowered chassis and sports-tuned suspension
- 18-inch alloy wheels
Exterior Styling
- Sports mesh grille insert
- Complete new front bumper assembly with integrated spoiler
- Contoured rear bumper
- Sculptured side sill extensions
- Roof-mounted rear bridge spoiler (wagon) Boot-mounted lip spoiler (sedan)
Interior Styling
- Sports leather interior, including seats and door inserts
- New main fascia finish, including information and audio display
- Brushed aluminium interior door handles
- Sports steering wheel
- Pedals in aluminium.
Performance
- Top spee😜 250 kph (limited). 0-100kph: 6.4 secs
Protože očekávám v následujících příspěvcích vlnu nekritického nadšení, tak přidám pár méně obdivných názorů. Někdo tady holt zájmy konzervativních saabistů hájit musí.
Nijak mě 9-5 Viggen neláká. Myslím, že základní verze s full turbem má výkon naprosto dostatečný.
Pokud chce někdo opravdový sporťák, ať si radši koupí Porsche... Obecně mi 9-5ka vzhledově přijde jako auto bez "chuti a zápachu"(kombík se mi líbí mnohem víc než sedan) a doufám, že nová 9-3 nebude něco jako zmenšená kopie svého většího bratříčka.
Ale nevím, nevím, prý už nebudou vůbec dělat kombi-kupé.
Nijak mě 9-5 Viggen neláká. Myslím, že základní verze s full turbem má výkon naprosto dostatečný.
Pokud chce někdo opravdový sporťák, ať si radši koupí Porsche... Obecně mi 9-5ka vzhledově přijde jako auto bez "chuti a zápachu"(kombík se mi líbí mnohem víc než sedan) a doufám, že nová 9-3 nebude něco jako zmenšená kopie svého většího bratříčka.
Ale nevím, nevím, prý už nebudou vůbec dělat kombi-kupé.
Tak jsem si ten článek přečetl celý a závěr je tento. Není to 9-5 Viggen !
Jde o to, že zákazníci Saabu vyhledávali různé sportovní doplňky pro svého saabika, aby se odlišili a vyjádřili tak svou individualitu. A proto došlo ke spolupráci mezi Saabem a Hirschem. Jde o to, že Saab bude prodávat různé doplňky pod označením "Saab Performance by Hirsch". Tzn. že si budete moct vybavit Saaba novýma spoilerama, nárazníkama, sedadlama, sportovním volantem, úpravou řídící jednotky, výkonějšími brzdami apod. Tyto doplňky si budete moci nechat namontovat v Saab Performance by Hirsch Centers. Záruku bude poskytovat Saab a Hirsch. Vrcholem všeho je právě 9-5 Aero s těmito doplňkama, které jsme mylně považovali za Viggena. V červnu budou k dispozici doplňky i pro jiné varianty 9-5ky. That's all folks.
Jde o to, že zákazníci Saabu vyhledávali různé sportovní doplňky pro svého saabika, aby se odlišili a vyjádřili tak svou individualitu. A proto došlo ke spolupráci mezi Saabem a Hirschem. Jde o to, že Saab bude prodávat různé doplňky pod označením "Saab Performance by Hirsch". Tzn. že si budete moct vybavit Saaba novýma spoilerama, nárazníkama, sedadlama, sportovním volantem, úpravou řídící jednotky, výkonějšími brzdami apod. Tyto doplňky si budete moci nechat namontovat v Saab Performance by Hirsch Centers. Záruku bude poskytovat Saab a Hirsch. Vrcholem všeho je právě 9-5 Aero s těmito doplňkama, které jsme mylně považovali za Viggena. V červnu budou k dispozici doplňky i pro jiné varianty 9-5ky. That's all folks.
4KON: 9-5 bez chuti a zápachu? Zírám! 9_5 je po letech zase klasický saab na rozdíl od italské 9000 a německé 900 II resp. 9-3. Srovnej si prosím klasickou 99 a 9-5 a uvidíš teméř designově totožné vozy. A jestli bude nová 9-3 menší 9-5 bude to jen dobře!
Nils> Ok, každej to vidíme jinak. Možná proto, že
mě se vlastně 99 sedan taky moc nelíbila. Saab pro mě znamená 96 a stará 900. Jasně ty ostatní bych taky mohl, ale už "jen" proto, že je to Saab...
Myslím, že je škoda, že se Saab tak snadno zbavuje
svých charakteristických znaků, které jej odlišovaly od davu (proč třeba už nedělá to vypouklé čelní sklo, mění znak a masku pomalu každých pár let atd.). Prostě 9-5 ani nepřišla s ničím novým, ani nenavázala na starou klasiku.
Saab není masová značka a tak si snad může nějakou tu výstřednost dovolit (nebo spíš musí).
Abych jen nekritizoval - prototyp 93X ukazuje blýskání na lepší časy a doufám, že se něco takového bude brzo vyrábět.
mě se vlastně 99 sedan taky moc nelíbila. Saab pro mě znamená 96 a stará 900. Jasně ty ostatní bych taky mohl, ale už "jen" proto, že je to Saab...
Myslím, že je škoda, že se Saab tak snadno zbavuje
svých charakteristických znaků, které jej odlišovaly od davu (proč třeba už nedělá to vypouklé čelní sklo, mění znak a masku pomalu každých pár let atd.). Prostě 9-5 ani nepřišla s ničím novým, ani nenavázala na starou klasiku.
Saab není masová značka a tak si snad může nějakou tu výstřednost dovolit (nebo spíš musí).
Abych jen nekritizoval - prototyp 93X ukazuje blýskání na lepší časy a doufám, že se něco takového bude brzo vyrábět.
4KON: Jo, 96 to je těžká klasika, bylo to jedno z nejzábavnějších autíček které jsem kdy řídil. Ale zkus se ještě jednou lépe podívat na starou 900. Jo? Vidíš? Vždyť je to 99, ale roztáhnutá do stran. Já mám dojem, že SAAB 99 je jedno z nejméně doceněných aut historie. Málokdo si uvědomí, že jeho vznik padá do poloviny šedesátých let (sic!) A málo ho doceňují i saabisté. (Mezi námi: nebudeme si namlouvat, že 900 I je prostě divná...) Ale nebýt 99, nebyla by ani tahle klasika. Vypouklé sklo není všechno. V podstatě omezovalo svojí minimální plochou výhled... A co další klasické prvky... překrytí předních blatníků kapotou, tvar zadního sloupku karoserie atp. To je pár bodů kvůli kterým musím chválit i 9-5. Maska? Neblázni. Styl masky je totožný již přes třicet let. A logo? No co se dá dělat... Saab se rozhodl používat logo, které přinesla Scania a používá ho dodnes... Měj se fajn! Viva la saabolution!
Nils> V zásadě s tebou ve všem souhlasím, akorát se na to díváme každý z jiného úhlu.
Jasně, 900 je protáhnutá 99 (ale spíš do dýlky než do strany). Přesto si myslím, že ty dlouhý převisy vzhledu ohromně prospěly. Ale taky je fakt, že většině lidí co znám se moje devítistovka vůbec nelíbí, a ani Saabisti většinou nejsou ze sedanu nadšení. Hlavně, že se líbí mě. A o tom vyklenutým voknu mi moc povídat nemusíš - na semafory koukám zásadně střešním oknem! Až ale budu po letech na svoji devítistovku vzpomínat, s úsměvem na rtech si na tu akrobacii za volantem způsobující bolest krční páteře při čekání na semaforu vzpomenu jako první😃
To s tím logem taky naprosto chápu. Vlastně je ten
současný znáček docela hezký, ale jsem v těchto věcech tradicionalista - "letadýlko" na 96 už bylo naprosto dokonalý. Na znak se prostě nešahá(nebo jen minimálně). Jak by dopad třeba Mercedes, pokud by mu amputovali tu hvězdu na chladiči?
Je mi jasný, že 9-5 má spoustu kladů a je to kvalitou, technikou a užitnou hodnotou nejlepší Saab vůbec. To ale nemá cenu ve fóru o Saabech
opakovat, to tady snad všichni víme😃)
Jasně, 900 je protáhnutá 99 (ale spíš do dýlky než do strany). Přesto si myslím, že ty dlouhý převisy vzhledu ohromně prospěly. Ale taky je fakt, že většině lidí co znám se moje devítistovka vůbec nelíbí, a ani Saabisti většinou nejsou ze sedanu nadšení. Hlavně, že se líbí mě. A o tom vyklenutým voknu mi moc povídat nemusíš - na semafory koukám zásadně střešním oknem! Až ale budu po letech na svoji devítistovku vzpomínat, s úsměvem na rtech si na tu akrobacii za volantem způsobující bolest krční páteře při čekání na semaforu vzpomenu jako první😃
To s tím logem taky naprosto chápu. Vlastně je ten
současný znáček docela hezký, ale jsem v těchto věcech tradicionalista - "letadýlko" na 96 už bylo naprosto dokonalý. Na znak se prostě nešahá(nebo jen minimálně). Jak by dopad třeba Mercedes, pokud by mu amputovali tu hvězdu na chladiči?
Je mi jasný, že 9-5 má spoustu kladů a je to kvalitou, technikou a užitnou hodnotou nejlepší Saab vůbec. To ale nemá cenu ve fóru o Saabech
opakovat, to tady snad všichni víme😃)
99 - ka byla ve svý době snad třetí auto s nejširším prostorem na zadních sedákách po Rolls Roycu a MB S klasse. 900 I. generace je defacto modifikovaná 99, aby se saab mohl prodávat nadále v USA, kde se tou dobou zpřísnili podmínky na crash testy. A právě to činí z 900 legendu - takový auto se už nepodaří nikdy splácat dohromady. Souhlasím s názorem, že 99 je nedoceněné auto - ve své době 1969 to byla prostě pecka a je dodneška.
Ďábli, dlouho jsem tady nebyl vidět, takže tímto zdravím všechny, kteří neví, kam mě zařadit. Ostatní snad pozdravím osobně koncem měsíce v Brně. Co by řekly moudré/modré Saab hlavy tomu, kdybychom se v sobotu rozehřáli na motokárách? Zvažte, možná tam bude volno a myslím, že by to mohla být docela psina...
Každopádně tímto také kynu Troolovi, kterého jsem dnes k mému velkému a příjemnému překvapení potkal.
Každopádně tímto také kynu Troolovi, kterého jsem dnes k mému velkému a příjemnému překvapení potkal.
900 jsem prodal pred rokem, ale po tom "smirovani" semaforu strechou s mi styska neuveritelne. Vubec, po celym tom auticku....
Stojíš první u semaforu a jako * se vykláníš doprava, nebo pokládáš hlavu spolujezdkyni do klína, abys viděl na semafor. V létě si oteřeš šíbr, ale v zimě je to hódně blbý.
Není, ty měkoto! Šíbr mám lehce pootevřený i v zimě😃 Ten plexisklovej "deflektor" na střešním okně je tuze praktická věc.
Co do mě děláš tlaky ty diline! V zimě jezdím zásadně s otevřeným šíbrem, jenže když ti přes noc zamrzne, tak musím nejdřív vyhřát auto a teprve potom ho otevřít. Na rozdíl od TVÝHO SAABu, ten můj má šíbr elektrickej.
Saab
Tak jak jste v sobotu dopadli draci ?
Saaby, jidlo, zpev (motoru). Proste pohodicka. Par vecicek projednano, snad budu mit cas hodit to na web. Melo bu byt i par fotocek. Pepe
A co víno? 😄
vínečko nebylo, pouze se chlastalo na hektolitry nealkoholické pivo - Birrel, Clausthaler a Budweiser.
Skouknul jsem fotky, majitel bílé 900 má určitě radost 😄
Pojedete do toho Brna? Ráno bysme se někde srazili, pak bychom se vyřádili na těch motokárách (viz. grip) a pak třeba na skok na tuning.
Pojedete do toho Brna? Ráno bysme se někde srazili, pak bychom se vyřádili na těch motokárách (viz. grip) a pak třeba na skok na tuning.
dle nejnovějších informací výše jmenovaný člen opět taví své opět poladěné císko. Ani se neozve, potvora!
Potvora se neozvala z důvodů značného zaneprázdnění. Rosťa sestavil převodovku jako hodinář od firmy Omega. Teď přenáší 230 losů na vozovku úplně parádně a rychlosti tam skáčou jako po másle. Navíc jsou i spodní plasty pod prahama a lemy blatníků v barvě karosérie... V servisu nacházející se na severní výspě Čech se vyznamenali. Vivat Macháček. Už mě svrběly ruce a Hirschův návrat byl oslaven pokořením hranice 220 km/h hned cestou domů. Takže hlásím návrat na palubu. Jo a pletivo je i v otvorech v předním spoileru.
jsem zvědav až jej uvidím. zkoukni aktualizaci SUG od Pepeho. Jsou tam nové fotky Jimiho draka, Saabiny a Květoslava.
V CarAndDriver (www.caranddriver.com, reviews->36 on the floor) je srovnávací test sportovních sedanů. Viggen
sice dopadl předposlední, přesto doporučuju přečíst - je popsán moc pěkně.
sice dopadl předposlední, přesto doporučuju přečíst - je popsán moc pěkně.
Skvělej článek...
Ale první dvě místa němcům? Brrr...
PeeKaa
Ale první dvě místa němcům? Brrr...
PeeKaa
Jo, hlavně se mi líbí u Viggena to hodnocení
Highs, Lows, the Verdict 😃
Highs, Lows, the Verdict 😃
Saab 9-3 Viggen
Highs: Traditional quirky, offbeat turbo front-drive charm from Saab.
Lows: Traditional quirky, offbeat turbo front-drive charm from Saab.
The Verdict: Traditional quirky, offbeat turbo...
tak a teď to můžeš ještě přeložit pro neanglicky speakující české saabátory!!
Highs: Traditional quirky, offbeat turbo front-drive charm from Saab.
Lows: Traditional quirky, offbeat turbo front-drive charm from Saab.
The Verdict: Traditional quirky, offbeat turbo...
tak a teď to můžeš ještě přeložit pro neanglicky speakující české saabátory!!
No na přesném překladu vlastně moc nezáleží.
Myslím, že to, že největší klady Saabu jsou i
jeho největší zápory, charakter značky přesně vystihuje.
PS: Moje angličtina taky není perfektní.
offbeat=neobvyklý;
quirky=něco jako podivný, zvláštní.
Myslím, že to, že největší klady Saabu jsou i
jeho největší zápory, charakter značky přesně vystihuje.
PS: Moje angličtina taky není perfektní.
offbeat=neobvyklý;
quirky=něco jako podivný, zvláštní.
znova: offbeat - neobvyklý; quirky - něco jako podivný, zvláštní.
quirky - svérázný, bizarní
tolik Lingea lexicon
tolik Lingea lexicon
pepe> Díky za doplnění. "Svérázný" - to je přesně to co Saaba vystihuje.
přesně tam jsem se dostal taky, a sú šťastné, že nésu jediné voloako zmetené.
Nazdar borci! Článek o Viggenovu jsem poslal svojí kamarádce která umí anglicky stejně jako česky (nebo vlastně ještě líp) takže až to bude přeložený, tak to zájemcům pošlu e-mailem.
Viggenovu = Viggenovi
Car&Driver je můj oblíbený časopis a všechny články tam mají vynikající úroveň. Je to prostě zábava číst, není to takový ten suchopárný popis
jako bývá obvyklé jinde. Další dobrý je anglický
TopGear. Navíc jak v Anglii, tak USA mají Saaby rádi a rozumí jim. Kdo teda umí aspoň trošku anglicky, najde na www.caranddriver.com o Saabech
celkem dost zajímavých testů. Nejsnažší je zadat search Saab a vypadne vám toho kupa. Ovšem nesmí vás moc odraďit, že Saaby obvykle končí ve srovnávacích testech na chvostu...
jako bývá obvyklé jinde. Další dobrý je anglický
TopGear. Navíc jak v Anglii, tak USA mají Saaby rádi a rozumí jim. Kdo teda umí aspoň trošku anglicky, najde na www.caranddriver.com o Saabech
celkem dost zajímavých testů. Nejsnažší je zadat search Saab a vypadne vám toho kupa. Ovšem nesmí vás moc odraďit, že Saaby obvykle končí ve srovnávacích testech na chvostu...
Včera večer v mém skorooblíbeném seriálu 6 v tom, se mihla 900 - šikmý čumák v skutku zajímavé pozici. Jela do myčky s otevřeným šíbrem. Nádherný byl pohled zepředu jak projíždí myčkou a následně na řvoucí posádku ve voze.
se těším až obluda 9-5 Saab performance by Hirsch vyjede a bude normálně v prodeji. 305 PS a 420 Nm pokládá na záda odvěkého rivala Volvo T5 i tu jejich novou super verzi S70 s T5 (300 PS, 400 Nm). Ovšem nejlepší zůstane stějně Troll 2.3R - 310 PS a 440 Nm.
Pozor vsichni devitistovkari mam tu dalsi pokus o loupez. znicene razeni a strzena spinaci skrinka. stale totez a zrejme stejny pachatel. Pozor na sva auta!!!
Víte někdo, kdo to dělá a proč? V Praze snad už nemůže bejt devítisovka, kterou to nepotkalo😒
Okruh osob okolo krádeží 900 se uzavírá,sice pomalu,ale jistě.Existují adresy,jména,policejní záznamy,nepřímé důkazy,části Prahy kde se obvykle najdou po krádeži. Ale,jsou i velké otazníky.
Vsechny ukradene 900, o kterych informoval SUG, se jiz nasly. Pred chvilkou jsem se to dozvedel. Pepe
by mě fakt zajímalo co to je za ichtila, kterej to dělá a co z toho má. Pokud se ty auta zase najdou, tak mi to připadá, že někdo nemá práci a tak si jí takto zařizuje.
Včera a předevčírem u nás v divadle hostoval Bolek Polívka a přiletěl - coby správný SAABista- svým novým 9-5 Aero combi, model 2002, šedivá metalíza.
Zdar kolegove, neznate nekdo v Praze nejake dobre autolakyrnictvi. Na parkovisti mi nejaky trouba skrtnul o zadni blatnik. Neni to promackle, ale jsou tam pekne skrabance. Diky za doporuceni. Saabpilot
Co znamená dobré? Levné?
Nemyslim tim nejlevnejsi, ale takove, kde udelaji kvalitni praci v dobrem casovem terminu.
>Viggen: Ja vim, rad bych tam zajel, ale nemam cas. Radeji jim vyrid, aby si udelali pobocku v Praze. Myslim, ze by tu meli urcite hodne zakazek. To je normalni, ze firmy jdou do velkych mest, kde je potencionalne vetsi trh, vic prace, zakazek a penez.
>Viggen: Ja vim, rad bych tam zajel, ale nemam cas. Radeji jim vyrid, aby si udelali pobocku v Praze. Myslim, ze by tu meli urcite hodne zakazek. To je normalni, ze firmy jdou do velkych mest, kde je potencionalne vetsi trh, vic prace, zakazek a penez.
Oni by si rádi udělali servis v Praze, jenomže v tu chvíli by wakokár - "Neser boha, drž hubu, nestěžuj si a plať s.r.o." zřejmě zbankrotoval díky svému prasáckému jednání se zákazníky. Co si má myslet člověk, když si přijímací technik v servisu importéra dovolí říct novému majiteli ojetého vozu, který nový prodali a servisovali, že "servisují pouze stálé zákazníky"? O co mu jde? O vlastní kapsu? A o to, že se prodejci serou do zákazníků jiných dealerství považuji za sviňárnu non plus ultra. Na každou svini se vaří voda, ale až bude zabijačka u těchto sviní, tak u toho nechci být - bude to strašný.
Dostala mě zpráva, že si Bolek Povívka koupil nový auto v Praze. To jenom nasvědčuje, co to je za prasácké jednání. Dát zákazníkovi větší slevu, než je marže dealera je slabým slovem řečeno sviňárna. Pokud tohle čtou lidi a doufám, že jich to čte hodně i z jiných automobilek a prodejců jiných značek, již si udělali obrázek co je WLC za firmu a jací lidé tu pracují - HANBA. Za tohle se snad není ani možný stydět, to už chce hodně silnou náturu, bezpáteřnost a slizkost. Pánové, je mi z Vás na blití a sere mě z takovejma lidma jako ste vy, sem se kdy potkal a musím spolupracovat, děláte jenom SAABu hanbu a doufám, že brzo skončíte.
Taky mě překvapilo že nemá brněnsou SPZ ale pražskou a navíc pod SPZ tabulku se jménem pražského výhradního zástupce....... a nikoliv Brno...
Trochu schladim vase vasne. Ta bolkova 9-5 neni jeho ma ji pronajatou a ani s ni sam moc nenajezdi. Ma ridice. Od WLC ji ma proto ze aida pronajem nedela. A kdyz teda jsi takovej vlastenec znacky co je pravdy na tom ze jdes delat do citrona? Poradna francouzska znacka?
No tak to jsem teda nevěděl, že je to jenom půjčené, ovšem na dané věci a názoru většiny saabistů to nic nemění. A že ty seš taky dobrej vlastenec, je známá věc. Když se ti to vysere, nebo to rozštípeš, tak proč to spravuješ v nejmenovaném servisu a ne ve svém pracovišti, cože? Doba opravy a cena jsou mimo lidské chápání, co?
www.saab-machacek.cz - pouze pro info.
Vakokár už teda prodává auta sám sobě? No tak to už je hodně hustý... Taky se mi pokládá otázka proč AUTOVAJDA ten pronájem nešlehla přes nějaký operativní leasing, nejjednodušší způsob jak si v ČR pronajmout auto. Třeba to opravdu nemohla udělat. Když je prostě zájem přiživit se na slavné osobě, tak proč se nepřiživit v Praze? A nebo to auto má pan Ml. Boleslav skoro zdarma? A nesere tě Tomiku, že na to platíte všichni? Z mýho pohledu je to ale dobře, jen víc takových darovaných aut, čím více jich bude tím dříve pocestuje generální ředitel dovozce luksusních vozidel ing. Ivánek Slizoun, domů do širých feferonkových plání...
jestli ti jde o tohle tak si nepamatuju ze jsem nekdy neco nahore opravoval. no asi jo ale spis blbosti. s fousatym mechanikem jsem ndost zadobre a myslim ze i s vedenim. pomahame si navzajem at radama nebo pujcovanim dilu ktere nejsou a treba patecnim vozenim dilu z WLC. neni treba si strilet do vlastnich rad. dily na moje nabourany cs jsem si z 95 procent dovezl sam a co se tyce opravy tak jsem nani cekal 2,5 mesice. jen jsem nechtel nabourany auto vlacet do jiznich cech kde ma nas klempir dilnu kdyz mam servis za barakem. Co se tyce bolka a jeho saaba tak na servis jezdi do aidy a my to auto uvidime az ho bude vracet nebo az si aida nebude s necim vedet rady a hodi to na nas. Pod znacky at si da treba mc donald. ja jsem jen uvadel veci na pravou miru a proc je to auto od nas nevim. a slavnejch lidi co jezdi se saabem mame svejch dost nemusime se o ne prat s aidou. a tema autama nejezdej kvuli sandorov ale proto ze to je saab.
samozřejmě, že si tvých zásluh všici váží a oslavují blahoslaveného Thomase, ovšem do vlastních řad si začal střílet ty, ne já. Není to souboj mezi tebou a mnou a nechci abychom byli ve-při od slova příti se. Tu na jde o princip, kterej chápem oba, takže zpívej píseň toho, koho chleba jíš.
Ja jsem jen napsal jak je to s bolkovym autem. aby nedochazelo k informacnimu sumu. nebyla to oslava WLC jak je dobrej. vy jste se na me vrhly jak vosa na bonbon. myslim ze me znas jak to s materskou firmou myslim a jak je to s tim chlebem co jim. nejim nici. spoluprace s ostatnima je nutna u tehle znacky u tech co to s ni mysli dobre. bohuzel to nejsou vsichni. to se asi shodnem vsichni
a uz toho nech a prodej mi to auto doktore
to saab.tomik: no a není právě v tom ten podraz ? Třeba to Aida chtěla prodat a Wallicar nabídl pronájem s tím, že si to Aida nemůže dovolit. No, ale to už je stejně jedno.
Ještě k Bolkovi: to že má řidiče vím. Bolka tady na dálničním přechodu jednou celníci i opili (měl řidiče) 😄 Prý ten řidič těm Saabům dává pěkně zabrat, takže koupě Saaba po Bolkovi není dobré řešení.
Dnes jsem v Praze videl naborenou 900 I. generace, vinove cervena barva. Nevim jestli to neni nahodou zase ukradeny auto. SPZ zacina na AKK. Kdyby ho nahodou hledal potencionalni majitel, tak je v ulici V Holesovickach.
2. ideová konference SUG je plánována na 20.4.2002. Potvrdtě prosím svou účast na stránkách SUGu. Dzienkujem bardzo.
Saab
Co je pravdy na tom, že už se údajně mají zastavit objednávky na současnou 9-3ku ? Nebo už se vůbec neberou ?
No je to docela pravdepodobny, protoze vyroba soucasne 9-3 se ma zastavit 8.srpna a asi jich maji jeste dost na sklade... V zari se ma rozbehnout vyroba nove(fotky maji zverejnit
13.kvetna).
Vsechny informace jsou cerpany ze saabcarsonline.com .
13.kvetna).
Vsechny informace jsou cerpany ze saabcarsonline.com .
Ve filmu Odplata s Melem Gibsonem (So - Nova) se na začátku mihla bílá 9000.
15. a 16.6. sraz v Roudnici nad Labem - zatím nepotvrzeno
Saab sraz 15. a 16.6.2002 na letišti v Roudnici nad Labem potvrzen. Nechť se zpráva roznese všem saabistům.
to Viggen: doteď jsem si myslel, že mluvíš o srazu pořádaném Českým Saab Klubem. Z tohoto omylu mě vyvedl teprve včera Jenda.
L&Z Autobazar Tomáš Louthan & Radek Zimák
Garage Macháček
SAAB underground
si Vás dovolují pozvat na 1. Saab slet, který se bude konat 15. a 16.6.2002 na letišti v Roudnici nad Labem.
Garage Macháček
SAAB underground
si Vás dovolují pozvat na 1. Saab slet, který se bude konat 15. a 16.6.2002 na letišti v Roudnici nad Labem.
Saab
Včera dorazil dopis od Českého Saab Klubu kde píšou nějaké informace o tom, že vystoupili z Autoklubu ČR a mimo jiné se tam zmínili o tom, že 22. a 23. června bude tradiční Saab sraz v Novém Městě.
ČSK je kulturní vložka Vakokáru, jejich čestný místopředseda inženýr Ivánek Slizoun se zřejmě dozvěděl, že potřeba za členství v AMK platit panězi a proto rozhodl vystopit. Zajímalo by mě ovšem jeslti další z přispěvatelů z řad Vakokáru, pisálek Šárka jim k tomu má co říct... Já osobně se toho srazu rozhodně nezúčastním...
hele chlapi, mam mensi dotaz. Je dobry koupit starsi 9000 aero nebo radsi CSI? Nebo tak nejak se to jmenuje. Tak kolem 300 000,- nese to nejaky rizika? Kolik ma mit to auto tak najeto? Na co se zamerit? Jo a zitra jedu do Liberce. Tam je ten Machacek, ne? Nevite kde to tam je? Chci si totiz koupit novy auto a nevim jestli novy Subaru cca 700 000 bez DPH nebo jetej 9000 za cca 300 000. Ten SAAB me laka /kuze, 230 HP a nasirani * v BMW a MB/ Dik za odpoved
Jasně že koupit, ale u prodejce který se zabývá značkou SAAB, např. Macháček atd... Takovej auťák je u něj servisovanej, ví o něm všechno a upozorní Tě na všechny podrobnosti ohledně danýho vozu. 9000 Aero je brko, auto, který "má duši". To je bez diskuze. Je třeba při kilometrovým proběhu blížícímu se 200 000 km udělat rozvody a taky hlídat stav převodovky, popř udělat repasi.Ale všechny tyhle skutečnosti - a mnohé další- Ti v servisu, kterej se "naší" značkou zabývá, řeknou. V Liberci pokud přijíždíš ve směru od Děčína zahni za čerpadlem Shell doprava, potom projedeš pod viaduktem a zase doprava, myslím si že se ještě ozve Viggen a cestu Ti popíše podrobně, navíc Tě bude v showroomu očekávat s otevřenou náručí.
Ó jak jsi mocný Jendo. Děkuji za propagaci prodejního stánku. Jenom moc neukazuj svoje auto, protože všichni by potom chtěli takový auta a jezdilo by jich tu moc.
Dík na svetlou jezdim lyzovat, ale jezdim horem, takze sem si ani nevsim kde to tam je. No a kolik by ten SAAB mel mit maximalne najeto, aby stal za koupi.? Abych nebyl furt v servisu?
nejlépe přes 200.000 a hlavně aby ti někdo dokázal, že byly uděláný rozvody a skříň. Pak do toho jenom do 400.000 km leješ olej a o nic se nestaráš, kromě nějakých blbostí kerý můžou odejít vlivem opotřebování.
V Liberci sídlí v Hanychovský 557, ale zejtra bude mít zavřeno, protože prodejce jede na služební cestu. Jestli chceš, tak si udělej výlet do Dolní Světlý - do hnízda saabů nebo pošli Emila na garage.machacek@iol.cz a až se prodejce vrátí, tak se ti ozve. Myslím, že do 300.000 tam bude mít jedno luxusní 9000 CSE 2.3T s el. sedáky atd
Ahoj ludia!Tak kdo vsetko pojde do Noveho Mesta? Posledny rok to teda vonkoncom za moc nestalo, tak neviem, ci sa oplati merat tam tu cestu... Chcelo by to zacat nejaku predvolebnu kampat na zlet Undergroundu. Ja som sice v poslednej dobe trochu utiahnuty fanusik, ale o to oddanejsi 😃
V sobotu v noci byla ukradena další 900...
SPZ: AHZ 43-61, přední SPZ chybí, tmavě šedá metalíza, šíbr, urvanej přední znak, najeto 180 000 a v kufru byl petangue 😊
SPZ: AHZ 43-61, přední SPZ chybí, tmavě šedá metalíza, šíbr, urvanej přední znak, najeto 180 000 a v kufru byl petangue 😊
Dej vědět, kam Ti máme hlásit případný nález!!! (Kdyby aspoň ten petangue...😊)Rozhazuju všude sítě a myslím, že všichni saabaři taky - ale nenechal jsi jim na sebe žádné spojení... Držím palec.
to Jaman: hoď sem nějaký kontakt ať to můžu hodit na web saab.misto.cz
Chcel som sa opytat, ake pneumatiky davaju v Trollhatane do prvovyroby? Dufam, ze Conti Eco Contact... to je hrozny odpad. To robia v Goeteborgu a je to vec ktoru asi nikdy nepochopim.
SAAB má smlouvu s Michelinem, takže do prvovýroby jdou Micheliny, dokonce jsou prý dělaný na zakázku přesně na SAAB.
A to dokonce policií! Volal mi šťastný, leč trochu depresivní majitel, kterému saaba našli policajti kdesi v Bohnicích, na špalcích místo vymontovaných kol, s rozbitým okýnkem a poházenými stříkačkami a jehlami...
Hej! Marko chce kupit auto, tak som ho zacal lamat na 900I. Ktory rok by bol najlepsi? 92ka?
Hey Martin, ty ještě žiješ ? 😄 Musím ti ještě poslat ten slíbený mail. Na 900I. je tady e😜ert spíše Viggen, ten ti poradí líp.
Saab
Včera jsem potkal na dálnici maďarskou 9-5ku Aero 2002. Nejdříve jsme se blikáním a máváním pozdravili a pak když jsme sjeli z D2 na D1, tak jsme se vydali na let po D1. Bohužel handicap 50 koní byl velmi znát, ikdyž jsem měl plyn na podlaze, tak mi Aero ulétlo bez sebemenších problémů. Tak jsme se drželi cca 50km, chvíli jsem ho vedl já, chvíli on mě, bylo to super.
BTW: na Trollovi jsme včera objevili funkci částečného Night panelu ! Když podržíte tlačítko INFO a stisknete tlačítko R, tak se vypne počítač a zůstanou svítit jen budíky (otáčkoměr, rychloměr, palivoměr, turbo a teplota motoru) !
BTW: na Trollovi jsme včera objevili funkci částečného Night panelu ! Když podržíte tlačítko INFO a stisknete tlačítko R, tak se vypne počítač a zůstanou svítit jen budíky (otáčkoměr, rychloměr, palivoměr, turbo a teplota motoru) !
No mám radost, že se devítikilčo našlo. To POLICIE: thank you very much, taky jsem za poslední týdny prošel několika silničníma kontrolama, jenom proto, že to byl starej saab. Že by to souviselo?! To: Vosa, čím mladší 900 tím lepší, ikdyž asi od roku 91 to byly většinou LPT-čka 140 PS bez chladiče, ale rychlá skříň a chodí to velmi dobře. Taková 92 - 93 s ABS a airbagem je už libovka, ale nebál bych se i starších šikmáčů, pokud měli pravidelnej servis, nebo sou dotažený ze švajcu. To SAAB: taky sem zaregistroval, že maďaři v Saabech jsou dobře vylitý do saabů a zdravej jako vzteklý - až na jednoho.
Prave jsem se na SUG docetl, ze morava nejenom, ze neprijede na ideovou konferenci, ale mozna ani neprileti na slet.
Na Moravě teď dochází k velkým změnám a zvratům zapříčiněným auty a ženskými, proto ty problémy s účastí. Do Roudnice přijedeme na 70%, ale jisté to není.
To Morava: jste skoro pod džihádem. A nejet na ideovou konferenci kvůli ženský je diletantství a důkazem toho, kdo u vás nosí kalhoty.
První fotky nové 9-3 na: [odkaz]
1,8t with 150 bhp/224 Nm,
a 2,0t with 175bhp/265Nm
and a 2,0T with 210Bhp/300Nm.
The new 9-3 will also be available with 2,2 TID (Diesel) 125Bhp (the same engine as in the present 9-3). A Hirsch version with 260bhp are also e😜ected as well as a V6 version. As for the gearbox there will be 5 and 6 speed manual gearbox and 5 speed automatic gearbox. AWD (All Wheel Drive) will be introduced to the 9-3 in about 1 year.
a 2,0t with 175bhp/265Nm
and a 2,0T with 210Bhp/300Nm.
The new 9-3 will also be available with 2,2 TID (Diesel) 125Bhp (the same engine as in the present 9-3). A Hirsch version with 260bhp are also e😜ected as well as a V6 version. As for the gearbox there will be 5 and 6 speed manual gearbox and 5 speed automatic gearbox. AWD (All Wheel Drive) will be introduced to the 9-3 in about 1 year.
Bohuzel, vypada to presne jak jsem se obaval - zmensena 9-5 😒( Beee.
Kdyz na to koukam z profilu, mohlo by to bejt uplne cokoli od Hyundaie po VW...
Preju mu uspech, nejspis to bude vyborny auto, ale rozhodne ne pro me.
I ta "zmrsena" 900 druhe generace byla saabovstejsi!
Kdyz na to koukam z profilu, mohlo by to bejt uplne cokoli od Hyundaie po VW...
Preju mu uspech, nejspis to bude vyborny auto, ale rozhodne ne pro me.
I ta "zmrsena" 900 druhe generace byla saabovstejsi!
To KON: nojo Luki vo tom to je. Dnešní lidi chtěj takovýhle líbivý auta. Kovanej saabista bude uctívat vše do I. generace 900.
Aspon dvoudverovou kupe verzi by v nabidce mit mohli. Zas tak moc namahy a penez by je to snad nestalo...
Jedinou spasou snad bude SUV verze (pristi rok?).
Kdyz o tom tak uvazuju, dokonce docela zacinam premyslet o SaaboOpelu 900... (Stary Saaby se furt kradou, novy se mi nelibi a nemam na ne prachy, 9000 mi moc nesedi -> suma sumarum devitikilo dvojka nebyl zrovna nejkvalitnejsi Saab, ale aspon trochu jako Saab vypadal.)
Meli bychom tady trosku pridat tlak do turba, dojizdi nas Octavia. Prece se nenechame predjet!
Jedinou spasou snad bude SUV verze (pristi rok?).
Kdyz o tom tak uvazuju, dokonce docela zacinam premyslet o SaaboOpelu 900... (Stary Saaby se furt kradou, novy se mi nelibi a nemam na ne prachy, 9000 mi moc nesedi -> suma sumarum devitikilo dvojka nebyl zrovna nejkvalitnejsi Saab, ale aspon trochu jako Saab vypadal.)
Meli bychom tady trosku pridat tlak do turba, dojizdi nas Octavia. Prece se nenechame predjet!
dle mýho názoru je to hezký auto. A bude to konečně saab, kterej se bude prodávat. Auto moderní konstrukce vč. kravinek, který lidi dneska chtěj, jako navigace, která v Čechách nefunguje a ne přepracovaná 900 II. Ikdyž takovej Viggen - to je auto jenom pro znalce.
Viggen> Jo souhlasim, je to "hezky" auto. Ale neni to na Saab trochu malo? Kdyby delal Saab milion aut rocne, dokazu takhle uniformni a prumernej dizajn, kterej ani neurazi, ani nenadchne, pochopit. Vubec mi nevadi, ze je to technicky v podstate Opel Vectra, ale kdyz i tak
vypada, nevidim moc duvodu proc dat prednost Saabu(a zaplatit tak za totez o tretinu vic).
Mozna takhle par zakazniku ziskaji, ale spoustu tradicnich zakazniku-saabistu taky ztrati.
Nakonec Hyundai Sonata je taky docela hezky auto...
vypada, nevidim moc duvodu proc dat prednost Saabu(a zaplatit tak za totez o tretinu vic).
Mozna takhle par zakazniku ziskaji, ale spoustu tradicnich zakazniku-saabistu taky ztrati.
Nakonec Hyundai Sonata je taky docela hezky auto...
jářku, ty seš nějakej ortodoxní. Musíme se smířit s tím, že takovej exot jako bylo devítikilčo, pokud nevyjede 9X nebo 9-3X už nebude. Ale počkejme si na pořádný fotky 13.5. a na podzim na celý auto a pak uvidíme.
Dle fotek nemusí být špatná, nejlepší bude počkat na live pohled. Když jsem viděl facelift 9-5ky, tak se mi podle fotek taky nelíbila, ale když jsem ji viděl live, tak jsem si zvykl natolik, že když jsem viděl 9-5 před faceliftem, tak mi připadala taková nějaká divná 😄
to viggen: tady nejde o to být pod pantoflem, nejlíp to asi vyjádřím touto rovnicí😒br />
ženská = velké výdaje = no money = no benzin = žádná cesta do Prahy. A to tam nepočítám čas, který ta ženská zabere 😄
ženská = velké výdaje = no money = no benzin = žádná cesta do Prahy. A to tam nepočítám čas, který ta ženská zabere 😄
máš blbej vzoreček: normální ženská = min. výdaje = hodně love = hodně benzínu = hodně saab srazů. Nebo použij mojí rovnici: žádná ženská = hodně money = only saab love. Mít vlastní ženskou zatím považuju za nejdražší způsob prostituce a na takový kraviny nemám čas ani peníze. howg
No Troll má jednu a má vysoké vstupní náklady a malé (zatím 😄 provozní náklady a já jich mám několik, takže mám malé vstupní, ale vysoké provozní náklady 😄
Saab
to viggen: vše nejlepší k narozeninám !!! Pozdě ale přece.
tak panove a damy co rikate novemu prirustku do rodiny?
dobrý, jak jsem tak viděl fotky, tak to bude supr kára. už se těším na 4WD powered by Hirsch s V6 turbo - 400PS 500 Nm - tak bych si to představoval
A nebo 6WD powered by Hirsch s V18 turbo - 1200PS 1800 Nm - vyrabene ve spolupraci s Tatrou😃)
Ale vazne...vypada puvabne a jiste lip nez soucasna 900/9-3.
Ale vazne...vypada puvabne a jiste lip nez soucasna 900/9-3.
Už se těším až si s ním budu moct zajezdit, už aby byl v ČR !!!
Cau kluci! Tak som sa nejak nedockal odpovede na to, v akych cenovych relaciach sa pohybuje slusne devitikilo I. 89-93 s turbinou. A kabros 92-94 (ked uz hovorime o tych lahodkach)? Idem o dva mesiace do USA, tak aby som vedel, kolko penazi tam musim zarobit 😄 Take maalo jazedne cabro vo velmi dobrom stave, s turbinou (najlepsie Aero).
To VOSA: v Čehúnsku se to pohybuje kolem 100.000 Kč. Gabrio kolem 400.000 Kč. Ovšem nejlepší je vykousnout nějakýho libovce ze Švajcu.
Tiez ste ma prekvapili,ze je tu tak mrtvo a to SAAB predstavil taku bombu!!?? Na jednej strane je pravda, ze ten dizajn je hodne poplatny strategii GM a to nehovorim o tom, ze mne osobne z predu pripmina Stilo, zo zadu stareho Civica a interier posobi hodne chaotickym dojmom... Verim tomu,ze osobne zoznamenie sa s tymto decom bude nakoniec velmi prijemne. Berme to tak, ze SAAB chce dopriat vinimocny automobil sirsiemu spektru zakaznikov.
Aaaaaaa, tys nám tu chyběl >😄 Co, ty kecko? Stilo a Civik, hmmmm... Interier v chaosu? Doufám že mají v tý Emerice internet aby jsi nám mohl dopřát nějaké svoje další postřehy... Jinak my teď chodíme jinam, na SaabUndeground, napiš si Saabimu o adresu, nechci aby tam chodil každej ňouma 😉
Už tu adresu posílám.
Je moc pěknej, fotečky v sekci tuning na auto.cz jsou cool .. zvlášť ta černá z profilu .. 😄 .. asi to pojede 😄 ..
bude to láčovec libový a fakt se na to auto těším. Design je to zajímavej, když se chce, tak se na každým kousku kastle dá najít něco co je hodně blízký jinýmu autu. Např. nová Laguna je dle mýho názoru okopčený císko v přední partii a zadek je upravená 9-3
Saab
Mozilla 0.9.8 - ěščřžýáíé
No tak jsem po delší době (hodně delší době)opět zavítal a vidím že si zřejmě moc nepokecám......škoda! Jinak si myslím že letošní SAAB slet v Roudnici n.L. který proběhl v režii SAAB Garage Macháček se dost vydařil. Už se těším (a určitě nejsem sám) na příští 2. setkání...
mám 9000 CSE a sháním sklápěcí opěrku ruky na sřední konzoli v barvě BISCUIT a pouze velur. Nabidněte cenu.
taky bych asi koupil víčko tažného zařízení na spoiler- někdo ho urval, mám tam ted díru a štve mně to!
Tomáš mail: tomkobi@seznam.cz
taky bych asi koupil víčko tažného zařízení na spoiler- někdo ho urval, mám tam ted díru a štve mně to!
Tomáš mail: tomkobi@seznam.cz
Saabisti se přesunuli na vlastní diskusní fórum na [odkaz] Nástěnka->Co vy na to? Zkus se zeptat tam.
Nebo zkus zavolat Macháčkovi, viz. [odkaz]
Nebo zkus zavolat Macháčkovi, viz. [odkaz]
česká záležitost, je to tak snad všude.
A něco na tom asi bude, když je tolik lidí ochotno
si za německou kvalitu (jsou samozřejmě i vyjímky)
připlatit nemalé peníze.
Taky je fakt, že si nepamatuju moc srovnávacích testů(vlastně žádný), kde by třeba Saab nebo Volvo (nebo Jag atp.) dopadli lépe než
zrovna BMW.
Tím nechci tvrdit, že neněmecké značky jsou horší,
ale "němci" prostě vyhovují vkusu a potřebám více lidí než třeba Saab. A snad je to tak dobře, až bude Saab dělat půl milionu ročně, nebude pro zaryté Saabisty tak atraktivní.